מצרכים להכנת קציצות טונה אפויות
- טונה בקופסת שימורים בשמן (160 גרם לפני סינון)
- חצי כוס (75 ג’) גרגירי תירס מקופסת שימורים (מסוננים ממים)
- חצי בצל לבן קטן מגורד דק
- 1 ביצה גדולה (L או XL)
- כף קטשופ
- שליש כוס פירורי לחם
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
- חצי גמבה מגורדת (לא חובה)
- רבע כפית מלח, פלפל שחור
לציפוי:
- פירורי לחם מוזהבים (לא חובה)
איך מכינים קציצות טונה אפויות?
- מחממים את התנור ל180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.
- מסננים את הטונה כמעט מכל השמן (שעדיין תהיה עסיסית ולא יבשה לגמרי) ומפרידים/מפוררים אותה בעזרת המזלג. מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.
- *להכנת קציצות טונה – יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ4 ס”מ).
- *להכנת כדורי טונה מצופים- יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומגלגלים אותם בפירורי לחם מוזהבים. מהדקים את הציפוי לכדורים עד כמה שאפשר ומניחים על נייר אפיה משומן.
- מרססים או מברישים מעט שמן מעל הקציצות או הכדורים ואופים במשך 20 דקות.הפעל טיימר (20 דק’)+טיימר פועל
- הופכים בזהירות צד ואופים עוד 10 דקות, עד להזהבה.הפעל טיימר (10 דק’)+טיימר פועל
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
140 תגובות
כניסה
140 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות














