שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 51 דקות

מס’ מנות: 20 קציצות הודו

מצרכים:

500 גרם הודו טחון

1 בצל בינוני טחון או קצוץ דק-דק

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק

תיבול: כפית מלאה כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

חומרים לרוטב צהוב:

2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

2 שיני שום קצוצות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת תערובת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת רוטב צהוב: מטגנים בסיר רחב את רצועות הבצל עם 2-3 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה.

-מוזגים 3 כוסות מים רותחים ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום, כמון, קינמון ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (בשלב זה מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר תיבול בהתאם).

-בינתיים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות בקוטר של 3-4 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ10 דקות (אין לערבב את הקציצות במשך ה-10 דקות הראשונות של הבישול אחרת הן יתפרקו).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 10 דקות, הופכים את הקציצות צד ומבשלים כ-35 דקות נוספות (מידי פעם מערבבים את הקציצות ומרטיבים אותן ברוטב).

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ראו גם
עוגת תפוחים ואגסיםעוגת תפוחים ואגסים
תבשיל פטריות ובצל תבשיל פטריות ובצל
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
רועי (17:15 16.12.2024)

היי אפרת!
המתכונים שלך מעולים!
ההייתי רוצה לדעת אם אפשר להשמיט את הכורכום אנחנו פשוט שיכנזים שלא אוהבים
ואם כן במה כדאי להחליף?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:09 16.12.2024)

היי רועי, אפשר לוותר על הכורכום.

avatar
שני (23:38 14.12.2024)

הכנתי לשבת ויצא מדהים! קציצות ממש רכות וטעימות!
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:25 15.12.2024)

שמחה שיצא טעים:)

avatar
ענת (16:26 12.12.2024)

הכנתי עם חזה עוף טחון, יצא טעים!!
תודה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:56 12.12.2024)

תודה שחזרת לעדכן❤️

avatar
רויטל (10:16 13.09.2024)

הכנתי עם בשר טחון צלעות שבוע שעבר לשישי שבת יצא ממש טעים!! מכינה שוב השבוע ❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:14 13.09.2024)

❤️❤️

avatar
Shira (00:59 20.08.2024)

האם אפשר להחליף את המכון בראס אל חנות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:51 20.08.2024)

את הכמון? נראה לי שכן

avatar
אביב (15:59 11.07.2024)

האם ניתן לערבב חזה הודו וחזה עוף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 11.07.2024)

כן אפשר

avatar
יעל (12:08 6.07.2024)

וואוווו!!! הכנתי הבוקר ויצא נפלא!!!
מתכון קל להכנה והתוצאה טעימה ממש. תודה🤗

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 7.07.2024)

שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

avatar
שרה (00:25 28.12.2023)

נדיר!!!!!!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:34 28.12.2023)

שמחה שאהבת💜

avatar
ליטל (15:13 4.12.2023)

הכנתי בשישי האחרון עם בשר בקר טחון והוספתי תפו”א וגרפתי מחמאות, תודה🙏🏽🙏🏽

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 4.12.2023)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף🙂

avatar
Atzmona (13:08 21.08.2023)

היי אפרת, האם אפשר להכין עם חזה עוף טחון? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 21.08.2023)

היי
אפשר(:

avatar
Atzmona (20:13 21.08.2023)

האם יש שינוי במצרכים להכנת הקציצות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:26 21.08.2023)

לא(:

avatar
גלי (17:26 2.08.2023)

הי אפרת, אפשר להכין את הרוטב הזה רק לאורז? זתומרת להכין רק את הרוטב ללא הקציצות? ואם לא-יש לך מתכון לרוטב צהוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 2.08.2023)

היי
אפשר(:

avatar
אסתר (12:47 2.04.2023)

היי אפרת
במה אפשר להחליף את פירורי הלחם? שיבולת שועל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 2.04.2023)

כן, אפשר שיבולת שועל.

avatar
אסתר (15:49 2.04.2023)

תודה! יש לי עוד שאלה- אפשר להקפיא? אם כן, איך מומלץ ולכמה זמן מותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:01 2.04.2023)

אפשר להקפיא בקופסה אטומה למשך כ-3 שבועות.

avatar
אושרית (22:03 5.10.2022)

היי אפרת,
עוד פעם ”לקחתי סיכון” של מתכון שלך,
כמו תמיד טעים ,מזין משביע וקל להכנה!
הכנתי את זה בערב החג לסעודה מפסקת (עם אפונה קפואה) ויצא טעייים ליד אורז לבן פשוט.
אין עלייך תודה רבה ,
תמשיכי גם השנה להיות כמו שאת 🙂
גמר חתימה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 5.10.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן(:
גמר חתימה טובה🌺

avatar
אלה אלרם (18:19 2.10.2022)

הקציצות הכי טעימות עם הרוטב הכי טעים שאכלתי בחיים שלי.
אפרת – את פשוט מדהימה!!
תודה 🙏🙏

קציצות הודו ברוטב צהוב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 2.10.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
נטע (04:10 22.09.2022)

שלום אפרת,
באיזה שלב בבישול אוכל להוסיף אפונה קפואה?,
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:17 22.09.2022)

היי נטע,
אפשר להוסיף אפונה לפני הכנסת הקציצות לסיר.

avatar
רימה (12:15 15.09.2022)

שלום, אפרת היקרה. מעוניינת להכין מקילו הודו (או הודו + עוף). הבנתי שצריך להכפיל הכל ב-2. רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לתבשיל קוביות של תפוחי אדמה (יש לי קטנים לבנים ואדומים). אם כן, מתי? לפני קציצות? ביחד? אגב, האם לדעתך אפשר להגיש את המנה עם ניוקי (במקום תפוח אדמה)? קצת נמאס מאורז/פתיתים/פירה. המון תודות וסופ”ש מהנה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:01 15.09.2022)

היי,
אפשר להוסיף תפו”א לפני הקציצות ולהביא לרתיחה, ואז להוסיף את הקציצות ולהמשיך לבשל כרגיל.
אפשר בהחלט להגיש עם ניוקי, זה יכול להיות מעניין וטעים.
במקרה כזה דווקא לא הייתי מוסיפה תפו”א אבל זה אפשרי(:

avatar
רימה (14:21 15.09.2022)

חשבתי או או. תודה. שתי שאלות נוספות: אם אבחר בתפוחי אדמה קטנים, כמה לדעתך לחתוך? קילו-קילו חצי? פחות? יש לי סוטג’ 28 ס”מ. ואם ניוקי – לבשל שתי חבילות של 500 גר’?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:43 15.09.2022)

תלוי כמה קטנים… 2 תפו”א גדולים או 4 קטנים לדעתי יספיקו.
לגבי הניוקי- אפשר לבשל 2 חבילות כדי שיהיו יחסית הרבה ניוקי או חבילה וחצי.

avatar
דורית (11:46 8.08.2022)

היי אפרת היקרה
רוצה להכין לצהריים את הקציצות האהובות והפעם להכפיל כמויות מחצי קילו פרגית וחצי קילו בקר. ההרכב מומלץ?
כמו כן מה הכמויות מבחינת התיבלון?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 8.08.2022)

היי,
אפשר להכין קציצות משילוב של פרגית ובקר, יצא מצוין.
אם תשימי 250 גרם מכל סוג (סה”כ חצי קילו)- כמות התיבול תישאר זהה.
את יכולה גם לשים 500 גרם מכל סוג ולהכפיל את שאר הכמויות במתכון פי 2.
בהצלחה!

avatar
דורית (12:33 8.08.2022)

תודה מהממת אחת😍

avatar
ליה (19:10 25.07.2022)

תודה על המתכונים המדהימים, אני וחבר שלי מאוד אוהבים להכין!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:05 25.07.2022)

שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים! תודה על השיתוף🌺

avatar
לילך (08:53 7.07.2022)

היי אפרת, אני רוצה להכין את הקציצות עם פתיתים כתוספת, אבל הייתי מעדיפה שהם יתבשלו ביחד עם הקציצות ויספגו את הרוטב, ולא להכין אותם בנפרד. מתי בדיוק להוסיף אותם לסיר והאם יש צורך לטגן לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 7.07.2022)

היי,
אפשר להוסיף פתיתים לסיר לאחר כ-30 דקות בישול של הקציצות, אין צורך לטגן אותם לפני כן.

avatar
קרן (13:05 22.06.2022)

הכנתי עם בשר בקר טחון ויצא מעולהההה!! תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:35 22.06.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
רונית (19:58 30.04.2022)

אגב אם אני רוצה להוסיף שעועית ירוקה חתוכה קפואה . מתי להוסיף? והאם לשנות משהו בכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:28 30.04.2022)

אפשר להוסיף שעועית ירוקה לאחר הבצל, ולהגדיל מעט את כמות התיבול לפי הטעם.

avatar
רונית (22:06 3.05.2022)

חזרתי לעדכן שבסוף הכנתי בלי השעועית( עשיתי בנפרד לטובת הצמחונים) ויצא טעים ממש ! תודה על העזרה. כמו תמיד כיף לבשל איתך😄

קציצות הודו ברוטב צהוב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:29 3.05.2022)

שמחה ממש שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊

avatar
רונית (19:35 30.04.2022)

היי אפרת, יש לי הודו לבן והודו אדום. זה משנה? יש הבדל בטעם? ( אני צמחונית ורוצה להכין לילדה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:27 30.04.2022)

היי,
לא אמור להיות הבדל משמעותי בין הודו לבן ואדום(:

avatar
לילך (14:25 19.04.2022)

אפרת, רק רציתי לומר לך שזה מתכון ההצלה שלי. בכל פעם שיש לי הודו טחון במקפיא ואין לי כוח או זמן להכין משהו מורכב לצהריים, אני מכינה את הקציצות האלה, והן תמיד מצליחות. אני בד”כ מוסיפה כמה תבלינים שלא כתובים במתכון – פפריקה, כורכום, קצת בהרט – וזה מוסיף טעם וארומה. ממש תודה לך על מתכון מנצח 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:00 19.04.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
לילי (11:53 5.04.2022)

הי ראיתי שכתבת שאפשר להקפיא לפני בישול ואז ישר להכניס לרוטב. האם ובכמה זמן נראה לך כדאי להאריך את משך הבישול במקרה כזה? תודה רבה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:20 5.04.2022)

היי,
זמן הבישול עשוי להתארך ברבע שעה בערך.
בכל מקרה יש לוודא שהקציצות מוכנות לפני סיום הבישול.
בהצלחה!

avatar
הודיה (19:32 27.01.2022)

היה לי חשק לקציצות צהובות וידעתי שאצלך אמצא את המתכון הכי קל וטעים.. כמו תמיד.
קציצות מנחמות ועסיסיות.
עשיתי מחזה עוף טחון והוספתי מעל הקציצות קצת סלרי קצוץ.
יצא מעללללףףףף

קציצות הודו ברוטב צהוב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:41 27.01.2022)

שמחה מאד לשמוע, נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף❤

avatar
אסנת (01:08 24.12.2021)

הי , אני לא אוכלת ביצים, מה אפשר במקום ,ביצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:44 24.12.2021)

היי,
אפשר לוותר על הביצה.

avatar
רונית (22:56 17.10.2021)

היי, אפשר להוסיף קוביות תפוח אדמה לרוטב? אם כן באיזה שלב ולהוסיף עוד מים/ תבלינים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:46 17.10.2021)

היי רונית,
אפשר להוסיף קוביות משני תפוחי אדמה בינוניים לאחר טיגון הבצל. יש להוסיף עוד כחצי כוס מים ומלח ופלפל לפי הטעם.

avatar
מאיה (02:50 15.09.2021)

אני לא בשלנית ובדיוק לפני יומיים התלוננתי לאחותי כמה גרועה אני במטבח. הכנתי את המתכון הזה כי התחשק לי רוטב צהוב ויצא פשוט טעים ולא רגיל לי!!! ממש התעצבתי כשהתחלתי להתמלא מהאוכל. במקום כורכום שמתי ראס אל חנות והוספתי בחמש הדקות האחרונות פסטה מוכנה. פשוט טעים! תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:59 15.09.2021)

היי מאיה,
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
גמר חתימה טובה🌺

avatar
ורד (02:41 14.09.2021)

הקציצות האלה פשוט נהדרות. הכנתי כבר המון פעמים ותמיד יוצא מוצלח ומזכיר לי את ישראל. טעם של בית. תודה אפרת, את נהדרת. שנה טובה וגמר חתימה טובה, מישראלית בגולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 14.09.2021)

היי ורד,
שמחה מאד שאהבת את המתכון, אין כמו קציצות כדי להזכיר את הבית(:
שתהיה שנה מתוקה❤

avatar
לירן (20:33 29.07.2021)

היי אין לי אבקת מרק. אפשר לוותר? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:56 29.07.2021)

כן, אין בעיה. יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט מלח.

avatar
לירן (21:03 29.07.2021)

תודה אפרת. אנסה מחר . כןלי תקווה שהקטנים הבררנים שלי יתלהבו . שבת שלום

avatar
מיה (13:35 29.07.2021)

היי אפרת,
אם אני מקפיאה את הקציצות עודפות שנשארו (כלומר, לא מבושלות אלא חי!) כשאני רוצה להשתמש בהן, לאחר הכנת הרוטב, אני צריכה להפשיר אותן מראש או להכניס אותן קפואות לרוטב? אם להכניס קפואות, לכמה זמן לבשל אותן ברוטב בבקשה?
תודה רבה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:52 29.07.2021)

היי מיה,
אין צורך להפשיר את הקציצות, יש לבשל אותן כרבע שעה, להפוך אותן ולהמשיך לבשל עוד 35-40 דקות.

avatar
לירן ש. (19:38 11.06.2021)

מאוהבת באתר שלך!
הכנתי היום, קצת פחות מחצי קילו, התאמתי כמויות לפי העין, הוספתי תפוחי אדמה, יצא מעולה! הקטן שלי, בן שנה, טרף! תודה רבה ושבת שלום

קציצות הודו ברוטב צהוב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 12.06.2021)

וואו נראה מעולה! איזה כיף שאהבתם😊

avatar
לירן (20:34 29.07.2021)

באיזה שלב הוספת את התפוחי אדמה? 🙂 תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 29.07.2021)

אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה אחרי טיגון הבצל.

avatar
לירן (21:02 29.07.2021)

תודה אפרת !!

avatar
Shlomit Freud (23:21 13.04.2021)

האם המתכון מתאים לעוף טחון? בנוסף, אצלנו לא אוהבים כוסברה. אפשר להחליף לפטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:23 14.04.2021)

היי,
אפשר להחליף בעוף, ואפשר כוסברה😊

avatar
שלומית פרויד (11:00 18.04.2021)

התכוונת שאפשר להחליף לפטרוזיליה 🙂
תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 18.04.2021)

כן, בטעות😊 יום מקסים!

avatar
סרי (10:18 12.03.2021)

היי אפרת, הכנתי את תערובת הבשר (מבשר בקר טחון) אתמול בערב ולא הספקתי להכין את הרוטב. התערובת עם כל התיבול שהתה במקרר לילה שלם, האם לזרוק או שזה בסדר להכין רוטב ולהשתמש בתערובת?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:49 12.03.2021)

היי סרי,
התערובת אמורה להיות בסדר אם שהתה במקרר לילה אחד.

avatar
ליאת (04:08 23.01.2021)

יצא סוףףףףף
אני הוספתי גם זיתים מרוקאים משומרים.
תודה רבה.

קציצות הודו ברוטב צהוב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:05 23.01.2021)

נראה מצויין! תודה שחזרת לעדכן😁

avatar
מרים (14:06 28.12.2020)

וואאוו יצא נדיר !! ממש תודה רבה על כל המתכונים הטעימים ((:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:17 28.12.2020)

תודה מרים!
שמחה לקרוא שאהבת 🌸🙏

avatar
רעיה (14:30 20.12.2020)

הכנתי את הקציצות בעלי נהנה מהן מאוד! (גם אני כמובן)
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 20.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבתם רעיה 🙂
שבוע נפלא❤️

avatar
אירנה (22:55 5.11.2020)

מאוד טעים.תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:40 7.11.2020)

נראה מעולה!
תודה אירנה 🙂

avatar
רחלי (13:08 2.11.2020)

הי אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:11 2.11.2020)

היי רחלי,
אין בעיה להקפיא
——–

מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-

ספרי מתכונים ב-10 דקות

avatar
הדס (18:01 20.10.2020)

הי אפרת
מכינה עכשיו ואין לי כורכום מה עדיף במקום חוויג או קאר?
תודה

avatar
הדס (20:51 20.10.2020)

חזרתי לשתף שמתי במקום כורכום קצת חוויג’. יצא סוףףף הדרך
מאד מומלץ

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 20.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הדס

avatar
קרן (17:59 11.10.2020)

ממש מעולה!! הכנתי חצי הודו חצי בשר בקר, מתכון סופר טעים וממש קל. תודה רבה, אפרת 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 11.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן

avatar
עינת (21:07 21.09.2020)

ערב טובאפרת
אם אוותר על הכוסברה גם יצא טעים?

תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.09.2020)

כן.

avatar
מיכל (23:38 7.09.2020)

היי
יש לי רק כוסברה טחונה. כמה לשים?
תודה:)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:30 8.09.2020)

כשליש כפית.

avatar
מוריה (17:22 15.07.2020)

תודה רבה! יצא מעולה.
הייתה לי בטטה מקולפת אז גיררתי והוספתי לקציצות יצאו סופר אווריריות וטעימות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 15.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אנונימי (12:32 14.07.2020)

אחלה אתר !! יש אופציה אחרת במקום פרורי לחם או לחם ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 14.07.2020)

אפשר לשים חצי כוס קוואקר.

avatar
מבשלת צעירה (15:54 29.06.2020)

יצא מצוין! האמת שהיה חסר מים אז הוספתי עוד קצת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:58 29.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
אודליה (10:20 28.06.2020)

היי אפרת, הכנתי לשבת קציצות בשר ממתכון אחר באתר אבל עם הרוטב הצהוב הזה ויצא מעדן!! כולם ליקקו אצבעות! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:04 28.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אודליה

avatar
יפעת (12:38 26.06.2020)

וואו, יצא מושלם!
הוספתי שמיניות תפו”א ועוד קצת מים כדי שיתבשלו, והרוטב יצא מעדן בפני עצמו – שהיה תענוג לערבב עם קוסקוס

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 26.06.2020)

מעולה 🙂
תודה יפעת

avatar
מיטל (09:20 4.06.2020)

היי אפרת, אפשר לדעתך להוסיף רבעי קישואים או עדיף בלי? תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 4.06.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
לאה (14:07 8.07.2022)

יוצא מעולה עם קישואים
הכנתי כמה פעמים הילדים עפו על זה😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:17 8.07.2022)

כיף לשמוע, תודה על השיתוף!

avatar
Oshrat Zecharia (18:50 7.05.2020)

יצאו פשוט מעולה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אפרת ארנון (14:19 1.05.2020)

הקציצות הקבועות. שלנו!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:08 1.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
ענת (20:20 4.04.2020)

היי אפרת אני רוצה להשתמש במתכון של קציצות ברוטב צהוב לפסח .אני מבשלת כל זמן בקציצות הודו והן טעימות.הפעם רוצה להשתמש בשר בקר טחון האם זה אפשרי בשר טחון .וכמה אפשר לשים פרורי קמח מצה של אוסם במקום פירורי לחם .תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 4.04.2020)

היי ענת,
אפשר להכין עם בשר בקר טחון.
קמח מצה הופך את המרקם ליותר דחוס לכן כדאי לשים כמות קטנה יותר (2-3 כפות).

avatar
שלומית (16:39 25.03.2020)

היי תודה רבה על המתכונים הטעימים.
האם יש אפשרות לעשות חצי בקר+ הודו טחון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 25.03.2020)

כן, אפשר.

avatar
איטה (16:09 15.03.2020)

מתכון מעולה, אני כל פעם מכינה את זה כשלא בא לי קציצות ברוטב עגבניות… זה תמיד יוצא כזה טעים! תודה על כל המתכונים הטעימים:-)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 15.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איטה

avatar
אפרת א (10:17 9.03.2020)

הי,
הקציצות האלה הן הקציצות הקבועות כשאנחנו רוצים להכין משהו שהילדים והאורחים בטוח יאהבו.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:56 9.03.2020)

כיף לשמוע ❤️

avatar
גליוש (11:27 25.02.2020)

הי אפרת
האם ניתן לאפות את הקציצות בתנור ואחרי זה להוסיף לרוטב ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 25.02.2020)

כן. מספיק לאפות 15-20 דקות, שלא יתייבשו.

avatar
דורית (14:52 9.01.2020)

היי יקירה
תתחדשי על האתר המהמם החדש!
הקפאתי כ-10 קציצות עוף לא מבושלות עודפות בפעם הקודמת שהכנתי את המתכון.הוצאתי עכשיו להפשרה וברצוני להכין אותם להיום בערב לבנותיי עם הרוטב הצהוב ולהוסיף אפונה קפואה, קוביות תפוחי אדמה ואולי גם קוביות בטטה (ילך עם בטטה?). תוכלי בבקשה לעזור לי עם הכמויות של המרכיבים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 9.01.2020)

תודה דורית 🙂
בגלל שאת רוצה להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה אז כדאי להשאיר את כמויות הרוטב והתיבול כמו שהן ולהוסיף לרוטב 1-2 כוסות אפונה קפואה ו2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות (לדעתי בטטה פחות מתאים אבל אפשר להוסיף).
את תפוחי האדמה תבשלי עם הרוטב כ-20 דקות לפני שאת מוסיפה את הקציצות.

avatar
יעל (23:12 24.12.2019)

היי, רציתי להודות על המתכונים. יצא לי להכין הודו, סלטים, ממולאים ועוגה והכל יצא נפלא. המתכונים ברורים והתגובות בהמשך עוזרות גם. תודה, יעל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 25.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ❤️

avatar
אפרת (13:36 4.12.2019)

האם אפשר להקפיא? במידה וכן, באיזה שלב הכי כדאי להקפיא במידה שישמרו על הטעם?
ותודה על האתר שלך שגורם לי לקצור הרבה מחמאות:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 4.12.2019)

כן, אפשר להקפיא לפני בישול ואחרי בישול.
זה טועם טרי יותר כשמקפיאים לפני הבישול ואז אפשר ליצור את הקציצות ולהקפיא ואח”כ להכין רוטב, לזרוק לתוכו את הקציצות ולבשל.

avatar
רויטל (11:26 24.11.2019)

היי אפרת יקרה
מנסה להבין מה עשיתי לא נכון.
הקציצות יצאו חיות ולא מבושלות.
לאחר 10 דק הפכתי ובישלתי עוד 35 דק, הוספתי עוד כוס מים רותחים כי הרוטב התאדה והקציצות החלו להשרף מעט.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.11.2019)

היי רויטל,
בישלת על אש גבוהה? באיזה סוג סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?
בכל מקרה, לא יכול להיות שאחרי 45 דקות הבשר עדיין לא מבושל. אולי זה רק נראה כאילו זה לא מבושל. באיזה צבע הבשר כשאת חותכת את הקציצה לחצי?
באיזה קוטר בערך הכנת את הקציצות?

avatar
רחלי (20:45 12.11.2019)

שלום לך,
האם אפשר 2 חלבונים במקום ביצה אחת (בגלל הכולסטרול שבצהוב) ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 13.11.2019)

שימי חלבון אחד.

avatar
שיר (20:24 19.10.2019)

אפרת, זה המתכון המנצח שלי. מזכיר לי את הקציצות של סבתא… אני גרה באנגליה ואלה הקציצות שתמיד מזכירות לי את הבית בישראל. אוכל טעים בריא ומנחם. אני עכשיו מכינה לתינוק שלי והוא טורף אותן! תודה על מתכון פשוט וקולע כל כך!
אני מוסיפה אפונה קפואה ובמקום פירורי לחם משתמשת בסובין שיבולת שועל. יוצא מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 21.10.2019)

שמחה לשמוע!
תודה שיר 🙂

avatar
טליה (14:20 11.10.2019)

היי
איזה עוד רוטב מתאים לקציצות האלה?
נשארה לי כמות גדולה של קציצות ואני רוצה לגוון
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 11.10.2019)
avatar
טליה (18:30 27.06.2019)

היי
כמה קריטית האבקת מרק? מה ניתן לשים במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 27.06.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.

avatar
ספיר (17:19 20.06.2019)

יואו איפה את גרה?? לא בא לי להכין בר לי לאכול… חחח מגרה ה—כ—ל!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 20.06.2019)

🙂

avatar
תמר (18:22 18.06.2019)

יצא מעולה!! תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 19.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
Tami (05:40 25.05.2019)

I love your recipies. I live in California, and they always take me back home to Israel. Even my son who was born here, always ask for “Efrat” dish for Shabat. Toda Raba from the bottom of my heart

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:09 26.05.2019)

ריגשת אותי. תודה רבה לך ❤️

avatar
מרין (17:55 27.03.2019)

הכנתי את הרוטב עם קציצות עוף. הרוטב פשוט מושלם, הקינמון מוסיף המון! תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 27.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
דסי (17:21 14.03.2019)

תודה על אתר מדהים וטעים!
אני רוצה להכין מקילו וחצי בשר מה הכמויות של שאר המוצרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 14.03.2019)

לקציצות:
קילו וחצי בשר טחון
2 בצלים בינוניים טחון או קצוץ דק-דק
5 שיני שום כתושות
2 ביצים גדולות
כוס ושליש פירורי לחם
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
תיבול: 3 כפיות כמון, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל שחור
חומרים לרוטב צהוב:
3 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
4 שיני שום קצוצות
4.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור

avatar
דבי (14:01 4.03.2019)

מ’זה טעים!

לא הייתי מאמינה!

מאד ממליצה!

יש אווריריות בקציצה, מהבצל?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 4.03.2019)

כן, הבצל מוסיף אווריריות.
שמחה שאהבת 🙂

avatar
אירית (12:31 4.02.2019)

היי אפרת אפשר להוסיף אפונה מקופסת שימורים ? אם כן מתי ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 4.02.2019)

אפשר להוסיף כ-10 דקות לפני סיום הבישול.

avatar
פוקה (23:08 24.01.2019)

היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין מעוף טחון? זה מה שיש לי..🤷
לפי 1 התגובות שקראתי פה עוף יוצא יותר קשה.. מה ניתן לשנות כדי שגם יצא רך? וגירדתי יותר מדיי קישוא (למנה אחרת) אפשר להוסיף את זה לתבשיל? אם כן, לתערובת הקציצות או לרוטב? תודהההה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 25.01.2019)

היי,
אפשר להכין מעוף טחון.
אפשר לקחת פרוסת חלה או לחם (בלי החלק הקשה), להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות.
אפשר להוסיף את הקישוא לתערובת הקציצות. זה גם עשוי לרכך אותן.

avatar
דורית (16:58 1.01.2019)

אפרת היקרה
יצא מושלם, כמו כל המתכונים שלך! הוספתי לרוטב כוס אפונה עדינה וחצי כוס חומוסים.
כולם טרפו, גדולים כקטנים.
איזה כיף שיש אותך:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 1.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה דורית 💜

avatar
קרן (20:06 5.12.2018)

מתכון מושלם 🙂 הכנתי עם חצי כוס קוואקר להכנה מהירה במקום פירורי הלחם. ממש טעים וקל להכנה. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 5.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
ליאל (10:23 3.12.2018)

היי, אפשר להוסיף לקציצות אורז?
לשים בתוך התערובת של בשר או רק מסביב לקציצות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 3.12.2018)

אני מניחה שאפשר להוסיף אורז לתערובת הבשר. זה אורז מבושל או יבש?

avatar
ענת (00:11 14.11.2018)

הי אפרת, תודה על התגובה המהירה, הכנתי עם אפונה עדינה וחבילה סלרי ויצא מדהים!!!

לא האמנתי שהודו יכול לצאת כ”כ טעים ורך ( החלפתי את הפרורי לחם בלחם לבן מושרה וסחוט)

יצא מעדן!!!

תודה לך שאת קיימת ומוכנה לעזור😍

כל מתכון שלך שעשיתי יצא מוצלח, ישר כח!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 14.11.2018)

תודה ענת ❤️
יום מקסים!

avatar
ענת (16:18 13.11.2018)

הי, אשמח לדעת אם כדאי להוסיף לרוטב סלרי ואפונה, ואם כן, כמה ומתי? והאם בעקבות תוספת זו, אני צריכה לשנות משהו מהכמויות של המתכון?

המון תודה על מתכונים שתמיד מצליחים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 13.11.2018)

אפשר להוסיף גבעול סלרי קצוץ ו 1-2 כוסות אפונה קפואה. זה לא מצריך שינוי.

avatar
אוסנת אבידן (18:07 18.09.2018)

תודה רבה מתכון מעולה!!!! מעולה !!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 19.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אוסנת

avatar
שרי (15:57 24.07.2018)

לא להאמין אבל הקציציות קצרו מחמאות דווקא מהילדים המפונקים שלי שלא חלמתי שיסכימו לטעום. ממש התלהבו והבת שלי אפילו אמרה: אמא, את מבשלת הכי טעים בעולם…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 24.07.2018)

וואו איזה כיף לשמוע! 🙂

avatar
רותי (20:58 3.07.2018)

יצא מעולה, הוספתי גם אפונה קפואה אחרי שהקציצות קצת התבשלו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 3.07.2018)

מעולה 🙂
תודה רותי

avatar
מאי (15:26 3.06.2018)

היי, הרוטב אמור לצאת סמיך? שמתי בדיוק אותה כמות של מים אבל זה נורא דליל…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 3.06.2018)

היי מאי,
בזמן הבישול הרוטב אמור להצטמצם מעט. אם זה יצא דליל אפשר לערבב כף קורנפלור עם 4 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה ואז להוסיף לרוטב ולבשל כ-5 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.

avatar
ללי (20:27 8.03.2018)

היי
יצא טעים אבל כל הקציצות התפרקו
מה יש לעשות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 8.03.2018)

היי ללי,
אם הקציצות התפרקו אז יכול להיות שהתערובת עצמה היתה רכה או נוזלית מידי. זה יכול להיות בגלל שימוש בבשר קפוא שהופשר או בגלל מיצי הבצל. במקרה כזה יש להוסיף יותר פירורי לחם שיספגו את הנוזלים.

avatar
אנה (07:28 2.02.2018)

אפשר להוסיף קישוא ומנגולד? אם כן באיזה שלב של הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 2.02.2018)

היי אנה,
אפשר. תוסיפי לרוטב אחר שאת מתבלת אותו ולפני שאת מביאה לרתיחה.

avatar
אנה (10:43 2.02.2018)

תודה! חשבתי גם להוסיף קישוא מגורד וקצת גזר לתערובת הקציצות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 2.02.2018)

אפשר אבל כדאי לסחוט היטב מנוזלים.

avatar
תמר (13:16 26.01.2018)

היי הוספתי גבעולי סלרי קצוץ וערמונים קלופים יצא מעולה!
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 26.01.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה תמר.

avatar
נילי (07:49 12.01.2018)

היי האם מתאים לבשר בקר מעורבב עם עוף טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 12.01.2018)

כן, אפשרי בהחלט.

avatar
עדי (11:47 20.12.2017)

היי אפרת,
יש לי 750 גרם הודו ,מה הכמויות שאני צריכה?
ואם אני רוצה להוסיף משקאית קפואה אפונה וגזר,מה הכמות?
תודה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 20.12.2017)

היי עדי,
לכמות של 750 גרם הודו כדאי לשים בצל בינוני, 3 שיני שום, ביצה גדולה, שני שליש פירורי לחם, חצי כוס עלי כוסברה, כפית וחצי כמון, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
לגבי הרוטב, אפשר להגדיל את הכמות ל2 בצלים גדולים, 3 שיני שום, 4 כוסות מים, כפית ושליש מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית כורכום, שני שליש כפית כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור (מומלץ לטעום לפני שמוסיפים את הקציצות ולשפר תיבול לפי הטעם).
את יכולה לשים כוס-כוס וחצי אפונה וגזר משקית קפואה.
יום נפלא 🙂

avatar
עדי (14:13 20.12.2017)

תודה רבה , יצא מעולה!!!

avatar
דנה (08:15 12.12.2017)

יצא מעולה, אפילו הילדים הבררנים שלי אהבו ולשם שינוי העדיפו את הקציצות על פני הפחממות.תודה רבה (:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 12.12.2017)

שמחה שהם אהבו 🙂
תודה דנה וחנוכה שמח!

avatar
אנה (07:49 6.12.2017)

היי!!
בישלתי אפילו יותר ממה שרשום ועדיין זה די ורדרד בפנים, זה בסדר…?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 6.12.2017)

כן, לפעמים לבשר הודו יש צבע שהוא מעט ורדרד גם לאחר בישול.

avatar
חנה (09:42 5.12.2017)

בוקר טוב אפרת,
אם מכפילים את כמות ההודו,האם להכפיל את כל יתר החומרים?
האם אפשר לשים קמח מצה במקום פירורי לחם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 5.12.2017)

בוקר טוב 🙂
כן, כדאי להכפיל את כל יתר החומרים.
אני מניחה שאפשר לשים קמח מצה אבל בכמות קטנה יותר. כמה כפות אמורות להספיק. קחי רק בחשבון שעם פירורי לחם המרקם של הקציצות יוצא מעט רך יותר.
יום נפלא

avatar
שרה (00:38 27.11.2017)

הכנתי ויצא מאלףףףףףףףףףףף.
אלפי תודות על האתר המהמם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 27.11.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שרה ויום מקסים 🙂

avatar
חנה ויינשטוק (12:27 21.11.2017)

הכנתי את המתכון הזה. יצא נפלא וממש טעים!!
תודה רבה. התחלתי לאמץ את האתר. הוא נפלא!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 21.11.2017)

תודה חנה, כיף לשמוע 🙂

avatar
יפעת (13:20 16.11.2017)

היי אפרת,
ניתן לתבל עם צ’ילי מתוק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 16.11.2017)

היי יפעת,
לדעתי צ’ילי פחות מתאים במקרה הזה.

avatar
אילת (19:48 11.11.2017)

הכנתי בלי פירורי הלחם, טובות מאוד. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 11.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
רבקה (12:46 2.11.2017)

תודה ממש על כל המתכונים ממש נוחים וטובים! חייב לשיים כוסברה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 2.11.2017)

לא חייב, זה פשוט מוסיף עוד טעם.

avatar
דבי (15:10 23.10.2017)

היי!

בקציצות הרגילות שלי החלפתי את 2 כפות הקמח מצה בכ-3 כפות כרובית.

יצא מאד טעים אבל לא מאד שונה, רק אולי יותר קל ורך, נראה לי שגם אם אשים קישוא או תפו”א זה מה שיהיה.

בכל מקרה, רציתי לדווח לך.

תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 23.10.2017)

תודה שחזרת לעדכן!

avatar
דבי (10:56 17.10.2017)

בוקר אור!

יש לך מתכון לקציצות עם כרובית במקום פירורי לחם?

אם לא: היית מבשלת אותה קודם ומרסקת? והכמויות?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 17.10.2017)

היי דבי,
הכוונה שאת רוצה להמיר את פירורי הלחם בכרובית? אם כן, לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי.
וכן, הייתי מבשלת אותה קודם ומרסקת. חשוב רק לסחוט מנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת.
נראה לי שאפשר לשים כוס עד כוס וחצי כרובית מרוסקת. אם יוצא מוצלח, בפעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות לפי המרקם והטעם.
עדכני איך יצא 😉

avatar
דבי (21:23 17.10.2017)

תודה לך.

שמעתי על הרעיון בלי כמויות.
אני רוצה לשים כמה שפחות כדי שהעיקר יהיה בשר, השאלה היא המשוואה של פירורי לחם וכרובית.

התכוונת לסחוט את הכרובית?

תודה רבה רבה ולילה טוב!

כמובן שאני מתכוונת לעדכן, אלא שעוד לא יודעת מתי אכין.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 17.10.2017)

אם זה כך אז תתחילי מחצי כוס כרובית מרוסקת. רק אם התערובת לא יציבה תוסיפי חצי כוס נוספת.
וכן, הכוונה לסחוט את הכרובית כי יש בה נוזלים שיכולים להרטיב את התערובת.

avatar
אודליה (17:09 28.09.2017)

היי אפרת.

אני לא משתמשת באבקת מרק עוף. כמה מלח לשים? האם צריך להשתמש בעוד תבלינים?
תודה וגמר חתימה טובה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 28.09.2017)

היי אודליה,
פשוט תוותרי על אבקת המרק.
גמר חתימה טובה 🙂

avatar
מזל (11:10 19.09.2017)

היי יקירתי,
קודם כל אני מתה על האתר שלך .
שאלה, האם אפשר לוותר על הביצים?
יש לי ילד אלרגיה לביצים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 19.09.2017)

היי מזל,
לדעתי אפשר לוותר על הביצה.
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
מזל (11:43 19.09.2017)

תודה רבה, חג שמח.

avatar
ורד (09:38 14.09.2017)

מתכון מצויין כולם ממש אהבו.

האם אפשר להכין מ500 גרם הודו ו500 גרם עוף מעורבב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 14.09.2017)

היי ורד,
שמחה שאהבו 🙂
כן, אפשר לשלב בין הודו לעוף.
שנה טובה!

avatar
עינת (19:47 2.09.2017)

תודה על המתכון הפשוט והטעים. חיפשתי משהו שונה מרוטב העגבניות שאני מכינה כבר שנים ונמאס לי.המתכון שלך בא לי בול!וגם האורחים פירגנו.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 2.09.2017)

תודה עינת, שמחה לשמוע 🙂

avatar
בתאל (10:16 31.08.2017)

אפרת מתכון מדהייים!! תבורכי
הכנתי לשבת שעברה, ונהנינו מכל ביס!!
ובכלל האתר שלך מגניב וכייפי:)

רציתי לשאול, האם אפשר להכין את הקציצות עם בשר טחון במקום הודו? הולך?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 31.08.2017)

שמחה לשמוע!
לדעתי ייצא מצוין גם עם בשר טחון.
יום מקסים 🙂

avatar
אינה (11:24 10.08.2017)

ואייי תודה רבה לך על המתכונים המושלמים שלך!!!!
היום הכנתי את הקציצות רק לא הייה לי הודו עשיתי עם עוף יצאה טעיייים מאוווד!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 10.08.2017)

תודה אינה, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂

avatar
שולה (14:49 9.08.2017)

שלום לך אפרת האם הודו אדום זה נקבה אשמח לתשובה כי אני צריכה להכין את זה היום תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 9.08.2017)

כן ואפשר גם שוקי הודו טחונים.

avatar
שולה (22:52 8.08.2017)

שלום איזה הודו להשתמש בעלי קנה לי הודו אדום יש משמעות לכך אשמח לתשובה!שולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 9.08.2017)

הודו נקבה זה בסדר גמור.
יום מקסים 🙂

avatar
אירית יעקובוביץ (17:13 4.08.2017)

יצא מצוין ,הכנתי קציצות מקילו חזה הודו טחון במקום פירורי לחם שמתי שיבולת שועל (הכפלתי כמויות) הוספתי תבלין בהרט לקציצות תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות חופן אפונה עם גזר של סנפרוסט וכף גדושה רסק עגבניות. מומלץ בחום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 4.08.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה אירית ושבת שלום

avatar
שרה (14:31 1.08.2017)

האם אפשר לוותר על הפירורי לחם? או להחליף במשהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.08.2017)

היי שרה,
במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (ללא החלק הקשה). יש לטבול את הלחם במים, לסחוט מנוזלים ולפורר לתוך התערובת.

avatar
דרור (21:50 11.07.2017)

הקציצות הכי טעימות בעולם כולם כולל כולם אמרו שזה הקציצות הכי טעימות שאכלו אי פעם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:30 11.07.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה דרור

avatar
שירה (23:17 6.07.2017)

מה אפשר להכין יום לפני כדי לזרז את הבישול? אפשר ליצור את הקציצות ולשמור מקרר למשך יום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:25 6.07.2017)

היי שירה,
אפשר להכין את כל התבשיל יום לפני.
אפשר גם ליצור את הקציצות ולשמור במקרר.

avatar
סבטלנה (11:11 2.07.2017)

מתכון מושלם. כמה פשוט ככה טעים. עשיתי עם טחון בקר, לא היה הודו בחנות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 2.07.2017)

תודה סבטלנה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא!

avatar
ציפי (13:13 14.06.2017)

אפשר להוסיף גרגרי חומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 14.06.2017)

כן, אפשר בהחלט רק כדאי להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו לפני או משקית קפואה.

avatar
יפית רבינוביץ (15:02 12.06.2017)

הכנתי היום את הקציצות עם עוף טחון.יצאו. מדהימןת..תודה רבה על עוד מתכון מוצלח וקל להכנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:11 12.06.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה יפעת והמשך יום מקסים

avatar
שר (17:45 7.06.2017)

היי. האם אפשר לטגן קודם את הקציצות? תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:21 7.06.2017)

כן, אפשר.

avatar
דבי (17:35 6.06.2017)

באמת זה פחות או יותר מה שעשיתי, פוררתי את הקציצות והכנסתי לרוטב מסגנון בלונז כלשהו, ואהבו. (ומה שהכי חשוב: לא נתתי פירוט על התהליך).

תודה רבה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 6.06.2017)

אלופה 🙂

avatar
דבי (09:15 6.06.2017)

תודה לך,

הוספת מים לא תעזור? שמן?

מהקציצות המוכנות אי אפשר להכין משהו דומה לבולנז, לפורר ולעשות?

שוב תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 6.06.2017)

לתערובת עצמה? אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן.
נסי לפורר קציצה אחת ולערבב עם קצת רוטב. אם זה יוצא טעים את יכולה לפורר את יתר הקציצות ולבשל מעט עם הרוטב.

avatar
דבי (06:55 6.06.2017)

בוקר אור!

אולי תוכלי לעזור לי,

מה עושים עם קציצות עוף ברוטב שלא יצאו מוצלח, איך מתקנים טעם ומרקם קשה?

אפשר לעשות מזה בלונז? איך?

חלק מהעיסה לא בישלתי, אלו דברים משנים טע ומרקם קשה?

תודה רבה ויום טוב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:07 6.06.2017)

בוקר טוב דבי,
לגבי המרקם, אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה. לגבי טעם, אפשר לשפר את הטעם של הרוטב ולחזק אותו כך שהקציצות יקבלו את הטעם של הרוטב.
קציצות עוף בדר”כ יוצאות קצת יותר קשות
את יכולה להכין בולונז מהתערובת שנשארה לך כמו במתכון הזה- בולונז מהודו טחון. זה יוצא קצת פחות עסיסי וטעים מבולונז מבשר בקר טחון אבל עדיין טעים.
באופן כללי מה שעושה קציצות לרכות ואווריריות אלה פירורי הלחם במידה נכונה (כי אם שמים יותר מידי מקבלים אפקט הפוך והן יוצאות קשות), אפשר גם לקחת פרוסת חלה או לחם, להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות. בדר”כ ככל שלשים את תערובת הקציצות יותר כך הן נעשות פחות רכות.
יום נפלא 🙂

avatar
דני (14:57 21.05.2017)

היי
יצא מאוד טעים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:13 21.05.2017)

תודה דני, שמחה לשמוע 🙂

avatar
דני (16:39 14.05.2017)

היי
כמה זה חצי כוס פרורי לחם
ודרך אגב הכנתי שוב את העוגת מוס שוקולד בעטרות נייר שהתחתית מאוראו יצא מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:58 14.05.2017)

זה יוצא בסביבות 60 גרם.
ונשמע מעולה 🙂

avatar
ליליה (22:21 12.05.2017)

היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:53 13.05.2017)

אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.

avatar
אילנה (12:56 12.05.2017)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום הודו. תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:04 12.05.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
איילת (11:17 11.05.2017)

ניתן להוסיף לתבשיל הקציצות תפ”א, לבבות אטישוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:17 11.05.2017)

כן, אפשר בהחלט.

avatar
איילת (11:18 11.05.2017)

ואם כן אז באיזה שלב חהוסיף אותם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 11.05.2017)

מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי שיתרככו כמו שצריך. את לבבות הארטישוק כדאי לחתוך לרבעים.
יש להוסיף אותם לרוטב הצהוב מיד לאחר הכנתו ולאחר כ-5 דקות להוסיף את הקציצות.

avatar
שרה (20:36 7.05.2017)

שלום לך יקירה,
האם יש ענין דווקא בהודו? יש לי בשר בקר מופשר..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:40 7.05.2017)

היי שרה,
אפשר להכין גם עם בקר טחון.

לקריאת כל התגובות