שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 51 דקות

מס’ מנות: 20 קציצות הודו

מצרכים:

500 גרם הודו טחון

1 בצל בינוני טחון או קצוץ דק-דק

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק

תיבול: כפית מלאה כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

חומרים לרוטב צהוב:

2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים

2 שיני שום קצוצות

3 כוסות מים רותחים

תיבול: כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור

אופן ההכנה:

הכנת תערובת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.

הכנת רוטב צהוב: מטגנים בסיר רחב את רצועות הבצל עם 2-3 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה.

-מוזגים 3 כוסות מים רותחים ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום, כמון, קינמון ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (בשלב זה מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר תיבול בהתאם).

-בינתיים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות בקוטר של 3-4 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ10 דקות (אין לערבב את הקציצות במשך ה-10 דקות הראשונות של הבישול אחרת הן יתפרקו).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר 10 דקות, הופכים את הקציצות צד ומבשלים כ-35 דקות נוספות (מידי פעם מערבבים את הקציצות ומרטיבים אותן ברוטב).

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוחים ואגסים
תבשיל פטריות ובצל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
לירן ש. (19:38 11.06.2021)

מאוהבת באתר שלך!
הכנתי היום, קצת פחות מחצי קילו, התאמתי כמויות לפי העין, הוספתי תפוחי אדמה, יצא מעולה! הקטן שלי, בן שנה, טרף! תודה רבה ושבת שלום

מתכונים ב-10 דקות (20:24 12.06.2021)

וואו נראה מעולה! איזה כיף שאהבתם😊

Shlomit Freud (23:21 13.04.2021)

האם המתכון מתאים לעוף טחון? בנוסף, אצלנו לא אוהבים כוסברה. אפשר להחליף לפטרוזיליה?

מתכונים ב-10 דקות (07:23 14.04.2021)

היי,
אפשר להחליף בעוף, ואפשר כוסברה😊

שלומית פרויד (11:00 18.04.2021)

התכוונת שאפשר להחליף לפטרוזיליה 🙂
תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (11:10 18.04.2021)

כן, בטעות😊 יום מקסים!

סרי (10:18 12.03.2021)

היי אפרת, הכנתי את תערובת הבשר (מבשר בקר טחון) אתמול בערב ולא הספקתי להכין את הרוטב. התערובת עם כל התיבול שהתה במקרר לילה שלם, האם לזרוק או שזה בסדר להכין רוטב ולהשתמש בתערובת?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:49 12.03.2021)

היי סרי,
התערובת אמורה להיות בסדר אם שהתה במקרר לילה אחד.

ליאת (04:08 23.01.2021)

יצא סוףףףףף
אני הוספתי גם זיתים מרוקאים משומרים.
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (19:05 23.01.2021)

נראה מצויין! תודה שחזרת לעדכן😁

מרים (14:06 28.12.2020)

וואאוו יצא נדיר !! ממש תודה רבה על כל המתכונים הטעימים ((:

מתכונים ב-10 דקות (14:17 28.12.2020)

תודה מרים!
שמחה לקרוא שאהבת 🌸🙏

רעיה (14:30 20.12.2020)

הכנתי את הקציצות בעלי נהנה מהן מאוד! (גם אני כמובן)
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:11 20.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבתם רעיה 🙂
שבוע נפלא❤️

אירנה (22:55 5.11.2020)

מאוד טעים.תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:40 7.11.2020)

נראה מעולה!
תודה אירנה 🙂

רחלי (13:08 2.11.2020)

הי אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (14:11 2.11.2020)

היי רחלי,
אין בעיה להקפיא
——–

מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

הדס (18:01 20.10.2020)

הי אפרת
מכינה עכשיו ואין לי כורכום מה עדיף במקום חוויג או קאר?
תודה

הדס (20:51 20.10.2020)

חזרתי לשתף שמתי במקום כורכום קצת חוויג’. יצא סוףףף הדרך
מאד מומלץ

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:31 20.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הדס

קרן (17:59 11.10.2020)

ממש מעולה!! הכנתי חצי הודו חצי בשר בקר, מתכון סופר טעים וממש קל. תודה רבה, אפרת 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 11.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן

עינת (21:07 21.09.2020)

ערב טובאפרת
אם אוותר על הכוסברה גם יצא טעים?

תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.09.2020)

כן.

מיכל (23:38 7.09.2020)

היי
יש לי רק כוסברה טחונה. כמה לשים?
תודה:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:30 8.09.2020)

כשליש כפית.

מוריה (17:22 15.07.2020)

תודה רבה! יצא מעולה.
הייתה לי בטטה מקולפת אז גיררתי והוספתי לקציצות יצאו סופר אווריריות וטעימות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 15.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אנונימי (12:32 14.07.2020)

אחלה אתר !! יש אופציה אחרת במקום פרורי לחם או לחם ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:41 14.07.2020)

אפשר לשים חצי כוס קוואקר.

מבשלת צעירה (15:54 29.06.2020)

יצא מצוין! האמת שהיה חסר מים אז הוספתי עוד קצת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:58 29.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

אודליה (10:20 28.06.2020)

היי אפרת, הכנתי לשבת קציצות בשר ממתכון אחר באתר אבל עם הרוטב הצהוב הזה ויצא מעדן!! כולם ליקקו אצבעות! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:04 28.06.2020)

שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אודליה

יפעת (12:38 26.06.2020)

וואו, יצא מושלם!
הוספתי שמיניות תפו”א ועוד קצת מים כדי שיתבשלו, והרוטב יצא מעדן בפני עצמו – שהיה תענוג לערבב עם קוסקוס

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 26.06.2020)

מעולה 🙂
תודה יפעת

מיטל (09:20 4.06.2020)

היי אפרת, אפשר לדעתך להוסיף רבעי קישואים או עדיף בלי? תודה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:32 4.06.2020)

כן אפשר 🙂

Oshrat Zecharia (18:50 7.05.2020)

יצאו פשוט מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:08 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

אפרת ארנון (14:19 1.05.2020)

הקציצות הקבועות. שלנו!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:08 1.05.2020)

שמחה לשמוע ❤️

ענת (20:20 4.04.2020)

היי אפרת אני רוצה להשתמש במתכון של קציצות ברוטב צהוב לפסח .אני מבשלת כל זמן בקציצות הודו והן טעימות.הפעם רוצה להשתמש בשר בקר טחון האם זה אפשרי בשר טחון .וכמה אפשר לשים פרורי קמח מצה של אוסם במקום פירורי לחם .תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:25 4.04.2020)

היי ענת,
אפשר להכין עם בשר בקר טחון.
קמח מצה הופך את המרקם ליותר דחוס לכן כדאי לשים כמות קטנה יותר (2-3 כפות).

שלומית (16:39 25.03.2020)

היי תודה רבה על המתכונים הטעימים.
האם יש אפשרות לעשות חצי בקר+ הודו טחון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 25.03.2020)

כן, אפשר.

איטה (16:09 15.03.2020)

מתכון מעולה, אני כל פעם מכינה את זה כשלא בא לי קציצות ברוטב עגבניות… זה תמיד יוצא כזה טעים! תודה על כל המתכונים הטעימים:-)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:25 15.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה איטה

אפרת א (10:17 9.03.2020)

הי,
הקציצות האלה הן הקציצות הקבועות כשאנחנו רוצים להכין משהו שהילדים והאורחים בטוח יאהבו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:56 9.03.2020)

כיף לשמוע ❤️

גליוש (11:27 25.02.2020)

הי אפרת
האם ניתן לאפות את הקציצות בתנור ואחרי זה להוסיף לרוטב ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:30 25.02.2020)

כן. מספיק לאפות 15-20 דקות, שלא יתייבשו.

דורית (14:52 9.01.2020)

היי יקירה
תתחדשי על האתר המהמם החדש!
הקפאתי כ-10 קציצות עוף לא מבושלות עודפות בפעם הקודמת שהכנתי את המתכון.הוצאתי עכשיו להפשרה וברצוני להכין אותם להיום בערב לבנותיי עם הרוטב הצהוב ולהוסיף אפונה קפואה, קוביות תפוחי אדמה ואולי גם קוביות בטטה (ילך עם בטטה?). תוכלי בבקשה לעזור לי עם הכמויות של המרכיבים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 9.01.2020)

תודה דורית 🙂
בגלל שאת רוצה להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה אז כדאי להשאיר את כמויות הרוטב והתיבול כמו שהן ולהוסיף לרוטב 1-2 כוסות אפונה קפואה ו2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות (לדעתי בטטה פחות מתאים אבל אפשר להוסיף).
את תפוחי האדמה תבשלי עם הרוטב כ-20 דקות לפני שאת מוסיפה את הקציצות.

יעל (23:12 24.12.2019)

היי, רציתי להודות על המתכונים. יצא לי להכין הודו, סלטים, ממולאים ועוגה והכל יצא נפלא. המתכונים ברורים והתגובות בהמשך עוזרות גם. תודה, יעל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 25.12.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ❤️

אפרת (13:36 4.12.2019)

האם אפשר להקפיא? במידה וכן, באיזה שלב הכי כדאי להקפיא במידה שישמרו על הטעם?
ותודה על האתר שלך שגורם לי לקצור הרבה מחמאות:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 4.12.2019)

כן, אפשר להקפיא לפני בישול ואחרי בישול.
זה טועם טרי יותר כשמקפיאים לפני הבישול ואז אפשר ליצור את הקציצות ולהקפיא ואח”כ להכין רוטב, לזרוק לתוכו את הקציצות ולבשל.

רויטל (11:26 24.11.2019)

היי אפרת יקרה
מנסה להבין מה עשיתי לא נכון.
הקציצות יצאו חיות ולא מבושלות.
לאחר 10 דק הפכתי ובישלתי עוד 35 דק, הוספתי עוד כוס מים רותחים כי הרוטב התאדה והקציצות החלו להשרף מעט.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.11.2019)

היי רויטל,
בישלת על אש גבוהה? באיזה סוג סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?
בכל מקרה, לא יכול להיות שאחרי 45 דקות הבשר עדיין לא מבושל. אולי זה רק נראה כאילו זה לא מבושל. באיזה צבע הבשר כשאת חותכת את הקציצה לחצי?
באיזה קוטר בערך הכנת את הקציצות?

רחלי (20:45 12.11.2019)

שלום לך,
האם אפשר 2 חלבונים במקום ביצה אחת (בגלל הכולסטרול שבצהוב) ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 13.11.2019)

שימי חלבון אחד.

שיר (20:24 19.10.2019)

אפרת, זה המתכון המנצח שלי. מזכיר לי את הקציצות של סבתא… אני גרה באנגליה ואלה הקציצות שתמיד מזכירות לי את הבית בישראל. אוכל טעים בריא ומנחם. אני עכשיו מכינה לתינוק שלי והוא טורף אותן! תודה על מתכון פשוט וקולע כל כך!
אני מוסיפה אפונה קפואה ובמקום פירורי לחם משתמשת בסובין שיבולת שועל. יוצא מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:50 21.10.2019)

שמחה לשמוע!
תודה שיר 🙂

טליה (14:20 11.10.2019)

היי
איזה עוד רוטב מתאים לקציצות האלה?
נשארה לי כמות גדולה של קציצות ואני רוצה לגוון
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 11.10.2019)
טליה (18:30 27.06.2019)

היי
כמה קריטית האבקת מרק? מה ניתן לשים במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 27.06.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.

ספיר (17:19 20.06.2019)

יואו איפה את גרה?? לא בא לי להכין בר לי לאכול… חחח מגרה ה—כ—ל!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 20.06.2019)

🙂

תמר (18:22 18.06.2019)

יצא מעולה!! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:01 19.06.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Tami (05:40 25.05.2019)

I love your recipies. I live in California, and they always take me back home to Israel. Even my son who was born here, always ask for “Efrat” dish for Shabat. Toda Raba from the bottom of my heart

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:09 26.05.2019)

ריגשת אותי. תודה רבה לך ❤️

מרין (17:55 27.03.2019)

הכנתי את הרוטב עם קציצות עוף. הרוטב פשוט מושלם, הקינמון מוסיף המון! תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 27.03.2019)

שמחה שאהבת 🙂

דסי (17:21 14.03.2019)

תודה על אתר מדהים וטעים!
אני רוצה להכין מקילו וחצי בשר מה הכמויות של שאר המוצרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:12 14.03.2019)

לקציצות:
קילו וחצי בשר טחון
2 בצלים בינוניים טחון או קצוץ דק-דק
5 שיני שום כתושות
2 ביצים גדולות
כוס ושליש פירורי לחם
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
תיבול: 3 כפיות כמון, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל שחור
חומרים לרוטב צהוב:
3 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
4 שיני שום קצוצות
4.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור

דבי (14:01 4.03.2019)

מ’זה טעים!

לא הייתי מאמינה!

מאד ממליצה!

יש אווריריות בקציצה, מהבצל?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:08 4.03.2019)

כן, הבצל מוסיף אווריריות.
שמחה שאהבת 🙂

אירית (12:31 4.02.2019)

היי אפרת אפשר להוסיף אפונה מקופסת שימורים ? אם כן מתי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 4.02.2019)

אפשר להוסיף כ-10 דקות לפני סיום הבישול.

פוקה (23:08 24.01.2019)

היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין מעוף טחון? זה מה שיש לי..🤷
לפי 1 התגובות שקראתי פה עוף יוצא יותר קשה.. מה ניתן לשנות כדי שגם יצא רך? וגירדתי יותר מדיי קישוא (למנה אחרת) אפשר להוסיף את זה לתבשיל? אם כן, לתערובת הקציצות או לרוטב? תודהההה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 25.01.2019)

היי,
אפשר להכין מעוף טחון.
אפשר לקחת פרוסת חלה או לחם (בלי החלק הקשה), להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות.
אפשר להוסיף את הקישוא לתערובת הקציצות. זה גם עשוי לרכך אותן.

דורית (16:58 1.01.2019)

אפרת היקרה
יצא מושלם, כמו כל המתכונים שלך! הוספתי לרוטב כוס אפונה עדינה וחצי כוס חומוסים.
כולם טרפו, גדולים כקטנים.
איזה כיף שיש אותך:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 1.01.2019)

שמחה לשמוע!
תודה דורית 💜

קרן (20:06 5.12.2018)

מתכון מושלם 🙂 הכנתי עם חצי כוס קוואקר להכנה מהירה במקום פירורי הלחם. ממש טעים וקל להכנה. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 5.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ליאל (10:23 3.12.2018)

היי, אפשר להוסיף לקציצות אורז?
לשים בתוך התערובת של בשר או רק מסביב לקציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 3.12.2018)

אני מניחה שאפשר להוסיף אורז לתערובת הבשר. זה אורז מבושל או יבש?

ענת (00:11 14.11.2018)

הי אפרת, תודה על התגובה המהירה, הכנתי עם אפונה עדינה וחבילה סלרי ויצא מדהים!!!

לא האמנתי שהודו יכול לצאת כ”כ טעים ורך ( החלפתי את הפרורי לחם בלחם לבן מושרה וסחוט)

יצא מעדן!!!

תודה לך שאת קיימת ומוכנה לעזור😍

כל מתכון שלך שעשיתי יצא מוצלח, ישר כח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 14.11.2018)

תודה ענת ❤️
יום מקסים!

ענת (16:18 13.11.2018)

הי, אשמח לדעת אם כדאי להוסיף לרוטב סלרי ואפונה, ואם כן, כמה ומתי? והאם בעקבות תוספת זו, אני צריכה לשנות משהו מהכמויות של המתכון?

המון תודה על מתכונים שתמיד מצליחים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 13.11.2018)

אפשר להוסיף גבעול סלרי קצוץ ו 1-2 כוסות אפונה קפואה. זה לא מצריך שינוי.

אוסנת אבידן (18:07 18.09.2018)

תודה רבה מתכון מעולה!!!! מעולה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 19.09.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אוסנת

שרי (15:57 24.07.2018)

לא להאמין אבל הקציציות קצרו מחמאות דווקא מהילדים המפונקים שלי שלא חלמתי שיסכימו לטעום. ממש התלהבו והבת שלי אפילו אמרה: אמא, את מבשלת הכי טעים בעולם…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 24.07.2018)

וואו איזה כיף לשמוע! 🙂

רותי (20:58 3.07.2018)

יצא מעולה, הוספתי גם אפונה קפואה אחרי שהקציצות קצת התבשלו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 3.07.2018)

מעולה 🙂
תודה רותי

מאי (15:26 3.06.2018)

היי, הרוטב אמור לצאת סמיך? שמתי בדיוק אותה כמות של מים אבל זה נורא דליל…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 3.06.2018)

היי מאי,
בזמן הבישול הרוטב אמור להצטמצם מעט. אם זה יצא דליל אפשר לערבב כף קורנפלור עם 4 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה ואז להוסיף לרוטב ולבשל כ-5 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.

ללי (20:27 8.03.2018)

היי
יצא טעים אבל כל הקציצות התפרקו
מה יש לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:16 8.03.2018)

היי ללי,
אם הקציצות התפרקו אז יכול להיות שהתערובת עצמה היתה רכה או נוזלית מידי. זה יכול להיות בגלל שימוש בבשר קפוא שהופשר או בגלל מיצי הבצל. במקרה כזה יש להוסיף יותר פירורי לחם שיספגו את הנוזלים.

אנה (07:28 2.02.2018)

אפשר להוסיף קישוא ומנגולד? אם כן באיזה שלב של הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:58 2.02.2018)

היי אנה,
אפשר. תוסיפי לרוטב אחר שאת מתבלת אותו ולפני שאת מביאה לרתיחה.

אנה (10:43 2.02.2018)

תודה! חשבתי גם להוסיף קישוא מגורד וקצת גזר לתערובת הקציצות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:46 2.02.2018)

אפשר אבל כדאי לסחוט היטב מנוזלים.

תמר (13:16 26.01.2018)

היי הוספתי גבעולי סלרי קצוץ וערמונים קלופים יצא מעולה!
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 26.01.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה תמר.

נילי (07:49 12.01.2018)

היי האם מתאים לבשר בקר מעורבב עם עוף טחון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 12.01.2018)

כן, אפשרי בהחלט.

עדי (11:47 20.12.2017)

היי אפרת,
יש לי 750 גרם הודו ,מה הכמויות שאני צריכה?
ואם אני רוצה להוסיף משקאית קפואה אפונה וגזר,מה הכמות?
תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 20.12.2017)

היי עדי,
לכמות של 750 גרם הודו כדאי לשים בצל בינוני, 3 שיני שום, ביצה גדולה, שני שליש פירורי לחם, חצי כוס עלי כוסברה, כפית וחצי כמון, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
לגבי הרוטב, אפשר להגדיל את הכמות ל2 בצלים גדולים, 3 שיני שום, 4 כוסות מים, כפית ושליש מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית כורכום, שני שליש כפית כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור (מומלץ לטעום לפני שמוסיפים את הקציצות ולשפר תיבול לפי הטעם).
את יכולה לשים כוס-כוס וחצי אפונה וגזר משקית קפואה.
יום נפלא 🙂

עדי (14:13 20.12.2017)

תודה רבה , יצא מעולה!!!

דנה (08:15 12.12.2017)

יצא מעולה, אפילו הילדים הבררנים שלי אהבו ולשם שינוי העדיפו את הקציצות על פני הפחממות.תודה רבה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:51 12.12.2017)

שמחה שהם אהבו 🙂
תודה דנה וחנוכה שמח!

אנה (07:49 6.12.2017)

היי!!
בישלתי אפילו יותר ממה שרשום ועדיין זה די ורדרד בפנים, זה בסדר…?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 6.12.2017)

כן, לפעמים לבשר הודו יש צבע שהוא מעט ורדרד גם לאחר בישול.

חנה (09:42 5.12.2017)

בוקר טוב אפרת,
אם מכפילים את כמות ההודו,האם להכפיל את כל יתר החומרים?
האם אפשר לשים קמח מצה במקום פירורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 5.12.2017)

בוקר טוב 🙂
כן, כדאי להכפיל את כל יתר החומרים.
אני מניחה שאפשר לשים קמח מצה אבל בכמות קטנה יותר. כמה כפות אמורות להספיק. קחי רק בחשבון שעם פירורי לחם המרקם של הקציצות יוצא מעט רך יותר.
יום נפלא

שרה (00:38 27.11.2017)

הכנתי ויצא מאלףףףףףףףףףףף.
אלפי תודות על האתר המהמם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:36 27.11.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שרה ויום מקסים 🙂

חנה ויינשטוק (12:27 21.11.2017)

הכנתי את המתכון הזה. יצא נפלא וממש טעים!!
תודה רבה. התחלתי לאמץ את האתר. הוא נפלא!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 21.11.2017)

תודה חנה, כיף לשמוע 🙂

יפעת (13:20 16.11.2017)

היי אפרת,
ניתן לתבל עם צ’ילי מתוק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 16.11.2017)

היי יפעת,
לדעתי צ’ילי פחות מתאים במקרה הזה.

אילת (19:48 11.11.2017)

הכנתי בלי פירורי הלחם, טובות מאוד. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:19 11.11.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

רבקה (12:46 2.11.2017)

תודה ממש על כל המתכונים ממש נוחים וטובים! חייב לשיים כוסברה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 2.11.2017)

לא חייב, זה פשוט מוסיף עוד טעם.

דבי (15:10 23.10.2017)

היי!

בקציצות הרגילות שלי החלפתי את 2 כפות הקמח מצה בכ-3 כפות כרובית.

יצא מאד טעים אבל לא מאד שונה, רק אולי יותר קל ורך, נראה לי שגם אם אשים קישוא או תפו”א זה מה שיהיה.

בכל מקרה, רציתי לדווח לך.

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 23.10.2017)

תודה שחזרת לעדכן!

דבי (10:56 17.10.2017)

בוקר אור!

יש לך מתכון לקציצות עם כרובית במקום פירורי לחם?

אם לא: היית מבשלת אותה קודם ומרסקת? והכמויות?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:17 17.10.2017)

היי דבי,
הכוונה שאת רוצה להמיר את פירורי הלחם בכרובית? אם כן, לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי.
וכן, הייתי מבשלת אותה קודם ומרסקת. חשוב רק לסחוט מנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת.
נראה לי שאפשר לשים כוס עד כוס וחצי כרובית מרוסקת. אם יוצא מוצלח, בפעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות לפי המרקם והטעם.
עדכני איך יצא 😉

דבי (21:23 17.10.2017)

תודה לך.

שמעתי על הרעיון בלי כמויות.
אני רוצה לשים כמה שפחות כדי שהעיקר יהיה בשר, השאלה היא המשוואה של פירורי לחם וכרובית.

התכוונת לסחוט את הכרובית?

תודה רבה רבה ולילה טוב!

כמובן שאני מתכוונת לעדכן, אלא שעוד לא יודעת מתי אכין.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 17.10.2017)

אם זה כך אז תתחילי מחצי כוס כרובית מרוסקת. רק אם התערובת לא יציבה תוסיפי חצי כוס נוספת.
וכן, הכוונה לסחוט את הכרובית כי יש בה נוזלים שיכולים להרטיב את התערובת.

אודליה (17:09 28.09.2017)

היי אפרת.

אני לא משתמשת באבקת מרק עוף. כמה מלח לשים? האם צריך להשתמש בעוד תבלינים?
תודה וגמר חתימה טובה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 28.09.2017)

היי אודליה,
פשוט תוותרי על אבקת המרק.
גמר חתימה טובה 🙂

מזל (11:10 19.09.2017)

היי יקירתי,
קודם כל אני מתה על האתר שלך .
שאלה, האם אפשר לוותר על הביצים?
יש לי ילד אלרגיה לביצים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 19.09.2017)

היי מזל,
לדעתי אפשר לוותר על הביצה.
חג שמח ושנה טובה 🙂

מזל (11:43 19.09.2017)

תודה רבה, חג שמח.

ורד (09:38 14.09.2017)

מתכון מצויין כולם ממש אהבו.

האם אפשר להכין מ500 גרם הודו ו500 גרם עוף מעורבב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 14.09.2017)

היי ורד,
שמחה שאהבו 🙂
כן, אפשר לשלב בין הודו לעוף.
שנה טובה!

עינת (19:47 2.09.2017)

תודה על המתכון הפשוט והטעים. חיפשתי משהו שונה מרוטב העגבניות שאני מכינה כבר שנים ונמאס לי.המתכון שלך בא לי בול!וגם האורחים פירגנו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 2.09.2017)

תודה עינת, שמחה לשמוע 🙂

בתאל (10:16 31.08.2017)

אפרת מתכון מדהייים!! תבורכי
הכנתי לשבת שעברה, ונהנינו מכל ביס!!
ובכלל האתר שלך מגניב וכייפי:)

רציתי לשאול, האם אפשר להכין את הקציצות עם בשר טחון במקום הודו? הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 31.08.2017)

שמחה לשמוע!
לדעתי ייצא מצוין גם עם בשר טחון.
יום מקסים 🙂

אינה (11:24 10.08.2017)

ואייי תודה רבה לך על המתכונים המושלמים שלך!!!!
היום הכנתי את הקציצות רק לא הייה לי הודו עשיתי עם עוף יצאה טעיייים מאוווד!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 10.08.2017)

תודה אינה, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂

שולה (14:49 9.08.2017)

שלום לך אפרת האם הודו אדום זה נקבה אשמח לתשובה כי אני צריכה להכין את זה היום תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 9.08.2017)

כן ואפשר גם שוקי הודו טחונים.

שולה (22:52 8.08.2017)

שלום איזה הודו להשתמש בעלי קנה לי הודו אדום יש משמעות לכך אשמח לתשובה!שולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 9.08.2017)

הודו נקבה זה בסדר גמור.
יום מקסים 🙂

אירית יעקובוביץ (17:13 4.08.2017)

יצא מצוין ,הכנתי קציצות מקילו חזה הודו טחון במקום פירורי לחם שמתי שיבולת שועל (הכפלתי כמויות) הוספתי תבלין בהרט לקציצות תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות חופן אפונה עם גזר של סנפרוסט וכף גדושה רסק עגבניות. מומלץ בחום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 4.08.2017)

נשמע מצוין 🙂
תודה אירית ושבת שלום

שרה (14:31 1.08.2017)

האם אפשר לוותר על הפירורי לחם? או להחליף במשהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 1.08.2017)

היי שרה,
במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (ללא החלק הקשה). יש לטבול את הלחם במים, לסחוט מנוזלים ולפורר לתוך התערובת.

דרור (21:50 11.07.2017)

הקציצות הכי טעימות בעולם כולם כולל כולם אמרו שזה הקציצות הכי טעימות שאכלו אי פעם

מתכונים ב-10 דקות (22:30 11.07.2017)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה דרור

שירה (23:17 6.07.2017)

מה אפשר להכין יום לפני כדי לזרז את הבישול? אפשר ליצור את הקציצות ולשמור מקרר למשך יום?

מתכונים ב-10 דקות (23:25 6.07.2017)

היי שירה,
אפשר להכין את כל התבשיל יום לפני.
אפשר גם ליצור את הקציצות ולשמור במקרר.

סבטלנה (11:11 2.07.2017)

מתכון מושלם. כמה פשוט ככה טעים. עשיתי עם טחון בקר, לא היה הודו בחנות.

מתכונים ב-10 דקות (14:07 2.07.2017)

תודה סבטלנה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא!

ציפי (13:13 14.06.2017)

אפשר להוסיף גרגרי חומוס?

מתכונים ב-10 דקות (15:43 14.06.2017)

כן, אפשר בהחלט רק כדאי להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו לפני או משקית קפואה.

יפית רבינוביץ (15:02 12.06.2017)

הכנתי היום את הקציצות עם עוף טחון.יצאו. מדהימןת..תודה רבה על עוד מתכון מוצלח וקל להכנה

מתכונים ב-10 דקות (15:11 12.06.2017)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה יפעת והמשך יום מקסים

שר (17:45 7.06.2017)

היי. האם אפשר לטגן קודם את הקציצות? תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (22:21 7.06.2017)

כן, אפשר.

דבי (17:35 6.06.2017)

באמת זה פחות או יותר מה שעשיתי, פוררתי את הקציצות והכנסתי לרוטב מסגנון בלונז כלשהו, ואהבו. (ומה שהכי חשוב: לא נתתי פירוט על התהליך).

תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות (20:34 6.06.2017)

אלופה 🙂

דבי (09:15 6.06.2017)

תודה לך,

הוספת מים לא תעזור? שמן?

מהקציצות המוכנות אי אפשר להכין משהו דומה לבולנז, לפורר ולעשות?

שוב תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:37 6.06.2017)

לתערובת עצמה? אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן.
נסי לפורר קציצה אחת ולערבב עם קצת רוטב. אם זה יוצא טעים את יכולה לפורר את יתר הקציצות ולבשל מעט עם הרוטב.

דבי (06:55 6.06.2017)

בוקר אור!

אולי תוכלי לעזור לי,

מה עושים עם קציצות עוף ברוטב שלא יצאו מוצלח, איך מתקנים טעם ומרקם קשה?

אפשר לעשות מזה בלונז? איך?

חלק מהעיסה לא בישלתי, אלו דברים משנים טע ומרקם קשה?

תודה רבה ויום טוב!

מתכונים ב-10 דקות (09:07 6.06.2017)

בוקר טוב דבי,
לגבי המרקם, אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה. לגבי טעם, אפשר לשפר את הטעם של הרוטב ולחזק אותו כך שהקציצות יקבלו את הטעם של הרוטב.
קציצות עוף בדר”כ יוצאות קצת יותר קשות
את יכולה להכין בולונז מהתערובת שנשארה לך כמו במתכון הזה- בולונז מהודו טחון. זה יוצא קצת פחות עסיסי וטעים מבולונז מבשר בקר טחון אבל עדיין טעים.
באופן כללי מה שעושה קציצות לרכות ואווריריות אלה פירורי הלחם במידה נכונה (כי אם שמים יותר מידי מקבלים אפקט הפוך והן יוצאות קשות), אפשר גם לקחת פרוסת חלה או לחם, להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות. בדר”כ ככל שלשים את תערובת הקציצות יותר כך הן נעשות פחות רכות.
יום נפלא 🙂

דני (14:57 21.05.2017)

היי
יצא מאוד טעים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:13 21.05.2017)

תודה דני, שמחה לשמוע 🙂

דני (16:39 14.05.2017)

היי
כמה זה חצי כוס פרורי לחם
ודרך אגב הכנתי שוב את העוגת מוס שוקולד בעטרות נייר שהתחתית מאוראו יצא מעולה

מתכונים ב-10 דקות (18:58 14.05.2017)

זה יוצא בסביבות 60 גרם.
ונשמע מעולה 🙂

ליליה (22:21 12.05.2017)

היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי ההכנה?

מתכונים ב-10 דקות (09:53 13.05.2017)

אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.

אילנה (12:56 12.05.2017)

היי אפרת, האם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום הודו. תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:04 12.05.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

איילת (11:17 11.05.2017)

ניתן להוסיף לתבשיל הקציצות תפ”א, לבבות אטישוק?

מתכונים ב-10 דקות (11:17 11.05.2017)

כן, אפשר בהחלט.

איילת (11:18 11.05.2017)

ואם כן אז באיזה שלב חהוסיף אותם

מתכונים ב-10 דקות (11:31 11.05.2017)

מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי שיתרככו כמו שצריך. את לבבות הארטישוק כדאי לחתוך לרבעים.
יש להוסיף אותם לרוטב הצהוב מיד לאחר הכנתו ולאחר כ-5 דקות להוסיף את הקציצות.

שרה (20:36 7.05.2017)

שלום לך יקירה,
האם יש ענין דווקא בהודו? יש לי בשר בקר מופשר..

מתכונים ב-10 דקות (22:40 7.05.2017)

היי שרה,
אפשר להכין גם עם בקר טחון.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.