זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 51 דקות
מס’ מנות: 20 קציצות הודו
מצרכים:
500 גרם הודו טחון
1 בצל בינוני טחון או קצוץ דק-דק
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
תיבול: כפית מלאה כמון, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
חומרים לרוטב צהוב:
2 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית שטוחה אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת תערובת הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה.
הכנת רוטב צהוב: מטגנים בסיר רחב את רצועות הבצל עם 2-3 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים שום קצוץ ומערבבים כדקה.
-מוזגים 3 כוסות מים רותחים ומתבלים במלח, אבקת מרק, כורכום, כמון, קינמון ופלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (בשלב זה מומלץ לטעום את הרוטב ולשפר תיבול בהתאם).
-בינתיים יוצרים כדורים מתערובת הקציצות בקוטר של 3-4 ס”מ ומניחים בעדינות בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ10 דקות (אין לערבב את הקציצות במשך ה-10 דקות הראשונות של הבישול אחרת הן יתפרקו).
-לאחר 10 דקות, הופכים את הקציצות צד ומבשלים כ-35 דקות נוספות (מידי פעם מערבבים את הקציצות ומרטיבים אותן ברוטב).
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
היי אפרת!
המתכונים שלך מעולים!
ההייתי רוצה לדעת אם אפשר להשמיט את הכורכום אנחנו פשוט שיכנזים שלא אוהבים
ואם כן במה כדאי להחליף?
תודה רבה
היי רועי, אפשר לוותר על הכורכום.
הכנתי לשבת ויצא מדהים! קציצות ממש רכות וטעימות!
תודה!
שמחה שיצא טעים:)
הכנתי עם חזה עוף טחון, יצא טעים!!
תודה על המתכון
תודה שחזרת לעדכן❤️
הכנתי עם בשר טחון צלעות שבוע שעבר לשישי שבת יצא ממש טעים!! מכינה שוב השבוע ❤️
❤️❤️
האם אפשר להחליף את המכון בראס אל חנות?
את הכמון? נראה לי שכן
האם ניתן לערבב חזה הודו וחזה עוף?
כן אפשר
וואוווו!!! הכנתי הבוקר ויצא נפלא!!!
מתכון קל להכנה והתוצאה טעימה ממש. תודה🤗
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
נדיר!!!!!!!!!
שמחה שאהבת💜
הכנתי בשישי האחרון עם בשר בקר טחון והוספתי תפו”א וגרפתי מחמאות, תודה🙏🏽🙏🏽
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף🙂
היי אפרת, האם אפשר להכין עם חזה עוף טחון? תודה
היי
אפשר(:
האם יש שינוי במצרכים להכנת הקציצות?
לא(:
הי אפרת, אפשר להכין את הרוטב הזה רק לאורז? זתומרת להכין רק את הרוטב ללא הקציצות? ואם לא-יש לך מתכון לרוטב צהוב?
היי
אפשר(:
היי אפרת
במה אפשר להחליף את פירורי הלחם? שיבולת שועל?
כן, אפשר שיבולת שועל.
תודה! יש לי עוד שאלה- אפשר להקפיא? אם כן, איך מומלץ ולכמה זמן מותר?
אפשר להקפיא בקופסה אטומה למשך כ-3 שבועות.
היי אפרת,
עוד פעם ”לקחתי סיכון” של מתכון שלך,
כמו תמיד טעים ,מזין משביע וקל להכנה!
הכנתי את זה בערב החג לסעודה מפסקת (עם אפונה קפואה) ויצא טעייים ליד אורז לבן פשוט.
אין עלייך תודה רבה ,
תמשיכי גם השנה להיות כמו שאת 🙂
גמר חתימה טובה
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן(:
גמר חתימה טובה🌺
הקציצות הכי טעימות עם הרוטב הכי טעים שאכלתי בחיים שלי.
אפרת – את פשוט מדהימה!!
תודה 🙏🙏
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
שלום אפרת,
באיזה שלב בבישול אוכל להוסיף אפונה קפואה?,
תודה
היי נטע,
אפשר להוסיף אפונה לפני הכנסת הקציצות לסיר.
שלום, אפרת היקרה. מעוניינת להכין מקילו הודו (או הודו + עוף). הבנתי שצריך להכפיל הכל ב-2. רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לתבשיל קוביות של תפוחי אדמה (יש לי קטנים לבנים ואדומים). אם כן, מתי? לפני קציצות? ביחד? אגב, האם לדעתך אפשר להגיש את המנה עם ניוקי (במקום תפוח אדמה)? קצת נמאס מאורז/פתיתים/פירה. המון תודות וסופ”ש מהנה.
היי,
אפשר להוסיף תפו”א לפני הקציצות ולהביא לרתיחה, ואז להוסיף את הקציצות ולהמשיך לבשל כרגיל.
אפשר בהחלט להגיש עם ניוקי, זה יכול להיות מעניין וטעים.
במקרה כזה דווקא לא הייתי מוסיפה תפו”א אבל זה אפשרי(:
חשבתי או או. תודה. שתי שאלות נוספות: אם אבחר בתפוחי אדמה קטנים, כמה לדעתך לחתוך? קילו-קילו חצי? פחות? יש לי סוטג’ 28 ס”מ. ואם ניוקי – לבשל שתי חבילות של 500 גר’?
תלוי כמה קטנים… 2 תפו”א גדולים או 4 קטנים לדעתי יספיקו.
לגבי הניוקי- אפשר לבשל 2 חבילות כדי שיהיו יחסית הרבה ניוקי או חבילה וחצי.
היי אפרת היקרה
רוצה להכין לצהריים את הקציצות האהובות והפעם להכפיל כמויות מחצי קילו פרגית וחצי קילו בקר. ההרכב מומלץ?
כמו כן מה הכמויות מבחינת התיבלון?
תודה מראש
היי,
אפשר להכין קציצות משילוב של פרגית ובקר, יצא מצוין.
אם תשימי 250 גרם מכל סוג (סה”כ חצי קילו)- כמות התיבול תישאר זהה.
את יכולה גם לשים 500 גרם מכל סוג ולהכפיל את שאר הכמויות במתכון פי 2.
בהצלחה!
תודה מהממת אחת😍
תודה על המתכונים המדהימים, אני וחבר שלי מאוד אוהבים להכין!
שמחה מאד שאתם נהנים מהמתכונים! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, אני רוצה להכין את הקציצות עם פתיתים כתוספת, אבל הייתי מעדיפה שהם יתבשלו ביחד עם הקציצות ויספגו את הרוטב, ולא להכין אותם בנפרד. מתי בדיוק להוסיף אותם לסיר והאם יש צורך לטגן לפני?
היי,
אפשר להוסיף פתיתים לסיר לאחר כ-30 דקות בישול של הקציצות, אין צורך לטגן אותם לפני כן.
הכנתי עם בשר בקר טחון ויצא מעולהההה!! תודה רבה!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף😊
אגב אם אני רוצה להוסיף שעועית ירוקה חתוכה קפואה . מתי להוסיף? והאם לשנות משהו בכמויות?
אפשר להוסיף שעועית ירוקה לאחר הבצל, ולהגדיל מעט את כמות התיבול לפי הטעם.
חזרתי לעדכן שבסוף הכנתי בלי השעועית( עשיתי בנפרד לטובת הצמחונים) ויצא טעים ממש ! תודה על העזרה. כמו תמיד כיף לבשל איתך😄
שמחה ממש שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת, יש לי הודו לבן והודו אדום. זה משנה? יש הבדל בטעם? ( אני צמחונית ורוצה להכין לילדה)
היי,
לא אמור להיות הבדל משמעותי בין הודו לבן ואדום(:
אפרת, רק רציתי לומר לך שזה מתכון ההצלה שלי. בכל פעם שיש לי הודו טחון במקפיא ואין לי כוח או זמן להכין משהו מורכב לצהריים, אני מכינה את הקציצות האלה, והן תמיד מצליחות. אני בד”כ מוסיפה כמה תבלינים שלא כתובים במתכון – פפריקה, כורכום, קצת בהרט – וזה מוסיף טעם וארומה. ממש תודה לך על מתכון מנצח 🙂
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף וחג שמח🌺
הי ראיתי שכתבת שאפשר להקפיא לפני בישול ואז ישר להכניס לרוטב. האם ובכמה זמן נראה לך כדאי להאריך את משך הבישול במקרה כזה? תודה רבה מראש!
היי,
זמן הבישול עשוי להתארך ברבע שעה בערך.
בכל מקרה יש לוודא שהקציצות מוכנות לפני סיום הבישול.
בהצלחה!
היה לי חשק לקציצות צהובות וידעתי שאצלך אמצא את המתכון הכי קל וטעים.. כמו תמיד.
קציצות מנחמות ועסיסיות.
עשיתי מחזה עוף טחון והוספתי מעל הקציצות קצת סלרי קצוץ.
יצא מעללללףףףף
שמחה מאד לשמוע, נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף❤
הי , אני לא אוכלת ביצים, מה אפשר במקום ,ביצה?
היי,
אפשר לוותר על הביצה.
היי, אפשר להוסיף קוביות תפוח אדמה לרוטב? אם כן באיזה שלב ולהוסיף עוד מים/ תבלינים?
היי רונית,
אפשר להוסיף קוביות משני תפוחי אדמה בינוניים לאחר טיגון הבצל. יש להוסיף עוד כחצי כוס מים ומלח ופלפל לפי הטעם.
אני לא בשלנית ובדיוק לפני יומיים התלוננתי לאחותי כמה גרועה אני במטבח. הכנתי את המתכון הזה כי התחשק לי רוטב צהוב ויצא פשוט טעים ולא רגיל לי!!! ממש התעצבתי כשהתחלתי להתמלא מהאוכל. במקום כורכום שמתי ראס אל חנות והוספתי בחמש הדקות האחרונות פסטה מוכנה. פשוט טעים! תודה!
היי מאיה,
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון!
גמר חתימה טובה🌺
הקציצות האלה פשוט נהדרות. הכנתי כבר המון פעמים ותמיד יוצא מוצלח ומזכיר לי את ישראל. טעם של בית. תודה אפרת, את נהדרת. שנה טובה וגמר חתימה טובה, מישראלית בגולה
היי ורד,
שמחה מאד שאהבת את המתכון, אין כמו קציצות כדי להזכיר את הבית(:
שתהיה שנה מתוקה❤
היי אין לי אבקת מרק. אפשר לוותר? 🙂
כן, אין בעיה. יתכן שיהיה צורך להוסיף מעט מלח.
תודה אפרת. אנסה מחר . כןלי תקווה שהקטנים הבררנים שלי יתלהבו . שבת שלום
היי אפרת,
אם אני מקפיאה את הקציצות עודפות שנשארו (כלומר, לא מבושלות אלא חי!) כשאני רוצה להשתמש בהן, לאחר הכנת הרוטב, אני צריכה להפשיר אותן מראש או להכניס אותן קפואות לרוטב? אם להכניס קפואות, לכמה זמן לבשל אותן ברוטב בבקשה?
תודה רבה רבה!
היי מיה,
אין צורך להפשיר את הקציצות, יש לבשל אותן כרבע שעה, להפוך אותן ולהמשיך לבשל עוד 35-40 דקות.
מאוהבת באתר שלך!
הכנתי היום, קצת פחות מחצי קילו, התאמתי כמויות לפי העין, הוספתי תפוחי אדמה, יצא מעולה! הקטן שלי, בן שנה, טרף! תודה רבה ושבת שלום
וואו נראה מעולה! איזה כיף שאהבתם😊
באיזה שלב הוספת את התפוחי אדמה? 🙂 תודה
אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה אחרי טיגון הבצל.
תודה אפרת !!
האם המתכון מתאים לעוף טחון? בנוסף, אצלנו לא אוהבים כוסברה. אפשר להחליף לפטרוזיליה?
היי,
אפשר להחליף בעוף, ואפשר כוסברה😊
התכוונת שאפשר להחליף לפטרוזיליה 🙂
תודה!!!
כן, בטעות😊 יום מקסים!
היי אפרת, הכנתי את תערובת הבשר (מבשר בקר טחון) אתמול בערב ולא הספקתי להכין את הרוטב. התערובת עם כל התיבול שהתה במקרר לילה שלם, האם לזרוק או שזה בסדר להכין רוטב ולהשתמש בתערובת?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה רבה
היי סרי,
התערובת אמורה להיות בסדר אם שהתה במקרר לילה אחד.
יצא סוףףףףף
אני הוספתי גם זיתים מרוקאים משומרים.
תודה רבה.
נראה מצויין! תודה שחזרת לעדכן😁
וואאוו יצא נדיר !! ממש תודה רבה על כל המתכונים הטעימים ((:
תודה מרים!
שמחה לקרוא שאהבת 🌸🙏
הכנתי את הקציצות בעלי נהנה מהן מאוד! (גם אני כמובן)
תודה רבה!
שמחה לקרוא שאהבתם רעיה 🙂
שבוע נפלא❤️
מאוד טעים.תודה רבה
נראה מעולה!
תודה אירנה 🙂
הי אפשר להקפיא?
היי רחלי,
אין בעיה להקפיא
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
הי אפרת
מכינה עכשיו ואין לי כורכום מה עדיף במקום חוויג או קאר?
תודה
חזרתי לשתף שמתי במקום כורכום קצת חוויג’. יצא סוףףף הדרך
מאד מומלץ
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה הדס
ממש מעולה!! הכנתי חצי הודו חצי בשר בקר, מתכון סופר טעים וממש קל. תודה רבה, אפרת 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה קרן
ערב טובאפרת
אם אוותר על הכוסברה גם יצא טעים?
תודה מראש.
כן.
היי
יש לי רק כוסברה טחונה. כמה לשים?
תודה:)
כשליש כפית.
תודה רבה! יצא מעולה.
הייתה לי בטטה מקולפת אז גיררתי והוספתי לקציצות יצאו סופר אווריריות וטעימות.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אחלה אתר !! יש אופציה אחרת במקום פרורי לחם או לחם ?
אפשר לשים חצי כוס קוואקר.
יצא מצוין! האמת שהיה חסר מים אז הוספתי עוד קצת
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת, הכנתי לשבת קציצות בשר ממתכון אחר באתר אבל עם הרוטב הצהוב הזה ויצא מעדן!! כולם ליקקו אצבעות! תודה רבה ושבוע טוב ומבורך 🙂
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה אודליה
וואו, יצא מושלם!
הוספתי שמיניות תפו”א ועוד קצת מים כדי שיתבשלו, והרוטב יצא מעדן בפני עצמו – שהיה תענוג לערבב עם קוסקוס
מעולה 🙂
תודה יפעת
היי אפרת, אפשר לדעתך להוסיף רבעי קישואים או עדיף בלי? תודה!!
כן אפשר 🙂
יוצא מעולה עם קישואים
הכנתי כמה פעמים הילדים עפו על זה😊
כיף לשמוע, תודה על השיתוף!
יצאו פשוט מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
הקציצות הקבועות. שלנו!!
שמחה לשמוע ❤️
היי אפרת אני רוצה להשתמש במתכון של קציצות ברוטב צהוב לפסח .אני מבשלת כל זמן בקציצות הודו והן טעימות.הפעם רוצה להשתמש בשר בקר טחון האם זה אפשרי בשר טחון .וכמה אפשר לשים פרורי קמח מצה של אוסם במקום פירורי לחם .תודה
היי ענת,
אפשר להכין עם בשר בקר טחון.
קמח מצה הופך את המרקם ליותר דחוס לכן כדאי לשים כמות קטנה יותר (2-3 כפות).
היי תודה רבה על המתכונים הטעימים.
האם יש אפשרות לעשות חצי בקר+ הודו טחון
כן, אפשר.
מתכון מעולה, אני כל פעם מכינה את זה כשלא בא לי קציצות ברוטב עגבניות… זה תמיד יוצא כזה טעים! תודה על כל המתכונים הטעימים:-)
שמחה לשמוע 🙂
תודה איטה
הי,
הקציצות האלה הן הקציצות הקבועות כשאנחנו רוצים להכין משהו שהילדים והאורחים בטוח יאהבו.
כיף לשמוע ❤️
הי אפרת
האם ניתן לאפות את הקציצות בתנור ואחרי זה להוסיף לרוטב ?
כן. מספיק לאפות 15-20 דקות, שלא יתייבשו.
היי יקירה
תתחדשי על האתר המהמם החדש!
הקפאתי כ-10 קציצות עוף לא מבושלות עודפות בפעם הקודמת שהכנתי את המתכון.הוצאתי עכשיו להפשרה וברצוני להכין אותם להיום בערב לבנותיי עם הרוטב הצהוב ולהוסיף אפונה קפואה, קוביות תפוחי אדמה ואולי גם קוביות בטטה (ילך עם בטטה?). תוכלי בבקשה לעזור לי עם הכמויות של המרכיבים?
תודה דורית 🙂
בגלל שאת רוצה להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה אז כדאי להשאיר את כמויות הרוטב והתיבול כמו שהן ולהוסיף לרוטב 1-2 כוסות אפונה קפואה ו2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות (לדעתי בטטה פחות מתאים אבל אפשר להוסיף).
את תפוחי האדמה תבשלי עם הרוטב כ-20 דקות לפני שאת מוסיפה את הקציצות.
היי, רציתי להודות על המתכונים. יצא לי להכין הודו, סלטים, ממולאים ועוגה והכל יצא נפלא. המתכונים ברורים והתגובות בהמשך עוזרות גם. תודה, יעל.
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ❤️
האם אפשר להקפיא? במידה וכן, באיזה שלב הכי כדאי להקפיא במידה שישמרו על הטעם?
ותודה על האתר שלך שגורם לי לקצור הרבה מחמאות:)
כן, אפשר להקפיא לפני בישול ואחרי בישול.
זה טועם טרי יותר כשמקפיאים לפני הבישול ואז אפשר ליצור את הקציצות ולהקפיא ואח”כ להכין רוטב, לזרוק לתוכו את הקציצות ולבשל.
היי אפרת יקרה
מנסה להבין מה עשיתי לא נכון.
הקציצות יצאו חיות ולא מבושלות.
לאחר 10 דק הפכתי ובישלתי עוד 35 דק, הוספתי עוד כוס מים רותחים כי הרוטב התאדה והקציצות החלו להשרף מעט.
היי רויטל,
בישלת על אש גבוהה? באיזה סוג סיר השתמשת? נירוסטה במקרה?
בכל מקרה, לא יכול להיות שאחרי 45 דקות הבשר עדיין לא מבושל. אולי זה רק נראה כאילו זה לא מבושל. באיזה צבע הבשר כשאת חותכת את הקציצה לחצי?
באיזה קוטר בערך הכנת את הקציצות?
שלום לך,
האם אפשר 2 חלבונים במקום ביצה אחת (בגלל הכולסטרול שבצהוב) ?
שימי חלבון אחד.
אפרת, זה המתכון המנצח שלי. מזכיר לי את הקציצות של סבתא… אני גרה באנגליה ואלה הקציצות שתמיד מזכירות לי את הבית בישראל. אוכל טעים בריא ומנחם. אני עכשיו מכינה לתינוק שלי והוא טורף אותן! תודה על מתכון פשוט וקולע כל כך!
אני מוסיפה אפונה קפואה ובמקום פירורי לחם משתמשת בסובין שיבולת שועל. יוצא מושלם!
שמחה לשמוע!
תודה שיר 🙂
היי
איזה עוד רוטב מתאים לקציצות האלה?
נשארה לי כמות גדולה של קציצות ואני רוצה לגוון
תודה!
אפשר להכין את אחד הרטבים מהמתכונים האלה:
קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים
קציצות הודו ברוטב אדום
קציצות בשר לילדים
היי
כמה קריטית האבקת מרק? מה ניתן לשים במקום?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולהמליח יותר לפי הטעם.
יואו איפה את גרה?? לא בא לי להכין בר לי לאכול… חחח מגרה ה—כ—ל!!!
🙂
יצא מעולה!! תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
I love your recipies. I live in California, and they always take me back home to Israel. Even my son who was born here, always ask for “Efrat” dish for Shabat. Toda Raba from the bottom of my heart
ריגשת אותי. תודה רבה לך ❤️
הכנתי את הרוטב עם קציצות עוף. הרוטב פשוט מושלם, הקינמון מוסיף המון! תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה על אתר מדהים וטעים!
אני רוצה להכין מקילו וחצי בשר מה הכמויות של שאר המוצרים?
לקציצות:
קילו וחצי בשר טחון
2 בצלים בינוניים טחון או קצוץ דק-דק
5 שיני שום כתושות
2 ביצים גדולות
כוס ושליש פירורי לחם
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים דק-דק
תיבול: 3 כפיות כמון, 3 כפיות מלח, רבע כפית פלפל שחור
חומרים לרוטב צהוב:
3 בצלים בינוניים חתוכים לחצאי עיגולים
4 שיני שום קצוצות
4.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית וחצי מלח, כפית וחצי אבקת מרק, כפית כורכום, כפית שטוחה כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור
מ’זה טעים!
לא הייתי מאמינה!
מאד ממליצה!
יש אווריריות בקציצה, מהבצל?
תודה רבה!
כן, הבצל מוסיף אווריריות.
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת אפשר להוסיף אפונה מקופסת שימורים ? אם כן מתי ?
אפשר להוסיף כ-10 דקות לפני סיום הבישול.
היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין מעוף טחון? זה מה שיש לי..🤷
לפי 1 התגובות שקראתי פה עוף יוצא יותר קשה.. מה ניתן לשנות כדי שגם יצא רך? וגירדתי יותר מדיי קישוא (למנה אחרת) אפשר להוסיף את זה לתבשיל? אם כן, לתערובת הקציצות או לרוטב? תודהההה!!!
היי,
אפשר להכין מעוף טחון.
אפשר לקחת פרוסת חלה או לחם (בלי החלק הקשה), להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות.
אפשר להוסיף את הקישוא לתערובת הקציצות. זה גם עשוי לרכך אותן.
אפרת היקרה
יצא מושלם, כמו כל המתכונים שלך! הוספתי לרוטב כוס אפונה עדינה וחצי כוס חומוסים.
כולם טרפו, גדולים כקטנים.
איזה כיף שיש אותך:)
שמחה לשמוע!
תודה דורית 💜
מתכון מושלם 🙂 הכנתי עם חצי כוס קוואקר להכנה מהירה במקום פירורי הלחם. ממש טעים וקל להכנה. תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, אפשר להוסיף לקציצות אורז?
לשים בתוך התערובת של בשר או רק מסביב לקציצות?
אני מניחה שאפשר להוסיף אורז לתערובת הבשר. זה אורז מבושל או יבש?
הי אפרת, תודה על התגובה המהירה, הכנתי עם אפונה עדינה וחבילה סלרי ויצא מדהים!!!
לא האמנתי שהודו יכול לצאת כ”כ טעים ורך ( החלפתי את הפרורי לחם בלחם לבן מושרה וסחוט)
יצא מעדן!!!
תודה לך שאת קיימת ומוכנה לעזור😍
כל מתכון שלך שעשיתי יצא מוצלח, ישר כח!
תודה ענת ❤️
יום מקסים!
הי, אשמח לדעת אם כדאי להוסיף לרוטב סלרי ואפונה, ואם כן, כמה ומתי? והאם בעקבות תוספת זו, אני צריכה לשנות משהו מהכמויות של המתכון?
המון תודה על מתכונים שתמיד מצליחים
אפשר להוסיף גבעול סלרי קצוץ ו 1-2 כוסות אפונה קפואה. זה לא מצריך שינוי.
תודה רבה מתכון מעולה!!!! מעולה !!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אוסנת
לא להאמין אבל הקציציות קצרו מחמאות דווקא מהילדים המפונקים שלי שלא חלמתי שיסכימו לטעום. ממש התלהבו והבת שלי אפילו אמרה: אמא, את מבשלת הכי טעים בעולם…
וואו איזה כיף לשמוע! 🙂
יצא מעולה, הוספתי גם אפונה קפואה אחרי שהקציצות קצת התבשלו
מעולה 🙂
תודה רותי
היי, הרוטב אמור לצאת סמיך? שמתי בדיוק אותה כמות של מים אבל זה נורא דליל…
היי מאי,
בזמן הבישול הרוטב אמור להצטמצם מעט. אם זה יצא דליל אפשר לערבב כף קורנפלור עם 4 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה ואז להוסיף לרוטב ולבשל כ-5 דקות על אש בינונית עד שהרוטב מסמיך.
היי
יצא טעים אבל כל הקציצות התפרקו
מה יש לעשות?
היי ללי,
אם הקציצות התפרקו אז יכול להיות שהתערובת עצמה היתה רכה או נוזלית מידי. זה יכול להיות בגלל שימוש בבשר קפוא שהופשר או בגלל מיצי הבצל. במקרה כזה יש להוסיף יותר פירורי לחם שיספגו את הנוזלים.
אפשר להוסיף קישוא ומנגולד? אם כן באיזה שלב של הבישול?
היי אנה,
אפשר. תוסיפי לרוטב אחר שאת מתבלת אותו ולפני שאת מביאה לרתיחה.
תודה! חשבתי גם להוסיף קישוא מגורד וקצת גזר לתערובת הקציצות
אפשר אבל כדאי לסחוט היטב מנוזלים.
היי הוספתי גבעולי סלרי קצוץ וערמונים קלופים יצא מעולה!
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
נשמע מעולה 🙂
תודה תמר.
היי האם מתאים לבשר בקר מעורבב עם עוף טחון?
כן, אפשרי בהחלט.
היי אפרת,
יש לי 750 גרם הודו ,מה הכמויות שאני צריכה?
ואם אני רוצה להוסיף משקאית קפואה אפונה וגזר,מה הכמות?
תודה רבה!!!
היי עדי,
לכמות של 750 גרם הודו כדאי לשים בצל בינוני, 3 שיני שום, ביצה גדולה, שני שליש פירורי לחם, חצי כוס עלי כוסברה, כפית וחצי כמון, כפית וחצי מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
לגבי הרוטב, אפשר להגדיל את הכמות ל2 בצלים גדולים, 3 שיני שום, 4 כוסות מים, כפית ושליש מלח, כפית גדושה אבקת מרק, כפית כורכום, שני שליש כפית כמון, חצי כפית אבקת קינמון, קמצוץ פלפל שחור (מומלץ לטעום לפני שמוסיפים את הקציצות ולשפר תיבול לפי הטעם).
את יכולה לשים כוס-כוס וחצי אפונה וגזר משקית קפואה.
יום נפלא 🙂
תודה רבה , יצא מעולה!!!
יצא מעולה, אפילו הילדים הבררנים שלי אהבו ולשם שינוי העדיפו את הקציצות על פני הפחממות.תודה רבה (:
שמחה שהם אהבו 🙂
תודה דנה וחנוכה שמח!
היי!!
בישלתי אפילו יותר ממה שרשום ועדיין זה די ורדרד בפנים, זה בסדר…?
תודה
כן, לפעמים לבשר הודו יש צבע שהוא מעט ורדרד גם לאחר בישול.
בוקר טוב אפרת,
אם מכפילים את כמות ההודו,האם להכפיל את כל יתר החומרים?
האם אפשר לשים קמח מצה במקום פירורי לחם?
בוקר טוב 🙂
כן, כדאי להכפיל את כל יתר החומרים.
אני מניחה שאפשר לשים קמח מצה אבל בכמות קטנה יותר. כמה כפות אמורות להספיק. קחי רק בחשבון שעם פירורי לחם המרקם של הקציצות יוצא מעט רך יותר.
יום נפלא
הכנתי ויצא מאלףףףףףףףףףףף.
אלפי תודות על האתר המהמם!
שמחה לשמוע!
תודה שרה ויום מקסים 🙂
הכנתי את המתכון הזה. יצא נפלא וממש טעים!!
תודה רבה. התחלתי לאמץ את האתר. הוא נפלא!!
תודה חנה, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת,
ניתן לתבל עם צ’ילי מתוק?
היי יפעת,
לדעתי צ’ילי פחות מתאים במקרה הזה.
הכנתי בלי פירורי הלחם, טובות מאוד. תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
תודה ממש על כל המתכונים ממש נוחים וטובים! חייב לשיים כוסברה?
לא חייב, זה פשוט מוסיף עוד טעם.
היי!
בקציצות הרגילות שלי החלפתי את 2 כפות הקמח מצה בכ-3 כפות כרובית.
יצא מאד טעים אבל לא מאד שונה, רק אולי יותר קל ורך, נראה לי שגם אם אשים קישוא או תפו”א זה מה שיהיה.
בכל מקרה, רציתי לדווח לך.
תודה לך!
תודה שחזרת לעדכן!
בוקר אור!
יש לך מתכון לקציצות עם כרובית במקום פירורי לחם?
אם לא: היית מבשלת אותה קודם ומרסקת? והכמויות?
תודה רבה!
היי דבי,
הכוונה שאת רוצה להמיר את פירורי הלחם בכרובית? אם כן, לא ניסיתי אבל נראה לי אפשרי.
וכן, הייתי מבשלת אותה קודם ומרסקת. חשוב רק לסחוט מנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת.
נראה לי שאפשר לשים כוס עד כוס וחצי כרובית מרוסקת. אם יוצא מוצלח, בפעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות לפי המרקם והטעם.
עדכני איך יצא 😉
תודה לך.
שמעתי על הרעיון בלי כמויות.
אני רוצה לשים כמה שפחות כדי שהעיקר יהיה בשר, השאלה היא המשוואה של פירורי לחם וכרובית.
התכוונת לסחוט את הכרובית?
תודה רבה רבה ולילה טוב!
כמובן שאני מתכוונת לעדכן, אלא שעוד לא יודעת מתי אכין.
אם זה כך אז תתחילי מחצי כוס כרובית מרוסקת. רק אם התערובת לא יציבה תוסיפי חצי כוס נוספת.
וכן, הכוונה לסחוט את הכרובית כי יש בה נוזלים שיכולים להרטיב את התערובת.
היי אפרת.
אני לא משתמשת באבקת מרק עוף. כמה מלח לשים? האם צריך להשתמש בעוד תבלינים?
תודה וגמר חתימה טובה.
היי אודליה,
פשוט תוותרי על אבקת המרק.
גמר חתימה טובה 🙂
היי יקירתי,
קודם כל אני מתה על האתר שלך .
שאלה, האם אפשר לוותר על הביצים?
יש לי ילד אלרגיה לביצים
היי מזל,
לדעתי אפשר לוותר על הביצה.
חג שמח ושנה טובה 🙂
תודה רבה, חג שמח.
מתכון מצויין כולם ממש אהבו.
האם אפשר להכין מ500 גרם הודו ו500 גרם עוף מעורבב?
היי ורד,
שמחה שאהבו 🙂
כן, אפשר לשלב בין הודו לעוף.
שנה טובה!
תודה על המתכון הפשוט והטעים. חיפשתי משהו שונה מרוטב העגבניות שאני מכינה כבר שנים ונמאס לי.המתכון שלך בא לי בול!וגם האורחים פירגנו.
תודה עינת, שמחה לשמוע 🙂
אפרת מתכון מדהייים!! תבורכי
הכנתי לשבת שעברה, ונהנינו מכל ביס!!
ובכלל האתר שלך מגניב וכייפי:)
רציתי לשאול, האם אפשר להכין את הקציצות עם בשר טחון במקום הודו? הולך?
שמחה לשמוע!
לדעתי ייצא מצוין גם עם בשר טחון.
יום מקסים 🙂
ואייי תודה רבה לך על המתכונים המושלמים שלך!!!!
היום הכנתי את הקציצות רק לא הייה לי הודו עשיתי עם עוף יצאה טעיייים מאוווד!!!
תודה אינה, שמחה לשמוע!
יום מקסים 🙂
שלום לך אפרת האם הודו אדום זה נקבה אשמח לתשובה כי אני צריכה להכין את זה היום תודה
כן ואפשר גם שוקי הודו טחונים.
שלום איזה הודו להשתמש בעלי קנה לי הודו אדום יש משמעות לכך אשמח לתשובה!שולה
הודו נקבה זה בסדר גמור.
יום מקסים 🙂
יצא מצוין ,הכנתי קציצות מקילו חזה הודו טחון במקום פירורי לחם שמתי שיבולת שועל (הכפלתי כמויות) הוספתי תבלין בהרט לקציצות תפוח אדמה אחד חתוך לקוביות חופן אפונה עם גזר של סנפרוסט וכף גדושה רסק עגבניות. מומלץ בחום.
נשמע מצוין 🙂
תודה אירית ושבת שלום
האם אפשר לוותר על הפירורי לחם? או להחליף במשהו אחר?
היי שרה,
במקום פירורי לחם אפשר לשים פרוסה וחצי של לחם (ללא החלק הקשה). יש לטבול את הלחם במים, לסחוט מנוזלים ולפורר לתוך התערובת.
הקציצות הכי טעימות בעולם כולם כולל כולם אמרו שזה הקציצות הכי טעימות שאכלו אי פעם
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה דרור
מה אפשר להכין יום לפני כדי לזרז את הבישול? אפשר ליצור את הקציצות ולשמור מקרר למשך יום?
היי שירה,
אפשר להכין את כל התבשיל יום לפני.
אפשר גם ליצור את הקציצות ולשמור במקרר.
מתכון מושלם. כמה פשוט ככה טעים. עשיתי עם טחון בקר, לא היה הודו בחנות.
תודה סבטלנה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא!
אפשר להוסיף גרגרי חומוס?
כן, אפשר בהחלט רק כדאי להשתמש בגרגירי חומוס שבושלו לפני או משקית קפואה.
הכנתי היום את הקציצות עם עוף טחון.יצאו. מדהימןת..תודה רבה על עוד מתכון מוצלח וקל להכנה
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה יפעת והמשך יום מקסים
היי. האם אפשר לטגן קודם את הקציצות? תודה מראש
כן, אפשר.
באמת זה פחות או יותר מה שעשיתי, פוררתי את הקציצות והכנסתי לרוטב מסגנון בלונז כלשהו, ואהבו. (ומה שהכי חשוב: לא נתתי פירוט על התהליך).
תודה רבה לך!
אלופה 🙂
תודה לך,
הוספת מים לא תעזור? שמן?
מהקציצות המוכנות אי אפשר להכין משהו דומה לבולנז, לפורר ולעשות?
שוב תודה רבה!
לתערובת עצמה? אפשר להוסיף 1-2 כפות שמן.
נסי לפורר קציצה אחת ולערבב עם קצת רוטב. אם זה יוצא טעים את יכולה לפורר את יתר הקציצות ולבשל מעט עם הרוטב.
בוקר אור!
אולי תוכלי לעזור לי,
מה עושים עם קציצות עוף ברוטב שלא יצאו מוצלח, איך מתקנים טעם ומרקם קשה?
אפשר לעשות מזה בלונז? איך?
חלק מהעיסה לא בישלתי, אלו דברים משנים טע ומרקם קשה?
תודה רבה ויום טוב!
בוקר טוב דבי,
לגבי המרקם, אני לא בטוחה אם אפשר לעשות משהו בשלב זה. לגבי טעם, אפשר לשפר את הטעם של הרוטב ולחזק אותו כך שהקציצות יקבלו את הטעם של הרוטב.
קציצות עוף בדר”כ יוצאות קצת יותר קשות
את יכולה להכין בולונז מהתערובת שנשארה לך כמו במתכון הזה- בולונז מהודו טחון. זה יוצא קצת פחות עסיסי וטעים מבולונז מבשר בקר טחון אבל עדיין טעים.
באופן כללי מה שעושה קציצות לרכות ואווריריות אלה פירורי הלחם במידה נכונה (כי אם שמים יותר מידי מקבלים אפקט הפוך והן יוצאות קשות), אפשר גם לקחת פרוסת חלה או לחם, להרטיב אותה מתחת לברז, לסחוט ולפורר לתוך התערובת (במקום פירורי לחם).
גם הוספה של תפוח אדמה מגורד דק יכולה להוסיף רכות לקציצות. בדר”כ ככל שלשים את תערובת הקציצות יותר כך הן נעשות פחות רכות.
יום נפלא 🙂
היי
יצא מאוד טעים
תודה
תודה דני, שמחה לשמוע 🙂
היי
כמה זה חצי כוס פרורי לחם
ודרך אגב הכנתי שוב את העוגת מוס שוקולד בעטרות נייר שהתחתית מאוראו יצא מעולה
זה יוצא בסביבות 60 גרם.
ונשמע מעולה 🙂
היי אפרת,
האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי ההכנה?
אני חושבת שכן. לא אמורה להיות בעיה.
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בעוף טחון במקום הודו. תודה
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
ניתן להוסיף לתבשיל הקציצות תפ”א, לבבות אטישוק?
כן, אפשר בהחלט.
ואם כן אז באיזה שלב חהוסיף אותם
מומלץ לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות כדי שיתרככו כמו שצריך. את לבבות הארטישוק כדאי לחתוך לרבעים.
יש להוסיף אותם לרוטב הצהוב מיד לאחר הכנתו ולאחר כ-5 דקות להוסיף את הקציצות.
שלום לך יקירה,
האם יש ענין דווקא בהודו? יש לי בשר בקר מופשר..
היי שרה,
אפשר להכין גם עם בקר טחון.