שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 41-46 דקות

מס’ מנות: 18-20 קציצות

מצרכים:

קציצות עוף טחון:

2 כפות שמן

600 גרם חזה עוף טחון

בצל בינוני קצוץ דק-דק

שן שום כתושה

תפו”א בינוני קלוף מגורד דק

כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור

רוטב אדום עם ירקות

כף שמן

בצל קטן קצוץ

2 שיני שום כתושות

3 כוסות מים

כף גדושה רסק עגבניות

תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות בינוניות

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות בינוניות

1 גזר קלוף חתוך לעיגולים עבים

תיבול: כף סילאן, כפית מלאה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

תערובת קציצות עוף טחון:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

-מוסיפים לקערה חזה עוף טחון, תפו”א מגורד דק היטב מנוזלים, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר עד להכנת הרוטב.

רוטב אדום עם ירקות:

-מחממים סיר רחב עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים 3 כוסות מים, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, פפריקה, כורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-מוסיפים את הירקות (תפו”א, בטטה וגזר), מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס”מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות מבלי לערבב, עד שהכדורים מתייצבים.

-הופכים את הכדורים בעדינות צד ומבשלים 10-15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

הערה: בקציצות מורגשות חתיכות הבצל. אם מכינים לילדים אפשר לטחון או לגרד דק את הבצל, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב.

ראו גם
מרק קולורבימרק קולורבי
סלט בורגול ועגבניות סלט בורגול ועגבניות
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
סיגי (16:47 3.06.2024)

אפרת היקרה, המון תודות על עוד מתכון טעים. אוהבת שאצלך הכמויות מדויקות 😊 וההסבר ברור. כייף ממש 💙

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:48 3.06.2024)

תודה סיגי💜

avatar
חמדה (22:35 8.04.2024)

מנה מצוינת, נכנסה מיד ללקסיקון המטבח

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 9.04.2024)

תודה חמדה💜

avatar
נטע (10:48 14.02.2024)

היי אפרת אפשרי להקפיא גם את הרוטב? או שמקפיאים בנפרד את הקציצות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:20 14.02.2024)

כן אפשר להקפיא הכל יחד:)

avatar
מ.ב. (19:49 29.01.2024)

אין על המתכונים שלך!!!!
יוצא טעים, קל להכנה ומושלם!!!!!
תודה ענקית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:43 29.01.2024)

תודה❤️

avatar
אוולין (16:45 25.01.2024)

קודם כל תודה רבה על המתכון הקלים וטעימים
ועכשיו האם אפשר להכין את המתכון עם פרגית טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 25.01.2024)

כן אפשר:)

avatar
גלי (13:08 20.12.2023)

יצא אליפות כמו כל המתכונים שלך 🙏

קציצות טעימות ברוטב
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:58 20.12.2023)

נראה מעולה!
תודה גלי🙂

avatar
שרה (00:42 20.12.2023)

תקשיבי יצא טעים ברמות שלא הכרתי
סופסוף יוצא לי קציצות ברמה
אין מה להגיד מתכון קל והכי טעים שהכרתי
אין על האתר שלך 🌺🙏
תודה לך

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:18 20.12.2023)

שמחה שיצא טעים.
תודה יקרה❤️

avatar
טל (21:38 15.07.2023)

הכנתי היום ויצא מעולה!!! מומלץ להכפיל כמויות 😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:12 16.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
גילת (10:29 12.03.2023)

הי אפרת,
הכנתי את הקציצות הללו עם גזר מגורד ויצאו טעימות מאוד. רציתי לשאול לגבי הקפאה- הכנתי ביום שישי שעבר סיר גדול וחילקתי למנות והקפאתי חלק. האם שבועיים במקפיא זה סביר או יותר מדי?
תודה ושבוע טוב,
גילת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:57 12.03.2023)

היי,
איזה כיף שיצא טעים(:
אין בעיה להקפיא שבועיים.
אגב את הקציצות פחות מומלץ להקפיא היות והן מכילות תפו”א.
אפשר להחליף את התפו”א בגזר כדי שלא תהיה בעיה להקפיא.

avatar
ליאב (19:04 9.03.2023)

היי אפרת, ראיתי שכתבת שאפשר להוסיף אפונה במקום תפוח אדמה. האם יש שינוי בסדר הכנסת המרכיבים? בישול נוסף? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:58 9.03.2023)

היי ליאב,
אין שינוי במתכון.
אם התכוונת לשים אפונה יבשה- היא פחות מתאימה כאן, אפשר לשים אפונה קפואה.

avatar
ב (12:41 15.01.2023)

אני באמצע לבשל והרוטב קצת חמוץ
מה ניתן לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:52 15.01.2023)

ניתן להוסיף מעט דבש או סוכר, וכן להוסיף כרבע-שליש כפית אבקת סודה לשתייה.

avatar
גוני (00:41 24.10.2022)

הכנתי כמות כפולה ובמקום תפוח אדמה גיררתי דק דלורית. יצא פצצה! טעם מתקתק וקציצות רכות ונהדרות. לקח אמנם יותר מ10 דקות 😉 אבל היה שווה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:30 24.10.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
ליהי (16:09 3.10.2022)

אפרת האהובה, אין מספיק דרכים להודות לך על האתר והמתכונים הנפלאים. אני אשה בת 45 שבזכותך, לראשונה בחייה הכינה קציצות ברוטב… יצא סופר-טעים, בייתי ומחמם. תודה רבה על אתר מדהים ועל השירות הזה שאת עושה עבורנו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:41 3.10.2022)

איזה כיף שאת נהנית מהאתר, שמחה שיצא מוצלח(:
תודה על הפרגון🌺

avatar
ספיר (15:00 11.08.2022)

אחרי שהופכים את הקציצות לכסות את השיר שוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 11.08.2022)

היי,
כן(:

avatar
מאיה (18:08 28.05.2022)

היי, אני מתה על המתכונים שלך! ממש פשוטים וטעימים מאוד. הקציצות אף פעם לא יוצאות לי ספוגות ברוטב ואדומות כמו אצלך בתמונות, אלא יוצאות מאוד חיוורות. איך משנים את זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 28.05.2022)

היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
חשוב להקפיד על הכמויות ולתבל בהתאם כדי שיהיו מספיק תבלינים שיתנו צבע וטעם.
בנוסף חשוב לבשל מספיק זמן ולא פחות מהכתוב במתכון כדי שהקציצות יתבשלו ויקבלו צבע.

avatar
ליאב (19:11 15.05.2022)

היי אפרת, יצא ממש טעים!
הכנתי על מצע פסטה:)
מציינת שהוספתי קופסא קטנה שלמה של רסק עגבניות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 15.05.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
חוה (01:14 20.02.2022)

שלום
אני מכינה את הקציצות האלו המון וכולם אוהבים. אני רוצה עכשיו להכין קציצות ולהקפיא (לפני/אחרי בישול) ואני יודעת שאומרים לא להקפיא תפוא, אפשר לעשות בלי? זה יהיה טוב בכלל בהקפאה? יש לך המלצה לקציצות אחרות שיהיו טובות בהקפאה?
תודה ענקית! אין על האתר שלך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:03 20.02.2022)

היי,
אפשר להמיר את התפוח אדמה בגזר מגורד ואז אין בעיה להקפיא את הקציצות🙂

avatar
מלי (00:01 25.01.2022)

הי אפרת,
תודה על האתר המדהים שלך שגיליתי בתחילת הקורונה וכל פעם נותן השראה מחדש. עשיתי לו יח”צ יותר מכל משרד פרסום 🙂
כל המתכונים יוצאים פגז. הכל מנוסח בקלות וידידותי למשתמשות/ים 🙂
אני ויתרתי על אבקות המרק למינהן כבר לפני יותר מעשור, אך להכל יש תחליף ושמחתי לראות שאת מקדימה לענות מראש לכל השואלות והשואלים הפוטנציאליים.
לגבי קציצות העוף הנ”ל, לראשונה לא הצליח לי כ”כ למרות שעשיתי בדיוק מה שכתוב, למעט אבקת המרק. הן יצאו לבנבנות, הרוטב יצא דלוח והירקות לא רכים מספיק. המרקם של הקציצה יצא טוב ולכן לא רציתי להמשיך לבשל.
1. האם ניתן להפריד את הרוטב ולבשל בנפרד ולהסמיך אותו ע”י עוד רסק עגבניות (משתמשת בפסאטה של MUTTI) ולא ע”י קורנפלור כפי שכתבת באחת התגובות.
2. האם אפשר להסמיך את הקיים ע”י ריסוק הירקות בבלנדר מקל? (זה לא ייצא “גרברי”? 🙂
3. האם ניתן יהיה להכניס את הקציצות לרוטב החדש בלי לבשל אותם יחד?
4. האם כדי לקבל צבע ולמשוך את ‘קהל היעד’ אני פשוט צריכה לטגן או לאפות עד לשיזוף?
תודה מראש וסליחה על החפירה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:40 25.01.2022)

היי מלי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
מוזר ממש שיצא כמו שאת מתארת, הקציצות יוצאות עשירות בצבע ובטעם…
1. זה אפשרי, רק קחי בחשבון שעם עוד רסק עגבניות הטעם עלול לצאת מרוכז מדי.
2. אני פחות ממליצה על טחינת הירקות כי המרקם נעשה דומה למחית ירקות ולא רוטב.
3. כן, זה אפשרי.
4. טיגון הקציצות מומלץ מאד, הוא גם נותן צבע וגם משפר את הטעם.
בהצלחה!

avatar
מלי (16:29 25.01.2022)

אלופה שאת!
המון תודה על התשובה המפורטת.
אגב הגולש, עוף ואורז בתנור וקציצות עדשים מככבים בבית שלנו בזכותך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:36 25.01.2022)

איזה כיף לשמוע! תודה מלי(:

avatar
גלי (10:11 20.01.2022)

1. אפשר להוריד את הסילאן?
2. אפשר בשר טחון במקום עוף.
תודה 3>

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:22 20.01.2022)

היי,
1. אפשר
2. אפשר, אבל עדיף להכין מתכון אחר לקציצות בשר ברוטב.

avatar
Daria (21:44 17.01.2022)

האם אפשר להחליף תפוח אדמה מגורד בקציצות בפרורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:31 17.01.2022)

היי,
לא ממליצה לוותר על תפוח אדמה היות והוא משמעותי למרקם, אבל אפשר להשתמש בפירורי לחם במקום.

avatar
נועם (15:07 8.12.2021)

היי אפרת, נראה טוב!
רציתי לשאול אם אפשר להכין את העיסה היום, לגלגל לקציצות ולהשאיר במקרר בלילה ולבשל אותן ברוטב רק מחר?
תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 8.12.2021)

היי,
אני לא בטוחה שכדאי להשאיר במקרר אם זה עד מחר. עדיף להקפיא.
בהצלחה!

avatar
נועם (16:06 8.12.2021)

אוקי תודה רבה!

avatar
נחמי (19:09 30.08.2021)

יצא מדהים!!!!!
אף פעם לא מתאכזבת,
הכנתי עם תפוחי אדמה ובטטה בלבד,
יצא מושלם
כל הכבוד!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:51 30.08.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף נחמי🌺

avatar
גל (19:46 29.08.2021)

היי אפרת, אפשר להוסיף לדעתך גזר גמדי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 29.08.2021)

היי גל,
כן, אפשר😊

avatar
סיגי (17:43 25.05.2021)

אפרת הי, הכנתי ויצא טעים מאוד 🙂 הרוטב מיוחד. תודה על עוד מתכון מוצלח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:13 25.05.2021)

שמחה מאד לשמוע!😊

avatar
ענאל (22:37 9.05.2021)

ערב טוב,
שאלה לי, האם ניתן להכין בלי סילאן או דבש ולהוסיף אולי תבלינים יבשים אחרים במקום? אם כן, מה להוסיף וכמה?
וכמובן, אם משהו משתנה בעקבות זה בכמויות, בזמני ההכנה וכאלה, אשמח שתכתבי לי..
תודה רבה ולילה טוב! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 9.05.2021)

היי,
אפשר לוותר על הסילאן, אין שינוי באופן ההכנה/הכמויות😊

avatar
מאיה (10:56 12.03.2021)

וואוו…יצא מושלם..
אפילו שהיו חסרים לי כורכום וא.מרק
הוספתי במקום מעט חוויאג’ ועוד מלח
תודה על מתכונים קלים וטעימים 😊

קציצות טעימות ברוטב
avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:59 12.03.2021)

שמחה שאהבת:)

avatar
תהילה (18:22 23.12.2020)

היי אפרת
אפשר להכין את התערובת של הקציצות בלי בצל?
תודהה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:27 23.12.2020)

אפשר 🙂

avatar
דבורי (13:26 13.10.2020)

הי, ניתן להוסיף קישואים לירקות ברוטב? מתאים יחד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:45 13.10.2020)

כן, למה לא? 🙂

avatar
דבורי (17:42 13.10.2020)

האמת שבינתיים הכנתי כבר בלי
אבל חייבת לעדכן שיצא ליגה … כולם חגגו על זה … תודה רבה , מאד נהנית מהאתר והמתכונים שלך!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:13 13.10.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
גילי (14:23 24.09.2020)

היי,
האם אפשר להכין את הקציצות רק עם הודו טחון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:47 24.09.2020)

כן.

avatar
ל (09:19 31.08.2020)

אם מכינים מחצי ק”ג עוף טחון וחצי ק”ג הודו טחון- כדאי לשנות/להוסיף משהו? (חוץ מלהכפיל כמויות). תודה רבה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 31.08.2020)

אין צורך לשנות.
יום נפלא 🙂

avatar
אודליה (09:03 22.06.2020)

היי אפרת, הכנתי לשבת ויצא מושלם! הרוטב מאוד מאוד טעים והקציצות יצאו הרבה יותר רכות ממה שציפיתי (הוספתי חצי כפית אבקת סודה לפי ההצעה שלך באחת התגובות וגם כוסברה). אז תודה רבה רבה! בהחלט אחד המתכונים שאכין שוב ושוב 🙂 חודש טוב ומבורך יקרה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:05 22.06.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחודש טוב ומבורך 💖

avatar
אור (22:30 20.04.2020)

תודה רבה מתכון מעולה הרוטב יצא ממש טעים!!
ובכלל חייבת לומר בתור נשואה טרייה שקודם לכן לא בישלתי כלוםם (למעט חביתה:) פתאום אני עושה מתכונים שלך של קציצות, עוגות, פנקייקים ועוד וכולם עפים אז המווןןן תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:20 21.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה אור

avatar
מיכל כהן (13:39 1.03.2020)

האם מתאים גם לאפיה בתנור?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:28 1.03.2020)

את הקציצות אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.
את הרוטב אני ממליצה להכין על הגז ואח”כ אפשר להוסיף את הקציצות האפויות לרוטב.

avatar
חיה (19:59 17.02.2020)

אז אחרי כל השאלות חוזרת לעדכן…
יצא טעים טעים!!!
(שמתי בטטה בקציצות)

כולם כולם אכלו!!! גם הילד הגדול (בעלי..😉) שלא אכלן של קציצות, נהנה מאד..

תודה רבה על עוד ארוחה שנכנסת לתפריט המשפחתי…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:21 17.02.2020)

שמחה שכולם אהבו 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

avatar
גילת (14:52 17.02.2020)

שלום אפרת,
מתכוונת לנסות היום עם בקר. האם זמן הבישול משתנה? ארוך יותר?
תודה,
גילת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:04 17.02.2020)

כן, כדאי להאריך את זמן הבישול ב10-15 דקות נוספות.

avatar
חיה (08:36 17.02.2020)

אשמח גם לדעת אם חייבים ברוטב את כל הירקות?
למשל אם אפשר לוותר על התפו\’\’א?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 17.02.2020)

אפשר לוותר על תפו”א.

avatar
חיה (14:21 17.02.2020)

תודה רבה על התגובה המהירה!!

אםמאני מחליפה הקציצות את התפוח אדמה בבטטה, כמה צריך?

והאם יוצא הרבה רוטב, הילדים אוהבים שיש הרבה רוטב….

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 17.02.2020)

בקציצות עצמן כדאי לשים רק חצי בטטה בינונית כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
אם את רואה לקראת סוף הבישול שחסר רוטב אפשר לערבב כוס מים רותחים עם כף רסק ולהוסיף. לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.

avatar
חיה (08:27 17.02.2020)

הי,
אם אני מכינה את זה עם חצי קילו ולא 600 גרם, זה בסדר?
ואיך הירקות מתבשלים בזמן כל כך קצר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 17.02.2020)

כן זה בסדר.
יש לחתוך את הירקות לקוביות בינוניות ולא גדולות מידי כדי שיספיקו להתרכך.

avatar
יוליה (19:01 10.02.2020)

מעולהה הילדים טרפו!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:42 11.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אורטל (14:05 12.01.2020)

הי האם אפשר להכין את המתכון עם בשר טחון ולהוסיף לבשר גזר מגורד במקום תפו\”א?
ותודה על המתכונים הקלים והטעימים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 12.01.2020)

כן אפשר.

avatar
שרון אלון (20:24 4.09.2019)

היי:)

מעוניינת לעשות עם קילו עוף טחון. ומעדיפה בטטה במקום תפוח אדמה איך הכמויות בקציצות משתנות?
וברוטב ללא ירקות אז נישאר אותו דבר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 4.09.2019)

לקציצות:
3-4 כפות שמן
קילו חזה עוף טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק-דק
2 שיני שום כתושות
בטטה בינונית קלופה מגורדת דק
2 כפיות מלח וקמצוץ פלפל שחור
לגבי הרוטב, הירקות מסמיכות קצת את הרוטב לכן אם את רוצה שהוא לא יהיה דליל מידי כדאי לערבב כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים ולהוסיף לרוטב.

avatar
שחף (02:54 3.09.2019)

מתכון מדהים!! פשוט ללקק את האצבעות!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:50 3.09.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחף

avatar
גלית (20:08 6.05.2019)

הי אפרת,
מתכון מעולה!! האם אפשר להוסיף קוואקר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:48 6.05.2019)

אני חושבת שכן. בסביבות רבע-שליש כוס קוואקר לתערובת הקציצות.

avatar
שרון אלון (22:49 5.05.2019)

היי אפרת:)
מעוניינת לעשות עם הודו אדום ובמקום התפוח אדמה לטחון בטטה האם זה אפשרי? במידה וכן, הבטטה צריכה לעבור בישול או מספיק שתהיה מגורדת דק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:09 6.05.2019)

אפשר. אין צורך לבשל את הבטטה. מספיק לגרד אותה דק. מספיק לשים רק חצי בטטה כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.

avatar
טוהר (13:10 5.05.2019)

תודה רבה! יצאו מעולות ובמרקם מושלם. הכנתי מהודו בתבשיל במיה ברוטב עגבניות.
שבוע טוב!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:09 5.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!

avatar
סיון (20:37 11.12.2018)

היי

יש לי במקפיא חזה עוף האם ניתן לטחון אותו במעבד מזון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 11.12.2018)

כן אבל כדאי להפשיר קצת לפני כדי שיהיה קל לטחון.

avatar
אסתר (13:14 4.12.2018)

אפשרי גם להשתמש בבשר בקר טחון?
ואם כן כמה זמן זה אמור להיות בטיגון במחבת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:27 4.12.2018)

אפשר.
את רוצה לטגן את הקציצות או להכין אותן ברוטב כמו במתכון?

avatar
שפרה (21:31 4.09.2018)

היה טעים!
הכפלתי כמויות אבל לא היה מקום בסיר לכל הבשר אז הוספתי קצת קמח מצה וסודה לשתיה ואפיתי בתנור עם שמן משני הצדדים ויצא מעולה!
תודה רבה על האתר שלך עם המתכונים הקלילים לאוכל טעים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 4.09.2018)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
יעל (09:27 2.09.2018)

הי. האם אפשר להכין את זה גם עם הודו טחון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 2.09.2018)

כן, אפשר.

avatar
Shir.C (11:16 9.08.2018)

וואאוווווו!
יש אפשרות להשתמש בירקות אחרים לרוטב במקום תפו”א ובטטה? או רעיון לרוטב אחר?
ראיתי שרשמת למישהו בתגובות שאם הוא רוצה להקפיא את הקציצות מומלץ להחליף את התפו”א שבתערובת הקציצות, בגזר.
אני מעוניינת להשתמש מסיבה אחרת בגזר או בתחליף אחר לתפו”א, מה את ממליצה? אשמח בבקשה לדעת גם באיזה אופן להוסיף.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:29 9.08.2018)

במקום תפו”א שימי גזר (בתערובת העוף).
ברוטב עצמו את יכולה לשים רק גזר ואפונה משקית קפואה או גזר ושעועית ירוקה חתוכה.

avatar
שגיא (12:49 27.07.2018)

הכנתי כבר 4 פעמים ויצא נפלא כל פעם.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:03 27.07.2018)

תודה שגיא 🙂

avatar
מימי (10:24 12.07.2018)

הכנה קלה , ריח משכר וטעם נפלא!
שאלתי- אפשר להקפיא את הקציצות ללא הירקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 12.07.2018)

היי מימי,
בגלל שאומרים שלא מומלץ להקפיא מאכלים שמכילים תפו”א אני ממליצה להמיר את תפוח האדמה בגזר ואז לא תהיה בעיה להקפיא.
יום מקסים 🌷

avatar
רינת (21:42 2.07.2018)

היי אפרת, מחפשת מתכון מעולה כמו כל המתכונים כאן, לקציצות בכמות מתאימה לקילו וחצי בשר טחון (קילו בשר וחצי קילו הודו).
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 3.07.2018)

היי רינת,
יש את המתכון הזה –קציצות בשר ברוטב אדום שהן רכות וטעימות.
יש כדורי בשר ברוטב, גם מעולים.
כל אחד מהמתכונים ניתן להכין בשילוב הודו ובקר. תרשמי לי איזה מתכון מעניין אותך וארשום לך כמויות מדויקות לקילו וחצי בשר.

avatar
משה (15:25 4.06.2018)

אפרת שלום
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
זו פעם ראשונה שאני מכין קציצות, רציתי לשאול האם כאשר עושים קציצות מהתערובת מניחים אותם להתבשל בסיר בו הכנתי את הרוטב מעל הירקות של הרוטב או לסיר נפרד ובסוף מוסיפים את הרוטב בזמן ההגשה?
סליחה על הבורות, בזכות האתר שלך התחלתי לבשל..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:42 4.06.2018)

היי משה,
את הקציצות שיוצרים מניחים ישירות בסיר עם הרוטב, בין הירקות (לא מעליהן) לכן כדאי להשתמש בסיר יחסית רחב שיהיה מקום לקציצות.

avatar
משה (13:01 5.06.2018)

תודה על התשובה המהירה.

הילדים טרפו וטרפו ואמרו “יאמי” איזה טעים. יחד עם אורז לבן זו ממש ארוחה שלימה: עוף,ירקות ואורז.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 5.06.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
אקרמן רעיה (11:39 3.05.2018)

שלום אפרת כרגע חסר לי תפוח אדמה האם אפשר עם לחם רטוב במקום מה ההבדל עם ביצה או בלי והאם אפשר להכין את תערובת הבשר עם בצל חי תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 3.05.2018)

כן, אפשר לשים במקום לחם רטוב סחוט או פירורי לחם.
הביצה מדביקה ותופסת את החומרים. אם התערובת מתפרקת וקשה לך ליצור קציצות יציבות אז כדאי להוסיף לתערובת ביצה.
אפשר להוסיף בצל חי מגורד דק וסחוט מנוזלים.
המשך יום מקסים 🙂

avatar
אביחי (13:22 29.04.2018)

שלום
במה אפשר להמיר אבקת מרק?אפשר תשובה במייל? צודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:04 29.04.2018)

אפשר לוותר על אבקת המרק.
שלחתי גם למייל.

avatar
אירה (18:18 5.04.2018)

שלום 🙂
היה לי כבר תערובת מוכנה לקציצות..
השתמשתי במתכון לרוטב!
יצא מאוד טעים 🙂 גם בעלי אהב וגם הילד בן שנה 🙂
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:09 5.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אירה

avatar
אביבה (15:42 19.03.2018)

קודם כל יצא פצצה!! זה כבר נהיה המתכון הרגיל של פעם בשבוע.
יש לי הכרת הטוב עצומה אליך! כבר מלא זמן שאני רוצה לכתוב..
כמעט כל המתכונים שלי אני לוקחת מהאתר שלך, ותמיד תמיד אני יודעת שאפשר לסמוך עליך שיצא מצוין!
אף פעם לא התאכזבתי…
כל פעם שבא לנו לחדש קצת, ישר נכנסים לאתר שלך ומחפשים…
(כמובן גם את הספר שלך קנינו)
תודה רבה! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 19.03.2018)

תודה אביבה יקרה! ❤️
ממש משמח אותי לשמוע.

avatar
ליאב (17:51 26.02.2018)

היי
רוצה להוסיף אפונה וגזר מקופסת שימורים
באיזה שלב ?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 26.02.2018)

10-15 דקות לפני סוף הבישול.

avatar
Yasmin (05:30 11.01.2018)

תודה עבור המתכונים הנפלאים! הכנתי ויצא טעים מאד רק שהמרקם של הקציצות מעט קשה. האם הוספת אבקת סודה לשתיה לתערובת יעזור או משהו אחר? אני מכינה לתינוק בן 15 חודשים ואני רוצה להכין קציצה רכה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 11.01.2018)

היי יסמין,
המרקם של הקציצות תלוי בבשר עצמו, כמה פעמים הוא עבר טחינה במטחנת הבשר. טחינה אחת – מרקם קשה יותר, שתי טחינות -מרקם רך יותר (אפשר לשאול את העובדים במחלקת הבשר). גם חזה עוף כשלעצמו הוא יבש וקשה יותר מבשר בקר טחון.
אפשר להוסיף לתערובת כחצי כפית אבקת סודה לשתיה כדי לקבל קציצות מעט אווריריות יותר.
יום מקסים 🙂

avatar
אור (11:27 21.11.2017)

נשמע ממש טוב! האם הסילאן דומיננטי? אצטרך לקנות אותו במיוחד או להמיר אותו , אפשרי להמיר בדבש ? או שעדיף במשהו אחר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 21.11.2017)

היי אור,
אפשר להמיר בחצי כף דבש.

avatar
לביאה (22:43 9.11.2017)

יצא פצצה!!! כולם טרפו קטנים כגדולים! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 9.11.2017)

שמחה שכולם אהבו!
תודה לביאה 🙂

avatar
אינה (17:22 8.11.2017)

מתכון נהדר.יצאה מאוד טעים!! תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 8.11.2017)

תודה אינה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
דני (10:07 5.11.2017)

בוקר טוב
בשר טחון במקום העוף אפשרי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 5.11.2017)

כן, אפשר בהחלט.

avatar
רותי ב. (16:22 2.11.2017)

סליחה על ההפרעה…..יש לי שאלה, אין צורך להוסיף פטרוזיליה / כוסברה לעיסת העוף הטחון?
תודה מראש על עזרתך
יום נעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 2.11.2017)

היי רותי,
אפשר להוסיף, זה רק יכול להוסיף לטעם.

avatar
הדר (15:35 2.11.2017)

שוב אני 🙂
לא בא לי לקנות קרונפלור רק בשביל זה…:-) (לא משתמשת בו בכללל… )
מה אפשר במקומו? אולי קמח??
תודה רבה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 2.11.2017)

קמח לפעמים מרגש בטעם. אם יש לך קוואקר דק את יכולה לשים 2-3 כפות ואפשרות נוספת היא לטחון כמה קוביות של תפו”א וגזר בבלנדר מוט ידני ולערבב עם הרוטב. זה גם יכול לסייע להסמכה.

avatar
Shir.C (11:10 9.08.2018)

הי, אשמח שתסבירי לי בבקשה למה התכוונת בהסמכה באמצעות גזר ותפו”א, מעוניינת לא להשתמש בקורנפלור/שיבולת שועל.
אגב, יש אפשרות לא תפו”א? אשמח שתסבירי לי איך לעשות את זה.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:26 9.08.2018)

הכוונה לטחון למחית גזר ותפו”א מבושלים ולהוסיף לרוטב. אפשר לטחון רק גזר ולוותר על תפו”א.
ניתן לטחון בבלנדר מוט ידני או במעבד מזון עם מעט מים.

avatar
רותי ב. (15:37 7.11.2017)

היי אפרת,
סליחה שאני מגיבה באיחור…..
תודה רבה לך על תגובתך המהירה.
ממש כייף לקרוא את המתכונים שלך.
יום טוב, רותי

avatar
הדר (13:25 2.11.2017)

יש לך אתר מהמםםםם , גיליתי אותו ולא מפסיקה להסתכל בו ולקבל רעיונות 🙂
שאלה בבקשה- בעלי אוהב שיש הרבה רוטב עם הקציצות, אבל לא רוטב נוזלי מידי. שיהיה רוטב סמיך והרבה.
איך עושים הרבה רוטב ושיצא סמיך?
רשמת כאן 3 כוסות מים-איזה גודל כוס? כוס מדידה ?

תודה רבה לך 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:13 2.11.2017)

קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
הרוטב אמור להסמיך קצת לאחר בישול.
ליותר רוטב אפשר להוסיף כוס מים נוספת (סה”כ 4 כוסות) וכף רסק נוספת (סה”כ 2 כפות גדושות רסק). מומלץ לשפר תיבול ולשים יותר מלח לפי הטעם. להסמכת הרוטב, אפשר לערבב כף קורנפלור עם רבע כוס מים עד שאין גושים ולהוסיף לרוטב.
אני משתמשת בכל המתכונים בכוס של 240 מ”ל. צירפתי תמונה של כוס לדוגמה. בכל מקרה כוס מדידה אמורה להיות בסדר.

avatar
רותי ב. (08:42 2.11.2017)

בוקר טוב

שתהיי בריאה! בדיוק חיפשתי מתכון כדי להכין קציצות עוף. יש לי הרבה עוף טחון בפריזר.
אני לא אוהבת בטטה, אז אכין בלי.
כייף לקבל ממך מתכונים.
מאחלת לך המשך עשייה פוריה ושנזכה להרבה מתכונים קלים ממך….
יום טוב
רותי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 2.11.2017)

תודה רותי 🙂
יום מקסים

avatar
מרגו (10:49 1.11.2017)

המתכון נראה מאוד מוצלח אבל ההכנה ארוכה – לא 10 דקות…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:30 1.11.2017)

היי מרגו,
ההכנה היא בכלל לא ארוכה אם מכינים במקביל. בזמן שמטגנים בצל עבור תערובת הקציצות אפשר להכין בסיר נפרד את הרוטב.
יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות