זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 41-46 דקות
מס’ מנות: 18-20 קציצות
מצרכים:
קציצות עוף טחון:
2 כפות שמן
600 גרם חזה עוף טחון
בצל בינוני קצוץ דק-דק
שן שום כתושה
תפו"א בינוני קלוף מגורד דק
כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור
רוטב אדום עם ירקות
כף שמן
בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתושות
3 כוסות מים
כף גדושה רסק עגבניות
תפוח אדמה גדול קלוף חתוך לקוביות בינוניות
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות בינוניות
1 גזר קלוף חתוך לעיגולים עבים
תיבול: כף סילאן, כפית מלאה פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום, כפית מלאה מלח, כפית אבקת מרק, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
תערובת קציצות עוף טחון:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
-מוסיפים לקערה חזה עוף טחון, תפו"א מגורד דק היטב מנוזלים, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר עד להכנת הרוטב.
רוטב אדום עם ירקות:
-מחממים סיר רחב עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים 3 כוסות מים, רסק עגבניות ומתבלים בסילאן, פפריקה, כורכום, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מוסיפים את הירקות (תפו"א, בטטה וגזר), מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-15 דקות.
-מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ ומניחים בעדינות בסיר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות מבלי לערבב, עד שהכדורים מתייצבים.
-הופכים את הכדורים בעדינות צד ומבשלים 10-15 דקות נוספות.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
הערה: בקציצות מורגשות חתיכות הבצל. אם מכינים לילדים אפשר לטחון או לגרד דק את הבצל, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
טיפים והערות
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
- פרגיות בצ'ילי ודבש |
- שוקיים בסיר |
- סלט בטטה ובוטנים |
- כנפיים מבושלות בסיר |
- ספגטי עם חזה עוף |
- פיתה עם חזה עוף
תגובות
היי אפרת
אפשר להכין את התערובת של הקציצות בלי בצל?
תודהה
אפשר 🙂
הי, ניתן להוסיף קישואים לירקות ברוטב? מתאים יחד?
כן, למה לא? 🙂
האמת שבינתיים הכנתי כבר בלי
אבל חייבת לעדכן שיצא ליגה … כולם חגגו על זה … תודה רבה , מאד נהנית מהאתר והמתכונים שלך!
שמחה לשמוע ❤️
היי,
האם אפשר להכין את הקציצות רק עם הודו טחון?
כן.
אם מכינים מחצי ק"ג עוף טחון וחצי ק"ג הודו טחון- כדאי לשנות/להוסיף משהו? (חוץ מלהכפיל כמויות). תודה רבה מראש.
אין צורך לשנות.
יום נפלא 🙂
היי אפרת, הכנתי לשבת ויצא מושלם! הרוטב מאוד מאוד טעים והקציצות יצאו הרבה יותר רכות ממה שציפיתי (הוספתי חצי כפית אבקת סודה לפי ההצעה שלך באחת התגובות וגם כוסברה). אז תודה רבה רבה! בהחלט אחד המתכונים שאכין שוב ושוב 🙂 חודש טוב ומבורך יקרה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה וחודש טוב ומבורך 💖
תודה רבה מתכון מעולה הרוטב יצא ממש טעים!!
ובכלל חייבת לומר בתור נשואה טרייה שקודם לכן לא בישלתי כלוםם (למעט חביתה:) פתאום אני עושה מתכונים שלך של קציצות, עוגות, פנקייקים ועוד וכולם עפים אז המווןןן תודה!!
שמחה לשמוע ❤️
תודה אור
האם מתאים גם לאפיה בתנור?
תודה רבה
את הקציצות אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות.
את הרוטב אני ממליצה להכין על הגז ואח"כ אפשר להוסיף את הקציצות האפויות לרוטב.
אז אחרי כל השאלות חוזרת לעדכן…
יצא טעים טעים!!!
(שמתי בטטה בקציצות)
כולם כולם אכלו!!! גם הילד הגדול (בעלי..😉) שלא אכלן של קציצות, נהנה מאד..
תודה רבה על עוד ארוחה שנכנסת לתפריט המשפחתי…
שמחה שכולם אהבו 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
שלום אפרת,
מתכוונת לנסות היום עם בקר. האם זמן הבישול משתנה? ארוך יותר?
תודה,
גילת
כן, כדאי להאריך את זמן הבישול ב10-15 דקות נוספות.
אשמח גם לדעת אם חייבים ברוטב את כל הירקות?
למשל אם אפשר לוותר על התפו\'\'א?
אפשר לוותר על תפו"א.
תודה רבה על התגובה המהירה!!
אםמאני מחליפה הקציצות את התפוח אדמה בבטטה, כמה צריך?
והאם יוצא הרבה רוטב, הילדים אוהבים שיש הרבה רוטב….
בקציצות עצמן כדאי לשים רק חצי בטטה בינונית כדי שזה לא ישתלט על הטעם.
אם את רואה לקראת סוף הבישול שחסר רוטב אפשר לערבב כוס מים רותחים עם כף רסק ולהוסיף. לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם.
הי,
אם אני מכינה את זה עם חצי קילו ולא 600 גרם, זה בסדר?
ואיך הירקות מתבשלים בזמן כל כך קצר?
כן זה בסדר.
יש לחתוך את הירקות לקוביות בינוניות ולא גדולות מידי כדי שיספיקו להתרכך.
מעולהה הילדים טרפו!
שמחה לשמוע 🙂
הי האם אפשר להכין את המתכון עם בשר טחון ולהוסיף לבשר גזר מגורד במקום תפו\"א?
ותודה על המתכונים הקלים והטעימים!
כן אפשר.
היי:)
מעוניינת לעשות עם קילו עוף טחון. ומעדיפה בטטה במקום תפוח אדמה איך הכמויות בקציצות משתנות?
וברוטב ללא ירקות אז נישאר אותו דבר?
לקציצות:
3-4 כפות שמן
קילו חזה עוף טחון
2 בצלים בינוניים קצוצים דק-דק
2 שיני שום כתושות
בטטה בינונית קלופה מגורדת דק
2 כפיות מלח וקמצוץ פלפל שחור
לגבי הרוטב, הירקות מסמיכות קצת את הרוטב לכן אם את רוצה שהוא לא יהיה דליל מידי כדאי לערבב כף קורנפלור + 3 כפות מים קרים ולהוסיף לרוטב.
מתכון מדהים!! פשוט ללקק את האצבעות!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחף
הי אפרת,
מתכון מעולה!! האם אפשר להוסיף קוואקר?
אני חושבת שכן. בסביבות רבע-שליש כוס קוואקר לתערובת הקציצות.
היי אפרת:)
מעוניינת לעשות עם הודו אדום ובמקום התפוח אדמה לטחון בטטה האם זה אפשרי? במידה וכן, הבטטה צריכה לעבור בישול או מספיק שתהיה מגורדת דק?
אפשר. אין צורך לבשל את הבטטה. מספיק לגרד אותה דק. מספיק לשים רק חצי בטטה כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.
תודה רבה! יצאו מעולות ובמרקם מושלם. הכנתי מהודו בתבשיל במיה ברוטב עגבניות.
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ושבוע נפלא!
היי
יש לי במקפיא חזה עוף האם ניתן לטחון אותו במעבד מזון?
כן אבל כדאי להפשיר קצת לפני כדי שיהיה קל לטחון.
אפשרי גם להשתמש בבשר בקר טחון?
ואם כן כמה זמן זה אמור להיות בטיגון במחבת?
אפשר.
את רוצה לטגן את הקציצות או להכין אותן ברוטב כמו במתכון?
היה טעים!
הכפלתי כמויות אבל לא היה מקום בסיר לכל הבשר אז הוספתי קצת קמח מצה וסודה לשתיה ואפיתי בתנור עם שמן משני הצדדים ויצא מעולה!
תודה רבה על האתר שלך עם המתכונים הקלילים לאוכל טעים 🙂
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי. האם אפשר להכין את זה גם עם הודו טחון?
כן, אפשר.
וואאוווווו!
יש אפשרות להשתמש בירקות אחרים לרוטב במקום תפו"א ובטטה? או רעיון לרוטב אחר?
ראיתי שרשמת למישהו בתגובות שאם הוא רוצה להקפיא את הקציצות מומלץ להחליף את התפו"א שבתערובת הקציצות, בגזר.
אני מעוניינת להשתמש מסיבה אחרת בגזר או בתחליף אחר לתפו"א, מה את ממליצה? אשמח בבקשה לדעת גם באיזה אופן להוסיף.
תודה!
במקום תפו"א שימי גזר (בתערובת העוף).
ברוטב עצמו את יכולה לשים רק גזר ואפונה משקית קפואה או גזר ושעועית ירוקה חתוכה.
הכנתי כבר 4 פעמים ויצא נפלא כל פעם.
תודה
תודה שגיא 🙂
הכנה קלה , ריח משכר וטעם נפלא!
שאלתי- אפשר להקפיא את הקציצות ללא הירקות?
היי מימי,
בגלל שאומרים שלא מומלץ להקפיא מאכלים שמכילים תפו"א אני ממליצה להמיר את תפוח האדמה בגזר ואז לא תהיה בעיה להקפיא.
יום מקסים 🌷
היי אפרת, מחפשת מתכון מעולה כמו כל המתכונים כאן, לקציצות בכמות מתאימה לקילו וחצי בשר טחון (קילו בשר וחצי קילו הודו).
תודה
היי רינת,
יש את המתכון הזה –קציצות בשר ברוטב אדום שהן רכות וטעימות.
יש כדורי בשר ברוטב, גם מעולים.
כל אחד מהמתכונים ניתן להכין בשילוב הודו ובקר. תרשמי לי איזה מתכון מעניין אותך וארשום לך כמויות מדויקות לקילו וחצי בשר.
אפרת שלום
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים.
זו פעם ראשונה שאני מכין קציצות, רציתי לשאול האם כאשר עושים קציצות מהתערובת מניחים אותם להתבשל בסיר בו הכנתי את הרוטב מעל הירקות של הרוטב או לסיר נפרד ובסוף מוסיפים את הרוטב בזמן ההגשה?
סליחה על הבורות, בזכות האתר שלך התחלתי לבשל..
היי משה,
את הקציצות שיוצרים מניחים ישירות בסיר עם הרוטב, בין הירקות (לא מעליהן) לכן כדאי להשתמש בסיר יחסית רחב שיהיה מקום לקציצות.
תודה על התשובה המהירה.
הילדים טרפו וטרפו ואמרו "יאמי" איזה טעים. יחד עם אורז לבן זו ממש ארוחה שלימה: עוף,ירקות ואורז.
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת כרגע חסר לי תפוח אדמה האם אפשר עם לחם רטוב במקום מה ההבדל עם ביצה או בלי והאם אפשר להכין את תערובת הבשר עם בצל חי תודה ויום טוב
כן, אפשר לשים במקום לחם רטוב סחוט או פירורי לחם.
הביצה מדביקה ותופסת את החומרים. אם התערובת מתפרקת וקשה לך ליצור קציצות יציבות אז כדאי להוסיף לתערובת ביצה.
אפשר להוסיף בצל חי מגורד דק וסחוט מנוזלים.
המשך יום מקסים 🙂
שלום
במה אפשר להמיר אבקת מרק?אפשר תשובה במייל? צודה
אפשר לוותר על אבקת המרק.
שלחתי גם למייל.
שלום 🙂
היה לי כבר תערובת מוכנה לקציצות..
השתמשתי במתכון לרוטב!
יצא מאוד טעים 🙂 גם בעלי אהב וגם הילד בן שנה 🙂
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אירה
קודם כל יצא פצצה!! זה כבר נהיה המתכון הרגיל של פעם בשבוע.
יש לי הכרת הטוב עצומה אליך! כבר מלא זמן שאני רוצה לכתוב..
כמעט כל המתכונים שלי אני לוקחת מהאתר שלך, ותמיד תמיד אני יודעת שאפשר לסמוך עליך שיצא מצוין!
אף פעם לא התאכזבתי…
כל פעם שבא לנו לחדש קצת, ישר נכנסים לאתר שלך ומחפשים…
(כמובן גם את הספר שלך קנינו)
תודה רבה! 🙂
תודה אביבה יקרה! ❤️
ממש משמח אותי לשמוע.
היי
רוצה להוסיף אפונה וגזר מקופסת שימורים
באיזה שלב ?
תודה
10-15 דקות לפני סוף הבישול.
תודה עבור המתכונים הנפלאים! הכנתי ויצא טעים מאד רק שהמרקם של הקציצות מעט קשה. האם הוספת אבקת סודה לשתיה לתערובת יעזור או משהו אחר? אני מכינה לתינוק בן 15 חודשים ואני רוצה להכין קציצה רכה.
היי יסמין,
המרקם של הקציצות תלוי בבשר עצמו, כמה פעמים הוא עבר טחינה במטחנת הבשר. טחינה אחת – מרקם קשה יותר, שתי טחינות -מרקם רך יותר (אפשר לשאול את העובדים במחלקת הבשר). גם חזה עוף כשלעצמו הוא יבש וקשה יותר מבשר בקר טחון.
אפשר להוסיף לתערובת כחצי כפית אבקת סודה לשתיה כדי לקבל קציצות מעט אווריריות יותר.
יום מקסים 🙂
נשמע ממש טוב! האם הסילאן דומיננטי? אצטרך לקנות אותו במיוחד או להמיר אותו , אפשרי להמיר בדבש ? או שעדיף במשהו אחר ?
היי אור,
אפשר להמיר בחצי כף דבש.
יצא פצצה!!! כולם טרפו קטנים כגדולים! תודה!
שמחה שכולם אהבו!
תודה לביאה 🙂
מתכון נהדר.יצאה מאוד טעים!! תודה רבה.
תודה אינה, שמחה לשמוע 🙂
בוקר טוב
בשר טחון במקום העוף אפשרי?
תודה
כן, אפשר בהחלט.
סליחה על ההפרעה…..יש לי שאלה, אין צורך להוסיף פטרוזיליה / כוסברה לעיסת העוף הטחון?
תודה מראש על עזרתך
יום נעים
היי רותי,
אפשר להוסיף, זה רק יכול להוסיף לטעם.
שוב אני 🙂
לא בא לי לקנות קרונפלור רק בשביל זה…:-) (לא משתמשת בו בכללל… )
מה אפשר במקומו? אולי קמח??
תודה רבה !
קמח לפעמים מרגש בטעם. אם יש לך קוואקר דק את יכולה לשים 2-3 כפות ואפשרות נוספת היא לטחון כמה קוביות של תפו"א וגזר בבלנדר מוט ידני ולערבב עם הרוטב. זה גם יכול לסייע להסמכה.
הי, אשמח שתסבירי לי בבקשה למה התכוונת בהסמכה באמצעות גזר ותפו"א, מעוניינת לא להשתמש בקורנפלור/שיבולת שועל.
אגב, יש אפשרות לא תפו"א? אשמח שתסבירי לי איך לעשות את זה.
תודה רבה!
הכוונה לטחון למחית גזר ותפו"א מבושלים ולהוסיף לרוטב. אפשר לטחון רק גזר ולוותר על תפו"א.
ניתן לטחון בבלנדר מוט ידני או במעבד מזון עם מעט מים.
היי אפרת,
סליחה שאני מגיבה באיחור…..
תודה רבה לך על תגובתך המהירה.
ממש כייף לקרוא את המתכונים שלך.
יום טוב, רותי
יש לך אתר מהמםםםם , גיליתי אותו ולא מפסיקה להסתכל בו ולקבל רעיונות 🙂
שאלה בבקשה- בעלי אוהב שיש הרבה רוטב עם הקציצות, אבל לא רוטב נוזלי מידי. שיהיה רוטב סמיך והרבה.
איך עושים הרבה רוטב ושיצא סמיך?
רשמת כאן 3 כוסות מים-איזה גודל כוס? כוס מדידה ?
תודה רבה לך 🙂
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
הרוטב אמור להסמיך קצת לאחר בישול.
ליותר רוטב אפשר להוסיף כוס מים נוספת (סה"כ 4 כוסות) וכף רסק נוספת (סה"כ 2 כפות גדושות רסק). מומלץ לשפר תיבול ולשים יותר מלח לפי הטעם. להסמכת הרוטב, אפשר לערבב כף קורנפלור עם רבע כוס מים עד שאין גושים ולהוסיף לרוטב.
אני משתמשת בכל המתכונים בכוס של 240 מ"ל. צירפתי תמונה של כוס לדוגמה. בכל מקרה כוס מדידה אמורה להיות בסדר.
בוקר טוב
שתהיי בריאה! בדיוק חיפשתי מתכון כדי להכין קציצות עוף. יש לי הרבה עוף טחון בפריזר.
אני לא אוהבת בטטה, אז אכין בלי.
כייף לקבל ממך מתכונים.
מאחלת לך המשך עשייה פוריה ושנזכה להרבה מתכונים קלים ממך….
יום טוב
רותי
תודה רותי 🙂
יום מקסים
המתכון נראה מאוד מוצלח אבל ההכנה ארוכה – לא 10 דקות…
היי מרגו,
ההכנה היא בכלל לא ארוכה אם מכינים במקביל. בזמן שמטגנים בצל עבור תערובת הקציצות אפשר להכין בסיר נפרד את הרוטב.
יום נפלא 🙂