שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 15-20 קציצות

מצרכים:

לתערובת הקציצות: 500 גרם בשר הודו/בקר טחון, 1 בצל בינוני, 3 שיני שום, כוס דחוסה עלי כוסברה, ביצה, 2/3 כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח אורז), כפית שטוחה מלח, כפית כמון (לא חובה) , קמצוץ פלפל שחור.

לרוטב עגבניות וזיתים:

קופסת שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים (275 גרם לאחר סינון)

4 עגבניות בינוניות קצוצות

2 שיני שום כתושות/מגורדות דק

גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות

4 כפות רסק עגבניות

3 כוסות מים רותחים

תיבול הרוטב: כפית גדושה פפריקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

הכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה  (*ניתן גם לגרד בפומפיה דקה). מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, מלח, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.

הוצאת המרירות מהזיתים (לא חובה, אך מומלץ): מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים מתחת לברז. מניחים בקערה או בסיר קטן. מרתיחים מים בקומקום ושופכים על הזיתים. מוסיפים כף מיץ לימון ומשרים במשך כ-5 דקות. מסננים את הזיתים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (שוב שופכים מים רותחים, כף מיץ לימון ומשרים 5 דקות).

הכנת הרוטב: מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את העגבניות, השום ורצועות הגמבה. מוסיפים מעט מלח עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הזיתים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בקוטר של 4-5 ס”מ ומניחים בעדינות בסיר, באופן כזה שיש מרווחים קלים בין קציצה לקציצה (הערה: אם רוצים להזיז את הקציצות יש לנענע את הסיר ולא לערבב עם כף, אחרת הקציצות יתפרקו). מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן, מרימים את המכסה והופכים את הקציצות. מבשלים 15 דקות נוספות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

קציצות ברוטב עגבניות וזיתים

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן –  תוספות לקציצות ברוטב

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כרוב אדום מבושל
עוגה במילוי חלבה ושוקולד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יערית (12:16 8.06.2021)

נשאר לי מתערובת הקציצות אפשר לשמור במקרר או להקפיא? הבשר טרי

מתכונים ב-10 דקות (17:51 8.06.2021)

היי,
אפשר לשמור במקרר כיומיים, או במקפיא ליותר זמן😊

מרינה (09:01 7.10.2020)

הי, אם אני רוצה להכין עם קילו בשר.
להכפיל את כל המצרכים או חלקם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:08 7.10.2020)

היי מרינה,
את המרכיבים של תערובת הקציצות יש להכפיל.
את כמויות הרוטב את לא חייבת להכפיל אלא אם כן את רוצה הרבה רוטב.

ליטל (20:03 7.09.2020)

היי אפרת 2 האם אפשר פטרוזיליה במקום כוסברה?
וכן בהכנת הרוטב כתוב “לבשל 10 דקות ולהוסיף את הזיתים ולהביא לרתיחה” אם אני מכינה ללא זיתים מה יש לעשות ?
תודה רבה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 8.09.2020)

אפשר פטרוזיליה.
תמשיכי לבשל רגיל מבלי להביא לרתיחה.

רעות (15:44 16.04.2020)

היי, אפשר להכין ולהקפיא עם הרוטב והזיתים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:44 16.04.2020)

כן.

רויטל (13:50 25.04.2019)

היי אפרת חג שמח 🌺
יש לי חזה עוף טחון, הולך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 25.04.2019)

כן.
חג שמח 🌷

אוסנת (11:31 28.08.2018)

האם אפשר לבטל על הפרורי לחם ?

2/3 זה נשמע לי קצת המון

לא יוצא יבש ?

מה המשמעות עם או בלי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:31 28.08.2018)

לא יוצא יבש אבל את יכולה להפחית את הכמות לחצי-שליש כוס.
פירורי הלחם מרככים את הקציצות.

לידור (12:46 19.04.2018)

בס”ד
היי אפרת
האם ניתן במקום זיתים מגולענים לשים זיתים שחתוכים כבר ומוכנים ללא החרצן?
זה מה שיש לי בבית וממש בא לי להכין למשפחה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:21 19.04.2018)

כן אפשר.

ענבר (21:49 31.03.2018)

היי אפרת, האם אפשר לשים בקציצות קמח מצה במקום פירורי לחם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:40 31.03.2018)

היי ענבר,
אני חושבת שכן אבל כדאי לשים כמות קטנה יותר, בסביבות 2-3 כפות.

רוית (19:23 31.03.2018)

היי
אם רוצים לשים תפוחי אדמה גם , באיזה שלב שמים!?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 31.03.2018)

היי רוית,
כדאי לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף לרוטב בהתחלה, עם העגבניות והגמבה.

שרון (10:31 30.03.2018)

היי אפרת
חג שמח! עכשיו פסח האם אני יכולה לוותר על פירורי לחם? אין לי תחליף אחר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 30.03.2018)

היי שרון,
אם הקציצות יציבות בלי תחליף אין בעיה. אם הן מתפרקות אז כדאי לאפות אותן קודם בתנור ב190 מעלות במשך 10-15 דקות, רק עד שהן מתייצבות ואז להוסיפן לרוטב.
חג שמח 🙂

שרון (10:10 2.04.2018)

בסוף שמתי תפוח אדמה במקום פירורי לחם
יצא טעים תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 2.04.2018)

נראה מעולה!
תודה שרון, כיף שחזרת לעדכן.

*חן (19:25 12.10.2017)

הכנתי ממש לפי המתכון ויצא פשוט טעים!! תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 12.10.2017)

תודה חן, שמחה לשמוע 🙂

בתאל (14:21 29.09.2017)

האם אפשר לוותר על העגבניות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 30.09.2017)

היי בתאל,
אפשר אבל העגבניות מעשירות את הטעם.

רות (20:30 10.08.2017)

ואוו רציתי להגיד תודה ענקית על מתכון מעולה…עשיתי את הקציצות כבר כמה פעמים וכל פעם גורף יותר ויותר מחמאות..תודה

ובכללי מאוד נהנת מהאתר !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 10.08.2017)

שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רות

ענבר (21:31 13.06.2017)

היי הרוטב יצא טיפה נוזלי. מה ניתן לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (21:42 13.06.2017)

היי ענבר,
אפשר להוסיף עוד כף רסק ולבשל את הרוטב 10-15 דקות בלי מכסה על אש בינונית.

לינור (15:04 26.04.2017)

היי, תודה על התשובה המהירה השתמשתי בבקר טחון. אנסה להוסיף תפוח אדמה מגורד פעם הבאה 🙂

לינור (13:08 26.04.2017)

היי, הכנתי ויצא ממש טעים הבעיה הייתה שהקציצות יצאו טיפה קשות ולא רכות יש לך עצה איך לרכך אותן?

מתכונים ב-10 דקות (14:17 26.04.2017)

היי לינור,
באיזה בשר השתמשת? אולי ערבבת את התערובת יותר מידי? פעם הבאה אפשר להוסיף לתוך תערובת הקציצות גם תפוח אדמה מגורד דק, זה ירכך אותן.

רוית (22:55 20.03.2017)

היי ראשית תודה על כל המתכונים המדהימים!!
שנית אשמח מאוד לעזרתך
אני מחפשת את המתכון של הקציצות ברוטב עגבניות עם קוביות סלק שיצא לי מדהים.
פליזזזז עזרו ליייי

מתכונים ב-10 דקות (23:27 20.03.2017)

היי רוית,
את מתכוונת לרוטב של כדורי האורז עם הבשר?

שרון (10:30 3.03.2017)

וכמובן מוציאה מהמקפיא ונתנת לקציצות להפשיר על השיש ואז מוסיפה לרוטב כשמוכן להמשך בישול?

מתכונים ב-10 דקות (10:44 3.03.2017)

אין צורך להפשיר את הקציצות. אפשר ישר לשים ברוטב.

שרון (10:28 3.03.2017)

תודה רבה על הסבלנות הרבה!אחרי שהקציצות מוכנות ורק אחרי שמצטננות לטמפ’ החדר שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים?

מתכונים ב-10 דקות (10:43 3.03.2017)

כן

שרון (09:56 3.03.2017)

תודה רבה!מה כמות החומרים לתערובת הקציצות עבור 1.400 ק”ג?

מתכונים ב-10 דקות (10:16 3.03.2017)

תצא לך כמות גדולה ולכן כדאי שתכיני בסיר ענק.
1.400 גרם בשר, בצל גדול, 7 שיני שום, 2.5 כוסות דחוסות עלי כוסברה, 3 ביצים, 2 כוסות פירורי לחם, 3 כפיות שטוחות מלח, 2 כפיות גדושות כמון (לא חובה) , רבע כפית פלפל שחור.
לרוטב עגבניות וזיתים:
2 קופסאות שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים
8 עגבניות בינוניות קצוצות
4 שיני שום כתושות/מגורדות דק
גמבה גדולה חתוכה לרצועות דקות
8 כפות רסק עגבניות
6 כוסות מים רותחים
תיבול הרוטב: 2 כפיות גדושות פפריקה, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור

שרון (08:30 3.03.2017)

סליחה שאני נודניקית אף פעם עוד לא הכנתי קציצות.תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:49 3.03.2017)

היי שרון,
אפשר להכין את תערובת הקציצות ולשמור בהקפאה אבל כדאי להשתמש בבשר טרי אם רוצים להקפיא. אפשר גם ממש ליצור צורה של קציצות ואז להקפיא אותן כשתרצי להכין תוכלי ל”זרוק” את הקציצות הקפואות ישר לרוטב.
וכן, אם את מכינה בשלוש פעמים תכיני כל פעם את הכמות הרשומה במתכון (כולל הרוטב).
שבת שלום 🙂

שרון (08:29 3.03.2017)

אפרת המקסימה,אפשר להכין את תערובת הקציצות,לשמור בהקפאה, להפשיר ולהכין כשרוצים (שואלת לגבי הכנת תערובת קציצות באופן כללי).יש לי נתח בשר בקר קפוא במשקל 1.400 ק”ג מה כמות החומרים לתערובת הקציצות ואם מכינה בשלוש פעמים לעשות את הכמות שציינת לרוטב בכל פעם?

תהילה (20:56 2.03.2017)

היי! הכנתי כבר פעם שנייה ויצא מעולה! המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם ☺ הוספתי לקציצות בהרט ושמן והשתמשתי בעגבניות מרוסקות משימורים ויצא ממש טעים. תודה לך!!

מתכונים ב-10 דקות (21:06 2.03.2017)

שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

שרון (13:39 2.03.2017)

הי אפרת איך מתייחסים מבחינת משקל לבשר קפוא?אם מצויין 1 ק”ג כמה זה אחרי הפשרה?אפשרי להכין את הקציצות בסוטאז’ (משתמשת בו לפילה אמנון ברוטב שלך)?

מתכונים ב-10 דקות (14:18 2.03.2017)

אותו דבר. את מסתכלת על מה שרשום.
קחי רק בחשבון שבשר קפוא פחות טעים מבשר טרי.
אין בעיה להכין בסוטאז’.

אמאשלדינו (17:06 16.02.2017)

מתכון מעולה! המרתי את פרורי הלחם בקוואקר גרוס. טעים, טעים וקל להכנה. בפעם הבאה אכפיל את כמות הרוטב.רוב תודות לך!

מתכונים ב-10 דקות (17:58 16.02.2017)

שמחה שיצא טעים! 🙂

יעל (19:05 13.02.2017)

היייי
אמנם נתקעתי בלי זיתים, אבל הכנתי ככה קציצות ברוטב ויצא מעולה ! תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (19:38 13.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

גל (13:53 16.01.2017)

היי אפרת,
מתכון מצויין. שאלה קטנה.. אם אני רוצה להכין את הקציצות בלי פירורי לחם בכלל אפשר פשוט להוסיף עוד ביצה? אם לא יש תחליף? ע

מתכונים ב-10 דקות (14:44 16.01.2017)

היי גל,
יכול להיות שבמקום פירורי לחם אפשר לשים תפו”א בינוני קלוף מגורד דק. ביצה נוספת לא תעזור. צריך משהו שיספוג את הנוזלים וייצב את התערובת.

טל (16:53 10.01.2017)

שלום אפרת אני בדיוק מתחילה להכין את המתכון וראיתי שנגמר לי השום האם אפשר בלי או משהו אחר במקום? או שזה לא יצא טעים?

מתכונים ב-10 דקות (17:22 10.01.2017)

היי טל,
אני מתלבטת כי בגדול אפשר להכין בלי אבל השום מוסיף טעם לקציצות וגם לרוטב וזה יוצא יותר טעים עם שום.

מורי (11:06 2.01.2017)

המתכונים מעולים!!! ממש תודה …הכל יוצא טעים!! טפו טפו…

מתכונים ב-10 דקות (12:25 2.01.2017)

תודה מורי!
יום נפלא 🙂

מיכל (16:42 21.12.2016)

אפרת
בבית מכורים למנה הזאת
כל שבוע חייבת להכין
מתכון מושלם!!!
תבורכי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:28 21.12.2016)

תודה מיכל! כיף לשמוע 🙂

מיכל (21:56 14.11.2016)

היי
יש לי 750 ג בשר טחון. האם לשים ביצה אחת או שתיים (יש לי ביצים L)?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (00:56 15.11.2016)

היי מיכל,
אם אלה ביצים גדולות הכמות המומלצת היא ביצה וחצי. הכוונה לביצה + חצי ביצה טרופה.

מיטל (19:28 25.10.2016)

אפשר לוותר על הכוסברה?

מתכונים ב-10 דקות (20:21 25.10.2016)

כן מיטל, אפשר.

איילת (09:41 15.10.2016)

הכנתי לארוחת שישי ויצא מדהים!!! אני התאהבתי במתכונים שלך עוד מהמפרום בתנור. תמשיכי להעלות עוד מתכונים מופלאים כאלו.

מתכונים ב-10 דקות (11:40 15.10.2016)

תודה איילת, כיף לשמוע 🙂

אירנה (15:52 13.10.2016)

היי אפרת, אני חייבת להגיד לך שזה הפך למתכון הקציצות האהוב עלינו בבית! מאז שגיליתי את המתכון הזה אנחנו מכינים אותו כמעט כל שבוע. זה פשוט מעולה! תודה רבה לך על המתכונים הטובים.

מתכונים ב-10 דקות (15:56 13.10.2016)

אני ממש שמחה לשמוע!
תודה אירנה 🙂

מריה (14:27 12.09.2016)

לקחתי בשר בקר טחון וחזה עוף ותחנתי את הכל ביחד. במקום פירורי לחם הוספתי לחם אחיד הכי פשוט שהושרה במים (כמובן קצת סחטתי אותו והוא עבר במטחנה יחד עם הבשר). פטרוזיליה במקום כוסברה והשתמשתי בזיתים טבעות.
יצא כל כך טעים!!! בעלי אכל את זה לצהריים וביקש גם לארוחת ערב 🙂
תודה רבה, מתכון – סופר!

מתכונים ב-10 דקות (14:27 12.09.2016)

מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מריה והמשך יום נפלא

לילך (12:17 26.08.2016)

היי
אפשר לוותר על זיתים?

מתכונים ב-10 דקות (12:46 26.08.2016)

כן לילך, אפשר.

שלומית (19:25 14.08.2016)

היי אתר מקסים ומתכונים נהדרים
כל הכבוד!!!!!!
לגבי הקציצות חייבים לשים ביצה או שאפשר לוותר ושאלה שניה אפשר לוותר על הגמבה ואם כן מה אפשר לשים במקום.
תודה והמשך יום טוב

מתכונים ב-10 דקות (20:21 14.08.2016)

תודה שלומית 🙂
אפשר לוותר על הביצה בתנאי שהתערובת יציבה ולא מתפרקת.
אין בעיה לוותר על הגמבה.

ענת (12:24 9.08.2016)

היי אפרתוש 🙂
לקחתי סיכון וויתרתי על טיגון הירקות ובישלתי אותם עד לריכוך עם מעט מים.
ונחשי מה כרגיל יצא ממש טעים!! תודה על המתכון 🙂

מתכונים ב-10 דקות (14:10 9.08.2016)

מעולה! אני שמחה שיצא טעים גם בשיטה הזאת.
תודה יקירה 🙂

צילה (11:29 7.08.2016)

היי אפרת,
הכנתי ליום שישי בערב ויצא טעים. אך לפי דעתי כל השטיפות של הזיתים מיותרות, הטעם של הזיתים לא מורגש בכלל אחרי כל כך הרבה שטיפות והטעם של הזיתים לא היה טעים. לפי דעתי או שצריך לשטוף פחות את הזיתים או אפילו בכלל לא.
בכל אופן תודה ושבוע נפלא

מתכונים ב-10 דקות (12:12 7.08.2016)

היי צילה,
יש כאלה שרגישים יותר למרירות של הזיתים (בעיקר ילדים) ולכן ציינתי את האפשרות הזאת. לי אישית המרירות לא מפריעה כי היא מאוד עדינה.
בכל מקרה, תודה רבה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבוע מעולה!

נעמה (17:38 2.08.2016)

היי,
אפשר במקום 4 עגבניות לשים עגבניות מרוסקות משומרות. אם כן מה הכמות?
נעמה

מתכונים ב-10 דקות (18:30 2.08.2016)

כן נעמה, אפשר לשים כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.