זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 15-20 קציצות
מצרכים:
לתערובת הקציצות: 500 גרם בשר הודו/בקר טחון, 1 בצל בינוני, 3 שיני שום, כוס דחוסה עלי כוסברה, ביצה, 2/3 כוס פירורי לחם (לרגישים לגלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח אורז), כפית שטוחה מלח, כפית כמון (לא חובה) , קמצוץ פלפל שחור.
לרוטב עגבניות וזיתים:
קופסת שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים (275 גרם לאחר סינון)
4 עגבניות בינוניות קצוצות
2 שיני שום כתושות/מגורדות דק
גמבה קטנה חתוכה לרצועות דקות
4 כפות רסק עגבניות
3 כוסות מים רותחים
תיבול הרוטב: כפית גדושה פפריקה, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
–הכנת הקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל, השום והכוסברה (*ניתן גם לגרד בפומפיה דקה). מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם, מלח, כמון, פלפל שחור ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
–הוצאת המרירות מהזיתים (לא חובה, אך מומלץ): מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים מתחת לברז. מניחים בקערה או בסיר קטן. מרתיחים מים בקומקום ושופכים על הזיתים. מוסיפים כף מיץ לימון ומשרים במשך כ-5 דקות. מסננים את הזיתים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (שוב שופכים מים רותחים, כף מיץ לימון ומשרים 5 דקות).
–הכנת הרוטב: מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים את העגבניות, השום ורצועות הגמבה. מוסיפים מעט מלח עם המלחייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות (יש לערבב מידי פעם).
-מוסיפים רסק עגבניות, מים רותחים ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הזיתים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים).
-יוצרים מתערובת הקציצות כדורים בקוטר של 4-5 ס”מ ומניחים בעדינות בסיר, באופן כזה שיש מרווחים קלים בין קציצה לקציצה (הערה: אם רוצים להזיז את הקציצות יש לנענע את הסיר ולא לערבב עם כף, אחרת הקציצות יתפרקו). מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 20 דקות.
-לאחר מכן, מרימים את המכסה והופכים את הקציצות. מבשלים 15 דקות נוספות.
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- סלמון בתנור במרינדה משגעת |
- עוף בזעתר
אם אין לי מעבד מזון, אפשר במקום לגרד בפומפייה, להשתמש בקוצץ ידני כזה? זה יעשה את העבודה?
ועוד שאלה: אין לי בבית כרגע פירורי לחם, ואני לא רוצה לקנות כל כך קרוב לפסח שאחר כך ישאר לי ואני לא אדע מה לעשות עם זה.. יש איזשהו תחליף? אולי לחם רטוב סחוט או משהו (ראיתי שיש כזה דבר במתכוני קציצות)?
היי שני,
לגבי הקוצץ אני חושבת שכן.
במקום פירורי לחם אפשר להרטיב פרוסת לחם, לסחוט אותה ולפורר לתערובת.
מתכון טעים ונדיר!! תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה על המתכון המושלם!!!!
טעים ברמות!!
שמחה שאהבת❤️
האם אפשר להשתמש בשום כתוש במקום שן שום? מה היחס? ותבלין כוסברה במשקל במקום כטסברה טרייה? ומה היחס?
היי,
אפשר להשתמש בתערובת הקציצות בחצי כפית שום כתוש, וברוטב בחצי כפית נוספת של שום כתוש.
אפשר להשתמש בכפית גדושה תבלין כוסברה יבש.
נשאר לי מתערובת הקציצות אפשר לשמור במקרר או להקפיא? הבשר טרי
היי,
אפשר לשמור במקרר כיומיים, או במקפיא ליותר זמן😊
הי, אם אני רוצה להכין עם קילו בשר.
להכפיל את כל המצרכים או חלקם?
היי מרינה,
את המרכיבים של תערובת הקציצות יש להכפיל.
את כמויות הרוטב את לא חייבת להכפיל אלא אם כן את רוצה הרבה רוטב.
היי אפרת 2 האם אפשר פטרוזיליה במקום כוסברה?
וכן בהכנת הרוטב כתוב “לבשל 10 דקות ולהוסיף את הזיתים ולהביא לרתיחה” אם אני מכינה ללא זיתים מה יש לעשות ?
תודה רבה !
אפשר פטרוזיליה.
תמשיכי לבשל רגיל מבלי להביא לרתיחה.
היי, אפשר להכין ולהקפיא עם הרוטב והזיתים?
כן.
היי אפרת חג שמח 🌺
יש לי חזה עוף טחון, הולך?
כן.
חג שמח 🌷
האם אפשר לבטל על הפרורי לחם ?
2/3 זה נשמע לי קצת המון
לא יוצא יבש ?
מה המשמעות עם או בלי ?
לא יוצא יבש אבל את יכולה להפחית את הכמות לחצי-שליש כוס.
פירורי הלחם מרככים את הקציצות.
בס”ד
היי אפרת
האם ניתן במקום זיתים מגולענים לשים זיתים שחתוכים כבר ומוכנים ללא החרצן?
זה מה שיש לי בבית וממש בא לי להכין למשפחה…
כן אפשר.
היי אפרת, האם אפשר לשים בקציצות קמח מצה במקום פירורי לחם?
היי ענבר,
אני חושבת שכן אבל כדאי לשים כמות קטנה יותר, בסביבות 2-3 כפות.
היי
אם רוצים לשים תפוחי אדמה גם , באיזה שלב שמים!?
היי רוית,
כדאי לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף לרוטב בהתחלה, עם העגבניות והגמבה.
היי אפרת
חג שמח! עכשיו פסח האם אני יכולה לוותר על פירורי לחם? אין לי תחליף אחר
היי שרון,
אם הקציצות יציבות בלי תחליף אין בעיה. אם הן מתפרקות אז כדאי לאפות אותן קודם בתנור ב190 מעלות במשך 10-15 דקות, רק עד שהן מתייצבות ואז להוסיפן לרוטב.
חג שמח 🙂
בסוף שמתי תפוח אדמה במקום פירורי לחם
יצא טעים תודה!!
נראה מעולה!
תודה שרון, כיף שחזרת לעדכן.
הכנתי ממש לפי המתכון ויצא פשוט טעים!! תודה 🙂
תודה חן, שמחה לשמוע 🙂
האם אפשר לוותר על העגבניות ?
היי בתאל,
אפשר אבל העגבניות מעשירות את הטעם.
ואוו רציתי להגיד תודה ענקית על מתכון מעולה…עשיתי את הקציצות כבר כמה פעמים וכל פעם גורף יותר ויותר מחמאות..תודה
ובכללי מאוד נהנת מהאתר !
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה רות
היי הרוטב יצא טיפה נוזלי. מה ניתן לעשות?
היי ענבר,
אפשר להוסיף עוד כף רסק ולבשל את הרוטב 10-15 דקות בלי מכסה על אש בינונית.
היי, תודה על התשובה המהירה השתמשתי בבקר טחון. אנסה להוסיף תפוח אדמה מגורד פעם הבאה 🙂
היי, הכנתי ויצא ממש טעים הבעיה הייתה שהקציצות יצאו טיפה קשות ולא רכות יש לך עצה איך לרכך אותן?
היי לינור,
באיזה בשר השתמשת? אולי ערבבת את התערובת יותר מידי? פעם הבאה אפשר להוסיף לתוך תערובת הקציצות גם תפוח אדמה מגורד דק, זה ירכך אותן.
היי ראשית תודה על כל המתכונים המדהימים!!
שנית אשמח מאוד לעזרתך
אני מחפשת את המתכון של הקציצות ברוטב עגבניות עם קוביות סלק שיצא לי מדהים.
פליזזזז עזרו ליייי
היי רוית,
את מתכוונת לרוטב של כדורי האורז עם הבשר?
וכמובן מוציאה מהמקפיא ונתנת לקציצות להפשיר על השיש ואז מוסיפה לרוטב כשמוכן להמשך בישול?
אין צורך להפשיר את הקציצות. אפשר ישר לשים ברוטב.
תודה רבה על הסבלנות הרבה!אחרי שהקציצות מוכנות ורק אחרי שמצטננות לטמפ’ החדר שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים?
כן
תודה רבה!מה כמות החומרים לתערובת הקציצות עבור 1.400 ק”ג?
תצא לך כמות גדולה ולכן כדאי שתכיני בסיר ענק.
1.400 גרם בשר, בצל גדול, 7 שיני שום, 2.5 כוסות דחוסות עלי כוסברה, 3 ביצים, 2 כוסות פירורי לחם, 3 כפיות שטוחות מלח, 2 כפיות גדושות כמון (לא חובה) , רבע כפית פלפל שחור.
לרוטב עגבניות וזיתים:
2 קופסאות שימורים של זיתים מגולענים מסוננים מנוזלים
8 עגבניות בינוניות קצוצות
4 שיני שום כתושות/מגורדות דק
גמבה גדולה חתוכה לרצועות דקות
8 כפות רסק עגבניות
6 כוסות מים רותחים
תיבול הרוטב: 2 כפיות גדושות פפריקה, 2 כפיות מלח, קמצוץ פלפל שחור
סליחה שאני נודניקית אף פעם עוד לא הכנתי קציצות.תודה!
היי שרון,
אפשר להכין את תערובת הקציצות ולשמור בהקפאה אבל כדאי להשתמש בבשר טרי אם רוצים להקפיא. אפשר גם ממש ליצור צורה של קציצות ואז להקפיא אותן כשתרצי להכין תוכלי ל”זרוק” את הקציצות הקפואות ישר לרוטב.
וכן, אם את מכינה בשלוש פעמים תכיני כל פעם את הכמות הרשומה במתכון (כולל הרוטב).
שבת שלום 🙂
אפרת המקסימה,אפשר להכין את תערובת הקציצות,לשמור בהקפאה, להפשיר ולהכין כשרוצים (שואלת לגבי הכנת תערובת קציצות באופן כללי).יש לי נתח בשר בקר קפוא במשקל 1.400 ק”ג מה כמות החומרים לתערובת הקציצות ואם מכינה בשלוש פעמים לעשות את הכמות שציינת לרוטב בכל פעם?
היי! הכנתי כבר פעם שנייה ויצא מעולה! המתכונים שלך לא מאכזבים אף פעם ☺ הוספתי לקציצות בהרט ושמן והשתמשתי בעגבניות מרוסקות משימורים ויצא ממש טעים. תודה לך!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת איך מתייחסים מבחינת משקל לבשר קפוא?אם מצויין 1 ק”ג כמה זה אחרי הפשרה?אפשרי להכין את הקציצות בסוטאז’ (משתמשת בו לפילה אמנון ברוטב שלך)?
אותו דבר. את מסתכלת על מה שרשום.
קחי רק בחשבון שבשר קפוא פחות טעים מבשר טרי.
אין בעיה להכין בסוטאז’.
מתכון מעולה! המרתי את פרורי הלחם בקוואקר גרוס. טעים, טעים וקל להכנה. בפעם הבאה אכפיל את כמות הרוטב.רוב תודות לך!
שמחה שיצא טעים! 🙂
היייי
אמנם נתקעתי בלי זיתים, אבל הכנתי ככה קציצות ברוטב ויצא מעולה ! תודה:)
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
מתכון מצויין. שאלה קטנה.. אם אני רוצה להכין את הקציצות בלי פירורי לחם בכלל אפשר פשוט להוסיף עוד ביצה? אם לא יש תחליף? ע
היי גל,
יכול להיות שבמקום פירורי לחם אפשר לשים תפו”א בינוני קלוף מגורד דק. ביצה נוספת לא תעזור. צריך משהו שיספוג את הנוזלים וייצב את התערובת.
שלום אפרת אני בדיוק מתחילה להכין את המתכון וראיתי שנגמר לי השום האם אפשר בלי או משהו אחר במקום? או שזה לא יצא טעים?
היי טל,
אני מתלבטת כי בגדול אפשר להכין בלי אבל השום מוסיף טעם לקציצות וגם לרוטב וזה יוצא יותר טעים עם שום.
המתכונים מעולים!!! ממש תודה …הכל יוצא טעים!! טפו טפו…
תודה מורי!
יום נפלא 🙂
אפרת
בבית מכורים למנה הזאת
כל שבוע חייבת להכין
מתכון מושלם!!!
תבורכי 🙂
תודה מיכל! כיף לשמוע 🙂
היי
יש לי 750 ג בשר טחון. האם לשים ביצה אחת או שתיים (יש לי ביצים L)?
תודה מראש
היי מיכל,
אם אלה ביצים גדולות הכמות המומלצת היא ביצה וחצי. הכוונה לביצה + חצי ביצה טרופה.
אפשר לוותר על הכוסברה?
כן מיטל, אפשר.
הכנתי לארוחת שישי ויצא מדהים!!! אני התאהבתי במתכונים שלך עוד מהמפרום בתנור. תמשיכי להעלות עוד מתכונים מופלאים כאלו.
תודה איילת, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת, אני חייבת להגיד לך שזה הפך למתכון הקציצות האהוב עלינו בבית! מאז שגיליתי את המתכון הזה אנחנו מכינים אותו כמעט כל שבוע. זה פשוט מעולה! תודה רבה לך על המתכונים הטובים.
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה אירנה 🙂
לקחתי בשר בקר טחון וחזה עוף ותחנתי את הכל ביחד. במקום פירורי לחם הוספתי לחם אחיד הכי פשוט שהושרה במים (כמובן קצת סחטתי אותו והוא עבר במטחנה יחד עם הבשר). פטרוזיליה במקום כוסברה והשתמשתי בזיתים טבעות.
יצא כל כך טעים!!! בעלי אכל את זה לצהריים וביקש גם לארוחת ערב 🙂
תודה רבה, מתכון – סופר!
מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מריה והמשך יום נפלא
היי
אפשר לוותר על זיתים?
כן לילך, אפשר.
היי אתר מקסים ומתכונים נהדרים
כל הכבוד!!!!!!
לגבי הקציצות חייבים לשים ביצה או שאפשר לוותר ושאלה שניה אפשר לוותר על הגמבה ואם כן מה אפשר לשים במקום.
תודה והמשך יום טוב
תודה שלומית 🙂
אפשר לוותר על הביצה בתנאי שהתערובת יציבה ולא מתפרקת.
אין בעיה לוותר על הגמבה.
היי אפרתוש 🙂
לקחתי סיכון וויתרתי על טיגון הירקות ובישלתי אותם עד לריכוך עם מעט מים.
ונחשי מה כרגיל יצא ממש טעים!! תודה על המתכון 🙂
מעולה! אני שמחה שיצא טעים גם בשיטה הזאת.
תודה יקירה 🙂
היי אפרת,
הכנתי ליום שישי בערב ויצא טעים. אך לפי דעתי כל השטיפות של הזיתים מיותרות, הטעם של הזיתים לא מורגש בכלל אחרי כל כך הרבה שטיפות והטעם של הזיתים לא היה טעים. לפי דעתי או שצריך לשטוף פחות את הזיתים או אפילו בכלל לא.
בכל אופן תודה ושבוע נפלא
היי צילה,
יש כאלה שרגישים יותר למרירות של הזיתים (בעיקר ילדים) ולכן ציינתי את האפשרות הזאת. לי אישית המרירות לא מפריעה כי היא מאוד עדינה.
בכל מקרה, תודה רבה שחזרת לעדכן ולשתף 🙂
שבוע מעולה!
היי,
אפשר במקום 4 עגבניות לשים עגבניות מרוסקות משומרות. אם כן מה הכמות?
נעמה
כן נעמה, אפשר לשים כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים.