זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-40 דקות
מס’ מנות: 12-15 קציצות
מצרכים:
250 גרם בשר בקר טחון
2 כוסות אורז לבן מבושל (ניתן לבשל חצי כוס אורז לבן יבש עם ¾ כוס מים רותחים במשך כ-20 דקות, ראו מתכון לאורז לבן)
בצל קטן מגורד דק
גזר בינוני מגורד דק
1 שן שום מגורדת
ביצה קטנה
כף פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית מלאה אבקת מרק ביתית, מעט מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.
–משמנים נייר אפיה. יוצרים קציצות (מהדקים היטב) ומניחים על נייר אפיה. מברישים/מרססים מעל מעט שמן.
-מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 25-30 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן הופכים צד וממשיכים לאפות 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
*הערה: אם הקציצות דביקות יש לעבוד עם ידיים רטובות.
ראו גם
יש אפשרות לטגן את הקציצות?
לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שאפשר.
שלום
האם אפשר להכין את הקציצות עם אורז בסמטי?
היי,
אפשר(:
תודה!
היי האם אפשר לשים משהו אחר במקום בצל? יש קצת בעיה עם זה כרגע מבחינת רגישות בבטן..
היי,
מניחה שאפשר לוותר, או לשים עוד גזר קטן מגורד. את יכולה גם להוסיף מעט אבקת מרק בצל.
ועוד משהו- נשפך לי מידי הרבה מלח באורז. לוותר על הא. מרק והמלח?
את יכולה להפחית מכמות המלח, ואין צורך לוותר על אבקת מרק.
היי, נהנית מאד מהאתר, המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח…
על איזה מצב בתנור את אופה? טורבו?
תודה רבה
היי מלי,
את הקציצות אפשר לאפות במצב טורבו.
במתכונים של עוגות ועוגיות לעומת זאת מומלץ מצב חום עליון ותחתון ולא טורבו.
תודה רבה,
הכנתי כמות כפולה ונזלל ע” המבוגרים והילדים….
איזה כיף לשמוע! תודה מלי😊
הי הי. יעבוד עם טחון צמחוני?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
היי, אני רוצה להכין את הקציצות “מעכשיו לעכשיו” כך שאין לי זמן לקנות את התבלינים לאבקת המרק הביתית ואני כם לא רוצה להשתמש באבקת מרק תעשייתית. האם ניתן לוותר, אם כן- כמה מלח לשים במקום- חצי כפית או כפית שלמה? והאם יש להוסיף תבלינים נוספים במקום אלו שבאבקת המרק?
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כשליש כפית מלח (בהנחה ובאורז המבושל יש כבר מלח).
היי
האם ניתן לחמם את הקציצות בתנור לפני ההגשה? ואם כן באיזה מעלות ולכמה זמן
אפשר לחמן בתנור שחומם מראש ל180 מעלות (יש לחמם כ-8 דקות לפני) במשך כ 7-10 דקות.
היי. אשמח לעזרה.
יש לי מילוי ממולאים שנשאר לי (אורז עם בשר בקר). המילוי כשלעצמו מוכן. גם האורז וגם הבשר.
האם ניתן לעשות ממנו קציצות לפי המתכון הזה? הגזר צריך להיות מבושל? כמה זמן לשים בתנור?
תודה מראש.
לדעתי כן. יש להוסיף לתערובת 1-2 ביצים (תלוי בכמות). הגזר לא צריך להיות מבושל אבל תגרדי אותו דק ותסחטי מנוזלים.
זמן אפיה כפי שמצוין במתכון. אולי 5 דקות פחות.
אפשר לעשות עם חזה טחון?תודה!
כן אפשר.
הי, שאלה קטנה, יש לי אורז מוכן שלא יצא מוצלח, יבש ומעט קשה, אפשר להכין איתו את הקציצות?
היי חנה,
אם האורז קשה הוא יהיה קשה גם אחרי אפיה (האפיה לא מבשלת אותו). אולי דווקא המתכון של כדורי אורז יוכל להתאים כי זה מתבשל ברוטב.
הכנתי עם עוף טחון ויצא מאוד טעים!
אפשרי להכין איזה רוטב עם הקציצות האלה?
היי ליסה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם רוטב עגבניות של אחד ממתכוני הקציצות ברוטב.
היי, הקציצות יצאו מאוד טעימות אבל התייבשו לגמרי. מבפנים רכות וטעימות ומבחוץ קשות ויבשות..
היי אוריאן,
אולי הן נאפו יותר מידי או שהתנור שלך יחסית חזק? כמה זמן אפית אותן?
יצא לי מעולה!
בעלי והילדים חיסלו את כל הקציצות
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
שלום אפרת
הקציצות התפרקו.
עשיתי לפי ההנחיות.
למה?
רותי
היי רותי,
אם עדיין לא אפית אותן אז אני ממליצה להוסיף ביצה נוספת.
שלום
יש בעיה לאחרונה עם האתר – הוא מדי פעם נסגר … ורושם שיש בעיה במסד הנתונים וכו’
אשמח לבדיקתך
תודה
היי לימור,
מתי בפעם האחרונה נתקלת בבעיה?
מתכון מעולה יצא ממש מוצלח וטעים, תודה.
שמחה שיצא טעים 🙂
היי, תודה על המתכון . רציתי לשאול האם ניתן להוריד את הגזר בכלל או שצריך לשים תחליף כמו תפוא?
היי תמר,
לטעמי הגזר מוסיף טעם ועסיסיות. אפשר להמיר אותו בתפו”א קטן או בטטה קטנה מגורדים דק.
יום מקסים 🙂
יצאא מדההים!!
אתר מעולה אני כל הזמן מנסה מפה משהו חדש ובכל פעם מרוצה…
כיף לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
ראשית אין מילים על המתכונים הנהדרים !!
יש לי תערובת כזו בדיוק מוכנה אבל עם אורז לא מבושל…
איך אפשר בכל זאת לעשות קציצות כגון אלה?
היי רותי,
יש לבשל את האורז ולאחר שהוא מוכן לערבב עם התערובת.
יש לבשל חצי כוס אורז לבן יבש עם 3/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות.
אם האורז היבש כבר בתוך התערובת אז אני חושבת שכדאי לבשל את הקציצות בתוך רוטב ולהכין כמו במתכון הזה- כדורי אורז (אפשר לוותר על הסלק).
לא הבנתי.. צריך 2 כוסות אורז או חצי כוס?
היי הודיה,
אם כבר יש לך אורז מוכן ומבושל אז יש להשתמש ב2 כוסות אורז מבושל.
אם יש לך אורז יבש (לא מבושל) אז יש לבשל אותו לפני ואז מבשלים חצי כוס אורז לבן עם 3/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות. בסופו של דבר מהכמות הזאת אמור לצאת כ-2 כוסות אורז מבושל.
יצא מעולה! מאוד נהנים מהמתכונים שלך 🙂
תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
חבל מאוד לא מוצלח לא יכולתי ליצור קציצות נזרק
היי טליה,
חבל שזרקת לפני ששאלת מה לעשות. היה ניתן לפתור את זה בהוספת 1-2 ביצים נוספות.
הכנתי לשבת אורז והוא לא יצא לי טוב… יצא ממש דביק. האם אפשר להשתמש בו לקציצות או שהם גם לא יצאו טוב בעקבות כך?
תודה רבה:)
היי עדי,
אם הבעיה של האורז היא רק שהוא דביק אז זה מצוין לקציצות 🙂
בוקר טוב, אני רוצה להכין את הקציצות ולא להשתמש במרק עוף – כמה מלח בערך צריך לשים סך הכל?
בנוסף האם ניתן לוותר על הפטרוזיליה? הילד שלי לא אוהב את “הירוק” שמופיע בכל מקום ומבקש ממני להוציא אותו חחח. תודה רבה!
היי,
מאחר ואני מניחה שהאורז הלבן המבושל כבר מתובל במלח, נראה לי שחצי כפית מלח תספיק (אם האורז בושל בלי מלח, שימי 3/4 כפית מלח).
וכן, את יכולה לוותר על הפטרוזיליה 🙂
עשיתי עם כמות בשר כפולה חצי קילו – והכפלתי את כל המצרכים – : 4 כוסות אורז מבושל וכד’
הכל התפורר לי – יצא המון אורז וקצת בשר יחסית – הילדים לא אכלו והכל נזרק לפח – לא חבל?
היי אורנה,
אלה קציצות אורז ובשר (ולא בשר ואורז) ולכן האורז מורגש יותר בקציצה.
לגבי זה שהקציצות התפרקו, היה צריך להוסיף עוד ביצה שתדביק את החומרים.
בכל מקרה, צר לי שהתאכזבתם.
אפשר להכין את הקציצות עם אורז מלא? זה מה שיש לי מוכן בבית…
כן חנה, אני מניחה שאפשר.
שבת שלום 🙂
שלום ,
נשארה לי תערובת של בשר בקר שכבר הוכנה (הכוונה היא שהאורז והבשר כבר מוכנים ) האם עדיין ניתן ליצור ממנה קציצות?
היי פזית,
יכול להיות שבגלל שהבשר כבר מוכן הקציצות יהיו קצת פחות עסיסיות אבל בגדול אפשר.
שבת שלום 🙂
הייי…קודם כל תדעי שהתמכרתי!
ישר כח על ההשקעה הפירוט .. 6הכי חשןב הסבלנות המדהימה שלך!!!!
שאלה.. מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
תוודההה ! 🙂
תודה יהודית, כיף לשמוע 🙂
אפשר להגיש ליד סלט עלים או כל סלט ירקות.
אפשר להגיש ליד ירקות מבושלים כמו שעועית ירוקה עם ירקות או ירקות צלויים בתנור או אנטיפסטי בתנור.
תודה רבה! איזו תותחית על! יופי של פירוט… רצה להכין ואדווח לך בהמשך מה אמרו הילדים (כי אני צמחונית..)
אני רוצה לעשות כמות כפולה כמה לשים?
היי מאיה,
תכפילי כמויות: 500 גרם בשר טחון, 4 כוסות אורז מבושל, בצל גדול מגורד או 2 בצלים קטנים וכו’.. גם את הכמויות של התבלינים יש להכפיל.
ערב נעים 🙂
הי. האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות בתנור? אשמח ל שובה מהירה כי היום רניתי בשר טרי ובא לי כבר להכין…
כן הדס, אפשר.
תודה רבה ועוד שאלה קטנה…רשמת שזמן האפייה הוא כ25 עד 30 דקות. האם גם משך הטיגון זהה? או שאפשר פחות? איך יודעים מתי מוכן?
הטיגון הוא הרבה יותר קצר. אני מניחה שיש לטגן את הקציצות כ-5 דקות מכל צד על אש בינונית. שימי לב שחשוב שהשמן יהיה מספיק חם לפני שמטגנים את הקציצות אחרת הן עלולות להתפרק. זאת אומרת שיש לחמם על אש גבוהה ורק לאחר שהקציצות במחבת יש להנמיך לאש בינונית.
בהצלחה 😉
שוב אני 🙂
אפשר להשתמש באורז צהוב (שכבר בושל עם כורכום), ולוותר על אבקת המרק? (בכל מקרה תכננתי לוותר עליה ולשים כורכום במקום)
תודה!
כן אפשר, שימי רק יותר מלח.
רציתי לדעת אם אפשר לעשות את זה בלי בשר בכלל. צמחונית..
היי מאי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. בנוסף לבצל ולגזר כדאי להוסיף גזר נוסף וקישוא מגורד.
בהצלחה 😉
לצמחונים -ישר “בשר טחון” של טיבעול (צמחוני)
היי ,
אפשר אחרי שאופים בתנור להקפיא את הקציצות ?
ואם כן , כמה זמן הם נשמרות במקפיא
היי אתי,
אפשר להקפיא את הקציצות כל עוד לא שמת בהן במקרה תפוח אדמה. יש לשמור בתוך קופסה אטומה.
אני מניחה שהן יכולות להישמר במקפיא לפחות כחודשיים.
אשמח לקבל מתכונים בעיברית
היי מרים,
תצאי מהאתר ותכנסי שוב. אם זה לא עזר – תחזירי את השפה לעברית, בעמודה מצד ימין יש אפשרות לבחור שפה. אם את גולשת מנייד פשוט תרדי למטה עד שתראי את זה. זה אמור להופיע לפני “מתכונים חדשים”.
אשמח לקבל מתכונים בעיברית
בטעות נלחץ לי על האנגלית….
היי! יש לי בעיה כללית עם קציצות ששמים בהם הרבה פחממות, אורז או לחם. כי חשוב לי החלבון ולהפחית קלוריות. מה אפשר לעשות כללית וכאן? אלפי תודות
היי דבי,
במקרה הזה את יכולה להכין את הקציצות בלי האורז ועם כ 300-400 גרם בשר בקר.
לגבי קציצות אחרות, זה מאוד תלוי במתכון עצמו וכמה הקציצות יוצאות יציבות בלי הפחמימות.
סליחה אך לא הבנתי. את מתכוונת שאשנה את היחסשל הבשר ואוסיף עוד לעיסה? בכלל מה המינימום שחייבים כאן במתכון הרגיל שאת עושה? תודה ותודה!
אני מתכוונת מה המינימום אורז במתכון הזה בלי תוספת בשר. שוב תודה!
היי דבי,
חשבתי שאת מעוניינת לוותר על האורז לגמרי ולכן הצעתי שתוסיפי יותר בשר בלי להוסיף אורז אבל אם את רוצה עדיין לשים אורז פשוט להפחית את הכמות, את יכולה לשים בין 3/4 כוס לכוס אחת של אורז מבושל.
קודם אני חייבת לומר שכל מה שניסיתי מהמתכונים שלך יצא מעולה!!! שאלה קטנה.. האם ניתן במקום בקר טחון עוף טחון?..
שמחה לשמוע יעל 🙂
כן, אפשר לשים עוף טחון רק קחי בחשבון שהעוף קצת יותר יבש ופחות שומני מבשר טחון.
לא הבנתי לגבי האורז
האם מספיק רק חצי כוס?
כמה פלפל שחור צריך לשים?
היי מיכל,
אם יש לך אורז מבושל שימי 2 כוסות. אם את מכינה אורז מספיק לבשל חצי כוס אורז ב3/4 מים רותחים (חצי כוס אורז לפני בישול = 2 כוסות אורז אחרי בישול).
פלפל שחור- שימי קמצוץ עם האצבעות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
לא צריך לבשל קודם את הבשר או הגזר? ולגבי הביצה- את כולה או רק החלמון?
היי דנה,
אין צורך לבשל לפני את הבשר והגזר ויש לשים ביצה שלמה.
חג שמח 🙂
הקציצות יצאו מדהימות! מומלץ להכין כמות כפולה כי הן נחטפות. תודה
תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!
קציצות ממש טעימות ורכות. המרק עוף מיותר לחלוטין. אני אף פעם לא משתמשת במרק עוף והוא לא חסר
תודה צילה על השיתוף! שמחה שיצא טעים 🙂