שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-40 דקות

מס’ מנות: 12-15 קציצות

מצרכים:

250 גרם בשר בקר טחון

2 כוסות אורז לבן מבושל (ניתן לבשל חצי כוס אורז לבן יבש עם ¾ כוס מים רותחים במשך כ-20 דקות, ראו מתכון לאורז לבן)

בצל קטן מגורד דק

גזר בינוני מגורד דק

1 שן שום מגורדת

ביצה קטנה

כף פטרוזיליה קצוצה

תבלינים: כפית שטוחה פפריקה מתוקה, שליש כפית כמון, כפית מלאה אבקת מרק ביתית, מעט מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה.

משמנים נייר אפיה. יוצרים קציצות (מהדקים היטב) ומניחים על נייר אפיה. מברישים/מרססים מעל מעט שמן.

-מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 25-30 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן הופכים צד וממשיכים לאפות 5-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

*הערה: אם הקציצות דביקות יש לעבוד עם ידיים רטובות.

קציצות אורז ובשר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כדורי גרנולה אפויים
זיתים מבושלים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Dana (13:18 4.03.2021)

היי האם אפשר לשים משהו אחר במקום בצל? יש קצת בעיה עם זה כרגע מבחינת רגישות בבטן..

מתכונים ב-10 דקות (14:21 4.03.2021)

היי,
מניחה שאפשר לוותר, או לשים עוד גזר קטן מגורד. את יכולה גם להוסיף מעט אבקת מרק בצל.

מלי (11:03 24.02.2021)

ועוד משהו- נשפך לי מידי הרבה מלח באורז. לוותר על הא. מרק והמלח?

מתכונים ב-10 דקות (14:23 24.02.2021)

את יכולה להפחית מכמות המלח, ואין צורך לוותר על אבקת מרק.

מלי (10:56 24.02.2021)

היי, נהנית מאד מהאתר, המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח…
על איזה מצב בתנור את אופה? טורבו?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:20 24.02.2021)

היי מלי,
את הקציצות אפשר לאפות במצב טורבו.
במתכונים של עוגות ועוגיות לעומת זאת מומלץ מצב חום עליון ותחתון ולא טורבו.

מלי (17:30 24.02.2021)

תודה רבה,
הכנתי כמות כפולה ונזלל ע” המבוגרים והילדים….

מתכונים ב-10 דקות (17:45 24.02.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה מלי😊

ליאור (17:47 22.03.2020)

הי הי. יעבוד עם טחון צמחוני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:05 22.03.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.

שרון (16:24 15.05.2019)

היי, אני רוצה להכין את הקציצות “מעכשיו לעכשיו” כך שאין לי זמן לקנות את התבלינים לאבקת המרק הביתית ואני כם לא רוצה להשתמש באבקת מרק תעשייתית. האם ניתן לוותר, אם כן- כמה מלח לשים במקום- חצי כפית או כפית שלמה? והאם יש להוסיף תבלינים נוספים במקום אלו שבאבקת המרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:22 15.05.2019)

אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כשליש כפית מלח (בהנחה ובאורז המבושל יש כבר מלח).

סיון (22:54 13.12.2018)

היי

האם ניתן לחמם את הקציצות בתנור לפני ההגשה? ואם כן באיזה מעלות ולכמה זמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 14.12.2018)

אפשר לחמן בתנור שחומם מראש ל180 מעלות (יש לחמם כ-8 דקות לפני) במשך כ 7-10 דקות.

אפרת (10:41 4.11.2018)

היי. אשמח לעזרה.
יש לי מילוי ממולאים שנשאר לי (אורז עם בשר בקר). המילוי כשלעצמו מוכן. גם האורז וגם הבשר.
האם ניתן לעשות ממנו קציצות לפי המתכון הזה? הגזר צריך להיות מבושל? כמה זמן לשים בתנור?

תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:48 4.11.2018)

לדעתי כן. יש להוסיף לתערובת 1-2 ביצים (תלוי בכמות). הגזר לא צריך להיות מבושל אבל תגרדי אותו דק ותסחטי מנוזלים.
זמן אפיה כפי שמצוין במתכון. אולי 5 דקות פחות.

אנונימי (09:32 23.10.2018)

אפשר לעשות עם חזה טחון?תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 23.10.2018)

כן אפשר.

חנה (20:21 1.10.2018)

הי, שאלה קטנה, יש לי אורז מוכן שלא יצא מוצלח, יבש ומעט קשה, אפשר להכין איתו את הקציצות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:59 1.10.2018)

היי חנה,
אם האורז קשה הוא יהיה קשה גם אחרי אפיה (האפיה לא מבשלת אותו). אולי דווקא המתכון של כדורי אורז יוכל להתאים כי זה מתבשל ברוטב.

ליסה (16:28 28.05.2018)

הכנתי עם עוף טחון ויצא מאוד טעים!
אפשרי להכין איזה רוטב עם הקציצות האלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 28.05.2018)

היי ליסה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להכין עם רוטב עגבניות של אחד ממתכוני הקציצות ברוטב.

אוריאן (16:30 21.02.2018)

היי, הקציצות יצאו מאוד טעימות אבל התייבשו לגמרי. מבפנים רכות וטעימות ומבחוץ קשות ויבשות..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:28 21.02.2018)

היי אוריאן,
אולי הן נאפו יותר מידי או שהתנור שלך יחסית חזק? כמה זמן אפית אותן?

קרן (14:24 15.08.2017)

יצא לי מעולה!
בעלי והילדים חיסלו את כל הקציצות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 15.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון

רותי שניר (11:42 23.07.2017)

שלום אפרת

הקציצות התפרקו.
עשיתי לפי ההנחיות.
למה?
רותי

מתכונים ב-10 דקות (13:22 23.07.2017)

היי רותי,
אם עדיין לא אפית אותן אז אני ממליצה להוסיף ביצה נוספת.

לימור (11:34 10.07.2017)

שלום
יש בעיה לאחרונה עם האתר – הוא מדי פעם נסגר … ורושם שיש בעיה במסד הנתונים וכו’
אשמח לבדיקתך
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:37 10.07.2017)

היי לימור,
מתי בפעם האחרונה נתקלת בבעיה?

lea_s (14:23 13.06.2017)

מתכון מעולה יצא ממש מוצלח וטעים, תודה.

מתכונים ב-10 דקות (14:31 13.06.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂

תמר (01:05 27.04.2017)

היי, תודה על המתכון . רציתי לשאול האם ניתן להוריד את הגזר בכלל או שצריך לשים תחליף כמו תפוא?

מתכונים ב-10 דקות (08:39 27.04.2017)

היי תמר,
לטעמי הגזר מוסיף טעם ועסיסיות. אפשר להמיר אותו בתפו”א קטן או בטטה קטנה מגורדים דק.
יום מקסים 🙂

yaelif2 (16:24 17.03.2017)

יצאא מדההים!!
אתר מעולה אני כל הזמן מנסה מפה משהו חדש ובכל פעם מרוצה…

מתכונים ב-10 דקות (17:16 17.03.2017)

כיף לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

רותי (19:10 29.01.2017)

ראשית אין מילים על המתכונים הנהדרים !!

יש לי תערובת כזו בדיוק מוכנה אבל עם אורז לא מבושל…
איך אפשר בכל זאת לעשות קציצות כגון אלה?

מתכונים ב-10 דקות (20:44 29.01.2017)

היי רותי,
יש לבשל את האורז ולאחר שהוא מוכן לערבב עם התערובת.
יש לבשל חצי כוס אורז לבן יבש עם 3/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות.
אם האורז היבש כבר בתוך התערובת אז אני חושבת שכדאי לבשל את הקציצות בתוך רוטב ולהכין כמו במתכון הזה- כדורי אורז (אפשר לוותר על הסלק).

הודיה (14:58 26.04.2017)

לא הבנתי.. צריך 2 כוסות אורז או חצי כוס?

מתכונים ב-10 דקות (15:29 26.04.2017)

היי הודיה,
אם כבר יש לך אורז מוכן ומבושל אז יש להשתמש ב2 כוסות אורז מבושל.
אם יש לך אורז יבש (לא מבושל) אז יש לבשל אותו לפני ואז מבשלים חצי כוס אורז לבן עם 3/4 כוס מים רותחים במשך 20 דקות. בסופו של דבר מהכמות הזאת אמור לצאת כ-2 כוסות אורז מבושל.

שרון (03:43 3.01.2017)

יצא מעולה! מאוד נהנים מהמתכונים שלך 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:54 3.01.2017)

תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים

טליה (08:52 15.09.2016)

חבל מאוד לא מוצלח לא יכולתי ליצור קציצות נזרק

מתכונים ב-10 דקות (09:19 15.09.2016)

היי טליה,
חבל שזרקת לפני ששאלת מה לעשות. היה ניתן לפתור את זה בהוספת 1-2 ביצים נוספות.

עדי (13:27 4.09.2016)

הכנתי לשבת אורז והוא לא יצא לי טוב… יצא ממש דביק. האם אפשר להשתמש בו לקציצות או שהם גם לא יצאו טוב בעקבות כך?
תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות (15:11 4.09.2016)

היי עדי,
אם הבעיה של האורז היא רק שהוא דביק אז זה מצוין לקציצות 🙂

טירונית במטבח (11:05 28.06.2016)

בוקר טוב, אני רוצה להכין את הקציצות ולא להשתמש במרק עוף – כמה מלח בערך צריך לשים סך הכל?
בנוסף האם ניתן לוותר על הפטרוזיליה? הילד שלי לא אוהב את “הירוק” שמופיע בכל מקום ומבקש ממני להוציא אותו חחח. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:37 28.06.2016)

היי,
מאחר ואני מניחה שהאורז הלבן המבושל כבר מתובל במלח, נראה לי שחצי כפית מלח תספיק (אם האורז בושל בלי מלח, שימי 3/4 כפית מלח).
וכן, את יכולה לוותר על הפטרוזיליה 🙂

אורנה (16:13 10.04.2016)

עשיתי עם כמות בשר כפולה חצי קילו – והכפלתי את כל המצרכים – : 4 כוסות אורז מבושל וכד’
הכל התפורר לי – יצא המון אורז וקצת בשר יחסית – הילדים לא אכלו והכל נזרק לפח – לא חבל?

מתכונים ב-10 דקות (18:23 10.04.2016)

היי אורנה,
אלה קציצות אורז ובשר (ולא בשר ואורז) ולכן האורז מורגש יותר בקציצה.
לגבי זה שהקציצות התפרקו, היה צריך להוסיף עוד ביצה שתדביק את החומרים.
בכל מקרה, צר לי שהתאכזבתם.

חנה (15:40 1.04.2016)

אפשר להכין את הקציצות עם אורז מלא? זה מה שיש לי מוכן בבית…

מתכונים ב-10 דקות (15:49 1.04.2016)

כן חנה, אני מניחה שאפשר.
שבת שלום 🙂

פזית (13:58 18.03.2016)

שלום ,
נשארה לי תערובת של בשר בקר שכבר הוכנה (הכוונה היא שהאורז והבשר כבר מוכנים ) האם עדיין ניתן ליצור ממנה קציצות?

מתכונים ב-10 דקות (14:23 18.03.2016)

היי פזית,
יכול להיות שבגלל שהבשר כבר מוכן הקציצות יהיו קצת פחות עסיסיות אבל בגדול אפשר.
שבת שלום 🙂

יהודית (13:14 10.02.2016)

הייי…קודם כל תדעי שהתמכרתי!
ישר כח על ההשקעה הפירוט .. 6הכי חשןב הסבלנות המדהימה שלך!!!!
שאלה.. מה אפשר להגיש לצד הקציצות?
תוודההה ! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:50 10.02.2016)

תודה יהודית, כיף לשמוע 🙂
אפשר להגיש ליד סלט עלים או כל סלט ירקות.
אפשר להגיש ליד ירקות מבושלים כמו שעועית ירוקה עם ירקות או ירקות צלויים בתנור או אנטיפסטי בתנור.

הדס (21:46 11.01.2016)

תודה רבה! איזו תותחית על! יופי של פירוט… רצה להכין ואדווח לך בהמשך מה אמרו הילדים (כי אני צמחונית..)

מאיה (19:13 16.12.2015)

אני רוצה לעשות כמות כפולה כמה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (20:23 16.12.2015)

היי מאיה,
תכפילי כמויות: 500 גרם בשר טחון, 4 כוסות אורז מבושל, בצל גדול מגורד או 2 בצלים קטנים וכו’.. גם את הכמויות של התבלינים יש להכפיל.
ערב נעים 🙂

הדס (20:27 11.01.2016)

הי. האם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות בתנור? אשמח ל שובה מהירה כי היום רניתי בשר טרי ובא לי כבר להכין…

מתכונים ב-10 דקות (20:42 11.01.2016)

כן הדס, אפשר.

הדס (20:48 11.01.2016)

תודה רבה ועוד שאלה קטנה…רשמת שזמן האפייה הוא כ25 עד 30 דקות. האם גם משך הטיגון זהה? או שאפשר פחות? איך יודעים מתי מוכן?

מתכונים ב-10 דקות (20:56 11.01.2016)

הטיגון הוא הרבה יותר קצר. אני מניחה שיש לטגן את הקציצות כ-5 דקות מכל צד על אש בינונית. שימי לב שחשוב שהשמן יהיה מספיק חם לפני שמטגנים את הקציצות אחרת הן עלולות להתפרק. זאת אומרת שיש לחמם על אש גבוהה ורק לאחר שהקציצות במחבת יש להנמיך לאש בינונית.
בהצלחה 😉

מיכל (11:31 5.12.2015)

שוב אני 🙂
אפשר להשתמש באורז צהוב (שכבר בושל עם כורכום), ולוותר על אבקת המרק? (בכל מקרה תכננתי לוותר עליה ולשים כורכום במקום)
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:25 5.12.2015)

כן אפשר, שימי רק יותר מלח.

מאי (13:48 2.12.2015)

רציתי לדעת אם אפשר לעשות את זה בלי בשר בכלל. צמחונית..

מתכונים ב-10 דקות (14:11 2.12.2015)

היי מאי,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. בנוסף לבצל ולגזר כדאי להוסיף גזר נוסף וקישוא מגורד.
בהצלחה 😉

איתי (17:56 3.01.2016)

לצמחונים -ישר “בשר טחון” של טיבעול (צמחוני)

אתי (16:14 30.11.2015)

היי ,
אפשר אחרי שאופים בתנור להקפיא את הקציצות ?
ואם כן , כמה זמן הם נשמרות במקפיא

מתכונים ב-10 דקות (16:20 30.11.2015)

היי אתי,
אפשר להקפיא את הקציצות כל עוד לא שמת בהן במקרה תפוח אדמה. יש לשמור בתוך קופסה אטומה.
אני מניחה שהן יכולות להישמר במקפיא לפחות כחודשיים.

מרים (13:52 5.11.2015)

אשמח לקבל מתכונים בעיברית

מתכונים ב-10 דקות (14:03 5.11.2015)

היי מרים,
תצאי מהאתר ותכנסי שוב. אם זה לא עזר – תחזירי את השפה לעברית, בעמודה מצד ימין יש אפשרות לבחור שפה. אם את גולשת מנייד פשוט תרדי למטה עד שתראי את זה. זה אמור להופיע לפני “מתכונים חדשים”.

מרים (13:52 5.11.2015)

אשמח לקבל מתכונים בעיברית
בטעות נלחץ לי על האנגלית….

דבי (14:48 26.10.2015)

היי! יש לי בעיה כללית עם קציצות ששמים בהם הרבה פחממות, אורז או לחם. כי חשוב לי החלבון ולהפחית קלוריות. מה אפשר לעשות כללית וכאן? אלפי תודות

מתכונים ב-10 דקות (15:28 26.10.2015)

היי דבי,
במקרה הזה את יכולה להכין את הקציצות בלי האורז ועם כ 300-400 גרם בשר בקר.
לגבי קציצות אחרות, זה מאוד תלוי במתכון עצמו וכמה הקציצות יוצאות יציבות בלי הפחמימות.

דבי (14:40 27.10.2015)

סליחה אך לא הבנתי. את מתכוונת שאשנה את היחסשל הבשר ואוסיף עוד לעיסה? בכלל מה המינימום שחייבים כאן במתכון הרגיל שאת עושה? תודה ותודה!

דבי (14:42 27.10.2015)

אני מתכוונת מה המינימום אורז במתכון הזה בלי תוספת בשר. שוב תודה!

מתכונים ב-10 דקות (14:57 27.10.2015)

היי דבי,
חשבתי שאת מעוניינת לוותר על האורז לגמרי ולכן הצעתי שתוסיפי יותר בשר בלי להוסיף אורז אבל אם את רוצה עדיין לשים אורז פשוט להפחית את הכמות, את יכולה לשים בין 3/4 כוס לכוס אחת של אורז מבושל.

יעל (17:40 22.10.2015)

קודם אני חייבת לומר שכל מה שניסיתי מהמתכונים שלך יצא מעולה!!! שאלה קטנה.. האם ניתן במקום בקר טחון עוף טחון?..

מתכונים ב-10 דקות (18:00 22.10.2015)

שמחה לשמוע יעל 🙂
כן, אפשר לשים עוף טחון רק קחי בחשבון שהעוף קצת יותר יבש ופחות שומני מבשר טחון.

מיכל (11:30 2.10.2015)

לא הבנתי לגבי האורז
האם מספיק רק חצי כוס?
כמה פלפל שחור צריך לשים?

מתכונים ב-10 דקות (12:01 2.10.2015)

היי מיכל,
אם יש לך אורז מבושל שימי 2 כוסות. אם את מכינה אורז מספיק לבשל חצי כוס אורז ב3/4 מים רותחים (חצי כוס אורז לפני בישול = 2 כוסות אורז אחרי בישול).
פלפל שחור- שימי קמצוץ עם האצבעות.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

דנה (11:34 28.09.2015)

לא צריך לבשל קודם את הבשר או הגזר? ולגבי הביצה- את כולה או רק החלמון?

מתכונים ב-10 דקות (13:18 28.09.2015)

היי דנה,
אין צורך לבשל לפני את הבשר והגזר ויש לשים ביצה שלמה.
חג שמח 🙂

ליאת (11:47 12.09.2015)

הקציצות יצאו מדהימות! מומלץ להכין כמות כפולה כי הן נחטפות. תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:02 12.09.2015)

תודה ליאת, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח ושנה טובה!

צילה (12:48 29.07.2015)

קציצות ממש טעימות ורכות. המרק עוף מיותר לחלוטין. אני אף פעם לא משתמשת במרק עוף והוא לא חסר

מתכונים ב-10 דקות (13:00 29.07.2015)

תודה צילה על השיתוף! שמחה שיצא טעים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.