שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 56-71 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

200 גרם בצק עלים או בצק פילאס (יש להפשיר לילה במקרר או כשעתיים בטמפ’ החדר)

2 פלפלים אדומים גדולים (גמבות)

2 פלפלים צהובים גדולים

2 שיני שום קצוצות

2 ביצים

שליש כוס שמנת לבישול (80 מ”ל)

כף גדושה גבינה לבנה/קוטג’

2 כפות מלאות גבינה בולגרית/פטה מפוררת

2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת

חצי כפית עלי טימין (לא חובה)

תיבול: חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים (כמו של סלט). מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומטגנים את הפלפלים על אש בינונית נמוכה במשך 20-25 דקות, עד שהפלפלים מתרככים (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומצננים מעט את התערובת.

-מעבירים את הפלפלים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים- ביצים, שמנת לבישול, גבינות, טימין, מלח ופלפל שחור.

-מחממים תנור ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).

-משמנים קלות תבנית ומניחים עליה את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות (אם מכינים בתבניות אישיות- יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל התבנית כולל הדפנות). מחוררים במספר מקומות בעזרת מזלג – בתחתית ובדפנות.

-יוצקים לתבנית את התערובת ומכניסים לתנור (שחומם מראש על 190 מעלות) למשך 35-45 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

-מניחים לקיש להתקרר לטמפ’ החדר (לאחר קירור התערובת מתייצבת). מומלץ להשאיר בתנור עם דלת חצי פתוחה.

*להכנת קיש פלפלים מהיר– אפשר לחסוך את שלב הבישול הראשון ולהשתמש בסלט פלפלים קלויים קנוי ולשים בסביבות 300 גרם.

קיש פלפלים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט חצילים ועגבניות
כעכים מתוקים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Limor (14:13 28.05.2021)

היי
אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח במקום?

מתכונים ב-10 דקות (14:31 28.05.2021)

כן אפשר, רק שבמקרה כזה יש לאפות קודם את הבצק ללא המלית על 180 מעלות במשך כ-15 דקות, ואז להוסיף את המלית ולאפות עוד כ-35 דקות על 180 מעלות.
בהצלחה😊

בתיה (11:04 25.04.2021)

היי
מה אפשר לשים במקום שמנת לבישול? אולי אפשר לוותר?

מתכונים ב-10 דקות (14:36 25.04.2021)

היי בתיה,
אפשר לשים כחצי כוס שמנת חמוצה או גבינה לבנה.

בתיה (19:48 20.04.2021)

היי
מה אפשר לשים במקום בולגרית? וגם אם מקפיאים .אחרי ההפשרה כמה זמן לחמם?
והאם הטעם לא נפגם בהקפאה

מתכונים ב-10 דקות (20:05 20.04.2021)

היי בתיה,
אפשר לשים במקום בולגרית פטה, או לוותר.
אחרי הפשרה כדאי לחמם במשך 5- 10 דקות על 170 מעלות.
הטעם לא אמור להיפגע בהקפאה, אבל כמובן שהכי טעים לאכול סמוך להכנה😊
בכל מקרה, לא מומלץ לשמור בהקפאה יותר משבוע.

בתיה (21:04 20.04.2021)

עדיף להכין באותו יום ולחמם לפני ההגשה?
שיגעתי אותך היום…

מתכונים ב-10 דקות (21:11 20.04.2021)

בכלל לא שיגעת😊 אם יש לך אפשרות- בוודאי, הכי טוב באותו יום…

בתיה (11:43 20.04.2021)

אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (12:20 20.04.2021)

היי,
כן, אפשר להקפיא:)

בתיה (13:11 20.04.2021)

תודה.אין עליך אפרת.
אין על המכונים שלך.וכיף שאת ככה עונה בכיף ומהר..

מתכונים ב-10 דקות (14:53 20.04.2021)

בשמחה ובאהבה😊

Lilach Dekel (19:13 17.04.2021)

הכנתי עם הבצק של הקיש פטריות בטטה והוספתי לפי המלצת הגולשים 2 כפות קמח לתערובת, יצא מעולה וטרפו כולם

מתכונים ב-10 דקות (20:08 17.04.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף, נראה מעולה😊

דוד (19:40 28.02.2021)

אחרי טיגון הפלפלים אמורים להישאר במחבת נוזלים או שצריך לאדות הכל?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (20:05 28.02.2021)

היי דוד,
יכולים להישאר מעט נוזלים אך לא כדאי להשאיר הרבה נוזלים כדי שהבלילה תתייצב באפייה:)

Limor Rosenberg Vertman (00:10 17.10.2020)

היי,
אפשר להכין עם 3 פלפלים בלבד? (יכולכ להוסיף בטטה או גזר במקום הפלפל הנוסף). תודה רבה על מתכונים נפלאים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:59 17.10.2020)

כן. אפשר לשים בטטה קטנה (או חצי בטטה גדולה) במקום.

לילך (09:33 4.09.2020)

הי אפרת. יש לך מתכונים סופר!!
שאלה: אם אני שמה יוגורט יווני במקום גבינה בולגרית. ובכלל האם ניתן להכין ללא גבינה בולגרית? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 5.09.2020)

היי לילך,
אפשר לוותר על הבולגרית. אין צורך להוסיף יוגורט.

לילך (21:32 5.09.2020)

בסוף הכנתי עם ממרח בולגרית ויצא טעיםםםם. חיסלו!!! תודה רבה ושבוע מבורך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:55 5.09.2020)

מעולה 🙂

יעל (06:43 11.08.2020)

הי אפרת,
כמה שאלות:
1. הבצק פילאס לא דק מדי? זה מסתדר?
2. אפשר בכמות הזאת תבנית מלבנית חד פעמית? אם לא איזה גודל תבנית?
תודה
יעך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:18 11.08.2020)

1. זה לא בצק פילו דק אלא פילאס. יותר דומה במרקם לבצק עלים.
2. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית חד”פ. יש לשים את הבצק בתחתית התבנית ובדפנות. הבצק לא אמור להגיע עד גובה התבנית אלא עד גובה כ- 3 ס”מ מהתבנית.

יעל (09:12 11.08.2020)

אלופה. תודה

טניה (12:10 10.06.2020)

היי אפרת,
אני לא בשלנית גדולה ואולי זה ישמע טפשי אבל יש לי בצק פילאס בחבילה של 600 גרם. איך אני מוציאה 200 גר’ בשביל הקיש ואחר כך שומרת את השאר? הרי אי אפשר להקפיא שוב את הבצק אם מפשירים אותו. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:35 10.06.2020)

היי טניה,
את יכולה להפשיר באופן חלקי (שהבצק לא יהיה רך לגמרי), לחתוך שליש ממנו ולהחזיר להקפאה את היתר.

רותם (10:15 27.05.2020)

היי אפרתי,
מסתבר שאין פלפלים צהובים/כתומים בסופר
יש חוסר .
אפשר להכין רק עם אדומים?
או להוסיף ירק אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:46 27.05.2020)

כן אפשר להכין רק עם אדומים.

טובה אנסבכר (02:10 31.05.2020)

וואוווווווווו יצא מטורףףף
וטעים למות…..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 31.05.2020)

שמחה לשמוע ❣️

Shiran Roditi Reuveni (10:41 24.05.2020)

היי אפרת,

האם ניתן להכין בתבנית קיש עגולה קוטר 24?

תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:46 24.05.2020)

אם זו תבנית רגילה אז כדאי להכפיל כמויות ב-2.
אם זו תבנית קיש נמוכה אז את המילוי כדאי להכפיל ב1.5.

Shiran Roditi Reuveni (07:30 26.05.2020)

בוקר טוב,
תודה על התשובה.
להכפיל את המילוי הכוונה להכפיל את כל המרכיבים ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 26.05.2020)

נכון.
עכשיו כשאני מסתכלת על הכמויות שוב, נראה לי שמספיק אם תכפילי ב1.5.
לדוג’ 2 פלפלים * 1.5 = 3 פלפלים

Shiran Roditi Reuveni (12:54 26.05.2020)

תודה רבה וחג שמח 🥰

Shiran Roditi Reuveni (13:21 28.05.2020)

היי אפרת שאלה נוספת
מה אפשר לעשות עם הבצק עלים שקניתי לא מתאים ברוחב לתבנית 24 של קיש ? האם לחתוך עוד חתיכה ולהשלים איפה שחסר או שזה ייצא לא טוב ?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 28.05.2020)

כן.

אורית (02:26 12.05.2020)

האם לאפות במרכז התנור כמו בורקס או בשליש התחתון של התנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:01 12.05.2020)

התבנית צריכה להיות מונחת על רשת התנור בשלב השני מלמטה.

שירן (14:49 24.12.2019)

הי אפרת חג שמח.
אפשרי במקום שמנת לבישול שמנת מתוקה או ריץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:42 24.12.2019)

כן, עדיף שמנת מתוקה.

ספיר כהן (19:26 10.10.2019)

היי! אנחנו אוכלים רק קמח כוסמין. איזה בצק אני יכולה להכין לתחתית? אשמח למתכון מומלץ…תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 10.10.2019)

אפשר להכין את הבצק שבמתכון הזה עם קמח כוסמין – קיש בטטה ופטריות.

עינב (10:52 28.08.2019)

שלום,
אם אני חחשליפה את הבצק לבצק פריך צריך לעשות אפיה עיוורת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:45 28.08.2019)

אין צורך. אפשר ישר לאפות עם התערובת.

רותי (18:26 5.08.2019)

הי
במה ניתן להחליף את הגבינה בולגרית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:19 6.08.2019)

אפשר לוותר על הבולגרית.

קרן (22:08 15.07.2019)

אפרת המתכונים נפלאים! נהנת מאד מהאתר!
האם ניתן להשתמש בבצק פילו לקישים אישיים
זה מה שיש לי בפריזר..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:02 16.07.2019)

אפשר. המרקם של התחתית יהיה קצת שונה.
כדאי לשים תחתית כפולה, כלומר תחתית של 2 דפי פילו. יש להבריש דף פילו בשמן, להניח עליו דף פילו נוסף וגם אותו להבריש בשמן ורק אז לשים בתחתית.

טולטול (13:34 3.06.2019)

רציתי לדעת אם אני בוחרת להשתמש בבצק פריך האם הטיפול בו הוא כמו הטיפול בבצק של קיש פטריות ובטטה שלך?האם צריך להניח עליו סוג של משקולת כדי שלא יעלה?בדר״כ הבצקים המוכנים מגיעים במשקל של קילו איך אני מפשירה רק 200 גרם כמו שכתוב במתכון הזה?נכון לעכשיו אני לא מתכוונת להשתמש בבצק לעוד מאכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 3.06.2019)

היי,
כן, אותו אופן הכנה. אין צורך להניח משקולת.
לגבי ההפשרה של 200 גרם, זה בעייתי כי כדי לחתוך אותו צריך שהוא יפשיר.
אולי תנצלי את זה ותכיני עוגיות או משהו נוסף? אח”כ את יכולה להקפיא את זה (לאחר אפיה).

אסתר (22:54 2.06.2019)

הי אפרת, מה ניתן לשים במקום שמנת לבישול?הכנתי את כל המצרכים ואני רואה שאני תקועה ללא השמנת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 3.06.2019)

אפשר לשים שמנת חמוצה או גבינה לבנה (כחצי כוס).

רחלי (10:09 23.05.2019)

היי אפרת
נראה מצוין
כמה אישיות יצא לי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:53 23.05.2019)

6-8, תלוי בגודל התבניות האישיות.

אפרת (13:15 29.01.2019)

היי, נראה מעולה!
יש דרך להכין ללא גלוטן?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 29.01.2019)

ניתן להכין עם בצק עלים ללא גלוטן.

קארין (07:31 12.01.2019)

לקיש לא צריך בצק פריך? קניתי עלים אבל חוששת שזה לט יתן את התוצאה הנכונה 🙁
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 12.01.2019)

קיש רגיל מכינים מבצק פריך. שאגב גם בצק פריך ניתן לקנות מוכן.
בכל מקרה, עם בצק עלים זה יוצא טעים 🙂

הילה (13:06 23.11.2018)

אפשר גם עם בצק פריך מלוח מוכן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:12 23.11.2018)

כן.

ענבר (11:11 24.10.2018)

אפשר גם על בצק מלוואח?
תודה על מתכונים מקסימים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 24.10.2018)

כן אפשר.

שירן (19:53 4.09.2018)

הי.
אפשרי לסדר הכל בתבנית אבל לאפות יום למחרת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 4.09.2018)

אני חוששת שהתערובת תרטיב את בצק העלים. אפשר להכין את התערובת יום לפני ולמחרת לסדר את הבצק בתבנית, לשים את התערובת ולאפות.

עדן (16:55 18.06.2018)

שלום, כמה קלוריות פחות או יותר למנה ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:48 18.06.2018)

כ 240 קלוריות.

אביבית (10:23 21.03.2018)

היי אפרת,
אין לי בצק עלים או פילאס אבל יש לי במקפיא מלאווח.האם אפשר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:39 21.03.2018)

כן, אפשר להכין גם עם בצק מלוואח.

רוני (14:55 30.12.2017)

בלי קמח במלית?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 30.12.2017)

בלי קמח.

מיכל (11:39 31.05.2017)

היי, יצא מעולה! תודה על המתכונים הנהדרים(:
ראיתי את התגובות כאן וקצת חששתי שתצא לי בלילה דלילה מידי (כי זה באמת היה נראה קצת נוזלי) אז הוספתי 3 כפות קמח תופח ויצא מושלם. חוסל כמעט הכל… תודה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (23:27 31.05.2017)

שמחה לשמוע! תודה מיכל 🙂

רוני (14:56 30.12.2017)

או תודה 🙂

אלייה (19:52 13.02.2017)

ערב טוב ! מדוע הבלילה לא התקשתה ויצאה לי כמו שקשוקה ?

מתכונים ב-10 דקות (20:45 13.02.2017)

היי אלייה,
הבלילה לא התקשתה אחרי האפיה? אולי חתכת את זה שזה עוד היה חם? כי זה מתייצב ומתקשה רק לאחר קירור.

אלייה (16:35 14.02.2017)

חתכתי רק כשהתקשתה ובכל זאת היתה כמו שקשוקה

מתכונים ב-10 דקות (19:37 14.02.2017)

אז כנראה שהיו יותר מידי נוזלים בתערובת. אולי שמת קצת יותר מידי שמנת לבישול? עברת על כל המצרכים לוודא שלא פספסת במקרה שום דבר?
אגב כמה זמן זה היה באפיה?

אלייה (17:50 1.02.2017)

שלום רב !
ברצוני להכין בסיס של קיש פטריות ובטטה , לכן מה הכמות של הבצק והמילוי בתבנית בקוטר של 20 ?

מתכונים ב-10 דקות (19:37 1.02.2017)

היי אלייה,
ממליצה בכל זאת להכין לפי הכמות במתכון. מקסימום הקיש ייצא קצת יותר גבוה.
לגבי כמות הבצק- הכמות הרשומה במתכון קיש פטריות ובטטה מתאים לתבנית 20.

שלומית (10:59 6.01.2017)

האם בצק פיאלס זה בצק פילו?

מתכונים ב-10 דקות (11:22 6.01.2017)

היי שלומית,
בצק פילאס יותר דומה במרקם לבצק עלים רק שהוא דק יותר ופחות שומני.

עדינה (08:38 29.12.2016)

חנוכה שמח אפרת יקרה!
אני רוצה להכין את הקיש לערב לביבות מרובה משתתפים,
יש לי בבית תבנית חד”פ עגולה קוטר 25.5 ס”מ ועומק של 6.6

קניתי בצק פילאס (אף פעם לא השתמשתי בו)
מהן הכמויות של הבצק והמלית?
חן חן לך על המתכונים והאתר

מתכונים ב-10 דקות (09:48 29.12.2016)

היי עדינה,
אני מניחה שתצטרכי בסביבות 300-400 גרם בצק פילאס (אגב משתמשים בבצק פילאס כמו בצק עלים).
שימי את הבצק בתחתית התבנית ובדפנות. הבצק לא אמור להגיע עד גובה התבנית אלא עד גובה 3-4 ס”מ מהתבנית.
לגבי כמויות המלית, נראה לי שכדאי יהיה להכפיל את כל הכמויות של המלית ב-2.
בהצלחה ויום מקסים 🙂

נעמי (10:42 13.12.2016)

שלום, האם ניתן להקפיא את הקיש?

מתכונים ב-10 דקות (10:59 13.12.2016)

היי נעמי,
אני מניחה שאפשר.

ליאת (07:26 5.12.2016)

היי אפשר בבצק פילו

מתכונים ב-10 דקות (10:57 5.12.2016)

היי ליאת,
אני מניחה שאפשר. בגלל שדפי הפילו דקים יש להניח כמה שכבות של דפי פילו כאשר בין כל שכבה יש להבריש בשמן ומעליה להדביק שכבה נוספת. לדעתי כדאי לשים בסביבות 5 שכבות.
חשוב גם לשמן את התבנית לפני שמניחים את התחתית.

ליאור (10:00 2.12.2016)

הי הי. נראה מצויין. האם אפשר להכין אותו יום לפני, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה, או שזה יהרוס את המרקם של הבצק?

מתכונים ב-10 דקות (10:24 2.12.2016)

כן ליאור, אפשר.
שבת שלום 🙂

עדינה (06:35 23.11.2016)

שלום אפרת,
אני רוצה להכין את הקיש הזה עם הבצק של הקיש בטטה שפירסמת (ראיתי את ההמלצה שלך בתגובות)
קניתי (בהשראת התמונה שלך:) 2 תבניות פאי אישיות.
תוכלי לכתוב לי את הכמווניות של הבצק והמילוי?

פעם ראשונה בהכנת קיש, ומארחת….

תודה יקירה

מתכונים ב-10 דקות (08:24 23.11.2016)

בוקר טוב עדינה 🙂
מה קוטר תבניות הפאי שקנית?

עדינה (16:04 23.11.2016)

12 סמ

מתכונים ב-10 דקות (17:01 23.11.2016)

לגבי התחתית, אני חושבת שכדאי להגדיל מעט את הכמויות כדי להיות בטוחים שזה יספיק ל-2 תבניות בקוטר 12:
כוס וחצי קמח לבן
רבע כוס שמן + כף שמן נוספת
שליש כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
4-7 כפות מים קרים
לגבי המלית, אני חושבת שכמות המלית במתכון אמורה להספיק ל-2 התבניות. בכל מקרה את יכולה להוסיף עוד כף נוספת של גבינה לבנה כדי להעניק יותר נפח.

עדינה (22:23 23.11.2016)

ראשית, תודה על המענה.
שנית, המלית יצאה מדהים ממש.
הבצק פחות…
היה לי קשה לעבד אותו, הוא נשבר כל הזמן
ממש לא היה דומה למה שראיתי בתמונות של הקיש בטטה…
אולי היה מידי שמן.
מה שעשיתי בסוף היה לשים את הבצק בתחתית בלי מערוך לפני זהץ
פשוט מעכצי את זה על תחתית התבנית ודפנותיה.
יצא ממש טיעם.

חן חן לך

מתכונים ב-10 דקות (08:58 24.11.2016)

היי עדינה,
הבצק כנראה לא היה גמיש מספיק כי היו חסרים בו נוזלים או ביצה (יכול להיות שבגלל שהגדלתי את כמיות, זה שינה את היחסים ופגע בתוצאה).
בכל מקרה אני שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂

צילה (16:36 16.11.2016)

היי אפרת,
הכנתי את הקיש עם הבצק של הקיש פטריות ובטטה ויצא ממש טעים וקצת יותר דיאטטי. גם קיש הפטריות והבטטה ממש מוצלח. הכנתי אותו כבר כמה פעמים.
תודה רבה על כל המתכונים

מתכונים ב-10 דקות (16:38 16.11.2016)

תודה צילה 🙂

אורית (13:46 19.10.2016)

הי, המתכון נראה ממש טעים. רציתי לשאול אם זה אפשרי להכין באותה הצורה גם אם אני אוותר על הבצק מטעמי דיאטה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:34 19.10.2016)

היי אורית,
לדעתי לא כדאי לוותר על תחתית מאחר והתערובת היא לא יציבה מספיק ולא תחזיק בחיתוך.
אפשר להכין גרסה דיאטטית יותר של התחתית ובמקום להשתמש בבצק עלים מוכן, להכין בצק על בסיס שמן לפי המתכון הזה- קיש פטריות ובטטה.
המשך יום נפלא 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.