זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 56-71 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
200 גרם בצק עלים או בצק פילאס (יש להפשיר לילה במקרר או כשעתיים בטמפ’ החדר)
2 פלפלים אדומים גדולים (גמבות)
2 פלפלים צהובים גדולים
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
שליש כוס שמנת לבישול (80 מ”ל)
כף גדושה גבינה לבנה/קוטג’
2 כפות מלאות גבינה בולגרית/פטה מפוררת
2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
חצי כפית עלי טימין (לא חובה)
תיבול: חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הפלפלים לריבועים קטנים (כמו של סלט). מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הפלפלים, ממליחים מעט עם המלחייה ומטגנים את הפלפלים על אש בינונית נמוכה במשך 20-25 דקות, עד שהפלפלים מתרככים (יש לכסות את המחבת ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים שום ומערבבים כדקה. מסירים מהאש ומצננים מעט את התערובת.
-מעבירים את הפלפלים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים- ביצים, שמנת לבישול, גבינות, טימין, מלח ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד).
-משמנים קלות תבנית ומניחים עליה את הבצק. מהדקים לתחתית ולדפנות (אם מכינים בתבניות אישיות- יש לחתוך את הבצק לריבועים בגודל התבנית כולל הדפנות). מחוררים במספר מקומות בעזרת מזלג – בתחתית ובדפנות.
-יוצקים לתבנית את התערובת ומכניסים לתנור (שחומם מראש על 190 מעלות) למשך 35-45 דקות, עד להזהבה יפה.
-מניחים לקיש להתקרר לטמפ’ החדר (לאחר קירור התערובת מתייצבת). מומלץ להשאיר בתנור עם דלת חצי פתוחה.
*להכנת קיש פלפלים מהיר– אפשר לחסוך את שלב הבישול הראשון ולהשתמש בסלט פלפלים קלויים קנוי ולשים בסביבות 300 גרם.
היי אפרת, תודה רבה על המתכונים הכל תמיד מעולה, הכנתי את הקיש כמה פעמים יוצא טעים אבל הבצק עלים לא נאפה עד הסוף, ניסיתי לאפות רק את הבצק עלים למשך 10 דקות ואח”כ הוספתי את הפלפלים אבל עדיין לא נאפה עד הסוף, אולי הייתי צריכה לאפות יותר זמן? לעשות משהו אחר ?
אני אופה על 190 מעלות 45 דקות על חום עליון תחתון
היי מרגלית,
בסוף האפיה תורידי את התבנית לרשת התנור התחתונה ותאפי על חום תחתון בלבד במשך 10-15 דקות נוספות.
המתכון נראה קל והתוצאה יפה.
אני רוצה להכין למשלוח מנות. יש לי תבניות בקוטר של 18 ס”מ ואני צריכה להכין 13 תבניות. להכפיל הכל ב-13?
מציעה שתכפילי קודם ב 3-4 ותראי לכמה זה מספיק.
בכמה להכפיל את הכמות אם אני רוצה להכין לכ20 מבוגרים?
אם זו מנה אחת מבין כמה מנות שמוגשות בשולחן מספיק להכפיל כמויות ב-2.
שלום! תודה על כל המתכונים. אני מחפשת מתכון לפשטידת פלפלים פרווה. יש לי הרבה פלפלים-צהוב/אדום/כתום שאני מחפשת להכין משהו ולהקפיא כדי שלא יתקלקו. תודה.
לא ראיתי באתר משהו. יש לך המלצה? תודה רבה!
היי
אפשר להכין כל פשטידת גבינות ולהוסיף לה פלפלים. אפשר גם להכין פלפלים ממולאים.
תודה רבה אבל אני צריכה שיהיה פרווה לארוחה בשרית
מדובר בפלפלונים קטנים שלא נראה לי שאפשר למלא….
את יכולה לנסות להכין את פשטידת תפוחי אדמה ופטריות ולהחליף את הפטריות בפלפלים.
היי,אין לי אפשרות להכפיל כמויות, אשמח לדעת איזה גודל תבנית אני צריכה למתכון. תודה רבה
היי
תבנית עגולה בקוטר 20 או מלבנית 22*31 נמוכה.
שלום , האם אפשר להחליף את הפלפלים בעגבניות שרי? תודה מראש♡
היי שירלי,
אפשר(:
היי
אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח במקום?
כן אפשר, רק שבמקרה כזה יש לאפות קודם את הבצק ללא המלית על 180 מעלות במשך כ-15 דקות, ואז להוסיף את המלית ולאפות עוד כ-35 דקות על 180 מעלות.
בהצלחה😊
במידה שמשתמשת בבצק פריך מלוח קנוי, האם גם לאפות אותו ע”פ הוראתייך?
כן.
היי
מה אפשר לשים במקום שמנת לבישול? אולי אפשר לוותר?
היי בתיה,
אפשר לשים כחצי כוס שמנת חמוצה או גבינה לבנה.
היי
מה אפשר לשים במקום בולגרית? וגם אם מקפיאים .אחרי ההפשרה כמה זמן לחמם?
והאם הטעם לא נפגם בהקפאה
היי בתיה,
אפשר לשים במקום בולגרית פטה, או לוותר.
אחרי הפשרה כדאי לחמם במשך 5- 10 דקות על 170 מעלות.
הטעם לא אמור להיפגע בהקפאה, אבל כמובן שהכי טעים לאכול סמוך להכנה😊
בכל מקרה, לא מומלץ לשמור בהקפאה יותר משבוע.
עדיף להכין באותו יום ולחמם לפני ההגשה?
שיגעתי אותך היום…
בכלל לא שיגעת😊 אם יש לך אפשרות- בוודאי, הכי טוב באותו יום…
אפשר להקפיא?
היי,
כן, אפשר להקפיא:)
תודה.אין עליך אפרת.
אין על המכונים שלך.וכיף שאת ככה עונה בכיף ומהר..
בשמחה ובאהבה😊
הכנתי עם הבצק של הקיש פטריות בטטה והוספתי לפי המלצת הגולשים 2 כפות קמח לתערובת, יצא מעולה וטרפו כולם
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף, נראה מעולה😊
אחרי טיגון הפלפלים אמורים להישאר במחבת נוזלים או שצריך לאדות הכל?
תודה רבה
היי דוד,
יכולים להישאר מעט נוזלים אך לא כדאי להשאיר הרבה נוזלים כדי שהבלילה תתייצב באפייה:)
היי,
אפשר להכין עם 3 פלפלים בלבד? (יכולכ להוסיף בטטה או גזר במקום הפלפל הנוסף). תודה רבה על מתכונים נפלאים!
כן. אפשר לשים בטטה קטנה (או חצי בטטה גדולה) במקום.
הי אפרת. יש לך מתכונים סופר!!
שאלה: אם אני שמה יוגורט יווני במקום גבינה בולגרית. ובכלל האם ניתן להכין ללא גבינה בולגרית? תודה
היי לילך,
אפשר לוותר על הבולגרית. אין צורך להוסיף יוגורט.
בסוף הכנתי עם ממרח בולגרית ויצא טעיםםםם. חיסלו!!! תודה רבה ושבוע מבורך
מעולה 🙂
הי אפרת,
כמה שאלות:
1. הבצק פילאס לא דק מדי? זה מסתדר?
2. אפשר בכמות הזאת תבנית מלבנית חד פעמית? אם לא איזה גודל תבנית?
תודה
יעך
1. זה לא בצק פילו דק אלא פילאס. יותר דומה במרקם לבצק עלים.
2. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית חד”פ. יש לשים את הבצק בתחתית התבנית ובדפנות. הבצק לא אמור להגיע עד גובה התבנית אלא עד גובה כ- 3 ס”מ מהתבנית.
אלופה. תודה
היי אפרת,
אני לא בשלנית גדולה ואולי זה ישמע טפשי אבל יש לי בצק פילאס בחבילה של 600 גרם. איך אני מוציאה 200 גר’ בשביל הקיש ואחר כך שומרת את השאר? הרי אי אפשר להקפיא שוב את הבצק אם מפשירים אותו. תודה
היי טניה,
את יכולה להפשיר באופן חלקי (שהבצק לא יהיה רך לגמרי), לחתוך שליש ממנו ולהחזיר להקפאה את היתר.
היי אפרתי,
מסתבר שאין פלפלים צהובים/כתומים בסופר
יש חוסר .
אפשר להכין רק עם אדומים?
או להוסיף ירק אחר?
כן אפשר להכין רק עם אדומים.
וואוווווווווו יצא מטורףףף
וטעים למות…..
שמחה לשמוע ❣️
היי אפרת,
האם ניתן להכין בתבנית קיש עגולה קוטר 24?
תודה מראש
אם זו תבנית רגילה אז כדאי להכפיל כמויות ב-2.
אם זו תבנית קיש נמוכה אז את המילוי כדאי להכפיל ב1.5.
בוקר טוב,
תודה על התשובה.
להכפיל את המילוי הכוונה להכפיל את כל המרכיבים ?
נכון.
עכשיו כשאני מסתכלת על הכמויות שוב, נראה לי שמספיק אם תכפילי ב1.5.
לדוג’ 2 פלפלים * 1.5 = 3 פלפלים
תודה רבה וחג שמח 🥰
היי אפרת שאלה נוספת
מה אפשר לעשות עם הבצק עלים שקניתי לא מתאים ברוחב לתבנית 24 של קיש ? האם לחתוך עוד חתיכה ולהשלים איפה שחסר או שזה ייצא לא טוב ?
תודה רבה
כן.
האם לאפות במרכז התנור כמו בורקס או בשליש התחתון של התנור?
התבנית צריכה להיות מונחת על רשת התנור בשלב השני מלמטה.
הי אפרת חג שמח.
אפשרי במקום שמנת לבישול שמנת מתוקה או ריץ?
כן, עדיף שמנת מתוקה.
היי! אנחנו אוכלים רק קמח כוסמין. איזה בצק אני יכולה להכין לתחתית? אשמח למתכון מומלץ…תודה רבה!
אפשר להכין את הבצק שבמתכון הזה עם קמח כוסמין – קיש בטטה ופטריות.
שלום,
אם אני חחשליפה את הבצק לבצק פריך צריך לעשות אפיה עיוורת?
אין צורך. אפשר ישר לאפות עם התערובת.
הי
במה ניתן להחליף את הגבינה בולגרית?
אפשר לוותר על הבולגרית.
אפרת המתכונים נפלאים! נהנת מאד מהאתר!
האם ניתן להשתמש בבצק פילו לקישים אישיים
זה מה שיש לי בפריזר..
אפשר. המרקם של התחתית יהיה קצת שונה.
כדאי לשים תחתית כפולה, כלומר תחתית של 2 דפי פילו. יש להבריש דף פילו בשמן, להניח עליו דף פילו נוסף וגם אותו להבריש בשמן ורק אז לשים בתחתית.
רציתי לדעת אם אני בוחרת להשתמש בבצק פריך האם הטיפול בו הוא כמו הטיפול בבצק של קיש פטריות ובטטה שלך?האם צריך להניח עליו סוג של משקולת כדי שלא יעלה?בדר״כ הבצקים המוכנים מגיעים במשקל של קילו איך אני מפשירה רק 200 גרם כמו שכתוב במתכון הזה?נכון לעכשיו אני לא מתכוונת להשתמש בבצק לעוד מאכל.
היי,
כן, אותו אופן הכנה. אין צורך להניח משקולת.
לגבי ההפשרה של 200 גרם, זה בעייתי כי כדי לחתוך אותו צריך שהוא יפשיר.
אולי תנצלי את זה ותכיני עוגיות או משהו נוסף? אח”כ את יכולה להקפיא את זה (לאחר אפיה).
הי אפרת, מה ניתן לשים במקום שמנת לבישול?הכנתי את כל המצרכים ואני רואה שאני תקועה ללא השמנת
אפשר לשים שמנת חמוצה או גבינה לבנה (כחצי כוס).
היי אפרת
נראה מצוין
כמה אישיות יצא לי?
תודה
6-8, תלוי בגודל התבניות האישיות.
היי, נראה מעולה!
יש דרך להכין ללא גלוטן?
תודה!
ניתן להכין עם בצק עלים ללא גלוטן.
לקיש לא צריך בצק פריך? קניתי עלים אבל חוששת שזה לט יתן את התוצאה הנכונה 🙁
תודה!
קיש רגיל מכינים מבצק פריך. שאגב גם בצק פריך ניתן לקנות מוכן.
בכל מקרה, עם בצק עלים זה יוצא טעים 🙂
אפשר גם עם בצק פריך מלוח מוכן?
כן.
אפשר גם על בצק מלוואח?
תודה על מתכונים מקסימים!
כן אפשר.
הי.
אפשרי לסדר הכל בתבנית אבל לאפות יום למחרת?
אני חוששת שהתערובת תרטיב את בצק העלים. אפשר להכין את התערובת יום לפני ולמחרת לסדר את הבצק בתבנית, לשים את התערובת ולאפות.
שלום, כמה קלוריות פחות או יותר למנה ?
כ 240 קלוריות.
היי אפרת,
אין לי בצק עלים או פילאס אבל יש לי במקפיא מלאווח.האם אפשר?
כן, אפשר להכין גם עם בצק מלוואח.
בלי קמח במלית?
בלי קמח.
היי, יצא מעולה! תודה על המתכונים הנהדרים(:
ראיתי את התגובות כאן וקצת חששתי שתצא לי בלילה דלילה מידי (כי זה באמת היה נראה קצת נוזלי) אז הוספתי 3 כפות קמח תופח ויצא מושלם. חוסל כמעט הכל… תודה וחג שמח!
שמחה לשמוע! תודה מיכל 🙂
או תודה 🙂
ערב טוב ! מדוע הבלילה לא התקשתה ויצאה לי כמו שקשוקה ?
היי אלייה,
הבלילה לא התקשתה אחרי האפיה? אולי חתכת את זה שזה עוד היה חם? כי זה מתייצב ומתקשה רק לאחר קירור.
חתכתי רק כשהתקשתה ובכל זאת היתה כמו שקשוקה
אז כנראה שהיו יותר מידי נוזלים בתערובת. אולי שמת קצת יותר מידי שמנת לבישול? עברת על כל המצרכים לוודא שלא פספסת במקרה שום דבר?
אגב כמה זמן זה היה באפיה?
שלום רב !
ברצוני להכין בסיס של קיש פטריות ובטטה , לכן מה הכמות של הבצק והמילוי בתבנית בקוטר של 20 ?
היי אלייה,
ממליצה בכל זאת להכין לפי הכמות במתכון. מקסימום הקיש ייצא קצת יותר גבוה.
לגבי כמות הבצק- הכמות הרשומה במתכון קיש פטריות ובטטה מתאים לתבנית 20.
האם בצק פיאלס זה בצק פילו?
היי שלומית,
בצק פילאס יותר דומה במרקם לבצק עלים רק שהוא דק יותר ופחות שומני.
חנוכה שמח אפרת יקרה!
אני רוצה להכין את הקיש לערב לביבות מרובה משתתפים,
יש לי בבית תבנית חד”פ עגולה קוטר 25.5 ס”מ ועומק של 6.6
קניתי בצק פילאס (אף פעם לא השתמשתי בו)
מהן הכמויות של הבצק והמלית?
חן חן לך על המתכונים והאתר
היי עדינה,
אני מניחה שתצטרכי בסביבות 300-400 גרם בצק פילאס (אגב משתמשים בבצק פילאס כמו בצק עלים).
שימי את הבצק בתחתית התבנית ובדפנות. הבצק לא אמור להגיע עד גובה התבנית אלא עד גובה 3-4 ס”מ מהתבנית.
לגבי כמויות המלית, נראה לי שכדאי יהיה להכפיל את כל הכמויות של המלית ב-2.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
שלום, האם ניתן להקפיא את הקיש?
היי נעמי,
אני מניחה שאפשר.
היי אפשר בבצק פילו
היי ליאת,
אני מניחה שאפשר. בגלל שדפי הפילו דקים יש להניח כמה שכבות של דפי פילו כאשר בין כל שכבה יש להבריש בשמן ומעליה להדביק שכבה נוספת. לדעתי כדאי לשים בסביבות 5 שכבות.
חשוב גם לשמן את התבנית לפני שמניחים את התחתית.
הי הי. נראה מצויין. האם אפשר להכין אותו יום לפני, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה, או שזה יהרוס את המרקם של הבצק?
כן ליאור, אפשר.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת,
אני רוצה להכין את הקיש הזה עם הבצק של הקיש בטטה שפירסמת (ראיתי את ההמלצה שלך בתגובות)
קניתי (בהשראת התמונה שלך:) 2 תבניות פאי אישיות.
תוכלי לכתוב לי את הכמווניות של הבצק והמילוי?
פעם ראשונה בהכנת קיש, ומארחת….
תודה יקירה
בוקר טוב עדינה 🙂
מה קוטר תבניות הפאי שקנית?
12 סמ
לגבי התחתית, אני חושבת שכדאי להגדיל מעט את הכמויות כדי להיות בטוחים שזה יספיק ל-2 תבניות בקוטר 12:
כוס וחצי קמח לבן
רבע כוס שמן + כף שמן נוספת
שליש כפית מלח
חלמון ביצה (הצהוב)
4-7 כפות מים קרים
לגבי המלית, אני חושבת שכמות המלית במתכון אמורה להספיק ל-2 התבניות. בכל מקרה את יכולה להוסיף עוד כף נוספת של גבינה לבנה כדי להעניק יותר נפח.
ראשית, תודה על המענה.
שנית, המלית יצאה מדהים ממש.
הבצק פחות…
היה לי קשה לעבד אותו, הוא נשבר כל הזמן
ממש לא היה דומה למה שראיתי בתמונות של הקיש בטטה…
אולי היה מידי שמן.
מה שעשיתי בסוף היה לשים את הבצק בתחתית בלי מערוך לפני זהץ
פשוט מעכצי את זה על תחתית התבנית ודפנותיה.
יצא ממש טיעם.
חן חן לך
היי עדינה,
הבצק כנראה לא היה גמיש מספיק כי היו חסרים בו נוזלים או ביצה (יכול להיות שבגלל שהגדלתי את כמיות, זה שינה את היחסים ופגע בתוצאה).
בכל מקרה אני שמחה שבסוף הסתדרת ושיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא 🙂
היי אפרת,
הכנתי את הקיש עם הבצק של הקיש פטריות ובטטה ויצא ממש טעים וקצת יותר דיאטטי. גם קיש הפטריות והבטטה ממש מוצלח. הכנתי אותו כבר כמה פעמים.
תודה רבה על כל המתכונים
תודה צילה 🙂
הי, המתכון נראה ממש טעים. רציתי לשאול אם זה אפשרי להכין באותה הצורה גם אם אני אוותר על הבצק מטעמי דיאטה?
תודה
היי אורית,
לדעתי לא כדאי לוותר על תחתית מאחר והתערובת היא לא יציבה מספיק ולא תחזיק בחיתוך.
אפשר להכין גרסה דיאטטית יותר של התחתית ובמקום להשתמש בבצק עלים מוכן, להכין בצק על בסיס שמן לפי המתכון הזה- קיש פטריות ובטטה.
המשך יום נפלא 🙂