שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 10-12 קישים אישיים

סוג: חלבי

תבנית שקעים

מצרכים:

200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)

1 בצל קצוץ

סלסלת פטריות טריות

חצי מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)

2 ביצים

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל והפטריות עד להזהבה קלה, ממליחים מעט ומסירים מהאש.

-פורשים בצק עלים על משטח עבודה ובעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים בבצק. משמנים תבנית שקעים, מניחים כל עיגול בשקע ומהדקים היטב מסביב.

-מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה ומתבלים.

-מניחים בכל שקע כף מתערובת הפטריות ויוצקים עליה מעט מהבלילה (בערך כף וחצי). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שהקישים מעט מזהיבים. מומלץ להגיש במקום.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*אחסון: ניתן לאחסן את הקישים במקפיא (לאחר שהצטננו לטמפ’ החדר) ולחמם בתנור כ-15 דקות לפני ההגשה.

קיש פטריות ובצל, פשטידת בצל ופטריות, מתכון לקיש פטריות

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות נוטלה
קיש כרישה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
חיה (09:04 18.08.2021)

היי לא ראיתי שכתוב לחתוך את הפטריות… שמים אותם שלמות?

מתכונים ב-10 דקות (10:11 18.08.2021)

היי חיה,
אם הפטריות שיש לך הן קטנות מאד את יכולה להשאיר אותן שלמות, אבל אם הן גדולות יש לחתוך(:

רעות (15:45 10.05.2021)

מה תורמת השמנת מתוקה?
לדוגמא בפשטידת בצל אין שמנת מתוקה אבל יש גבינות(צהובה, פרמזן)

מתכונים ב-10 דקות (16:32 10.05.2021)

היי רעות,
השמנת תורמת גם לטעם עשיר יותר וגם למרקם יציב וטוב😊

רעות (17:11 10.05.2021)

תודה רבה!!!

מיכל (08:26 23.07.2020)

שלום אפרת ברצוני לשאול אותך:
1. כשכתבת פטריות, את מתכוונת ל 1 סלסלה, או זוג כמו שמחובר בסופר?
2. אפשר להכין עם הבצק של הקיש פטריות ובטטה, ובאותו אופן? קודם חימום הבצק ואח”כ המלית?
3. גודל התבנית: מה לדעתך עדיף: תבנית 20/22/24, לכמויות שכתבת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:20 23.07.2020)

1. סלסלה אחת.
2. אני חושבת שכן. באותו אופן.
3. עדיף תבנית 20.

דפנה (13:58 5.07.2020)

היי אפרת, האם אפשר להוסיף גבינה צהובה מגורדת ו -גבינה מלוחה?
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:51 5.07.2020)

כן 🙂

אמא (08:32 11.06.2020)

היי!
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צימחית (ריץ’ וכאלה)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:14 11.06.2020)

אני חושבת שכן.

גלית (10:11 14.05.2020)

אפרת יקרה, האתר שלך מדהים.
אני רוצה להכין קיש פטריות (ללא בצק), האם יש תערובת שניתן להכין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:36 14.05.2020)

את רוצה להכין בכלל ללא תחתית?
אם כן, אז כדאי להכין פשטידת פטריות.

תמר (01:18 26.03.2020)

היי.
יש לי תבניות חד\”פ בשלושה גדלים- גדולה, בינונית וקטנה. באיזה מהן אני יכולה להשתמש אם אני רוצה להכפיל את הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:07 26.03.2020)

אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או בתבנית מלבנית בגודל 31X22.

תמר (23:32 28.03.2020)

חוזרת לעדכן שיצא טעים מאוד!
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 29.03.2020)

שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂

שירי (09:32 7.02.2020)

היי אפרת, תודה על המתכון המעולה!
באמת עדיף לשמור במקפיא ולא במקרר?
אני מכינה היום ומגישה מחר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:29 7.02.2020)

עדיף לשמור במקרר בקופסה סגורה, לא במקפיא.

כנרת (10:45 4.08.2019)

הי אפרת
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה שאערבב עם קצת חלב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:44 4.08.2019)

לדעתי כן.

אור-אלי (22:49 17.05.2019)

היי
האם אפשר להכין עם בצק פריך במקום עלים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:11 18.05.2019)

כן.

מיכל (19:28 10.10.2018)

אפרת היקרה,
תראי איזה מהמם יצא לי! וטעים כל כך, שאני צריכה להתאפק לא לנשנש את הכל בבת אחת. תודה על מתכון מוצלח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 10.10.2018)

באמת מהמם 🙂
שמחה שאהבת!

מיכל (14:33 6.10.2018)

הי אפרת,
יש לך רעיון מה אפשר לעשות עם שאריות הבצק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 6.10.2018)

אפשר להכין מקלוני קינמון (במקום המלוואח) או חטיפי בצק עלים.

סיון (11:47 4.08.2018)

היי, אם אני רוצה להכין בתבנית גדולה (ראיתי שרשמת בתגובות לפני תבנית עגולה בקוטר 20 תודה!)- האם לערבב קודם את הבלילה ואת הפטריות ביחד ולשפוך מעל הבצק עלים?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 4.08.2018)

כן 🙂

לבנת (13:16 12.07.2018)

שלום,
הכנתי את המתכון יצא נחמד מאודדד…

רציתי לדעת האם צריך לשמן תבנית סיליקון… יצא שומני מידיי…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 12.07.2018)

היי לבנת,
רצוי לשמן אבל ממש מעט. אולי שימנת יותר מידי?

הילה (09:12 10.12.2017)

היי, האם ניתן להכין יום לפני ההגשה ולהקפיא? או שפשוט לשמור במקרר ולחמם סמוך להגשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:56 10.12.2017)

אפשר לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה. אין צורך להקפיא.
שבוע נפלא 🙂

נועה (00:23 30.05.2017)

אין על המתכונים שלך!!תותחית!!

מתכונים ב-10 דקות (06:48 30.05.2017)

תודה נועה! חג שמח 🙂

גלית (22:52 29.05.2017)

היי
האם לא מומלץ לאפות כמה דקות את הבצק ללא המילוי?חוששת שהתחתית תצא לא אפויה מספיק
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (23:11 29.05.2017)

אפשר.
חג שמח 🙂

אורנה (17:16 23.05.2017)

המתכונים שלך מעולים תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:02 23.05.2017)

תודה אורנה 🙂

דלית (10:02 16.05.2017)

האם ניתן להכין כקיש בתבנית מלבנית גדולה ולא כקישים אישיים?

מתכונים ב-10 דקות (10:31 16.05.2017)

כן דלית,
אפשר להכין בתבנית אחת בקוטר 20 או להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24.
יום מקסים 🙂

אלמוג (13:45 10.05.2017)

יש לך רעיון למתכון כזה ללא שמנת לארוחה בשרית?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (15:18 10.05.2017)

היי אלמוג,
למתכון הזה ספציפית אין לי רעיון אבל אני מצרפת לך לינק למתכוני פשטידות פרווה או כאלה שניתן להפוך אותן לפרווה (יש הערה בתחתית כל מתכון) – פשטידות פרווה.
המשך יום מקסים 🙂

ברנרד (11:39 14.10.2016)

אהלן אפרת.. אני שמח להכריז שמבחור שמזמין אוכל מבחוץ שלוש פעמים ביום הפכתי להיות זה שמבשל לעצמו לחברים ולמשפחה. המתכונים שלך מאפשרים לי להתחבר למטבח ובתגובה קודמת שלי גם אמרתי שבזכות המתכונים שלך זה פשוט כייף.
אני רוצה לעלות שלב ולנסות להכין את הקיש במילוי פטריות ובצל. במצרכים כתוב שמנת מתוקה אבל יש מבחר גדול אז לקחתי שמנת לבישול של תנובה(כי יש על הקרטון תמונה של פטריות:) אשמח אם תוכלי להגיד לי באיזה שמנת מתוקה להשתמש
תודה ושבת שלום
ברנרד

מתכונים ב-10 דקות (12:31 14.10.2016)

היי ברנרד,
קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
השמנת לבישול שבחרת היא בסדר גמור ואתה יכול להשתמש בה למתכון.
שבת שלום!

אינסה (11:04 10.10.2016)

היי אפרת,
אם אני משתמשת בבצק פריך ומכינה את הקישים יום לפני, האם אחרי החימום למחרת הם חוזרים להיות פריכים?
גמר חתימה טובה

מתכונים ב-10 דקות (11:14 10.10.2016)

היי אינסה,
אם זה בצק פריך אז כן.
יום נפלא וגמר חתימה טובה 🙂

אמילי (21:50 11.08.2016)

בצק עלים חמאה גם בסדר?

מתכונים ב-10 דקות (22:08 11.08.2016)

כן אמילי, זה בסדר גמור.

אסנת (08:25 22.05.2016)

הי

האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:33 22.05.2016)

היי אסנת,
אני מניחה שאפשר אבל מבחינת טעם עדיף להכין סמוך להגשה או לפחות יום לפני ולשמור במקרר.
לפני שמגישים יש לחמם בתנור כדי להחזיר את הפריכות.
שבוע נפלא 🙂

דני (13:42 22.01.2016)

היי
נגמר לי הבצק עלים אז עשיתי עם הבצק של הקיש פטריות ובטטה,בצק קל ומעולה,אחלה מתכון.
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:06 22.01.2016)

מעולה 🙂
תודה דני ושבת שלום!

דני (22:59 5.01.2016)

נו באמת רק נכנסתי לראות מה חדש וזה מה שמצאתי
קיש פטריות
קיש פטריות ובטטה
קוקולידה
מוס שוקולד לבן
וכדורי פקאן
חייב להפסיק להכנסו לפה חחחח
אפשר להחליף את הבצק עלים במשהו אחר?
תודה על התשובות המהירות ועל הסבלנות

מתכונים ב-10 דקות (23:18 5.01.2016)

נו מעולה 😉
במקום בצק עלים אפשר להשתמש בבצק מלוואח או בבצק פריך מוכן (שני הבצקים הם קנויים ואין צורך להכין אותם).

שרון (10:46 29.09.2015)

תודה רבה על התשובה המפורטת. חייבת לפרגן – הכנתי לחג את עוגת התפוזים ודבש ועוגת הדבש שוקולד ויצאו מעולה!!!קצרתי כל כך הרבה מחמאות.חג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (10:55 29.09.2015)

תודה שרון! שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!

שרון (10:01 29.09.2015)

תודה רבה מבינה שצריך לחמם 10 דק’ בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (10:11 29.09.2015)

כן, משהו כזה. ועדיף להניח את הקישים יותר קרוב לתחתית התנור (אבל לא שיגע בתחתית) כדי שתחתית הקיש תקבל פריכות.

שרון (10:18 29.09.2015)

לשים במדף התחתון של התנור?איזו תכנית זה בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (10:30 29.09.2015)

בתוכנית הרגילה (למעלה ולמטה)ואת רשת התנור תניחי על השלב הקרוב יותר לתחתית.
בדר”כ הרשת אמורה להיות מונחת על השלב השני מלמטה ואז המאפה תמיד באמצע אבל עכשיו כדאי להוריד את רשת התנור לשלב הראשון מלמטה (השלב הקרוב ביותר לתחתית).

שרון (09:30 29.09.2015)

מארחת בשבת בערב ורוצה להכין כבר בשישי.אחרי שמצננת את הקישים לטמפ’ החדר ומאחסנת בכלי סגור כדאי להקפיא אותם או לשים במקרר?חשוב לי שכשאגיש אותם יהיה להם טעם כאילו יצאו באותו הרגע מהתנור. תודה וחג שמח!

מתכונים ב-10 דקות (09:53 29.09.2015)

היי שרון,
תשמרי במקרר ותוציאי החוצה כשעה לפני. לפני ההגשה תחממי בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
חג שמח 🙂

יעל (15:37 19.08.2015)

האם אפשר לשים משהו שהוא לא שמנת?

יעל (15:36 19.08.2015)

האם אפשר לשים משהו שהוא לא שמנת? אולי גבינה?

מתכונים ב-10 דקות (16:15 19.08.2015)

היי יעל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים 2 כפות גדושות גבינה לבנה במקום.

יפית (19:17 28.06.2015)

כמה שכבות של בצק עלים שמים ומה עושים עם השאריות?

מתכונים ב-10 דקות (19:45 28.06.2015)

היי יפית,
מספיק לשים שכבה אחת של בצק עלים. עם השאריות אפשר להכין מתכונים נוספים, גם קינוחים.
לחצי כאן לכל המתכונים שאפשר להכין מבצק עלים.
שבוע מעולה 🙂

שרון (19:13 28.06.2015)

הכנתי לאורחים בשישי בערב ויצא סוף!!!כל כך פשוט להכנה וגרף מחמאות רבות.הכנתי גם את הבראוניז בלי הקמח ויצא מדהים!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:43 28.06.2015)

מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע מצוין!

שרון (16:25 23.06.2015)

תודה רבה!

שרון (16:15 23.06.2015)

אפשר להכין את הבצל והפטריות מחר,לשמור במקרר בכלי סגור ולהכין בשישי אחה”צ?

מתכונים ב-10 דקות (16:17 23.06.2015)

כן אפשר 🙂

שרון (14:29 22.06.2015)

זאת פעם ראשונה שעובדת עם בצק עלים – מבינה שאין צורך לרדד?

מתכונים ב-10 דקות (14:34 22.06.2015)

במתכון הזה אין צורך לרדד את בצק העלים כי מכינים מזה תחתיות שאמורות להיות מעט עבות. מה שכן, לאחר שאת מהדקת את החתית לתבנית כדאי לחורר בעזרת מזלג או קיסם בכמה מקומות בתחתית כי בצק עלים נוטה להתנפח באפיה ופעולת החירור תפחית את התופעה הזאת.
בהצלחה 😉

שרון (14:23 22.06.2015)

תודה רבה מבינה שאין צורך לצנן את הפטריות אחרי הטיגון וגם לא לרדד את הבצק?

מתכונים ב-10 דקות (14:28 22.06.2015)

אין צורך לרדד את הבצק ואת הפטריות כדאי לצנן ממש מעט (אין צורך לקרר לגמרי).

שרון (10:02 22.06.2015)

רוצה לעשות עם שימורי פטריות,איזו קופסת שימורים מתאימה מבחינת משקל הפטריות?

מתכונים ב-10 דקות (14:21 22.06.2015)

היי שרון,
מדובר בקופסת פטריות של כ230 גרם לאחר סינון.

שרה (09:36 21.06.2015)

יש אפשרות לאפות את זה בתבניות האישיות של המאפינס?
החד פעמיות (קניתי גודל 5)

מתכונים ב-10 דקות (09:52 21.06.2015)

היי שרה,
אפשר, רק כדאי לשמן אותן לפני כדי שניתן יהיה לחלץ בקלות את הקישים מהתבניות.
שבוע נפלא 🙂

אושרת (16:44 3.06.2015)

וואו אין מילים עד כמה שזה טעים. אלפי תודות לך.

מתכונים ב-10 דקות (16:54 3.06.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה אושרת שחזרת לעדכן 🙂

מיכל (21:21 23.05.2015)

עשיתי לערב חג
יצא מעולה, ממש טעים
כולם ממש אהבו, הכל התחסל

מתכונים ב-10 דקות (21:59 23.05.2015)

מעולה, שמחה שאהבתם! תודה על העדכונים 🙂

מיטל (20:07 21.05.2015)

2 שאלות:
1. אפשר עם פטריות משימורים?
2. את הבצק עלים שמים רק בתחתית או שזה יעטוף גם את המסביב ואז הפטריות והשמנת הם רק מילוי?

מתכונים ב-10 דקות (20:15 21.05.2015)

היי מיטל,
1. אפשר להכין עם פטריות משימורים.
2. את בצק העלים שמים בתחתית ובדפנות של התבנית (כמו צורה של קערה) והשמנת פטריות הם המילוי.
חג שמח 🙂

אושרת (15:21 21.05.2015)

כמה שזה טעים. ממליצה בחום!

מתכונים ב-10 דקות (15:37 21.05.2015)

תודה על ההמלצה אושרת!
חג שמח 🙂

גלית א (22:42 19.05.2015)

האם שמנת מתוקה לבישול 15% מתאימה?

מתכונים ב-10 דקות (23:14 19.05.2015)

כן גלית.

מיכל (13:59 19.05.2015)

היי
אני רוצה לעשות,
רק שתי שאלות
כמה שמים מהתיבול?מלח, פלפל?
אם אני מכינה את זה בבצק פריך, כמה זמן צריך לשים בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (14:28 19.05.2015)

היי מיכל,
אם את שמה אבקת מרק מספיק לשים קמצוץ מלח ופלפל שחור (קמצוץ עם האצבעות).
אני מניחה שזמן האפיה יהיה בסביבות 35-45 דקות.

שנון (17:50 14.05.2015)

האם אםשר להכין בתבנית מרובעת אלומיניום?

מתכונים ב-10 דקות (18:03 14.05.2015)

כן אפשר להכין בתבנית מאלומיניום אבל צריך להכפיל כמויות ואז אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק וייצא קיש גבוה או בתבנית גדולה יותר אבל אז הקיש ייצא נמוך.

ענבל (23:30 26.02.2015)

אם אין לי בצק עלים, אפשר להכין בלי?
והאם ניתן להכין את זה בתבנית אחת גדולה?

מתכונים ב-10 דקות (07:39 27.02.2015)

היי ענבל,
מדובר בבלילה שמיועדת יותר למילוי מאחר ואין בה קמח.
אם את רוצה להכין ללא בצק עלים אני ממליצה לך להכין את פשטידת הפטריות והבצל, היא מעולה – מצרפת קישור:
https://www.10dakot.co.il/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/
שבת שלום 🙂

St (17:52 2.01.2015)

הי האם אפשר לשמור לילה במקרר עד למחרת בצהריים??

מתכונים ב-10 דקות (18:17 2.01.2015)

כן, אפשר. רק חשוב לאחסן בקופסה סגורה.
שבת שלום 🙂

ללי (17:14 21.11.2014)

אתר מעולה
ניסיתי כמה מתכונים, פשוט מדויק.טעים. ופשוט!
תודה:)

מתכונים ב-10 דקות (17:17 21.11.2014)

תודה ללי ושבת שלום 🙂

סאלי (09:07 8.10.2014)

אני רוצה להכין את המתכון בתבנית של עוגה עגולה האם כמות המרכיבים תהייה זהה? אם לא איך ממירים?

מתכונים ב-10 דקות (09:16 8.10.2014)

היי סאלי,
כמות המרכיבים מספיקה תבנית עגולה קטנה, בקוטר של 20.
אם את רוצה להכין בתבנית גדולה יותר אני ממליצה פשוט להכפיל כמויות ואז זה יתאים לתבנית עגולה 24.

סאלי (14:00 3.10.2014)

מה אפשר לשים במקום האבקת מרק עוף?

מתכונים ב-10 דקות (14:03 3.10.2014)

הי סאלי,
אם יש לך אבקת מרק בכל טעם אחר אפשר לשים ואם לא, תכיני בלי אבקת מרק בכלל רק תשימי יותר מלח.

צילה (08:44 17.09.2014)

שלום.אני נהנית מאד מהמתכונים הטעימים.רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום
שמנת מתוקה כדי שיהיה פרווה?תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:51 17.09.2014)

היי צילה,
שמחה שאת נהנת מהמתכונים 😉
לשאלתך, אפשר להשתמש בשמנת צמחית כדי שהמתכון יהיה פרווה.
יום נפלא!

שלומית (14:10 11.06.2014)

האם אפשר לאכול את זה קר? צריכה לקחת לפקניק

מתכונים ב-10 דקות (14:17 11.06.2014)

הי שלומית,
יותר טעים לאכול את זה חם אבל גם אם אוכלים את זה בטמפ’ החדר (לא קר מהמקרר) זה עדיין יהיה טעים 😉

דיאנה (12:23 2.06.2014)

אלומיניום*

מתכונים ב-10 דקות (12:34 2.06.2014)

כן אפשר, עדיף עגולה.
הכמות מספיקה לתבנית עגולה קטנה בקוטר 20 אבל אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית בקוטר 24.

דיאנה (12:22 2.06.2014)

אפשר לעשות את הפשטידה בתבנית אלומניניום? מלבנית עו עגולה?

מלכה (13:40 27.05.2014)

עשיתי את הפשטידה עם הפיטריות יצא פשוט מעדן תוך 5 דקות לא נשאר אפילו אחד עשיתי בתבנית עם שקעים 24 במספר ממומלץ מאוד

מתכונים ב-10 דקות (13:51 27.05.2014)

תודה מלכה 🙂

רז (11:40 2.05.2014)

זה יוצא טעים גם אם מכינים את זה בתבנית גדולה או שזה מתאים רק לאישיות?

מתכונים ב-10 דקות (12:19 2.05.2014)

הי רז, אין בעיה להכין את זה בתבנית גדולה, זה ייצא טעים 😉

הודיה (18:57 24.02.2014)

טעים מאוד!

מתכונים ב-10 דקות (19:51 24.02.2014)

שמחה לשמוע 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.