שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 10-12 קישים אישיים

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית שקעים

מצרכים:

200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)

2 כרישות גדולות חתוכות לקוביות קטנות (אין להשתמש בחלק הירוק כהה)

1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)

2 ביצים

תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הכרישות עד להזהבה קלה ומסירים מהאש.

-פורשים בצק עלים על משטח עבודה ובעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים בבצק. משמנים תבנית שקעים, מניחים כל עיגול בשקע ומהדקים היטב מסביב.

-מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה ומתבלים.

-מניחים בכל שקע כף מהכרישה ויוצקים עליה מעט מהבלילה (בערך כף וחצי). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקישים מעט מזהיבים. מומלץ להגיש במקום.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*אחסון: ניתן לאחסן את הקישים במקפיא (לאחר שהצטננו לטמפ’ החדר) ולחמם בתנור כ-15 דקות לפני ההגשה.

קיש כרישה, פשטידת כרישה, קיש מתכון, בצק עלים מתכונים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קיש פטריות
מתכון לנודלס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אודליה (19:51 14.09.2020)

היי אפרת, תודה רבה על התשובה למטה לגבי בצק האמפנדס! במחשבה שנייה, אני רוצה להכין קיש כרישה אחד בתבנית עגולה 23 או 24 (יש לי את שתיהן, ה24 עמוקה יותר) – האם כמות הבצק (במתכון של הכיסונים) וכמות של המילוי במתכון הזה מתאימות לאחד הגדלים האלה? תודה רבה וערב מקסים 🙂 (אגב, כבר שלחתי לך את השאלה הזאת אתמול ומשום מה היא נעלמה …!)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 14.09.2020)

אני חושבת שאם את מכינה בתבנית 24 כדאי להכין כמות כפולה מהמילוי.
לדעתי כמות הבצק שבמתכון (2 כוסות קמח) אמורה להספיק.

אודליה (14:01 16.09.2020)

היי אפרת, תודה על התשובה. אני משגעת אותך עם המתכון הזה חחח. פשוט לא רגילה להכין פשטידות ורוצה שיצליח לי! חשבתי לשלב גבינות במתכון כדי שיהיה לקיש טעם יותר “חלבי” – מה את אומרת?? אם כן, איזו גבינות אפשר לשלב (בלי לוותר על רכות הקיש מבפנים) ובאיזה שלב? תודה רבה, סליחה, ויום מקסים 🙂

אודליה (21:41 20.09.2020)

היי אפרת! הכנתי ויצא מושלם!!! ממש טעים, בסוף לא היה צורך להוסיף עוד גבינות, הכנתי את המילוי לפי המתכון – היה רך וטעים מבפנים!! אז קודם כל תודה רבה!! ורציתי גם לאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה, ושפע ברכה והצלחה בהכל!! שבוע טוב ומבורך יקירה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:58 21.09.2020)

היי אודליה,
לא הייתי כל כך זמינה לפני החג ולכן לא יכולתי להשיב.
בכל מקרה, שמחה שהסתדרת בסוף, זה נראה מעולה 🙂
שנה טובה וחתימה טובה 🌺

איריס קליין (13:43 15.01.2020)

אוהבת את המתכונים המהירים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:29 15.01.2020)

תודה איריס 🙂

לאה וייץ (15:23 30.08.2019)

קיש מעולה, אני עושה אותו הרבה מאד פעמים והוא מסתיים מהר. אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. הם קלים לביצוע ומהירים ואת תמיד עונה לכל שאלה. ש א פ ו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 30.08.2019)

תודה לאה ❤️

מיכל (06:33 26.06.2019)

אפרת, האם אפשר להשתמש בבצק אחר? (ביתי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 26.06.2019)

אני מניחה שאת יכול להכין את הבצק של המתכון הזה- קיש פטריות ובטטה.

אודליה (10:21 13.09.2020)

היי אפרת, אפשר להכין עם בצק אמפנדס (של הכיסונים)?? וביזה גודל קורצים את העיגולים כדי שיכסו גם את דפנות השקעים (יש לי כמה “רינגים”)? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:50 13.09.2020)

היי אודליה,
אני חושבת שכן. תבחרי ברינג שהוא קצת יותר גדול בקוטר שלו מהקוטר של השקעים.
הבצק לא חייב להגיע עד לסוף השקע, מספיק שיגיע עד ל3/4 גובה.

אירית (21:56 7.02.2019)

אשמח לקבל מתכונים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 7.02.2019)

היי אירית,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.

שלי (16:42 21.05.2018)

יצא פשוט מעולה!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 21.05.2018)

תודה שלי, שמחה לשמוע!

שלי (13:48 21.11.2017)

היי אפשר במקום בצק עלים להשתמש בבצק פריך מלוח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:46 21.11.2017)

אני חושבת שכן.

אילנה (17:02 16.09.2017)

היי ,
נראה מעולה ובכלל אני מאוהבת באתר ובמתכונים שלך!
מה ניתן לשים במקום ביצים במתכון הזה?
תודה😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 16.09.2017)

היי אילנה,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום 1-2 כפות קמח חומוס או תפו”א.
שבוע טוב ושנה טובה 🙂

דורית (09:05 24.05.2017)

מי שאופה בתבנית עגולה,אני ממליצה לה להניח מלואח במקום בצק עלים חתוך לעיגול…

רחלי (14:29 1.07.2020)

שלום וברכה. תודה על המתכונים המעולים! לומדת ממך המון. תבורכי. האם במתכון זה אפשר שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:25 1.07.2020)

כן אפשר 🙂

קרן (18:30 10.09.2015)

האם אפשר לעשות פרווה?

מתכונים ב-10 דקות (18:44 10.09.2015)

כן קרן, אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה.
חג שמח ושנה טובה 🙂

שלי (09:23 20.05.2015)

אפשר לעשות קוביות חצילים במקום כרישה?

מתכונים ב-10 דקות (09:32 20.05.2015)

היי שלי,
אפשר אבל כדאי לקלות את החצילים לפני (בשמן זית ומלח) בתנור או במחבת עד לריכוך.

שלומית רז (23:55 28.03.2015)

אפשר להכין גם עם תבנית אפיה רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (08:00 29.03.2015)

היי שלומית,
אפשר. מומלץ בתבנית בקוטר 20-22.
שבוע מעולה 🙂

אירית ברהום (21:20 9.01.2015)

אשמח לקבל מתכונים

לילי (06:27 8.10.2014)

מעוני ת לקבל מתכונים

מתכונים ב-10 דקות (09:24 8.10.2014)

הי לילי,
הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
חג שמח 🙂

מירב (15:12 30.07.2014)

שאלה!
שמנת מתוקה זה לעוגה.האם הכוונה שמנת לבישול?

מתכונים ב-10 דקות (15:15 30.07.2014)

הי מירב,
במתכון זה אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה וגם בשמנת לבישול.

עינת (16:16 9.12.2013)

נשמע ממש טעים – אם רוצים הכין בתבנית רגילה, לא שקעים- אישה גודל להשתמש?

מתכונים ב-10 דקות (17:04 9.12.2013)

היי עינת, ניתן להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 (אלומיניום חד פעמית) או מרובעת קטנה. קחי בחשבון שייתכן ומשך זמן האפייה יתארך מעט (כ-40 דקות). בהצלחה:)

מתכונים ב-10 דקות (12:25 19.11.2013)

היי דיתי, אפשר.

דיתי ארד (11:03 19.11.2013)

האם אפשר להשתמש בכרישה של סנפרוסט – קפוא

עדי צבר (19:24 18.11.2013)

יופי של רעיון לארוחה חלבית…תודה עדי

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.