זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 10-12 קישים אישיים
סוג: חלבי
תבנית שקעים
מצרכים:
200 גרם בצק עלים מוכן (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)
2 כרישות גדולות חתוכות לקוביות קטנות (אין להשתמש בחלק הירוק כהה)
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 גרם)
2 ביצים
תיבול: 1/2 כפית אבקת מרק, מלח, פלפל
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת עם מעט שמן את הכרישות עד להזהבה קלה ומסירים מהאש.
-פורשים בצק עלים על משטח עבודה ובעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים בבצק. משמנים תבנית שקעים, מניחים כל עיגול בשקע ומהדקים היטב מסביב.
-מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה ומתבלים.
-מניחים בכל שקע כף מהכרישה ויוצקים עליה מעט מהבלילה (בערך כף וחצי). אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקישים מעט מזהיבים. מומלץ להגיש במקום.
*אחסון: ניתן לאחסן את הקישים במקפיא (לאחר שהצטננו לטמפ’ החדר) ולחמם בתנור כ-15 דקות לפני ההגשה.
קיש כרישה, פשטידת כרישה, קיש מתכון, בצק עלים מתכונים
אפרת יקרה, עשיתי את הקיש עם הבצק של קיש פטריות ובטטה ויצא סופר סופר טעים.
האם יכולה במקום כרישה בצל יבש ומה הכמות?
היי
אפשר לשים 2 בצלים קטנים(:
תודה על המתכונים המעולים.בבקשה האם ניתל להמיר בקרם קוקוס את השמנת מתוקה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח עם קרם קוקוס בלבד. אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול על בסיס קרם קוקוס.
אפשר תרד טרי במקום הכרישה? אם כן איך? גם לטגן במחבת כמו הכרישה? אשמח להנחיות תודה וחולה על האתר שלך
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לטגן תרד טרי (ניתן גם להוסיף בצל) עם כף שמן, להסיר מהאש ולסנן מנוזלים. לאחר מכן לערבב עם התרד את הביצים והשמנת המתוקה וממליצה להוסיף גם חצי כוס גבינת קשקבל או גבינה צהובה מגורדת.
לסיום לשפוך מהבלילה על תחתיות הבצק ולאפות.
היי אפרת, תודה רבה על התשובה למטה לגבי בצק האמפנדס! במחשבה שנייה, אני רוצה להכין קיש כרישה אחד בתבנית עגולה 23 או 24 (יש לי את שתיהן, ה24 עמוקה יותר) – האם כמות הבצק (במתכון של הכיסונים) וכמות של המילוי במתכון הזה מתאימות לאחד הגדלים האלה? תודה רבה וערב מקסים 🙂 (אגב, כבר שלחתי לך את השאלה הזאת אתמול ומשום מה היא נעלמה …!)
אני חושבת שאם את מכינה בתבנית 24 כדאי להכין כמות כפולה מהמילוי.
לדעתי כמות הבצק שבמתכון (2 כוסות קמח) אמורה להספיק.
היי אפרת, תודה על התשובה. אני משגעת אותך עם המתכון הזה חחח. פשוט לא רגילה להכין פשטידות ורוצה שיצליח לי! חשבתי לשלב גבינות במתכון כדי שיהיה לקיש טעם יותר “חלבי” – מה את אומרת?? אם כן, איזו גבינות אפשר לשלב (בלי לוותר על רכות הקיש מבפנים) ובאיזה שלב? תודה רבה, סליחה, ויום מקסים 🙂
היי אפרת! הכנתי ויצא מושלם!!! ממש טעים, בסוף לא היה צורך להוסיף עוד גבינות, הכנתי את המילוי לפי המתכון – היה רך וטעים מבפנים!! אז קודם כל תודה רבה!! ורציתי גם לאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה, ושפע ברכה והצלחה בהכל!! שבוע טוב ומבורך יקירה 🙂
היי אודליה,
לא הייתי כל כך זמינה לפני החג ולכן לא יכולתי להשיב.
בכל מקרה, שמחה שהסתדרת בסוף, זה נראה מעולה 🙂
שנה טובה וחתימה טובה 🌺
אוהבת את המתכונים המהירים
תודה איריס 🙂
קיש מעולה, אני עושה אותו הרבה מאד פעמים והוא מסתיים מהר. אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. הם קלים לביצוע ומהירים ואת תמיד עונה לכל שאלה. ש א פ ו
תודה לאה ❤️
אפרת, האם אפשר להשתמש בבצק אחר? (ביתי)
אני מניחה שאת יכול להכין את הבצק של המתכון הזה- קיש פטריות ובטטה.
היי אפרת, אפשר להכין עם בצק אמפנדס (של הכיסונים)?? וביזה גודל קורצים את העיגולים כדי שיכסו גם את דפנות השקעים (יש לי כמה “רינגים”)? תודה רבה ושבוע טוב 🙂
היי אודליה,
אני חושבת שכן. תבחרי ברינג שהוא קצת יותר גדול בקוטר שלו מהקוטר של השקעים.
הבצק לא חייב להגיע עד לסוף השקע, מספיק שיגיע עד ל3/4 גובה.
אשמח לקבל מתכונים
היי אירית,
צירפתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
יצא פשוט מעולה!!!!!
תודה שלי, שמחה לשמוע!
היי אפשר במקום בצק עלים להשתמש בבצק פריך מלוח?
אני חושבת שכן.
היי ,
נראה מעולה ובכלל אני מאוהבת באתר ובמתכונים שלך!
מה ניתן לשים במקום ביצים במתכון הזה?
תודה😊
היי אילנה,
חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים במקום 1-2 כפות קמח חומוס או תפו”א.
שבוע טוב ושנה טובה 🙂
מי שאופה בתבנית עגולה,אני ממליצה לה להניח מלואח במקום בצק עלים חתוך לעיגול…
שלום וברכה. תודה על המתכונים המעולים! לומדת ממך המון. תבורכי. האם במתכון זה אפשר שמנת חמוצה במקום שמנת לבישול?
כן אפשר 🙂
האם אפשר לעשות פרווה?
כן קרן, אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה.
חג שמח ושנה טובה 🙂
אפשר לעשות קוביות חצילים במקום כרישה?
היי שלי,
אפשר אבל כדאי לקלות את החצילים לפני (בשמן זית ומלח) בתנור או במחבת עד לריכוך.
אפשר להכין גם עם תבנית אפיה רגילה?
היי שלומית,
אפשר. מומלץ בתבנית בקוטר 20-22.
שבוע מעולה 🙂
אשמח לקבל מתכונים
מעוני ת לקבל מתכונים
הי לילי,
הוספתי את המייל שלך לרשימת התפוצה.
חג שמח 🙂
שאלה!
שמנת מתוקה זה לעוגה.האם הכוונה שמנת לבישול?
הי מירב,
במתכון זה אפשר להשתמש גם בשמנת מתוקה וגם בשמנת לבישול.
נשמע ממש טעים – אם רוצים הכין בתבנית רגילה, לא שקעים- אישה גודל להשתמש?
היי עינת, ניתן להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 20-22 (אלומיניום חד פעמית) או מרובעת קטנה. קחי בחשבון שייתכן ומשך זמן האפייה יתארך מעט (כ-40 דקות). בהצלחה:)
היי דיתי, אפשר.
האם אפשר להשתמש בכרישה של סנפרוסט – קפוא
יופי של רעיון לארוחה חלבית…תודה עדי
נהנית הרבה מתכונים. פשוט מעולים וקלים
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤️