זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
מס’ מנות: 8 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
4 קישואים בינוניים שטופים עם קליפה (מומלץ לבחור קישואים ארוכים ורזים ולא קצרים ושמנים)
1 בצל קטן קצוץ דק
6 פטריות קצוצות דק
שן שום קצוצה
חצי עגבנייה בינונית קצוצה
חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
*לפיזור מעל: גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)
אופן הכנה:
-חותכים את הקישואים בקצוות וחוצים אותם לאורך לשני חלקים שווים. בעזרת כפית מרוקנים את תוכנם. את תוכן הקישואים קוצצים בעזרת סכין ושומרים בצד.
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הפטריות, העגבניה והקישואים הקצוצים ששמרנו בצד, ממליחים ומפזרים פלפל שחור ומטגנים במשך כ-3 דקות, עד לריכוך חלקי.
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מניחים את סירות הקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים כל סירה בשמן זית/קנולה. מפזרים מעט מלח בעזרת המלחייה.
-ממלאים כל סירה בתערובת הירקות ומפזרים מעל גבינת פרמזן.
-מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
-לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות, עד שהקישואים נעשים רכים וזהובים.
*את תערובת הירקות שנותרה אפשר להגיש כסלט בצד.
הערה: שימו לב שזמני האפיה עשויים להשתנות בהתאם לסוג הקישוא, עובי וגודל.
קישואים ממולאים צמחוני, קישוא ממולא
- סלט אנטיפסטי |
- פסטה ברוטב בטטה |
- ניוקי עננים צבעוני |
- רביולי ברוטב בשמל |
- כרובית בצ’דר |
- ניוקי גבינות ובטטה
שבת שלום
האם זוקיני מתאים למתכון
כן:)
שבוע טוב
שמחה לעדכן, שכמו בכל מתכון שלך הכפלתי כמויות ויצא נהדר! מתאים גם למבוגרים אניני טעם וגם לילדים בררניים. שוב, תודה רבה על האתר הנהדר ועל ההשקעה שלך ❤️
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
כל כך טעים!! ודיאטטי גם ❤️
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף🌷
אני רוצה להכין את זה עם קישוא שלם
ולמלא בדג טחון זה אפשרי?
תודה שבת שלום וגמר חתימה טובה
היי אהובה,
כן זה אפשרי,
*יש לטגן את הדג יחד עם הירקות לפני האפייה.
וואו וואו וואו יצא פשוט מדהים, הכנתי את המתכון הזה עם סבתא שלי והיא שדרגה אותו בכמה רמות עם עוד כמה דברים ויצא ממש ממש טעים, קליל ופשוט מעדן
נראה מושלם! איזה כיף שאהבתן את המתכון❤
מה אני עושה עם כל הנוזלים?
מסננת או ששמה בסירה עם הנוזל?
תודה
היי אורנה,
אם נשאר הרבה נוזלים לא כדאי להשתמש בהם ועדיף לסנן.
תודה רבה, מאד נהנית מהמתכונים משתמשת בהם על בסיס יומיומי
אפשר להוסיף אורז? והאם אפשר להכין מראש עם האורז?
אני חושבת שכן. זה צריך להיות אורז מבושל.
שלום אפרת
אתר תענוג!!!!
האם אפשר להחליף את הבצל הרכישה לטעם מעודן יותר?
היי קרן,
אפשר לוותר על הבצל.
תודה על המתכון!
הכנתי בגרסה הפרווה.יצא מעולה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי
קודם כל פירגון ענק לאתר. אני מאוד אוהבת אותו. שאלה קטנה: האם ניתן לשלב חצילים/ אגוזים/ בזיליקום?
תודה רבה
לדעתי כן 🙂
נראה מתכון ממש טוב,
אבל במה אפשר להחליף את הפטריות?
אצלי לא כולם אוהבים פטריות..
היי ליאת,
אפשר לשים במקום גזר או תפו”א קטן חתוך לקוביות קטנטנות (יש לטגן עד לריכוך כמעט מלא).
תודה רבה,
ומה לדעתך כדאי לצרף לשולחן יחד עם הקישואים?
כלומר אולי איזו שהיא תוספת,משהו צמחוני כמובן (אורז מלא אני כבר מכינה לחוד כתוספת למשהו אחר),
אני מחפשת תוספת ללא פחמימות.
שולחת לך לינק למתכוני ירקות, אולי תמצאי שם משהו.
תודה רבה לבעל/ת האתר !!!
ממש הצלת לי את האירוח בחג השבועות.
אמנם לקח לי הרבה יותר זמן מ 10 דקות להכין כל מנה שבחרתי, והכנתי הרבה מנות, אבל ה”ידיעה” והתחושה שזה קל ופשוט ממש עודדה אותי.
האורחים והילדים ליקקו את האצבעות ואני זרחתי מאושר…
שנמשיך לעשות ולהתנסות ולהנות ממתכונייך.
חוה לוי.
היי חוה,
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום
היי אפרת,
במקום לאכול את התערובת שנשארה ככה, אני ממלאת איתה ירקות נוספים- לדוגמה עגבניות או דלעת ערמונים. התחלתי גם להשתמש בקישואים עגולים למילוי- יותר נוח.
מעולה 🙂
תודה ויום נפלא
אפרת שלום,
לפני חודשיים וחצי התחלתי בדיאטה שתכננתי לבד. אני משתמשת באתר שלך הרבה, ובזכות המתכונים הדיאטטים המוצלחים שלך הצלחתי לרדת כבר 5 קג.
תודה מעומק הלב!
איזה כיף לשמוע! כל הכבוד 🙂
תודה יעל ושבוע טוב
היי נשמע מתכון ממש מעולה יש לי שאלה
הייתי אמורה להכין גלילוץ חצילים עם בשר טחון כבר טיגנתי אותו חצי בישול והחצילים נשרפו
מתאים לגעתך לשים בשר ? ביחד עם הירקות
כן אורין, אפשר לערבב בשר טחון עם הירקות.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על המתכונים הדיאטטים והטעימים! עושה את הדיאטה יותר קלה…
שמחה לשמוע 🙂
המתכון נשמע מוצלח גם בטעם וגם בנראות שלו…!
אם אוותר על הגבינה עדיין יישאר עשיר?
אני רוצה לשלבו בארוחה בשרית.
תודה!!
היי מוריה,
אין בעיה לוותר על הגבינה 🙂
שלום! האם אפשר להכין את הקישואים לילה לפני הגשה ורק לחמם בזמן ההגשה? תודה
כן שיר, את יכולה.
חג שמח 🙂
טוב, אז עשיתי בצורה קצת שונה
אבל עצם הרעיון בלעדי שלך – תודה תודה!
לא היה לי פטריות אז שמתי עגבניה שלמה
במקום שום טרי – אבקת שום
במקום פרמזן – גבינת צהובה מגורדת מלמעלה. בסיום האפיה
הריח – משגע!!!
והטעם – נפלא!!!
אהבתי את התמונות ברצף שצירפת. יש את זה בכל המתכונים? לא שמתי לב.
תודה מירי, נשמע מעולה!
ולא בכל המתכונים יש תמונות מתחלפות, זה משהו שהוספתי רק לאחרונה בחלק מהמתכונים 🙂