זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

מס’ מנות: 8 יחידות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

4 קישואים בינוניים שטופים עם קליפה (מומלץ לבחור קישואים ארוכים ורזים ולא קצרים ושמנים)

1 בצל קטן קצוץ דק

6 פטריות קצוצות דק

שן שום קצוצה

חצי עגבנייה בינונית קצוצה

חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

*לפיזור מעל: גבינת פרמזן מפוררת (לא חובה)




אופן הכנה:

-חותכים את הקישואים בקצוות וחוצים אותם לאורך לשני חלקים שווים. בעזרת כפית מרוקנים את תוכנם. את תוכן הקישואים קוצצים בעזרת סכין ושומרים בצד.

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית/קנולה ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את השום, הפטריות, העגבניה והקישואים הקצוצים ששמרנו בצד, ממליחים ומפזרים פלפל שחור ומטגנים במשך כ-3 דקות, עד לריכוך חלקי.

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מניחים את סירות הקישואים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים כל סירה בשמן זית/קנולה. מפזרים מעט מלח בעזרת המלחייה.

-ממלאים כל סירה בתערובת הירקות ומפזרים מעל גבינת פרמזן.

-מכניסים לתנור למשך 20 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן מנמיכים ל180 מעלות ואופים 10 דקות נוספות, עד שהקישואים נעשים רכים וזהובים.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*את תערובת הירקות שנותרה אפשר להגיש כסלט בצד.

הערה: שימו לב שזמני האפיה עשויים להשתנות בהתאם לסוג הקישוא, עובי וגודל.

קישואים ממולאים צמחוני

סירות קישואים במילוי

 קישואים ממולאים צמחוני, קישוא ממולא

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לזניה אישיתלזניה אישית
עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה אפויה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אהובה (13:13 17.09.2021)

אני רוצה להכין את זה עם קישוא שלם
ולמלא בדג טחון זה אפשרי?

תודה שבת שלום וגמר חתימה טובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:28 17.09.2021)

היי אהובה,
כן זה אפשרי,
*יש לטגן את הדג יחד עם הירקות לפני האפייה.

avatar
ליאת (20:56 4.07.2021)

וואו וואו וואו יצא פשוט מדהים, הכנתי את המתכון הזה עם סבתא שלי והיא שדרגה אותו בכמה רמות עם עוד כמה דברים ויצא ממש ממש טעים, קליל ופשוט מעדן

קישואים במילוי צמחוני
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 4.07.2021)

נראה מושלם! איזה כיף שאהבתן את המתכון❤

avatar
אורנה (14:39 27.03.2021)

מה אני עושה עם כל הנוזלים?
מסננת או ששמה בסירה עם הנוזל?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:01 28.03.2021)

היי אורנה,
אם נשאר הרבה נוזלים לא כדאי להשתמש בהם ועדיף לסנן.

avatar
גולי (14:18 26.05.2020)

תודה רבה, מאד נהנית מהמתכונים משתמשת בהם על בסיס יומיומי
אפשר להוסיף אורז? והאם אפשר להכין מראש עם האורז?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 26.05.2020)

אני חושבת שכן. זה צריך להיות אורז מבושל.

avatar
קרן (07:03 28.09.2018)

שלום אפרת
אתר תענוג!!!!
האם אפשר להחליף את הבצל הרכישה לטעם מעודן יותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 28.09.2018)

היי קרן,
אפשר לוותר על הבצל.

avatar
רותי (21:11 18.07.2018)

תודה על המתכון!
הכנתי בגרסה הפרווה.יצא מעולה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 18.07.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי

avatar
רעות (21:22 16.11.2017)

קודם כל פירגון ענק לאתר. אני מאוד אוהבת אותו. שאלה קטנה: האם ניתן לשלב חצילים/ אגוזים/ בזיליקום?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:43 16.11.2017)

לדעתי כן 🙂

avatar
ליאת (13:16 8.08.2017)

נראה מתכון ממש טוב,
אבל במה אפשר להחליף את הפטריות?
אצלי לא כולם אוהבים פטריות..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 8.08.2017)

היי ליאת,
אפשר לשים במקום גזר או תפו”א קטן חתוך לקוביות קטנטנות (יש לטגן עד לריכוך כמעט מלא).

avatar
ליאת (18:42 8.08.2017)

תודה רבה,
ומה לדעתך כדאי לצרף לשולחן יחד עם הקישואים?
כלומר אולי איזו שהיא תוספת,משהו צמחוני כמובן (אורז מלא אני כבר מכינה לחוד כתוספת למשהו אחר),
אני מחפשת תוספת ללא פחמימות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:57 8.08.2017)

שולחת לך לינק למתכוני ירקות, אולי תמצאי שם משהו.

avatar
חוה לוי (16:07 2.06.2017)

תודה רבה לבעל/ת האתר !!!
ממש הצלת לי את האירוח בחג השבועות.
אמנם לקח לי הרבה יותר זמן מ 10 דקות להכין כל מנה שבחרתי, והכנתי הרבה מנות, אבל ה”ידיעה” והתחושה שזה קל ופשוט ממש עודדה אותי.
האורחים והילדים ליקקו את האצבעות ואני זרחתי מאושר…
שנמשיך לעשות ולהתנסות ולהנות ממתכונייך.
חוה לוי.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:19 2.06.2017)

היי חוה,
שמחה שהכל יצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שבת שלום

avatar
Yaelne (13:05 11.01.2017)

היי אפרת,
במקום לאכול את התערובת שנשארה ככה, אני ממלאת איתה ירקות נוספים- לדוגמה עגבניות או דלעת ערמונים. התחלתי גם להשתמש בקישואים עגולים למילוי- יותר נוח.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:26 11.01.2017)

מעולה 🙂
תודה ויום נפלא

avatar
יעל (19:34 10.12.2016)

אפרת שלום,
לפני חודשיים וחצי התחלתי בדיאטה שתכננתי לבד. אני משתמשת באתר שלך הרבה, ובזכות המתכונים הדיאטטים המוצלחים שלך הצלחתי לרדת כבר 5 קג.
תודה מעומק הלב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 10.12.2016)

איזה כיף לשמוע! כל הכבוד 🙂
תודה יעל ושבוע טוב

avatar
אורין (08:55 16.09.2016)

היי נשמע מתכון ממש מעולה יש לי שאלה
הייתי אמורה להכין גלילוץ חצילים עם בשר טחון כבר טיגנתי אותו חצי בישול והחצילים נשרפו
מתאים לגעתך לשים בשר ? ביחד עם הירקות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:04 16.09.2016)

כן אורין, אפשר לערבב בשר טחון עם הירקות.
שבת שלום 🙂

avatar
יעל (11:48 10.09.2016)

תודה רבה על המתכונים הדיאטטים והטעימים! עושה את הדיאטה יותר קלה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:01 10.09.2016)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
מוריה (22:18 20.06.2016)

המתכון נשמע מוצלח גם בטעם וגם בנראות שלו…!
אם אוותר על הגבינה עדיין יישאר עשיר?
אני רוצה לשלבו בארוחה בשרית.
תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:23 20.06.2016)

היי מוריה,
אין בעיה לוותר על הגבינה 🙂

avatar
שיר (20:34 8.06.2016)

שלום! האם אפשר להכין את הקישואים לילה לפני הגשה ורק לחמם בזמן ההגשה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 8.06.2016)

כן שיר, את יכולה.
חג שמח 🙂

avatar
מירי (17:34 30.05.2016)

טוב, אז עשיתי בצורה קצת שונה
אבל עצם הרעיון בלעדי שלך – תודה תודה!

לא היה לי פטריות אז שמתי עגבניה שלמה
במקום שום טרי – אבקת שום
במקום פרמזן – גבינת צהובה מגורדת מלמעלה. בסיום האפיה

הריח – משגע!!!
והטעם – נפלא!!!

אהבתי את התמונות ברצף שצירפת. יש את זה בכל המתכונים? לא שמתי לב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:43 30.05.2016)

תודה מירי, נשמע מעולה!
ולא בכל המתכונים יש תמונות מתחלפות, זה משהו שהוספתי רק לאחרונה בחלק מהמתכונים 🙂

לקריאת כל התגובות