זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30+7 דקות
מס’ מנות: 10-12 יחידות
סוג: חלבי
תבנית מאפינס
מצרכים:
3 כוסות פטריות שמפניון חתוכות
1 גמבה קטנה חתוכה לריבועים קטנים (כמו סלט)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 ביצים
4 כפות קמח מלא
1 כפית אבקת אפייה
4 כפות גדושות גבינת קוטג’
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כף אבקת מרק (פרווה)
לקישוט: גבינה צהובה מגורדת (לא חובה).
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מטגנים עם מעט שמן את הבצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והפטריות ומכסים כ-7 דקות עד שמתרככות. מעבירים לקערה ומצננים.
הפעל טיימר (7 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.
-יוצקים לתבנית (מי שרוצה- שיפזר גבינה צהובה מעל) ואופים במשך כ 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
היי אפרת, יש רעיון מה לשים במקום גמבה? לא חובבים אצלנו
תודה רבה!
היי
אפשר לשים זיתים או בטטה וכדומה, או לוותר(:
היי, תודה על המתכון1
אני רוצה את הפשטידה הזאת בגירסה פרווה, מה לשים במקום הקוטג’?
היי,
אפשר לשים גבינה טבעונית/מעדן סויה טבעי או כף מיונז.
שלום אפרת,
אפשר להקפיא? אם לא,כמה זמן הפשטידה טובה במקרר?
היי,
היות ויש כאן פטריות פחות מומלץ להקפיא.
אפשר לשמור במקרר כ-4 ימים.
היי אפרת חיביים להשתמש באקת מרק?
היי,
לא חייב, אפשר לוותר.
|היי, אני רוצה להכין בשתי אינגליש קייק, מהן הכמויות? תודה מראש 🙂
היי שירה,
יש להכפיל כמויות ב-2.
היי אפרת
נשמע טעים ,אך האם זה יהיה משמעותי מבחינת הטעם אם אותר על הקוטז ועל אבקת המרק ואולי אשים קמח חומוס במקום הביצים?
אולי להוסיף עוד מלח במקום אבקת המרק ואם כן כמה?
תודה תודה .
הקוטג’ נותן נפח לפשטידה. אפשר לשים במקום יוגורט או גבינה לבנה.
אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים כפית שטוחה מלח.
אפשר להכין עם חצי כוס מחית של גרגירי חומוס מבושלים אבל לדעתי הפשטידה תצא דחוסה. נראה לי שכדאי לשים לפחות ביצה אחת.
2 אינגליש זה 4 בצל גדול?
אפשר לשנות את היחס בין הפלפלים לפטריות? כמה?
דחוף!!!!
תטדה
היי יהודית,
ל-2 תבניות אינגליש קייק אני ממליצה להכפיל את כל הכמויות ב-2 (וכן זה אומר 4 בצלים גדולים). ממליצה להשאיר את היחס כמו שהוא, זה יוצא יותר טעים.
היי אפרת,
אין לי פטריות, יש לי הרבה פלפלים. אפשר להחליף את הפטריות עם פלפלים?
אשמח אם תוכלי לענות לי בשעה הקרובה (אם אפשרי כמובן)
תודה מראש
שרה
אני חושבת שאפשר.
תודה על המענה המהיר.
יש לך מושג כמה פלפלים להוסיף?
אני חושבת שבסביבות 3 פלפלים קטנים או 2 גדולים.
עשיתי אכן עם פלפלים.
יצא מעולה!!
מרוב שזה טעים וקטן, נשנשנו את כל הכמות עד שזה נגמר:)
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
אפשר קמח כוסמין מלא במקום הקמח המלא?
האם יש אופציה להחליף את הקוטג’ בסוג אחר של גבינה או יוגורט אבל טבעוני כמו יוגורט של סויה?
בטח מיכל, כל מקום שרשום קמח מלא את יכולה לשים במקום קמח כוסמין מלא. לדעתי זה אפילו עדיף כי קמח הכוסמין המלא גם בריא יותר מבחינה תזונתית וגם נותן תוצאה מוצלחת יותר.
לגבי החלפת הקוטג’, בגדול אני יודעת שזה אפשרי מאחר וטבעוניים כן משתמשים ביוגורט סויה בפשטידות אבל האמת שלא ניסיתי, כך שאין לי מושג איך זה יוצא מבחינת טעם. אם תחליטי לנסות, אשמח לשמוע איך יצא.
תודה רבה!מבטיחה לעדכן
מתכוונת להגיש מחר בערב – צריך לצנן לגמרי ורק אז לשים בכלי סגור במקרר?
כן 🙂
32 דק’ אמורים להזהיב קצת למעלה?
אמורים להזהיב ממש מעט. תשאירי עוד 5-8 דקות ליתר בטחון (עד 40 דקות).
בבקשה צריכה תשובה דחוף! הכנתי מאפינס ובלי גבינה צהובה ולא יודעת אם מוכנים כבר. מתי אני יודעת שמוכן?
כמה זמן הם בתנור? תבדקי עם קיסם במרכז המאפינס אם יוצא יבש לגמרי.
תודה רבה על התשובות המפורטות. שאלה אחרונה – אפשר להכין יום לפני אחה”צ, לשמור במקרר ולחמם למחרת בערב במיקרו?
אפשר להכין יום לפני אבל עדיף לחמם בתנור אם יש לך אפשרות.
אם מכינה בתבניות אלומיניות חד – פעמיות של מאפינס צריך לשמן?
היי שרון,
מומלץ לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת (בערך שליש כוס). אם את רוצה את יכולה בנוסף לפזר גם כף גבינת פרמזן מגורדת.
אם יש לך פטריות טריות אז תשתמשי בהן אבל אם אין לך, את יכולה להשתמש בפטריות משימורים, בערך שתי קופסאות מסוננות מנוזלים.
שימי חצי כף אבקת מרק, חצי כפית שטוחה מלח ורבע כפית שטוחה פלפל שחור.
וכן, מומלץ לשמן את התבנית.
בהצלחה!
שכחתי לשאול – כמה מלח ופלפל?
מתכוונת להכין בתבנית אינגליש קייק – כמה גר’ פרמז’ן צריך לפזר? אפשר להשתמש בשימורי פטריות ובכמה? כמה גר’ פרמז’ן צריך לפזר?
האם אפשר להמיר את האפיה לתבנית אינגליש קייק?? אם כן האם הכמות הרשומה היא לתבנית אחת או לשתי תבניות?
תודה מראש
היי לילך,
אפשר. הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת. מאחר וזו תבנית אחת קחי בחשבון שזמן האפיה יכול להתארך לכ-40 דקות.
יום נעים 🙂
תודה.אנסה בעזרת השם
טוב .אולי אעשה את זה .אני לא רוצה חלבי .מה אחליף בקוטג’?
הי שרית,
הקוטג’ נותן עסיסיות לפשטידה אבל לדעתי את יכולה לשים במקום כף אחת מיונז או לוותר בכלל.
אני מצרפת לך קישור לכל הפשטידות שניתן להכין גם בגרסת פרווה:
https://www.10dakot.co.il/tag/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94/
עשיתי בדיוק לפי המתכון והפשטידה לא נאפתה מלמעלה השחימה ובפנים נשארה מיימית 🙁 מה השתבש לי בדרך???
הי לירי, זה קשור לתנור. כנראה שהתנור שלך חזק מידי. במקרה כזה צריך להחזיר את הפשטידה לתנור ולהנמיך את חום התנור ל 160 מעלות ולכסות את הפשטידה בנייר אלומיניום.
הי, במה ניתן להמיר את הקוטג’? אין לי. גם אין לי יוגורט
תודה
הי מיכל, הקוטג’ מוסיף טעם. את יכולה להוסיף במקום גבינה לבנה אם יש לך. אם אין לך תוותרי ותוסיפי לתערובת מעט גבינה צהובה מגורדת/בולגרית/פרמזן.
היי..אפשר גם מקמח רגיל ולא מלא?
היי מאי, בטח שאפשר 🙂