זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
מצרכים:
800 גרם פרגיות חתוכות לקוביות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
3 גזרים פרוסים לעיגולים דקים
גמבה חתוכה גס
4 כפות עלי כוסברה קצוצים
רוטב קרם קוקוס:
400 מ”ל קרם קוקוס
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה כורכום
6 כפות מלאות רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות שטוחות סילאן
מלח (בין שליש לחצי כפית)
קמצוץ פלפל שחור
*תבלין צ’ילי חריף (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה או סיר עם כף שמן ומטגנים את הפרגיות כדקה מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן אך מבפנים הן עדיין לא מבושלות לגמרי. מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת/הסיר משאריות הנוזלים, מחממים 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את השום, הגזר והגמבה, ממליחים מעט עם המלחייה ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהירקות מתרככים (מומלץ לכסות ולערבב מידי פעם).
-מוסיפים את הפרגיות שבישלנו קודם לכן (בלי הנוזלים שהצטברו בצלחת) ומתבלים ברוטב צ’ילי מתוק, סילאן, פפריקה, כורכום וקמצוץ פלפל שחור. מערבבים במשך כ-2 דקות. מוזגים את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהתבשיל מבעבע). מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. בסוף מפזרים עלי כוסברה קצוצים ומוסיפים מלח בהדרגה לפי הטעם. מבשלים כדקה נוספת.
*מומלץ לאכול עם אורז לבן ולפזר מעל תבלין צ’ילי חריף.
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- פסטה עם פרגיות
האוכל הכי טעים שהכנתי בחיי!!
אפרת, את מצילה אותי בכל פעם מחדש. הרגשתי כאילו אכלתי כעת בנאיה..
תותחית על.
איזה כיף לשמוע!
תודה אפרת❤️
המתכון מזכיר מאד מתכון ברזילאי קלאסי בשם מוקקה – תבשיל דג עם ירקות וקרם קוקוס.
ד”א את השטרוגונוף הרוסי שנאכל הרבה בברזיל, מכינים היהודים בברזיל עם קרם קוקוס במקום השמנת או החלב של המתכון המקורי. הרעיון גם דומה למתכון הזה, רק שנעשה עם רוטב עגבניות והירקות שהולכים ביחד זה תירס ופטריות
מתכון פצצה ! ללקק את האצבעות.
הוספתי גם קוביות בטטה לירקות,
והפחתתי קצת מהסילאן.
יצא תענוג.
נראה מעולה!
תודה ענבר🙂
אפשר לוותר על הצ’ילי מתוק וסילאן?
או להחליף במשהו בלי סוכר?
פחות מומלץ, יהיה חסר לזה טעם.
אם את לא רוצה סוכר ממליצה לך להכין את הרוטב במתכון הזה- עוף ברוטב קארי
מאז שהכרתי את האתר שלך אני סומכת רק עלייך וגם באפייה לא רק בישול מתכון נדיר מעולה וממש טעים זו פעם שנייה שאני מכינה
כיף לשמוע!
תודה על הפרגון❤️
פעם ראשונה שעושה מתכון מהאתר ויצא מעולה!
ברוכה הבאה לאתר, שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
האם אפשר עם חזה עוף? ייצא רך?
היי,
כן, אפשר להשתמש בחזה עוף(:
הי אפרת המתכון נראה מעולה, האם אפשר להוסיף אליו כרובית קפואה?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף כרובית.
הי אפשרת
האם אפשרי עם רצועות חזה עוף ולהוסיף תיבול קארי?
רוצה להכין רצועות חזה עוף בקארי וקוקוס
היי מיכל,
אפשר להשתמש בחזה עוף ואפשר להוסיף כף- שתיים מחית קארי.
מתכון פשוט וטעים מאוד! הילדים עפו על זה ואשתי אכלה מנה כפולה מהרגיל.
תענוג!
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
תודה רבה! זה מתכון מצויין שתמיד מצליח, קל ומאוד טעים גם בגיוונים שונים. אני שמה חצי מהצ׳ילי המתוק, ומגוונת בירק לפי מה שיש- היום שמתי ברוקולי וסלרי, ללא גמבה וללא כוסברה. יצא מעולה.
וכמובן גם בצל, שום וגזר!
שמחה שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, הייתי רוצה להכין את המתכון עם טופו. איך כדאי להכין כדי שהטופס יספוג את הטעמים?
היי,
מצרפת לך מתכון לטופו וירקות בקארי שיש בו קרם קוקוס.
אפרת, יש לי נוזל קוקוס..? יילך פה? אם לא אז יש לך רעיון מה לעשות איתו? קניתי אותו ואין לי מושג מה אפשר לעשות איתו אני רואה במתכונים שהקרם קוקוס יותר הולך בבישול ואפייה…
ד”א עשינו את המתכון של הרולדת תמרים יצא טעים ממש!!תודה:)
היי,
נוזל/חלב קוקוס עשוי להתאים, אך הרוטב יהיה פחות קרמי וסמיך.
שמחה שאהבתם את המתכון של רולדת תמרים(:
יצא מעולה. הוספתי גם גבעולי סלרי חתוכים וזוקיני ויצא מעולה. ממליצה להוסיף קצת יותר מלח ממה שמצוין במתכון
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ששיתפת❤
יצא מאוד מתוק…ניסיתי להיפטר מהרוטב המתוק והוספתי חלב קוקוס במקום ועדיין היה מאוד מתוק. לדעתי הסילאן מיותר.
היי קרן,
המתכון הזה אכן מתוק יחסית, כך שאם את פחות אוהבת אפשר לוותר על הסילאן או להפחית מכמות רוטב הצ’ילי המתוק(:
איזה באעסה שלא קראתי קודם זה מתוק מאד ומדי מה עושים עכשיו???
היי,
אפשר לשפוך את רוב כמות הרוטב, להוסיף מעט מים ותבלינים אם צריך ולבשל כמה דקות. זה אמור להפחית את המתיקות.
היי אפרת.
איך אני גורם לעוף שיספוג יותר טעם?
היי ארז,
בישול ארוך על אש נמוכה יעניק לעוף טעם עשיר יותר. בנוסף אפשר להשרות את הפרגיות לפני הבישול במרינדה של רטבים שאתם אוהבים, תבלינים, ומעט שמן.
בהצלחה!
חתכתי את הירקות ואת העוף אבל נגמר לי הגז. אפשר להכין את המתכון הזה בתנור? אם לא, יש מתכון אחר בתנור עם המרכיבים האלו? תודה
היי,
אני לא בטוחה שיצא מוצלח בתנור, אבל את יכולה לנסות לאפות על 180 מעלות כשעה- שעה ורבע (כדאי לוותר על הבצל, ולחתוך את הגזר והגמבה מאד דק).
מצרפת לך מתכון לפרגיות בתנור, את רוטב הסויה, הצ’ילי והסילאן תוכלי להשמיט ולהוסיף קרם קוקוס😊
תודה רבה על המענה המהיר
הי אפרת,
תודה על המענה המהיר. זה לא מובן מאליו ובטח לא בשישי בצהריים.
הכנסתי הכל לתנור לשעה ורבע ויצא טוב. פחות לעומת על הגז אבל עדיין טעים מאד.
תודה רבה ושבת שלום
תודה שחזרת לעדכן, ושבת שלום:)
היי אפרת, האם אפשר להשמיט את הרוטב צ’ילי והסילאן? אני לא צורכת סוכר.או שזה ישנה את סמיכות הרוטב?
היי רינת,
אני חושבת שזה ייצא פחות טעים כי זה מה שנותן את הטעם.
האתר האהוב עלי.
מה אפשר לשים במקום סילאן (אין לי)?
אפשר לשים כף דבש או סירופ מייפל.
יצא מעולה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא טעים מאוד! תודה על המתכון
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביה
הצילו אפרת, אני כל כך רוצה להכין את המתכון הזה אבל בטעות קנינו פרגית טחונה. איך ניתן להמיר פרגית טחונה ולשמור על המתכון הטעים? יש לך עצות? תודה 😕
היי טניה,
מתנצלת על העיכוב בתשובה, מקווה שהסתדרתם.
אולי אפשר לקצוץ גם את הגזר והגמבה דק ולהכין כמו “בולונז” רק עם רוטב קרם קוקוס.
תודה אפרת אבל לא עדיף קציצות? ואם כן, איך כדאי לעשות אותם?
קציצות זה גם רעיון מעולה נגיד כמו במתכון הזה- קציצות עוף ברוטב פטריות ופלפלים, רק עם הרוטב שבמתכון הזה.
אין על האתר שלך! שבתות, חגים ושאר ימי השבוע!
אפשר עם כוסברה יבשה?
אם כן, כמה?
תודה לילי 🙂
אפשר לשים כחצי כפית כוסברה יבשה.
הוספתי תפוחי אדמה שבודלו מרטש וקצת ליים. יצא מהמם!! תודה רבה!
״בושלו מראש״
ככה זה כשכותבים תוך כדי אכילה 😉
מעולה 🙂
תודה ליאור
היי, נתקעתי בלי גמבה אפשר במקום זה לשים פלפל ירוק חריף? אני אוהבת חריף. זה יתאים מבחינת טעמים?
כן אפשר אבל מספיק לשים חצי פלפל ירוק אחרת זה יהיה חריף מידי.
יצא מדהים עשיתי את זה יחד עם האורז הודי שלך
נראה מעולה 😍
שלום לך. האם אפשר עם שוקיים באותו אופן הכנה?
אני חושבת שכן.
לאחר הוספת הירקות אין צורך להמתין שהם יתרככו. אפשר להוסיף ישר את השוקיים ולתבל ואז לבשל עם מכסה על אש בינונית נמוכה במשך כשעה ורבע-שעה וחצי.
יש להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק ולוודא מידי פעם שהתבשיל אינו מתייבש.
היי אפרת.
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא פשוט מדהים!! אני ואשתי פשוט נהנים מכל ביס.
חובה להכין אורז לבן ליד.
*השתמשנו בקרם קוקוס ממש שמן (20-22%) אבל לדעתי גם להשתמש גם בקרם פחות שמן.
ואו נראה מעולה!
תודה לך שחזרת לעדכן.
הכנתי השבת ויצא מעולה. בעלי ביקש שאכין שוב….
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את תבשיל הפרגיות בקרם קוקוס ויצא מעולה.
בכלל, אני מכינה הרבה מתכונים מאתר זה והכל מצויין
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נאוה
הי.האם אפשר להכין מראש?
כן.
בטעות שמתי שמן קוקוס במקום קרם קוקוס! יצא מאוד שומני.. איזה באסה! יש דרך להציל את התבשיל?
אוי 😐
אולי תנסי לסנן את הפרגיות מהנוזלים/שומן?
האם ניתן להקפיא?
אני חושבת שכן.
מצויין וקל להכנה. אפשר לדעתי להכין עד שלב הוספת קרם הוקוס לפני ואז גם נוח ממש באירוח. כולם אהבו למחרת עשיתי אותו דבר בגירסה המונית עם טופו
תודה טלי 🙂
וואו יצא ממש טעים ! עם תוספת אורז מושלם👌👏👏👏👏 תודה !
תודה יעל, שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא 🌺
יצא מצויין, תודה רבה 🙂
תודה אמיר 🙂
המנה נראת מאוד מזמינה אך כשניסיתי ושמתי קוקוס זה הרס לי את כל הטעם
לקוקוס יש טעם מאוד דומיננתי שלא מסתדר לי
היי רוז,
את מתכוונת לקרם קוקוס? זה עניין של טעם. לא כולם מתחברים לטעם ולשילוב.
הכנתי לי כארוחת צהריים ונהנתי מכל רגע ….תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
ייצא מעולה. מאוד אוהבת את האתר הזה. הכל יוצא ממנו מעולה.
תודה ענתי 🙂
שנה טובה!
שלום
האם ניתן להחליף את קרם הקוקוס בחלב קוקוס? (הבנתי שהקרם קוקוס בעל אחוזי שומן גבוהים יותר)
אני חושבת שכן.
האם ניסית להשתמש בחלב קוקוס?
אהלן, האם וכיצד ניתן לשלב קארי אדום במתכון?
תודה!
היי נטלי,
אפשר להוסיף בסוף. אני ממליצה להתחיל מכפית אחת ולהוסיף יותר לפי הטעם.
תודה!
אפרת שלום,
האם אפשר להחליף את הגמבה והגזר בקישואים ופטריות?
תודה!
אני חושבת שכן.
יצא ממש טעים מיוחד כול המשפחה התענגה
תודה רבה.. מתכון ממלץ
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
שלום ,במידה ורוצים להכין את זה בגרסה צמחונית ולשים טופו במקום פרגית ,באיזה שלב שמים את הטופו ?
תודה
היי כרמלה,
את קוביות הטופו יש לטגן קודם בנפרד כ-2 דקות מכל צד (עם 1-2 כפות שמן). לתבל קצת במלח ובפלפל שחור. להעביר לצלחת ולהמשיך לפי המתכון. להוסיף אותן בזמן שמוסיפים את הפרגית.
יצא ממש טעים. המון תודה.
תודה ענת, שמחה לשמוע 🙂
האמת שלא יצא משהו למרות שנראה מדהים, השילוב של ההתבלינים לא משהו
זה עניין של טעם 🙂
מתכון נפלא! התענגנו!
הוספתי גם צילי לחריפות.
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום
יצא מצויין!
אפילו זכר האלפא שלנו שמתנגד נחרצות לקוקוס בכל צורותיו אכל, אהב וביקש עוד.
אני ללא ספק אאמץ את המתכון הזה ואחזור עליו שוב ושוב.
תודה
תודה יערה, שמחה לשמוע 🙂
אפרת יקרה, המתכון נראה מעולה, אבל, בעלי ממש לא אוהב גמבה וגזר בבישול, את חושבת שאפשר להחליף בירקות אחרים, או שזה כבר ממש לא המתכון?
תודה מראש:)
היי הדסה,
אפשר להכין בלי גזר וגמבה, זה פשוט הרבה יותר טעים עם.
איזה ירקות באים בחשבון? אני ארשום לך אם הם מתאימים.
האמת, כל ירק אחר חוץ מדלעת, למשל, ברוקולי, שעועית ירוקה, דלורית, קישוא באמת כל דבר שיחליף גזר וגמבה, תודה רבה על ההתיחסות המהירה!!!
דלורית וקישוא יכולים להתאים.
יצא טעים אך מתוק מדי לטעמי.
בפעם הבאה אוריד את כמות הסילאן
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
עם מה ניתן לתבל במקום הרוטב צ’ילי?
תודה
היי יעל,
לא כדאי לוותר על הצ’ילי במקרה הזה.
יום נפלא 🙂
נשמע נהדר! אפשר לעשות גם עם חתיכות חזה עוף?
כן אורנה, אפשר.
המשך יום מקסים 🙂
הכנתי את המנה אתמול ויצא מושלם!
תודה על עוד מתכון משגע!
תודה שחזרת לעדכן!
יום מקסים 🙂
בוקר טוב. במה אפשר להחליף את הקוקוס? שמנת מתוקה? חמוצה? או אולי חלב?
תודה
היי יוסי,
לקרם קוקוס יש טעם מיוחד ואני ממליצה לא לוותר עליו.
אני אישית לא מערבבת בשר וחלב יחד כך שאני לא יודעת לגבי האופציות האחרות.
שבוע נפלא 🙂
יצא מעולה!
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂