זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות
מצרכים:
500 גרם סטייק /שיפודי פרגית
למרינדה:
1/3 כוס שמן זית
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 שן שום גדולה כתושה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כף עלי תימין (בלי הגבעול)
שליש כפית מלח
אופן הכנה:
-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מתבלים את הפרגיות היטב.
-מחממים מחבת עם מעט שמן ומבשלים את הפרגיות עם מכסה (על אש בינונית) במשך כ-5 דקות. הופכים את הפרגיות צד, מכסים ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהפרגיות מתבשלות.
*אופציית פרגיות בתנור: ניתן לצלות את הפרגיות בתנור שחומם מראש ל200 מעלות 10-15 דקות מכל צד.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
איזה תוספת תתאים עם הפרגיות האלה?
פירה, אורז לבן, פתיתים, ירקות בתנור, תפוחי אדמה אפויים.
שלום אפרת
האם מתאים לעשות חזה עוף ?
כן
שלום וברכה!
אין לי בבית כוסברה. האם מתאים להחליף בשמיר (טרי)?
תודה!
היי מוריה,
שמיר קצת פחות מתאים, אבל אם אוהבים את טעמו אפשר להוסיף ממש מעט ממנו.
אפשר גם להשתמש בפטרוזיליה במקום כוסברה.
הי, כמה לדעתך לשים אם יש לי תבלין טימין יבש ולא טרי?תודה!!
כחצי כפית.
ואי התבלבלתי בשאלה.. סורי.. התכוונתי כמה אם משתמשת בקוביות תיבול קפואות- 1 מכל אחד או להסתפק ב-1 מסוג 1?
1 מכל אחד.
אין לי כוסברה ופטרוזליה טריים אפשר להשתמש ביבש?
אפשר לשים כחצי כפית מכל סוג.
היי אפשר לוותר על הצ’ילי?
כדאי לשים 2 כפות סילאן במקום.
הי אפרת, האם ניתן להכין יום קודם? ולחמם למחרת? ואם כן איך?
או שזה חייב להעשות לפני ההגשה?
היי ענת,
זה טעים יותר כשמכינים באותו יום אבל אפשר להכין גם יום לפני ולחמם בתנור לפני ההגשה.
תודה על האתר המדהים שלך…אחרי שיטואים ברשת , בסוף תמיד אכין את המתכונים שאת מציעה….
לגבי הצליה של הפרגיות, איזה תוכנית מדובר? אפשר בתוכנית הרגילה של התנור?
תודה
כן, אפשר בתוכנית האפיה הרגילה.
מה אפשר לשים אם אין כוסברה?
תודה על המתכונים הנהדרים!
אפשר לוותר על הכוסברה.
יום מקסים 🙂
יצא טוב מאוד!והעיקר- בזכותך במהירות ובקלות! תודה. שמתי בזיליקום כי זה מה שהיה לי..במקום העלים הירוקים שציינת וקצת תבלין לשווארמה, תבלין על-האש ופלפל שחור, בנוסף לשום וכו’ שכתבת.
נשמע מצוין 🙂
תודה קטלין.
היי..
עמיתי לשאול אם עלי הטימין הכרחיים או שאפשר להחליף המשהו?עלי דפנה למשל..
רציתי
היי יפית,
אין בעיה לוותר או להמיר במעט עלי דפנה.
יום נפלא 🙂
היי,
אפשר לטגן בפלנצ’ה ?
כן, אפשר.
הכנתי אתמול בערב וזו הייתה הצלחה מסחררת!!!! תודה רבה על מתכון מצוין.
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הכנתי לסעודת פורים רק מהמתכונים שלך:
השולחן היה צבעוני וטעים-עובדה שהכל חוסל…..
2 סוגי תיבול לפרגית -עישבי תיבול והשני דבש וחרדל
תפו”א עם מייפל , אושפלו ,עוגת שוקולד ב-3 מצרכים וכו’
הכל היה מגוון ומוצלח!!!!
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה והמשך יום נפלא 🙂
היי , תודה רבה על המתכונים !!!
רציתי לדעת אם אפשר להכין חזה עוף במקום פרגית ?
אפשר אבל זה ייצא פחות עסיסי כי חזה עוף הוא חלק יבש יחסית. בכל אופן אני ממליצה לטגן במחבת כ- 3-4 דקות מכל צד ולא לאפות בתנור.
מתאים להוסיף פה נענע? יש לי מלא
היי נאוה,
אני מניחה שכן.
מתוך כל מאכלי החג – הפרגיות האלו היו הכי פופולריות! שיחקתי קצת עם העשבי תיבול כי לא היה לי בדיוק לפי המתכון, אבל זה יצא לא פחות פצצה!
תודה רבה!
אני שמחה לשמוע!
תודה אביגיל והמשך יום נפלא 🙂
היי אפשר להוסיף אבקת מרק ?
כן דלילה, אפשר להוסיף עד כפית שטוחה אבקת מרק.
אהלן נשמע מתכון מגרה, יש אפשרות לוותר על התימין ובמקום פטרוזיליה טריה לשים תבלין של פטרוזיליה ?
כן אורלי, אפשר.
המשך יום נפלא 🙂
רוצה להכין כמות כפולה של פרגיות (קילו בערך) האם עלי להכפיל את כל שאר המרכיבים ?
תודה רבה.
כן גלית, רצוי.
סופ”ש נעים 🙂
אם אין לי צ’ילי אוכל להשתמש בסילאן??
כן אתי, אפשר.
חג שמח 🙂
הי , אם עושים את זה בתנור צריך לכסות עם נייר כסף ?
הי חיים,
אין צורך לכסות בנייר כסף, רק מומלץ לשים לב שהפרגיות לא נשרפות (במיוחד בתנורים חזקים).
תודה על התגובה המהירה .
תוכלי לומר באיזה כלי את ממליצה להשתמש אם אני עושה את זה בתנור ?
היי חיים,
אפשר להניח את הפרגיות ישירות על רשת התנור אך מומלץ להניח בתחתית התנור תבנית כדי למנוע טפטוף של נוזלים על תחתית התנור.
אפשרות נוספת היא להניח את הפרגיות בתבנית פיירקס או מאלומיניום (חד פעמית).
שים לב שבשני המקרים יש צורך להפוך את הפרגיות צד לאחר 10-15 דקות כדי שיקבלו צלייה שווה.
בהצלחה 😉
יצא מעולה הכנו לערב חג סוכות.
הוספתי קצת מלח היו תגובות נהדרות.
ביצעתי זאת על מחבת מיוחדת מאבן שיש למטה ברזל לפיזור החום ,על כיריים גז.
תודה
היי אבי, נשמע מעולה!
שמחה לשמוע שהייתם מרוצים וחג שמח 🙂
נראה מתכון טוב!
אנסה אותו
אשמח לקבל עדכון איך יצא 😉
הכנתי ביום שישי יצא מעולה
אני הוספתי קצת מלח+פ.שחור
תודה על העדכון 🙂