זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 2-3 דקות
מס’ מנות: 15-20 כדורים
סוג: פרווה
כוס גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות
3 שיני שום
חצי בצל קטן קלוף
כף וחצי תבלין צ’ילי חריף
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית מלח
כף קמח חומוס או כף וחצי פירורי לחם
3-5 כפות מים לפי הצורך
כפית אבקת סודה לשתיה
*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)
-מניחים במעבד מזון גרגירי חומוס, חצי בצל קטן, שיני שום וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים תבלין צ’ילי חריף, פפריקה, מלח, קמח חומוס או פירורי לחם ומים בהדרגה וטוחנים עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.
-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.
-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד ולכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).
-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס”מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).
מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו’.
מומלץ לקרוא הערות להכנת פלאפל במתכון לפלאפל.
הקציצות יצאו מצויין! רק דבר קטן- בחלק מהקציצות הורגש טעם לואי מריר… מה יכול להיות? עשיתי בדיוק לפי המתכון… יכול להיות שצריך להפחית מהסודה לשתיה? כי גם במתכון נוסף (עוגת שוקולד ללא ביצים) לפעמים יש טעם מריר וגם שם יש סודה לשתיה. נראה לך קשור?
לא אמורים להרגיש את הטעם של הסודה לשתיה. אם זה מורגש אז אולי היא לא טובה או ששמת כמות גדולה מידי.
אפשר לאפות בתנור
אני לא בטוחה אבל יש מתכון לפלאפל אפוי
האם אפשר להשתמש בחומוס משימורים מסונן
לא מומלץ. הוא רך מידי.
היי תודה על מתכונים מעולים . אפשר להכין תערובת הפלאפל ערב לפני ולפני הטיגון למחרת להוסיף את הסודה לשתייה ?
כן:)
אפשר להכין בבלנדר?
היי
אפשר אם מדובר בבלנדר חזק ומספיק גדול.
תודה רבה!
חייבת לך המון הכרת הטוב בזכותך נהייתי אלופה בבישול העלית לי את הביטחון במטבח..
תודה על הפרגון🩷
אפרת, ערב טוב.
אפשר להשתמש בסיר אידוי/טיגון ללא שמן?
יש לי סיר חדש samurai ואני מחפשת מתכונים שאפשר לעשות בו.
שנה טובה ומתוקה
פנינה
היי
אפשר(:
שנה טובה!
היי, רציתי לשאול האם אפשר להחליף את התבלין צ’ילי חריף בתבלין אחר?
היי
אפשר לוותר עליו(:
הי,יש אפשרות לוותר על הבצל או להחליף במשהו אחר?
היי
אפשר לוותר אבל הבצל מוסיף.
הי, יש אפשרות לוותר על בףהבצח או להחליף במשהו אחר?
היי
לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת…
הי
יש אפשרות להשתמש בחומוס מקופסת שימורים?
היי,
זה לא מומלץ. חומוס קפוא משנה לגמרי את המרקם וגם מתפרק בטיגון.
היי,
האם אפשר להכין מגרגרי חומוס שהושרו, בושלו והוקפאו?
היי,
אפשר להשתמש בחומוס שהושרה והוקפא, אבל לא כדאי להשתמש בחומוס שכבר בושל-הפלאפל עלול להתפרק בטיגון.
הי כמה חומוס אני שמה אם הוא כבר אחרי השריה במים?
היי חני,
שימי 2 כוסות חומוס.
תודה רבה. יצא פלאפל מעולהההה!!!
איזה כיף! תודה שחזרת לשתף(:
היי אפרת.
אין לי תבלין צ’ילי חריף.
מה אפשרי לשים במקום (לא רוצה לוותר על החריפות וגם אין לי פטרוזיליה כוסברה טריה) ?
האם אפשרי לשים פפריקה חריפה ? ואולי בשילוב פילפל חריף ?
תודה .
היי,
אפשר לשים כל תבלין שאוהבים, אפשר גם פפריקה חריפה (מעט).
בהצלחה!
יקירתי למה הפלאפל התפוררו בטיגון ופעלתי בהתאם למתכון? תודה הילדים התאכזבו חייבת להכין ולתת חוויה מתקנת. תודה
היי רחלי,
השתמשת במקרה בחומוס קפוא?
אם הפלאפל התפרק זה יכול להיות כתוצאה מאחד מאלה:
(א) חוסר נוזלים בתערובת (המרקם גרגירי ולא יציב) – ואז יש להוסיף מים בהדרגה ולפי הצורך ולהכניס את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.
(ב) עודף נוזלים בתערובת (המרקם רך מידי) – ואז יש להוסיף 1-2 כפות פירורי לחם או כף קמח חומוס לפי הצורך ולהכניס את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.
(ג) השמן לא מספיק חם ויש צורך להניח לו להתחמם יותר לפני הטיגון.
אפרת תודה על מהירות התגובה. אני מניחה שהיו עודף נוזלים. חתימה טובנ 🌷
האם אפשר להקפיא את הפלאפל לאחר ההכנה?
תודה!!
אפשר אבל עדיף להקפיא את התערובת לפני הטיגון.
היי אפרת!
הכנתי כמות כפולה עם צ’ילי אחד שלם במקום תבלין, וטיגנתי בשמן קוקוס.. יצא ואוו! טעים טעים טעים!!!😋 תודה רבה!😊
נראה מעולה!
תודה גיטא 🌺
מה עושים אם אין מעבד מזון?
בעייתי כי את גרגירי החומוס יהיה קשה לרסק בדרך אחרת.
אני מכינה פעם במעבד טפעם במטחנת בשר
האמת שבמטחנת בשר יותר מוצא כן בעיננו הגרגירים יותר גסים וקראנצים כמו בדוכן פלאפל.
מתכון מנצח
תודה רחל 🙂
שלום רב. האם אפשר להכין את הפלאפל בחומוס מוקפא של סנפרוסט?
לא מומלץ. זה משנה לגמרי את המרקם וגם זה מתפרק בטיגון.
אם ארצה לוותר על החריפות לגמרי או להקטין את כמות הצ’ילי, במה להחליף את הצ’ילי או חלק ממנו?
היי נדב,
החריפות היא נסבלת. זה לא מאוד חריף, זה פיקנטי.
לדעתי זה מה שמיוחד בפלאפל, בלי צ’ילי בכלל זה יהיה קצת משעמם.
אם אתה לא רוצה טעם פיקנטי אפשר להכין את הפלאפל הרגיל, הוא טעים 🙂
התערובת מתאימה גם לאפייה ולא רק לטיגון?
מתאימה אבל התוצאה פחות מוצלחת.
כמה שאני אוהבת את המתכונים שלך!
רעיונות נפלאים, קלים להכנה וטעימים.
תודה על עוד מתכון מנצח!!!
תודה מלכה! 🌺
האם אפשר לאפות במקום לטגן?
אפשר אבל יוצא הרבה יותר טעים ומוצלח בטיגון (ואגב, אם מטגנים בטמפ’ נכונה הכדורים לא סופגים הרבה שמן אלא כמות מועטה בלבד).
אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכנים מקופסה?
לא מומלץ כי הם מתפרקים בטיגון.
יום מקסים 🙂