זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 2-3 דקות

מס’ מנות: 15-20 כדורים

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות

3 שיני שום

חצי בצל קטן קלוף

כף וחצי תבלין צ’ילי חריף

כף שטוחה פפריקה מתוקה

כפית מלח

כף קמח חומוס או כף וחצי פירורי לחם

3-5 כפות מים לפי הצורך

כפית אבקת סודה לשתיה

*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)

אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס, חצי בצל קטן, שיני שום ותבלין צ’ילי חריף וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים פפריקה, מלח, קמח חומוס או פירורי לחם ומים בהדרגה וטוחנים עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.

-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.

-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד ולכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס”מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס”מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).

מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו’.

מומלץ לקרוא הערות להכנת פלאפל במתכון לפלאפל.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט אבוקדו עם ירקות ובולגריתסלט אבוקדו עם ירקות ובולגרית
עוגת קלמנטינה עוגת קלמנטינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אברי (19:27 15.07.2021)

היי אפרת.
אין לי תבלין צ’ילי חריף.
מה אפשרי לשים במקום (לא רוצה לוותר על החריפות וגם אין לי פטרוזיליה כוסברה טריה) ?
האם אפשרי לשים פפריקה חריפה ? ואולי בשילוב פילפל חריף ?

תודה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:30 15.07.2021)

היי,
אפשר לשים כל תבלין שאוהבים, אפשר גם פפריקה חריפה (מעט).
בהצלחה!

avatar
רחלי (12:07 24.09.2020)

יקירתי למה הפלאפל התפוררו בטיגון ופעלתי בהתאם למתכון? תודה הילדים התאכזבו חייבת להכין ולתת חוויה מתקנת. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:58 24.09.2020)

היי רחלי,
השתמשת במקרה בחומוס קפוא?
אם הפלאפל התפרק זה יכול להיות כתוצאה מאחד מאלה:
(א) חוסר נוזלים בתערובת (המרקם גרגירי ולא יציב) – ואז יש להוסיף מים בהדרגה ולפי הצורך ולהכניס את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.
(ב) עודף נוזלים בתערובת (המרקם רך מידי) – ואז יש להוסיף 1-2 כפות פירורי לחם או כף קמח חומוס לפי הצורך ולהכניס את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.
(ג) השמן לא מספיק חם ויש צורך להניח לו להתחמם יותר לפני הטיגון.

avatar
רחלי (17:39 24.09.2020)

אפרת תודה על מהירות התגובה. אני מניחה שהיו עודף נוזלים. חתימה טובנ 🌷

avatar
גיטי סגל (20:47 25.06.2020)

האם אפשר להקפיא את הפלאפל לאחר ההכנה?
תודה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:54 25.06.2020)

אפשר אבל עדיף להקפיא את התערובת לפני הטיגון.

avatar
גיטא (11:51 22.11.2019)

היי אפרת!
הכנתי כמות כפולה עם צ’ילי אחד שלם במקום תבלין, וטיגנתי בשמן קוקוס.. יצא ואוו! טעים טעים טעים!!!😋 תודה רבה!😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 22.11.2019)

נראה מעולה!
תודה גיטא 🌺

avatar
עמית (15:55 29.01.2019)

מה עושים אם אין מעבד מזון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:03 29.01.2019)

בעייתי כי את גרגירי החומוס יהיה קשה לרסק בדרך אחרת.

avatar
רחל איזק (16:37 19.03.2019)

אני מכינה פעם במעבד טפעם במטחנת בשר
האמת שבמטחנת בשר יותר מוצא כן בעיננו הגרגירים יותר גסים וקראנצים כמו בדוכן פלאפל.
מתכון מנצח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 19.03.2019)

תודה רחל 🙂

avatar
רחל (13:16 24.01.2018)

שלום רב. האם אפשר להכין את הפלאפל בחומוס מוקפא של סנפרוסט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:21 24.01.2018)

לא מומלץ. זה משנה לגמרי את המרקם וגם זה מתפרק בטיגון.

avatar
נדב (10:01 21.01.2018)

אם ארצה לוותר על החריפות לגמרי או להקטין את כמות הצ’ילי, במה להחליף את הצ’ילי או חלק ממנו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:57 21.01.2018)

היי נדב,
החריפות היא נסבלת. זה לא מאוד חריף, זה פיקנטי.
לדעתי זה מה שמיוחד בפלאפל, בלי צ’ילי בכלל זה יהיה קצת משעמם.
אם אתה לא רוצה טעם פיקנטי אפשר להכין את הפלאפל הרגיל, הוא טעים 🙂

avatar
שיר (13:47 19.01.2018)

התערובת מתאימה גם לאפייה ולא רק לטיגון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 19.01.2018)

מתאימה אבל התוצאה פחות מוצלחת.

avatar
מלכה (15:36 18.01.2018)

כמה שאני אוהבת את המתכונים שלך!
רעיונות נפלאים, קלים להכנה וטעימים.
תודה על עוד מתכון מנצח!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 18.01.2018)

תודה מלכה! 🌺

avatar
גלית (10:47 18.01.2018)

האם אפשר לאפות במקום לטגן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:12 18.01.2018)

אפשר אבל יוצא הרבה יותר טעים ומוצלח בטיגון (ואגב, אם מטגנים בטמפ’ נכונה הכדורים לא סופגים הרבה שמן אלא כמות מועטה בלבד).

avatar
אתי (07:58 18.01.2018)

אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכנים מקופסה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 18.01.2018)

לא מומלץ כי הם מתפרקים בטיגון.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.