זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 ארטישוק ירושלמי בינוניים (כ-400 גרם)
2 תפוחי אדמה גדולים
1/2 כפית מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
-מבשלים את הארטישוק ותפוח האדמה בסיר עם מים עד לריכוך מלא (אם מזלג ננעץ בקלות הם מוכנים).
-טוחנים את הירקות עם בלנדר ידני או בעזרת מיקסר חשמלי (ואז מקבלים פירה עסיסי ובעל מרקם חלק ללא צורך בהוספת שמן או מים).
-מתבלים, מערבבים ומגישים.
ראו גם
שלום. איך מקלפים את הארטישוק הירושלמי
תודה
היי,
עם סכין חדה יש לחתוך בתנועות סיבוביות את כל העלים הירוקים עד שנשארים עם ה’לב’- החלק הבהיר התחתון. לאחר מכן יש להסיר את הגבעול הירוק שלמטה.
שלום,
תודה רבה על המתכונים הנהדרים והמוצליחים,ישר כוח!
רציתי לשאול עם זה בסדר שאני ישים לבבות ארטישוק של סנפרוסט?
היי אודליה,
לביבות ארטישוק זה משהו אחר מארטישוק ירושלמי. אני מתכוונת לירק הזה (צירפתי תמונה).
בכל מקרה יכול להיות שזה ייצא טעים גם עם לביבות ארטישוק מבושלים. לא ניסיתי 🙂
היי
אני מחפשת תוספת מעניינת מארטישוק לכבד עוף.
מעדיפה על בסיס ירק ללא פחמימה
חיפשתי קרם ארטישוק והגעתי למתכון
האם אפשר לעשות אותו ללא תפוח אדמה?
והאם אפשר לטחון בבלנדר של שייקים (עם גורס קרח)? כי אין לי את שאר המכשירים.
תודה!
היי ליטל,
בלי תפוח אדמה זה ייצא מימי לכן לא מומלץ.
אפשר למעוך עם מועך פירה רגיל.
תודה רבה
מעולה!!
תודה אורית!
שבת שלום 🙂