זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: פיצה בינונית
סוג: חלבי
מצרכים:
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (כ-2 כוסות)
1 ביצה
שליש כוס (40 ג’) קמח שקדים (בפסח אפשר לשים 4 כפות קמח מצה= 30 ג’)
רוטב פיצה: כף רסק עגבניות, כף עגבניות מרוסקות משימורים, שן שום כתושה, מעט מלח ומעט אורגנו מיובש
לפיזור מעל: 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
-ממיסים 200 גרם מוצרלה במיקרוגל במשך 30-40 שניות ומערבבים עד לקבלת תערובת בצקית אחידה.
-מניחים לתערובת להתקרר כחצי דקה ומוסיפים ביצה וקמח שקדים. מערבבים עד לאיחוד החומרים.
-מעבירים את התערובת לנייר אפיה ומשטחים בעזרת הידיים לעיגול בקוטר כ- 25 ס”מ (אם התערובת דביקה אפשר להרטיב את הידיים).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 5 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים וממתינים כדקה.
-מכינים רוטב פיצה: מערבבים בקערית כף רסק עגבניות, כף עגבניות מרוסקות משימורים, שן שום כתושה, מעט מלח ומעט אורגנו מיובש.
-מורחים את הרוטב על בצק המוצרלה ומפזרים גבינת מוצרלה מגורדת. מחזירים לתנור החם ואופים במשך כ-12 דקות, עד להזהבה יפה.
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- מתכון לזרוע |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח |
- פשטידת פצפוצי אורז
היי
האם אפשר לבצע במחבת, עם נייר אפייה וללא שמן?
תודה
לא ניסיתי. משערת שאפשר.
היי רוצה לנסות להכין את הפיצה הזאת בלי קשר לפסח נראה טוב. השאלה שלי מה ההבדל בין קמח רגיל לשקדים ? כי ראיתי שכתבת לכמה שאפשרי עם רגיל. זה משנה בטעם ? אם כן אני אקנה שקדים.
היי ליאת,
האמת שלא יצא לי לנסות עם קמח רגיל (כי כל העניין הוא שזה ללא גלוטן).
מישהי בתגובות שיתפה שניסתה עם קמח רגיל ושיצא טעים.
יצא מטורף ביותר במיוחד לחנוכה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
נראה פצצה ננסה בהזדמנות תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
ניראה ממש טעים!
שמחה שאהבת😊
הי, האם אפשר להשתמש בגבינת קשקבל מגורדת במקום מוצרלה?
היי,
אני חושבת שאפשר אם כי לא ניסיתי בעצמי(:
נהניתי מהפיצה הבריאה!
איזה כיף שאהבת את המתכון😊
הפיצה נראית טוב, יש לי 2 שאלות-
אמא שלי באה אלי לארוחה והיא לא מעריצה ענקית של גבינות, האם לבצק יש טעם גבינתי מוגזם?
והאם אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל?
היי,
לבצק יש טעם גבינתי אך שונה מטעם הגבינה בצורתה הרגילה. שווה לנסות(:
אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח רגיל.
תודה רבה😀
מתה על המתכונים שלך❤️😜
אויש שמתי בטעות שקדים טחונים במקום קמח שקדים! לא שמתי לב! ואז הוספתי גם קמח מצה. פישלתי ממש?
אני לא יכולה לומר בוודאות, יתכן שיצא די בסדר… הבצק לא יצא לך עם גושים קטנים?
תקשיבי יצא מעולה!! בעלי שאל למה לא הכנתי כפול….
השאלה היא מה ההבדל בין קמח שקדים לשקדים טחונים?
איזה יופי שיצא מוצלח!
ההבדל ביניהם הוא פשוט- קמח שקדים טחון דק יותר מאשר שקדים טחונים (כמעט כמו אבקה) וכך הוא משמש תחליף לקמח.
כנראה שהשקדים שהשתמשת בהם היו יחסית טחונים דק וכך יצא טוב😊
וואי ממש מהמםם אהבתי את זה
מתקונים קלים טעימים וטובים
👍👍👍
כיף שאהבת:) תודה בתיה🌺
יצא מטורף
שמחה שאהבת! תודה🌺
שלום אפרת תודה על המתכונים המושלמים שלך❤️
מישהי כבר שאלה את השאלה שאני שואלת אבל לא הבנתי מה ענית לה על מה…
אז רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם הגבינה אם אין לי מקרוגל וגם רציתי לדעת אם אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום הכף עגבניות מרוסקות?
ויש לי עוד שאלה רציתי לדעת אם אני מכינה את זה אחרי פסח אם אפשר להשתמש בקמח רגיל או שזה לא עובד?
היי שנה,
אם אין מיקרוגל אפשר להמיס על הגז בלהבה הכי קטנה, עוצמה נמוכה של הגז.
אפשר להשתמש ברסק עגבניות במקום עגבניות מרוסקות.
ודבר אחרון- לא ניסיתי אבל אמור לעבוד עם קמח רגיל.
חג שמח😊
תודה רבה🥰
אני ינסה את המתכון…
היי אפרת רציתי לדעת אם זה בסדר אם יצא לי רוב הגבינה כמו חלב וחלק יצא כמו בסרטון?
תערבבי את הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד🙂
היי אפרת יצא מושלם!!!
כולם אהבו!!!!
תודה רבה!!!
שמחה מאוד שהצליח! תודה על השיתוף🌺
תודה על כל הסבלנות😍
והינה תמונות רציתי לשלוח לפני זה אבל לא נשלח…
נראה טעיםםם, תודה על השיתוף:)
יואו אפרת המתכון הזה מושלםםם(חוץ מיזה שהוא מחסל גבינה בקצב…)
הכנתי כבר 3 פעמים תודה רבה!!!!
שמחה שאהבת!🌷
שלום אפרת -תודה על המתכונים הטעימים,אפשר לטגן את הבצק ,
היי בתיה,
לא בטוחה שיצא טוב בטיגון…
שלום.
האם יש מתכון לתאדיגי(תחתית של אורז)
היי אסתר,
אין עדיין מתכון כזה, אבל יש מתכוני אורז מעולים אחרים:)
אני רוצה להירשם ולא מצליחה משהו ברובוט לט תקין. מה עושים??
שלחתי לך מייל.
אם לא קיבלת, עדכני אותי כאן.
אני מנסה להירשם לאתר אבל הוא כותב ששם המשתמש שלי לא תקין וניסיתי בעברית באנגלית מייל לא מייל מה אני אמורה לעשות?
היי רחלי,
שלחתי לך מייל.
היי אין לי תנור לפסח, יש לי רק מקרוגל… גם עובד רק עם מיקרוגל?
לא חושבת שיעבוד עם מיקרו.
היי,
אין לי קמח שקדים, יש אפשרות לעשות עם קמח מצה בלבד?
כן. אפשר לשים 4 כפות קמח מצה.
האם אפשר
להשתמש בגבינה צהובה ולא גבינת מוצרלה?
תודה רבה!
כן.
היי אפרת
יש דרך אחרת להמיס את המוצרלה לא במיקרוגל
בסיר אולי ?
והאם במקום רסק עגבניות יתאים עגבניה רגילה חתוכה?
תודה.
אפשר להמיס גם על הגז (להבה הכי נמוכה ועוצמה נמוכה).
אפשר, זה ישנה את המרקם והטעם של הרוטב.
היי
אשמח לדעת איזה תחליף לקמח שקדים יעבוד טוב? תודה רבה
היי מאי,
האמת שחוץ מקמח מצה וקמח שקדים לא ניסיתי קמח אחר.
היי, האם אפשר להשתמש בקמח סויה במקום קמח שקדים?
לא יודעת, לא ניסיתי.
שלום גם מתאים לתזונה קיתוגנת
היי אפשר להכין ממוצרלה גוש? לא מגורדת? יש לי 2 גליליפ בבית..
כן אפשר. לבסיס/בצק יש להמיס 200 גרם מוצרלה (כדאי לחתוך קצת את המוצרלה לפני שממיסים) ולפיזור מעל אפשר לחתוך עיגולים דקים ולשים או לגרד בפומפיה גסה.
היי אפרת. מתנצלת על השעה המאוחרת. תודה שחזרת לעדכן ולילה טוב!😴
היי🙂 מהם הכמויות והחומרים הנדרשים לפיצה כשרה לפסח? תודה. (יש לי המון קמח מצה בבית שנשאר עוד מפסח ואני לא יודעת מה לעשות איתו)
היי גליה,
אין לי מתכון מוצלח לפיצה כשרה לפסח עם קמח מצה אבל אולי תמצאי מתכונים אחרים שאפשר להכין. תרשמי בחיפוש באתר “קמח מצה” ויעלו לך כל המתכונים שאפשר להכין עם קמח מצה.
תודה על המתכון החמוד.
דרך אגב, זה עובד גם עם גבינה צהובה?
המתכון יצא אלוף!!!
הילדים חשבו שזה בצק אמיתי!
ממליצה בחום!
זה אמור לעבוד גם עם גבנ”צ.
שמחה שהם אהבו 🙂
היי אפרת דבר ראשון אני משתמשת המון עם המתכונים שלך והם מושלמים!!!!
יש לי שאלה רק על איזה נייר צילמת את הפיצה?
אני מאוד מחפשת ניירות כאלו תודה!
היי, קונים את זה בחנויות לכלים חד פעמיים.
יש לך חנות ספציפית להגיד לי?
כי לא ראיתי דבר כזה
תודה!!!
אם אני לא טועה קניתי את זה בחנות חד פעמי שצמודה לג’אמפארק בראשון לציון (לישנסקי 18).
אני מיואשת. המתכונים פה נראים אחלה אבל ׳במציאות׳ הכול יוצא פחות אטרקטיבי ופחות טעים. האם הבעיה רק אצלי או שזו ׳בעיה׳ בכל מתכון בלי חיטה? אשמח שיוספו דגשים ואזהרות שנדע למה לצפות. יש לי שני צליאקים בבית ומצה שיאכלו פיצה נורמלית. ניסיתי בצק כרובית- מפח נפש. מפחדת לנסות את המתכון הזה
היי מירית,
תחתית הפיצה על בסיס בצק הכרובית יוצאת רכה ולחה ולא כולם מתחברים (בטח שלא ילדים). המתכון הזה הרבה יותר מוצלח מבצק הכרובית. הילדים שלי אפילו שלא צליאקים אהבו.
אני הכי ממליצה על המתכון הזה – מתכון לפיצה ללא גלוטן.
שבוע טוב!
נראה מצויין ומעניין מאוד!
אין לי מקרוגל.. איך אפשר להסתדר?
שבוע טוב 🌺
אפשר להמיס גם על הגז (להבה הכי נמוכה, עוצמה נמוכה).
וואאו זה נראה מעולה! בחודשיים האחרונים גילו אצלי רגישות לגלוטן לצערי!
אבל מאז שגיליתי את האתר הזה אני לא מפסיקה להכין דברים והכל יוצא מוווששללםם!!!
תודה ענקית!!!!:-)
(איך עושים את הלב?)
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
תודה לך.
(לגבי הלב ואייקונים אחרים, אם את גולשת מהמחשב אז יש תוסף שנקרא Emoji for Google Chrome שמתקינים אותו בדפדפן כרום.
אפשר גם לרשום Emoji בגוגל וזה יציג אתרים שניתן להעתיק מהם את האייקונים ולהדביק היכן שרוצים).
יופי של סרטון ! האם הכוונה למוצרלה לבנה (עיגול מוצרלה) או צהובה
היי אוסנת,
הכוונה לעיגול מוצרלה מגורד.
שלום אפרת,
אפשר גבינה מגורדת רגילה?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
וואו זה נראה מעולה!! כבר אין לי מתי להכין לפסח הזה (וגם אין לי תנור חלבי לפםח חח), אבל חייבת לנסות אפילו אחרי פסח!! אגב, מאוד אהבתי את סרטוני ההדרכה!! זה חדש?? או שלא שמתי לב לזה עד עכשיו?? בכל זאת אשמח לראות עוד סרטונים דומים, זה מאוד עוזר לעשות סדר בראש 🙂 חג שמח יקירה 🙂
כן, הסרטונים חדשים 🙂
חג שמח ❤️