זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 סלסלות פטריות טריות חתוכות מסוג שמפיניון או פורטבלו (מומלץ לשלב)
פלפל אדום (גמבה) קצוץ
4 שיני שום קצוצות
שני שליש כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק
תיבול: שני שליש כפית מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות, הגמבה והשום, ממליחים מעט ומטגנים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב במהלך הבישול).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
אפשר במקום פלפל אדום צהוב או ירוק?
כן. עדיף צהוב
אפרת יקרה, הסלט הזה תמיד היה בראש שלי, הייתי רואה אותו בחיפושים והייתי אומרת לעצמי “חייבת להכין יום אחד” ומשום מה לא הגעתי לזה אף פעם! אבל אתמול סוף סוף אמרתי שאני הולכת להכין לכבוד שבת קודש 🙂 אפרת, זה אחד הסלטים הטעימים!! רק מצטערת שלא זכיתי לטעום עד עכשיו חחח . אבל אין ספק שזה הולך להיות סלט קבוע על שולחן השבת שלנו 🙂 תודה רבה אפרת ושבוע טוב ומבורך!
שבוע טוב ומבורך,
איזה כיף לשמוע!
תודה לך❤️
אחד הסלטים המוצלחים, פשוט להכנה, ויוצא דליקטס כמו כל המתכונים של אפרת.
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
היי, תודה רבה!
הכנתי על בסיס מים במקום שמן ויצא טעים וטוב :P-)
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
הי
אפשר לוותר על הבצל?
האם מתאים כתוספת לחלות ולדגים או כתוספת חמה למנה עיקרית?
תודה על אורך הרוח ועל כל המתכונים השווים!
היי,
אפשר לוותר על בצל למרות שהוא מאד מוסיף(:
הסלט מתאים גם כתוספת קלילה למנה עיקרית.
תודה על המילים הטובות🌺
כמה ליטר זה יוצא?
היי,
אני לא בטוחה כמה יוצא בליטרים…
יוצאות כ-4 מנות.
זה יצא לי ליטר ( 4 קופסאות של רבע ליטר)
מעולה, תודה שחזרת לעדכן😊
הי יקרה,
האם יצא טוב עם פטריות מקופסת שימורים?
היי,
כן אין בעיה להשתמש בשימורים:)
היי אפרת, הכנתי ויצא טעים מאד. תודה
נראה מעולה😊
היי אפרת
מהי הכמות למנה אחת בעיקר מבחינת הפיטריות ?
דבר שני אני מאדה את הפיטריות בקצת מים לא בשמן ויוצא מרקם לא טעים במיוחד האם לקצר את משך זמן הפיטריות על האש או מה ניתן לעשות כדי שהפיטריות יתאו עם מרקם טעים ?
חשוב לי מאוד להמנע משמן
תודה
אני ממליצה להכין מחצית מהכמויות. זה ייצא 1-2 מנות.
זה בגלל שאת לא משתמשת בשמן. את יכולה לנסות לקצר את משך זמן הבישול של הפטריות. כדאי גם להמליח אותן קצת לאחר שמוסיפים למחבת.
הי,
אני רוצה כבר להכין לשבועות.האם הסלט טוב בהקפאה?
אני חושבת שכן.
טעים מאוד מאוד ,קל להכנה ומהיר
שמחה שאהבת 🙂
במה אפשר להחליף את הפטריות?
אפשר לשים במקום פלפל צהוב וגזר.
הי אפרת,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
תודה
כן. 2 קופסאות.
היי אפרת
האם לא צריך להוסיף מים למי שמבשל בסיר נירוסטה ץ
כל פעם שניסיתי לבשל בסיר נירוסטה ללא מים התבשיל נדבק לתחתית התייבש בלי מים .
מה עושים? כדי שבכל זאת אוכל להנות מהתבשיל ושיצא טוב ?
הרבה תודה לך .
היי עינת,
בבישול בסיר מסוג נירוסטה כדאי תמיד להוסיף מים לתבשילים כדי שלא יידבקו/יתייבשו.
תתחילי מרבע כוס מים ותעקבי.
יצא נהדר התבשיל. תודה רבה.
תודה אילנה 🙂
אגב,
אולי כדאי להשאיר את הפטריות שלמות.
שמחה שיצא טעים 🙂
נכון, אפשר להשאיר אותן שלמות.
שבוע טוב וחודש טוב 🌷
טעים ומיוחד!
תודה רבה ושבוע טוב!
היי, אין לי פטרוזיליה כמה זה קריטי? אפשר לוותר או לשים במקום פטרוזיליה מיובשת?
היי מיכל,
אפשר לשים במקום כחצי כפית פטרוזיליה מיובשת.
ממש טוב.
תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת!!!
תדעי שאת פשוט מהממת !!!!!
כל המתכונים שלך מדהימים!
יש לך רעיונות לאוכל לא משמין וקל להכנה לערב?
אני מאוד אשמח להתעדכן.
תודה רבה
מרים
היי מרים,
קודם כל תודה רבה!
יש קטגוריה של מתכונים דיאטטיים באתר, כולם קלים וטעימים 🙂 ממליצה להסתכל.
ערב טוב לך!
אולי לשבת…
רק שימי לב בכמות הפטרוזיליה, שתי שליש של מה?
תודה ולילה טוב!
אגב, הכמון משמעותי?
שני שליש כוס. תיקנתי תודות לך.
אפשר לוותר על הכמון.
ממש טעים !! ממליצה להוסיף בשר טחון וצנוברים,משתלב יופי!
רעיון מעולה 🙂
תודה!