שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

2 סלסלות פטריות טריות חתוכות מסוג שמפיניון או פורטבלו (מומלץ לשלב)

פלפל אדום (גמבה) קצוץ

4 שיני שום קצוצות

שני שליש כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים דק

תיבול: שני שליש כפית מלח, 2 כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, פלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הפטריות, הגמבה והשום, ממליחים מעט ומטגנים עם מכסה על אש בינונית במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מצטמצמות ומגירות נוזלים (יש לערבב במהלך הבישול).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מתבלים במלח, פפריקה, כמון ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים כ-2 דקות לספיגת הטעמים. טועמים ומשפרים תיבול לפי הצורך.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תבשיל חזה עוף וירקות
עוגת תפוזים מקמח כוסמין

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מלי רוזן (09:22 18.06.2021)

הי יקרה,

האם יצא טוב עם פטריות מקופסת שימורים?

מתכונים ב-10 דקות (11:55 18.06.2021)

היי,
כן אין בעיה להשתמש בשימורים:)

עמוס (22:17 1.03.2021)

היי אפרת, הכנתי ויצא טעים מאד. תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:01 1.03.2021)

נראה מעולה😊

עינת (16:34 25.11.2019)

היי אפרת

מהי הכמות למנה אחת בעיקר מבחינת הפיטריות ?

דבר שני אני מאדה את הפיטריות בקצת מים לא בשמן ויוצא מרקם לא טעים במיוחד האם לקצר את משך זמן הפיטריות על האש או מה ניתן לעשות כדי שהפיטריות יתאו עם מרקם טעים ?
חשוב לי מאוד להמנע משמן
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 25.11.2019)

אני ממליצה להכין מחצית מהכמויות. זה ייצא 1-2 מנות.
זה בגלל שאת לא משתמשת בשמן. את יכולה לנסות לקצר את משך זמן הבישול של הפטריות. כדאי גם להמליח אותן קצת לאחר שמוסיפים למחבת.

צביה (11:48 3.06.2019)

הי,
אני רוצה כבר להכין לשבועות.האם הסלט טוב בהקפאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 3.06.2019)

אני חושבת שכן.

גל (15:07 26.05.2019)

טעים מאוד מאוד ,קל להכנה ומהיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:13 26.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂

טיגיסט . (17:48 19.11.2018)

במה אפשר להחליף את הפטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 19.11.2018)

אפשר לשים במקום פלפל צהוב וגזר.

רבקה (13:25 11.11.2018)

הי אפרת,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:51 11.11.2018)

כן. 2 קופסאות.

עינת (10:04 28.06.2018)

היי אפרת

האם לא צריך להוסיף מים למי שמבשל בסיר נירוסטה ץ

כל פעם שניסיתי לבשל בסיר נירוסטה ללא מים התבשיל נדבק לתחתית התייבש בלי מים .
מה עושים? כדי שבכל זאת אוכל להנות מהתבשיל ושיצא טוב ?
הרבה תודה לך .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:09 28.06.2018)

היי עינת,
בבישול בסיר מסוג נירוסטה כדאי תמיד להוסיף מים לתבשילים כדי שלא יידבקו/יתייבשו.
תתחילי מרבע כוס מים ותעקבי.

אילנה (13:09 22.04.2018)

יצא נהדר התבשיל. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:24 22.04.2018)

תודה אילנה 🙂

דבי (11:34 15.04.2018)

אגב,

אולי כדאי להשאיר את הפטריות שלמות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:47 15.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
נכון, אפשר להשאיר אותן שלמות.
שבוע טוב וחודש טוב 🌷

דבי (11:33 15.04.2018)

טעים ומיוחד!

תודה רבה ושבוע טוב!

מיכל (14:13 14.04.2018)

היי, אין לי פטרוזיליה כמה זה קריטי? אפשר לוותר או לשים במקום פטרוזיליה מיובשת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 14.04.2018)

היי מיכל,
אפשר לשים במקום כחצי כפית פטרוזיליה מיובשת.

רונית (19:54 12.04.2018)

ממש טוב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 12.04.2018)

תודה רונית, שמחה שאהבת 🙂

מרים (14:30 15.05.2018)

הי אפרת!!!
תדעי שאת פשוט מהממת !!!!!
כל המתכונים שלך מדהימים!
יש לך רעיונות לאוכל לא משמין וקל להכנה לערב?
אני מאוד אשמח להתעדכן.
תודה רבה
מרים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:09 15.05.2018)

היי מרים,
קודם כל תודה רבה!
יש קטגוריה של מתכונים דיאטטיים באתר, כולם קלים וטעימים 🙂 ממליצה להסתכל.

דבי (21:29 11.04.2018)

ערב טוב לך!

אולי לשבת…

רק שימי לב בכמות הפטרוזיליה, שתי שליש של מה?

תודה ולילה טוב!

אגב, הכמון משמעותי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:36 11.04.2018)

שני שליש כוס. תיקנתי תודות לך.
אפשר לוותר על הכמון.

רעבה מאוד:) (21:30 10.04.2018)

ממש טעים !! ממליצה להוסיף בשר טחון וצנוברים,משתלב יופי!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:51 10.04.2018)

רעיון מעולה 🙂
תודה!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.