זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: פוקצ'ה אחת
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח (140 ג’) נטול גלוטן (קונדיטור)
רבע כוס (40 ג’) קמח חומוס
כפית (5 ג’) שמרים יבשים
כפית סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) מים חמימים
ביצה גדולה
2 כפות שמן זית או קנולה
חצי כפית שטוחה מלח
למריחה על הפוקצ’ה:
2 כפות שמן זית
1-2 כפות עלי רוזמרין טריים
קמצוץ מלח גס
אופן הכנה:
מערבבים בקערה קמח קונדיטור, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים מים וביצה ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות. מפזרים מלח וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-2 דקות נוספות (אמור להתקבל בצק נוח לעבודה).
-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה לפחות (כמה שתתפיחו יותר- הבצק ייצא מוצלח יותר).
-יוצרים מהבצק מלבן מעוגל בגודל 10X25 ס”מ עובי 1 ס”מ, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה לפחות.
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!).
-יוצרים בבצק גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומפזרים עלי רוזמרין ומלח גס.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-17 דקות, עד להזהבה.
- חטיף חומוס |
- לחם ללא גלוטן |
- לביבות קישואים ובטטה |
- חביתת חומוס |
- מתכון לפיצה ללא גלוטן |
- עוגיות מקמח חומוס
היה טעים מאוד לא היה קמח חומוס אז שמתי קמח סויה
שמחה מאד שיצא מוצלח, תודה על השיתוף❤
הכנתי לשבת ויצא מדהים!
לא היה לנו קמח חומוס אז שמתי רק קמח קונדיטור, וכנראה בגלל זה יצא דביק ופחות נוח לעבודה.. קצת שמן על הידיים וגם זה הסתדר 😉
בכל אופן – לגמרי היה שווה את זה!!
מראה משגע, שקשה להאמין שזה בכלל ללא גלוטן!
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה נעה 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח מולינו במקום בקונדיטור?
כן. אפשר לשים סה” כוס ורבע (גם במקום קמח חומוס).
יצא מעולה צריך להכין כפול תודה על המתכון!
שמחה שיצא טעים 🙂
היי
ובלי רוזמרין גם יהיה טעים?
תודה
לא חייב רוזמרין.
היי
האם אפשרי במקום קמח קונדיטר קמח כוסמין לבן או כוסמין 70 אחוז או קמח כוסמין מלא?
תודה
לדעתי עדיף להכין את המתכון הזה עם קמח כוסמין לבן – מתכון לפוקצ’ה. זה גם בלי ביצה.
את יכולה להכין מחצית מהכמות אם את רוצה כמות קטנה.
אפשר רק בקמח קונדיטור?
זה לא ייצא מוצלח רק עם קונדיטור.
היי אפרת
רציתי לדעת האם הפוקצה לא יבשה/ מתיבשת?? הבת שלי צילאקית והיא לא אוהבת מאפים ביתיים ללא גלוטן כי הם נורא יבשים
מאפים ביתיים ללא גלוטן יוצאים במרקם קצת פחות מוצלח ממאפים על בסיס גלוטן.
יחסית למרכיבים האלה הפוקצה יוצאת טעימה. לאחר כמה שעות היא מתחילה להתייבש בגלל סוג הקמחים ולכן אם לא מסיימים אותה כדאי להקפיא אותה.
האם אפשר לגוון בעגבניות, פלפלים, בצל וכו?
כן.
אפשר במקום קמח קונדיטור קמח תמי?
כן. אפשר לשים כוס ורבע קמח תמי במקום שני סוגי הקמחים.
הי,האם אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח אורז?
אני חושבת שכן.
נראה טוב בלי נדר אנסה!!!
תודה רבה על האתר המושלם!!
לא היתה פעם שהתאכזבתי ממשהו שהכנתי מהאתר!!!:-)
❤️
סתם שאלה שמעניינת אותי…
מה זה בעצם הקמח קונדיטור הזה? זה קמח חיטה רגיל והוא ללא גלוטן? למה השימוש בו שונה מקמח רגיל?
קמח קנדיטור הוא תחליף קמח נטול גלוטן. הוא לא מכיל חיטה. הוא מכיל בעיקר עמילן תירס ולכן השימוש בו שונה.