שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17 דקות

מס’ מנות: פוקצ'ה אחת

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח (140 ג’) נטול גלוטן (קונדיטור)

רבע כוס (40 ג’) קמח חומוס

כפית (5 ג’) שמרים יבשים

כפית סוכר

רבע כוס (60 מ”ל) מים חמימים

ביצה גדולה

2 כפות שמן זית או קנולה

חצי כפית שטוחה מלח

למריחה על הפוקצ’ה:

2 כפות שמן זית

1-2 כפות עלי רוזמרין טריים

קמצוץ מלח גס




אופן הכנה:

מערבבים בקערה קמח קונדיטור, קמח חומוס, שמרים וסוכר. מוסיפים מים וביצה ומערבבים כדקה. מוסיפים שמן ולשים את הבצק במשך כ-2 דקות. מפזרים מלח וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ-2 דקות נוספות (אמור להתקבל בצק נוח לעבודה).

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה לפחות (כמה שתתפיחו יותר- הבצק ייצא מוצלח יותר).

-יוצרים מהבצק מלבן מעוגל בגודל 10X25 ס”מ עובי 1 ס”מ, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כחצי שעה לפחות.

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד!).

-יוצרים בבצק גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות. מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומפזרים עלי רוזמרין ומלח גס.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-17 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (17 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קדירת בשרקדירת בשר
אורז עם עשבי תיבול וגזר אורז עם עשבי תיבול וגזר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תפארת (21:02 13.10.2021)

היה טעים מאוד לא היה קמח חומוס אז שמתי קמח סויה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:54 13.10.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח, תודה על השיתוף❤

avatar
נעה (02:10 17.01.2021)

הכנתי לשבת ויצא מדהים!
לא היה לנו קמח חומוס אז שמתי רק קמח קונדיטור, וכנראה בגלל זה יצא דביק ופחות נוח לעבודה.. קצת שמן על הידיים וגם זה הסתדר 😉
בכל אופן – לגמרי היה שווה את זה!!
מראה משגע, שקשה להאמין שזה בכלל ללא גלוטן!
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:58 17.01.2021)

שמחה שיצא טעים!
תודה נעה 🙂

avatar
חמי (08:48 25.10.2020)

האם אפשר להשתמש בקמח מולינו במקום בקונדיטור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:43 25.10.2020)

כן. אפשר לשים סה” כוס ורבע (גם במקום קמח חומוס).

avatar
שרה (11:46 28.04.2020)

יצא מעולה צריך להכין כפול תודה על המתכון!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:50 28.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
עינת (17:33 26.12.2019)

היי

ובלי רוזמרין גם יהיה טעים?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 26.12.2019)

לא חייב רוזמרין.

avatar
עינת (17:33 26.12.2019)

היי

האם אפשרי במקום קמח קונדיטר קמח כוסמין לבן או כוסמין 70 אחוז או קמח כוסמין מלא?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 26.12.2019)

לדעתי עדיף להכין את המתכון הזה עם קמח כוסמין לבן – מתכון לפוקצ’ה. זה גם בלי ביצה.
את יכולה להכין מחצית מהכמות אם את רוצה כמות קטנה.

avatar
שרית (14:04 2.10.2019)

אפשר רק בקמח קונדיטור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 2.10.2019)

זה לא ייצא מוצלח רק עם קונדיטור.

avatar
רוני (17:30 24.06.2019)

היי אפרת
רציתי לדעת האם הפוקצה לא יבשה/ מתיבשת?? הבת שלי צילאקית והיא לא אוהבת מאפים ביתיים ללא גלוטן כי הם נורא יבשים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:34 24.06.2019)

מאפים ביתיים ללא גלוטן יוצאים במרקם קצת פחות מוצלח ממאפים על בסיס גלוטן.
יחסית למרכיבים האלה הפוקצה יוצאת טעימה. לאחר כמה שעות היא מתחילה להתייבש בגלל סוג הקמחים ולכן אם לא מסיימים אותה כדאי להקפיא אותה.

avatar
נחמה (11:46 16.05.2019)

האם אפשר לגוון בעגבניות, פלפלים, בצל וכו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:33 16.05.2019)

כן.

avatar
מרב (21:22 11.05.2019)

אפשר במקום קמח קונדיטור קמח תמי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 11.05.2019)

כן. אפשר לשים כוס ורבע קמח תמי במקום שני סוגי הקמחים.

avatar
שירן (14:52 10.05.2019)

הי,האם אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח אורז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 11.05.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
עדי: (12:49 10.05.2019)

נראה טוב בלי נדר אנסה!!!
תודה רבה על האתר המושלם!!
לא היתה פעם שהתאכזבתי ממשהו שהכנתי מהאתר!!!:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:06 11.05.2019)

❤️

avatar
אילנה. (08:59 10.05.2019)

סתם שאלה שמעניינת אותי…
מה זה בעצם הקמח קונדיטור הזה? זה קמח חיטה רגיל והוא ללא גלוטן? למה השימוש בו שונה מקמח רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 10.05.2019)

קמח קנדיטור הוא תחליף קמח נטול גלוטן. הוא לא מכיל חיטה. הוא מכיל בעיקר עמילן תירס ולכן השימוש בו שונה.

לקריאת כל התגובות