זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

רכיבים

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות

1 בצל גדול חתוך גס

2 כוסות שעועית ירוקה משקית קפואה

3 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות דקות

תיבול: 2 כפות גדושות סילאן, 5 כפות רוטב סויה, מעט פלפל שחור גרוס, קמצוץ תבלין צ’ילי (לא חובה)

*שומשום לקישוט מעל (לא חובה)

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים את חזה העוף כדקה מכל צד (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מעבירים לצלחת.

-מנגבים את המחבת משאריות הנוזלים, מוסיפים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הגזר וממליחים מעט. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהגזר מתרכך קלות. מערבבים מידי פעם.

-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים במשך כ-3 דקות.

-מוסיפים למחבת את חזה העוף שטיגנו קודם לכן ומתבלים בסילאן, סויה, פלפל שחור ומעט צ’ילי. מערבבים במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים. מפזרים שומשום לקישוט.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת שוקולית עם שמנת חמוצהעוגת שוקולית עם שמנת חמוצה
פילו במילוי טחינה וקוקוס פילו במילוי טחינה וקוקוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
רחלי (09:31 13.01.2022)

היי.. לצערי אסור לי סויה.. והמתכון נראה מעולה. יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום ועדיין יצא טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 13.01.2022)

היי,
אפשר לשים כף נוספת של סילאן במקום, ואם יש- כף רוטב טריאקי.

avatar
הודיה (17:27 21.12.2021)

היי אפרת, תודה על המתכון!
נגמר לי הרוטב סויה, יש טריאקי. כמה לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:48 21.12.2021)

היי הודיה,
שימי כף עד שתי כפות של טריאקי(:

avatar
אביבה (10:11 9.11.2021)

קודם כל אתר מדהים!
אין לי כרגע גזר אפשר בלי? ומה אפשר במקום?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:05 9.11.2021)

היי אביבה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על הגזר או להחליף אותו בכל ירק אחר (גמבה, חומוס, תפוח אדמה וכו’).

avatar
Riki05577 (08:20 31.10.2021)

היי אפרת
אפשר לוותר על הסילאן וסויה? אצלנו פחות אוהבים..עדין יצא טעים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:33 31.10.2021)

היי,
אפשר לוותר עליהם ולשים במקום זה כף דבש+ 2 כפות מים. אני ממליצה שלא לוותר עליהם לגמרי אלא לשים לפחות כף סילאן וכף רוטב סויה(:

avatar
רחלי (12:41 12.10.2021)

שלום ותודה על האוסף מתכונים הנהדר
יש לי את כל הספרים שלך בבית..
אפשר בתבנית בתנור במקום הטיגון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 12.10.2021)

היי רחלי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים ומהספרים!
אפשר לאפות, אבל זה יצא קצת יותר יבש.
כדאי להוסיף במקרה כזה לתיבול כף שמן.

avatar
קורל (08:21 1.10.2021)

בוקר טוב
האם אפשר לוותר על הסילאן ולהשתמש רק בסויה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:28 1.10.2021)

היי קורל,
אפשר אבל רצוי להמיר את הסילאן בדבש.

avatar
Michal (10:14 26.09.2021)

הי, לגבי השעועית- זה משנה אם היא חתוכה או שלמה? מה עדיף? תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:33 26.09.2021)

היי מיכל,
זה לא משנה(: תשתמשי במה שיש/מה שיותר אוהבים.
חג שמח!

avatar
יסכה (10:14 26.09.2021)

מעניין אותי להבין, מה העניין של הטיגון מראש?
תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:33 26.09.2021)

היי יסכה,
זה נועד להפוך את העוף לפריך יותר ולא ספוגי כפי שעלול לקרות אם תטגני הכל יחד.

avatar
גלי (19:27 22.09.2021)

הכנתי יצא מעדן!!!!!!
אוהבת מאד את האתר והמתכונים – מושלם:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:43 22.09.2021)

תודה גלי, איזה כיף לשמוע❤

avatar
יעל (12:33 6.09.2021)

היי… מה אפשר לשים במקום רוטב סויה? אין לי כרגע, והמתכון נראה טעים ממש… תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:43 6.09.2021)

היי יעל,
אפשר לשים כף נוספת סילאן ואם יש לך אז גם כף רוטב טריאקי.
שנה טובה!

avatar
אני (23:17 5.09.2021)

אפרת יקרה
האם לקט ירקות מתאים במקום שעועית ירוקה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:23 5.09.2021)

היי,
כן, מתאים מאד(:

avatar
Ahovap (07:20 26.08.2021)

בוקר טוב
האם אפשרי גזר גמדי משקית קפואה ואם כן מה יהיו ההנחיות ?
ושוב אתר מדהים וכל כך מועיל בחיי היום יום שלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:07 26.08.2021)

היי,
אפשר להשתמש בגזר גמדי (בערך כוס וחצי-שתיים), אין שינוי בכמויות או אופן ההכנה, רק חשוב לערבב את הגזר כדי שלא יישרף.

avatar
יהודית (23:56 24.08.2021)

הי, מכורה לאתר שלך… חחח…
אפשר גזר גמדי במקום רצועות? או שעדיף רצועות בכל מקרה?
תודה רבה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:46 25.08.2021)

היי יהודית,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בגזר גמדי, יש לבשל עד לריכוך- כ-7-10 דקות, ולאחר מכן להוסיף את השעועית.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות