זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות
1 בצל גדול חתוך גס
2 כוסות שעועית ירוקה משקית קפואה
3 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
תיבול: 2 כפות גדושות סילאן, 5 כפות רוטב סויה, מעט פלפל שחור גרוס, קמצוץ תבלין צ’ילי (לא חובה)
*שומשום לקישוט מעל (לא חובה)
-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן על להבה בינונית ומטגנים את חזה העוף כדקה מכל צד (מומלץ להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מעבירים לצלחת.
-מנגבים את המחבת משאריות הנוזלים, מוסיפים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הגזר וממליחים מעט. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהגזר מתרכך קלות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים את השעועית הירוקה ומבשלים במשך כ-3 דקות.
-מוסיפים למחבת את חזה העוף שטיגנו קודם לכן ומתבלים בסילאן, סויה, פלפל שחור ומעט צ’ילי. מערבבים במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים. מפזרים שומשום לקישוט.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- שעועית ירוקה בפסטו
היי אפרת! כמה מלח צריך בתיבול?? והאם כדאי להפשיר את השעועית לפני?
ואם אני מוסיף קופסה פטריות חתוכות יש תוספת לתיבול או שזה יספיק??
תודה על כל המתכונים!!!
אמנון
היי אמנון,
רוטב הסויה המספיק מלוח. לא בטוח שצריך להוסיף מלח.
לא חייב להפשיר לפני.
אם אתה מוסיף קופסת פטריות אז תוסיף עוד כף רוטב סויה ועוד חצי כף סילאן.
שלום
למה אחרי בישול של כמה דקות של השעועית היא קשה ולא ספגה טעם?
היי מלכה,
השתמשת בשעועית ירוקה משקית קפואה או בטרייה?
הי, תודה על האתר המקסים הזה!!
האם אפשרי להחליף סויה בטריאקי? (בכל מתכון)
ואם כן מה ההבדלים והכמויות?
בדר”כ אפשר באותן כמויות פחות או יותר.
רק בגלל שהטריאקי מתוק אז כדאי להפחית קצת מכמות הסילאן.
היי אין לי כרגע שעועית אפשר לשים ברוקולי משקית קפוא במקום?
כן:)
תודה אפרת כל מתכון שלך מוצלח. ויש הרבה שאימצתי כמו המוקפץ ירקות שמככב אצלי לפחות פעם בשבוע. המתכונים שלך נגישים קלים וטעימים. תודה רבה שבת שלום
תודה נורית❤️
היי, קודם כל אפתח ואומר שהכנתי כבר את המנה הזו כפי שצוין במתכון ויצא מושלם, כל בני הבית זללו בשמחה את האוכל, אז תודה רבה על כך.
אני רוצה להכין שוב את המתכון הזה, אבל הפעם ללא שעועית, האם יש להפחית משהו מרכיבי הרוטב, או להשאיר הכל כמו שהוא פרט לשעועית?
היי מעיין,
תכיני אותו דבר בלי שעועית🙂
רק מעדכן שהחלפתי את העוף בטופו ויצא חלום.
תודה!
נראה מעולה!
תודה לך
“טעים בטירוף” זה מה שהבת שלי אמרה 🙂
כל פעם אני בוחרת מתכון אחר שלך וכולם נהנים!
תודה רבה לך
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מעולה! כמו תמיד אפרת
תודה!
תודה לך על השיתוף 🙂
היי
אפשר להוסיף פטריות?
היי
אפשר😊
אפשרי במקום סילאן מייפל?
עדיף דבש, אפשר מייפל טבעי.
טעים. טעים. טעים.
כיף לשמוע❤️
מתאים להוסיף קישוא?
כן(:
מתאים להוסיף גם קוביות בטטה?
כן(:
הולך קוביות בטטה במקום גזר?
כן(:
אפרת תודה רבה רבה על האתר המדהים שלך בזכותך הילדים שלי סוף סוף אוהבים את הבישול שלי.. והמתכון הזה מעולה!!!! הילדים עפו עליו.. ניגמר בשנייה
איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
טעים מאוד!
תודה.
שמחה מאד שאהבת!
תודה על השיתוף😊
אפרת ההאלופההההה
מכינה כל הזמן!!!
מתכון מושלם!!!
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף ופורים שמח🌺
יצא מדהים!!! איזה ריחות יש פה בבית!! אין על האתר המדהים והמקסים הזה!!
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה טעים😊
תודה שחזרת לשתף!
תודה אפרת
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מושלם!!!!!
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
האם מתאים להחליף את השעועית הקפואה בשעועית משימורים? ואם כן- באיזה שלב להוסיף?
תודה, אתר מושלם!!!
היי,
אפשר, תוסיפי אותה יחד עם חזה העוף ותמשיכי בתיבול ובבישול 2 דקות.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר🌺
יצא מצויין תודה ❤
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
נראה טעים ומזמין, תודה שחזרת לשתף🌺
זה עובר הקפאה?
היי,
כן, ניתן להקפיא(:
הי אפרת
אני באמצע להכין… נראה לי קצת לא הגיוני שכף שמן תרכך לי את הגזר, הוא לי ישרף / ידבק לי?
היי,
הגזר והבצל מפרישים נוזלים ולכן הגזר לא נדבק. בנוסף הבישול אמור להיות על אש בינונית- נמוכה כדי שלא יישרף.
וואי.. תודה על התגובה המהירה!
עברו לי כבר 7 דקות והגזר עדיין לא רך כ”כ. יש ענין להמתין עוד / שזה יתרכך עוד בשלבים הבאים?
תודה רבה!!!!
אפשר להמשיך לבשל עוד כמה דקות ואז להמשיך.
הכנתי יצא ממש טעים!!!!
תודה רבה על האתר המדהים!
משתמשת בו המון!!!!!
איזה כיף לשמוע! תודה על הפרגון❤
היי אפרת,
האם 3 דקות מספיקות לבשל את השעועית? היא עדיין קפואה..
תודה רבה אתר מדהים
היי,
לרוב 3 דקות+ 2 דקות בישול עם העוף מספיקות, אבל כמובן אם יש צורך אפשר לבשל קצת יותר זמן.
שמחה מאד שאת נהנית מהאתר(:
הי אפרת תודה רבה על האתר המדהים!!! אין לי סילאן וגם לא דבש . ממש רוצה להכין את המתכון יש משהו אחר שאפשר לשים?
היי,
במתכון הנוכחי אפשר לוותר על הסילאן (פחות כדאי לשים סוכר כי יש גם שעועית ירוקה).
היי.. לצערי אסור לי סויה.. והמתכון נראה מעולה. יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום ועדיין יצא טעים?
היי,
אפשר לשים כף נוספת של סילאן במקום, ואם יש- כף רוטב טריאקי.
היי אפרת, תודה על המתכון!
נגמר לי הרוטב סויה, יש טריאקי. כמה לשים במקום?
היי הודיה,
שימי כף עד שתי כפות של טריאקי(:
קודם כל אתר מדהים!
אין לי כרגע גזר אפשר בלי? ומה אפשר במקום?
תודה 🙂
היי אביבה,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר לוותר על הגזר או להחליף אותו בכל ירק אחר (גמבה, חומוס, תפוח אדמה וכו’).
היי אפרת
אפשר לוותר על הסילאן וסויה? אצלנו פחות אוהבים..עדין יצא טעים?
היי,
אפשר לוותר עליהם ולשים במקום זה כף דבש+ 2 כפות מים. אני ממליצה שלא לוותר עליהם לגמרי אלא לשים לפחות כף סילאן וכף רוטב סויה(:
שלום ותודה על האוסף מתכונים הנהדר
יש לי את כל הספרים שלך בבית..
אפשר בתבנית בתנור במקום הטיגון?
היי רחלי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים ומהספרים!
אפשר לאפות, אבל זה יצא קצת יותר יבש.
כדאי להוסיף במקרה כזה לתיבול כף שמן.
בוקר טוב
האם אפשר לוותר על הסילאן ולהשתמש רק בסויה?
היי קורל,
אפשר אבל רצוי להמיר את הסילאן בדבש.
הי, לגבי השעועית- זה משנה אם היא חתוכה או שלמה? מה עדיף? תודה וחג שמח
היי מיכל,
זה לא משנה(: תשתמשי במה שיש/מה שיותר אוהבים.
חג שמח!
מעניין אותי להבין, מה העניין של הטיגון מראש?
תודה.
היי יסכה,
זה נועד להפוך את העוף לפריך יותר ולא ספוגי כפי שעלול לקרות אם תטגני הכל יחד.
הכנתי יצא מעדן!!!!!!
אוהבת מאד את האתר והמתכונים – מושלם:)
תודה גלי, איזה כיף לשמוע❤
היי… מה אפשר לשים במקום רוטב סויה? אין לי כרגע, והמתכון נראה טעים ממש… תודה רבה!
היי יעל,
אפשר לשים כף נוספת סילאן ואם יש לך אז גם כף רוטב טריאקי.
שנה טובה!
אפרת יקרה
האם לקט ירקות מתאים במקום שעועית ירוקה?
היי,
כן, מתאים מאד(:
בוקר טוב
האם אפשרי גזר גמדי משקית קפואה ואם כן מה יהיו ההנחיות ?
ושוב אתר מדהים וכל כך מועיל בחיי היום יום שלי
היי,
אפשר להשתמש בגזר גמדי (בערך כוס וחצי-שתיים), אין שינוי בכמויות או אופן ההכנה, רק חשוב לערבב את הגזר כדי שלא יישרף.
הי, מכורה לאתר שלך… חחח…
אפשר גזר גמדי במקום רצועות? או שעדיף רצועות בכל מקרה?
תודה רבה!!!
היי יהודית,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר להשתמש בגזר גמדי, יש לבשל עד לריכוך- כ-7-10 דקות, ולאחר מכן להוסיף את השעועית.