זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 126 דקות
מס’ מנות: 5-8 מנות
כ-10 חתיכות עוף (לדוג’ ירכיים, שוקיים וכו’)
בצל גדול קצוץ דק
1-2 שיני שום קצוצות
3 תפוחי אדמה גדולים חתוכים (מומלץ לחתוך כל תפו”א ל-3 חלקים)
2.5 כוסות מים רותחים
תיבול: כף מלאה אבקת מרק, כף מלאה חוויאג’ למרק, חצי כפית כורכום, מלח לפי הטעם (בין חצי כפית לכפית), רבע כפית שטוחה פלפל שחור
-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (אש בינונית). מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
-מגבירים לאש גבוהה ומוסיפים את חלקי העוף. מטגנים כחצי דקה מכל צד, עד שהעוף הופך ללבן במעטפת החיצונית.
-מתבלים באבקת מרק, חוואיג’, כורכום, מלח ופלפל שחור, מערבבים מעט ומוזגים מים רותחים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים.
-מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך כשעתיים (מומלץ להרים את המכסה ולערבב כל חצי שעה. יש לערבב בעדינות כדי שתפוחי האדמה לא יתפרקו).
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
להסמכת הרוטב – אפשר לערבב כף קורנפלור עם 4 כפות מים קרים ולהוסיף לתבשיל לאחר שעה וחצי בישול.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- מתכון לשווארמה |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה
כל מתכון שלך מושלם.
חזרתי לעדכן שיצא מאוד טעים ❤️
תודה רבה 🙏🏻♥️❤️💚
נראה מעולה!
תודה לך❤️
היי, קודם כל תודה רבה המתכונים שלך מאוד מוצלחים , תמיד נכנסת לבדוק אצלך כל מתכון שאני צריכה ❤️ שאלה, אפשר לשים בטטה במקום תפוח אדמה? חושבת שצריך לשנות את התבלינים או אולי להוסיף סילאן ?
כן אפשר. אין צורך לשנות משהו:)
היי אפרת,
תודה על המתכון המעולה!
הכנתי אותו פעם אחת לשבת ומאז כל שבוע המשפחה מבקשת את זה….
מתכון קליל ולא מסובך עם ריח טוב ומתחסל ברגע!
המון תודה עליו ועל האתר המועיל❤️
תודה שושנה❤️
שבת שלום
היי אפרת רציתי לשאול אין לי בצל לבן רק סגול האם אפשר להשתמש בו למתכון הזה?
אפשר.
מעדכנת שהכנתי לפני שבועיים ויצא מצוין!!! תודהה🙏🏽
תודה ליטל🙂
הכנתי ויצא מעולה כמו כל המתכונים שלך❤
שמחה לשמוע🙂
תודה שחף
היי , קודם כל תודה על אתר מעולה!!!! שאלה לי, את המתכון הזה ניתן לעשות גם עם רצועות של חזה עוף?
היי,
אפשר, רק יש לזכור שזה חלק יותר יבש ודורש פחות זמן בישול (לדעתי שעה וחצי תספיק ).
האם אפשר לעשות את המתכון עם חזה עוף?
היי,
אפשר, רק יש לזכור שזה חלק יותר יבש ודורש פחות זמן בישול (לדעתי שעה וחצי תספיק ).
היי, האם יכול להתאים להוסיף שעועית ירוקה קפואה לקראת הסוף ? תודה
כן, בטח(:
מושששש….כרגיל
תודה אפרת שאת קיימת🙏🌿💫
אין כמוך💖
נראה מעולה ממש! תודה לך ענת שחזרת לעדכן😊
אפשר בלי בצל ? לא כל כך אוהבת בצל בעוף
הבצל מאד מוסיף, אבל אם ממש לא אוהבים אפשר לוותר😊
שלום,
אם אוסיף גזר לתבשיל זה יתאים?
היי יעל,
אפשר בהחלט להוסיף גזר, וכדאי לחתוך אותו לחתיכות יחסית קטנות כדי לוודא שיתרכך:)
האם אפשר להכין בתנור?
אני רוצה עוץ צהוב בתנור
היי רחל,
תוכלי להכין עוף בתנור בתיבול מזרחי
בהצלחה ❤️🙏
ראשית תודה רבה! משתמשת באתר שלך המון!
שנית- ניתן להחליף את תפוח האדמה בדלעת או דלורית?
היי הודיה
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשרי 🙂
חזרתי לעדכן שהמתכון פצצה!!! אחים שלי אהבו ממש והם בדרך כלל בררנים באוכל. לי יצא פחות זמן בישול בערך שעה-שעה ורבע.
איזה כיף לקרוא 🙂
תודה שחזרת לעדכן מלכה,
שבת שלום🌸
שלום לך אפרת,
יש לי שתי שאלות:
1. מה אפשר לשים במקום חוויאג?’, כי לא ניתן להשיג כאן
2. איך אני יכולה לשלב אפונה קפואה במתכון?
3. אם אני רוצה להכין חצי מהכמות,אז לחלק את כל המתכון לחצי?
תודה רבה לך על האתר,
אני גרה בחו”ל ומאוד מתגעגעת לבישול וטעמים ישראליים, האתר שלך מציל אותי😊
היי נטע,
1. חוויאג’ זה בעצם תערובת תבלינים המורכבת מ-
כפית הל טחון
כפית קינמון טחון
כפית ציפורן טחונה
כפית זנגביל
כפית אגוז מוסקט
כך שתוכלי להכין בבית 🙂
גם כמון אפשר לשים במקום.
2.אפשר להוסיף 1-2 כוסות אפונה קפואה לאחר שעה של בישול.
3. נכון מאוד 🙂
תודה רבה נטע❤️
שמחה לקרוא שאת נהנת יקירה
תודה רבה אפרת.
אני מתנצלת,היו לי שלוש שאלות ולא שתיים,
אז אני יכולה לשים כמון במקום חוויאג’,
חצי כף?
נכון 🙂
👍🏻
מתכון מעולה!! הבת שלי מבקשת עוף צהוב כל שבוע בזכות המתכון שלך!
שמחה שמוע 🙂
תודה תהילה
יצא מדהים וטעים,אצלי הספיקה שעה על הגז,יצא מעדן,תודה רבה!!
נראה מעולה 🙂
תודה מיכל
טעים! החלפתי חוואיג’ בכמון+הל+עוד כורכום והוספתי כוס אפונה קפואה. יצא מצוין!
נראה מעולה!
תודה יפעת 🙂
שנה טובה וגמר חתימה טובה,
הכנתי את העוף עם השינויים:
פרגיות, אפונה, תחתיות ארטישוק, סלרי ופטריות.
לא היה לי חווייג׳ הוספתי ראס אל חנות במקום.
יצא טעים!!! אוהבת את האתר שלך ואת המתכונים המדוייקים והקלים שלך.
נראה מעולה 🙂
תודה אוריאנה
הכנתי לראש השנה ויצא ממש טעים!!
הערה: שמתי כפית מלח ויצא מדי מלוח
לתשומת לב המכינות! 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה על מתכון מעולה שמככב אצלנו באופן קבוע! שאלה – האם יש דרך לקצר את זמן הבישול של שעתיים? העוף אמור להיות מוכן מהר יחסית, לא? האם ברגע שתפוחי האדמה התרככו התבשיל טכנית מוכן? תודה
היי לילך,
כעקרון אפשר לבשל גם שעה-שעה ורבע אבל ככל שמבשלים העוף נעשה רך יותר.
היי אפרת
האם מתאים להוסיף פטריות?
אם כן באיזה שלב של הבישול?
תודה מראש
אפשר. את הפטריות יש לטגן כ-5 דקות לאחר טיגון הבצל ולהמשיך רגיל לפי המתכון.
מה אפשר לשים במקום חוואייג\’?
אפשר לוותר על החוואיג’ אם אין לך.
אפרת, שתדעי שאת צריכה להדלעק משואה!!!! בחיי. יבורכו ידיך.
❤️
אפשר להשתמש בראס אל חנות אם אין לי חוויאג\’? אם כן, כמה?
כן. כף שטוחה.
היי אפרת:)
משוגעת על האתר שלך, ועל הגישה והסבלנות שלך עוד יותר! משהו מיוחד:)
התבשיל נראה מעולה! רוצה לשאול, אם רוצה להוסיף אפונה קפואה, כמה כדאי לכמות הנ”ל ובאיזה שלב?
תודה
תודה בתאל ❤️
אפשר להוסיף 1-2 כוסות אפונה קפואה לאחר שעה של בישול.
יצא נדיר נדיר נדיר . ב”ה עם אורז לבן מושלם. אני זו שחיפשה את האורז כמו שבאולמות וב”ה מישהי הביאה לי מתכון וזה נדיר. כדאי לך לנסות ולעלות לפה את המתכון .
כוס אורז (כדאי יסמין , עשיתי עם פרסי ובוסמטי )
רבע-חצי כוס חד פעמית שמן
כפית מלח
20 דק’ על הגז , בלי לפתוח את הסיר
לחכות רבע שעה- 10 דק , ולפתוח את הסיר עם מזלג
זהו נדיר
תודה זוהר ❤️
איפה המים באורז?????
היי אפשר להשתמש בפרגיות?
אפשר. יש לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות יותר.
זמן הבישול מתקצר לשעה.
שלום אפרת ותודה
יש לי כבר רשימה שלימה בתפריט שלי מהאתר שלך – פשוט כיף, וטעים והוראות ברורות…
הרולדה החלבית לשבועות כבר במקפיא (פעם ראשונה שעשיתי!!!יצא מושלם!!!)
ואת החזות בטריאקי ניסיתי כבר בתחילת השבוע והכל נעלם….
שאלה דחופה: האם אפשר להקפיא את העוף הצהוב (אני עושה ללא תפוחי אדמה)
אם לא – אם אפשר להכין הערב לחג בבוקר (ראשון)
תודה רבה!
אלישבע
שמחה לשמוע 🙂
וכן, אפשר להקפיא את העוף.
חג שמח ❤️
גם אני נהנית מאד ממתכונייך . תודה. רבה על האתר הנפלא .הכנתי את העוף עם התפוחי אדמה אבל שמתי בטעות חוואג’תימני במקום חוואג’למרק האם זה קריטי ?
היי רחל,
ראיתי רק עכשיו. נו טעמת?
מתכון מנצח ! !
אני מכינה שוב ושוב עולם נהנים ממנו מאוד !
רציתי לשאול – האם אפשר להוסיף כוס אורז (לא מבושל) לתבשיל? שייצא מעין דביח.. אם כן – איך ניתן לעשות את זה?
היי שירה 🙂
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כחצי שעה לפני סיום הבישול.
היי אין על האתר שלך שאלה חובה להוסיף חוואיג או שאפשר לוותר עליו
היי אורית,
החוואיג מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי ולהוסיף עוד חצי כף אבקת מרק.
היי אפרת
נשארו לי 5 חתיכות של ירכיים וקראתי בתגובות שלא צריך לשנות תיבול. הוספתי גם זוקיני וחומוסים. מעל הקוסקוס זה היה לא פחות מגאוני וטעים בטרוףףף.
בהחלט יבורכו ידייך אפרת היקרה.
האם את הספר שלך אפשר להשיג בחנויות? הגיע הזמן לרכוש אותו
היי דורית,
שמחה שיצא טעים 🙂
את הספר ניתן לרכוש באתר (אין אותו בחנויות).
בקרוב הולכת לצאת סדרת ספרים מחולקת לקטגוריות מהמתכונים שבאתר. אעדכן באתר.. 🙂
תודה רבה אפרת !
אני מכינה היום את התבשיל, ובעלי מאוד אוהב שום שלם. האם ניתן להוסיף שומים שלמים לסיר? ומתי, כלומר באיזה שלה יש להוסיף אותם..?
ממתינה לתשובה לפני ההכנה 🙂
שוב תודה ושבוע מופלא !
היי שירה,
אפשר להוסיף שיני שום שלמים כבר בהתחלה, לאחר טיגון הבצל.
שבוע מקסים 🙂
יצא אדיר !!
תודה רבה לך !
תודה לך שחזרת לעדכן!
יצא פשוט מעולה !
תודה על המתכון !
האם ניתן להוסיף קצת חומוס ?
באופן כללי, ניתן לעשות אותו כרוטב לקוסקוס ..? מה היית ממליצה להוסיף? (מים?)
היי שירה,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להוסיף גרגירי חומוס משקית קפואה.
אפשר להגיש את זה עם קוסקוס. לדעתי יש מספיק רוטב. אם את חושבת שחסר אפשר להוסיף מים ולשפר תיבול בהתאם.
הכנתי לשבת יצא טעים בטירוף!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תבורכי אישה יקרה! כל המתכונים שלך מדהימים! אתמול הכנתי את העוף עם התפוחי אדמה וטרפו את זה! היום מכינה שוב! 🙂 אני כבר כמה שנים עוקבת אחרי המתכונים שלך.. לא זזה בלעדיהם.. תודה תודה תודה!
תודה אנסטסיה 💜
היי אפרת,
אני מטורפת על האתר שלך 🙂 תודה על הכל, זה לא מובן מאליו.
אני מאוד אוהבת לשבת תבשילים עשירים, אז רציתי לשאול האם שייך להוסיף לתבשיל גם קישוא, חומוס ולבבות ארטישוק?
תודה רבה ויבורכו ידייך 🙂
בטח 🙂 אפשר בהחלט.
יום מקסים 💕
היי אפרת
במידה ואני עושה רק חמש חתיכות של עוף הרם הכמויות משתנות?תודה מראש
אין צורך לשנות משהו.
שלום אפרת יקרה, המתכון הזה הוא פלא אמיתי. נורא פשוט ולא דורש רכיבים יקרים ומסובכים, אבל הטעם גן עדן ממש. אחד המאכלים הטעימים שניתן להכין! היום הגיעו אלינו לביקור משפחה עם כמה ילדים בגילאים שונים והכנתי את התבשיל הנ”ל. במקום שעתיים, בישלתי שעה על אש בינונית. כיון שהיינו הרבה אנשים, הכנתי סיר ענק והכל נטרף. הילדים רבו על העוף, מי יקבל עוד חתיכה. הבן שלי שמאוד מפונק באוכל אמר שזה “טעים רצח”.
תודה רבה על המתכון המעולה! ובכלל על כל המתכונים שלך שבאמת מצויינים.
אני רוצה להכין כנפי הודו. יש לך איזה מתכון ממש טוב ופשוט, שכל המשפחה תאהב?
היי תמרה,
שמחה שכולכם אהבתם את המתכון 🙂
אין לי מתכון לכנפי הודו למרות שכמעט כל תיבול של עוף יכול להתאים.
האם לדעתך אפשר להכין את התבשיל הזה עם כנפי הודו? אני יודעת שבשר הודו דורש בישול מאוד ארוך. אם אני מכינה את התבשיל הזה כנראה צריך לבשל תחילה כשעה רק את כנפי הודו ורק אח”כ להוסיף את תפוא לעוד שעה, מה דעתך?
לדעתי כן.
בגלל שאלה כנפיים הבישול לא אמור להיות להתארך מעבר לשעה-שעה וחצי.
מתכון נהדר! לגמרי טרפנו….
שמחה שנהניתם 🙂
תודה מלי
האם זה מתאים לעמוד על הפלטה לילה שלם?
תודה!
נראה לי שכן. חשוב רק לוודא שיש מספיק נוזלים.
היי אפרת
מאז שהכרתי את האתר שלך – פשוט התמכרתי!!!
המתכונים כל כך קלים וטעימים
הכנתי מלא דברים כבר וסיפרתי להרבה חברות ובנות משפחה
כל כך כיף שיש אותך!
העוף מתכון אליפות!אני אחת שלא אוהבת עופות והעוף הזה נקרא ליגה…
איזה כיף שמוע!
תודה יהודית ❤️
יצא פצצה. יאמי.. כולם ליקקו את האצבעות. וגם ממש קל להכנה..
שמחה שאהבתם 🙂
תודה יוני ושבוע מצוין
הכנתי לליל הסדר בלי תפוחי אדמה ויצא מעולה!!!! כל הסיר נטרף! תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל 🙂
שלום ותודה רבה על המתכונים ועל ההשקעה. פעם ראשונה שמגיבה… רוצה לשאול מה אפשר לעשות במתכון זה אם לא משתמשת באבקת מרק… או האם לחפש מתכון אחר…? תודה..
היי נגה,
יש אבקת מרק ביתית שמאוד מתאימה למתכון הזה. אם לא, אז אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר חוואיג’ למרק (חצי כף- כף יותר) ויותר מלח, לפי הטעם.
שלום אפרת,
אני רוצה להכין היום את המתכון ורציתי לשאול האם אפשר שלא לשים את התבלין חוואיג’ למרק והאם אפשר לשים תבלין אחר במקום כדי שייצא כמה שיותר קרוב למתכון שלך..
אודה מאוד לתשובתך:)
יום נפלא!!
היי מורן,
אפשר לוותר על החוואיג’ למרק ולשים עוד כחצי כף אבקת מרק (סה”כ כף וחצי).
יום מקסים 🙂
היי, אני צמחונית והכנתי לבעלי ולדבריו יצא יותר טעים ממה שאמא שלו מכינה! אז זו מחמאה ענקית וזה בזכות המתכון המדויק שלך!ממשיכה בחיפוש באתר שלך אחרי המתכון הבא…
שמחה שיצא טעים!
תודה ענבר 🙂
היי אפרת,
האם אפשרי לשים פרפר / חזה עוף? אני יותר אוהבת חזה עוף מאשר כרעיים.
תודה מראש על עזרתך
אפשר, רק קחי בחשבון שזה חלק יותר יבש ודורש פחות זמן בישול (לדעתי שעה וחצי תספיק בהחלט). עדיף להשתמש בחזה עוף עם עצם ועור (זה רק אם חותכים לך את העוף במקום).
המון המון תודה!
תודה רבה!!
ממש טעים ופשוט!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה אלחנן.
היי אפרת,
אני מאוד אוהבת עוף ותפו”א ברוטב צהוב וזה גם נראה מתכון ממש קל, אנחנו אוהבים הרבה ירקות בתבשילים שלנו..
לדעתך יהיה שייך להוסיף גם קישוא ו/או בטטה או שזה לא קשור לרוטב הזה?
היי דנה,
לגבי קישוא אין בעיה. אני חושבת שבטטה קצת פחות מתאימה.
וואי שמעי אפרת הכנתי לשבת ויצא מושלםםםם😊😊😊
נטרף בשניות!
שמחה לשמוע! 😃
תודה שחזרת לעדכן.
היי
במידה ואין לי חוואיג׳
איך את ממליצה לי לתבל את התבשיל?
אפשר לוותר על החוויאג’ ולשים עוד כחצי כף אבקת מרק.
היי אפרת היקרה.
אני מכין תעוף ותאורז לארוחת מפסקת של כיפור.
אני לא יספיק באותו היום.
יום לפני אני מכין הכול איך לחמם באותו היום יש לך המלצה ??גז ?מיקרו? תודה על האתר המושלם
!!!
כן אלירן, אין שום בעיה להכין יום לפני.
באותו יום אפשר לחמם במיקרוגל (אם מחממים כמות קטנה) או על הגז אם רוצים לחמם את כל הסיר.
חתימה טובה 🙂
תודה רבה חתימה טובה !!!
אתר מושלםםםם!
היי,
קודם כל המתכונים שלך מוצלחים מאודד!
אפשר לעשות את העוף ללא תפוח אדמה?
כן, אפשר.
משהו משתנה אם עושים ללא תפוחי האדמה?
לא, רק מוותרים עליהם ומפחיתים את אבקת המרק לחצי כף והמלח לפי הטעם.
היי ערב טוב!
למה צריך לבשל את העוף שעתיים? זה לא יותר מידי? העוף יתפרק, לא?
ועוד שאלה: חוואייג’ למרק זה גם חוויאג’ לקפה? (נשמע שלא אבל אני פשוט לא מכירה את התבלין הזה ואת טעמו).
תודה!
היי אילנה,
העוף אכן נעשה רך לאחר שעתיים של בישול. אם אוהבים אותו פחות רך אפשר לקצר את משך הבישול לשעה וחצי.
יש חוואיג’ למרק (שמורכב בדר”כ מכורכום, כמון, ציפורן, הל, שום וכו’) ויש חוואיג’ לקפה (שמורכב בדר”כ מהל, קינמון, ציפורן, זנגביל וכו’), זה לא אותו דבר. צריך לקנות תבלין שרשום עליו “חוואיג’ למרק”.
יום מקסים 🙂
היי אתר נהדר אין יום אחד שאני לא מסתכלת בו.
את נהדרת וגם המתכונים שלך.
לגבי העוף תסבירי לי איך לטפל בעוף לפני בישול.
איך לשטוף אותו,לבשל עם העור,להרתיח אותו לפני כי יוצא ממנו ריח וכל מיני דברים צפים.
אודה לך מאוד מאוד על התשובה.
היי שלומית,
קודם כל תודה על הפרגון 🙂
לגבי העוף, מספיק לשטוף אותו קצת מתחת לברז. לאחר מכן אפשר ישר לטגן אותו כחצי דקה מכל צד. אין צורך להסיר את העור או להרתיח אותו לפני.