זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
מצרכים:
8-10 חתיכות עוף (שוקיים, כנפיים, ירכיים וכו’)
בצל גדול חתוך גס
3 שיני שום חתוכות גס
2 סלסלות פטריות טריות חצויות (מומלץ לשלב שמפיניון עם פורטבלו)
חצי כוס (120 מ”ל) מים
6-7 גבעולי טימין
תיבול: 2 כפות שמן, 4 כפות סילאן, כפית שום כתוש, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
-מניחים בתבנית את חלקי העוף, הבצל, שיני השום והפטריות.
-מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית ומתבלים את העוף והפטריות באופן אחיד.
-מוסיפים לתבנית חצי כוס מים ומפזרים מעל גבעולי טימין.
-אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות במשך כשעה וחצי (תוכנית אפיה רגילה- קו עליון וקו תחתון).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
היי אפרת
האם אני יכולה לאפות את העוף בשקית קוקי?
כן
האםאפשר פיטריות מקופסת שימורים במקום טריות?
אפשר(:
הוספתי יין לבן, זרעי כוסברה וזרעי שומר יצא מושלם!!
שמחה שיצא מוצלח
תודה על השיתוף😊
וואו וואו וואו!!!!
בזכותך התחלתי לבשל קבוע ואפילו לאהוב לבשל!!! איזה כיף שתמיד יוצא טעים טעים!!
בפעם השניה שמתי קצת פחות כמון כי הטעם היה מידי חזק לי.
תודה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף❤
קודם כל תודה על הכל מהמם.
האם העוף צריך להיות עם העור כדי שלא יתייבש? או שאין צורך.
היי,
מומלץ להשאיר את העור, אבל אם ממש לא אוהבים ניתן להוריד אותו לפני האפייה.
אם מבשלים עם העור האם צריך לכסות את התבנית במהלך האפייה?
לא(:
הי אפרת אלופה
אפשר להקפיא את העוף?
איך להקפיא ואיך להפשיר?
היי,
אפשר להקפיא את העוף בקופסה אטומה.
כמה שעות לפני ההגשה להפשיר על השיש ולסיים בחימום כמה דקות בסיר או מיקרוגל או תנור.
היי ותודה על האתר המדהים!!
1. משאירים את הרגליים של הפטריות או לא?
2. שמתי דבש במקום סילון- זה בסדר?
3. סליחה על השאלה המוזרה אבל איך מתבלים את העוף עם התבלינים? שופכים את התערובת מעל ומערבבים בידיים?
אני שפכתי מעל אבל התערובת לא כיסה את הכל כי היא הייתה דביקה בגלל הדבש אז פשוט הוספתי עוד פפריקה ושמן מקווה שיצא טוב…
תודה רבה
היי,
1. אם הן נראות טוב- אפשר להשאיר את הרגליים.
2. זה בסדר(:
3. כן, שופכים את התיבול ומערבבים עם הידיים.
המשך יום נעים🌺
איך אפשר לשלב תפוא במתכון?
היי,
אפשר לבשל תפוח אדמה עד לריכוך ואז להוסיף אותו חתוך בגודל הרצוי לתבנית ולאפות.
יש להגדיל את כמות התבלינים לפי הטעם.
התנור שלי עובד רק על טורבו מה אפשר לעשות שהעוף לא יתייבש?
היי הודיה,
אפשר להתחיל אפייה כשהעוף מכוסה ולהמשיך ללא כיסוי.
צריך לכסות את התבנית לפני ההכנסה לתנור? או להשאיר בלי כיסוי?
היי,
אין צורך לכסות:)
הי אפרת,
כמו תמיד הארוחות שלנו מושלמות בזכותך:)
תמשיכי לפנק!
תודה יקרה ❤️
איזה תוספת מומלצת לעוף הזה?
היי פנינה,
אני אוהבת ליד המנה הזאת פירה או אורז.
בהצלחה:)
וגם כרובית מוקפצת הולך מעולה ביחד!
אפשר להוסיף ערמונים?
כן אפשר.
אם אני מבשלת בסיר, להוסיף את החצי כוס מים?
תודה על האתר המוצלח!
היי רבקה,
יש לקצוץ את הבצל ולטגן. להוסיף שום ועוף ולטגן את חתיכות העוף כדקה מכל צד. להוסיף פטריות, תיבול ומים.
לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי (עם מכסה). לערבב מידי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים.
תודה רבה!!
יצא מושלם!
❤️
אפשר במקום סילאן להשים דבש?
הסילאן נותן לזה יותר צבע אבל אפשר לשים כ-2 כפות דבש.
תודה אפרת על התשובה- שמתי דבש ויצא ממש מוצלח!!!!!!!!!!
תודה רבה!!!!!!!! 🙂
האם צריך לכסות את התבנית בזמן הבישול? והאם אפשר להחליף את הימין בעלי רוזמרין?
אין צורך לכסות.
אפשר לשים כמה עלי רוזמרין.
האם חייב לשים טימין ?
לא חייב.
אפרת תודה על המתכון! את חושבת שיצא טוב גם עם עוף בלי העור? מפונקים כאן…
הכוונה לחלקי עוף (ירכיים ושוקיים) פשוט בלי העור? אם כן אז אפשר.
היי אפרת כמה זה 2 סלסלות פטריות בגרם?
ותודה על המתכונים המעוליםםםם =)
סה”כ כ500 גרם.
הכנתי לשבת, יצא מושלם.
תודה.
תודה שחזרת לעדכן ❣️
הי אפרת,
האם אפשר לדעתך להוסיף גמבה?
כן.
יצא מצוין ,גם הילדים אהבו למרות שהם סרבני עוף .😀
שמחה לשמוע ❤️
שלום אפרת ותודה על המתכונים המדהימים שתמיד יוצאים מוצלח!!
האם העוף יוצא עם רוטב? או יבש?
העוף לא אמור לצאת עם הרבה רוטב.
אפשר לשים כוס מים ואז ייצא יותר רוטב.
מושלם!!! הוספתי עלי דפנה נותן טעם משגע .
מעולה 🙂
תודה הילה
תודה רבה! נראה מצוין.
רציתי לשאול: אפשר להכין את התבנית עם התיבול יום קודם ולשמור במקרר עד ההכנה?
כן אפשר. מומלץ להשאיר קצת רוטב בצד ולתבל גם לפני האפיה (כי לפעמים העוף מפריש נוזלים שמדללים את התיבול).
יצא מעולה, עשיתי עם פטריות שימג׳י
מעולה 🙂
תודה שרון
קודם כל, אתר מהמם ומוצלח, מתכונים קלים ופשוטים. תודה רבה!
האם אפשר לשים הכל בתוך שקית קוקי?
והאם אפשר להשתמ שבפטריות שימורים?
תודה רבה!
תודה יעל 🙂
אפשר להכין בשקית קוקי ולהשתמש בפטריות בשימורים (רצוי שלמות).
מתכון מעולה יוצא מעדן
מספיק לשים 1/4 כוס מים
מומלץ!!!
תודה אורית 🙂
תודה רבה על המענה המהיר
תתחדשי על האתר
תודה מעיין ❤️
היי אפרת,
האם מומלץ להשרות את הכל כמה שעות ואז לאפות או שעדיף שלא?
תודה רבה
אין צורך.
ממש טעים!!
וקל מאוד להכנה.
זו השבת השלישית שאני מכינה את המתכון הזה.
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
מתכון מעולה. תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שירלי
היי
אפשר ךשים רוטב צילי במקום הסילאן?
פחות מומלץ.
הסילאן נותן יותר צבע לעוף אבל אפשר לשים במקום כ-2 כפות דבש.
היי אפרת,
אני שומרת שבת ורוצה להכין את העוף מבלי שהתנור יהיה דלוק בשבת… האם להכניס לתנור כשעה וחצי לפני שבת ופשוט להשאיר בתוך התנור ללא חימום? אני לא רוצה שהעוף יתייבש או יתקרר… או שעדיף להכין ולשים על פלטה?
כן אפשר. הוא יכול להשאר כשעה בתנור מכובה.
אם הוא לא חם מספיק לדעתך אז אפשר לחמם מעט על הפלטה.
היי, אפשר להכין את זה גם בטוסטר אובן? את המים שמים בתבנית של התנור ביחד עם העופות?
כן אפשר. נכון, את המים שמים בתבנית של התנור ביחד עם העוף.
היי, אם אני שמה 4 חתיכות עוף, מה מבחינת כמויות של שאר המצרכים? תבלינים ?
היי עדי,
כדאי לשים חצי כמות מכל יתר החומרים, כולל התיבול.
היי אני רוצה להכין את המתכון אם אין לי טימין זה קריטי??
ויש לי פטריות רק השימורים אחד חצוי ואחד שלם??
תכיני בלי טימין.
עדיף שלמים אבל אם יש לך אחד מכל סוג אז שימי את שתי הקופסאות.
האם לכסות את העוף בנייר כסף? תודה
לא, אין צורך.
מעדן. כל כך טעים. תודה על עוד מתכון מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סיגל
שלום ,
תודה לך על החיים הקלים שאת מעניקה לי עם האתר והסבלנות שלך !
סליחה על השאלה… האם ניתן לקצר את זמן התנור עם טורבו ? אם כן, בכמה יתקצר?
תודה רבה,
רונית
היי רונית,
לא מומלץ כי טורבו עלול לייבש את העוף.
אפרת שלום
תודה רבה על מתכון שנראה קל מאד להכנה
האם אוכל להחליף את הסילאן בדבש כי אין לי סילאן במזווה ברגע זה….ואני מעוניינת לאפות אותו היום.
או יש לך עצה אחרת במקום?
הסילאן נותן לזה יותר צבע אבל אפשר לשים כ-2 כפות דבש.
איך יצא בלי הסילאן ?
מתכון מעולה! האתר הזה פשוט מצויין, התחלתי לבשל רק לפני שנה ובזכות המתכונים האלה הכל תמיד יוצא טעים!
שמחה לשמוע!
תודה חגית ויום מקסים 🌷
היי אפרת שאלה דחופה כמה זמן צריך לשים את העוף בתנור שעה וחצי??
כן.
תודה על הכל!
אפשר להכין עם חזה עוף?
היי,
אפשר אבל רצוי שזה יהיה חזה עוף עבה עם העור כדי שלא יתייבש בתנור.
אם זה חזה עוף רגיל אז כדאי להכין לפי אופן ההכנה במתכון הזה – חזה עוף בתנור (מבחינת טמפ’ וזמני אפיה).
הי, אפשר להוריד את הסילאן, או להוסיף משהו אחר במקומו? אני לא אוהבת עוף מתוק…
הסילאן מסמיך את הרוטב אבל אפשר להכין גם בלי.
שלום ותודה על המתכונים!
האם אפשר להכין ללא טימין?
כן.
האם אפשר להכין את העוף בסיר? ואיך?
כן. יש לקצוץ את הבצל ולטגן. להוסיף שום ועוף ולטגן את חתיכות העוף כדקה מכל צד. להוסיף פטריות, תיבול ומים. לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי (עם מכסה). לערבב מידי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים.
היי,
אפשר להכין את העוף בלי הפטריות?
תודה
כן.
היי
האם אפשר להכין יום לפני ולחמם למחרת בתנור ???
כן בטח.
היי
מתכנן לעשות עם 5 שוקיים ו3 תפו”א בינוניים. האם יש שינוי בכמויות שציינת במתכון? במידה ויש אשמח אם תוכלי לפרט את השינויים.
לגבי הטימין – יש משהו אחר שאפשר להוסיף במקום?
רוצה לציין שהמתכונים שלך ממש טובים ופשוטים להכנה, תודה!
היי שלמה,
ל 5 שוקיים ו3 תפו”א בינוניים מספיק בצל בינוני, 2 שיני שום, סלסלת פטריות אחת. יתר הכמויות אותו דבר.
אפשר לוותר על הטימין. זה טעים גם בלי.
תודה וחג שמח 🙂
היי.כתבת בהתחלה “מניחים בתבנית את חלקי העוף, הבצל, שיני השום והפטריות.” ואז כתבת :
-מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית ומתבלים את העוף והפטריות באופן אחיד. ” אז מה קודם למה? קודם לתבל את העוף והפטריות ואז להניח בתבנית?
תודה
היי דורין,
קודם מניחים את העוף, הפטריות, הבצל ושיני השום בתבנית ואח”כ שופכים עליהם את חומרי הרוטב (כשהם בתבנית) ומערבבים היטב.
תודה. איך אני יכולה לשלב תפוחי אדמה בפנים?
ואיזו תבנית? האם אפשר חד פעמי המלבנית ?
תבנית חד פעמית ענקית.
אפשר לחתוך 2-3 תפוחי אדמה קלופים ולהוסיף לתבנית יחד עם כל החומרים.
היי.
האם טוב בהקפאה ?
כן.
רק העוף בהקפאה או גם התפו”א מתאים להקפיא?
תודה מראש!
תפו”א לא מומלץ להקפיא.
היי האם יש אפשרות להוסיף בטטות / תפוחי אדמה למתכון? אם כן איך משתנה כמויות התיבול וזמן ההכנה?
נ.ב. מקבל מלא מחמאות מהסביבה כל פעם שאני מכין מהמתכונים באתר!
היי יהודה,
קודם כל כיף לשמוע, תודה 🙂
אפשר להוסיף בטטות ותפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות-קטנות. זמן האפיה אינו משתנה.
אם אתה שם בסביבות 3 יחידות סה”כ אז יש להוסיף עוד כף שמן וכף סילאן.
With or without the skin?
WITH
תודה רבה רבה אפרת! פשוט ומושלם זו באמת ההגדרה המדוייקת למתכון הזה!
הכנו את המתכון הזה לחג. אצלנו מעדיפים עוף עם הרבה רוטב (ולא שיתייבש באפיה) אז הגדלנו קצת את כמות הרוטב וכיסינו את התבנית. יצא ממש מעולה ומיוחד. התענגתי על כל ביס!
תבורכי!
שמחה שנהניתם!
תודה ברכה 💜
בוקר טוב אפרת!
אני מחפשת מתכון מגוון לצלי עוף [כרעיים],
אבל בישול ולא אפיה.
תוכלי להפנות אותי?
היי יהודית, מצרפת לינקים:
עוף מבושל ברוטב צהוב
עוף עם ערמונים
עוף ברוטב עגבניות
עוף מבושל פשוט
אין לי תנור כרגע האם אפשרי בבישול?
היי אסתי,
אפשר להכין בסיר. יש לקצוץ את הבצל ולטגן. להוסיף שום ועוף ולטגן את חתיכות העוף כדקה מכל צד. להוסיף פטריות, תיבול ומים. לבשל על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה וחצי (עם מכסה). לערבב מידי פעם ולוודא שלא חסרים נוזלים.
תודה אפרת יצא מדהים!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא מעולה כמו כל המתכונים שלך!
תודה חגית 💜
שלום אפרת,
האם ניתן להשתמש בפטריות קפואות?
שתהיה לך שנה טובה ומתוקה, כתיבה וחתימה טובה!
כן אפשר.
חג שמח ושנה טובה ❤️
האם ניתןלהכניס את כל החומרים לתבנית ולאפות למחרת? עם השום והבצל וכו
כן.
שנה טובה 🌷
אם כל ההכנות לחג אפשר לעשות מראש ולהקפיא? תודה
כן אפשר.
תודה רבה .
יצא מצוין.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך. את עוזרת לי מאד במטבח.
אני גם נהנית לראות איך את עונה על כל השאלות בצורה מדהימה. כל הכבוד לך ותודה רבה!!
תודה נעמה יקרה ❤️
האם צריך לכסות את התבנית?
איו צורך.
אפשר לעשות עם פטריות משימורים?
אפשר אבל הרבה יותר טעים עם טריות.
בוקר טוב,
נראה מעולה ! עוף שלם יכול להתאים למתכון הזה ?
כן.
איזה שמן?
שמן קנולה או זית.
שלום
האם כדאי לטגן לפני את הבצל עם הפטריות ואז להוסיף לעוף? תודה רבה ושנה טובה!
אין צורך. לאחר האפיה הבצל והפטריות במרקם מעולה.
שנה טובה 💕
היי 🙂 יכול להיות שיש הבדל עם חזה עוף? נראה לי שיותר קל לו להתייבש בתנור
תודה
כן. חזה עוף מתייבש מהר בתנור. עדיף להכין עם חלקי בשר כמו שוקיים, ירכיים, כנפיים.
אם בכל זאת את רוצה להכין עם חזה עוף אז כדאי להשתמש בחזה עוף שלם עם העור.
גם חזה עוף לא מתייבש באפייה בתוך שקית “קוקי”.
וואו זה נראה מעולה!! מתאים לי להכין לאחד החגים 🙂 האם אפשר לוותר על הטימין, או להחליפו במשהו אחר? האמת היא שזה לא משהו שנמצא אצלנו בבית. תודה רבה 🙂
כן בטח, זה טעים גם בלי טימין 🙂
היי אפרת, גמר חתימה טובה! רציתי לעדכן שכבר הספקתי להכין את המתכון הזה פעמיים! פעם ראשונה “בקטן”, כ4 מנות, כדי לראות איך יצא, קיבלתי את ה thumbs up מבעלי ואז הכנתי שוב לראש השנה וכולם אהבו 🙂 אז תודה רבה רבה על עוד מתכון מנצח! הכנתי גם עוגת שוקולד, עוגת קוקוס, עוגת דבש עסיסית, קציצות ירק אפויות, עוגיות טחינה ועד דברים והכל יצא מושלם! תודה רבה ולילה טוב 🙂
שמחה לשמוע!
גמר חתימה טובה!
רציתמ לשאול בכל זאת אפשר להחליף את הטימין במשהוא אחר? או אפשר לשים תבלין טימין יבש?
אפשר לוותר על הטימין או להוסיף כשליש כפית טימין מיובש.