זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 95 דקות
מצרכים:
500 גרם חלקי עוף לפי הטעם: כרעיים, שוקיים, ירכיים, כנפיים וחזה.
קופסת שימורים של זיתים ירוקים/שחורים ללא גלעין.
בצל גדול חתוך גס.
עגבנייה מרוסקת.
2 כפות גדושות רסק עגבניות.
שום כתוש.
עלי כוסברה קצוצים.
כוס וחצי מים רותחים.
כף פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.
אופן הכנה:
מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.
מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מעט משני הצדדים עד שהעוף מעט מזהיב.
מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים היטב ומכסים. מבשלים במשך כשעה וחצי על אש נמוכה (מידי פעם פותחים את הסיר ומערבבים).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
האם אפשר לוותר על האבקת מרק, ומה כדאי לשים במקום זה?
אפשר לוותר ולשים קצת יותר מלח (כפית שטוחה).
הי אפרת:)
קודם כל אפילו שאת יודעת, אגיד אתזה שוב – האתר שלך מושלם כלכך!!! הוא מדהים יעיל שימושי טעיםםםםם קל להכנה ופרקטי…
רציתי רק לשאול, אם מכינה כמות גדולה ורוצה להקפיא, זה יהיה טעים אם אשמור במקפיא את העוף עם הרוטב מחמישי ליום ראשון? מאומרת?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
אין בעיה להקפיא את העוף.
אפרת אין לי פשוט מילים על האתר המושלם שלך!!!
כל מתכון אבל כללל מתכון יצא לי מושלם!!! (ואני לא בשלנית במיוחד:))
רציתי להודות לך ולחזק את ידייך!!!
אין דברים כמוך!!
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון יקירה😊
האם צריך להרתיח את הזיתים לפני הבישול?
אין צורך.
שלום אפרת הצדיקה!
1 אפשר לוותר על טיגון העוף ולאפות הכל בתנור?
2 בתמונה יש עלי דפנה? צריך להוסיף?
3 לכמה מנות מתאים המתכון שלך? אני רוצה להכין שמונה מנות של ירכיים
תודה מראש
היי שני,
1. בטח. יש גם מתכון לעוף עם זיתים בתנור.
2. לא חובה.
3. הכמות במתכון מתאימה ל 8-10 חלקי עוף כך שאין בעיה.
תודה רבה. בשורות טובות
האם אפשר להוסיף פרגיות לעוף?
כן אפשר.
שלום
רציתי לוודא, את המים של הזיתים שופכים נכון? כלומר שמים את הזיתים בלי המים.
תודה רבה
נכון 🙂
אין אין על המתכון הזה תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
היי,
רוצה רק לשתף אותך-
הכנתי לפני שבוע…
יצא מעולה וסוף סוף מתכון מגוון.
מה שכן, רסק העגבניות הרגיש לי מידי תעשייתי,
להבא אכן בעיקר מעגבניות ואולי כפית רסק.
הוספתי גם תפו”א פרוסות וכך היתה לי ארוחה בסיר.
המגניב הוא שנשאר מהזיתים, אז פשוט ליקטתי אותם,
והיה לי סלט זיתים קר לשבת!!!
תודי שקונספט כזה באתתר עוד לא היה לך-
“ארוחה שלמה בסיר אחד וסלט לשבת”
היי עדינה,
שמחה שיצא טעים. כמובן שאין בעיה להפחית מהרסק ולהשתמש בעגבניות טריות (אגב, השתמשת ברסק מקופסת פלסטיק או קופסת שימורים ממתכת? כי לפעמים לרסק מקופסת השימורים יש טעם מתכתי).
אהבתי את הקונספט!
יום מקסים יקירה 🙂
רסק מקופסה