שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 95 דקות

מצרכים:

500 גרם חלקי עוף לפי הטעם: כרעיים, שוקיים, ירכיים, כנפיים וחזה.

קופסת שימורים של זיתים ירוקים/שחורים ללא גלעין.

בצל גדול חתוך גס.

עגבנייה מרוסקת.

2 כפות גדושות רסק עגבניות.

שום כתוש.

עלי כוסברה קצוצים.

כוס וחצי מים רותחים.

כף פפריקה מתוקה, כפית אבקת מרק עוף, מלח ופלפל.

אופן הכנה:

מטגנים בצל בסיר עד להזהבה.

מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מעט משני הצדדים עד שהעוף מעט מזהיב.

מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים היטב ומכסים. מבשלים במשך כשעה וחצי על אש נמוכה (מידי פעם פותחים את הסיר ומערבבים).

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בקטשופ
טבעות בצל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדי (07:57 22.12.2018)

האם צריך להרתיח את הזיתים לפני הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 22.12.2018)

אין צורך.

שני (15:29 18.04.2018)

שלום אפרת הצדיקה!
1 אפשר לוותר על טיגון העוף ולאפות הכל בתנור?
2 בתמונה יש עלי דפנה? צריך להוסיף?
3 לכמה מנות מתאים המתכון שלך? אני רוצה להכין שמונה מנות של ירכיים

תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 18.04.2018)

היי שני,
1. בטח. יש גם מתכון לעוף עם זיתים בתנור.
2. לא חובה.
3. הכמות במתכון מתאימה ל 8-10 חלקי עוף כך שאין בעיה.

שני (16:30 18.04.2018)

תודה רבה. בשורות טובות

חן (05:07 29.12.2017)

האם אפשר להוסיף פרגיות לעוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 29.12.2017)

כן אפשר.

יפעת (10:28 10.10.2017)

שלום
רציתי לוודא, את המים של הזיתים שופכים נכון? כלומר שמים את הזיתים בלי המים.
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 10.10.2017)

נכון 🙂

גלי (00:32 14.01.2017)

אין אין על המתכון הזה תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (10:52 14.01.2017)

שמחה שאהבת 🙂

עדינה (06:38 23.11.2016)

היי,
רוצה רק לשתף אותך-
הכנתי לפני שבוע…
יצא מעולה וסוף סוף מתכון מגוון.

מה שכן, רסק העגבניות הרגיש לי מידי תעשייתי,
להבא אכן בעיקר מעגבניות ואולי כפית רסק.

הוספתי גם תפו”א פרוסות וכך היתה לי ארוחה בסיר.

המגניב הוא שנשאר מהזיתים, אז פשוט ליקטתי אותם,
והיה לי סלט זיתים קר לשבת!!!

תודי שקונספט כזה באתתר עוד לא היה לך-
“ארוחה שלמה בסיר אחד וסלט לשבת”

מתכונים ב-10 דקות (08:32 23.11.2016)

היי עדינה,
שמחה שיצא טעים. כמובן שאין בעיה להפחית מהרסק ולהשתמש בעגבניות טריות (אגב, השתמשת ברסק מקופסת פלסטיק או קופסת שימורים ממתכת? כי לפעמים לרסק מקופסת השימורים יש טעם מתכתי).
אהבתי את הקונספט!
יום מקסים יקירה 🙂

עדינה (16:05 23.11.2016)

רסק מקופסה

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.