זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות

מצרכים:

10 חתיכות עוף לפי הטעם (שוקיים, ירכיים, כנפיים)

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות

פלפל אדום (גמבה) חתוך בינוני

8 פרוסות אננס מקופסת שימורים (280 גרם מסונן, בלי הנוזלים)

תיבול: כף שמן זית, 2 כפות מלאות סילאן, כף רוטב סויה, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את חלקי העוף, תפוחי אדמה, גמבה ואננס על נייר האפיה ומתבלים בצורה אחידה.

-מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כשעה וחצי- שעתיים.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שטרודל תפוחים מבצק עליםשטרודל תפוחים מבצק עלים
קאפקייקס דבש קאפקייקס דבש
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מירי (20:40 14.07.2022)

הכנתי את זה לפני כשנה ויצא מאד טעים וכל המשפחה נהנתה, אבל לי אישית הפריעה הטעם של האננס שהושפע מהעוף והתיבול, אם אני שמה את האננס לקראת סוף האפיה זה יצא טוב? או שהאננס משפיע בטעם על העוף ואז אני מפסידה אותו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:45 14.07.2022)

היי מירי,
אם תוסיפי את האננס רק בסוף האפייה הטעם שלו לא יתמזג עם העוף, וכך העוף לא יקבל את הטעם הייחודי.
בנוסף, האננס עצמו לא יתבשל בזמן הקצר ולא ישתלב טוב במנה.

avatar
נרי (19:32 13.06.2022)

אחד המתכונים המוצלחים. תמיד יוצא טעים! וגם ממש מהיר להכנה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:12 13.06.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון(:

avatar
שלי (19:11 11.05.2022)

היי, האם מכסים את העוף בזמן הבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 11.05.2022)

היי,
אין צורך לכסות בזמן האפייה.

avatar
רחל (00:01 27.04.2022)

הי!
אשמח מאוד אם תוכלי לתת לי רעיון לתוספת שאגיש לצד העוף.
אלפי תודות!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 27.04.2022)

היי,
ממליצה להגיש עם אורז לבן היות ומדובר במנה דומיננטית בטעמה(:

avatar
מירי (13:07 4.11.2021)

הכנתי העוף והתפו”א יצאו טעים, אבל האננס קיבל טעם מהרוטב והוא לא היה מתוק כמו שאני רגילה יש מה לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:14 4.11.2021)

היי,
שמחה שיצא טעים!
האננס מתמזג בטעמו עם העוף כי בכל זאת מדובר במנה עיקרית ולא מתוקה לגמרי…
אולי אפשר להוסיף מעט דבש להגברת המתיקות.

avatar
רות (11:48 14.05.2021)

איך כל כך מעט תיבול לכמות כזאת גדולה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:05 14.05.2021)

האננס דומיננטי בטעם כאן. התיבול מספיק, אבל כמובן שאת יכולה לשחק עם הכמויות לפי טעמך האישי😊

avatar
רות (22:46 15.05.2021)

בעלי הכין לשבת ויצא ממש טעים..הירקות יצאו עם טעם דומיננטי של הרוטב, אבל העוף פחות. ממליצה להשרות את העוף לילה לפני עם המרינה כדי שיספוג טעמים.
הוא הכין גם את הפטריות עם הקולורבי שלך ויצא מצויין.
הוא בכלל מתלהב מהאתר שלך ומכין ממנו הרבה
תודה🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 15.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה לך רות וחג שמח😊

avatar
לאה (23:26 25.01.2021)

שלום אפרת,
תודה על האתר,
האם המתכון הזה מתאים גם לבישול על הפלטה?
או שיש לך מתכון אחר מתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:31 26.01.2021)

היי לאה,
זה בהחלט יתאים לפלטה. רק מניחה שהירקות לא יצאו שחומים.

avatar
נויה (12:00 25.01.2021)

האם אפשר לוותר על השמן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:08 25.01.2021)

אפשר לשים חצי כף.

avatar
חלי (18:22 26.11.2020)

האם צריך לשמור את הנוזלים לרוטב???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 26.11.2020)

היי חלי,
את מתכוונת למרינדה שנשארת בקערה?
תצטרכי לשפוך על העוף והירקות לפני ההכנסה לתנור 🙂

avatar
רותי (16:52 20.10.2020)

תודה אפרת, על עוד מתכון מעולה!
משום מה הצבעים השתנו בתמונה.. אבל זה הה נראה מצויין.

עוף עם אננס בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 20.10.2020)

זה נראה מעולה 🙂

avatar
יעל (12:15 9.09.2020)

לכסות את התבנית ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 9.09.2020)

אין צורך.

avatar
רחל (20:02 10.08.2020)

היי אפרת
אפשר עם אננס טרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 10.08.2020)

כן.

avatar
רחלי (09:30 4.08.2020)

יצא אחלה תודה על המתכון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 5.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רחלי

avatar
חיליק (14:37 30.07.2020)

שלום אפרת.
ביצעתי מה שאמרת – יצא פגז.
שאלה: האם אפשר להחליף את האננס באפרסקים ? או שמא צריך תיבול שונה?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 30.07.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
שירן (21:07 11.05.2020)

היי אפרת,
חייב לאפות עם העור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 11.05.2020)

לא חייב, זה פשוט שומר על העוף עסיסי.

avatar
Shiran Roditi Reuveni (15:59 14.05.2020)

תודה רבה 😊

avatar
שרית (20:21 8.05.2020)

יצא טעים.
השתמשתי בשימורי אננס ללא תוספת סוכר,הוא מגיע חתוך ולא עיגולים.

עוף עם אננס בתנור
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:39 9.05.2020)

נראה מעולה!
תודה שרית 🙂

avatar
namaa (01:36 8.05.2020)

יש לי רק אננס רגיל ולא קופסת שימורים יש הדרכה שונה לאננס חי (גרה בחול)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 8.05.2020)

אין שינוי.

avatar
Ilan Kaikov (13:30 17.04.2020)

היי אפרת
צריך לכסות עם נייר כסף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:42 17.04.2020)

אין צורך לכסות.

avatar
יערית (11:36 11.02.2020)

שלום אפרת
אפשר להכין עם עוף שלם? אם כן אז איך? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 11.02.2020)

כן, אפשר להכין עם עוף שלם באותו אופן.
יש להניח את העוף בתבנית כך שהחלק של החזה כלפי מטה, ראי בתמונה במתכון הזה – עוף שלם צלוי בתנור.

avatar
מירי (12:53 26.09.2019)

נראה טעיםםם!
אפשר להקפיא את זה או שבגלל האננס לא מומלץ?
תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 26.09.2019)

היי מירי,
לגבי האננס לא חושבת שיש בעיה אבל לא מומלץ להקפיא את תפוחי האדמה.

avatar
אופק (02:15 22.09.2019)

שלום אפרת!
האם זה מתאים גם עם פרגיות או פילה עוף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 22.09.2019)

היי אופק,
מצורף מתכון לפרגיות עם אננס.
שבוע נפלא 🙂

avatar
יהודית (22:25 19.09.2019)

היי אפרת,
יש הבדל בין אננס פרוסות לחתיכות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:25 20.09.2019)

מבחינת טעם אין הבדל.

avatar
רבקה (15:38 19.09.2019)

מה אפשר במקום סילאן? דבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 20.09.2019)

כן אפשר לשים דבש.

avatar
אורי (12:50 19.09.2019)

ואם הפרדתי כבר את כל העור מהעופות ?
בתוך שקית קוקי יצא אותו דבר ?
תודה על הכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 19.09.2019)

אפשר לשים את העוף בתוך שקית קוקי. בחצי שעה האחרונה כדאי להוציא אותו מהשקית כדי שיקבל צבע.

avatar
מרים (12:37 19.09.2019)

הי אפרת
רציתי לדעת אם צריך לכסות את התבנית בנייר אלומיניום.

תןדה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 19.09.2019)

לא, אין צורך.

avatar
אורי (12:07 19.09.2019)

תודה אפרת על המתכונים המעולים.
צריך לכסות את העוף? לא יתיבש לי במשך שעתיים ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 19.09.2019)

היי אורי,
בגלל שהעוף נאפה עם העור הוא לא אמור להתייבש.
יש לאפות בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון. יכול להיות שכבר אחרי שעה וחצי זה יהיה מוכן.

avatar
דבי (11:48 18.09.2019)

אפשר לדעתך לשלב אננס עם תיבול שונה, שמתאים יותר לבעיות סוכר?

נגיד תיבול של פפריקה ופלפל שחור עם זנגויל.

תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 18.09.2019)

אני חושבת שכן.
כתיבה וחתימה טובה 💕

avatar
שרית (11:41 7.05.2020)

יש גם שימורים של אננס ללא תוספת סוכר

avatar
דבי (20:30 17.09.2019)

נראה שילוב מעולה!

לדעתי עוף או בשר משתלבים נהדר עם פרות, הבעיה עם פרות שבדרך כלל

הם מאבדים את צורתם וחיותם בבישול.

נראה לי שאננס שונה.
תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:17 17.09.2019)

ממליצה לך לנסות 🙂
האננס נראה טוב גם אחרי האפיה (כמו בתמונה).

לקריאת כל התגובות