זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
10 חתיכות עוף לפי הטעם (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
פלפל אדום (גמבה) חתוך בינוני
8 פרוסות אננס מקופסת שימורים (280 גרם מסונן, בלי הנוזלים)
תיבול: כף שמן זית, 2 כפות מלאות סילאן, כף רוטב סויה, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את חלקי העוף, תפוחי אדמה, גמבה ואננס על נייר האפיה ומתבלים בצורה אחידה.
-מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כשעה וחצי- שעתיים.
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
אחותי הכינה לשבת משפחתית את העוף הזה עם תפוחי אדמה ובטטה (במקום הגמבה) ויצא ממש טעים, כולם לא גמרו להחמיא! החלטתי השבוע להכין גם…
סתם כך שתינו מבססות את כל הבישולים שלנו על האתר שלך וכל המשפחה כבר יודעת שכששואלים אותנו מאיפה המתכון אנחנו עונות “10 דקות”…
איזה כיף לשמוע! תודה אסתר❤️
שבת שלום
האם אפשרי גם במיני קיטשן ?
תודה רבה על הכל!!!
סורי לא מכירה את המכשיר
שלום אפרת,
1. אפשר להכין עם אננס מסוכר של טו בשבט?
2. אננס וסילאן זה לא יוצא מידי מתוק?
3. הולך עם אורז לבן?
תודה רבה ושבת שלום
1. אפשר אבל עדיף אננס רגיל או משימורים.
2. אם האננס מסוכר אז יכול לצאת מתוק
3. בטח
שבת שלום:)
שבוע טוב אפרת, שמתי את האננס במים רותחים כדי שייצא הסוכר. שמתי 2 אננס, משמש ושזיפים. אני לא אוהבת אוכל מתוק. יצא טעים מאד רוטב כמין ריבה דלילה.
מאד נהנינו
תודה רבה
שמחה שיצא טעים💜
תודה שחזרת לעדכן
האם אני יכולה לתבל עם האננס וכל התבלינים ולהשאיר את עוף יומיים במקרר
ואז לאפות. תודה
כן אפשר:)
אין!!! ועוד פעם אין!! על האתר-המתכונים הקלים והטעימים!!
האם העוף צריך להיות מכוסה חלק מהזמן?
תודה על הפרגון! אין צורך לכסות(:
אפשר להוסיף קשיו ואגוזים וכמה?
תודה וחג שמח
היי
אפשר להוסיף כוס אגוזים.
חג שמח!
היי,
אם אפשר להוסיף בטטה וגזר, או רק בטטה או רק גזר?
תודה
אפשר לוותר על בטטה או גזר🙂
אז אני מבינה שחוץ מהאננס רק תפוחי אדמה ופלפל אדום.
האם זה משנה איך מסדרים את האננס והתפוחי אדמה ופלפל על התבנית? כלומר – האם יש חשיבות לשים משהו דווקא מעל / בצדדים / מתחת או שפשוט לפזר ואין לזה חשיבות? תודה
אין חשיבות לסדר, רק לפזר בתבנית.
תודה.
עוד שאלה אם אפשר – מה ההבדל בתוצאות בין מתי שמכינים על 250 מעלות לכ-40 דקות לבין 180 לכשעה וחצי?
על 250 מעלות העוף יוצא יותר פריך ועל 180 העוף יותר רך.
הי אפרת,
אפשר להוריד את התפוחימאדמה והגמבה ולעשות רק עם אננס? כמה זה משמעותי למנה?
תודה!!
היי,
אפשר לוותר על הירקות אבל אז הטעם של האננס יהיה יותר דומיננטי.
יש לי שאלה לגבי המתכון הזה ומתכונים דומים עם אננס ועוף : האם ניתן להחליף את האננס באפרסק/מישמיש/לפתן פירות מקופסת שימורים (ללא הנוזלים) ? או אולי משהו מתוק וזמין אחר עם מרקם ומתיקות מתאימים ?
אפשר להשתמש במשמש, אפרסק ולפתן פירות פחות משתלבים עם העוף.
תודה רבה על התשובה :O)
מתכון נהדר וקל להכנה. הכנתי היום בפעם הראשונה ויצא מאוד טעים.רק אציין שהפכתי את חלקי העוף באמצע האפייה פעם אחת כי אחרת נראה לי שזה היה יוצא שרוף מדי מלמעלה (אני משתמש בתנור נמוך קומה של נינג’ה). תודה רבה !
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
שלום, אין לי סויה, מה אפשר לשים במקום?
תודה רבה על המתכונים המעולים באתר!
היי,
אפשר לוותר על סויה או להוסיף כפית רוטב טריאקי.
שמתי במקום יין לבן.
עוד לא טעמתי אבל זה נראה ומריח מדהים, תודה רבה!
זה רעיון מעולה! שמחה שיצא מוצלח(:
הי!
יש מצב שאם עברתי למתכון אחר לאחר שהפעלתי טיימר, אז הטיימר מתאפס???
היי,
כן, אם עברת למתכון אחר באותה כרטיסיה (ולא בכרטיסיה חדשה) הטיימר מתאפס.
הכנתי את זה לפני כשנה ויצא מאד טעים וכל המשפחה נהנתה, אבל לי אישית הפריעה הטעם של האננס שהושפע מהעוף והתיבול, אם אני שמה את האננס לקראת סוף האפיה זה יצא טוב? או שהאננס משפיע בטעם על העוף ואז אני מפסידה אותו?
היי מירי,
אם תוסיפי את האננס רק בסוף האפייה הטעם שלו לא יתמזג עם העוף, וכך העוף לא יקבל את הטעם הייחודי.
בנוסף, האננס עצמו לא יתבשל בזמן הקצר ולא ישתלב טוב במנה.
אחד המתכונים המוצלחים. תמיד יוצא טעים! וגם ממש מהיר להכנה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון(:
היי, האם מכסים את העוף בזמן הבישול?
היי,
אין צורך לכסות בזמן האפייה.
הי!
אשמח מאוד אם תוכלי לתת לי רעיון לתוספת שאגיש לצד העוף.
אלפי תודות!!!!!
היי,
ממליצה להגיש עם אורז לבן היות ומדובר במנה דומיננטית בטעמה(:
הכנתי העוף והתפו”א יצאו טעים, אבל האננס קיבל טעם מהרוטב והוא לא היה מתוק כמו שאני רגילה יש מה לעשות?
היי,
שמחה שיצא טעים!
האננס מתמזג בטעמו עם העוף כי בכל זאת מדובר במנה עיקרית ולא מתוקה לגמרי…
אולי אפשר להוסיף מעט דבש להגברת המתיקות.
איך כל כך מעט תיבול לכמות כזאת גדולה?
האננס דומיננטי בטעם כאן. התיבול מספיק, אבל כמובן שאת יכולה לשחק עם הכמויות לפי טעמך האישי😊
בעלי הכין לשבת ויצא ממש טעים..הירקות יצאו עם טעם דומיננטי של הרוטב, אבל העוף פחות. ממליצה להשרות את העוף לילה לפני עם המרינה כדי שיספוג טעמים.
הוא הכין גם את הפטריות עם הקולורבי שלך ויצא מצויין.
הוא בכלל מתלהב מהאתר שלך ומכין ממנו הרבה
תודה🙏
איזה כיף לשמוע! תודה לך רות וחג שמח😊
שלום אפרת,
תודה על האתר,
האם המתכון הזה מתאים גם לבישול על הפלטה?
או שיש לך מתכון אחר מתאים?
היי לאה,
זה בהחלט יתאים לפלטה. רק מניחה שהירקות לא יצאו שחומים.
האם אפשר לוותר על השמן
אפשר לשים חצי כף.
האם צריך לשמור את הנוזלים לרוטב???
היי חלי,
את מתכוונת למרינדה שנשארת בקערה?
תצטרכי לשפוך על העוף והירקות לפני ההכנסה לתנור 🙂
תודה אפרת, על עוד מתכון מעולה!
משום מה הצבעים השתנו בתמונה.. אבל זה הה נראה מצויין.
זה נראה מעולה 🙂
לכסות את התבנית ?
אין צורך.
היי אפרת
אפשר עם אננס טרי?
כן.
יצא אחלה תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחלי
שלום אפרת.
ביצעתי מה שאמרת – יצא פגז.
שאלה: האם אפשר להחליף את האננס באפרסקים ? או שמא צריך תיבול שונה?
תודה רבה
כן אפשר 🙂
היי אפרת,
חייב לאפות עם העור?
לא חייב, זה פשוט שומר על העוף עסיסי.
תודה רבה 😊
יצא טעים.
השתמשתי בשימורי אננס ללא תוספת סוכר,הוא מגיע חתוך ולא עיגולים.
נראה מעולה!
תודה שרית 🙂
יש לי רק אננס רגיל ולא קופסת שימורים יש הדרכה שונה לאננס חי (גרה בחול)
אין שינוי.
היי אפרת
צריך לכסות עם נייר כסף?
אין צורך לכסות.
שלום אפרת
אפשר להכין עם עוף שלם? אם כן אז איך? תודה
כן, אפשר להכין עם עוף שלם באותו אופן.
יש להניח את העוף בתבנית כך שהחלק של החזה כלפי מטה, ראי בתמונה במתכון הזה – עוף שלם צלוי בתנור.
נראה טעיםםם!
אפשר להקפיא את זה או שבגלל האננס לא מומלץ?
תודה רבה!!
היי מירי,
לגבי האננס לא חושבת שיש בעיה אבל לא מומלץ להקפיא את תפוחי האדמה.
שלום אפרת!
האם זה מתאים גם עם פרגיות או פילה עוף?
היי אופק,
מצורף מתכון לפרגיות עם אננס.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
יש הבדל בין אננס פרוסות לחתיכות?
מבחינת טעם אין הבדל.
מה אפשר במקום סילאן? דבש?
כן אפשר לשים דבש.
ואם הפרדתי כבר את כל העור מהעופות ?
בתוך שקית קוקי יצא אותו דבר ?
תודה על הכל.
אפשר לשים את העוף בתוך שקית קוקי. בחצי שעה האחרונה כדאי להוציא אותו מהשקית כדי שיקבל צבע.
הי אפרת
רציתי לדעת אם צריך לכסות את התבנית בנייר אלומיניום.
תןדה
לא, אין צורך.
תודה אפרת על המתכונים המעולים.
צריך לכסות את העוף? לא יתיבש לי במשך שעתיים ?
היי אורי,
בגלל שהעוף נאפה עם העור הוא לא אמור להתייבש.
יש לאפות בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון. יכול להיות שכבר אחרי שעה וחצי זה יהיה מוכן.
אפשר לדעתך לשלב אננס עם תיבול שונה, שמתאים יותר לבעיות סוכר?
נגיד תיבול של פפריקה ופלפל שחור עם זנגויל.
תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה!
אני חושבת שכן.
כתיבה וחתימה טובה 💕
יש גם שימורים של אננס ללא תוספת סוכר
נראה שילוב מעולה!
לדעתי עוף או בשר משתלבים נהדר עם פרות, הבעיה עם פרות שבדרך כלל
הם מאבדים את צורתם וחיותם בבישול.
נראה לי שאננס שונה.
תודה!
ממליצה לך לנסות 🙂
האננס נראה טוב גם אחרי האפיה (כמו בתמונה).