זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
10 חתיכות עוף לפי הטעם (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
פלפל אדום (גמבה) חתוך בינוני
8 פרוסות אננס מקופסת שימורים (280 גרם מסונן, בלי הנוזלים)
תיבול: כף שמן זית, 2 כפות מלאות סילאן, כף רוטב סויה, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מניחים את חלקי העוף, תפוחי אדמה, גמבה ואננס על נייר האפיה ומתבלים בצורה אחידה.
-מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כשעה וחצי- שעתיים.
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוף בזעתר |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- עוף ביין לבן ושום |
- מוסקה חצילים |
- עוף בתיבול פיקנטי |
- פרגיות בצ’ילי ודבש
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
הכנתי את זה לפני כשנה ויצא מאד טעים וכל המשפחה נהנתה, אבל לי אישית הפריעה הטעם של האננס שהושפע מהעוף והתיבול, אם אני שמה את האננס לקראת סוף האפיה זה יצא טוב? או שהאננס משפיע בטעם על העוף ואז אני מפסידה אותו?
היי מירי,
אם תוסיפי את האננס רק בסוף האפייה הטעם שלו לא יתמזג עם העוף, וכך העוף לא יקבל את הטעם הייחודי.
בנוסף, האננס עצמו לא יתבשל בזמן הקצר ולא ישתלב טוב במנה.
אחד המתכונים המוצלחים. תמיד יוצא טעים! וגם ממש מהיר להכנה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון(:
היי, האם מכסים את העוף בזמן הבישול?
היי,
אין צורך לכסות בזמן האפייה.
הי!
אשמח מאוד אם תוכלי לתת לי רעיון לתוספת שאגיש לצד העוף.
אלפי תודות!!!!!
היי,
ממליצה להגיש עם אורז לבן היות ומדובר במנה דומיננטית בטעמה(:
הכנתי העוף והתפו”א יצאו טעים, אבל האננס קיבל טעם מהרוטב והוא לא היה מתוק כמו שאני רגילה יש מה לעשות?
היי,
שמחה שיצא טעים!
האננס מתמזג בטעמו עם העוף כי בכל זאת מדובר במנה עיקרית ולא מתוקה לגמרי…
אולי אפשר להוסיף מעט דבש להגברת המתיקות.
איך כל כך מעט תיבול לכמות כזאת גדולה?
האננס דומיננטי בטעם כאן. התיבול מספיק, אבל כמובן שאת יכולה לשחק עם הכמויות לפי טעמך האישי😊
בעלי הכין לשבת ויצא ממש טעים..הירקות יצאו עם טעם דומיננטי של הרוטב, אבל העוף פחות. ממליצה להשרות את העוף לילה לפני עם המרינה כדי שיספוג טעמים.
הוא הכין גם את הפטריות עם הקולורבי שלך ויצא מצויין.
הוא בכלל מתלהב מהאתר שלך ומכין ממנו הרבה
תודה🙏
איזה כיף לשמוע! תודה לך רות וחג שמח😊
שלום אפרת,
תודה על האתר,
האם המתכון הזה מתאים גם לבישול על הפלטה?
או שיש לך מתכון אחר מתאים?
היי לאה,
זה בהחלט יתאים לפלטה. רק מניחה שהירקות לא יצאו שחומים.
האם אפשר לוותר על השמן
אפשר לשים חצי כף.
האם צריך לשמור את הנוזלים לרוטב???
היי חלי,
את מתכוונת למרינדה שנשארת בקערה?
תצטרכי לשפוך על העוף והירקות לפני ההכנסה לתנור 🙂
תודה אפרת, על עוד מתכון מעולה!
משום מה הצבעים השתנו בתמונה.. אבל זה הה נראה מצויין.
זה נראה מעולה 🙂
לכסות את התבנית ?
אין צורך.
היי אפרת
אפשר עם אננס טרי?
כן.
יצא אחלה תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחלי
שלום אפרת.
ביצעתי מה שאמרת – יצא פגז.
שאלה: האם אפשר להחליף את האננס באפרסקים ? או שמא צריך תיבול שונה?
תודה רבה
כן אפשר 🙂
היי אפרת,
חייב לאפות עם העור?
לא חייב, זה פשוט שומר על העוף עסיסי.
תודה רבה 😊
יצא טעים.
השתמשתי בשימורי אננס ללא תוספת סוכר,הוא מגיע חתוך ולא עיגולים.
נראה מעולה!
תודה שרית 🙂
יש לי רק אננס רגיל ולא קופסת שימורים יש הדרכה שונה לאננס חי (גרה בחול)
אין שינוי.
היי אפרת
צריך לכסות עם נייר כסף?
אין צורך לכסות.
שלום אפרת
אפשר להכין עם עוף שלם? אם כן אז איך? תודה
כן, אפשר להכין עם עוף שלם באותו אופן.
יש להניח את העוף בתבנית כך שהחלק של החזה כלפי מטה, ראי בתמונה במתכון הזה – עוף שלם צלוי בתנור.
נראה טעיםםם!
אפשר להקפיא את זה או שבגלל האננס לא מומלץ?
תודה רבה!!
היי מירי,
לגבי האננס לא חושבת שיש בעיה אבל לא מומלץ להקפיא את תפוחי האדמה.
שלום אפרת!
האם זה מתאים גם עם פרגיות או פילה עוף?
היי אופק,
מצורף מתכון לפרגיות עם אננס.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
יש הבדל בין אננס פרוסות לחתיכות?
מבחינת טעם אין הבדל.
מה אפשר במקום סילאן? דבש?
כן אפשר לשים דבש.
ואם הפרדתי כבר את כל העור מהעופות ?
בתוך שקית קוקי יצא אותו דבר ?
תודה על הכל.
אפשר לשים את העוף בתוך שקית קוקי. בחצי שעה האחרונה כדאי להוציא אותו מהשקית כדי שיקבל צבע.
הי אפרת
רציתי לדעת אם צריך לכסות את התבנית בנייר אלומיניום.
תןדה
לא, אין צורך.
תודה אפרת על המתכונים המעולים.
צריך לכסות את העוף? לא יתיבש לי במשך שעתיים ?
היי אורי,
בגלל שהעוף נאפה עם העור הוא לא אמור להתייבש.
יש לאפות בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון. יכול להיות שכבר אחרי שעה וחצי זה יהיה מוכן.
אפשר לדעתך לשלב אננס עם תיבול שונה, שמתאים יותר לבעיות סוכר?
נגיד תיבול של פפריקה ופלפל שחור עם זנגויל.
תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה!
אני חושבת שכן.
כתיבה וחתימה טובה 💕
יש גם שימורים של אננס ללא תוספת סוכר
נראה שילוב מעולה!
לדעתי עוף או בשר משתלבים נהדר עם פרות, הבעיה עם פרות שבדרך כלל
הם מאבדים את צורתם וחיותם בבישול.
נראה לי שאננס שונה.
תודה!
ממליצה לך לנסות 🙂
האננס נראה טוב גם אחרי האפיה (כמו בתמונה).