שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות

מצרכים:

10 חתיכות עוף לפי הטעם (שוקיים, ירכיים, כנפיים)

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות

פלפל אדום (גמבה) חתוך בינוני

8 פרוסות אננס מקופסת שימורים (280 גרם מסונן, בלי הנוזלים)

תיבול: כף שמן זית, 2 כפות מלאות סילאן, כף רוטב סויה, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מניחים את חלקי העוף, תפוחי אדמה, גמבה ואננס על נייר האפיה ומתבלים בצורה אחידה.

-מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך כשעה וחצי- שעתיים.

הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שטרודל תפוחים מבצק עליםשטרודל תפוחים מבצק עלים
קאפקייקס דבש קאפקייקס דבש

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רות (11:48 14.05.2021)

איך כל כך מעט תיבול לכמות כזאת גדולה?

מתכונים ב-10 דקות (12:05 14.05.2021)

האננס דומיננטי בטעם כאן. התיבול מספיק, אבל כמובן שאת יכולה לשחק עם הכמויות לפי טעמך האישי😊

רות (22:46 15.05.2021)

בעלי הכין לשבת ויצא ממש טעים..הירקות יצאו עם טעם דומיננטי של הרוטב, אבל העוף פחות. ממליצה להשרות את העוף לילה לפני עם המרינה כדי שיספוג טעמים.
הוא הכין גם את הפטריות עם הקולורבי שלך ויצא מצויין.
הוא בכלל מתלהב מהאתר שלך ומכין ממנו הרבה
תודה🙏

מתכונים ב-10 דקות (23:37 15.05.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה לך רות וחג שמח😊

לאה (23:26 25.01.2021)

שלום אפרת,
תודה על האתר,
האם המתכון הזה מתאים גם לבישול על הפלטה?
או שיש לך מתכון אחר מתאים?

מתכונים ב-10 דקות (07:31 26.01.2021)

היי לאה,
זה בהחלט יתאים לפלטה. רק מניחה שהירקות לא יצאו שחומים.

נויה (12:00 25.01.2021)

האם אפשר לוותר על השמן

מתכונים ב-10 דקות (12:08 25.01.2021)

אפשר לשים חצי כף.

חלי (18:22 26.11.2020)

האם צריך לשמור את הנוזלים לרוטב???

מתכונים ב-10 דקות (19:20 26.11.2020)

היי חלי,
את מתכוונת למרינדה שנשארת בקערה?
תצטרכי לשפוך על העוף והירקות לפני ההכנסה לתנור 🙂

רותי (16:52 20.10.2020)

תודה אפרת, על עוד מתכון מעולה!
משום מה הצבעים השתנו בתמונה.. אבל זה הה נראה מצויין.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:59 20.10.2020)

זה נראה מעולה 🙂

יעל (12:15 9.09.2020)

לכסות את התבנית ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:32 9.09.2020)

אין צורך.

רחל (20:02 10.08.2020)

היי אפרת
אפשר עם אננס טרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:09 10.08.2020)

כן.

רחלי (09:30 4.08.2020)

יצא אחלה תודה על המתכון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 5.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רחלי

חיליק (14:37 30.07.2020)

שלום אפרת.
ביצעתי מה שאמרת – יצא פגז.
שאלה: האם אפשר להחליף את האננס באפרסקים ? או שמא צריך תיבול שונה?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:02 30.07.2020)

כן אפשר 🙂

שירן (21:07 11.05.2020)

היי אפרת,
חייב לאפות עם העור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:41 11.05.2020)

לא חייב, זה פשוט שומר על העוף עסיסי.

Shiran Roditi Reuveni (15:59 14.05.2020)

תודה רבה 😊

שרית (20:21 8.05.2020)

יצא טעים.
השתמשתי בשימורי אננס ללא תוספת סוכר,הוא מגיע חתוך ולא עיגולים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:39 9.05.2020)

נראה מעולה!
תודה שרית 🙂

namaa (01:36 8.05.2020)

יש לי רק אננס רגיל ולא קופסת שימורים יש הדרכה שונה לאננס חי (גרה בחול)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:53 8.05.2020)

אין שינוי.

Ilan Kaikov (13:30 17.04.2020)

היי אפרת
צריך לכסות עם נייר כסף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:42 17.04.2020)

אין צורך לכסות.

יערית (11:36 11.02.2020)

שלום אפרת
אפשר להכין עם עוף שלם? אם כן אז איך? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 11.02.2020)

כן, אפשר להכין עם עוף שלם באותו אופן.
יש להניח את העוף בתבנית כך שהחלק של החזה כלפי מטה, ראי בתמונה במתכון הזה – עוף שלם צלוי בתנור.

מירי (12:53 26.09.2019)

נראה טעיםםם!
אפשר להקפיא את זה או שבגלל האננס לא מומלץ?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 26.09.2019)

היי מירי,
לגבי האננס לא חושבת שיש בעיה אבל לא מומלץ להקפיא את תפוחי האדמה.

אופק (02:15 22.09.2019)

שלום אפרת!
האם זה מתאים גם עם פרגיות או פילה עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:49 22.09.2019)

היי אופק,
מצורף מתכון לפרגיות עם אננס.
שבוע נפלא 🙂

יהודית (22:25 19.09.2019)

היי אפרת,
יש הבדל בין אננס פרוסות לחתיכות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:25 20.09.2019)

מבחינת טעם אין הבדל.

רבקה (15:38 19.09.2019)

מה אפשר במקום סילאן? דבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 20.09.2019)

כן אפשר לשים דבש.

אורי (12:50 19.09.2019)

ואם הפרדתי כבר את כל העור מהעופות ?
בתוך שקית קוקי יצא אותו דבר ?
תודה על הכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:02 19.09.2019)

אפשר לשים את העוף בתוך שקית קוקי. בחצי שעה האחרונה כדאי להוציא אותו מהשקית כדי שיקבל צבע.

מרים (12:37 19.09.2019)

הי אפרת
רציתי לדעת אם צריך לכסות את התבנית בנייר אלומיניום.

תןדה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:00 19.09.2019)

לא, אין צורך.

אורי (12:07 19.09.2019)

תודה אפרת על המתכונים המעולים.
צריך לכסות את העוף? לא יתיבש לי במשך שעתיים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 19.09.2019)

היי אורי,
בגלל שהעוף נאפה עם העור הוא לא אמור להתייבש.
יש לאפות בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון. יכול להיות שכבר אחרי שעה וחצי זה יהיה מוכן.

דבי (11:48 18.09.2019)

אפשר לדעתך לשלב אננס עם תיבול שונה, שמתאים יותר לבעיות סוכר?

נגיד תיבול של פפריקה ופלפל שחור עם זנגויל.

תודה רבה וכתיבה וחתימה טובה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 18.09.2019)

אני חושבת שכן.
כתיבה וחתימה טובה 💕

שרית (11:41 7.05.2020)

יש גם שימורים של אננס ללא תוספת סוכר

דבי (20:30 17.09.2019)

נראה שילוב מעולה!

לדעתי עוף או בשר משתלבים נהדר עם פרות, הבעיה עם פרות שבדרך כלל

הם מאבדים את צורתם וחיותם בבישול.

נראה לי שאננס שונה.
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:17 17.09.2019)

ממליצה לך לנסות 🙂
האננס נראה טוב גם אחרי האפיה (כמו בתמונה).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.