זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 90-120 דקות
מצרכים:
8 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים)
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים לפרוסות בעובי כס”מ וחצי
בצל בינוני חתוך ל-4
חצי כוס מים
תיבול לעוף: 3 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, כפית אבקת מרק, חצי כפית אבקת קינמון, שליש כפית כורכום, חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מערבבים בקערית את חומרי התיבול ומתבלים את חלקי העוף, הבצל ותפוחי האדמה.
-מניחים בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה ומוסיפים חצי כוס מים.
-מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים (חום עליון וחום תחתון).
הפעל טיימר (90 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- עוף שלם בנינג’ה |
- סלמון במרינדה
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
אפשר לוותר על הכורכום או לשים משהו אחר במקום? אולי כמון? תודה!
היי
אפשר לוותר. ניתן להוסיף תבלין גריל לעוף וכדומה.
היי , האם ניתן להשתמש בחזה עוף ?
אפשר, יצא מעט יותר יבש.
תודה רבה על מתכון קליל וטעיםםםם!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם לכסות את התבנית באפיה?
לא חייב, אפשר אם התנור שלך חזק במיוחד לכסות בחצי מזמן האפייה.
האם אפשר לשים כוסברה מיובשת במקום פטרוזיליה?
תודה על עוד מתכון מאלף!
היי,
כן, אפשר.
שמחה שאהבת את המתכון(:
יצא מוווושלםםם
ממש הופתענו- פשוט קל וטעים ברמות!
(ויתרתי על תפוחי האדמה, פרסתי בצלים מתחת לעוף)
כשאננ רוצה ללכת על בטוח- הולכת על המתכונים שלך. מצויינים! תודה
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
מה הענין לשים נייר אפייה?
זה עוזר לטעם?
כי אם זה תבנית חד פעמי אז אני צריכה גם לשים?
נייר אפייה מונע הידבקות לתבנית וגם מקל על ניקיון התבנית לאחר השימוש בה.
אם את משתמשת בחד פעמי עדיין מומלץ לשים נייר אפייה כדי שהעוף והירקות לא יידבקו לתבנית.
שלום אפרת .
למה בעצם צריך לבשל עם מים אם בעצם העוף מפריש נוזלים?
משום שבמיוחד באפייה נרצה שהעוף יצא רך ועסיסי ולא יבש וקשה:)
היי אפרת מקסימה,
יש לי תחתיות ארטישוק קפואות שאני רוצה לשים במקום תפוחי אדמה. האם מתאים?
יש צורך להפשיר לפני? לבשל במים?
תודה ❤
כן אפשר 🙂 מספיק להפשיר לפני.
לא מכסים את העוף? תודה
היי מלכה,
אין צורך לכסות🙂
היי אפרת, אחותי תמיד שמה בתיבול של העוף רסק עגבניות וגם שופכת מעט קולה מעט להשחמת העוף. האם את ממליצה? ומה אני עוד יכול לעשות או להוסיף כדי שהאוכל יקבל גוון אדום ולא יישאר צהוב או סתם שרוף?
היי דניאל,
אם לא רוצים צבע צהוב אז המתכון הזה פחות מתאים.
אני ממליצה להכין את התיבול שבמתכון הזה- עוף שלם בתנור 🙂
היי אפרת. קניתי רוטב רימונים לבישול. האם הוא יכול להסתדר במתכון הזה? האם הוא בכלל יכול להסתדר עם עוף? תודה
היי דניאל
לא ניסיתי להשתמש במתכון הזה ברכז רימונים אבל יודעת שהולך מצויין עם עוף ככה שיכול לעבוד 🙂
היי, המתכון יצא טעים מאוד!!!
אבל נשארו הרבה נוזלים, מה לעשות בכדי שלא יקרה פעם הבאה?
יש לך מתכון לעוגות רושם שמכינים בקלות?
יש לך מתכון בטעמים בייגלה קרמל מלוח?
תודה רבה
היי עליזה,
אין יותר מדי מה לעשות, העוף מפריש נוזלים בעיקר בגלל שהוא ככל הנראה מופשר
בזמן האפייה תוכלי להוציא עם כף עמוקה את הנוזלים הנותרים.
מבחינת העוגות יש לך אפשרות ל עוגת גבינה עם קרם גבינה, עוגת טורט שכבות, עוגת טריקולד
מבחינת מתכון בייגלה קרמל מלוח- בקרוב מאוד אעלה מתכון מסודר לאתר
בתאבון והמשך יום מקסים🌸
היי, כשאת מתכוונת בתנור חום עליון וחום תחתון זה בלי טורבו?
האם צריך לכסות את התבנית?
כן, הכוונה לקו עליון וקו תחתון בלי ציור של מאוורר.
אין צורך לכסות.
היי אפרת
יש לי תנור טוסטר אובן, האם המעות משתנות?
שאלה נוספת, האם ממליצה לכסות תחילה בניר כסף?
אשמח לתשובה מהירה..
דחוף לשבת.
תודה על כל המתכונים המאלפים!
מתנצלת, ראיתי עכשיו.
אני חושבת שכדאי לכסות תחילה בנייר כסף ובהמשך להסיר את הנייר.
אותן מעלות.
שבת שלום 🙂
תודה רבה!!
סיימתי להכין נראה סוףףף
תודה רבה על המתכונים המעולים, משתמשת באופן קבוע…
פטרוזיליה יבשה זה פטרוזיליה שקונים בשקית וקוצצים?
בכל אופן זה מה שיש לי, האם זה טוב?
תודה
הכוונה לתבלין פטרוזיליה (כמו אורגנו). זאת פטרוליה יבשה קצוצה דק-דק.
אם יש לך עלי פטרוזיליה רגילים את יכולה לקצוץ אותם דק ולשים בערך 2 כפות.
תודה!!!!!!!!
יצא מדהים! נשארו נוזלים והכל היה פשוט מעדן!
אני עוברת לפס עליון ותחתון כי כנראה זה משמעותי.
הוספתי פפריקה מתוקה כי לא העזתי בלי ואפונה קפואה עם תפוחי האדמה.
כמה שזה היה טעים!
תודה רבה ושבוע טוב!
שבוע טוב!
שמחה שיצא טעים 🙂
גם לנו יצא ממש מדהים !! תודה רבה על עוד מתכון טעים ממש!!
שמחה לשמוע ❤️
הי אפרת!
האם העוף יוצא מעט מתוק?
אפשר לוותר על השמן והפטרוזיליה?
(כשאני מכינה עוף בתנור הוא יוצא מאד שמן בלי הוספת שמן)
יהיה רוטב? איזו אפיה תשאיר רוטב?
(אני צורבת את העוף בתחילת התהליך(נגיד עד כחצי שעה) ואז מכסה ואופה ב- 180 כשעה וחצי ואז בחום יותר נמוך)
מה את אומרת מתאים להשארת נוזלים?
תודה רבה !
בנושא אחר: מה יכול להחליף שמנת חמוצה באפיה (לא חלבי)? אם מעדן סויה , אז איזה?
היי דבי,
העוף לא יוצא מתוק.
אפשר לוותר על השמן בתיבול העוף אבל לתפו”א כדאי להוסיף 2 כפות שמן לפחות.
אני תמיד אופה בחום עליון וחום תחתון והעוף מפריש נוזלים במהלך האפיה אז יש רוטב. ליתר ביטחון את יכולה לשים ¾ כוס מים במקום חצי כוס.
לגבי השמנת החמוצה, זה מאוד תלוי באיזה מתכון/מאכל מדובר.
איזה מתכון בתנור יש לך עם מתיקות מעודנת?
השמנת מיועדת לבסיס עוגה.
תודות!
עוף בחרדל ודבש
עוף עם פטריות
עוף עם ערמונים
עוף ברוטב תפוזים
עוף בסילאן וסויה
אם זה לבסיס של עוגה למה לא להשתמש במיץ תפוזים? אין לי ניסיון עם מעדן סויה בעוגות כך שאני לא יודעת.
בס\”ד
היי אפרת, תודה על המתכונים המעולים!
האם אפשר להכין בתבנית עוף ותפוחי אדמה עם תיבול/רוטב ולהשאיר במקרר ל-24 שעות ואז להכניס לתנור? (העוף הופשר במקרר כ-13 שעות)
כן אפשר.
אם במקרה העוף הפריש נוזלים שדיללו את התיבול אז מומלץ לתבל גם לפני האפיה (אפשר להכין חצי מכמות התיבול).
נהדרררר! שוב ושוב אין עליך!!!
נראה מעולה 🙂
תודה ענת
היי אפרתי!!
אני לא הכי טובה בבישול אבל עם האתר שלך וואלה שפית או לא שפית!?!😛😋😛😋
אין כמוךךך לאב יוווו!!!
הכי שפית! נראה מעולה 😍
הי, תודה רבה על המתכונים הנהגרים. שאלה בבקשה- אם אני שמה שתי תבניות בתנור איך נוהגים? הופכים מיקום באמצע?
כן, יש להפוך אותן בזהירות באמצע האפיה.
האם אפשר/כדאי להשתמש במצב טורבו אקטיבי? זה יזרז?
תודה
פחות מומלץ כי זה יכול לייבש את העוף.
שלום,
רציתי לשאול לידע כללי. עם אני מכינה כמות קטנה של חתיכות עוף. לדוגמה 2-3 שוקיים. עדין אני שמה תנור ל 180 מעלות לשעה וחצי-שעתיים?
תודה וחג שמח😊
כן. זמן האפיה לא משתנה.
אם אלה שוקיים אז מספיק שעה וחצי.
אם שמים עוף בשקית קוקי, צריך לתבל אותו קודם ואז לשים בשקית?
כן.
חלקי העוף צריכים להיות עם עור או בלי עור? מה מומלץ יותר?
עם עור. זה שומר על העסיסיות של העוף.
איזו אלופה את אפרת,
הכנתי זה עתה בפעם הראשונה לארוחת צהריים יאמי כמה טעים .
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נעמי
שלום אפרת
רציתי לשאול אם בתנור רגיל גם כדאי לכסות את העוף?
ותודה אל האתר- אני משתמשת בו המון
לא חובה אלא אם כן התנור חזק יחסית ומייבש את העוף.
אבא בדרך לבקר אותי ושמה רק שתי חתיכות עוף כמה מים לשים? תודה 🙂
רבע כוס.
היי אפרת,
קודם כל אישה כיף שיש אותך!!!
רציתי לשאול אם ניתן להשתמש בטוסטר אובן במקום בתנור..?
כן אפשר 🙂
אני חושבת שכדאי לכסות את העוף בשעה וחצי הראשונות ואח”כ להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות כחצי שעה נוספת.
הכנתי ונראה מעולה! תודה רבה לך 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי, קודם על תודה רבה!
ואשמח לדעת…
אפשר להחליף את התפו״א בבטטה?
הבנתי מתשובות קודמות שניתן לוותר על הקינמון והפטרוזיליה, מה עם אבקת המרק..? מה ניתן לשים במקום או שניתן לוותר בכלל?
תודה מראש
היי יונתן,
אפשר לשים בטטה ולוותר על אבקת המרק.
את מדהימה תודה רבה
תודה ברכה ❤️
ערב טוב וחג שמח!
אין לי תנור, איך אפשר בסיר?
איך צורבים את העוף כדי שלא יצא מכובס?
תודה רבה!
חג שמח!
כן אפשר. את הבצל תקצצי ותטגני בסיר עד להזהבה קלה ואח”כ תוסיפי את חתיכות העוף ותצרבי כדקה וחצי מכל צד ורק אז תוסיפי את תפוחי האדמה ותתבלי. תוסיפי כוס וחצי מים (במקום חצי כוס) תכסי את הסיר ותבשלי על אש בינונית-נמוכה במשך שעה-שעה וחצי. בסוף תטעמי ותשפרי תיבול לפי הטעם.
שלום,
רציתי לשאול אפשר לשים את העוף בשקית קוקי מה זה נותן לעוף או גם תפוחי אדמה?
אפשר. זה נותן להם רכות ועסיסיות.
חג שמח 🌺
חג שמח שכולו מתכונים בעשר דקות ( :
אני רוצה להכין רק את העוף אבל כמות כפולה של שוקיים/ירכיים. האם להכפיל את התבלינים והמים? אפייה ארוכה יותר?
תודה!
היי לילי,
הכמויות נשארות אותו דבר למעט אבקת מרק (שימי כפית וחצי).
אין שינוי בזמן האפיה.
חג שמח ❤️
אפרת שלום
1.לא אוהבים פה קינמון ואין לי פטרוזיליה מיבשת…. מה את מציעה במקום?
2. לכסות או להשאיר פתוח?
תודה רבה!!
היי מרים,
תוותרי על הקינמון ועל הפטרוזיליה.
אין צורך לכסות.
חג שמח 🌷
היי אפרת, מאוד אוהבת את המתכונים שלך. שאלה- בתנור יש לי תוכנית עם קו עליון וקו תחתון, ועוד תוכנית עם קו עליון ותחתון עם מאוורר באמצע, ניראה לי זה מצב טורבו. על איזו תוכנית מהם את מתכוונת? תודה וחג שמח
קו עליון וקו תחתון בלי מאוורר.
חג שמח ❤️
💕💕מאחלת לך ולבני ביתך🐢🐢חג אביב שמח 🍇🍉פסח שמח וכשר.תודה על שפע המתכונים שמתחדשים מדי יום ביומו🌹🌹על היצירתיות המופלאה🌼🌻🌼🌻תבורכי.
תודה רבה אהובה ❤️
חג שמח! 💕