זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: בשרי
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
בצל גדול קצוץ דק-דק
4 שיני שום כתושות
כפית גדושה ג’ינג’ר טרי מגורד
עגבניה קצוצה
3/4 כוס קרם קוקוס
רבע כוס מים רותחים
תיבול: כף רוטב סויה, כפית שטוחה מלח, כפית וחצי תבלין אבקת קארי, רבע כפית פלפל שחור
שליש כוס עלי כוסברה קצוצים
-מחממים סיר סוטאז’ (או סיר רחב) עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים שום, ג’ינג’ר, עגבנייה ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית נמוכה במשך 3-4 דקות, עד שהעגבנייה מתרככת (יש לערבב מידי פעם).
-מזיזים את התערובת לצידי המחבת ומוסיפים את קוביות חזה העוף. מטגנים כדקה מכל צד, עד שצבעם הופך ללבן.
-מתבלים ברוטב סויה, מלח, אבקת קארי ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים קרם קוקוס ומים ומערבבים. מבשלים על אש גבוהה במשך כ-2 דקות, עד שהרוטב מעט מסמיך.
-מפזרים כוסברה קצוצה, מערבבים כחצי דקה וזה מוכן.
*מומלץ להגיש על אורז לבן.
חזה עוף בקארי, עוף בקארי וחלב קוקוס
View this post on Instagram
- פילה עוף במחבת |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- חזה עוף מקורמל בסילאן |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- בצק פילו ממולא חזה עוף
יצא מעולה!!! הרבה תודה.
השתמשתי במחית קארי אדומה.
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שאתה חוזר לשתף
יצא אששששששש טעים ברמות והמתכונים שלך אחלה!!!!
שמחה שיצא טעים❤️
היי, כמו תמיד, גם המתכון הזה יצא אליפות! הוספתי קוביות גמבה (גדולות) עם העגבניות. יצא מצויין. תודה
תודה סיגל💙
הי אפרת. אני מתכננת להכין מקילו וחצי של העוף ולוותר על כוסברה טריה ואולי גם על ג’ינג’ר. תוכלי לעזור לי עם כמויות התבלינים בבקשה? האם פחית קרם קוקוס של 400 מ”ל תספיק? איזה תבלינים יבשים אפשריים במקום הכוסברה הטריה (לא כולם אוהבים אצלי, אבל יבשה דוקא כן עוברת בשלום)?
וגם כמה אורז להכין לכמות כזו של עוף? מתנצלת על מבול השאלות. תודה מראש ולילה טוב.
היי רימה,
קילו וחצי חזה עוף חתוך לקוביות
2 בצלים גדולים קצוצים דק-דק
8 שיני שום כתושות
כף ג’ינג’ר טרי מגורד (את יכולה לוותר)
2 עגבניות קצוצות
2 כוסות קרם קוקוס
2/3 כוס מים רותחים
תיבול: 3 כפות רוטב סויה, כפית וחצי מלח, 3 כפיות מלאות תבלין אבקת קארי, רבע כפית פלפל שחור
את יכולה להוסיף גם חצי כפית כוסברה מיובשת.
*כמובן שכדאי לטעום את הרוטב ולשפר מליחות בהתאם
את חושבת שפחית אחת של קרם קוקוס (400 מ”ל) תספיק?
וכמה אורז להכין ? 2 או 3 כוסות? תודה רבה.
אוי שכחתי לענות לגבי האורז.. 3 כוסות.
2 כוסות זה יוצא 480 מ”ל. אם אין לך עוד קרם קוקוס, שימי מה שיש לך ואם תרגישי שחסר רוטב, שימי עוד רבע כוס מים.
יצא מושלם!!!!
שמחה לשמוע🙂
תודה שחר
היי חלב קוקוס יתאים? במקום קרם קוקוס
הוא פחות סמיך אבל נראה לי שכן
בוק טוב,
תודה על המתכונים
1. האם ניתן להשתמש באבקת ג’ינג’ר יבש במקום ג’ינג’ר טרי ואם כן כמה לשים ?
2. מה גודל קוביות העוף ?
היי עמית,
1. כן, כדאי להתחיל כחצי כפית ג’ינג’ר (בסוף אפשר לטעום ולהוסיף יותר לפי הטעם)
2. קוביות בגודל 2-2.5 ס”מ.
תודה על המתכון. אני מכינה אותו המון 🙂 יעבוד גם עם פרגיות?
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להשתמש בפרגיות😊
היי
אין על הצתכונים שלך בעולם!!
ניתן לעשות רק את התיבול?בלי גינגר עגבניה וקרם קוקוס
מה יצא לי?
היי
מומלץ להכין מתכון אחר לעוף, יש המון מתכונים באתר ללא קרם קוקוס(:
היי אפרת. נראה כרגיל מעולה 🙂 מעוניינת לעשות המתכון עם קילו עוף במקום חצי קילו. איך אמורות להיות הכמויות של המרכיבים האחרים? תודה על המענה.
היי
יש להכפיל כמויות פי 2(:
היי,
האם ניתן להחליף את רוטב הסויה בטריאקי?
כן.
מתכון נהדר!!! ממש קל להכנה ויוצא טעים מאד, והעיקר שבעלי מאד נהנה! תודה רבה 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת, אני רוצה להכין,
מכיוון שאף פעם לא השתמשתי בקרם קוקוס, האם יש לו תחליף?
וסתם לידע כללי למה הוא משמש במתכון?
תודה אהובה
היי,
קרם קוקוס משדרג מאד את הטעם ואת מרקם הרוטב- מתקבל רוטב קרמי שממש עוטף את העוף.
התחליף לו (במתכונים חלביים) הוא שמנת מתוקה או לבישול, אבל כאן אפשר להשתמש בשמנת צמחית לבישול או לוותר על קרם קוקוס ולהוסיף עוד מים לפי הצורך.
בהצלחה!
וואו!!! יצא טעים ברמות!! אני ממש אוהבת את האתר שלך ❤️
חשוב לציין שיש לערבב טוב את קרם הקוקוס לפני השימוש.
ושאלה – האם ניתן להקפיא את קרם הקוקוס שנשאר?
תודה!!
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה❤️
אפשר להקפיא את קרם הקוקוס שנותר, אבל מומלץ לא בפחית אלא בכלי אחר.
בוקר טוב
ברשימת המצרכים רשום עגבנייה אחת באופן ההכנה את משתמשת במילה עגבניות מספר פעמים האם תוכלי לחדד?
ושאלה שנייה האם יש תחליף לקארי שאני לא ממש אוהבת ?
תודה
היי אהובה,
יש להשתמש בעגבנייה אחת. אני אשנה במתכון מ’עגבניות’ ל’עגבניה’.
אפשר לוותר על קארי ולתבל בכל תבלין שאת אוהבת (אבקת מרק, מעט כורכום…)