שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עוף בתנור עם תפוחי אדמה מתובל בלימון, שום ותימין

עוף בלימון

מצרכים:

8 שוקיים (אפשר להשתמש בכל חלק של עוף)

3 תפוח אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפלחים קטנים

חומרי הרוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, כף דבש, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית תבלין פטרוזיליה מיובשת (או כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק).

8 פלחי לימון

4-5 ענפי תימין

אופן הכנה:

-מערבבים בקערית: שמן זית, מיץ לימון, דבש, שום, מלח, פלפל שחור ופטרוזיליה.

-מניחים את העוף ותפוחי האדמה בתבנית, שופכים מעל את הרוטב ומתבלים באופן אחיד.

-מוסיפים את פלחי הלימון וענפי התימין ומכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות במשך שעה ורבע-שעה וחצי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק סלרי
אורז עם חמוציות וגזר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
חח (13:21 12.06.2020)

האם לכסות את התבנית בנייר כסף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:03 12.06.2020)

אין צורך לכסות אבל יש לאפות בתוכנית רגילה- חום עליון ותחתון.

Avatar
לינה (09:05 21.06.2019)

הי אפרת, אין לי עלי תימין. האם אפשר לשים תבלין תימין מיובש או לוותר עליו?
תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 21.06.2019)

אפשר להוסיף רבע כפית תימין מיובש ואפשר גם לוותר.
שבת שלום 💕

Avatar
דבורה (12:59 5.02.2019)

יצא ממש טעים תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 5.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דבורה

Avatar
רות בר און (14:29 23.01.2019)

שלום לך אפרת
ריתי לדעת באם את פלחי הלימון מניחים בצד או על העוף?
יום קסום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 23.01.2019)

גם וגם 🙂

Avatar
מלכי (11:10 14.10.2018)

תודה על המתכון
אפשר לשים עלי דפנה במקום טימין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:24 14.10.2018)

כן אפשר.

Avatar
לאה (09:26 28.06.2018)

איך פותרים את הבעיה שהעוף מתבשל ותפוחי האדמה עוד נשארים קשים?
או שבמתכון הזה זה לא אמור לקרות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:38 28.06.2018)

היי לאה,
הפתרון הוא לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות או דקות יותר.
אפשרות נוספת היא לרכך את חתיכות תפוחי האדמה (לפני שמתבלים אותם) 5-7 דקות במיקרוגל או במים רותחים ורק אז לתבל אותם ולהוסיף לתבנית.
עוד אפשרות היא להכניס אותם לאפיה כחצי שעה לפני שמכניסים את העוף.
יום מקסים 🙂

Avatar
הדס (15:54 2.05.2018)

לימון עם קליפה או בלי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 2.05.2018)

עם הקליפה.

Avatar
הדס (15:59 2.05.2018)

תודה
איזה מהירות
ממש כיףףףףף

Avatar
דבי (00:00 31.01.2018)

הי אפרת!

יש לך מתכון לעוף עם מלח גס?

הכוונה בלי תיבול.

תודה לך ולילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:52 31.01.2018)

בוקר טוב דבי,
לא יצא לי להכין אבל אני יודעת ששמים עוף שלם במרכז התבנית ומסביבו מפזרים מלח גס בנדיבות ואופים על 180 מעלות במשך כשעה וחצי לפחות, עד שהעוף משחים. מבלי לכסות.

Avatar
דבי (00:00 5.01.2018)

תודה אפרת.

איזה סוג טעם זהה?

למה חשוב כל כך האיזון עם הדברים שכתבת?

מתאים כאן אבקת מרק?

רק אבקת המרק הזו נותנת צבע צהוב?

אלפי תודות, לילה טוב ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 5.01.2018)

קשה לי להסביר את הטעם כי זה שילוב של כמה טעמים. ממליצה לך לטעום לפני שאת מתבלת.
לגבי הצעת התיבול זאת רק המלצה. כמובן שאפשר לתבל רק עם התבלין או בדרך אחרת שתבחרי. בכל מקרה אני מאמינה שייצא טעים.
אבקת המרק הרגילה גם מוסיפה מעט צהוב אבל פחות. באבקת המרק הביתית יש פשוט יותר כורכום.

Avatar
דבי (22:01 4.01.2018)

ערב טוב,

את מכירה תבלין טוקסנה? איזה טעם הוא נותן לעוף?

איך היית מכינה איתו?

אגב, אבקת המרק שלך מתאימה תמיד לשימוש במקום א. מרק קנויה?

תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:19 4.01.2018)

היי דבי,
כן מכירה. אני בדר"כ משתמשת בו לתיבול תפוחי אדמה בתנור אבל אפשר לתבל איתו גם עוף. על כל קילו מומלץ לשים כף תבלין טוסקנה, 3 כפות שמן, כף פפריקה, מלח ופלפל שחור.
אבקת המרק מתאימה כמעט לכל מתכון שיש בו אבקת מרק רק צריך לקחת בחשבון שהיא לעיתים צובעת את אותו תבשיל בצבע צהוב ולא תמיד זה מתאים לאותו תבשיל/מתכון.
שבת שלום 🙂

Avatar
מאיה (14:03 27.10.2017)

האם אין צורך בנוזלים נוספים למשרה (למרינדה)?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:13 27.10.2017)

היי מאיה,
אין צורך. צריך לקחת בחשבון שזה לא מסוג העוף בתנור שיש לו הרבה רוטב. המרינדה די נספגת בעוף עצמו.

Avatar
מרים (08:19 4.10.2017)

הי אפרת
האם הטעם של הטימין חזק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 4.10.2017)

היי מרים,
לא חזק. את ענפי הטימין מניחים מעל ולא מערבבים עם חומרי הרוטב כך שמקבלים בעיקר ארומה/ניחוח.
חג שמח 🙂

Avatar
אפרת (22:40 3.10.2017)

האם אפשרי להכין עם חזה עוף?
אם לא, האם יש מתכון אחר "לימוני" או קל לחזה עוף?
תודה,
אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:00 3.10.2017)

אני חושבת שאפשר להכין את התיבול עם חזה עוף אבל מומלץ להכין אותו במחבת ולא בתנור כדי שיישאר עסיסי ולא יתייבש.

Avatar
רבקה (09:13 2.10.2017)

בוקר טוב!
פעם עשיתי מתכון של תפו"א בתנור עם חתיכות לימון ולתפו"א היה טעם מאד מר של הקליפת לימון.
האם יש תחליף לחתיכות לימון או שאפשר למנוע את המרירות.
תודה מראש ויום נפלא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:30 2.10.2017)

היי רבקה,
אני לא הרגשתי בטעם מר כתוצאה מהלימון אבל אם את לא רוצה לקחת את הסיכון את יכולה לסדר את תפוחי האדמה בצד אחד של התבנית ואת פלחי הלימון בצד אחר או שפשוט תוותר על פלחי הלימון.
יום מקסים 🌺

Avatar
מאיה (12:15 1.10.2017)

האם התבנית צריכה להיות מכוסה בזמן הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:34 1.10.2017)

לא אלא אם כן את יודעת שהתנור שלך חזק ובדר"כ מייבש את העוף. אם כן אז כדאי יהיה לכסות את העוף בנייר כסף ולהסיר את הכיסוי כחצי שעה לפני סיום האפיה.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.