זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 25-30 סופגניות קטנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
4 כפות (48 ג’) קורנפלור
כף (10 ג’) שמרים יבשים
כף (12.5 ג’) סוכר
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים
כף (8 ג’) שמן
סירופ סוכר ולימון: כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר, כף מיץ לימון.
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה בעזרת כף: קמח, קורנפלור, שמרים וסוכר. מוסיפים מים חמימים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת די נוזלית, במרקם של טחינה סמיכה).
-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.
-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על אש גבוהה כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר וכף מיץ לימון. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה (כשהנוזל מבעבע). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.
-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (יש למלא את הסיר בשמן עד שליש גובה לפחות). טובלים 2 כפיות בשמן (מהסיר). כשהשמן חם, ממלאים כפית גדושה בבלילה ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי עד שהסופגניות מזהיבות בצד אחד. הופכים אותן צד ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
-לאחר שהסופגניות מוכנות יוצקים עליהן את הסירופ ומסננים.
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- כריך פרח |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קונוס אבוקדו |
- קינוח ג’לי ללא סוכר |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה
חג שמח
אפשר עם קמח מלא?
אפשר, אבל יש לקחת בחשבון שהמרקם עשוי להיות כבד יותר ודחוס מעט.
תודה על המענה המהיר
יצא אליפות ממש טעים תודה
שמחה לקרוא שאהבת שרי 🙂
שבוע נפלא❤️
שלום אפרת
תודה רבה על כל המתכונים
אני נהנית מהם כ”כ
בזכותך אני מכינה הרבה מתכונים מוצלחים ב”ה
יש לי שאלה לגבי המצרכים שבמתכון
אין לי כרגע קורנפלור
אני יכולה להכין בלי קורנפלור? או שיש תחליף אחר?
אשמח לתשובתך
וחנוכה שמח
היי רחל,
תודה רבה לך 🙂
אפשר לשים 2 כפות קמח לבן במקום הקורנפלור.
חג שמח ❤️
האם אפשר לקרר חלק מהבלילה ( בצק דליל) ולהכין יום אחרי? וצריך לחכות עם התפחה נוספת לפני הטיגון?
כן אפשר. אם התפחת לפני שהכנת למקרר אין צורך להתפיח שוב אבל כן כדאי להוציא כחצי שעה לפני ההכנה כדי שזה יגיע לטמפ’ החדר.
עשיתי את המתכון ( בלי הסירופ) יצא מהמם!!!!!!!, אין עליך!!! תודה רבה על כל התכונים המהממים ועל סבלנות רבה!, האם זה היה צריך להיות קצת קריספי מבחוץ?, ותודה רבה!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, זה אמור להיות קצת יותר פריך מבחוץ.
היי,
איך ייצא אם אכין אותם ביום שישי בצהריים בשביל לאכול בערב כקינוח בשולחן שבת? אפשר לחמם את זה בצורה מוצלחת? תודה רבה רבה
כן אפשר לשים בתבנית ולחמם כמה דקות לפני ההגשה (בתנור או על פלטה).
יצא מושלם…נשארו המון..אפשר לטגן שוב למחרת כדי שיהיה קריספי? או שלא כדאי? בגלל הסירופ נהיו קצת רכות
היי רוית,
אולי תנסי להכניס אותן לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 5-7 דקות.
אפשר לסחוט לימון במקום מיץ לימון?
כן.
יצא נדירר!!
תודה רבה על המתכון!!💋
שמחה שאהבת 🙂
תודה ושבוע נפלא!
היי,
הכנתי אתמול וחזרתי לעדכן, יצא מאד טעים!!
ממש נחטף…
תודה שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפרת יקרה , כרגיל מתכון שלך יצא פצצה! כמה טוב שזה קל ומהיר. תודה רבה!! פנינה
תודה פנינה יקרה ❤️
שלום לך יש לי רק 20 ג קורנפלור. במה להחליף? יש לי קמח לבן ןקמח תפו”א.
אפשר לשים 2 כפות קמח לבן.
אהבתי, האם אפשר לשים בתוך הסופגניות האלו ריבה במקום לשפוך עליהם את הסירופ?
כן אפשר.
חג שמח 🙂