שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20 או תבנית מאפינס

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

חצי כוס (100 ג’) שמן

1 כף (20 ג’) דבש

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי

קליפה מגורדת של חצי תפוז

1 כוס (140 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)

¾ כוס (108 ג’) קמח תירס (רצוי טחון דק)

2 כפיות (10 ג’) אבקת אפייה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערית קמח קונדיטור, קמח תירס ואבקת אפיה.

-מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מיקסר או מטרפה, את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

עוגת תפוזים ללא גלוטן, מאפינס ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת גזר ללא גלוטןעוגת גזר ללא גלוטן
עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אוסנת (21:19 24.03.2021)

תודה על המתכון. האם אפשר להחליף את קמח התירס בשקדים טחונים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:50 24.03.2021)

היי אוסנת,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר:)
חג שמח!

avatar
אוסנת (21:58 24.03.2021)

תודה על המענה המיידי, חג שמח!

avatar
מיכאלה (18:31 21.06.2020)

העוגה מצויינת, תודה רבה

עוגת תפוזים ללא גלוטן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:54 21.06.2020)

מהמם 🙂
תודה על השיתוף.

avatar
לודמילה (08:08 17.05.2020)

עשיתי את העוגה, השתמשתי במקום סוכר בכמות שווה של מחית תפוח עץ. הבצק יצא אוורירי וממש טוב אך טעם תפוזי לא מספיק חזק בישביל הילדים בישביל לכפר על המתיקות המעודנת, אף על פי ששמתי גרידה מתפוז שלם במקום מחצי תפוז. פעם הבא אוסיף גרידה משני תפוזים ואולי גם גלזורה ממיץ תפוזים ומחית תפוח עץ מעל העוגה אחרי שהיא יוצאת מהתנור. בהחלט אהבתי את המתכון – מאוד ממליצה ואעשה אותו שוב.

עוגת תפוזים ללא גלוטן
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:59 17.05.2020)

יכול להיות שמחית תפוחי העץ השתלטה קצת על הטעם התפוזי.
תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
פדידה זאנט (14:37 24.12.2019)

אני צליאקית לא הייתי רוצה לדעת אם אפשר להמיר בעוגת תפוזים את כל הקמפיין שרושומים ב קמח כוסמין גיל או תמי לבד?ובלי קורנפלור או שצריך גם קורפלור?אשמח לקבל תשובה ולקבל מתכונים נוספים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 24.12.2019)

היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה.
בכל מקרה, אם יש לך קמח תמי אני מניחה שאת יכולה לשים 1+3/4 כוסות (במקום קמח קונדיטור וקמח תירס).

avatar
אני (10:51 20.10.2019)

אפשר להשתמש רק בקמח תפוחי אדמה? איזו כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 21.10.2019)

לא מומלץ.

avatar
גלית (23:30 6.03.2019)

שלום,
האם ניתן להקפיא את העוגה לאחר ההכנה ?
(המטרה לצרוך אותה רק בעוד ימיים וכך לאפשר שמור על טריותה… )

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 7.03.2019)

כן אפשר. יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהכניס למקפיא רק אחרי שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר.

avatar
קורין (22:18 28.08.2018)

האם אפשר לשים רק את הקמח ללא גלוטן בלי שאר הקמחים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 28.08.2018)

אם יש לך תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או קמח תמי אפשר לשים ¾+1 כוסות.
אם זה קמח קונדיטור לא מומלץ.

avatar
אושרית דגן (10:59 2.06.2018)

היי
המתכון נראה מעולה.
תבנית 26 להכפיל את הכמות?
תודה ויום נעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 2.06.2018)

כן, יש להכפיל כמויות.

avatar
צביה (22:27 25.03.2018)

כמה מיץ תפוזים וכמה אבקת סוכר לזיגוג עוגת התפוזים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 26.03.2018)

היי צביה,
על כל 3 כפות אבקת סוכר שמים כף מיץ תפוזים. כמובן שאם את רוצה לדלל את זה אפשר להוסיף בסוף עוד קצת מיץ תפוזים.

avatar
דנה (12:00 15.01.2018)

היי
במה אפשר להחליף את הסוכר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:03 15.01.2018)

היי דנה,
אני מניחה שאפשר להמיר בשליש כוס דבש או להמיר בתחליף סוכר מלאכותי במתיקות של חצי כוס סוכר (כמו אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית).

avatar
לילך (13:18 3.01.2018)

הי מה אפשר במקום דבש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:40 3.01.2018)

אפשר לשים כף מייפל או כף סוכר + כף מים.

avatar
כרמית (20:26 20.11.2016)

הכנתי את העוגה, יצא טעים מאוד. זיגגתי מעל רוטב של מיץ תפוזים עם אבקת סוכר שערבבתי ביחד. כך העוגה לא התייבשה למחרת ואפילו נשארה שלושה ימים בחוץ ועדייי היתה טעימה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:32 20.11.2016)

רעיון מצוין 🙂
תודה כרמית

avatar
רחלי (10:18 5.09.2016)

ווואאאאוווו, עוגה נהדרת!! הכנתי עם חצי כוס קוקוס, פשוט יצאה נפלאה, ספוגית ונימוחה.
תודה רבה אפרת על שלל המתכונים המצויינים, אני קבוע באתר:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 5.09.2016)

תודה רחלי! איזה כיף לשמוע 🙂
המשך יום נפלא

avatar
מיכל (09:52 7.04.2016)

עשיתי את העוגה הזאת המון פעמים, היא מוצלחת מאוד. כדי לשמור קצת יותר על טריות וגם בגלל הטעם שמה כוס ורבע קמח וחצי כוס קוקוס. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:10 7.04.2016)

רעיון מעולה 🙂
תודה מיכל ויום מקסים!

avatar
לירון (15:43 4.05.2018)

היי, קמח קונדיטור או אחר? איזה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:56 4.05.2018)

היי לירון,
אם משלבים קוקוס אני ממליצה להשתמש בקמח כרגיל או תמי.

avatar
מיכל (22:32 7.03.2016)

היי
באיזה קמח נטול גלוטן ניתן להמיר את קמח התירס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 7.03.2016)

היי מיכל,
אם יש לך קמח תמי אני מניחה שאת יכולה לשים 1+3/4 כוסות (במקום קמח קונדיטור וקמח תירס).
בנוסף, לפי התגובות את יכולה להמיר את קמח התירס ברבע קמח אורז, רבע קמח טפיוקה ורבע קורנפלור.

avatar
תמר (12:47 13.01.2016)

כבר פעם שנייה שאני מכינה עוגה זו – היא טעימה מאוד קל להכין אותה ומומלצת! תודה. נ.ב. שמתי רבע כוס פחות קמח תירס והוספתי רבע כוס קמח רגיל ושוב תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 13.01.2016)

שמחה לשמוע תמר 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים

avatar
מיכל (13:57 20.10.2015)

היי
רציתי לדעת האם הגרידת תפוז הכרחית? והאם אפשר להמיר את הקמחים לקמח תמי או קמח כרגיל?

תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:07 20.10.2015)

היי,
לא חובה לשים גרידת תפוז, זה פשוט מוסיף עוד טעם וניחוח לעוגה.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר את הקמחים לקמח תמי.
אם את מכינה מקמח רגיל אני ממליצה להכין כבר אחת מהעוגות האלה: עוגת תפוזים ודבש או עוגת תפוזים בחושה, שאגב ניתן להכין אותם גם בתבניות מאפינס.

avatar
בכיוון חיובי (12:58 26.04.2015)

הכנתי ויצא ממש ממש טעים. לא היה לי קמח תירס אז המרתי ברבע כוס קמח אורז רבע טפיוקה ורבע קורנפלור. יצא טעים תודה רבה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 26.04.2015)

מעולה! תודה שחזרת לשתף 🙂

avatar
תמר (18:51 9.02.2015)

היי 🙂
אני תוהה אם שינוי הקמחים לקמח אורז וטפיוקה יצליח… תובנות כלשהן?
והאם נטיפי צ’וקלד צ’יפס יתקבלו בברכה?

שבוע נפלא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:37 9.02.2015)

היי תמר,
אין לי הרבה ניסיון עם קמח טפיוקה כך שאינני יודעת.
מה שכן, נטיפי שוקולד צ’יפס ישתלבו מצוין 🙂

avatar
אביבית (12:33 5.10.2014)

היי שבוע טוב!
אני די חדשה במה שקשור לגלוטן (כחודשיים) ורציתי לציין שהכנתי את עוגת הקוקוס והיא יצאה מוצלחת מכל הניסיונות שלי להכין עוגות עד עכשיו. מקוה שגם עוגת התפוזים תצליח לי.
רציתי לדעת אם יש באמתחתך מתכון גם לעוגת שמרים ולרוגלך. אשמח לקבל מתכון כזה למייל המצ”ב.
בתודה מראש ושנה טובה, אביבית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:41 5.10.2014)

הי אביבית,
בהצלחה עם עוגת התפוזים 😉
אין כרגע באתר מתכון לעוגת שמרים ולרוגלך אבל במידה ובהמשך יעלה לאתר מתכון כזה אשלח לך עדכון למייל.
שבוע נפלא ושנה טובה!

avatar
קרן (09:29 25.02.2014)

הי,
באמת מאוד קלה להכנה 🙂
רק ממש היה לי חבל שלמחרת בבוקר העוגה הייתה ממש חבשה למרות שכיסיתי בניילון נצמד. ומזה בניתי עליה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:20 25.02.2014)

הי קרן, לצערי זאת בעיה ידועה. עוגות שמכינים מקמח ללא גלוטן נוטות להתייבש יום למחרת לכן רצוי להכין כמות קטנה לאותו היום שמגישים את העוגה..

avatar
דינה בן עמי (09:14 5.09.2020)

כדי לדייק אגיד שמאפים העשויים מקמח קונדיטור מתייבשים למחרת, כולל לחם, פיתות וכל מה שלא הוכנס למקפיא. זה גם פחות בריא כי הוא עשוי מעמילן תירס בלבד שזה בדיוק כמו סוכר לבן.
מאפים מקמח תמי כתום / כרגיל לעוגות / תערובת ביתית נכונה לא מתייבשים. תמיד עדיף – מנסיון של עשר שנים – לוותר על קונדיטור/ קורנפלור ועמילן תפו”א צריך להוסיף בכמות יחסית קטנה כחלק מתערובת. נכון שקמח תמי / כרגיל יקרים יותר אבל יש סיבה טובה לכך. בהצלחה!

לקריאת כל התגובות