זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20 או תבנית מאפינס
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
1 כף (20 ג’) דבש
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים טבעי
קליפה מגורדת של חצי תפוז
1 כוס (140 ג’) קמח נטול גלוטן (“קונדיטור”)
¾ כוס (108 ג’) קמח תירס (רצוי טחון דק)
2 כפיות (10 ג’) אבקת אפייה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערית קמח קונדיטור, קמח תירס ואבקת אפיה.
-מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מיקסר או מטרפה, את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
עוגת תפוזים ללא גלוטן, מאפינס ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן
תודה על המתכון. האם אפשר להחליף את קמח התירס בשקדים טחונים?
היי אוסנת,
לא ניסיתי, אבל חושבת שאפשר:)
חג שמח!
תודה על המענה המיידי, חג שמח!
העוגה מצויינת, תודה רבה
מהמם 🙂
תודה על השיתוף.
עשיתי את העוגה, השתמשתי במקום סוכר בכמות שווה של מחית תפוח עץ. הבצק יצא אוורירי וממש טוב אך טעם תפוזי לא מספיק חזק בישביל הילדים בישביל לכפר על המתיקות המעודנת, אף על פי ששמתי גרידה מתפוז שלם במקום מחצי תפוז. פעם הבא אוסיף גרידה משני תפוזים ואולי גם גלזורה ממיץ תפוזים ומחית תפוח עץ מעל העוגה אחרי שהיא יוצאת מהתנור. בהחלט אהבתי את המתכון – מאוד ממליצה ואעשה אותו שוב.
יכול להיות שמחית תפוחי העץ השתלטה קצת על הטעם התפוזי.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אני צליאקית לא הייתי רוצה לדעת אם אפשר להמיר בעוגת תפוזים את כל הקמפיין שרושומים ב קמח כוסמין גיל או תמי לבד?ובלי קורנפלור או שצריך גם קורפלור?אשמח לקבל תשובה ולקבל מתכונים נוספים
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה.
בכל מקרה, אם יש לך קמח תמי אני מניחה שאת יכולה לשים 1+3/4 כוסות (במקום קמח קונדיטור וקמח תירס).
אפשר להשתמש רק בקמח תפוחי אדמה? איזו כמויות?
לא מומלץ.
שלום,
האם ניתן להקפיא את העוגה לאחר ההכנה ?
(המטרה לצרוך אותה רק בעוד ימיים וכך לאפשר שמור על טריותה… )
תודה
כן אפשר. יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהכניס למקפיא רק אחרי שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר.
האם אפשר לשים רק את הקמח ללא גלוטן בלי שאר הקמחים?
אם יש לך תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או קמח תמי אפשר לשים ¾+1 כוסות.
אם זה קמח קונדיטור לא מומלץ.
היי
המתכון נראה מעולה.
תבנית 26 להכפיל את הכמות?
תודה ויום נעים
כן, יש להכפיל כמויות.
כמה מיץ תפוזים וכמה אבקת סוכר לזיגוג עוגת התפוזים
היי צביה,
על כל 3 כפות אבקת סוכר שמים כף מיץ תפוזים. כמובן שאם את רוצה לדלל את זה אפשר להוסיף בסוף עוד קצת מיץ תפוזים.
היי
במה אפשר להחליף את הסוכר?
היי דנה,
אני מניחה שאפשר להמיר בשליש כוס דבש או להמיר בתחליף סוכר מלאכותי במתיקות של חצי כוס סוכר (כמו אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית).
הי מה אפשר במקום דבש?
אפשר לשים כף מייפל או כף סוכר + כף מים.
הכנתי את העוגה, יצא טעים מאוד. זיגגתי מעל רוטב של מיץ תפוזים עם אבקת סוכר שערבבתי ביחד. כך העוגה לא התייבשה למחרת ואפילו נשארה שלושה ימים בחוץ ועדייי היתה טעימה.
רעיון מצוין 🙂
תודה כרמית
ווואאאאוווו, עוגה נהדרת!! הכנתי עם חצי כוס קוקוס, פשוט יצאה נפלאה, ספוגית ונימוחה.
תודה רבה אפרת על שלל המתכונים המצויינים, אני קבוע באתר:-)
תודה רחלי! איזה כיף לשמוע 🙂
המשך יום נפלא
עשיתי את העוגה הזאת המון פעמים, היא מוצלחת מאוד. כדי לשמור קצת יותר על טריות וגם בגלל הטעם שמה כוס ורבע קמח וחצי כוס קוקוס. תודה!
רעיון מעולה 🙂
תודה מיכל ויום מקסים!
היי, קמח קונדיטור או אחר? איזה?
היי לירון,
אם משלבים קוקוס אני ממליצה להשתמש בקמח כרגיל או תמי.
היי
באיזה קמח נטול גלוטן ניתן להמיר את קמח התירס?
היי מיכל,
אם יש לך קמח תמי אני מניחה שאת יכולה לשים 1+3/4 כוסות (במקום קמח קונדיטור וקמח תירס).
בנוסף, לפי התגובות את יכולה להמיר את קמח התירס ברבע קמח אורז, רבע קמח טפיוקה ורבע קורנפלור.
כבר פעם שנייה שאני מכינה עוגה זו – היא טעימה מאוד קל להכין אותה ומומלצת! תודה. נ.ב. שמתי רבע כוס פחות קמח תירס והוספתי רבע כוס קמח רגיל ושוב תודה
שמחה לשמוע תמר 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים
היי
רציתי לדעת האם הגרידת תפוז הכרחית? והאם אפשר להמיר את הקמחים לקמח תמי או קמח כרגיל?
תודה
היי,
לא חובה לשים גרידת תפוז, זה פשוט מוסיף עוד טעם וניחוח לעוגה.
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר את הקמחים לקמח תמי.
אם את מכינה מקמח רגיל אני ממליצה להכין כבר אחת מהעוגות האלה: עוגת תפוזים ודבש או עוגת תפוזים בחושה, שאגב ניתן להכין אותם גם בתבניות מאפינס.
הכנתי ויצא ממש ממש טעים. לא היה לי קמח תירס אז המרתי ברבע כוס קמח אורז רבע טפיוקה ורבע קורנפלור. יצא טעים תודה רבה לך
מעולה! תודה שחזרת לשתף 🙂
היי 🙂
אני תוהה אם שינוי הקמחים לקמח אורז וטפיוקה יצליח… תובנות כלשהן?
והאם נטיפי צ’וקלד צ’יפס יתקבלו בברכה?
שבוע נפלא!
היי תמר,
אין לי הרבה ניסיון עם קמח טפיוקה כך שאינני יודעת.
מה שכן, נטיפי שוקולד צ’יפס ישתלבו מצוין 🙂
היי שבוע טוב!
אני די חדשה במה שקשור לגלוטן (כחודשיים) ורציתי לציין שהכנתי את עוגת הקוקוס והיא יצאה מוצלחת מכל הניסיונות שלי להכין עוגות עד עכשיו. מקוה שגם עוגת התפוזים תצליח לי.
רציתי לדעת אם יש באמתחתך מתכון גם לעוגת שמרים ולרוגלך. אשמח לקבל מתכון כזה למייל המצ”ב.
בתודה מראש ושנה טובה, אביבית
הי אביבית,
בהצלחה עם עוגת התפוזים 😉
אין כרגע באתר מתכון לעוגת שמרים ולרוגלך אבל במידה ובהמשך יעלה לאתר מתכון כזה אשלח לך עדכון למייל.
שבוע נפלא ושנה טובה!
הי,
באמת מאוד קלה להכנה 🙂
רק ממש היה לי חבל שלמחרת בבוקר העוגה הייתה ממש חבשה למרות שכיסיתי בניילון נצמד. ומזה בניתי עליה
הי קרן, לצערי זאת בעיה ידועה. עוגות שמכינים מקמח ללא גלוטן נוטות להתייבש יום למחרת לכן רצוי להכין כמות קטנה לאותו היום שמגישים את העוגה..
כדי לדייק אגיד שמאפים העשויים מקמח קונדיטור מתייבשים למחרת, כולל לחם, פיתות וכל מה שלא הוכנס למקפיא. זה גם פחות בריא כי הוא עשוי מעמילן תירס בלבד שזה בדיוק כמו סוכר לבן.
מאפים מקמח תמי כתום / כרגיל לעוגות / תערובת ביתית נכונה לא מתייבשים. תמיד עדיף – מנסיון של עשר שנים – לוותר על קונדיטור/ קורנפלור ועמילן תפו”א צריך להוסיף בכמות יחסית קטנה כחלק מתערובת. נכון שקמח תמי / כרגיל יקרים יותר אבל יש סיבה טובה לכך. בהצלחה!