שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עוגת שוקולד עשירה עם קרם שוקולד, ללא קמח וללא גלוטן

עוגת שוקולד עם קרם

תבנית עגולה 24

מצרכים:

לתחתית:

4 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

150 גרם שוקולד מריר

חצי כוס (100 ג') שמן

כף וחצי גדושות (20 ג') אבקת קקאו

חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים דק (70 ג')

חצי כוס (50 ג') ביסקוויטים מפוררים (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ובפסח- בעוגיות כשרות לפסח)

קרם שוקולד:

2 מיכלי שמנת להקצפה/ קצפת צמחית (סה"כ 500 מ"ל)

150 גרם שוקולד מריר

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד

אופן הכנה:

לתחתית:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט.

-בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות, עד לקבל תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים אבקת קקאו, אגוזים קצוצים ופירורי ביסקוויטים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (לא לערבב יותר מידי).

-משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור במשך כ-30 דקות (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים, אך לא רטוב).

קרם שוקולד:

-מניחים בקערית מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד המריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים את התערובת לטמפ' החדר (חשוב לצנן!)

-בקערה נפרדת מקציפים מיכל שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג עד לקצפת רכה (הקצפה של כחצי דקה -דקה). מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד (יש לוודא לפני שהתערובת התקררה) וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.

-לאחר שהעוגה מוכנה, מצננים אותה לטמפ' החדר ויוצקים מעליה את קרם השוקולד.

-עוטפים בנייר נצמד/אלומיניום ושומרים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

עוגת שוקולד עם קרם

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
דג דניס שלם בתנור
ניוקי עם עגבניות שרי

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
רחלי (01:40 15.05.2020)

אפשר להמיר בשוקולד חלבי? תודה אפרת יקרה על האתר!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:15 15.05.2020)

בעוגה עצמה עדיף להשתמש בשוקולד מריר.
בקרם אפשר להכין עם שוקולד חלב.

Avatar
הודיה (18:07 8.05.2020)

היי אפרת
העוגה יצאה שמיימית. טעימה ברמות אחרות. רציתי לשאול איך לשמור אותה, בהקפאה או במקרר?
תודה רבהה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:37 8.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
אפשר לשמור במקרר. חשוב לעטוף היטב שלא תתייבש.

Avatar
הודיה (21:41 10.05.2020)

הנילון נצמד לא נדבק לקרם?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 11.05.2020)

כדאי לעטוף במקרה הזה בנייר כסף.

Avatar
חני (17:42 13.04.2020)

היי,
מה אפשר להשים במקום פודינג?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:52 13.04.2020)

האינסטנט פודינג תורם לייצוב את הקרם אבל אפשר גם להכין בלי.

Avatar
דניאל (15:50 13.04.2020)

האם כתחליף לביסקוויטים אפשר להשתמש באגוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:32 13.04.2020)

כן אפשר לשים סה"כ כוס אגוזים טחונים.

Avatar
אפרת (02:03 8.04.2020)

הכנתי את המתכון הלז ויצא מאד טעים ומתוק
כמו כן אני ממלצה לחתוך את העוגה לפרוסות קטנות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 8.04.2020)

תודה אפרת.
חג שמח 🌺

Avatar
מיטל (13:07 2.04.2020)

האם ניתן להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק? לכמה תבניות מספיקה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:25 2.04.2020)

הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

Avatar
נ (09:57 24.12.2019)

היי, כמה ביצים בגודל L אני צריכה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:17 24.12.2019)

4 ביצים.

Avatar
יהודית (13:02 16.08.2019)

הי אפרת.
הכנתי את העוגה הזאת מזמן והייתה מוצלחת.
הפעם משום מה פעלתי בדיוק לפי ההוראות והקצפת פשוט לא התייצבה.. הקצפתי מלאאאא זמן והיא נותרה דלילה.
הוספתי עוד פודינג… לא עזר..
מה יכול להיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:15 16.08.2019)

תכניסי את הקערה למקפיא לרבע שעה עד שהבלילה תהיה קרה מאוד אבל לא קפואה.
לאחר מכן תוציאי מהמקפיא, תוסיפי 1-2 כפות פודינג ותמשיכי להקציף.

Avatar
ש (12:44 16.08.2019)

היי, אפשר קמח במקום הפירורי ביסקויטים ושקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 16.08.2019)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס קמח.

Avatar
עדי פילצר (07:42 9.08.2019)

הי
בהנחה שאני עושה את העוגה עם קצפת צמחית, האם היא פרווה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:38 9.08.2019)

כן

Avatar
עדי פילצר (13:07 9.08.2019)

תודה ושבת שלום

Avatar
חן (21:09 18.04.2019)

אפשר לוותר על עוגיות היין ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:37 18.04.2019)

אפשר לשים במקום העוגיות חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (זאת אומרת סה"כ כוס אחת).
חג שמח 🌸

Avatar
שרון (09:45 10.04.2019)

אפרת המקסימה!הכנתי בפסח שעבר פעמיים ויצאה מעולה.מה שכן המרקם קצת כבד אולי בגלל האגוזים והביסקוויטים של פסח.יש לך הצעה איך להפוך את הבסיס לאוורירי יותר?תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 10.04.2019)

היי שרון,
אפשר להכין את הבסיס של המתכון הזה – עוגת קרמבו לפסח.
יום מקסים 🌷

Avatar
tal mm (16:48 29.03.2019)

can i use cream for 3 layers cake- see photo

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 29.03.2019)

yes

Avatar
shoshB (20:36 24.02.2019)

יצא מעדן
תודה!!!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 24.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
בותינה (08:02 6.02.2019)

אפשר להמיר את השמנת מתוקה בגבינה 5 אחוז או לעשות מיקס ביניהם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 6.02.2019)

היי,
צריך בכל זאת להשתמש בשמנת מתוקה אחרת הקרם לא יהיה יציב. אפשר לשלב בניהם ולהשתמש במיכל שמנת אחד ומיכל גבינה לבנה (250 גרם).
את השוקולד תמיסי עם 3-4 כפות חלב. בקערה נפרדת תקציפי מיכל שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג עד לקצפת רכה. תוסיפי בהדרגה את תערובת השוקולד (יש לוודא לפני שהתערובת התקררה) ותקציפי עד לקצפת יציבה. בסוף תוסיפי את הגבינה הלבנה ותערבבי בתנועות עדינות כדי שהקצפת לא תפגע.

Avatar
סיון (11:51 2.11.2018)

אפרת הייי
אני לא רוצה למרוח את הקרמל מעל הקרם שוקולד אלא לקפל את הקרמל בתוך הקרם שוקולד.
השאלה היא אם זה ניתן או שהקרמל ישבור את הקרם שוקולד?
במידה וזה אפשרי באיזה שלב יש להוסיף את הקרמל לקרם שוקולד ואם אני רוצה שהקרם שוקולד קרמל יצא כהה יותר מהקרם בתמונה האם עליי לשנות את היחס בין השוקולד לקצפת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:20 2.11.2018)

כדי שהקרמל לא ישבור את הקרם חשוב שהוא יהיה בטמפ' החדר ולא חם. צריך גם לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות.
את הקרמל יש להוסיף לאחר הכנת קרם השוקולד.
כדי לקבל קרם כהה יותר יש צורך להוסיף לו קקאו אבל אז יהיה צורך גם לאזן את המתיקות ע"י הוספת אבקת סוכר. תתחילי מכף קקאו וכף שטוחה אבקת סוכר ותוסיפי יותר קקאו לפי הצבע שאת רוצה לקבל.

Avatar
סיון (23:35 1.11.2018)

היי

אני רוצה להכין את הרוטב קרמל שיש בחטיף טעמי ולהוסיף אותו לקרם שוקולד.
האם את חושבת שזה ישתלב ובמידה וכן באיזה שלב יש להוסיף אותו?
אם אני רוצה שהקרם שוקולד יהיה בצבע כהה יותר האם ניתן לשנות את היחס בין השמנת לשוקולד או שהקרמל יצבע את הקרם בצבע כהה יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:44 2.11.2018)

היי סיון,
לרוטב הקרמל יש צבע שונה מהצבע של קרם השוקולד אבל שניהם יחסית כהים. אולי תכיני קרם וניל במקום קרם שוקולד ואז יראו את זה יותר טוב.
בכל מקרה מומלץ להכניס את העוגה עם הקרם למקרר להתייצבות לפני ששמים את רוטב הקרמל.

Avatar
אילה (17:27 3.09.2018)

היי אפרת
דבר ראשון המתכונים יוצאים מוצלחים מאד מאד אז תודה רבה.
ודבר שני רציתי לשאול בקשר לעוגה מה זה לצנן בטמפרטורת החדר?
פשוט אני בת 13 ואני לא בדיוק יודעת (הפתעה להורים)
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 3.09.2018)

הכוונה להניח לעוגה להתקרר. שלא תהיה חמה.
בהצלחה 🙂

Avatar
גל (10:07 22.07.2018)

היי אפרת
תמיד כשאני מתחילה להקציף( עם מוט ידני) הכול מתפזר ועף לכל כיוון ומלכלך הכול
כמובן מכניסה את הפרודוקטים לקערה עמוקה אבל זה לא עוזר
יש לך אולי רעיון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 22.07.2018)

היי,
פחות מומלץ להקציף עם מוט ידני. הכי טוב זה להשתמש במיקסר ידני כמו בתמונה שצירפתי.

Avatar
מעיין (15:22 10.07.2018)

עוגה מהממת. רק ממליצה להפוך את סדר ההכנה ולהתחיל בקרם השוקולד, כך הוא יקבל מספיק זמן צינון בזמן שהעוגה נאפית, ואז אין תקלות הקצפה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 10.07.2018)

תודה מעיין 🙂

Avatar
דנה (13:08 22.06.2018)

תודה רבה על התגובה המהירה והיעילה 😉
העוגה הצליחה… כעת נחה במקרר
לפעם הבאה אם ארצה קרם בהיר כמו שבתמונה, להשתמש בשוקולד חלב ולא במריר?
הפודינג שהשתמשתי הוא פודינג וניל.
המון תודה, שבת שלום 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 22.06.2018)

שמחה שהסתדרת 🙂
נכון, לקרם בהיר יותר כדאי להשתמש בשוקולד חלב.
שבת שלום 🌷

Avatar
שם *דנה (11:33 22.06.2018)

היי בבקשה תשובה מהירה אני מכינה עכשיו!!
הקרם יוצא לי ממש מיימי כיצד מסמיכה אותו? מה גם שבתמונה צבע הקרם הוא בהיר ולי יצא כהה בגלל השוקולד המריר כמובן…
וחוץ מזה המון תודה על אתר נפלא שלימד ומלמד אותי המון 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:36 22.06.2018)

תכניסי את הקערה עם הקרם למקפיא למשך 10-15 דקות (רק חשוב לשים לב שזה לא ייקפא) וכשהקרם קר מאוד, תוסיפי עוד 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ותקציפי אותו.

Avatar
אילנה (23:00 17.06.2018)

היי אפרת
יש לי תבנית 26. מה לשנות בכמויות אם בכלל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 18.06.2018)

היי אילנה,
כמות לתבנית 26:
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד

Avatar
שיר (17:28 21.05.2018)

היי.אני עדיין באמצע ההכנה. התחתית ניראת סוףףף.
לא יודעת למה אבל הקצפת נשברה לי לאחר הוספת השוקולד..ממש באסה.הקפאתי ליראות אולי זה יתייצב.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:21 21.05.2018)

היי שיר,
אם יש לך אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או אפילו וניל אני ממליצה להוסיף כ-2 כפות ולהמשיך להקציף.

Avatar
אורית דוד (12:53 17.05.2018)

עוגה מדהימה ביותר.
נמסה בפה, פשוט לא להפסיק לאכול ממנה.
קלה להכנה עם חומרים זמינים.
ממליצה בחום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:32 20.05.2018)

תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אישה (16:01 11.05.2018)

אפשר להכין ללא שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 11.05.2018)

אפשר לשים חצי כוס פירורי ביסקווטים במקום.

Avatar
רינה (17:25 8.05.2018)

שלום אפרת,
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום הפודינג? קמח רגיל/קמח תפ"א?
תודה רבה!

Avatar
רינה (17:27 8.05.2018)

השאלה היתה אמורה להיות במתכון של הבראוניז גבינה… טעות.. (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 8.05.2018)

היי רינה,
במתכון בראוניז שוקולד וגבינה אפשר לשים 2 כפות מלאות קורנפלור וכפית תמצית וניל (במקום פודינג הוניל).

Avatar
גיל (00:14 18.04.2018)

בקרם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר? האם לשנות משהו ביחס?
חשבתי על טעם של שוקולד חלב וקפה, כמה אבקת נס קפה להוסיף? צריך להמיס לפני או להוסיף עם הפודינג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:00 18.04.2018)

היי גיל,
בעוגה עצמה עדיף להשתמש בשוקולד מריר.
בקרם אפשר להכין עם שוקולד חלב במקום המריר ולשים 150 גרם. אפשר להתחיל בכפית נס קפה ולטעום את הקרם. אם מרגישים שחסר טעם של קפה אפשר להוסיף עוד קצת נס קפה.
אם זו אבקת נס קפה אין צורך להמיס, רק אם זה נס קפה מגורען.

Avatar
דנה (10:47 11.04.2018)

היי שאלה לגבי הקרם בלבד, אני רוצה להכין עוגת שוקולד ולחתוך אותה באמצע ולשים בין השכבות קרם שוקולד, האם הקרם הזה מתאים לכך? תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 11.04.2018)

כן, מתאים.

Avatar
עילית (12:46 4.04.2018)

הי
אין לי כוס מדידה לפסח…
איך להמיר לכוס חדפ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:29 4.04.2018)

היי עילית,
במקום חצי כוס שימי 3/4 כוס + חצי כף (כוס חד פעמית לשתיה קרה).

Avatar
שרית (11:39 1.04.2018)

מועדים לשמחה ,
אנחנו לא משתמשים בעוגיות לפסח ( לא אוכלים קטניות ואף מחמירים ) מה אפשר להוסיף במקום העוגיות ?
במתכון אחר של עוגת רולדה יש שימוש בקורנפלור מה אפשר לשים במקום ?

תודה על כל המתכונים
אהבת ישראל אמיתית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:58 1.04.2018)

היי שרית,
במקום העוגיות לפסח אפשר לשים חצי כוס נוספת של שקדים או אגוזים טחונים.
לגבי הרולדה, לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בקמח תפוח אדמה.

Avatar
שרון (19:33 31.03.2018)

אפרת המקסימה!הכנתי את העוגה לחג וקיבלתי אינספור מחמאות.העוגה עשירה מאוד ואפילו הפרווה טעימה מאוד! הכנתי גם את האורז עם הפטריות והתירס ויצא מהמם!תוספת מושקעת וחגיגית.תודה רבה וחג שמח לכולנו!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:36 31.03.2018)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה יקירה 🙂

Avatar
שרון (18:16 29.03.2018)

אפשר לקצוץ דק את השוקולד לקישוט במעבד מזון?תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:24 29.03.2018)

נראה לי שכן. זה תלוי במעבד מזון.
חג שמח 🙂

Avatar
שרון (12:05 23.03.2018)

כמה גר' שוקולד צריך לקישוט על הקרם?אפשר לגרד ישר על הקרם לפני קירור במקרר?תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:09 23.03.2018)

לדעתי מספיק 30-40 גרם. אפשר לגרד ישר על הקרם, לפני הקירור.
חג שמח 🙂

Avatar
שרון (16:11 1.03.2018)

אפרת המקסימה!חושבת להכין לפסח הקרוב כפרווה. האם האגוזים צריכים להיות טחונים או קצוצים דק?פירורי העוגיות צריכים להיות דקים מאוד?ממליצה לשים פודינג שוקולד כדי שטעם הקצפת הצמחית לא יורגש?את מציעה לקשט את העוגה עם שוקולד מריר ואיך מגרדים אותו עם פומפייה?יש לך רעיון אחר לקישוט אבל שיהיה פרווה?תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 1.03.2018)

היי שרון,
אגוזים טחונים.
פירורי עוגיות דקים, לא לאבקה אבל דקים.
כן, עדיף פודינג שוקולד.
אפשר לקשט עם שוקולד מריר, זה נראה לי הכי מתאים. אפשר לגרד אותו בפומפיה גסה.

Avatar
ליאם (16:12 28.02.2018)

הקרם מתאים לעוגה כזאת ואפשר להכין בלי שוקולד

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 1.03.2018)

כן ליאם, הקרם מתאים. אפשר לוותר על השוקולד ולהוסיף עוד כף פודינג.

Avatar
גבי (14:42 5.02.2018)

היי האם מדובר בביסקווטים שוקולד או רגילים פתי בר? מה ההמלצה שבמתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:45 5.02.2018)

היי גבי,
אפשר להשתמש בביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד או רגילים. מה שיש לך.

Avatar
אורית (18:43 23.12.2017)

ניתן להכין תעוגה בעגולה חד פעמית?
אני לא יודעת מה הגודל שלה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:54 23.12.2017)

הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24. אם זו תבנית עגולה סטנדרטית אז כנראה שהגודל מתאים.

Avatar
שרה (16:29 21.12.2017)

עוגה מדהימה! הכנתי לאורחים של שבת וכולם התלקקו!
מכינה עכשיו לארוסים הערב, איך אפשר לקשט אותה מלמעלה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 21.12.2017)

היי שרה,
אפשר לקשט את העוגה עם שוקולד מומס (אפשר להמיס אותו עם כף שמן).
אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם שוקולד (כמו הקרם) מסביב לעוגה בעזרת שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב. אפשר לשלב גם עם קצפת וניל.
אם העוגה חלבית אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן) או מקופלת או כל ממתק שוקולד.
אפשר לקשט גם בסוכריות עדשים אבל אם כן, יש לעשות זאת סמוך להגשה כי הן מורידות צבע.
בהצלחה 🙂

Avatar
מירב (15:46 10.11.2017)

יצא מהמם. שמרתי בצד מהשוקולד ועשיתי כמו שיש. וקישוטים מתבנית סיליקון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 10.11.2017)

ואוו נראה מהמם! איזה רעיון יפה 🙂
תודה מירב ושבת שלום

Avatar
דקלה (15:36 27.10.2017)

ועוד שאלה… האם אפשר לשים את תערובת השוקולד מעט במקרר? בשביל שתהיה קרה יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 27.10.2017)

כן אפשר לשים במקרר לכמה דקות, לא יותר מידי כדי שהתערובת לא תתקשה.

Avatar
דקלה (14:01 27.10.2017)

הי
האם הכוונה להקציף את הביצים עם מקצף ידני או עם מיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:08 27.10.2017)

רצוי עם מיקסר.

Avatar
עדי (11:23 20.10.2017)

אפרת שלום,
יש לי חבילה של פירורי ביסקוויטים הדקים האם אפשר להשתמש בזה לעוגה הזאת וגם לעוגת הקרמבו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:35 20.10.2017)

כן עדי, אפשר בהחלט.

Avatar
חוה (17:18 18.09.2017)

היי רציתי לשאול איך ניתן לקשט את העוגה ? לפזר שוקולד מעל הקרם ? או שיש לך רעיון אחר לקישוט מוצלח?
תודה על האתר המדהים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 18.09.2017)

כן, שוקולד כקישוט הכי מתאים לעוגה הזאת.
שנה טובה!

Avatar
חדוה (00:32 21.08.2017)

העוגה נראית נורא מגרה אבל אין לי כוח להכין אותה

Avatar
סאלי (14:33 15.08.2017)

היי;)
במידה ואני צריכה לשנע את העוגה..נגיד נסיעה של חצי שעה,היא תשרוד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:44 15.08.2017)

היי סאלי,
אם זה רק חצי שעה לא אמורה להיות בעיה.
ממליצה להכניס את העוגה למקפיא כשעה-שעתיים לפני הנסיעה וכמובן למקרר ברגע שאת מגיעה.

Avatar
שנהב (12:49 9.06.2017)

יש לי רק שמנת מתוקה אחת
מה אפשר לעשות ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:15 9.06.2017)

היי שנהב,
ממליצה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20.
שבת שלום 🙂

Avatar
מוריה (00:50 9.06.2017)

ואי הכנתי תעוגה לשבת אצל חמותי (אף פעם לה הכנתי אותה לפני זה) אני מקווה שיצא טעים ואני לא יתפדח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:45 9.06.2017)

מאמינה שייצא טעים 🙂
שבת שלום

Avatar
מוריה (18:47 11.06.2017)

יצא מושלםםםםםםםםםם

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:55 12.06.2017)

מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
פלוני (14:03 3.05.2017)

שלום. העוגה יצאה מושלם, ואני רוצה להכי שוב רק שאני מוגבל בזמן בהכנת העוגה. רציתי לדעת עד כמה חשוב לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר לפני שאני מורח את הקצפת? אפשרי למרוח את הקצפת כמה דקות אחרי שהעוגה יצאה מהתנור?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:16 3.05.2017)

היי,
הקצפת פשוט תימס אם העוגה עוד חמה.
מה שאפשר לעשות זה להכין את הקצפת ולשמור בנפרד במקרר ולשים אותה בשלב מאוחר יותר על העוגה לאחר שהיא התקררה במקרר. רצוי לעשות זאת כשעה לפחות לפני ההגשה אבל אם אין ברירה אפשר גם לשים את הקצפת על העוגה ממש לפני ההגשה.

Avatar
חגית כהן (11:31 17.04.2017)

הכנתי את העוגה אתמול לערב חג שני פסח , יצאה מושלמת וקצרה מחמאות רבות טעימה ויפה נראתה קנויה ובאמת קלה להכנה , אני תמיד נהנית מהאתר שלכם המתכונים כולם יוצאים תמיד טובים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:03 17.04.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית וחג שמח

Avatar
ליאת (13:48 10.04.2017)

האם אוכל לשים במקום 3 שעות במקרר בפריזר?
עם כמה זמן?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:55 10.04.2017)

אפשר לשים במקפיא כשעה. לאחר מכן אם לא אוכלים להעביר למקרר.
חג שמח 🙂

Avatar
קרן (14:44 5.04.2017)

היי,
במידה ואין תבנית עגולה 24 , אפשרי בתבנית אחרת חד פעמית?
התבנית החד פעמית שנכנסות בה 2 תבניות של אינגליש קייק?

תודה וחג פסח שמח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:37 5.04.2017)

כן קרן, אפשר בתבנית מלבנית קטנה בגודל A4 בשוליים העליונים (22X31).
חג שמח 🙂

Avatar
ליאורה (15:54 30.03.2017)

הי אפרת,

סליחה מראש שאני מטריחה אותך אבל תוכלי בבקשה לכתוב את הכמויות לתבנית 26?

ועוד שאלה קטנה ברשותך… אני מבינה שאם אין לי ביסקוויטים (ואני מתעצלת ללכת לקנות…), אפשר להשתמש לבסיס רק באגוזים, נכון?
תודה רבה מראש על תשובתך וכמובן על המתכונים הנפלאים שלך.

חג פסח שמח לך ולבני משפחתך !

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:16 30.03.2017)

היי ליאורה,
כמות לתבנית 26:
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
*במקום פירורי ביסקוויטים אפשר לשים אגוזים, זאת אומרת כוס וחצי אוגזים טחונים לכל הכמות במתכון.
חג שמח! 🙂

Avatar
ליאורה (18:11 30.03.2017)

תודה רבה רבה

Avatar
טלי (22:36 15.03.2017)

הי רציתי לדעת איפה שומרים את העוגה מקפיא או מקרר? מתכוונת להכין בחמישי ולהגיש בשבת האם העוגה עוד תהיה במיטבה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:47 16.03.2017)

היי טלי,
העוגה נשמרת במקרר.
עד יום שבת אין בעיה להשאיר במקרר.
יום נפלא 🙂

Avatar
דיקלה (15:21 24.02.2017)

הכנסתי למקפיא לחצי שעה
ומקציפה , וזה עדיין נוזלי , מה לעשות
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:25 24.02.2017)

סורי, ראיתי עכשיו.
ניסית להוסיף עוד אינסטנט פודינג שוקולד? הוא אמור להסמיך את הקצפת.
ואגב באיזה אחוז שמנת השתמשת? או שזאת קצפת צמחית? המיכל היה קר לפני ההקצפה?

Avatar
דיקלה (14:45 24.02.2017)

הי אפרת
סיימתי עכשיו להקציף את הריץ+ 2 כפות פודינג וה שוקולד אחרי צינון ויצא לי נוזלי , מה לעשות ?
תודה מראש דיקלה

Avatar
שחר (19:38 16.02.2017)

אהבתי ממש טעים וקל
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:43 16.02.2017)

תודה שחר, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
אביגיל (21:32 5.02.2017)

עוגה מעולה. הפחתתי מכמות השוקולד בקרם והוספתי סילאן וקוקוס. ובתחתית ויתרתי על הסוכר ויצא פשוט מושלם. תודה לך. תמשיכי לשמח אותנו בעוד מתכונים פשוטים וטעימים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:57 6.02.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביגיל ויום נפלא

Avatar
הילה (09:02 5.01.2017)

העוגה תצא טוב בתבנית 26, או בתבנית של פאי 24 שהגובה שלה נמוך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:34 5.01.2017)

היי הילה,
מה גובה תבנית 26 ותבנית 24?

Avatar
הילה (10:01 5.01.2017)

ה24 בגובה 3.5 סמ, וה26 בגובה 6.5 סמ

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:22 5.01.2017)

תבנית 26 גדולה מידי ולגבי תבנית 24 אני חושבת שהיא תהיה נמוכה.
כעקרון הכמות מתאימה לתבנית 24 בגובה כ-5 ס"מ.
יש לך תבניות נוספות? גם תבנית מלבנית בגודל 20X30 יכולה להתאים.

Avatar
הילה (19:54 3.01.2017)

אפשר לוותר על האגוזים והשקדים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:18 3.01.2017)

היי הילה,
את יכולה לשים פירורי ביסקוויטים במקום.

Avatar
חני (13:33 6.10.2016)

היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגה הזו לאחיין שלי ליומולדת ורוצה לקשט אותה כך שתראה חגיגית וילדותית, יש לך רעיון? חשבתי אולי לכתוב עליה גם, עם מה אפשר? סירופ שוקולד? ומתי? לפני ההגשה או לפני דמכניסים להצננות במקרר.

ממש תודה!!!! מתה על האתר שלך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:37 6.10.2016)

היי חני,
ממליצה להכניס את העוגה למקפיא להתייצבות של כשעתיים ואז לקשט (הקרם צריך להיות יציב ואפילו קצת קשה כשמקשטים).
אפשר לרשום על העוגה עם סירופ שוקולד או שוקולד מומס עם כף שמן.
אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם שוקולד (כמו הקרם) מסביב לעוגה אם יש לך שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב (אפשר לשלב גם עם קצפת וניל).
אם העוגה חלבית אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן).
את יכולה לקשט גם בסוכריות עדשים אבל אם כן, ממליצה לך לקשט סמוך להגשה (נגיד כשעה לפני) אחרת הן עלולות להוריד צבע לקרם עצמו.
בהצלחה 🙂 והמון מזל טוב!

Avatar
דביר (22:38 18.08.2016)

אחרי שאפיתי יצאה לי טיפה קשה..שמתי קיסם והוא נכנס ויצא חלק מה הסיבה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:59 19.08.2016)

היי דביר,
יכול להיות שהשכבה העליונה יוצאת קשה/פריכה וזה בסדר. לאחר שמצפים בקרם היא מתרככת.
שבת שלום 🙂

Avatar
שלומית (14:17 26.07.2016)

נראה מעולה , אשמח לדעת איך עושים את הקרם בתבנית 22 , עם מיכל שמנת אחד.. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:37 26.07.2016)

היי שלומית,
את יכולה להכין חצי מכל הכמויות בתבנית עגולה 20. אפשר להכין גם בתבנית 22 אך העוגה תצא מעט נמוכה יותר.
את השוקולד המריר כדאי להמיס עם שליש מיכל שמנת ושני שליש שמנת להקציף.

Avatar
שלומית (14:07 26.07.2016)

נראה מעולה , לתבנית 20 – איך אני עושה את הקרם אם יש רק מיכל שמנת אחד ? חצי להכנת הגנאש וחצי להקצפה ?

Avatar
עילית (12:41 15.07.2016)

היי
כוס הכוונה לחד פעמית או כוס מדידה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:48 15.07.2016)

היי עילית,
הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית כמו זאת בתמונה.

Avatar
אילנה (13:46 7.07.2016)

סליחה הבנתי…הכל בסדר:-=)

Avatar
אילנה (13:45 7.07.2016)

היי,
אני באמצע ההכנה
משהו לא מובן לי…אם מוסיפים את תערובת השוקולד לשמנת מתוקה עם הפודינג אז איזה קרם שוקולד נשאר לי למרוח על העוגה??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:46 7.07.2016)

היי אילנה,
יש קרם שוקולד אחד שמורחים על העוגה. אין צורך לצפות את העוגה בציפוי שוקולד ואז למרוח את הקרם.

Avatar
עומר (16:26 26.06.2016)

יצא מעולה,
הכנתי את זה לכיתה למסיבת סיום וכולם ביקשו מנה שנייה…
מתכון מעולה ומומלץ!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:23 26.06.2016)

שמחה לשמוע עומר 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
אוראל (20:52 9.06.2016)

הקרם יצא לי מאוד נוזלי אחרי שהוספתי את השוקולד עם השמנת
זה עלול להרוס לי את כל העוגה , אפשר לתקן את זה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:58 9.06.2016)

היי אוראל,
יכול להיות שתערובת השוקולד לא התקררה לגמרי או שלא הוספת אותה בהדרגה?
אני ממליצה להכניס את הקערה למקפיא למשך חצי שעה ואז לנסות להקציף שוב. לפעמים זה עוזר (רק לא לשכוח את זה במקפיא שזה לא ייקפא).
בהצלחה 🙂

Avatar
יעל (18:05 9.06.2016)

אגב
כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה במקרר בלי שתיהרס?
אחרי יומיים במקרר היא תיהרס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:11 9.06.2016)

העוגה נשמרת במקרר 4 ימים לפחות.

Avatar
יעל (18:00 9.06.2016)

היי
אני רגישה לגלוטן
האם אגוזים או שקדים טחונים יוצרים תחליף טעים לפירורי ביסקוויט

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:10 9.06.2016)

היי יעל,
את יכולה לשים במקום הביסקוויטים חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (זאת אומרת סה"כ כוס אחת).
חג שמח 🙂

Avatar
שר (18:02 5.05.2016)

הי. אני מכינה לילדים אז מוותרת על האגוזים ומוסיפה עוד חצי כוס ביסקוויטים. שאלתי: באיזה גודל הפירורים? כמו לכדורי שוקולד?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:09 5.05.2016)

היי שר,
פירורים קטנים כמו לכדורי שוקולד.

Avatar
יוליה (13:20 27.04.2016)

אוקיי כבר שמתי עם הצהוב נקווה לטוב

Avatar
יוליה (13:14 27.04.2016)

תעני לי בבקשה מהר!

Avatar
יוליה (13:11 27.04.2016)

אני כרגע עושה את העוגה להפריד את החלמונים בהקצפה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:23 27.04.2016)

לא יוליה, אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים.

Avatar
יוליה (21:34 26.04.2016)

אין לי שקדים זה קריטי או שיש תחליף?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:37 26.04.2016)

היי יוליה,
את יכולה לשים חצי כוס פירורי ביסקוויטים במקום.
חג שמח!

Avatar
אורלי (13:27 26.04.2016)

היי אפרת!
קודם כל חייבת לשבח את האתר המדהים שלך ואת המתכונים הנפלאים. אתמול הכנתי את הלזניה הכשרה לפסח ויצא פשוט מושלם!
רציתי לשאול אם יש תחליף לאבקת קקאו שחסרה לי כרגע. תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:44 26.04.2016)

שמחה לשמוע אורלי 🙂
אם יש לך אבקת שוקולית את יכולה לשים 2 כפות במקום.

Avatar
אורלי (14:02 26.04.2016)

מודה לך על תגובתך המהירה:)
אם אני מוסיפה שוקולית, האם להוריד מכמות הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:24 26.04.2016)

אין צורך כי לא מדובר בכמות גדולה של שוקולית.

Avatar
מלי (16:33 21.04.2016)

עוגת קרמבו יצאה נהדר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:45 21.04.2016)

שמחה לשמוע מלי 🙂
חג שמח!

Avatar
מוריה (22:47 20.04.2016)

מה אפשר להכניס בימקום ביסקוויטים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:55 20.04.2016)

היי מוריה,
במקום הביסקוויטים אפשר לשים חצי כוס נוספת של אגוזים/שקדים טחונים (ואז זה יוצא סה"כ כוס אחת).
לא ניסיתי אבל אני חושבת שגם קמח מצה יכול להשתלב במקום הביסקוויטים, בסביבות שליש כוס קמח מצה.

Avatar
מוריה (00:52 21.04.2016)

תודה רבה לך! את עונה לכולם פו כל כך יפה!! חג שמח!☺

Avatar
אליי (16:23 12.04.2016)

הי אפרת 🙂
יש תחלופה אחרת לאינסטנט פודינג? כמה הוא קריטי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:13 12.04.2016)

היי אליי,
האינסטנט פודינג תורם לייצוב את הקרם אבל אין בעיה לוותר עליו 🙂

Avatar
לירז (09:11 11.03.2016)

היי אפרת,
טחנתי אגוזים לבד בבית והם יצאו כמו עיסה שומנית…
האם להשתמש בהם או להמיר בביסקוויטים?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:03 11.03.2016)

היי לירז,
כנראה שטחנת יותר מידי 🙂
אם עדיין מרגישים גרגירים אז אני מניחה שאת יכולה. אם זה הפך ממש לעיסה כמו ממרח חלק אז עדיף שלא.
שבת שלום!

Avatar
לירז (14:06 11.03.2016)

השתמשתי בביסקוויטים,
תודה רבה על תשובתך (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:23 11.03.2016)

מעולה 🙂

Avatar
רויטל (18:23 14.02.2016)

יש לי שאלה בבקשה בקשר להקצפת הקצפת עם השוקולד:
האם בהתחלה (חצי דקה-דקה) להקציף על הכי גבוהה ?
האם כשמוסיפים את השוקולד בהדרגה להשאיר על הקצפה גבוהה כל הזמן וכל פעם להוסיף קצת מהשוקולד ?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:33 14.02.2016)

היי רויטל,
כן, מקציפים על העוצמה הגבוהה ביותר כבר מהתחלה ועד סוף ההקצפה, גם כשמוסיפים את השוקולד בהדרגה.
בהצלחה 😉

Avatar
רויטל (00:18 14.03.2016)

היי אפרת , העוגה יצאה מדהימה! קיבלתי המון מחמאות!

ואוסיף ואומר…שאני מעריצה ענקית שלך, האתר המקסים, הדרך שאת מסבירה דברים, המשובים המהירים שלך…באמת שאני נהנית להיות במטבח בזכותך!

יישר כח אפרת! שרק תצליחי כי מגיע לך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:53 14.03.2016)

תודה רבה רויטל היקרה! 🙂

Avatar
רבקה (00:03 10.02.2016)

הי אפרת היקרה!!!
אני מתפעלת כל פעם מחדש על הסבלנות שלך וצורת כתיבת התשובות לכל השאלות.ישר כח!!!
האם כדאי להמיס את השוקולד עם חמאה כדי לקבל תחתית עוגה חלבית ואולי גם יותר טעימה ?…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:42 10.02.2016)

תודה רבקה 🙂
כן, אפשר לשים במקום השמן 100 גרם חמאה ולהמיס עם קוביות השוקולד. מאמינה שזה אכן יעשיר הטעם.
יום נפלא!

Avatar
שרון (11:15 5.02.2016)

שכחתי לשאול – איזו עוגה נחשבת טובה יותר:זאת או עוגת הקרמבו?האם גם שם אפשר להשתמש במוט הקצפה חשמלי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:18 5.02.2016)

שתי העוגות טובות. זה תלוי מה יותר אוהבים. העוגה הזאת יותר מתאימה למי שאוהב טעם שוקולדי כי גם התחתית וגם הקרם הם בטעם שוקולד. עוגת הקרמבו לעומת זאת יש בה גם קרם וניל.
אני מניחה שגם שם אפשר להקציף במוט הקצפה.

Avatar
שרון (11:12 5.02.2016)

הי אפרת מתכוונת לשים פודינג וניל איזה פתי בר כדאי לשים – וניל או שוקולד (לא רוצה שהעוגה תצא מתוקה מדי). אפשר להקציף עם מוט הקצפה (אין לי מיקסר)?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:16 5.02.2016)

היי שרון,
האמת שלגבי הביסקוויטים בתוך התערובת זה לא ממש משנה. לדעתי אפילו לא ירגישו את ההבדל (גם לא מבחינת מתיקות).
לא ניסיתי להקציף עם מוט בלנדר/הקצפה ידני אבל מתגובות של אחרים במתכונים אחרים הבנתי שזה אפשרי.

Avatar
רעות (10:38 29.01.2016)

היי
רציתי ראשית להגיד לך שאת עונה לכולם כל כך יפה ובאדיבות.. זה כיף..
אני באה להכין את העוגה ורואה שאין לי שמן.. האם אפשר לשים 25 גרם מרגרינה..? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:01 29.01.2016)

תודה רעות 🙂
כעקרון במקום חצי כוס שמן אמורים לשים 100 גרם מרגרינה מומסת. ממליצה לשים לפחות 75 גרם.
שבת שלום!

Avatar
אמונה (21:46 28.01.2016)

יצא לי מהממם בטירוף תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:57 28.01.2016)

שמחה לשמוע אמונה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
יהודית (16:03 28.01.2016)

הי שוב,
נשארה לי קצפת מהעוגה..
הקפאתי אותה, היא אמורה להיות עדיין טובה אחרי הקפאה?
אם כן, אשמח אם תמליצי לי כיצד אוכל לנצל אותה בעוגה טעימה לשבת?
תודה רבה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:49 28.01.2016)

היי יהודית,
את מתכוונת למיכל קצפת או לקצפת מוכנה (קרם)?
אם הכוונה למיכל קצפת אני לא בטוחה אם יהיה ניתן להקציף את זה אחרי הקפאה והפשרה אבל אפשר להשתמש בזה לעוגות ולשים בתוך התערובת עצמה כמו לדוג' בעוגת שוקולד וניל.

Avatar
יהודית (18:05 28.01.2016)

סורי..התכוונתי לקרם של העוגה..

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:13 28.01.2016)

אוקי 🙂 אני ממליצה להעביר את הקרם להפשרה במקרר (לא בחוץ). אם אחרי שמפשיר המרקם והטעם שלו בסדר אז אין שום בעיה להשתמש בו לכל עוגה עם קרם. את צריכה המלצה לעוגות או ששיש לך כבר עוגה שאת רוצה להכין? אגב זה קצפת וניל או קרם שוקולד?

Avatar
יהודית (19:00 28.01.2016)

הי..
בסוף החלטתי להכין עוד פעם את העוגה הזאת.. היא טעימה בטירוף! 🙂
אבלל..כבר שמתי את הקרם להפשרה בחוץ.. הוא עומד שם כבר חצי שעה.. זה נורא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:12 28.01.2016)

במזג אויר הזה זה לא נורא 🙂 אבל בכל אופן כדאי להכניס למקרר.

Avatar
אורית (13:24 22.01.2016)

היי, לא היתה לי תבנית עגולה .שמתי את התערובת באינגליש קייק ולצערי העוגה ממש נשברה. זה קשור לתבנית ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:04 22.01.2016)

היי אורית,
תבנית אינגליש קייק קטנה מידי. היית צריכה חלק את הכמות בין שתי תבניות אינגליש קייק. השכבה הראשונה אמורה להיות נמוכה כי מעליה יוצקים את הקרם. בגלל שהתערובת אינה מכילה קמח העוגה צריכה להיות נמוכה ולכן יכול להיות שזאת הסיבה שהעוגה נשברה.

Avatar
יהודית (16:54 18.01.2016)

היי..
הכנתי לשבת ובעלי טררףףף…:)
תודה 🙂
הכרתי את האתר שלך ואני כרגע בחופשת לידה אז כל יום אני בוחרת מתכון ומנסה..חח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:33 18.01.2016)

מעולה! אני שמחה לשמוע 🙂
תהני מהחופשה והמון מזל טוב!

Avatar
אחינועם (18:18 14.01.2016)

היי יש לי ארוחת יום הולדת לאחותי עוד מעט ובין האורחים יש צליאקית הביסקוויטים בעוגה ממש חשובים או שאפשר להוריד אותם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:33 14.01.2016)

היי אחינועם,
אפשר לוותר על הביסקוויטים ולשים במקום חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (בנוסף לחצי שכבר רשום).
מזל טוב 🙂

Avatar
מייטל (13:41 17.12.2015)

הי מה כדאי לעשות עם פוגינג ווניל או פודינג שוקולד ?

Avatar
מייטל (13:42 17.12.2015)

בתמונה זה עם פודינג שוקולד נכון?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:47 17.12.2015)

היי מייטל,
כן, בתמונה זה עם שוקולד.
אם יש לך פודינג בטעם שוקולד תשתמשי בו. אם לא שימי וניל. עם שניהם זה יוצא טעים 🙂

Avatar
אדם (11:40 13.12.2015)

אתר מעולה! ראיתי שאמרת שאפשר להכין עם שוקולד מריר ומים כיתוב לעוגה, אפשר לעשות את זה עם שוקולד לבן? ומה היחס בערך? (כאילו 4 קוביות שוקולד על 2 כפות מים בערך?)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:01 13.12.2015)

היי אדם,
אפשר להכין כיתוב עם שוקולד לבן. דווקא בגלל שמדובר בשוקולד לבן לא הייתי שמה בכלל מים או שהייתי שמה ממש מעט.
אם ממיסים את השוקולד הלבן בלי מים, הכיתוב יתקשה לאחר קירור. אם מוסיפים מעט מים הכיתוב יישאר רך ומעט נוזלי גם אחרי קירור (ואז היחס הוא בערך כפית מים על 50 גרם שוקולד לבן).
בהצלחה ושבוע מצוין! 🙂

Avatar
פנינה (16:48 29.11.2015)

מה המתכון לעוגה קטנה חצי כמות? בבקשה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:08 29.11.2015)

היי פנינה,
לעוגה קטנה בגודל תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 20, אלה הכמויות:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
3/4 חבילת שוקולד
רבע כוס שמן
כף שטוחה אבקת קקאו
רבע כוס אגוזים טחונים
רבע כוס ביסקוויטים מפורררים
לקרם:
מיכל שמנת מתוקה
3/4 חבילת שוקולד
כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג
שבוע נפלא 🙂

Avatar
עינב (10:42 16.11.2015)

היי, ניסיתי להכין את העוגה.. לא יודעת מה השתבש לי עם הקרם, הוא יצא נוזלי מידי ולא מתייצב כמו שצריך גם אחרי הרבה שעות במקרר. תוכלי לומר לי מה הסיבה? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:51 16.11.2015)

היי עינב,
כנראה שלא הקצפת מספיק זמן את השמנת או שהשמנת לא הייתה קרה מספיק ולכן גם כשהקצפת אותה היא לא הצליחה להתייצב.
אם הקרם מאוד נוזלי את יכולה להכניס את העוגה למקפיא ולאכול אותה כעוגת גלידה (יש לשמור את העוגה בתוך קופסה אטומה או לעטוף אותה היטב).
יום נפלא 🙂

Avatar
ענת (10:29 4.11.2015)

עדכון: הכנתי את העוגה וזה יצא מושלם! היא נראתה חגיגית מאוד והתוספת של גרידת שוקולד המריר הוסיפה לה אלגנטיות כזו של יום הולדת!
רק דבר אחד הייתי משנה (לפחות לטעמם של בני המשפחה שלי) – להוריד את כמות הסוכר – היא יצאה טיפה מתוקה מידי
אבל בסה"כ – שאפו!!! עוגה נפלאה! 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:45 4.11.2015)

איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת.
תודה ענת ויום נפלא 🙂

Avatar
מוראל (13:24 1.11.2015)

הכנתי, יצא מושלם!!!נגמר אחרי שבת אחת חחחח
עוגה זולה וטעימה ברמות לא להאמין שהיא כזו זולה.!
אגב, השינוי של שוקולד ציפס במקום אגוזים יצא מוצלח ביותר והוסיף..
יצא קצת מריר אז פעם הבאה אני אשתמש בשוקולית למתיקות קטנה בע"ה
רציתי לדעת אם את יכולה לומר לי, את אותו מתכון לעוגה בקוטר של 26? היא קצת קטנה וזה ממש נחטף חחח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:34 1.11.2015)

היי מוראל,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת! 🙂
כמות לתבנית 26:
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
שבוע נפלא!

Avatar
ענת (14:24 28.10.2015)

היי אפרת
אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדתה של אימי ביום שישי.
איזה קישוט שיתאים לטעם העוגה תמליצי ? האם גרידות של שוקולד מריר יתאימו ?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:40 28.10.2015)

היי ענת,
אפשר להמיס שוקולד מריר עם 1-2 מים ולזלף מעל שכבת הקרם (אפשר לעשות כיתוב או דוגמאות).
לדעתי גרידת שוקולד מריר זה רעיון הכי מוצלח במקרה הזה 🙂
שיהיה המון מזל טוב!

Avatar
ענת (11:38 29.10.2015)

תודה! אעדכן איך יצא 🙂

Avatar
מוראל (09:09 28.10.2015)

תודה על התשובה המהירה , אבל עדיין נשארתי בסימן שאלה, אם אני משתמשת בשמנת להקצפה בלבד,זה אומר שצריך להוסיף סוכר? 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:21 28.10.2015)

אין צורך להוסיף סוכר כי השמנת להקצפה היא מתוקה 🙂

Avatar
מוראל (08:16 28.10.2015)

היי, כתבת במצרכים שמנת להקצפה, ובמתכון שמנת מתוקה. מה צריך?
וגם.. אני מחליפה את האגוזים בשוקולד צ'יפס, מקווה שזה חכם חח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:39 28.10.2015)

היי מוראל,
שמנת להקצפה ושמנת מתוקה זה אותו דבר.
בהצלחה!
מחכה לעדכון איך יצא 😉

Avatar
ניקול (20:58 25.10.2015)

אני מכינה אותה עכשיו נראית טעימה וקלה להכנה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:05 25.10.2015)

מעולה! בהצלחה 😉

Avatar
זללני (23:58 24.10.2015)

הוזמנתי לשבת בהתראה קצרה ונותרו לי שעתיים להכין משהו מתוק ומכובד למארחים אז הכנתי את העוגה המקסימה הזו אין אחד שלא ביקש את המתכון ולא נותר פרור בצלחות.. מעיד על העוגה המופלאה הזו שהשאירה לכולנו טעם של עוד!! תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:30 25.10.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך שבוע נפלא 🙂

Avatar
יפעת (01:17 23.10.2015)

העוגה כל כך טעימה! וכל כך קלה להכנה. תודה רבה לך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:41 23.10.2015)

איזה כיף לשמוע!
תודה יפעת ושבת שלום 🙂

Avatar
רבקה (16:25 20.10.2015)

שלום.
האם בגרסת פרווה העוגה מוצלחת ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:02 20.10.2015)

במקרה הזה כן 🙂

Avatar
רות (16:58 16.10.2015)

עוגה פשוט טעימה!!! עשיתי אותה ונורא נהנתי להכין אותה… פשוט מגניב בה, שאין קמח.. זאת נראה לי העוגה היחידה שמברכים עלייה "שהכל"
למי שהכין אותה.. אז בתאבון!!! 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:02 16.10.2015)

תודה רות! אני שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!

Avatar
אורית (16:05 16.10.2015)

הי, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום הבסקוויטים?
העוגה נראית נהדר!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:43 16.10.2015)

היי אורית,
את יכולה לשים במקום הביסקוויטים עוד שליש כוס אגוזים טחונים דק.
שבת שלום 🙂

Avatar
בת-ציון (15:01 15.10.2015)

הי לאיזה גודל של תבנית אני יכולה להחליף?
נ.ב. כל הכבוד על האתר תמשיכו הוא ממש נוח וכייפי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:08 15.10.2015)

תודה בת ציון 🙂
אפשר במקום תבנית עגולה 24 להכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 (יש כזאת תבנית חד פעמית מאלומיניום).

Avatar
ניקה (21:00 10.10.2015)

עכשיו מכינה…
נראה טוב!!
תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:05 10.10.2015)

מעולה! בהצלחה 😉
שבוע טוב

Avatar
איילת (11:11 9.10.2015)

הרגע סיימתי להכין.
לא להאמין שהתחתית כזו גבוהה בלי קמח!
הילדים שלי יחגגו היום..
תודה על כל המתכונים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:18 9.10.2015)

מעולה! איזה כיף 🙂
שבת שלום:)

Avatar
הילה (13:48 8.10.2015)

עד כמה זה נורא לוותר על האגוזים\שקדים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:53 8.10.2015)

היי הילה,
את יכולה לשים במקום חצי כוס פירורי ביסקוויטים (סה"כ בכל המתכון כוס אחת) ועדיין זה ייצא טעים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.