זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית עגולה 24
מצרכים:
לתחתית:
4 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
150 גרם שוקולד מריר
חצי כוס (100 ג’) שמן
כף וחצי גדושות (20 ג’) אבקת קקאו
חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים דק (70 ג’)
חצי כוס (50 ג’) ביסקוויטים מפוררים (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ובפסח- בעוגיות כשרות לפסח)
קרם שוקולד:
2 מיכלי שמנת להקצפה/ קצפת צמחית (סה”כ 500 מ”ל)
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
אופן הכנה:
לתחתית:
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט.
-בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות, עד לקבל תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים אבקת קקאו, אגוזים קצוצים ופירורי ביסקוויטים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (לא לערבב יותר מידי).
-משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור במשך כ-30 דקות (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים, אך לא רטוב).
קרם שוקולד:
-מניחים בקערית מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד המריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים את התערובת לטמפ’ החדר (חשוב לצנן!)
-בקערה נפרדת מקציפים מיכל שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג עד לקצפת רכה (הקצפה של כחצי דקה -דקה). מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד (יש לוודא לפני שהתערובת התקררה) וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.
-לאחר שהעוגה מוכנה, מצננים אותה לטמפ’ החדר ויוצקים מעליה את קרם השוקולד.
-עוטפים בנייר נצמד/אלומיניום ושומרים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
היי אפרת, תודה רבה על המתכונים שאת מעלה!
אני רוצה להכין את העוגה ליומולדת של הבת שלי, לכ-30 בנות. האם הגודל הזה יספיק או שכדאי להכין בתבנית גדולה יותר ולהגדיל כמויות?
היי בשמת,
נראה לי שכדאי להכין בתבנית גדולה יותר (עגולה בקוטר 26 או תבנית מלבנית בינונית בגודל 32*25):
6 ביצים קטנות
3/4 כוס סוכר
2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת להקצפה
2+1/4 חבילות שוקולד מריר (225 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
תודה רבה אפרת!!
איך מחלקים את כמות השמנת בשכבת הקרם? כתבת לי לשים 3 שמנות במקום 2 – האם משנה עם כמה שמנות להמיס את השוקולד ועם כמה להקציף את האינסטנט פודינג?
תמיסי עם מיכל וחצי שמנת.
תקשיבו זאת אחת העוגות הכי טעימות ומוצלחות שיש!!! עפו עליה ממליצה בחום להכין ולא תתאכזבו!!
תודה ליאת🙂
אכן עוגה מדהימה. כולם אהבו. דורשת כמה כלים, כן. אבל למרות שיש כמה וכמה שלבי הכנה, הם פשוטים וידידותיים. אני עשיתי את העוגה הזו פרווה ואיש לא הרגיש. ואיכשהו, גם עוגיות היין של הבסיס, לא מרגישות עוגיות יין אלא כמו כל קלתית אחרת. פשוט ליגה. תודה שוב אפרת. שיהיה חג חירות אמיתי.
תודה שרון💜
הי
הכנתי את העוגה בפעם הראשונה. יצאה מעולה ונראית מצוין. עפו עליה… גם מי שלא אוהב עוגות פרווה טען שלא מרגישים בהבדל! שאפו על מתכוני אליפות!!
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
מתכון מעולה! פעם ראשונה שאני מכין את העוגה, יצא פגז. השינוי היחיד שעשיתי הוא במקום שמן השתמשתי בחמאה.
שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף
כמה חמאה לשים במקום השמן ?
היי, אשמח לתגובה מהירה ❤️
הכנתי את העוגה בטעות באינגליש קייק, היא כמובן יצאה גבוהה ולקח זמן עד שנאפתה. החלק למעלה מעט כהה מידי אז הורדתי את החלק הזה , האם לדעתך אפשר לשים את הקרם ולאכול או שכדאי להכין חדשה?
אשמח ממש לתגובה בהקדם
היי לירן,
כן אפשר.
בסוף הכנתי חדשה, רציתי שתצא ממש מושלם…תודה רבה על המענה ❤️
שלום אפרת,
רציתי לשאול האם אפשר לשים בקרם רק מיכל קצפת אחת ואז גם להפחית בשוקולד המריר? או שעדיף 2 קצפות?
אני עושה בתבנית אלומיניום עגולה חד פעמית.
אפשר להפחית את הכמות של הקצפת בחצי אבל שכבת הקרם תצא נמוכה.
שלום
הכנתי לשבת ויצאה ממש טעימה!
נשאר לי פס שלם וחשבתי להקפיא שיהיה לי לשעת הצורך… אפשרי?
איך עדיף?
היי
איזה כיף שיצא מוצלח!
אפשר להקפיא אך בגלל ציפוי הקרם זה פחות מומלץ.
שאלה נוספת: אני רוצה לקשט את העוגה בשוקולדים, האם ניתן להוסיף אותם לפני הקירור?
היי עלמה,
לדעתי כדאי לך להכניס את העוגה לשעה-שעתיים התייצבות במקפיא לפני שאת מקשטת (תלוי מה משקל השוקולדים, שלא ישקעו בקרם).
היי, האם ניתן לוותר על האגוזים ולהוסיף עוד חצי כוס ביסוויטים במקום? תודה רבה המתכונים שלך מעולים!!
כן אפשר:)
עוגה מעולה. חוסלה 😋 . חג שמח
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי יקירה,
רוצה לעשות בשנית, יצא מעולה בראשונה כמו כל שאר המתכונים המדוייקים והקלים שלך.
האם יכולה לוותר על הקצפת ולשים גנאש רגיל? ואז האם אפשר בלי מקרר?
תודה מראש על כל הטוב הזה…
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
אפשר להחליף את הקצפת בציפוי גנאש.
בכל מקרה כדאי לאחסן במקרר כדי לשמור על העוגה למשך ארוך יותר מיום-יומיים.
האם ניתן להקפיא את העוגה עד יום ההגשה?
את התחתית אפשר להקפיא, את הקרם מומלץ להוסיף לילה לפני ההגשה ולשמור במקרר (המרקם של הקרם עלול להשתנות בהקפאה).
האם אפשר להכין את העוגה ברינג בקוטר 18 גובה 10?
היי,
אני חושבת שאפשר. כמובן חשוב לעטוף את הרינג היטב על מנת למנוע נזילות של תערובת העוגה.
העוגה המושלמת. מכינה אותה בחגים וימי הולדת, לפעמים מגוונת עם מוס שוקולד לבן במקום שוקולד מריר )100 גרם שוקולד לבן במקום 150, כי הוא הרבה יותר מתוק(. מוסיפה גנאש וקישוטי רוזטות מקצפת, טעימה אש ויפהפייה. תודה רבה על המתכון המנצח!
שמחה שיצא מוצלח, השדרוגים נשמעים מעולה!
תודה על השיתוף🌺
מה אפשר במקום האגוזים/שקדים טחונים?
היי,
אפשר להמיר את האגוזים בחצי כוס ביסקוויטים טחונים (סה”כ יוצא כוס ביסקוויטים למתכון).
וואו מושלם😍
כמה שזה יפה וטעים!!
תודה רבה! אין על המתכונים שלך!
שמחה שאהבת את המתכון, העגה נראית טעימה ומזמינה! תודה על הפרגון🌺
איזה קצפת צימחית יש שרשום ללא גלוטן?
רוב הקצפות הן ללא גלוטן. צריך כמובן לבדוק על גבי האריזה…
היי🙂
תודה רבה!
אם אני רוצה להכין את העוגה לא ככשרה לפסח- ניתן פשוט לשים אותה כמות קמח רגיל במקום השקדים?
היי רינה,
לא ניסיתי, אבל אפשר לשים כחצי כוס קמח במקום הביסקוויטים והשקדים.
בהצלחה😊
אוי לא! בטעות שמתי את שני מיכלי השמנת עם השוקולד בלי להקציף. אפשר להציל את המצב?
אם שמת את השמנת עם השוקולד המומס תקציפי הכל עם אינסטנט וניל עד לקבלת קצפת:)
כמה זמן היא נשמרת במקרר?
היי קרן,
כ4-5 ימים מכוסה היטב.
שכחתי להוסיף את השוקולד המומס לבלילה של העוגה וכבר אפיתי אותה, העוגה יכולה לצאת טוב גם בלי השוקולד או שעדיף לזרוק ולהתחיל מחדש
היי רוני,
יכול להיות שזה ייצא טוב גם בלי השוקולד. הבעיה זה השמן. אם לא שמת שמן בתערובת זה יכול לצאת יבש. טעמת?
היי
יש אולי תחליף לביצים?
אפשר להכין את העוגה הזאת – עוגת שוקולד טבעונית עם הקרם שבמתכון הזה.
שלום אפרת
יש לי עוד שאלה: אפשר להוסיף קפה נמס בקרם ולהפחית מהשוקולד המריר?
ואם כן אז כמה קפה?
אפשר לשים 100 גרם שוקולד מריר, להתחיל בכפית נס קפה ולטעום את הקרם. אם לטעמך חסר טעם של קפה אפשר להוסיף עוד קצת נס קפה.
אם זו אבקת נס קפה אין צורך להמיס, רק אם זה נס קפה מגורען.
תודה רבה 🙂
הי אפרת
נראה מתכון מעולה וקל
אפשר להשתמש בחלק מהקרם לזילוף מעל העוגה?
כן.
תודה רבה על המתכון! הכנתי בשישי בצהריים, והקרם היה נראה לי ממש דליל, אבל לא היה לי זמן לתקן. שמתי במקרר וקוויתי שיהיה בסדר, מקסימום נחתוך פירות לקינוח.. בערב אחרי סעודת שבת הוצאתי את העוגה וראיתי שהקרם ממש התייצב ונראה מעולה.
העוגה יצאה נפלאה ואהובה מאוד ונטרפה עד שלא נשאר פירור.
תודה רבה!!
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי אפרת
הכנתי עכשיו את העוגה לשבת בחלק הראשון הוספתי את השוקולד ובטעות הקצפתי מהר וכל הקצף ירד.
ניראה לך שנהרס וכדאי להכין חדש? ( זה לאירוח חשוב שיצא טוב)
מצרפת לך תמונה של העוגה אחרי אפייה.
תודה ושבת שלום
שבוע טוב הדס,
מתנצלת על העיכוב בתשובה. מקווה שהסתדרת.
מה עשית בסוף עם הקרם?
היי,
מה אפשר לשים בעוגות במקום שמנת מתוקה (רוצה פחות שומן ), האם אפשר שמנת חמוצה ?
תודה רבה
לא בכל המתכונים זה אפשרי כי שמנת חמוצה לא ניתנת להקצפה ואז הקרם לא ייצא מספיק יציב.
היי אפרת.
הכנתי את העוגה הזאת כבר כמה פעמים, ובכל פעם יוצא לי מעולה. ותמיד מבקשים את המתכון.
השאלה שלי אם אין לי זמן להכניס את העוגה למקרר ל 3 שעות ואני רוצה לקצר את הזמן, אפשר לשמור במקפיא? ולכמה זמן.
תודה רבה מראש!
כן, אפשר לשמור במקפיא כשעה -שעה וחצי.
העוגה יצאה מדהימה! התחתית מעולה! וגם הקרם כמובן, במקרר לא היה יציב מספיק כדי לחתוך, בהקפאה היה מצוין, את השוקולד המסתי עם כמה כפות שמנת במקום כל המיכל כדי להמנע מהמצב שקראתי שהקצפת לא התיצבה בהקצפה ונשארה דלילה. לסיכום יצא מעולה
תודה שחזרת לעדכן ❣️
היי אפרת הנהדרת שהמתכונים שלה תמיד מצילים אותי! שאלה בנוגע לקרם. איך להפוך אותו לקרם לבן? שוקולד לבן במקום מריר, או טיפ אחר?!
כן, אפשר לשים שוקולד לבן. רצוי להמיס 150 גרם שוקולד לבן עם חצי מיכל שמנת ולהקציף מיכל וחצי ולהמשיך לפי המתכון.
להשתמש כמובן בפודינג וניל.
היי. האם בקרם למעלה השתמשת בשוקולד חלב? הוא יצא הרבה יותר בהיר.
השתמשתי בשוקולד מריר אבל בגלל שהוא מעורבב עם שני מיכלי קצפת לבנה זה יוצא בגוון הזה.
קודם כל העוגה יצאה מאוד טעימה!
אבל רציתי שהקרם יהיה קצת פחות מריר אז אני אשתמש פעם הבאה בשלב ההמסה של השוקולד בשתי שמנת מתוקה.
שלום אפרת,
1.אפשר במקום אגוזים ובסקוויטים לשים קמח? כמה קמח?
2.יש לי תבנית שקעים בצורת לב. אפשר להכין את העוגה בתוך השקעים? אני רוצה את זה ליום הולדת…
אם אפשר, אז כדי להוציא את העוגה עם הקרם, צריך להקפיא את זה טוב כדי שייצא נקי וחלק?
אין על המתכונים שלך. מאד נהנית. תודה רבה.
1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס קמח.
2. אפשר. זמן האפיה של התחתית יתקצר ל 8-10 דקות (כדאי לנעוץ קיסם ולבדוק אם יוצא יבש).
כן, כדאי להקפיא ואז לחלץ מהתבנית.
היי אפרת שבוע טוב הכנתי את העוגה בלי השוקולד הקצפת יצאה ממש טעימה התחתית פשוט נפרדה מהקצפת ומאוד דקה ובאמת כמו שאמרת בפעם הקודמת שהכנתי העוגה היתה יותר עשירה מהפעם הזאת
שבוע טוב!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת אם אין לי שוקולד מריר אפר להכין בלי?
(אשמח לקבל תשובה לפני שבת אבל אם לא מספיקה עדיף שתשלחי במוצ”ש)
תודה רבה
לא ניסיתי אבל לדעתי זה ייצא פחות טעים. השוקולד מעשיר את התחתית.
שבת שלום 🌺
תודה רבה על התשובה הכנתי בלי שוקולד נמס אבל גירדתי כמה קוביות שהיו לי מקווה שיצא טוב יעלה תמונה בלי נדר אם אספיק שבת שלום
איזה עוגה משובחת וטעימה!!!
בזכותך תהיה לנו שבת טעימה!!!!
אשמח אם תוסיפי עוד מתכונים ללא גלוטן בעיקר עוגות😘🥰😋😋😋😋
שמחה שיצא טעים 🙂
אוסיף מתכונים בהמשך..
שבת שלום ❤️
היי אפרת דבר ראשון העוגה מעולה הכנתי אותה אבל הקרם לא יצא לי גבוהה כמו שלך העוגה יצאה מאוד מאוד דקה הקרם שאני משתמשת בדרכ שאני מכינה את השוקולד עם הקצפת(26%) זה יוצא לי קרמי הפעם השתמשתי ב36% וזה יצא ממש מימיי כזה אז סתם רציתי לשאול אם הבעיה בסוג קצפת ששמתי
תודה על המתכון😚
היי הילה,
את מתכוונת לאחוזי הקצפת? כי דווקא ככל שאחוזי הקצפת יותר גדולים כך ההקצפה אמורה להיות יותר יציבה.
לפעמים קורה שהקצפת לא מתייצבת. במקרה כזה יש להכניס את קערת הקצפת למקפיא למשך כרבע שעה עד שהיא נעשית קרה מאוד אבל לא קפואה ואז להוסיף כף גדושה אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף עד לקצפת יציבה.
תודה על התשובה מתכונים מעולים!
הכנתי ויצא מעולה! קרם השוקולד יצא לי נוזלי אז הכנסתי למקפיא לרבע שעה, הוספתי מעט פודינג והקצפתי שוב. העוגה פריכה וטעימה בשילוב עם קרם השוקולד פשוט מושלם. מחסלים עם כפית 🤦♀️😋
תודה רבה
נראה ממש טעים ❤️
תודה לך!
אפשר להמיר בשוקולד חלבי? תודה אפרת יקרה על האתר!
בעוגה עצמה עדיף להשתמש בשוקולד מריר.
בקרם אפשר להכין עם שוקולד חלב.
היי אפרת
העוגה יצאה שמיימית. טעימה ברמות אחרות. רציתי לשאול איך לשמור אותה, בהקפאה או במקרר?
תודה רבהה
שמחה לשמוע 🙂
אפשר לשמור במקרר. חשוב לעטוף היטב שלא תתייבש.
הנילון נצמד לא נדבק לקרם?
כדאי לעטוף במקרה הזה בנייר כסף.
היי,
מה אפשר להשים במקום פודינג?
האינסטנט פודינג תורם לייצוב את הקרם אבל אפשר גם להכין בלי.
האם כתחליף לביסקוויטים אפשר להשתמש באגוזים?
כן אפשר לשים סה”כ כוס אגוזים טחונים.
הכנתי את המתכון הלז ויצא מאד טעים ומתוק
כמו כן אני ממלצה לחתוך את העוגה לפרוסות קטנות
תודה אפרת.
חג שמח 🌺
האם ניתן להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק? לכמה תבניות מספיקה הכמות?
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
היי, כמה ביצים בגודל L אני צריכה לשים?
4 ביצים.
הי אפרת.
הכנתי את העוגה הזאת מזמן והייתה מוצלחת.
הפעם משום מה פעלתי בדיוק לפי ההוראות והקצפת פשוט לא התייצבה.. הקצפתי מלאאאא זמן והיא נותרה דלילה.
הוספתי עוד פודינג… לא עזר..
מה יכול להיות?
תכניסי את הקערה למקפיא לרבע שעה עד שהבלילה תהיה קרה מאוד אבל לא קפואה.
לאחר מכן תוציאי מהמקפיא, תוסיפי 1-2 כפות פודינג ותמשיכי להקציף.
היי, אפשר קמח במקום הפירורי ביסקויטים ושקדים?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים בין שליש לחצי כוס קמח.
הי
בהנחה שאני עושה את העוגה עם קצפת צמחית, האם היא פרווה?
תודה
כן
תודה ושבת שלום
אפשר לוותר על עוגיות היין ?
אפשר לשים במקום העוגיות חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (זאת אומרת סה”כ כוס אחת).
חג שמח 🌸
אפרת המקסימה!הכנתי בפסח שעבר פעמיים ויצאה מעולה.מה שכן המרקם קצת כבד אולי בגלל האגוזים והביסקוויטים של פסח.יש לך הצעה איך להפוך את הבסיס לאוורירי יותר?תודה!
היי שרון,
אפשר להכין את הבסיס של המתכון הזה – עוגת קרמבו לפסח.
יום מקסים 🌷
can i use cream for 3 layers cake- see photo
yes
יצא מעדן
תודה!!!!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
אפשר להמיר את השמנת מתוקה בגבינה 5 אחוז או לעשות מיקס ביניהם?
היי,
צריך בכל זאת להשתמש בשמנת מתוקה אחרת הקרם לא יהיה יציב. אפשר לשלב בניהם ולהשתמש במיכל שמנת אחד ומיכל גבינה לבנה (250 גרם).
את השוקולד תמיסי עם 3-4 כפות חלב. בקערה נפרדת תקציפי מיכל שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג עד לקצפת רכה. תוסיפי בהדרגה את תערובת השוקולד (יש לוודא לפני שהתערובת התקררה) ותקציפי עד לקצפת יציבה. בסוף תוסיפי את הגבינה הלבנה ותערבבי בתנועות עדינות כדי שהקצפת לא תפגע.
אפרת הייי
אני לא רוצה למרוח את הקרמל מעל הקרם שוקולד אלא לקפל את הקרמל בתוך הקרם שוקולד.
השאלה היא אם זה ניתן או שהקרמל ישבור את הקרם שוקולד?
במידה וזה אפשרי באיזה שלב יש להוסיף את הקרמל לקרם שוקולד ואם אני רוצה שהקרם שוקולד קרמל יצא כהה יותר מהקרם בתמונה האם עליי לשנות את היחס בין השוקולד לקצפת
כדי שהקרמל לא ישבור את הקרם חשוב שהוא יהיה בטמפ’ החדר ולא חם. צריך גם לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות.
את הקרמל יש להוסיף לאחר הכנת קרם השוקולד.
כדי לקבל קרם כהה יותר יש צורך להוסיף לו קקאו אבל אז יהיה צורך גם לאזן את המתיקות ע”י הוספת אבקת סוכר. תתחילי מכף קקאו וכף שטוחה אבקת סוכר ותוסיפי יותר קקאו לפי הצבע שאת רוצה לקבל.
היי
אני רוצה להכין את הרוטב קרמל שיש בחטיף טעמי ולהוסיף אותו לקרם שוקולד.
האם את חושבת שזה ישתלב ובמידה וכן באיזה שלב יש להוסיף אותו?
אם אני רוצה שהקרם שוקולד יהיה בצבע כהה יותר האם ניתן לשנות את היחס בין השמנת לשוקולד או שהקרמל יצבע את הקרם בצבע כהה יותר?
היי סיון,
לרוטב הקרמל יש צבע שונה מהצבע של קרם השוקולד אבל שניהם יחסית כהים. אולי תכיני קרם וניל במקום קרם שוקולד ואז יראו את זה יותר טוב.
בכל מקרה מומלץ להכניס את העוגה עם הקרם למקרר להתייצבות לפני ששמים את רוטב הקרמל.
היי אפרת
דבר ראשון המתכונים יוצאים מוצלחים מאד מאד אז תודה רבה.
ודבר שני רציתי לשאול בקשר לעוגה מה זה לצנן בטמפרטורת החדר?
פשוט אני בת 13 ואני לא בדיוק יודעת (הפתעה להורים)
תודה רבה
הכוונה להניח לעוגה להתקרר. שלא תהיה חמה.
בהצלחה 🙂
היי אפרת
תמיד כשאני מתחילה להקציף( עם מוט ידני) הכול מתפזר ועף לכל כיוון ומלכלך הכול
כמובן מכניסה את הפרודוקטים לקערה עמוקה אבל זה לא עוזר
יש לך אולי רעיון ?
היי,
פחות מומלץ להקציף עם מוט ידני. הכי טוב זה להשתמש במיקסר ידני כמו בתמונה שצירפתי.
עוגה מהממת. רק ממליצה להפוך את סדר ההכנה ולהתחיל בקרם השוקולד, כך הוא יקבל מספיק זמן צינון בזמן שהעוגה נאפית, ואז אין תקלות הקצפה.
תודה מעיין 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה והיעילה 😉
העוגה הצליחה… כעת נחה במקרר
לפעם הבאה אם ארצה קרם בהיר כמו שבתמונה, להשתמש בשוקולד חלב ולא במריר?
הפודינג שהשתמשתי הוא פודינג וניל.
המון תודה, שבת שלום 🙂
שמחה שהסתדרת 🙂
נכון, לקרם בהיר יותר כדאי להשתמש בשוקולד חלב.
שבת שלום 🌷
היי בבקשה תשובה מהירה אני מכינה עכשיו!!
הקרם יוצא לי ממש מיימי כיצד מסמיכה אותו? מה גם שבתמונה צבע הקרם הוא בהיר ולי יצא כהה בגלל השוקולד המריר כמובן…
וחוץ מזה המון תודה על אתר נפלא שלימד ומלמד אותי המון 🙂
תכניסי את הקערה עם הקרם למקפיא למשך 10-15 דקות (רק חשוב לשים לב שזה לא ייקפא) וכשהקרם קר מאוד, תוסיפי עוד 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ותקציפי אותו.
היי אפרת
יש לי תבנית 26. מה לשנות בכמויות אם בכלל?
היי אילנה,
כמות לתבנית 26:
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
היי.אני עדיין באמצע ההכנה. התחתית ניראת סוףףף.
לא יודעת למה אבל הקצפת נשברה לי לאחר הוספת השוקולד..ממש באסה.הקפאתי ליראות אולי זה יתייצב.
היי שיר,
אם יש לך אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או אפילו וניל אני ממליצה להוסיף כ-2 כפות ולהמשיך להקציף.
עוגה מדהימה ביותר.
נמסה בפה, פשוט לא להפסיק לאכול ממנה.
קלה להכנה עם חומרים זמינים.
ממליצה בחום
תודה אורית, שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין ללא שקדים?
אפשר לשים חצי כוס פירורי ביסקווטים במקום.
שלום אפרת,
אפשר להשתמש במשהו אחר במקום הפודינג? קמח רגיל/קמח תפ”א?
תודה רבה!
השאלה היתה אמורה להיות במתכון של הבראוניז גבינה… טעות.. (:
היי רינה,
במתכון בראוניז שוקולד וגבינה אפשר לשים 2 כפות מלאות קורנפלור וכפית תמצית וניל (במקום פודינג הוניל).
בקרם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר? האם לשנות משהו ביחס?
חשבתי על טעם של שוקולד חלב וקפה, כמה אבקת נס קפה להוסיף? צריך להמיס לפני או להוסיף עם הפודינג?
היי גיל,
בעוגה עצמה עדיף להשתמש בשוקולד מריר.
בקרם אפשר להכין עם שוקולד חלב במקום המריר ולשים 150 גרם. אפשר להתחיל בכפית נס קפה ולטעום את הקרם. אם מרגישים שחסר טעם של קפה אפשר להוסיף עוד קצת נס קפה.
אם זו אבקת נס קפה אין צורך להמיס, רק אם זה נס קפה מגורען.
היי שאלה לגבי הקרם בלבד, אני רוצה להכין עוגת שוקולד ולחתוך אותה באמצע ולשים בין השכבות קרם שוקולד, האם הקרם הזה מתאים לכך? תודה מראש
כן, מתאים.
הי
אין לי כוס מדידה לפסח…
איך להמיר לכוס חדפ?
היי עילית,
במקום חצי כוס שימי 3/4 כוס + חצי כף (כוס חד פעמית לשתיה קרה).
מועדים לשמחה ,
אנחנו לא משתמשים בעוגיות לפסח ( לא אוכלים קטניות ואף מחמירים ) מה אפשר להוסיף במקום העוגיות ?
במתכון אחר של עוגת רולדה יש שימוש בקורנפלור מה אפשר לשים במקום ?
תודה על כל המתכונים
אהבת ישראל אמיתית
היי שרית,
במקום העוגיות לפסח אפשר לשים חצי כוס נוספת של שקדים או אגוזים טחונים.
לגבי הרולדה, לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בקמח תפוח אדמה.
אפרת המקסימה!הכנתי את העוגה לחג וקיבלתי אינספור מחמאות.העוגה עשירה מאוד ואפילו הפרווה טעימה מאוד! הכנתי גם את האורז עם הפטריות והתירס ויצא מהמם!תוספת מושקעת וחגיגית.תודה רבה וחג שמח לכולנו!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה יקירה 🙂
אפשר לקצוץ דק את השוקולד לקישוט במעבד מזון?תודה וחג שמח!
נראה לי שכן. זה תלוי במעבד מזון.
חג שמח 🙂
כמה גר’ שוקולד צריך לקישוט על הקרם?אפשר לגרד ישר על הקרם לפני קירור במקרר?תודה וחג שמח!
לדעתי מספיק 30-40 גרם. אפשר לגרד ישר על הקרם, לפני הקירור.
חג שמח 🙂
אפרת המקסימה!חושבת להכין לפסח הקרוב כפרווה. האם האגוזים צריכים להיות טחונים או קצוצים דק?פירורי העוגיות צריכים להיות דקים מאוד?ממליצה לשים פודינג שוקולד כדי שטעם הקצפת הצמחית לא יורגש?את מציעה לקשט את העוגה עם שוקולד מריר ואיך מגרדים אותו עם פומפייה?יש לך רעיון אחר לקישוט אבל שיהיה פרווה?תודה רבה!
היי שרון,
אגוזים טחונים.
פירורי עוגיות דקים, לא לאבקה אבל דקים.
כן, עדיף פודינג שוקולד.
אפשר לקשט עם שוקולד מריר, זה נראה לי הכי מתאים. אפשר לגרד אותו בפומפיה גסה.
הקרם מתאים לעוגה כזאת ואפשר להכין בלי שוקולד
כן ליאם, הקרם מתאים. אפשר לוותר על השוקולד ולהוסיף עוד כף פודינג.
היי האם מדובר בביסקווטים שוקולד או רגילים פתי בר? מה ההמלצה שבמתכון
היי גבי,
אפשר להשתמש בביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד או רגילים. מה שיש לך.
ניתן להכין תעוגה בעגולה חד פעמית?
אני לא יודעת מה הגודל שלה
הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24. אם זו תבנית עגולה סטנדרטית אז כנראה שהגודל מתאים.
עוגה מדהימה! הכנתי לאורחים של שבת וכולם התלקקו!
מכינה עכשיו לארוסים הערב, איך אפשר לקשט אותה מלמעלה?
היי שרה,
אפשר לקשט את העוגה עם שוקולד מומס (אפשר להמיס אותו עם כף שמן).
אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם שוקולד (כמו הקרם) מסביב לעוגה בעזרת שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב. אפשר לשלב גם עם קצפת וניל.
אם העוגה חלבית אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן) או מקופלת או כל ממתק שוקולד.
אפשר לקשט גם בסוכריות עדשים אבל אם כן, יש לעשות זאת סמוך להגשה כי הן מורידות צבע.
בהצלחה 🙂
יצא מהמם. שמרתי בצד מהשוקולד ועשיתי כמו שיש. וקישוטים מתבנית סיליקון
ואוו נראה מהמם! איזה רעיון יפה 🙂
תודה מירב ושבת שלום
ועוד שאלה… האם אפשר לשים את תערובת השוקולד מעט במקרר? בשביל שתהיה קרה יותר?
כן אפשר לשים במקרר לכמה דקות, לא יותר מידי כדי שהתערובת לא תתקשה.
הי
האם הכוונה להקציף את הביצים עם מקצף ידני או עם מיקסר?
רצוי עם מיקסר.
אפרת שלום,
יש לי חבילה של פירורי ביסקוויטים הדקים האם אפשר להשתמש בזה לעוגה הזאת וגם לעוגת הקרמבו?
כן עדי, אפשר בהחלט.
היי רציתי לשאול איך ניתן לקשט את העוגה ? לפזר שוקולד מעל הקרם ? או שיש לך רעיון אחר לקישוט מוצלח?
תודה על האתר המדהים!
כן, שוקולד כקישוט הכי מתאים לעוגה הזאת.
שנה טובה!
העוגה נראית נורא מגרה אבל אין לי כוח להכין אותה
היי;)
במידה ואני צריכה לשנע את העוגה..נגיד נסיעה של חצי שעה,היא תשרוד?
היי סאלי,
אם זה רק חצי שעה לא אמורה להיות בעיה.
ממליצה להכניס את העוגה למקפיא כשעה-שעתיים לפני הנסיעה וכמובן למקרר ברגע שאת מגיעה.
יש לי רק שמנת מתוקה אחת
מה אפשר לעשות ?
היי שנהב,
ממליצה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20.
שבת שלום 🙂
ואי הכנתי תעוגה לשבת אצל חמותי (אף פעם לה הכנתי אותה לפני זה) אני מקווה שיצא טעים ואני לא יתפדח
מאמינה שייצא טעים 🙂
שבת שלום
יצא מושלםםםםםםםםםם
מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום. העוגה יצאה מושלם, ואני רוצה להכי שוב רק שאני מוגבל בזמן בהכנת העוגה. רציתי לדעת עד כמה חשוב לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר לפני שאני מורח את הקצפת? אפשרי למרוח את הקצפת כמה דקות אחרי שהעוגה יצאה מהתנור?
היי,
הקצפת פשוט תימס אם העוגה עוד חמה.
מה שאפשר לעשות זה להכין את הקצפת ולשמור בנפרד במקרר ולשים אותה בשלב מאוחר יותר על העוגה לאחר שהיא התקררה במקרר. רצוי לעשות זאת כשעה לפחות לפני ההגשה אבל אם אין ברירה אפשר גם לשים את הקצפת על העוגה ממש לפני ההגשה.
הכנתי את העוגה אתמול לערב חג שני פסח , יצאה מושלמת וקצרה מחמאות רבות טעימה ויפה נראתה קנויה ובאמת קלה להכנה , אני תמיד נהנית מהאתר שלכם המתכונים כולם יוצאים תמיד טובים
שמחה לשמוע 🙂
תודה חגית וחג שמח
האם אוכל לשים במקום 3 שעות במקרר בפריזר?
עם כמה זמן?
אפשר לשים במקפיא כשעה. לאחר מכן אם לא אוכלים להעביר למקרר.
חג שמח 🙂
היי,
במידה ואין תבנית עגולה 24 , אפשרי בתבנית אחרת חד פעמית?
התבנית החד פעמית שנכנסות בה 2 תבניות של אינגליש קייק?
תודה וחג פסח שמח
כן קרן, אפשר בתבנית מלבנית קטנה בגודל A4 בשוליים העליונים (22X31).
חג שמח 🙂
הי אפרת,
סליחה מראש שאני מטריחה אותך אבל תוכלי בבקשה לכתוב את הכמויות לתבנית 26?
ועוד שאלה קטנה ברשותך… אני מבינה שאם אין לי ביסקוויטים (ואני מתעצלת ללכת לקנות…), אפשר להשתמש לבסיס רק באגוזים, נכון?
תודה רבה מראש על תשובתך וכמובן על המתכונים הנפלאים שלך.
חג פסח שמח לך ולבני משפחתך !
היי ליאורה,
כמות לתבנית 26:
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
*במקום פירורי ביסקוויטים אפשר לשים אגוזים, זאת אומרת כוס וחצי אוגזים טחונים לכל הכמות במתכון.
חג שמח! 🙂
תודה רבה רבה
הי רציתי לדעת איפה שומרים את העוגה מקפיא או מקרר? מתכוונת להכין בחמישי ולהגיש בשבת האם העוגה עוד תהיה במיטבה?
היי טלי,
העוגה נשמרת במקרר.
עד יום שבת אין בעיה להשאיר במקרר.
יום נפלא 🙂
הכנסתי למקפיא לחצי שעה
ומקציפה , וזה עדיין נוזלי , מה לעשות
תודה
סורי, ראיתי עכשיו.
ניסית להוסיף עוד אינסטנט פודינג שוקולד? הוא אמור להסמיך את הקצפת.
ואגב באיזה אחוז שמנת השתמשת? או שזאת קצפת צמחית? המיכל היה קר לפני ההקצפה?
הי אפרת
סיימתי עכשיו להקציף את הריץ+ 2 כפות פודינג וה שוקולד אחרי צינון ויצא לי נוזלי , מה לעשות ?
תודה מראש דיקלה
אהבתי ממש טעים וקל
תודה
תודה שחר, שמחה שאהבת 🙂
עוגה מעולה. הפחתתי מכמות השוקולד בקרם והוספתי סילאן וקוקוס. ובתחתית ויתרתי על הסוכר ויצא פשוט מושלם. תודה לך. תמשיכי לשמח אותנו בעוד מתכונים פשוטים וטעימים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אביגיל ויום נפלא
העוגה תצא טוב בתבנית 26, או בתבנית של פאי 24 שהגובה שלה נמוך?
היי הילה,
מה גובה תבנית 26 ותבנית 24?
ה24 בגובה 3.5 סמ, וה26 בגובה 6.5 סמ
תבנית 26 גדולה מידי ולגבי תבנית 24 אני חושבת שהיא תהיה נמוכה.
כעקרון הכמות מתאימה לתבנית 24 בגובה כ-5 ס”מ.
יש לך תבניות נוספות? גם תבנית מלבנית בגודל 20X30 יכולה להתאים.
אפשר לוותר על האגוזים והשקדים?
היי הילה,
את יכולה לשים פירורי ביסקוויטים במקום.
היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגה הזו לאחיין שלי ליומולדת ורוצה לקשט אותה כך שתראה חגיגית וילדותית, יש לך רעיון? חשבתי אולי לכתוב עליה גם, עם מה אפשר? סירופ שוקולד? ומתי? לפני ההגשה או לפני דמכניסים להצננות במקרר.
ממש תודה!!!! מתה על האתר שלך!
היי חני,
ממליצה להכניס את העוגה למקפיא להתייצבות של כשעתיים ואז לקשט (הקרם צריך להיות יציב ואפילו קצת קשה כשמקשטים).
אפשר לרשום על העוגה עם סירופ שוקולד או שוקולד מומס עם כף שמן.
אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם שוקולד (כמו הקרם) מסביב לעוגה אם יש לך שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב (אפשר לשלב גם עם קצפת וניל).
אם העוגה חלבית אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן).
את יכולה לקשט גם בסוכריות עדשים אבל אם כן, ממליצה לך לקשט סמוך להגשה (נגיד כשעה לפני) אחרת הן עלולות להוריד צבע לקרם עצמו.
בהצלחה 🙂 והמון מזל טוב!
אחרי שאפיתי יצאה לי טיפה קשה..שמתי קיסם והוא נכנס ויצא חלק מה הסיבה?
היי דביר,
יכול להיות שהשכבה העליונה יוצאת קשה/פריכה וזה בסדר. לאחר שמצפים בקרם היא מתרככת.
שבת שלום 🙂
נראה מעולה , אשמח לדעת איך עושים את הקרם בתבנית 22 , עם מיכל שמנת אחד.. תודה רבה
היי שלומית,
את יכולה להכין חצי מכל הכמויות בתבנית עגולה 20. אפשר להכין גם בתבנית 22 אך העוגה תצא מעט נמוכה יותר.
את השוקולד המריר כדאי להמיס עם שליש מיכל שמנת ושני שליש שמנת להקציף.
נראה מעולה , לתבנית 20 – איך אני עושה את הקרם אם יש רק מיכל שמנת אחד ? חצי להכנת הגנאש וחצי להקצפה ?
היי
כוס הכוונה לחד פעמית או כוס מדידה?
היי עילית,
הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית כמו זאת בתמונה.
סליחה הבנתי…הכל בסדר:-=)
היי,
אני באמצע ההכנה
משהו לא מובן לי…אם מוסיפים את תערובת השוקולד לשמנת מתוקה עם הפודינג אז איזה קרם שוקולד נשאר לי למרוח על העוגה??
היי אילנה,
יש קרם שוקולד אחד שמורחים על העוגה. אין צורך לצפות את העוגה בציפוי שוקולד ואז למרוח את הקרם.
יצא מעולה,
הכנתי את זה לכיתה למסיבת סיום וכולם ביקשו מנה שנייה…
מתכון מעולה ומומלץ!!!
שמחה לשמוע עומר 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הקרם יצא לי מאוד נוזלי אחרי שהוספתי את השוקולד עם השמנת
זה עלול להרוס לי את כל העוגה , אפשר לתקן את זה?
היי אוראל,
יכול להיות שתערובת השוקולד לא התקררה לגמרי או שלא הוספת אותה בהדרגה?
אני ממליצה להכניס את הקערה למקפיא למשך חצי שעה ואז לנסות להקציף שוב. לפעמים זה עוזר (רק לא לשכוח את זה במקפיא שזה לא ייקפא).
בהצלחה 🙂
אגב
כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה במקרר בלי שתיהרס?
אחרי יומיים במקרר היא תיהרס?
העוגה נשמרת במקרר 4 ימים לפחות.
היי
אני רגישה לגלוטן
האם אגוזים או שקדים טחונים יוצרים תחליף טעים לפירורי ביסקוויט
היי יעל,
את יכולה לשים במקום הביסקוויטים חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (זאת אומרת סה”כ כוס אחת).
חג שמח 🙂
הי. אני מכינה לילדים אז מוותרת על האגוזים ומוסיפה עוד חצי כוס ביסקוויטים. שאלתי: באיזה גודל הפירורים? כמו לכדורי שוקולד?
תודה
היי שר,
פירורים קטנים כמו לכדורי שוקולד.
אוקיי כבר שמתי עם הצהוב נקווה לטוב
תעני לי בבקשה מהר!
אני כרגע עושה את העוגה להפריד את החלמונים בהקצפה?
לא יוליה, אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים.
אין לי שקדים זה קריטי או שיש תחליף?
היי יוליה,
את יכולה לשים חצי כוס פירורי ביסקוויטים במקום.
חג שמח!
היי אפרת!
קודם כל חייבת לשבח את האתר המדהים שלך ואת המתכונים הנפלאים. אתמול הכנתי את הלזניה הכשרה לפסח ויצא פשוט מושלם!
רציתי לשאול אם יש תחליף לאבקת קקאו שחסרה לי כרגע. תודה.
שמחה לשמוע אורלי 🙂
אם יש לך אבקת שוקולית את יכולה לשים 2 כפות במקום.
מודה לך על תגובתך המהירה:)
אם אני מוסיפה שוקולית, האם להוריד מכמות הסוכר?
אין צורך כי לא מדובר בכמות גדולה של שוקולית.
עוגת קרמבו יצאה נהדר
שמחה לשמוע מלי 🙂
חג שמח!
מה אפשר להכניס בימקום ביסקוויטים?
היי מוריה,
במקום הביסקוויטים אפשר לשים חצי כוס נוספת של אגוזים/שקדים טחונים (ואז זה יוצא סה”כ כוס אחת).
לא ניסיתי אבל אני חושבת שגם קמח מצה יכול להשתלב במקום הביסקוויטים, בסביבות שליש כוס קמח מצה.
תודה רבה לך! את עונה לכולם פו כל כך יפה!! חג שמח!☺
הי אפרת 🙂
יש תחלופה אחרת לאינסטנט פודינג? כמה הוא קריטי?
היי אליי,
האינסטנט פודינג תורם לייצוב את הקרם אבל אין בעיה לוותר עליו 🙂
היי אפרת,
טחנתי אגוזים לבד בבית והם יצאו כמו עיסה שומנית…
האם להשתמש בהם או להמיר בביסקוויטים?
תודה רבה!
היי לירז,
כנראה שטחנת יותר מידי 🙂
אם עדיין מרגישים גרגירים אז אני מניחה שאת יכולה. אם זה הפך ממש לעיסה כמו ממרח חלק אז עדיף שלא.
שבת שלום!
השתמשתי בביסקוויטים,
תודה רבה על תשובתך (:
מעולה 🙂
יש לי שאלה בבקשה בקשר להקצפת הקצפת עם השוקולד:
האם בהתחלה (חצי דקה-דקה) להקציף על הכי גבוהה ?
האם כשמוסיפים את השוקולד בהדרגה להשאיר על הקצפה גבוהה כל הזמן וכל פעם להוסיף קצת מהשוקולד ?
תודה מראש!
היי רויטל,
כן, מקציפים על העוצמה הגבוהה ביותר כבר מהתחלה ועד סוף ההקצפה, גם כשמוסיפים את השוקולד בהדרגה.
בהצלחה 😉
היי אפרת , העוגה יצאה מדהימה! קיבלתי המון מחמאות!
ואוסיף ואומר…שאני מעריצה ענקית שלך, האתר המקסים, הדרך שאת מסבירה דברים, המשובים המהירים שלך…באמת שאני נהנית להיות במטבח בזכותך!
יישר כח אפרת! שרק תצליחי כי מגיע לך!
תודה רבה רויטל היקרה! 🙂
הי אפרת היקרה!!!
אני מתפעלת כל פעם מחדש על הסבלנות שלך וצורת כתיבת התשובות לכל השאלות.ישר כח!!!
האם כדאי להמיס את השוקולד עם חמאה כדי לקבל תחתית עוגה חלבית ואולי גם יותר טעימה ?…
תודה רבקה 🙂
כן, אפשר לשים במקום השמן 100 גרם חמאה ולהמיס עם קוביות השוקולד. מאמינה שזה אכן יעשיר הטעם.
יום נפלא!
שכחתי לשאול – איזו עוגה נחשבת טובה יותר:זאת או עוגת הקרמבו?האם גם שם אפשר להשתמש במוט הקצפה חשמלי?
שתי העוגות טובות. זה תלוי מה יותר אוהבים. העוגה הזאת יותר מתאימה למי שאוהב טעם שוקולדי כי גם התחתית וגם הקרם הם בטעם שוקולד. עוגת הקרמבו לעומת זאת יש בה גם קרם וניל.
אני מניחה שגם שם אפשר להקציף במוט הקצפה.
הי אפרת מתכוונת לשים פודינג וניל איזה פתי בר כדאי לשים – וניל או שוקולד (לא רוצה שהעוגה תצא מתוקה מדי). אפשר להקציף עם מוט הקצפה (אין לי מיקסר)?
היי שרון,
האמת שלגבי הביסקוויטים בתוך התערובת זה לא ממש משנה. לדעתי אפילו לא ירגישו את ההבדל (גם לא מבחינת מתיקות).
לא ניסיתי להקציף עם מוט בלנדר/הקצפה ידני אבל מתגובות של אחרים במתכונים אחרים הבנתי שזה אפשרי.
היי
רציתי ראשית להגיד לך שאת עונה לכולם כל כך יפה ובאדיבות.. זה כיף..
אני באה להכין את העוגה ורואה שאין לי שמן.. האם אפשר לשים 25 גרם מרגרינה..? תודה
תודה רעות 🙂
כעקרון במקום חצי כוס שמן אמורים לשים 100 גרם מרגרינה מומסת. ממליצה לשים לפחות 75 גרם.
שבת שלום!
יצא לי מהממם בטירוף תודה רבה!
שמחה לשמוע אמונה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי שוב,
נשארה לי קצפת מהעוגה..
הקפאתי אותה, היא אמורה להיות עדיין טובה אחרי הקפאה?
אם כן, אשמח אם תמליצי לי כיצד אוכל לנצל אותה בעוגה טעימה לשבת?
תודה רבה 🙂
היי יהודית,
את מתכוונת למיכל קצפת או לקצפת מוכנה (קרם)?
אם הכוונה למיכל קצפת אני לא בטוחה אם יהיה ניתן להקציף את זה אחרי הקפאה והפשרה אבל אפשר להשתמש בזה לעוגות ולשים בתוך התערובת עצמה כמו לדוג’ בעוגת שוקולד וניל.
סורי..התכוונתי לקרם של העוגה..
אוקי 🙂 אני ממליצה להעביר את הקרם להפשרה במקרר (לא בחוץ). אם אחרי שמפשיר המרקם והטעם שלו בסדר אז אין שום בעיה להשתמש בו לכל עוגה עם קרם. את צריכה המלצה לעוגות או ששיש לך כבר עוגה שאת רוצה להכין? אגב זה קצפת וניל או קרם שוקולד?
הי..
בסוף החלטתי להכין עוד פעם את העוגה הזאת.. היא טעימה בטירוף! 🙂
אבלל..כבר שמתי את הקרם להפשרה בחוץ.. הוא עומד שם כבר חצי שעה.. זה נורא?
במזג אויר הזה זה לא נורא 🙂 אבל בכל אופן כדאי להכניס למקרר.
היי, לא היתה לי תבנית עגולה .שמתי את התערובת באינגליש קייק ולצערי העוגה ממש נשברה. זה קשור לתבנית ?
היי אורית,
תבנית אינגליש קייק קטנה מידי. היית צריכה חלק את הכמות בין שתי תבניות אינגליש קייק. השכבה הראשונה אמורה להיות נמוכה כי מעליה יוצקים את הקרם. בגלל שהתערובת אינה מכילה קמח העוגה צריכה להיות נמוכה ולכן יכול להיות שזאת הסיבה שהעוגה נשברה.
היי..
הכנתי לשבת ובעלי טררףףף…:)
תודה 🙂
הכרתי את האתר שלך ואני כרגע בחופשת לידה אז כל יום אני בוחרת מתכון ומנסה..חח
מעולה! אני שמחה לשמוע 🙂
תהני מהחופשה והמון מזל טוב!
היי יש לי ארוחת יום הולדת לאחותי עוד מעט ובין האורחים יש צליאקית הביסקוויטים בעוגה ממש חשובים או שאפשר להוריד אותם?
היי אחינועם,
אפשר לוותר על הביסקוויטים ולשים במקום חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (בנוסף לחצי שכבר רשום).
מזל טוב 🙂
הי מה כדאי לעשות עם פוגינג ווניל או פודינג שוקולד ?
בתמונה זה עם פודינג שוקולד נכון?
היי מייטל,
כן, בתמונה זה עם שוקולד.
אם יש לך פודינג בטעם שוקולד תשתמשי בו. אם לא שימי וניל. עם שניהם זה יוצא טעים 🙂
אתר מעולה! ראיתי שאמרת שאפשר להכין עם שוקולד מריר ומים כיתוב לעוגה, אפשר לעשות את זה עם שוקולד לבן? ומה היחס בערך? (כאילו 4 קוביות שוקולד על 2 כפות מים בערך?)
היי אדם,
אפשר להכין כיתוב עם שוקולד לבן. דווקא בגלל שמדובר בשוקולד לבן לא הייתי שמה בכלל מים או שהייתי שמה ממש מעט.
אם ממיסים את השוקולד הלבן בלי מים, הכיתוב יתקשה לאחר קירור. אם מוסיפים מעט מים הכיתוב יישאר רך ומעט נוזלי גם אחרי קירור (ואז היחס הוא בערך כפית מים על 50 גרם שוקולד לבן).
בהצלחה ושבוע מצוין! 🙂
מה המתכון לעוגה קטנה חצי כמות? בבקשה
היי פנינה,
לעוגה קטנה בגודל תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 20, אלה הכמויות:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
3/4 חבילת שוקולד
רבע כוס שמן
כף שטוחה אבקת קקאו
רבע כוס אגוזים טחונים
רבע כוס ביסקוויטים מפורררים
לקרם:
מיכל שמנת מתוקה
3/4 חבילת שוקולד
כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג
שבוע נפלא 🙂
היי, ניסיתי להכין את העוגה.. לא יודעת מה השתבש לי עם הקרם, הוא יצא נוזלי מידי ולא מתייצב כמו שצריך גם אחרי הרבה שעות במקרר. תוכלי לומר לי מה הסיבה? תודה
היי עינב,
כנראה שלא הקצפת מספיק זמן את השמנת או שהשמנת לא הייתה קרה מספיק ולכן גם כשהקצפת אותה היא לא הצליחה להתייצב.
אם הקרם מאוד נוזלי את יכולה להכניס את העוגה למקפיא ולאכול אותה כעוגת גלידה (יש לשמור את העוגה בתוך קופסה אטומה או לעטוף אותה היטב).
יום נפלא 🙂
עדכון: הכנתי את העוגה וזה יצא מושלם! היא נראתה חגיגית מאוד והתוספת של גרידת שוקולד המריר הוסיפה לה אלגנטיות כזו של יום הולדת!
רק דבר אחד הייתי משנה (לפחות לטעמם של בני המשפחה שלי) – להוריד את כמות הסוכר – היא יצאה טיפה מתוקה מידי
אבל בסה”כ – שאפו!!! עוגה נפלאה! 🙂
איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת.
תודה ענת ויום נפלא 🙂
הכנתי, יצא מושלם!!!נגמר אחרי שבת אחת חחחח
עוגה זולה וטעימה ברמות לא להאמין שהיא כזו זולה.!
אגב, השינוי של שוקולד ציפס במקום אגוזים יצא מוצלח ביותר והוסיף..
יצא קצת מריר אז פעם הבאה אני אשתמש בשוקולית למתיקות קטנה בע”ה
רציתי לדעת אם את יכולה לומר לי, את אותו מתכון לעוגה בקוטר של 26? היא קצת קטנה וזה ממש נחטף חחח
היי מוראל,
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת! 🙂
כמות לתבנית 26:
6 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קקאו
3/4 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
לשכבת הקרם:
3 מיכלי שמנת מתוקה
שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
שבוע נפלא!
היי אפרת
אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדתה של אימי ביום שישי.
איזה קישוט שיתאים לטעם העוגה תמליצי ? האם גרידות של שוקולד מריר יתאימו ?
תודה 🙂
היי ענת,
אפשר להמיס שוקולד מריר עם 1-2 מים ולזלף מעל שכבת הקרם (אפשר לעשות כיתוב או דוגמאות).
לדעתי גרידת שוקולד מריר זה רעיון הכי מוצלח במקרה הזה 🙂
שיהיה המון מזל טוב!
תודה! אעדכן איך יצא 🙂
תודה על התשובה המהירה , אבל עדיין נשארתי בסימן שאלה, אם אני משתמשת בשמנת להקצפה בלבד,זה אומר שצריך להוסיף סוכר? 🙂
אין צורך להוסיף סוכר כי השמנת להקצפה היא מתוקה 🙂
היי, כתבת במצרכים שמנת להקצפה, ובמתכון שמנת מתוקה. מה צריך?
וגם.. אני מחליפה את האגוזים בשוקולד צ’יפס, מקווה שזה חכם חח
היי מוראל,
שמנת להקצפה ושמנת מתוקה זה אותו דבר.
בהצלחה!
מחכה לעדכון איך יצא 😉
אני מכינה אותה עכשיו נראית טעימה וקלה להכנה
מעולה! בהצלחה 😉
הוזמנתי לשבת בהתראה קצרה ונותרו לי שעתיים להכין משהו מתוק ומכובד למארחים אז הכנתי את העוגה המקסימה הזו אין אחד שלא ביקש את המתכון ולא נותר פרור בצלחות.. מעיד על העוגה המופלאה הזו שהשאירה לכולנו טעם של עוד!! תודה רבה:)
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושיהיה לך שבוע נפלא 🙂
העוגה כל כך טעימה! וכל כך קלה להכנה. תודה רבה לך!
איזה כיף לשמוע!
תודה יפעת ושבת שלום 🙂
שלום.
האם בגרסת פרווה העוגה מוצלחת ?
במקרה הזה כן 🙂
עוגה פשוט טעימה!!! עשיתי אותה ונורא נהנתי להכין אותה… פשוט מגניב בה, שאין קמח.. זאת נראה לי העוגה היחידה שמברכים עלייה “שהכל”
למי שהכין אותה.. אז בתאבון!!! 🙂
תודה רות! אני שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום!
הי, רציתי לשאול אם אפשר להשתמש במשהו אחר במקום הבסקוויטים?
העוגה נראית נהדר!!
היי אורית,
את יכולה לשים במקום הביסקוויטים עוד שליש כוס אגוזים טחונים דק.
שבת שלום 🙂
הי לאיזה גודל של תבנית אני יכולה להחליף?
נ.ב. כל הכבוד על האתר תמשיכו הוא ממש נוח וכייפי
תודה בת ציון 🙂
אפשר במקום תבנית עגולה 24 להכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 (יש כזאת תבנית חד פעמית מאלומיניום).
עכשיו מכינה…
נראה טוב!!
תודה על המתכון
מעולה! בהצלחה 😉
שבוע טוב
הרגע סיימתי להכין.
לא להאמין שהתחתית כזו גבוהה בלי קמח!
הילדים שלי יחגגו היום..
תודה על כל המתכונים!
מעולה! איזה כיף 🙂
שבת שלום:)
עד כמה זה נורא לוותר על האגוזים\שקדים?
היי הילה,
את יכולה לשים במקום חצי כוס פירורי ביסקוויטים (סה”כ בכל המתכון כוס אחת) ועדיין זה ייצא טעים 🙂