זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
תחתית שוקולד:
150 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ובפסח אפשר להשתמש בעוגיות יין)
רבע מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (כ60 מ"ל)
50 ג' שוקולד מריר
קרם וניל עם נגיעות שוקולד:
3/4 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (כ190 מ"ל)
2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ"ל) חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)
40 ג' שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה
ציפוי שוקולד:
50 ג' שוקולד מריר
2 כפות (20 מ"ל) מים
כף (8 ג') שמן
אופן הכנה:
תחתית שוקולד:
ממיסים את קוביות השוקולד והשמנת במיקרוגל במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולית אחידה (אם התערובת יוצאת קשה או יבשה יש להוסיף כמה כפות חלב או מים בהדרגה ולפי הצורך). משטחים את התערובת בתחתית תבנית אינגליש קייק באופן אחיד. מעבירים למקפיא עד להכנת הקרם.
קרם וניל:
מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות עם כף. יוצקים את הקרם מעל תחתית השוקולד ומעבירים למקפיא להתייצבות לפחות לשעה לפני ששמים את הציפוי.
ציפוי שוקולד:
ממיסים את קוביות השוקולד עם המים והשמן במיקרוגל במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת הקרם ומחזירים למקפיא.
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת גבינה וקפה |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגת פנקייק |
- עוגת מוקה ופקאן |
- עוגה במילוי טחינה ואגוזים
תגובות
שלום,רציתי לדעת כמה ביסקיוויטים זה 150 גרם..אם אני משתמשת בביסקיוויטים של אוסם
היי יעל
זה תלוי בגודל הביסקוויטים. אם אלה הפתי בר הגדולים אז 13 יחידות. אם הקטנים יותר אז כ-17 יחידות.
עוגה נהדרת! קלה ומהירה להכנה וסופר טעימה!! תודה לך אפרת על מתכונים נהדרים!
תודה קארין!!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️❤️
היי אפרת, האם מתאים להחליף את הבסקוויטים בקורנפלקס?
אפשר 🙂
תרסקי את הקורנפלקס
הגעתי לכאן אחרי סינון למתכון טבעוני. שימוש בחלב זה לא טבעוני. ועוגיות יין של פסח מכילות ביצים.
היי קרן 🙂
בפסח העוגיות לא ניתן לטבען את העוגיות אבל בכל השנה כן.
ראי תחליפים בסוגריים – חלב סויה או קוקוס.
בוקר טוב אפרת
האם אפשרי גבינת ריקוטה או גבינה לבנה או יוגורט יווני באותה כמות במקום השמנת המתוקה או הקצפת הצמחית?
תודה על המענה
היי עינת
לא הייתי ממליצה בעוגה הזו להחליף את השמנת המתוקה, זה ישנה את כל הטעם והמרקם של העוגה
ללא השמנת לא תוכלי להקציף את הקרם של העוגה
בהצלחה♥
היי
שמנת הפודינג והחלב להקציף אפשר במיקסר הידני עם הוו בלון להקצפת ביצים?
תודה מראש.
היי עינת,
אם מדובר על מיקסר ידני חשמלי אז אין בעיה
אם מדובר על מטרפה ללא חשמל, אז לא מומלץ
יצא מעולה!!!! הכפלתי כמויות.
תודה וחג שמח
מעולה 🙂
תודה נחמה
הי אפרת,
אני מכירה שני סוגי תבניות אנגליש קייק
אחת קצרה ורחבה
אחת ארוכה וצרה
באלו מהן את השתמשת?
תודה
ארוכה וצרה.
יצא נהדר! האמת שציפיתי למרקם של כמו עוגת גלידה אבל זה מרקם של קצפת פשוט יותר סמיכה. מאוד טעים. החלפתי את הביסקוויטים בפצפוצי אורז והכפלתי כמויות כי התבנית אינגליש קייק שלנו היא ענקית. טעות שעשיתי- שפכתי את פצפוצי האורז לשוקולד החם, והם נהיו צמיגיים כאלו. הייתי צריכה לחכות שיתקרר
בכל מקרה, האתר שלך נהדר הכנתי היום מכאן גם אורז עם תפו"א וכולם התלהבו. תודה לך
נראה מעולה 😍
תודה שחזרת לעדכן.
שוקוציפס מריר אפשרי במקום השוקולד המריר?באותה כמות? יצא גם טעים?
כן, באותה כמות.
שוקולד לאפייה גם יתאים? במקום השוקולד המריר?
מאוד רוצה להכין את העוגה
כן.
היי אפרת
לגבי שוקולד מריר שווה לנסות מבית טבע שהאמת שאוכלת אותו זה לא טעים לי (_פחות סוכר )
אבל זה חשוב לי ואם אשלב עם שאר החומרים מה את אומרת יצא טעים או ישפיע?
תודה ויום נפלא.
לא מכירה את השוקולד אבל יכול להיות שזה ייצא פשוט קצת פחות מתוק. עדיין אמור לצאת טעים בשילוב עם יתר החומרים.
הי אפרת, אפשר לוותר על השוקולד בבסיס?
זה ייצא פחות טעים.
אם אין לך מספיק שוקולד מריר אפשר לשים 2-3 כפות ממרח שוקולד.
בסוף עשיתי כמו במתכון ופשוט התמכרנו! יאמ!
והצלחתי גם לחתוך ישירות מהמקפיא- פשוט עם סכין חדה
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שחזרת לעדכן.
אשמח למתכון לקוטר 22
וכמה שפחות שמנת כך אודה לך.
תודה רבה
אחלה אתר
כמויות לתבנית עגולה בקוטר 22 (עם הפחתה בכמות השמנת):
תחתית שוקולד:
225 גרם ביסקוויטים
רבע כוס מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (כ60 מ"ל)
3 כפות חלב או מים
75 גרם שוקולד מריר
קרם וניל עם נגיעות שוקולד:
מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)
3 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב קר
60 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה
ציפוי שוקולד:
75 ג' שוקולד מריר
3 כפות מים
כף וחצי שמן
הכנתי גם את העוגה הזו והיא סופר טעימה!!! תודה🙂
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי עם הבן שלי לחג שני , עם 2 שינויים (לבסיס הוספנו מעט טחינה וסילאן כמו בכדורי שוקולד שאנחנו מכינים בבית ואת הפודינג הבן שלי החליט שנעשה עם פודינג שוקולד ) . עוגת שוקו שוקו… נראית מקסימה וההכנה באמת קלילה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המתכונים שלך פשוט שלום ומעולים!!
תודה ימית ❤️
אפרת היקרה, האתר שלך מהמם, אני נכנסת כמעט ורק אליו.. ועכשיו בפסח בכלל… את הארוחות של כל 2 החגים, השבת שבאמצע וחוה\"מ-עשיתי כמעט ורק מהמתכונים שלך… הכל יצא טעים ברמות… אז תודה רבה🙂👍❤️
מצרפת תמונה אחת מיני רבות של מאכל שהכנתי מהאתר-פשטידת פטריות בצל ותפו\"א.. שוב תודה וחג שמח!!
נראה מעולה 😍
תודה יקרה
היי,
האם אפשר להשים במקום חלב מים?
אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
היי!
קודם כל תודה על האתר! משתמשת המון במתכונים שלך וזה נהדר❣️
לגבי המתכון הזה- שאלה- האם אפשר לשדרג את העוגה עם איזה פרי שיכול להתאים ולהוסיף?… אם כן, מה היית ממליצה?..
רוצה להכין לערב חג אבל אשמח לשדרג ולהוסיף חגיגיות אם את מבינה למה אני מתכוונת?…
אפשר להוסיף לקרם חתיכות של תותים חתוכים (טריים או קפואים) במקום השוקולד המגורד או להוסיף מעל השוקולד פירות יער קפואים או תותים חתוכים (קחי בחשבון שפירות היער קצת חמצמצים).
חג שמח והמון בריאות 🌺
תודה רבה וחג שמח❣️
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בקמח \"כרגיל\" במקום ביסקוויטים לתחתית העוגה ?
תודה
היי מאיה,
לא מומלץ כי לא אופים את התחתית.
תודה.
אם אני משתמשת בפיצפוצי אורז, מה הכמות ?
בסביבות 3/4 כוס. התערובת צריכה לצאת עסיסית, לא נוזלית מידי ולא יבשה מידי.
זה לא מתכון טבעוני ושמת אותו במתכונים הטבעוניים את מטעה ובלבלת את כל הטבעוניים בארץ זה לא בסדר בכלל!!
*ומבלבלת
היי נטע,
היה נחמד יותר אם היית מעירה בצורה נעימה יותר.
ולגופו של עניין – המתכון מתאים גם לטבעונים. אם מכינים אותו מפתי בר, קצפת צמחית, חלב סויה/קוקוס ושוקולד מריר.
היי אפרת יקרה,
כמו תמיד גם הפעם מדובר במתכון מעולה, הכנתי לפני כמה שבועות ויצא פצצה, חוסל תוך דקות.
אני רוצה להכין שוב לליל הסדר (תכננתי להכין עוגה גדולה אבל לצערי בעקבות הקורונה נהיה רק 2 אנשים ולכן העוגה הזו באה לי בול). שתי שאלות:
1) כמה עוגיות יין הן 150 גרם? אין לי משקל… קניתי את העוגיות הגדולות בצורת פרח.
2) אני עדיין בטראומה קלה מגירוד השוקולד לקרם בפעם הקודמת, זה לקח לי המון המון זמן והפירורים יצאו לא מאוד מוצלחים. יש לך רעיון מה ניתן לעשות?
תודה רבה!
היי הדר,
1. זה יוצא 4-4.5 עוגיות יין .
2. אפשר להכניס את השוקולד למקפיא לפני הגירוד. מה הכוונה הפירורים יצאו לא מוצלחים? קצצת את זה עם סכין? במקום לגרד אפשר להוסיף קצת שוקולד צ'יפס לתערובת הקרם.
הגירוד הניב פירורי שוקולד קטנים מידי, וזה לקח לי פשוט המון המון זמן אז ויתרתי באמצע… להוסיף שוקולד קצוץ דק-דק זו אופציה? נראה לי שזה יהיה לי יותר קל מהגירוד של השוקולד בפומפייה…
אני פשוט לא מתכננת לקפוץ שוב לסופר (שוב, בגלל הקורונה..) ואין לי שוקולד צ\'יפס….
אז כן, תקצצי שוקולד עם סכין. לא חייב שהחתיכות יהיו אחידות.
מצוין תודה רבה אפרת יקרה! מבטיחה לעדכן ולשלוח תמונה אחרי הסדר 🙂 שבת שלום!
שבת שלום ❤️
אפשר לעשות את התחתית עם פצפוצי אורז?
תודה!
אני חושבת שכן.
יצא מעולה! הכנתי לארוחה משפחתית מרובת משתתפים וכולם ממש התלהבו..תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורטל
הי, האם מגישים את העוגה ישר מהמקפיא או שצריך להעביר למקרר לפני?
ישר מהמקפיא.
כמה זמן תקפה העוגה? כמה זמן היא יכולה לחכות במקפיא בלי שתתקלקל?
חוץ מזה העוגה מהממת טעימה ממש!!
העוגה מחזיקה בין שבועיים לחודש במקפיא. חשוב לעטוף אותה היטב.
היי
האם אפשר לעשות את הציפוי עם שמנת מתוקה ושוקולד מריר או שעדיף כמו שרשום
כן אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת מתוקה.
יצא מהממם!!
התחתית יצאה קשה- ככה זה אמור לצאת?
כן 🙂
האם אפשר להשתמש בפודינג וניל עם פצפוצי שוקולד במקום רק וניל ולגרד שוקולד?????
אשמח לתשובה מהירה
כן.
כמה זמן זה אמור להיות במקפיא?
מומלץ שהעוגה תהיה במקפיא 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
יש משהו אחר במקום אינסטנט פודינג וניל שאפשר לשים?
אם אין אפשר להכין בלי ולהוסיף 2 כפות אבקת סוכר.
יש לך מתכון לעוגיות טעימות????
תודה ………………
בטח 🙂 יש המון מתכונים – מתכונים לעוגיות.
העוגה יצאה לי מהממת תודה
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
המתכונים שלך מושלמים פשוט עזרו לי
אין לי חשמל במשך היום.יש לך רעיון לעוגה ללא אפייה וללא הקצפה?
תודה מראש!!
כן. עוגת כדורי שוקולד.
העוגה יצאה מעולה וקיבלה מלא מחמאות! תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה הודיה
יצא ממש טוב ! תודה ! הכנתי כבר פעמיים בפרווה. כולם אהבו !
בפעם השנייה שמתי קצת יותר שוקולד למעלה כי השכבה הדקה הייתה שברירית מידי, וקצת פחות מתערובת הביסקויטים
כי השכבה הייתה קצת עבה יחסית.
מעולה 🙂
תודה ושבוע נפלא!
תודה רבה רבה על המתכון הוא ממש אחד הטעימים והקלים אני מתה על הסוג עוגות הקלילות האלה תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה
אפרת האם את יכולה לשלוח לי מתכון ל2 תבניות אנגליש קייק
ל2 תבניות אינגליש קייק יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
האם אפשר להקציף במיקסר ידני?
כן.
שלום אפרת,
אפשר להכין גם עם שוקולד חלב ?
כן אפשר.
היי
מה התחליף לבסיס לפסח חוץ מעוגנות יין?
תודה
אני חושבת שאפשר לשים אגוזים טחונים.
חג שמח 🌸
הי אפרת, בכמה עוגיות יין להשתמש עבור תבנית אנגלישקייק? איך את ממליצה לפורר אותן? הן יותר קשות מביסקויטים רגילים. תודה וחג שמח!
היי שרון,
בגלל שיש עוגיות יין בכמה סוגים וגדלים אני לא יודעת לומר בדיוק כמה עוגיות זה יוצא אבל זה צריך להיות 150 גרם (תסתכלי מה רשום על האריזה ותעשי חישוב).
אפשר לפורר עם מעבד מזון (אם יש לך כשר לפסח) או לשים בתוך שקית כפולה ולדפוק בעזרת מערוך או כלי אחר קצת כבד.
חג שמח 💗
אפשר להכנעס בכוסיות אישיות כאלו? כמה יצא בערך?
כן. אמורים לצאת בסביבות 5-9. ממש תלוי הגודל הכוס.
חג שמח 🌷
אם אני רוצה להכין בתבנית עגולה, להכפיל ב -2 ?
כן. תבנית בקוטר 24.
hmt nhvfv
האם יכולים להשתמש גם במים לתערובת??????
אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
היי אין לי מיקסר וקראתי בתגובות האחרות שאין אפשרות להקצפה ידנית.. תוהה אם לוותר או שיש אפשרות נניח לשים רצפת מוכנה פרווה? (צירפתי תמונה)
היי ענבר,
קצפת כזו מתאימה לעוגה בחושה שעליה שמים קצפת. לא מתאימה לעוגה הזאת.
היי..
שואלת גם על המתכון הזה:
האם אפשר לשים יין אדום מתוק במקום המים?
תודה !!!
אני חושבת שכן. כדאי שהיין יהיה קר מהמקרר.
אפשר לשים במקום חלב קוקוס קרם קוקוס?
כן.
האם במקום קצפת אפשר לשים קרם קוקוס?
אפשר. כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך
שבוע טוב!
הכנתי את העוגה לשבת והיא יצאה ממש טעימה!!
תודה על מתכון קליל וטעים😊
שבוע טוב ריקי,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
יצא סבבה לגמרי
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אם אין לי מיקסר אפשר לערבב ידני?
במקרה הזה לא.
אפשר לשים במקום פודינג וניל פודינג שוקולד לבן?
כן.
היי
תודה על מתכונים מעולים!!!!
נהנננת במיוחד טעימים קלים וברורים…..
האם יש תחליף לריץ לבסיס?
היי טובי 🙂
לתחתית אפשר לשים כמה כפות ממרח שוקולד ולערבב עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת אחידה (במקום ריץ ושוקולד מריר).
אפשרות נוספת היא להמיס 50 ג' שוקולד מריר עם 20 ג' חמאה/מרגרינה ו-4 כפות חלב/מים.
חייב שוקולד מריר? אפשרי עם שוקולד חלב?
אפשר עם שוקולד חלב.
החלפנו את הציפוי בציפוי משוקולד שהומס בסיר, יצא יותר חלק וביותר כמות (עשיתי אחד גם לפי ההוראות).
יצא מצוין! תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה יוני
הי, האם חייבים להקציף במיקסר או שאפשר גם ידנית. תודה
צריך להקציף במיקסר.
יצא מושלם
תודה:)
תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂
ממש מדהים!! כל שבוע אני עושה מתכון אחר ויוצא פיצוץ! נחטף אחרי שניה מתכונים תודה רבה!
תודה הודיה, שמחה לשמוע 🙂
הכפלתי כמויות ויצא טעים מאוד- נראה מושקע כ"כ ולא יאומן שלוקח ממש 10 דקות.
תודה אפרת.
שמחה שיצא טעים ♥️
נראה מגרה ורוצה להכין היום..
מה אפשר לשים במקם החלב/ חלב קוקוס? האם מיץ תפוזים זה טוב?
אודה לתשובתך
גמר חתימה טובה.
היי מימי,
עדיף לשים רבע כוס מים קרים.
גמר חתימה טובה 🌺
היי לך
העוגה נשארת תמיד במקפיא?
האם זה יוצא כמו עוגת גלידה?
כן 🙂
תודה רבה 🙂
שלום,האם אפשר לערבב את הביסקויטים עם שוקולד "השחר" ? אולי יתקשה פחות ?
תודה
כן אפשר.
היי המתכון הזה מתאים לטבעוניים ?
כן בתנאי שמשתמשים בקצפת צמחית ובחלב סויה.
שלום,
האם אפשר להיזיק את העוגה במקרר ולא להקפיא?
היא תצא רכה יותר
תודה
אפשר. קחי בחשבון שהיא תצא רכה (במרקם של קרם רגיל).
הי אפרת,
בא לי מאד להכין את העוגה אבל משום מה מתלבטת לגבי הקרם והאם להשאיר כמו במתכון עם שוקולד מריר, כמו בשתי השכבות שמתחת.
האם לדעתך קרם לוטוס יכול להתאים בעוגה זו, או שצריך להיצמד למתכון ולהמשיך בקו השוקולד המריר?
תודה,
לימור
כן, אפשר לגוון עם קרם לוטוס. דווקא יכול לצאת טעים.
יום מקסים 🌷
היי אפרת אפשר להכין עם פצפוצי אורז במקום הפתי בר? ואם כן אז כמה?
תודה
אני חושבת שאפשר לשים בסביבות 3/4 כוס פצפוצי אורז. שימי לב שהתערובת צריכה לצאת עסיסית, לא נוזלית מידי ולא יבשה מידי.
עוגה מצוינת! תודה על המתכון.
כמה זמן ניתן לשמור במקפיא?
היי זיוה,
העוגה מחזיקה בין שבועיים לחודש במקפיא. חשוב לעטוף אותה היטב.
ערב טוב
רציתי לדעת במקום שמנת מתוקה ושוקולד מריר בעוגיות מה אפשר לשים?
אם אני עושה באחדים כמה לפי דעתך יצאו לי? זה המאפינס שבאים בשרוול של כמו כוסות ויש שם חמישים יחידות
תודה
היי שלי,
לתחתית את יכולה לשים כמה כפות ממרח שוקולד ולערבב עם פירורי הביסקוויטים עד לתערובת די אחידה.
לא ממש הבנתי על איזה מאפינס מדובר. מנג'טים מנייר או קשיחים? את הקינוח הזה לדעתי עדיף להכין בכוסות אישיות. זה אמור לצאת בסביבות 5-9. ממש תלוי הגודל הכוס.
אין על העוגה הזאת………
המשפחה שלי טוענת שלעוגה יש טעם של עוגת אוראו מושלמתתתתת
עשית לנו את החג!!!
איזה כיף לשמוע!
תודה נועה 🙂
האם אפשר לשמור במקפיא כמה ימים או שיהיה לזה טעם שונה?
אין בעיה.
הכנתי את העוגה פעמיים – פעם אחת לליל הסדר עם עוגיות יין ופעם נוספת בשבת האחרונה עם ביסקויטים – פשוט עוגה מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
ערב טוב
למה התחתית שוקולד התפוררה לי
תודה רבה
היי רבקה,
התערובת היתה יבשה? אם זה התפורר אז יכול להיות שהיו חסרים נוזלים ביחס לכמות הפירורים.
האם ניתן להשתמש בפתי בר שוקו? או שהפתי בר הרגיל טעים יותר?
כן אפשר. שניהם טעימים.
שבוע טוב!!
אני רוצה להכין את העוגה הזו כמנות אישיות. אפשר לשים אותן בכוסיות כאלה פלסטיק כמו של הקינוחים?
כן בטח.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת.
יש לי רק אינסטינט פודינג בטעם שוקולד.
האם יש צורך לשנות משהו במתכון?
היי אוראל,
אין שינוי.
היי, אפרת, הכנתי עוגת קרם קפואה, יצא נהדר!!! הכנתי גם עוגת פרווה וגם עוגה חלבית! תודה רבה על המתכון!
מעולה 🙂
תודה מלי
מבקשת להיכנס בתבנית עגולה 26 מהן הכמויות כפולות?תודה על מה שאת מעניקה ומעבירה לנו..
היי ציפי,
לתבנית בקוטר 26 מומלץ להכין את הכמויות האלה:
תחתית שוקולד:
450 גרם ביסקוויטים
3/4 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
150 ג' שוקולד מריר
קרם וניל עם נגיעות שוקולד:
2+1/4 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית
6 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)
120 ג' שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה
ציפוי שוקולד:
150 ג' שוקולד מריר
6 כפות מים
3 כפות שמן
היי אפרת. הכנתי את עוגת הקרם הקפואה, יצאה נהדרת 🙂 רק נמוכה מידי. בתמונה העוגה יותר גובה, שכבת הקרם גבוהה יחסית לשכבת הביסקוויטים. מהו רוחב התבנית בה השתמשת למתכון? תודה.
היי אורנה,
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית מקרטון. אורך – 29 ס"מ, רוחב – 9 ס"מ (כאשר המדידה היא מהחלק העליון).
וואי!זהו…העוגה החדשה לשבת 🙂
כולם נהנים!
יש לך טיפ אולי שהתחתית לא תהייה קשה מדי עם ההקפאה?
תודה רבה!
אחלה מתכונים!!
היי נעמי,
שמחה שאתם אוהבים את העוגה 🙂
התחתית מתקשה בגלל ההקפאה אבל אני חושבת שאם תוסיפי יותר שמנת, התחתית תהיה פחות קשה.
🙂
היי אני ממש אוהבת את האתר תודה על הכל! רציתי לדעת איך את עושה את החיוכים? (בתגובה)
היי, שבוע טוב 🙂
אני ארשום לך את זה ברווחים אבל רושמים את זה בלי רווחים כדי שזה ייצא סמיילי.
: – )
בוקר טוב
רציתי לדעת , למה התחתית יצאה לי קשה מאוד..
לא היה ניתן לחתוך…
האם זה בגלל שהוספתי 100 גר שוקולד מריר במקום 50? ה 50 גר, לא הספיקו לכל הביסקויטים …שמתי 17 פתי בר קטנים.
אודה לדעת היכן טעיתי?
היי שיר,
השוקולד מקשה את התערובת בגלל שהוא מתקשה בקירור. היה עדיף לשים משהו נוזלי כמו שמנת או חלב.
תודה רבה.
אנסה שוב.
שבוע טוב.
היי,
המתכון נראה מעולה.
רציתי לשאול האם אפשר במקום החלב/סיוה מים? כמה זה נורא?
בהזדמנות זו אודה לך על האדר הנפלא! באופן קבוע אני לוקחת משם מתכונים.
הכל ברור מוסבר בצורה מעולה.
תודה רבה רבה!
היי ציפי, שבוע טוב,
אפשר לשים במקום החלב רבע כוס מים קרים.
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
היי, סיימתי להכין את העוגה היא עכשיו במקפיא.
לא היה לי פודינג אז וויתרתי עליו, ושכחתי להוסיף שוקולד מריר מגורד.
כשסיימתי להקציף את השמנת והחלב טעמתי מהקצפת והאמת שהיה נראה לי חסר בה מתיקות כלשהי.. אבל בכל זאת סמכתי על המתכון והחלטתי לא להוסיף סוכר על דעת עצמי. כי אני תמיד מעדיפה כמה שפחות סוכר במיוחד אם לא צוין.
עכשיו העוגה במקפיא ואני מפחדת שהיא לא תצא טעימה בגלל שאין פודינג ושוקולד בבסיס.
לקצפת היה טעם ממש חסר.. פשוט שמנת מתוקה וחלב.
את חושבת שהעוגה תצא לא טעימה ?
לדעתך הייתי צרכה להוסיף סוכר או טוב שוויתרתי עליו?
היי רוני,
הפודינג הוא זה שמוסיף מתיקות לקרם, גם השוקולד המגורד. בדר"כ כשמוותרים על פודינג כדאי להוסיף אבקת סוכר במקום במיוחד שבהקפאה רמת המתיקות עוד יותר יורדת. בכל מקרה, לא ידעת ולא נורא. אני ממליצה כשאת חותכת את העוגה ומשכיבה אותה בצלחת תפזרי מעל שכבת הקרם הלבנה אבקת סוכר. היא כבר תימס.
שבוע מקסים 🙂
הכנתי את העוגה לשבת העוגה יצאה ממש טוב- היא ניטרפה איזה כיף לקבל מתכונים כול כך מוצלחים!!
שמחה מאוד לשמוע!
תודה רחל 🙂
הי אפרת, יש לי שמנת להקצפה. לא רשום עליה שהיא שמנת מתוקה. זה בסדר? יש הבדל?
זה בסדר גמור. אין הבדל.
4 כפות פודינג זה שקית?
5 כפות זה בערך שקית.
אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה מה הכמויות?
היי אמונה,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24.
בוקר טוב ..
אפשר מתכון שיהיה מתאים לקוטר 24 בבקשה ?
❤️❤️❤️❤️
היי מירל,
לתבנית עגולה בקוטר 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2:
300 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
חצי מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (כ125 מ"ל)
100 גרם שוקולד מריר
קרם וניל עם נגיעות שוקולד:
מיכל וחצי שמנת מתוקה/קצפת צמחית (כ375 מ"ל)
4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב
80 גרם שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה
ציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות מים
2 כפות שמן
שבת שלום 🙂
הי, אני רוצה לעשות את התחתית עם פצפוצי אורז. מה הכמות שצריך לשים?
לדעתי בסביבות 3/4 כוס. התערובת צריכה לצאת עסיסית, לא נוזלית מידי ולא יבשה מידי.
היי … אפרת עוגה ממש טובה וקלה להכנה אומנם רק הכנתי ועוד לא טעמנו… שאלה לי אלייך: האם העוגה צריכה להיות תמיד במקפיא או שהיא צריכה להיות במקרר אחרי ההקפאה ?
כן, תמיד במקפיא.
הי אפרת.
את והאתר שלך, הם הכתובת הראשונה שלי לעוגות נפלאות וביתיות במינימום טירחה!!
אתמול, חמישי הכנתי בשתי תבניות אינגליש קטנות כסופות ח"פ. כדי להביא לארוחת שישי משפחתית.
את הציפוי הכנתי משוקולד חלב והוספתי קצת חמאה. גם בלי שוקולד מגורר, יצא נפלא וגדולים כקטנים ליקקו אצבעות.
תודה רבה.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי יקירה, להכנת עוגת פרווה, מה יותר טעים לדעתך, חלב קוקוס או סויה?
היי ענת,
חלב קוקוס יותר מעשיר את הטעם.
עוגה מדהימה!!!
המתכון הועבר למלא חברות 🙂
תודה דפנה 🙂
יום מקסים
ערב טוב אפרת! שאלה קצת דחופה! סיימתי כבר את השלב השני (הקרם) והעוגה כרגע במקפיא. נראה ממש מגרה 🙂 עכשיו אני לא בטוחה אם יהיה לי זמן לחכות שעה ואז להכין את ציפוי השוקולד. האם זה בסדר להכין את הציפוי רק מחר, לצפות את העוגה ולהחזיר אותה למקפיא לקראת שבת?? תודה רבה מראש 🙂
כן, אין שום בעיה להמשיך מחר 🙂
היי אפרת, רציתי לעדכן (באיחור!) שהעוגה יצאה ממש ממש טעימה (הגרסה הפרווה ואפילו עם מים קרים במקום חלב!)!! המרקם של הגלידה היה ממש קרמי ועשיר, אפילו בגרסה הפרווה! אז קודם כל תודה רבה על עוד מתכון מנצח!! 🙂 אני מעוניינת להכין גרסאות שונות בעתיד – ז"א עם טעמים שונים של גלידה. למשל, אפשר לשים פירורי ביסקיוויטים במקום שוקולד בתוך הקרם, כך שיצא כמו גלידת וניל עוגיות, הטעם הכי אהוב עלי 🙂 ? שוב תודה 🙂
היי יקירה,
שמחה שיצא טעים.
ובטח שאת יכולה להוסיף פירורי ביסקוויטים בתוך הקרם. זה ישתלב מעולה 🙂
למרות שלא ממש יצא 10 דקות .ויצא לי הרבה קערות לשטוף ,תודה רבה על המתכון יצא אדיר.שווה הכל .אפילו שמתי בלמעלה שוקולד חלב במקום מריר
שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי לכבוד החג, יצא מושלללם!
קצת הסתבכתי עם הציפוי, הוא לא יצא נוזלי מספיק.. זה תלוי בכמות הזמן שחיממתי אותו במיקרוגל?
יצא טעים גם ככה..
האתר שלך מחזיר לי את הביטחון למטבח.. וגורם חשק להכין עוד ועוד..
היי חני,
אם השוקולד לא יצא נוזלי זה יכול להיות כתוצאה מחימום לא מספיק או חימום יתר.
בכל אופן, שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצאה מדהים תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח!
היי, במקום פטיבר , אני יכולה להשתמש בעוגת שיש ביו תפוזים בחושה ולא מבוקשת,לפורר כמו את העוגיות ולהוסיף את אותה תוספת ליצירת בסיס?
תודה.
רותי רם און
היי רותי,
לדעתי כדאי להשתמש בביסקוויטים או עוגיות שהן פריכות על מנת שגם התחתית תצא פריכה.
היי כמה ביסקוויטים זה 150 גרם. כי יש לי חבילה של חצי קילו.
זה תלוי בגודל הביסקוויטים. אם אלה הפתי בר הגדולים אז 13 יחידות. אם הקטנים יותר אז כ-17 יחידות.
תודה רבה
וואו יצא לי מדהים תודה רבה רבה
תודה אופק, שמחה לשמוע 🙂
היי, אני עושה כמות כפולה ורוצה לעשות את הציפוי עם שמנת צמחית, איזה כמות צריך? תודה!
היי מיטל,
ציפוי משמנת לכמות כפולה: 100 גרם שוקולד מריר + רבע מיכל שמנת צמחית.
יש לי קרם קוקוס אפשר להשתמש בו במתכון הזה? אם כן אז באיזה אופן?
תודה והמשך יום טוב
היי יערית,
את יכולה לשים בתחתית במקום השמנת (רבע כוס קרם קוקוס).
בקרם עצמו את כולה לשים במקום החלב (רבע כוס קרם קוקוס)
בציפוי עצמו – 3 כפות קרם קוקוס במקום המים והשמן.
תודה על התשובה
בקם וניל אפשר להחליף את השמנת גם בקרם קוקוס?
אפשר אבל כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת יש לשים אותו במקרר כל הלילה ולהקציף רק את החלק הלבן הסמיך. את הנוזל המימי יותר יש לשפוך.
הכנתי את המתכון לשבת.
יצא ממש טעים!
אבל הבסיס יצא טיפה קשה.
יש לך רעיון איך היה אפשר לרכך אותו (לפעם הבאה), אולי להוסיף עוד שוקולד?
תודה רבה!
היי שרה,
אפשר להוסיף יותר שמנת.
שנה טובה 🙂
הי אפרת,
האם יש לך רעיון מה לעשות אם אין לי עוגיות פתיבר בכלל?
תודה!
היי מעיין,
יש לך כל סוג אחר של עוגיות מתוקות?
אם אין, אפשר פשוט לוותר על השכבה התחתונה ולהכין ישר את קרם הוניל אבל כמות גדולה יותר: מיכל שמנת אחד, שליש כוס חלב, 3 כפות פודינג וניל ו-50 גרם שוקולד מגורד.
שינית לי את החיים
עכשיו לא צריך לשבור את הראש יותר
תודה
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה ושנה טובה!
הכנתי שבוע שעבר לשבת – היה ממש טעים ולקח אולי 5 דקות להכין.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂
תודה על כל המתכונים המדהימים…
תמיד הם טעימים וקלים קלים קלים!!!
אני חיבת למצוא דרך קלה לגרד שוקולד
האם יש לך רעיון גאוני בשבילי?
תודה ושבת שלום
עדיין לא מצאתי שיטה קלה, גם אני משתמשת בפומפיה.
יש כאלה שאומרים שכדאי להקפיא את השוקולד לפני שמגרדים אותו, לא ניסיתי אבל שווה לנסות 🙂
שבת שלום
היי,
ראשית, אפרת, אני ממש אוהבת את האתר שלך.
שנית בקשר לגירוד שוקולד, אפשר שתי שיטות מאוד קלות:
קולפן ירקות/תפוחי אדמה
טוחן קפה.
עם טוחן קפה קוביית השוקולד יוצאת ממש כמו אבקה אבל עם הקולפן השוקולד יוצא מגורד כמו בפומפיה רק טיפה רחב יותר אבל עדין ואסטתי.
תודה רונית 🙂
חג שמח ושנה טובה!
אסתטי 🙂
היי
מה הכמויות לתבנית קוטר 24?
תודה מראש
היי גל,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
האם ניתן במקום פודינג וניל לשים פודינג שוקולד?
שמחה לתגובה מהירה 🙂
כן אפשר.
היי האם ניתן לשים את העוגה במקפיא ללילה ואז לשים במקרר? זה יפגע בעוגה? פחות אוהבים קפוא.. תודה!
היי זהר,
העוגה אמורה להיות במקפיא. אני ממליצה לשים אותה במקפיא לאחר ההכנה וכשעתיים-שלוש לפני ההגשה להעביר למקרר פשוט אם היא תפשיר לגמרי במקרר יהיה קשה לחתוך אותה.
הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש טעימה!
איך אמרו לי? – אז מי אמר שגברים לא יודעים להכין אוכל טעים???!!!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים!
תודה אורי 🙂
היה לי אורחים לשבת והכנתי את הדבר המופלא הזה בגרסה הפרווה והיה התלהבות עצומה זה ייצא מוצלח!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה רבה !!!!
תודה שירה, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע נפלא
הכנתי היום את העוגה.
יצא מ-ד-ה-י-ם!!!!
עוגה מיוחדת וקלה להכנה
רציתי לשאול, אני עשיתי אותה עם חלב, אם הייתי שם מים הטעם היה שונה?
היי אורי,
שמחה שיצא טעים. עם חלב הטעם יוצא יותר עשיר מאשר עם מים.
אני עשיתי עם מים קרים יצא סוףףףףףףףףףף הדרך!!
אפרת היקרה
העוגה הזו היא טעימה בטירוף!
ממש עוגת גלידה
כולם אהבו (השתמשתי במים קרים במקום החלב ויצא מצוין)
תודה לך על ששיתפת במתכון נפלא
תודה נורית, שמחה שיצא טעים 🙂
היי
קודם כול כבוד על הספר
איך עושים גנאש של ריבת חלב?
תודה ומזל טוב
תודה דני 🙂
האמת שלא יצא לי לנסות אבל אני חושבת שאפשר להכין מחצי מיכל שמנת (125 מ"ל) + 125 גרם ריבת חלב. אם זה יוצא נוזלי מידי מומלץ להכניס לקירור להתייצבות.
שבת שלום
העוגה ממש מושלמת כולם טורפים אותה,תודה!!!
שמחה לשמוע!
יצא פצצה. נחטף. כמו כל המתכונים שלך
תודה ליאת, שמחה שיצא טעים 🙂
שבוע טוב
שבת שלום:)
אחרי שהעוגה הייתה מספיק זמן במקפיא ,אפשר להעביר אותה במקרר? או ששומרים אותה במקפיא?
*למקרר
היי שנהב,
רצוי לשמור אותה במקפיא.
שבת שלום 🙂
היי,
העוגה נראית מעולה, האם ניתן להוסיף גבינה לבנה על מנת להעשיר אותה, ואם כן האם עדיין להקפיא וכמה גבינה
תודה.
היי רעות,
אפשר להוסיף לקרם הוניל 2-3 כפות מלאות גבינה לבנה. מאחר והגבינה מעט חמצמצה אני ממליצה להוסיף גם כף גדושה אבקת סוכר.
אין בעיה להקפיא גם אם הוספת גבינה.
יום מקסים 🙂
בוקר טוב
אני כל שבוע מחפשת את המתכונים שלך ורק אחר כך מתחילה להרכיב לפיהם את
התפריט לסוף שבוע.
מאוד נהנת מהתפריטים ומהגיוון שלהם.
כל מתכון הוא הצלחה.
בזכותך כייף לי לבשל. את נותנת הרבה השראה וטיפים .
ישר כוח.
באהב
תודה אושי, כיף גדול לשמוע 🙂
יום מקסים
היי
אם אני מכינה את העוגה בתבנית סיליקון של 12אחדים מה הכמויות?
היי שלי,
את מתכוונת לתבנית מאפינס של 12 שקעים? לדעתי הכמות במתכון אמורה להספיק.
יצא מהמם!!!
תודה
תודה מרים 🙂
שבוע נפלא
הכנו לשבת, היו הרבה אורחים כולם התלהבו ובקשו מנה נוספת, היה גיוון לגלידה ולמוס הקבועים- היה מעולה, תודה
הכמות הספיקב לשתי תבניות זה מתוכנן מראש?
היי תמי,
שמחה שיצא טעים 🙂
הכמות אמורה להספיק לתבנית אינגליש קייק אחת. אולי השתמשת בתבניות ארוכות קטנות?
סה"כ השתמשת במיכל אחד של שמנת נכון?
בוקר טוב
מתכון עולמי…כמו כל שאר המתכונים באתר
תודה הדר 🙂
שבוע מקסים
אם אין לי פודינג?
בכלל ושום דבר שדומה לו…
נחוץ לשים?
היי ליה,
אם יש לך תמצית וניל כדאי להוסיף כפית. אם יש לך סוכר וניל אפשר להקציף עם השמנת.
אם לא, פשוט תכיני בלי.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,אני ממש אוהבת את המתכונים שלך וכשיש לי זמן אני מכינה….
והיום יש לי המון זמן להכין את העוגה הזו שנראת לי ממש טעימה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליה ושבת שלום
כמה חבילות של ביסקויטים זה 150 גרם?
היי לאה,
תלוי איזה גודל חבילה יש לך. כמה גרם רשום על האריזה?
אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום סויה?
כן, אפשר.
שלום יקרה,
האם לדעתך אפשר להכין בכוסיות שקופות – כמו של קינוח?
בברכה ותודה,
ענת
כן, אפשר בהחלט.
נראה מעולה…
כמה כפות זה 60 מ"ל שמנת מתוקה?
תודה
בסביבות 6-7 כפות.
המתכון נראה מעולה
אנסה להכין עוד השבוע!!!
אין עלייך במתכונים תמיד מוצאת פה משהו קליל וזריז להכנה וכמובן שגם טעים.
תודה גלית, כיף לשמוע 🙂
הי,
האם ניתן להכין את העוגה הזאת בתבנית רינג /עגולה?
מניח שצריך יהיה להגדיל כמויות… אבל בכמה?
היי אלעד,
הכמות שבמתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20.
לתבנית עגולה 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
שבוע טוב 🙂
היי אפרת,
איזה מרקם יוצא לעוגה?
דומה לגלידה.
שבת שלום 🙂
פתרון טוב לאורחים שבאים בהפתעה!אפשר לוותר על השוקולד המגורר בקרם?כמה זמן מחזיקה במקפיא?כמה זמן צריך להוציא מהמקפיא כדי לחתוך אותה?
כן אפשר למרות שזה מוסיף.
העוגה מחזיקה בין שבועיים לחודש במקפיא.
בגלל שחם מספיק להוציא אותה כמה דקות לפני.
שבת שלום 🙂
הי
כדי שיהיה פרווה מה ניתן עוד לשים חוץ מחלב סויה או קרוב(אין לי כרגע בבית)?
תודה
היי צילה,
החלב מעשיר את הקרם אבל אם אין אפשר לשים 4 כפות מים קרים.
הי,
משום מה אני לא מצליחה להדפיס את המתכון,
את יודעת להגי לי למה?
תודה
היי אסתי,
את לוחצת על כפתור ההדפסה הכחול מתחת למתכון?
אם כן, מה קורה שאת מנסה להדפיס?
גם אני מנסה להדפיזס ולא מצליחה. זה לוקח אותי לדף הבית שלך
היי רוחמה,
אצלי זה עובד באופן תקין. כשאת לוחצת על הדפס זה לא פותח לך דף עם המתכון?
כמה זמן זה צריך להיות במקפיא?
תודה
היי מורן,
מומלץ שהעוגה תהיה במקפיא 3 שעות לפחות לפני ההגשה.
היי…נראה מעולה
האם ניתן להכין בתבנית סיליקון מחולקת לריבועים?
כן, אפשרי.
המשך יום מקסים 🙂
תודה אפרת, הצלחה בכל עניניי האתר ובכלל.
והגופן- מתוק לגמרי.
מקווה שלא יקרו יותר כאילו תקלות לא נעימות..
וואו, תפסתי את זה טרי טרי..
דבר ראשון משהו משתנה באתר, אתמול לא היתה גישה, והגופן השתנה…
נשמע מצוין, מתכננת להכין בקרוב, מבטיחה לשתף איך יצא..
(אגב אני מחכה לתשובה בענין העוגת חלווה..)
היי שרה,
נכון, נעשו כמה שינויים וקרתה גם תקלה שבעקבותיה חלק מהתגובות של היומיים האחרונים נמחקו, כולל התשובות שלי 😐
לגבי עוגת החלווה אני זוכרת ששאלת אותי לגבי תבנית קוגלהוף 26 (אם אני לא טועה) אז אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח לבן מעורבבות עם 3 כפיות מלאות אבקת אפיה)
כוס וחצי סוכר
3 כפות דבש (או 3 כפות סוכר)
4 ביצים גדולות
כוס טחינה גולמית
כוס וחצי מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
כוס שמן + 2 כפות שמן
לקישוט: קוקוס (לא חובה)
*יש למלא את התבנית מקסימום עד גובה 3/4 ולא יותר. אם יש בלילה עודפת ניתן לצקת לתבניות מאפינס בודדות, לפי הצורך.
יום מקסים!