זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: חלבי
מחבת בקוטר 20 ס”מ
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
2 כפיות (10 ג’) אבקת אפיה
1 שקית (10 ג’) סוכר וניל (*אפשר לשים כפית תמצית וניל + כף שטוחה סוכר)
2 כפות (25 ג’) סוכר
2 ביצים
3 כפות שמן
2 כוסות (240 מ”ל) חלב (טיפ: אם רוצים פנקייק אוורירי ועבה מומלץ לשלב כוס ריוויון או יוגורט עם כוס חלב)
*ממרח שוקולד שאוהבים
-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה (יש לערבב לפי הסדר הרשום).
-משמנים מחבת בקוטר 20 ס”מ עם שמן (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק). כשהמחבת חמה יוצקים לתוכה רבע מכמות הבלילה. מכסים את המחבת ומשאירים על אש בינונית-נמוכה במשך 4-5 דקות, עד שמופיעות בועות קטנות בחלק העליון והחלק התחתון מתייצב. בעזרת תרווד הופכים את הפנקייק צד, מכסים ומשאירים למשך 4-5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת.
-כך ממשיכים להכין 3 פנקייקים נוספים (יש לשמן את המחבת בכל פעם).
הכנת העוגה:
-מניחים פנקייק על צלחת שטוחה ומורחים בממרח שוקולד. מניחים מעל פנקייק נוסף וגם אותו מורחים בממרח שוקולד. כך ממשיכים עד לקבלת עוגת שכבות שמורכבת מ-4 פנקייקים ובניהם שוקולד. מורחים ממרח שוקולד גם על החלק העליון ומפזרים מעט סוכריות צבעוניות (לא חובה).
העוגה טעימה באותו יום. לאחר יום במקרר יש שינוי בטעם ובמרקם.
- עוגת טירמיסו ביסקוויטים |
- עוגה ללא אפייה |
- עוגת ביסקוויטים של פעם |
- עוגת גבינה עם תותים |
- עוגת גבינה וביסקוויטים |
- עוגת קרם קפואה
מושלם מושלם מושלם מושלם מושלם מתורףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה שאהבת💜
טעיםםםם, הכנו מזה אחד אחד
שמחה מאד שנהניתם מהמתכון!
מעולההההההה
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה על השיתוף😊
מושלם מושלם
אמלהה יצא מושלםם!! ניסיתי מלא מתכונים ואני שפית כל פעם לא הייתי מרוצה מהתוצאה אמללה מושלם😍
איזה כיף שיצא מוצלח😊
תודה שחזרת לשתף(:
היי אפרת, צהריים טובים!
כמה עיגולי פנקייקים קטנים יוצאים מכמות אחת?
היי,
מהכמות במתכון יוצאים 4 עיגולי פנקייק בקוטר 20.
אם את מכינה יותר קטנים, למשל בקוטר 10- אמורים לצאת 8 פנקייקים.
היי. אני מכינה קבוע כל מיני מאכלים מהאתר ויוצא מושלם. תודה שאת עוזרת לכל אחת להיות בשלנית ואופה
שמחה שאת נהנית מהמתכונים, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤
ואוו אפרת יצא מדהים!! תודה רבה לך
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון(:
תודה רבה♥️ העוגה כבר ממזמן חוסלה היה מאוד מוצלח(:
העוגה יצאה מגעילה כולם ירקו אותה🤢 או זרקו אותה מהחלון בלי שראינו כדי לא להעליב יש משהו שנתון לטעות?
היי,
אפשר לטעות בהרבה דברים במתכון…
אם תכווני אותי מה היתה הבעיה אוכל לעזור יותר…
הנה כמה סיבות שעשויות להיות:
-חוסר דיוק בכמויות/שימוש בכוס לא נכונה (לא בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל)
-שימוש במרכיב פג תוקף
-השהיית הבלילה לפני הטיגון
-טיגון זמן קצר או ממושך מהדרוש
-אי שימון המחבת לפני כל פנקייק
-שימוש בממרח שוקולד ישן או שלא מחבבים את טעמו
הי אפרת, את מהממת
תמיד משתמשים באתר שלך😍
תודה רבה על התגובה המהירה, באמת עכשיו שמנו לב שהתוקף של השמנת הוא אפריל 2021.. ממש סליחה על אי הנימוס באמת קצת הגזמנו, בסכה העוגה לא יצאה כמו שציפינו.. מחר נכין שוב עם שמנת שלא עברה את התאריך ונעדכן איך יצא❤
הכל בסדר(: בהצלחה!
תודה😊 לפני כמה דקות סיימנו להכין, יצא הרבה יותר טוב, הבדל מטורף מאתמול עם השמנת שעברה את התאריך.
עוגה מושלמת בטרוףףף!!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה טעים😊
היי אפרת, חושבת שיקלקל אם אכין פנקייקים בערב ורק בבוקר אמרח בשוקולד ואשים בערימה לעוגה?
היי,
זה לא יתקלקל, תשמרי במקרר עד להרכבת העוגה.
תודה, אבל מבחינת איכות העוגה וטעמים- זה יהיה אותו הדבר או שעדיף הכל במקום..?
כן, עדיף להכין לפני ההגשה.
פשוט ואווירה הילדים עפו על זה
שמחה ממש שאהבתם! תודה ששיתפת😊
מושלם!
נראה מעולה! תודה על השיתוף😊
היי😊 האם ניתן להכין את זה בבוקר ולהשאיר בחוץ עד אחהצ?תודה
עדיף לשמור במקרר כי זה יחסית הרבה שעות בחוץ…
היי אפרת אפשר לשים איזה תוספות שרוצים!!!!!!!!!!
היי תמר,
בוודאי😊 אפשר לשים גם אגוזים קצוצים/ מקופלת או כל דבר שאוהבים…
מעולההה❤ תודה רבההה
תודה ליאור 🙂
אפרת המקסימה! האם ניתן להשתמש בחלב צמחי, כמו אורז ושקדים? ראיתי שכתבת כוס מים וכוס מים תפוזים, מה עדיף לדעתך? תודה♡
אפשר עם חלב סויה.
לא ניסיתי עם חלב שקדים או אורז אבל אפשרי בהחלט 🙂
איך אני גורמת לזה שהפנקייק יצא יותר עבה ואוורירי?
היי מירב,
כדי שזה ייצא במרקם אוורירי חשוב לא לערבב יותר מידי לכן כדאי להשתמש במטרפה ידנית ולא לערבב בכף.
לגבי העובי, אם את רוצה שזה ייצא עבה רצוי שהבלילה תצא קצת סמיכה ולא דלילה לכן את החלב תוסיפי בהדרגה.
מעולה!
יצא מהמם ❤️❤️
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
איך אפשר להמיר לפרווה?
היי מירב,
אפשר לשלב כוס מיץ תפוזים וכוס מים.
הכנתי את העוגה אתמול ליום הולדת וכולם התלקקו..
לשכבת השוקולד המסתי שוקולד חלב +שמנת ולמעלה מרחתי שמנת מוקצפת עם פודינג.
יצא סוף, תודה רבה!
נראה מעולה רבקי!!
המון מזל טוב 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
תודה על המתכון הנפלא
איזה טעים יצא, אחלה רעיון במקום לאפות עוגה.
תודה אורית 🙂
יצא מושלם! אני והילדים ממש נהננו
שמחה שנהניתם 🙂
היי אפרת!
אהבתי מאוד את הרעיון 🙂
רציתי לדעת, האם לדעתך זה יהיה טוב גם עם קמח כוסמין (70%) במקום קמח לבן?
עוד שאלה, בקרם שוקולד שכתבת כאן בתגובה למעלה, האם זה באמת 3 כפיות קקאו או 3 כפות?
כי ביחס לממרח שקדים זה היה נשמע מעט.
תודה!
היי אנאל,
אפשר להכין עם קמח כוסמין 70% (זה יתפח קצת פחות כי ככה זה עם קמח כוסמין).
הכוונה ל3 כפיות. נכון שביחס לממרח זה נשמע מעט אבל הקקאו מאוד דומיננטי בטעם.
הולכת להכין אפשר פרווה? עם מים/ מיץ תפוזים?
אני חושבת שאפשר לשלב כוס מיץ תפוזים וכוס מים.
רעיון חמוד!
תוכלי לצרף קרם שוקולד מהיר הכנה וטעים:) במקום ממרח שוקולד קנוי?
זה גם יהיה יותר בריא..
תודה רבה!
אפשר להמיס 100 גרם שוקולד חלב עם רבע כוס שמנת מתוקה.
אפשר גם להכין ממרח שוקולד ביתי:
6 כפות ממרח שקדים
3 כפיות אבקת קקאו
3 כפות דבש
7-9 כפות חלב או מים (להוסיף לפי המרקם הרצוי)
וואו, איזה רעיון!
בעז”ה אני הולכת להכין היום…😋