זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 10-12 עוגיות
סוג: חלבי/פרווה
מצרכים:
200 גרם בצק עלים מופשר (שהופשר כל הלילה במקרר או שעתיים בטמפ’ החדר)
ממרח שוקולד/ נוטלה/ אגוזי לוז
חלבה מפוררת (אפשר לוותר)
לציפוי: ביצה טרופה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-פורשים בצק עלים על משטח עבודה ומרדדים מעט בעזרת מערוך.
-על הבצק מורחים בצורה אחידה ממרח נוטלה/שוקולד ומפזרים מעל פירורי חלבה.
-מגלגלים את הבצק לרולדה ומכניסים למקפיא למספר דקות (כדי שהחיתוך יהיה קל יותר).
-חותכים את הגלילה לפרוסות בעובי של כס”מ וחצי ומניחים על נייר אפיה. מורחים כל חלק בביצה טרופה ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
-מוציאים מהתנור ומצננים מעט. לפני ההגשה מפזרים מעל העוגיות אבקת סוכר.
*אחסון: העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפ’ החדר. אם העוגיות מאבדות מטריותן, ניתן לחמם אותן בתנור במשך 5-7 דקות.
היי אפרת
האם אפשר לפזר שוקולד צ׳יפס במקום חלבה ?
תודה !
אתר מצויין תמיד בעדיפות ראשונה אצלי
כן:)
היי,האם אפשר להשתמש בבצק עלים מצונן של שמרית במתכון זה או שחייב את הקפוא?
היי,
אפשר להשתמש בכל בצק עלים, גם בבצק המצונן של שמרית.
כמו תמיד המתכונים הכי טובים פשוטים וטעימים
אפרת, את אלופה! בזכותך אני נהנית במטבח
תודה רבה נטלי!
שמחה לקרוא שאת נהנת🌸
האם יש לך מתכון לבצק בימקום קנוי?
היי טל,
הכנת בצק עלים דורשת המון עבודה וזמן ולכן אין לי מתכון לבצק, אם תרצי תוכלי להכין את הבצק מהמתכון כאן, אך המרקם יצא קצת שונה.
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
יצא מוווששלללםםםם!!!!!!!
אין על האתר שלך
אני כל יום מכינה לפחות משהו אחד מכאן
תודה!!!
שמחה לשמוע ❤️
יצא לי מדהים!!
מרחתי בקרם נוגט ופיזרתי מעל אגוזי מלך טחונים.
תודה על אתר נעים, ברור, פשוט ומושלם!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מתכון מעולה, כל מה שניסיתי אי פעם לאפות תמיד יצא לא טוב. המתכון שלך מפורט היטב ומאפשר תוצאה מעולה!!
סוףסוף מכינה מתוק לבן זוגי.
שמחה לשמוע 🙂
תודה ניקה
היי מתכון מעולה תודה רציתי לשאול בדר”כ הבצק מתייבש הם זה יהרוס את הוגייה ? או מה לעשות כנגד זה מאחר והעוגיות זה לערב שישי ולמחרת .תודה
היי אביבית,
זה בסדר. תשימי בתוך קופסה אטומה מחוץ למקרר.
אפשר לחמם קצת לפני ההגשה אבל לא חובה.
בצק שמרים יותר מתאים למתכון הזה בודאות
בצק עלים יש לו פחות נפח פחות מתיקות ויותר מתאים למתכונים מליחים
מתאים מאוד לבצק עלים אמא שלי מכינה את זה כבר שנים!
טעים מאוד כמו שזה קל!
פרגון לא עולה כסף
אם לא מנסים עדיף גם לשתוק
תודה מורן 🌷
האם ניתן להשתמש בבצק עלים שהופשר 2 לילות במקרר?
כן אפשר.
האם ניתן להכין ממלאווח?
נראה לי שכן.
היי רציתי לעשות את העוגיות עם ממרח חלבה עשוי
סילאן+טחינה זה יכול להתאים?
נראה לי שכן.
היי, אפשר להכין עם בצק פילאס?
כן, אפשר.
תודה רבה!
תודה על מתכונים טעימים וקלים. אני מכינה המון מהאתר שלך.
שבת שלום!
חזרתי לעדכן 🙂
הכנתי 2 רולדות עם הממרחים ושמתי בתנור כחצי שעה.
יצא מעולה!
כל כך טעים ופשוט..תודה לך על מתכון נפלא וקל הכנה 🙂
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם צריך למרוח ביצה אם עושים את זה כרולדה?
כן כדאי.
הי אפרת,
כמה שאלות לפני שאני מכינה את המתכון-
1. האם ניתן להוסיף לנוטלה ממרח חלבה?
2. אם אני מכינה עוגיות מ-1 ק”ג של בצק עלים, צנצנות של ממרח שוקולד וחלבה יספיקו?
3. אפשר לגלגל את הרולדה ולאפות מבלי לחתוך? ןאם כן, האם זמן האפייה משתנה?
תודה רבה 🙂
נטלי
היי נטלי,
1. כן, אפשר.
2. לדעתי כן.
3. אני חושבת שכדאי כן לחתוך אחרת העוגיות לא ייצאו פריכות וגם יכול להיות שזה לא יאפה כמו שצריך מבפנים.
שבוע טוב 🙂
תודה רבה על מתכונים מדהימים!! כל פעם אני מקבלת מחמאות בלי סוף מחדש!
שאלה קטנה, במקום חלבה אני יכולה לשים אגוזי מלך? או שקדים? במידה וכן מה הרמה של הטחינה שלהם צריכה להיות אם בכלל?
היי חן,
בטח, אפשר לשים אגוזים קצוצים דק.
שבת שלום 🙂
קודם כל תודה רבה לך על האתו והמתכונים הנפלאים. יש לי שאלה כללית לגבי בצק עלים. במתכונים משתמשים מקסימום בחצי קילו ובחבילה יש קילו אחד. אפשר להקפיא שוב מה שנשאר? אם לא אז מה עושים?
היי אולגה,
רצוי לא להקפיא שנית לאחר הפשרה מאחר וזה פוגע במרקם הבצק.
אפשר לקנות חבילה קטנה יותר או לנצל את השאריות ולהכין משהו אחר 🙂 מצרפת מתכונים עם בצק עלים–
שאלה,
אפשר למרוח גם חמאת בוטנים או ממרח תמרים?
כן פנינה, אפשר.
הי, תודה על מתכונים מעולים!
האם ניתן להקפיא ?
תודה
אני חושבת שכן.
שבוע טוב 🙂
היי,
תודה רבה על המתכונים הנפלאים!
ניתן להכין בטוסטר אובן?
כן ניצן, אפשר.
שבת שלום 🙂
המתכון הזה מעולה! להכפיל כמויות 🙂
הכנתי עם ממרח אגוזים של חברת בראשית וחוסל כליל במהירות הבזק.
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה 🙂
היי אם אני מרדדת את הבצק קצת ושמה אם הנוטלה איך אני עושה מזה שבלול?
היי הדס,
לאחר שמרחת נוטלה על כל הבצק, את מגלגלת את הבצק לרולדה ואז פורסת עם סכין לשבלולים.
מבחינת החיתוך, ראי דוגמא במתכון הרולדה- לחצי כאן.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי יש לי שאלה
אם אני יוסיף סוכר למעלה זה יצא טוב יותר לא?
מישהי ניסתה?
היי חן,
הכוונה לפזר סוכר על כל שבלול במקום אבקת סוכר? אם כן, אפשר אבל לא חובה. אפשר לוותר על אבקת הסוכר ועל הסוכר. זה יוצא טעים בכל מקרה 🙂
היי, האם העוגיות יעבדו עם שוקולד לבן ואגוזים בגלילה?
תודה רבה.
כן ליאם, למה לא 🙂
היי
יש לי שאלה אני רוצה להכין את העוגיות האלו ויש לי 1 קילו של בצק עלים איך אני ידע כמה זה 200 גרם? אין לי משקל..
אשמח אם תעני לי פשוט אני רוצה להכין אותם לצאת הצום.. תודה!
היי דורין,
תפרסי את בצק העלים שיש לך ותחתכי רק רבע ממנו (זה אמור לצאת מלבן של 250 גרם וזה בסדר למתכון הזה).
בהצלחה 😉