זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות
מס’ מנות: 10 עוגיות גדולות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ביצה
קורט מלח
1/3 כוס סוכר
כף וחצי קורנפלור
2 כפות שטוחות אבקת קקאו
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי בסדר בו רשומים (יותר קל לעבוד עם מיקסר).
-מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים בעזרת שתי כפיות עיגולים שאותם מניחים על נייר האפייה עם רווחים (העוגיות מתפשטות בזמן האפיה).
-אופים 10-15 דקות ומצננים בחוץ (העוגיות יוצאות מהתנור רכות וממשיכות להתקשות מעט בחוץ).
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: מומלץ לאכול את העוגיות באותו יום שמכינים אותן מאחר והעוגיות נאפות ללא שומן ונוטות להתייבש מהר.
עוגיות שוקולד ללא גלוטן, עוגיות ללא שמן, עוגיות ללא גלוטן
ראו גם
אפשר להקפיא את העוגיות?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
מושלם. צריך לתת לזה מעט להתקרר ויוצא חבל”ז. עשיתי עם 3 כפות קמח שקדים וחצי כף קורנפלור. ערבבתי ידני בקערה. תהיי בריאה ותודה רבה
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
האם התערובת אמורה לצאת דלילה, או שזה אמור להיות בצק?
התערובת אכן מעט נוזלית ורכה, פחות כמו בצק יציב.
יצא מושלם , טיפ : במקום בתבנית שמתי כל חופן קטן של העיסה בתבנית מאפינס , יצאו שטוחות וסימטריות והרבה יותר יפות !!
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
תודה רבה רבה על המתכון, עוגיות טעימות מאד:)
יצאו 8 עוגיות גדולות, ואפיתי 8-9 דקות.
השיפור שלי למתכון: החלפתי את הקורנפלור בשיבולת שועל ללא גלוטן.
הגדלתי מעט את כמות הסוכר. וכדי שלא יצא נוזלי, הוספתי כף טחינה.
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם עם שינויים שלך! תודה על השיתוף🌺
יצא מעולה! שמתי במקום קורנפלור שקדים טחונים. עוגיות מעולות באמת בעשר דקות הכנה … תודה!
איזה כיף! תודה על השיתוף❤
ואווו
פשוט טעים ושתי דקות של הכנה
אין מילים!!!!!!!! היה במקום, בדיוק מה שהתחשק לי ומוכן תוך כלום זמן
טנקס 🙂
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌷
הכנתי את המתכון וזה יצא מזעזע!!
אל תכינו!!
העוגיות יצאו מאוד יבשות ולא אכילות
לא טעימות בכלל
נראה כאילו חסרים הרבה מרכיבים במתכון..
נדבקו לי לנייר אפייה!
היי,
מצטערת לשמוע שלא יצא טוב.
נשמע כאילו העוגיות נאפו יותר מידי. כמה זמן הן היו בתנור? כשהוצאת אותן הן היו רכות או קשות? העוגיות יוצאות מהתנור רכות וממשיכות להתקשות מעט בחוץ.
העוגיות נדבקות קצת לנייר האפייה וזה בסדר (בעיה אופיינית לאפייה ללא גלוטן), אפשר להיעזר בסכין כדי לשחרר אותן מהנייר.
בנוסף, יכול להיות שלא דייקת בכמויות ולכן הבלילה יצאה קצת יבשה…
העוגיות נראות מאלפות אז בבקשה בלי קוצי מוצי…..
כתוב במרשם רק כף וחצי קורנפלור , לא ברור ! אולי כוס וחצי ?
היי שרה,
במתכון השימוש הוא בכף וחצי קורנפלור, הבלילה אמורה לצאת דביקה.
אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור אם הבלילה נוזלית.
תודה אפרת , אנסה…
אשמח לעוד מתכונים נטולי לקטוז וגלוטן (אבל לא עם קמחים נטולי גלוטן אלא קורנפלור, קמח תפו”א, אורז וכדומה)
תוכלי לרשום בשורת החיפוש באתר את הקמח/מצרך שתרצי לעבוד איתו ומיד יופיעו לך מתכונים שיתאימו 🙂
בהצלחה❤️
היי אפרת , בתשובות לשאלות דיברת על כוסות ? איזה כוסות ?
ועוד שאלה, באיזה תוכנית בתנור לאפות ?
היי שרה, השתמשתי אז השתמשתי בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית למתכון.
תוכלי למצוא תמונה במדריך כאן –המרת מידות אפיה.
לאפות את העוגה בתוכנית רגילה חום עליון תחתון
העוגיות יצאו נהדר אך במתכון זה אפשר להכין רק 6 מקסימום אשמח למתכון יותר גדול
היי ליאם,
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל או כוס חד”פ לשתיה קרה? כי כוס חד”פ היא קטנה מידי ויכול להיות שזאת הסיבה שיצאו רק 6 עוגיות.
בכל מקרה אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 אם רוצים יותר.
פשוט תכפילי את הכמות! פי שלוש
יצאה בלילה ממש נוזלית.. לא כ”כ הגיוני, הוספתי עוד קורנפלור ועדיין.. בסוף אפיתי ויצאו עוגיות מוזרות שנדבקו לנייר אפייה..הג
היי יעל,
באיזו כוס השתמשת?
התערובת אמורה לצאת רכה ודביקה לכן יוצקים אותה לתבנית בעזרת שתי כפיות.
העוגיות נדבקות קצת לנייר האפיה וזה בסדר.
גם לי יצא נוזלי. הוספתי קונפלור ולא עזר.
באיזו כוס השתמשת?
אם אני אשים בעוגיות קמח במקום קורנפלור [קראתי בתגובות]
הבלילה תצא יותר יציבה?
נ.ב. תודה על האתר הנפלא הוא משמש אותי המון
היי יעל,
אפשר להתחיל בכף וחצי קמח ואם הבלילה עדיין נוזלית אפשר להוסיף כף קמח נוספת. הבלילה אמורה לצאת דביקה.
שלום אפרת
אין שמן בעוגיות? לא ברור לי איך יוצאת בלילב אם יש רק ביצה
היי חיה,
אלה עוגיות ללא שמן, לכן הן נוטות להתייבש די מהר ומומלץ לאכול אותן באותו יום. אפשר להוסיף כ-2 כפות שמן כדי שהן יהיו פחות יבשות.
הכנתי את העוגיות, הכפלתי כמויות, ולא היה מספיק נוזל.
הוספתי שמן לאחר קריאה בתגובות ועדיין גם לא יצאו יותר
מעשר עוגיות.
היי איילת,
למרות ששמת רק 3 כפות קורנפלור התערובת יצאה יבשה?
יצקת עוגיות בגודל של כפית?
במה אני יכולה להחליף את הסוכר?
אני מניחה שאפשר להמיר בתחליף סוכר כמו “כמו סוכר”. בכל מקרה הייתי ממליצה להוסיף לפחות כף סוכר כי זה מוסיף למרקם.
לדעתי דבש או סילאן יגרמו לתערובת להיות נוזלית מידי.
לא מופיע שמן ולא חמאה ולא שום נוזל אני הוספתי שמן וחמאה
?
היי אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום הקורנפלור
כן גידי, אפשר.
מותר גם שוקולד חלב או שרק מריר? אני עושה את העוגיות לילדים וציך שיהיה מתוק.
היי עומר,
אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב.
יום נפלא 🙂
שלום קוראים לי נעם ואני בת 11 הכנתי את העוגיות והן יצאו נהדר! כל בני הבית נהנו ואחרי שסיפרתי להם שזה ללא גלוטן הם בכלל נפלו מהכיסא…:)
כל הכבוד נעם! שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
הכנתי את העוגיות והם ממש יוצאות יבשות ומסטיק
לא אכיל
הכנתי בדיוק לפי המתכון
היי בטי,
זה נשמע כאילו הן נאפו יותר מידי. כמה זמן הן היו בתנור? כהוצאת אותן הן היו רכות או קשות?
הי אפרת,
העוגיות נעימות מאוד (יחסית לללא גלוטן)
באמת הבלילה נוזלית ולא יציבה. עם זאת מצאתי פתרון נחמד: לשפוף את הבלילה על נייר אפייה בתבנית ולאפות כפי שכתוב.
לאחר מכן לחתוך עם חותך של פיצה לכמות המבוקשת.
תודה רבה על הרעיון המקורי 🙂
תודה מוניקה על העדכון ועל השיתוף!
שבת שלום 🙂
לא התחברתי בכלל.
התערובת יוצאת נוזלית מידי ונשפכת בתבנית.
\הוספתי קמח רגיל בשביל לייצב.. (זה כבר ללא גלוטן)
בקיצור יצא נחמד!
לא הייתי מכינה אותו שוב.
אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס במקום השוקולד המריר?
כן איתן, 50 גרם יוצא כרבע כוס שוקולד צ’יפס.
אם אשים במנגטים זה ישאר יציב?
היי, אני חושבת שמאחר והבלילה די עדינה בעוגה הזאת עדיף לאפות בתבנית מאפינס יציבה יותר ולהעביר למנג’טים רק לאחר האפיה כשהעוגות מתקררות (גם לא חובה- רק לצורך הגשה יפה יותר).
שבת שלום 🙂
הבלילה נוזלית וגם עם חצי כוס קמח מתקבלת עוגיה אחתגדולה ודקה. משהו חסר ברשימת הרכיבים.
נכון. במתכון זה הבלילה נוזלית אבל בזמן האפייה היא מתייצבת ולאחר צינון בחוץ העוגיות מעט מתקשות אבל לא לגמרי (אלה לא עוגיות פריכות)
לפני האפייה, יוצקים עוגיות בגודל של כפית ובזמן האפייה העוגיות מתפשטות ומתרחבות. בכוונה אין קמח במתכון מאחר ואלו עוגיות ללא גלוטן.