שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות

מס’ מנות: 10 עוגיות גדולות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 ביצה

קורט מלח

1/3 כוס סוכר

כף וחצי קורנפלור

2 כפות שטוחות אבקת קקאו

50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי בסדר בו רשומים (יותר קל לעבוד עם מיקסר).

-מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים בעזרת שתי כפיות עיגולים שאותם מניחים על נייר האפייה עם רווחים (העוגיות מתפשטות בזמן האפיה).

-אופים 10-15 דקות ומצננים בחוץ (העוגיות יוצאות מהתנור רכות וממשיכות להתקשות מעט בחוץ).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: מומלץ לאכול את העוגיות באותו יום שמכינים אותן מאחר והעוגיות נאפות ללא שומן ונוטות להתייבש מהר.

 

עוגיות שוקולד ללא גלוטן, עוגיות ללא שמן, עוגיות ללא גלוטן

ראו גם
עוגת תפוחים ללא גלוטן
עוגת שכבות בחושה

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
יעל (18:04 26.09.2018)

אם אני אשים בעוגיות קמח במקום קורנפלור [קראתי בתגובות]
הבלילה תצא יותר יציבה?
נ.ב. תודה על האתר הנפלא הוא משמש אותי המון

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 26.09.2018)

היי יעל,
אפשר להתחיל בכף וחצי קמח ואם הבלילה עדיין נוזלית אפשר להוסיף כף קמח נוספת. הבלילה אמורה לצאת דביקה.

Avatar
חיה (12:55 31.10.2017)

שלום אפרת
אין שמן בעוגיות? לא ברור לי איך יוצאת בלילב אם יש רק ביצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 31.10.2017)

היי חיה,
אלה עוגיות ללא שמן, לכן הן נוטות להתייבש די מהר ומומלץ לאכול אותן באותו יום. אפשר להוסיף כ-2 כפות שמן כדי שהן יהיו פחות יבשות.

Avatar
איילת (17:05 13.08.2017)

הכנתי את העוגיות, הכפלתי כמויות, ולא היה מספיק נוזל.
הוספתי שמן לאחר קריאה בתגובות ועדיין גם לא יצאו יותר
מעשר עוגיות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 13.08.2017)

היי איילת,
למרות ששמת רק 3 כפות קורנפלור התערובת יצאה יבשה?
יצקת עוגיות בגודל של כפית?

Avatar
נתנאל (12:49 30.04.2017)

במה אני יכולה להחליף את הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:54 30.04.2017)

אני מניחה שאפשר להמיר בתחליף סוכר כמו "כמו סוכר". בכל מקרה הייתי ממליצה להוסיף לפחות כף סוכר כי זה מוסיף למרקם.
לדעתי דבש או סילאן יגרמו לתערובת להיות נוזלית מידי.

Avatar
יעל (18:09 25.10.2016)

לא מופיע שמן ולא חמאה ולא שום נוזל אני הוספתי שמן וחמאה

Avatar
גידי (12:49 7.07.2016)

?

Avatar
גידי (12:49 7.07.2016)

היי אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום הקורנפלור

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:55 7.07.2016)

כן גידי, אפשר.

Avatar
עומר (08:26 15.06.2016)

מותר גם שוקולד חלב או שרק מריר? אני עושה את העוגיות לילדים וציך שיהיה מתוק.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:38 15.06.2016)

היי עומר,
אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב.
יום נפלא 🙂

Avatar
נעם (20:01 6.05.2016)

שלום קוראים לי נעם ואני בת 11 הכנתי את העוגיות והן יצאו נהדר! כל בני הבית נהנו ואחרי שסיפרתי להם שזה ללא גלוטן הם בכלל נפלו מהכיסא…:)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:08 6.05.2016)

כל הכבוד נעם! שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

Avatar
בטי (08:43 17.01.2016)

הכנתי את העוגיות והם ממש יוצאות יבשות ומסטיק
לא אכיל
הכנתי בדיוק לפי המתכון

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:13 17.01.2016)

היי בטי,
זה נשמע כאילו הן נאפו יותר מידי. כמה זמן הן היו בתנור? כהוצאת אותן הן היו רכות או קשות?

Avatar
מוניקה (17:25 30.10.2015)

הי אפרת,
העוגיות נעימות מאוד (יחסית לללא גלוטן)
באמת הבלילה נוזלית ולא יציבה. עם זאת מצאתי פתרון נחמד: לשפוף את הבלילה על נייר אפייה בתבנית ולאפות כפי שכתוב.
לאחר מכן לחתוך עם חותך של פיצה לכמות המבוקשת.
תודה רבה על הרעיון המקורי 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:47 30.10.2015)

תודה מוניקה על העדכון ועל השיתוף!
שבת שלום 🙂

Avatar
שירה (22:32 14.10.2015)

לא התחברתי בכלל.
התערובת יוצאת נוזלית מידי ונשפכת בתבנית.
\הוספתי קמח רגיל בשביל לייצב.. (זה כבר ללא גלוטן)
בקיצור יצא נחמד!
לא הייתי מכינה אותו שוב.

Avatar
איתן (11:53 14.07.2015)

אפשר להשתמש בשוקולד צ'יפס במקום השוקולד המריר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:00 14.07.2015)

כן איתן, 50 גרם יוצא כרבע כוס שוקולד צ'יפס.

Avatar
הודיה (07:29 5.12.2014)

אם אשים במנגטים זה ישאר יציב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:36 5.12.2014)

היי, אני חושבת שמאחר והבלילה די עדינה בעוגה הזאת עדיף לאפות בתבנית מאפינס יציבה יותר ולהעביר למנג'טים רק לאחר האפיה כשהעוגות מתקררות (גם לא חובה- רק לצורך הגשה יפה יותר).
שבת שלום 🙂

Avatar
ליטל (21:44 21.12.2013)

הבלילה נוזלית וגם עם חצי כוס קמח מתקבלת עוגיה אחתגדולה ודקה. משהו חסר ברשימת הרכיבים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:05 21.12.2013)

נכון. במתכון זה הבלילה נוזלית אבל בזמן האפייה היא מתייצבת ולאחר צינון בחוץ העוגיות מעט מתקשות אבל לא לגמרי (אלה לא עוגיות פריכות)
לפני האפייה, יוצקים עוגיות בגודל של כפית ובזמן האפייה העוגיות מתפשטות ומתרחבות. בכוונה אין קמח במתכון מאחר ואלו עוגיות ללא גלוטן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.