שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-15 דקות

מס’ מנות: 10 עוגיות גדולות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 ביצה

קורט מלח

1/3 כוס סוכר

כף וחצי קורנפלור

2 כפות שטוחות אבקת קקאו

50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי בסדר בו רשומים (יותר קל לעבוד עם מיקסר).

-מרפדים תבנית בנייר אפייה ויוצקים בעזרת שתי כפיות עיגולים שאותם מניחים על נייר האפייה עם רווחים (העוגיות מתפשטות בזמן האפיה).

-אופים 10-15 דקות ומצננים בחוץ (העוגיות יוצאות מהתנור רכות וממשיכות להתקשות מעט בחוץ).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: מומלץ לאכול את העוגיות באותו יום שמכינים אותן מאחר והעוגיות נאפות ללא שומן ונוטות להתייבש מהר.

 

עוגיות שוקולד ללא גלוטן, עוגיות ללא שמן, עוגיות ללא גלוטן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת תפוחים ללא גלוטן
עוגת שכבות בחושה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
mimi (12:39 29.06.2021)

ואווו
פשוט טעים ושתי דקות של הכנה
אין מילים!!!!!!!! היה במקום, בדיוק מה שהתחשק לי ומוכן תוך כלום זמן
טנקס 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:41 29.06.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌷

יהונתן מאיק (18:22 15.03.2021)

הכנתי את המתכון וזה יצא מזעזע!!
אל תכינו!!
העוגיות יצאו מאוד יבשות ולא אכילות
לא טעימות בכלל
נראה כאילו חסרים הרבה מרכיבים במתכון..
נדבקו לי לנייר אפייה!

מתכונים ב-10 דקות (18:43 15.03.2021)

היי,
מצטערת לשמוע שלא יצא טוב.
נשמע כאילו העוגיות נאפו יותר מידי. כמה זמן הן היו בתנור? כשהוצאת אותן הן היו רכות או קשות? העוגיות יוצאות מהתנור רכות וממשיכות להתקשות מעט בחוץ.
העוגיות נדבקות קצת לנייר האפייה וזה בסדר (בעיה אופיינית לאפייה ללא גלוטן), אפשר להיעזר בסכין כדי לשחרר אותן מהנייר.
בנוסף, יכול להיות שלא דייקת בכמויות ולכן הבלילה יצאה קצת יבשה…

שרה (19:47 29.12.2020)

כתוב במרשם רק כף וחצי קורנפלור , לא ברור ! אולי כוס וחצי ?

מתכונים ב-10 דקות (20:00 29.12.2020)

היי שרה,
במתכון השימוש הוא בכף וחצי קורנפלור, הבלילה אמורה לצאת דביקה.
אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור אם הבלילה נוזלית.

שרה (21:35 29.12.2020)

תודה אפרת , אנסה…
אשמח לעוד מתכונים נטולי לקטוז וגלוטן (אבל לא עם קמחים נטולי גלוטן אלא קורנפלור, קמח תפו”א, אורז וכדומה)

מתכונים ב-10 דקות (10:10 30.12.2020)

תוכלי לרשום בשורת החיפוש באתר את הקמח/מצרך שתרצי לעבוד איתו ומיד יופיעו לך מתכונים שיתאימו 🙂
בהצלחה❤️

שרה (22:14 29.12.2020)

היי אפרת , בתשובות לשאלות דיברת על כוסות ? איזה כוסות ?
ועוד שאלה, באיזה תוכנית בתנור לאפות ?

מתכונים ב-10 דקות (01:02 30.12.2020)

היי שרה, השתמשתי אז השתמשתי בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית למתכון.
תוכלי למצוא תמונה במדריך כאן –המרת מידות אפיה.
לאפות את העוגה בתוכנית רגילה חום עליון תחתון

ליאם דניאל (10:53 12.07.2020)

העוגיות יצאו נהדר אך במתכון זה אפשר להכין רק 6 מקסימום אשמח למתכון יותר גדול

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:05 12.07.2020)

היי ליאם,
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל או כוס חד”פ לשתיה קרה? כי כוס חד”פ היא קטנה מידי ויכול להיות שזאת הסיבה שיצאו רק 6 עוגיות.
בכל מקרה אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 אם רוצים יותר.

מושקא (13:26 10.11.2020)

פשוט תכפילי את הכמות! פי שלוש

יעל (18:08 9.07.2020)

יצאה בלילה ממש נוזלית.. לא כ”כ הגיוני, הוספתי עוד קורנפלור ועדיין.. בסוף אפיתי ויצאו עוגיות מוזרות שנדבקו לנייר אפייה..הג

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:49 9.07.2020)

היי יעל,
באיזו כוס השתמשת?
התערובת אמורה לצאת רכה ודביקה לכן יוצקים אותה לתבנית בעזרת שתי כפיות.
העוגיות נדבקות קצת לנייר האפיה וזה בסדר.

ניצן (19:16 16.02.2021)

גם לי יצא נוזלי. הוספתי קונפלור ולא עזר.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:05 16.02.2021)

באיזו כוס השתמשת?

יעל (18:04 26.09.2018)

אם אני אשים בעוגיות קמח במקום קורנפלור [קראתי בתגובות]
הבלילה תצא יותר יציבה?
נ.ב. תודה על האתר הנפלא הוא משמש אותי המון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 26.09.2018)

היי יעל,
אפשר להתחיל בכף וחצי קמח ואם הבלילה עדיין נוזלית אפשר להוסיף כף קמח נוספת. הבלילה אמורה לצאת דביקה.

חיה (12:55 31.10.2017)

שלום אפרת
אין שמן בעוגיות? לא ברור לי איך יוצאת בלילב אם יש רק ביצה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 31.10.2017)

היי חיה,
אלה עוגיות ללא שמן, לכן הן נוטות להתייבש די מהר ומומלץ לאכול אותן באותו יום. אפשר להוסיף כ-2 כפות שמן כדי שהן יהיו פחות יבשות.

איילת (17:05 13.08.2017)

הכנתי את העוגיות, הכפלתי כמויות, ולא היה מספיק נוזל.
הוספתי שמן לאחר קריאה בתגובות ועדיין גם לא יצאו יותר
מעשר עוגיות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:55 13.08.2017)

היי איילת,
למרות ששמת רק 3 כפות קורנפלור התערובת יצאה יבשה?
יצקת עוגיות בגודל של כפית?

נתנאל (12:49 30.04.2017)

במה אני יכולה להחליף את הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (14:54 30.04.2017)

אני מניחה שאפשר להמיר בתחליף סוכר כמו “כמו סוכר”. בכל מקרה הייתי ממליצה להוסיף לפחות כף סוכר כי זה מוסיף למרקם.
לדעתי דבש או סילאן יגרמו לתערובת להיות נוזלית מידי.

יעל (18:09 25.10.2016)

לא מופיע שמן ולא חמאה ולא שום נוזל אני הוספתי שמן וחמאה

גידי (12:49 7.07.2016)

?

גידי (12:49 7.07.2016)

היי אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום הקורנפלור

מתכונים ב-10 דקות (12:55 7.07.2016)

כן גידי, אפשר.

עומר (08:26 15.06.2016)

מותר גם שוקולד חלב או שרק מריר? אני עושה את העוגיות לילדים וציך שיהיה מתוק.

מתכונים ב-10 דקות (10:38 15.06.2016)

היי עומר,
אפשר להשתמש גם בשוקולד חלב.
יום נפלא 🙂

נעם (20:01 6.05.2016)

שלום קוראים לי נעם ואני בת 11 הכנתי את העוגיות והן יצאו נהדר! כל בני הבית נהנו ואחרי שסיפרתי להם שזה ללא גלוטן הם בכלל נפלו מהכיסא…:)

מתכונים ב-10 דקות (20:08 6.05.2016)

כל הכבוד נעם! שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂

בטי (08:43 17.01.2016)

הכנתי את העוגיות והם ממש יוצאות יבשות ומסטיק
לא אכיל
הכנתי בדיוק לפי המתכון

מתכונים ב-10 דקות (09:13 17.01.2016)

היי בטי,
זה נשמע כאילו הן נאפו יותר מידי. כמה זמן הן היו בתנור? כהוצאת אותן הן היו רכות או קשות?

מוניקה (17:25 30.10.2015)

הי אפרת,
העוגיות נעימות מאוד (יחסית לללא גלוטן)
באמת הבלילה נוזלית ולא יציבה. עם זאת מצאתי פתרון נחמד: לשפוף את הבלילה על נייר אפייה בתבנית ולאפות כפי שכתוב.
לאחר מכן לחתוך עם חותך של פיצה לכמות המבוקשת.
תודה רבה על הרעיון המקורי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (17:47 30.10.2015)

תודה מוניקה על העדכון ועל השיתוף!
שבת שלום 🙂

שירה (22:32 14.10.2015)

לא התחברתי בכלל.
התערובת יוצאת נוזלית מידי ונשפכת בתבנית.
\הוספתי קמח רגיל בשביל לייצב.. (זה כבר ללא גלוטן)
בקיצור יצא נחמד!
לא הייתי מכינה אותו שוב.

איתן (11:53 14.07.2015)

אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס במקום השוקולד המריר?

מתכונים ב-10 דקות (12:00 14.07.2015)

כן איתן, 50 גרם יוצא כרבע כוס שוקולד צ’יפס.

הודיה (07:29 5.12.2014)

אם אשים במנגטים זה ישאר יציב?

מתכונים ב-10 דקות (07:36 5.12.2014)

היי, אני חושבת שמאחר והבלילה די עדינה בעוגה הזאת עדיף לאפות בתבנית מאפינס יציבה יותר ולהעביר למנג’טים רק לאחר האפיה כשהעוגות מתקררות (גם לא חובה- רק לצורך הגשה יפה יותר).
שבת שלום 🙂

ליטל (21:44 21.12.2013)

הבלילה נוזלית וגם עם חצי כוס קמח מתקבלת עוגיה אחתגדולה ודקה. משהו חסר ברשימת הרכיבים.

מתכונים ב-10 דקות (22:05 21.12.2013)

נכון. במתכון זה הבלילה נוזלית אבל בזמן האפייה היא מתייצבת ולאחר צינון בחוץ העוגיות מעט מתקשות אבל לא לגמרי (אלה לא עוגיות פריכות)
לפני האפייה, יוצקים עוגיות בגודל של כפית ובזמן האפייה העוגיות מתפשטות ומתרחבות. בכוונה אין קמח במתכון מאחר ואלו עוגיות ללא גלוטן.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.