זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 16-20 עוגיות גדולות
סוג: חלבי
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר
50 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
3 כפות (30 מ”ל) שמן
1 ביצה
לזיגוג מעל: 70 גרם שוקולד לבן קצוץ גס + חצי כפית שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את כל החומרים (למעט הזיגוג) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).
-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס רגילה הפוכה (בקוטר של כ-7 ס”מ) ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד להזהבה קלה.
-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי.
-מכינים זיגוג שוקולד לבן: מניחים בקערית 70 גרם שוקולד לבן וחצי כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מכניסים לשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל העוגיות.
*אם רוצים לזרז את התקשות השוקולד הלבן אפשר להכניס את העוגיות למקרר למשך כ-10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.
*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.
- עוגת עוגיה |
- מגולגלות קינדר |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד
העוגיות כל כך טעימות!!!! כל הכבוד לך!!!!!
איזה מחמיאה
תודה רבה שיר!!!!
תודה שירה🙂
טעים וקל. מי שלא אוהב מאד מתוק אפשר חצי מכמות השוקולד
שמחה שנהנית מהמתכון😊
היי, כמה ימים העוגיות נשארות טובות?
תודה רבה על האתר והמתכונים המעולים!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
העוגיות במיטבן במקרר כ-5 ימים ומחוץ למקרר כ-3-4 ימים.
הכנתי אותם היום, הנה מה יצא לי:
נראה מעולה ממש!
תודה על השיתוף😊
בוקר טוב אפרת:)
אפשר לוותר על המרגרינה ואם כן מה לשים במקום ובאיזה כמות אם אפשר תגידי במ”ל או בגרם יש לי משקל מטבח:)
היי,
אפשר לשים 50 גרם שמן קוקוס או סה”כ שליש כוס שמן רגיל.
האם אפשר להכניס את השוקולד לתוך הבצק לפני האפייה?
היי אילת,
לא ניסיתי אבל תוכלי לנסות😃
תוכלי לנסות לשים גם בתערובת מעט שוקולד וגם לזלף מעל.
בהצלחה❤️
היי
אם אני רוצה לעשות את העוגיות פרווה, כמה מרגרינה לשים?
היי יהודית
במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם במקרה שמן הקוקוס במצב נוזלי כתוצאה מהחום יש לשים רבע כוס).
יש שוקולד לבן שהוא פרווה, הוא פחות טעים מהחלבי. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר.
יום מקסים 🙂
היי אפשר להשתמש בשוקולד חלב עם עם אין שוקולד לבן?
כן אפשר.
אם רוצים שזה יהיה יותר מעניין אפשר להוסיף לתערובת שוקולד מריר/חלב קצוץ או שוקולד צ’יפס.
יום נעים 🙂
העוגיות יצאו מעולה!
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר במקום שוקולד לבן?
כן.
האם אפשר לוותר על השוקולד הלבן? ועדיין יצא טעים? תודה רבה
כן אפשר.
אם רוצים שזה יהיה יותר מעניין אפשר להוסיף לתערובת שוקולד מריר/חלב קצוץ או שוקולד צ’יפס.
הבת שלי מאוד נהנתה להכין יחד את העוגיות האלה!
החלפתי את החמאה ב-40 גרם שמן קוקוס, והמרקם עדיין יצא פריך.
חמותי טעמה ואמרה שכמות הסוכר והשמן היא בדיוק כמה שצריך. כמה נוח שהכמויות כתובות במשקלים מדוייקים.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עוגות ממש מוצלחות וקלות להכנה
תודה נטלי 🙂
מתכון מוצלח ביותר! יצא להיט
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שלום אם אין לי חמאה האם אני יכולה לשים שמן?
עם חמאה המרקם יוצא יותר פריך. אפשר להכין עם סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון. זה יוצא טעים אבל המרקם קצת שונה.
שלום אפרת
אני ילדה בת 12 שמאד אוהבת לאפות, והאתר שלך פשוט מוצלח! כל מה שמכינים יוצא אמיתי.
הכנתי עכשיו את העוגיות כפול 3 ובקושי נשאר😋
תודה רבה
שתמיד תייצרי מתכונים טעימים וקלים.
מעולה, כל הכבוד לך 🙂
תודה לך ❤️
הבצק יצא לי ממש דביק מה לעשות?
אולי השתמשת בכוס קטנה?
אפשר להוסיף קצת קמח.
מתכון קל מאוד להכנה הילדים ממש אהבו . תודה רבה(:
שמחה לשמוע 🙂
היי ☺️
אשמח לדעת האם במקום לזגג את השוקולד הלבן,אפשר להוסיף אותו בתוך הבצק/עוגיות?
כן, אפשר לקצוץ אותו ולהוסיף לבצק.
היי באיזה שלב מוספים את השוקולד הלבן לבצק (במקום כזיגוג) ?
והאם אפשר להשתמש במיקסר?
אפשר להוסיף שוקולד קצוץ בסוף.
אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה (או להכין ידנית).
העוגיות עצמן ללא שוקולד?
נכון.
הבת שלי בת 11 הכינה לבד. מתכון קל נעים לעבודה ויצא ממש ממש טעים עם מרקם עדין. תודה רבה
נראה מעולה, היא אלופה 🙂
תודה על העדכון והתמונה.
היי אפרת, דבר ראשון תודה על כל המתכונים הנפלאים
האם חייבים לשים שוקולד לבן
היי הדס,
זה מוסיף לטעם אבל אפשר גם להכין בלי.
מתכון מדהים
הנכדות מאד אהבו את העוגיות
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
הילדים שלי אומרים שהמתכון מצויין,
רציתי להכין לעצמי אבל יש לי צליאק מה את ממליצה לשים במקום קמח?
היי,
לדעתי את יכולה להמיר את הקמח הלבן בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל, תמי או בר-אל. באותו יחס.
יש לי עוד שאלה 🙂 אני מתכננת להשתמש כאן בשמן קוקוס. האם בכל זאת צריך להוסיף לקערת עוד 30 מ”ל שמן “רגיל”?
היי אפרת 🙂 לא הבנתי את התהליך של רידוד הבצק בין שני ניירות אפייה 🙂
אין לי הרבה ניסיון ברידוד בצק באופן כללי.
תוכלי לפרט קצת יותר על התהליך הטכני?
היי שרון,
במקום להניח את הבצק על שולחן ולרדד אז מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עם מערוך מעל נייר האפיה. כך הבצק לא נדבק לשולחן או למערוך.
אם את משתמשת בשמן קוקוס במקום החמאה והשמן הרגיל אז שימי סה”כ שליש כוס שמן קוקוס מומס.
תודה רבה יקרה.
שבת נפלאה 🙂
הכנתי עם מחמאה במקום חמאה ובמקום זיגוג הנחתי פצפוצי שוקולד לבן פרווה.. יצא מעולה!! תודה על המתכון!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גבי.
יש אפשרות להכין עם שמן (כלומר בלי חמאה\ מרגרינה\ שמן קוקוס)?
תודה על המתכונים המיוחדים כל שבוע…
היי ציפי,
עם חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס המרקם יוצא יותר פריך. אפשר להכין עם סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון. זה יוצא טעים אבל המרקם קצת שונה.
וואו! אפרת! את לא מפסיקה להפתיע…
מתחשק לי עכשיו לקום ולאפות אותם..
תגידי לי רק איך זה יצא עם מרגרינה, במקרה שאני רוצה שזה יישאר פרווה?
ובאיזה כפית את משתמשת למדידת האבקת אפיה?
אגב, בציפוי אפשר להכניס שוקולד מריר במקום לבן?
בוקר טוב רינה 🙂
אפשר להכין עם מרגרינה.
אני משתמשת בכפית מטבח רגילה.
אפשר בציפוי לשים שוקולד מריר.
יום נפלא 🌷
במה אפשר להחליף את החמאה למתכון פרווה?
היי מרגו,
במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם במקרה שמן הקוקוס במצב נוזלי כתוצאה מהחום יש לשים רבע כוס).
יש שוקולד לבן שהוא פרווה, הוא פחות טעים מהחלבי. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר.
יום מקסים 🙂