שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 16-20 עוגיות גדולות

סוג: חלבי

מצרכים:

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

3 כפות גדושות (50 ג’) סוכר

50 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

3 כפות (30 מ”ל) שמן

1 ביצה

לזיגוג מעל: 70 גרם שוקולד לבן קצוץ גס + חצי כפית שמן




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים (למעט הזיגוג) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).

-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כחצי ס”מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס רגילה הפוכה (בקוטר של כ-7 ס”מ) ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד להזהבה קלה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי.

-מכינים זיגוג שוקולד לבן: מניחים בקערית  70 גרם שוקולד לבן וחצי כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מכניסים לשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל העוגיות.

*אם רוצים לזרז את התקשות השוקולד הלבן אפשר להכניס את העוגיות למקרר למשך כ-10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.

*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

עוגיות שוקולד לבן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כרובית אפויה
פילה דג עם פלפלים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אילת (21:53 30.01.2021)

האם אפשר להכניס את השוקולד לתוך הבצק לפני האפייה?

מתכונים ב-10 דקות (07:37 31.01.2021)

היי אילת,
לא ניסיתי אבל תוכלי לנסות😃
תוכלי לנסות לשים גם בתערובת מעט שוקולד וגם לזלף מעל.
בהצלחה❤️

יהודית (10:02 23.11.2020)

היי
אם אני רוצה לעשות את העוגיות פרווה, כמה מרגרינה לשים?

מתכונים ב-10 דקות (10:07 23.11.2020)

היי יהודית
במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם במקרה שמן הקוקוס במצב נוזלי כתוצאה מהחום יש לשים רבע כוס).
יש שוקולד לבן שהוא פרווה, הוא פחות טעים מהחלבי. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר.
יום מקסים 🙂

שירה (10:59 19.11.2020)

היי אפשר להשתמש בשוקולד חלב עם עם אין שוקולד לבן?

מתכונים ב-10 דקות (11:15 19.11.2020)

כן אפשר.
אם רוצים שזה יהיה יותר מעניין אפשר להוסיף לתערובת שוקולד מריר/חלב קצוץ או שוקולד צ’יפס.
יום נעים 🙂

דניאל (13:22 25.09.2020)

העוגיות יצאו מעולה!
אפשר לפזר מעל אבקת סוכר במקום שוקולד לבן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:49 25.09.2020)

כן.

מיכל (16:16 27.08.2020)

האם אפשר לוותר על השוקולד הלבן? ועדיין יצא טעים? תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:21 27.08.2020)

כן אפשר.
אם רוצים שזה יהיה יותר מעניין אפשר להוסיף לתערובת שוקולד מריר/חלב קצוץ או שוקולד צ’יפס.

נורית (20:38 30.07.2020)

הבת שלי מאוד נהנתה להכין יחד את העוגיות האלה!
החלפתי את החמאה ב-40 גרם שמן קוקוס, והמרקם עדיין יצא פריך.
חמותי טעמה ואמרה שכמות הסוכר והשמן היא בדיוק כמה שצריך. כמה נוח שהכמויות כתובות במשקלים מדוייקים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 30.07.2020)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

נטלי (20:04 27.07.2020)

עוגות ממש מוצלחות וקלות להכנה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:11 27.07.2020)

תודה נטלי 🙂

יפי (21:07 8.06.2020)

מתכון מוצלח ביותר! יצא להיט

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 8.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

הודיה ישראל (13:40 26.03.2020)

שלום אם אין לי חמאה האם אני יכולה לשים שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:29 26.03.2020)

עם חמאה המרקם יוצא יותר פריך. אפשר להכין עם סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון. זה יוצא טעים אבל המרקם קצת שונה.

נחמי (19:25 10.12.2019)

שלום אפרת
אני ילדה בת 12 שמאד אוהבת לאפות, והאתר שלך פשוט מוצלח! כל מה שמכינים יוצא אמיתי.
הכנתי עכשיו את העוגיות כפול 3 ובקושי נשאר😋
תודה רבה
שתמיד תייצרי מתכונים טעימים וקלים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 10.12.2019)

מעולה, כל הכבוד לך 🙂
תודה לך ❤️

מירן (15:32 18.06.2019)

הבצק יצא לי ממש דביק מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 18.06.2019)

אולי השתמשת בכוס קטנה?
אפשר להוסיף קצת קמח.

ללין (23:37 15.05.2019)

מתכון קל מאוד להכנה הילדים ממש אהבו . תודה רבה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 16.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

שני (17:16 8.03.2019)

היי ☺️
אשמח לדעת האם במקום לזגג את השוקולד הלבן,אפשר להוסיף אותו בתוך הבצק/עוגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 9.03.2019)

כן, אפשר לקצוץ אותו ולהוסיף לבצק.

ענבר (09:30 7.09.2019)

היי באיזה שלב מוספים את השוקולד הלבן לבצק (במקום כזיגוג) ?
והאם אפשר להשתמש במיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 7.09.2019)

אפשר להוסיף שוקולד קצוץ בסוף.
אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה (או להכין ידנית).

תהילה (14:17 13.11.2018)

העוגיות עצמן ללא שוקולד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 13.11.2018)

נכון.

אפרת (17:20 22.08.2018)

הבת שלי בת 11 הכינה לבד. מתכון קל נעים לעבודה ויצא ממש ממש טעים עם מרקם עדין. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 22.08.2018)

נראה מעולה, היא אלופה 🙂
תודה על העדכון והתמונה.

הדס (14:06 12.08.2018)

היי אפרת, דבר ראשון תודה על כל המתכונים הנפלאים
האם חייבים לשים שוקולד לבן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 12.08.2018)

היי הדס,
זה מוסיף לטעם אבל אפשר גם להכין בלי.

אתי (19:39 3.08.2018)

מתכון מדהים
הנכדות מאד אהבו את העוגיות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 4.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂

אמילי ששון (17:20 2.08.2018)

היי אפרת,
הילדים שלי אומרים שהמתכון מצויין,
רציתי להכין לעצמי אבל יש לי צליאק מה את ממליצה לשים במקום קמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 2.08.2018)

היי,
לדעתי את יכולה להמיר את הקמח הלבן בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל, תמי או בר-אל. באותו יחס.

שרון (13:19 8.06.2018)

יש לי עוד שאלה 🙂 אני מתכננת להשתמש כאן בשמן קוקוס. האם בכל זאת צריך להוסיף לקערת עוד 30 מ”ל שמן “רגיל”?

שרון (13:17 8.06.2018)

היי אפרת 🙂 לא הבנתי את התהליך של רידוד הבצק בין שני ניירות אפייה 🙂
אין לי הרבה ניסיון ברידוד בצק באופן כללי.
תוכלי לפרט קצת יותר על התהליך הטכני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 8.06.2018)

היי שרון,
במקום להניח את הבצק על שולחן ולרדד אז מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עם מערוך מעל נייר האפיה. כך הבצק לא נדבק לשולחן או למערוך.
אם את משתמשת בשמן קוקוס במקום החמאה והשמן הרגיל אז שימי סה”כ שליש כוס שמן קוקוס מומס.

שרון (18:57 8.06.2018)

תודה רבה יקרה.
שבת נפלאה 🙂

גבי (15:43 26.05.2018)

הכנתי עם מחמאה במקום חמאה ובמקום זיגוג הנחתי פצפוצי שוקולד לבן פרווה.. יצא מעולה!! תודה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 26.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גבי.

ציפי (09:40 24.05.2018)

יש אפשרות להכין עם שמן (כלומר בלי חמאה\ מרגרינה\ שמן קוקוס)?
תודה על המתכונים המיוחדים כל שבוע…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 24.05.2018)

היי ציפי,
עם חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס המרקם יוצא יותר פריך. אפשר להכין עם סה”כ שליש כוס שמן לכל המתכון. זה יוצא טעים אבל המרקם קצת שונה.

רינה (07:24 24.05.2018)

וואו! אפרת! את לא מפסיקה להפתיע…
מתחשק לי עכשיו לקום ולאפות אותם..
תגידי לי רק איך זה יצא עם מרגרינה, במקרה שאני רוצה שזה יישאר פרווה?
ובאיזה כפית את משתמשת למדידת האבקת אפיה?
אגב, בציפוי אפשר להכניס שוקולד מריר במקום לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 24.05.2018)

בוקר טוב רינה 🙂
אפשר להכין עם מרגרינה.
אני משתמשת בכפית מטבח רגילה.
אפשר בציפוי לשים שוקולד מריר.
יום נפלא 🌷

מרגו (21:35 23.05.2018)

במה אפשר להחליף את החמאה למתכון פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 24.05.2018)

היי מרגו,
במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם במקרה שמן הקוקוס במצב נוזלי כתוצאה מהחום יש לשים רבע כוס).
יש שוקולד לבן שהוא פרווה, הוא פחות טעים מהחלבי. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.