שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עוגיות שוקולד לבן בקלי קלות – פריכות וטעימות

עוגיות שוקולד לבן

מצרכים (16-20 עוגיות גדולות):

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

חצי כפית (3 ג') אבקת אפיה

3 כפות גדושות (50 ג') סוכר

50 גרם חמאה רכה (לא מומסת)

3 כפות (30 מ"ל) שמן

1 ביצה

לזיגוג מעל: 70 גרם שוקולד לבן קצוץ גס + חצי כפית שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה את כל החומרים (למעט הזיגוג) לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה (אם הבצק יבש או מתפורר יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה).

-מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפיה לעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס רגילה הפוכה (בקוטר של כ-7 ס"מ) ומניחים במרווחים קלים על נייר האפיה.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-17 דקות, עד להזהבה קלה.

-מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר לגמרי.

-מכינים זיגוג שוקולד לבן: מניחים בקערית  70 גרם שוקולד לבן וחצי כפית שמן וממיסים במיקרוגל במשך 15-20 שניות. מוציאים ומערבבים עד לתערובת חלקה. מכניסים לשקית זילוף (או שקית אוכל קטנה), גוזרים פתח קטנטן בפינת השקית ומזלפים פסים מעל העוגיות.

*אם רוצים לזרז את התקשות השוקולד הלבן אפשר להכניס את העוגיות למקרר למשך כ-10 דקות, עד שהשוקולד מתקשה.

*שומרים בקופסה אטומה מחוץ למקרר.

עוגיות שוקולד לבן

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כרובית אפויה
פילה דג עם פלפלים

תגובות

לפני שאתם שואלים מומלץ לחפש בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
הודיה ישראל (13:40 26.03.2020)

שלום אם אין לי חמאה האם אני יכולה לשים שמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:29 26.03.2020)

עם חמאה המרקם יוצא יותר פריך. אפשר להכין עם סה"כ שליש כוס שמן לכל המתכון. זה יוצא טעים אבל המרקם קצת שונה.

Avatar
נחמי (19:25 10.12.2019)

שלום אפרת
אני ילדה בת 12 שמאד אוהבת לאפות, והאתר שלך פשוט מוצלח! כל מה שמכינים יוצא אמיתי.
הכנתי עכשיו את העוגיות כפול 3 ובקושי נשאר😋
תודה רבה
שתמיד תייצרי מתכונים טעימים וקלים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:40 10.12.2019)

מעולה, כל הכבוד לך 🙂
תודה לך ❤️

Avatar
מירן (15:32 18.06.2019)

הבצק יצא לי ממש דביק מה לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 18.06.2019)

אולי השתמשת בכוס קטנה?
אפשר להוסיף קצת קמח.

Avatar
ללין (23:37 15.05.2019)

מתכון קל מאוד להכנה הילדים ממש אהבו . תודה רבה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 16.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
שני (17:16 8.03.2019)

היי ☺️
אשמח לדעת האם במקום לזגג את השוקולד הלבן,אפשר להוסיף אותו בתוך הבצק/עוגיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 9.03.2019)

כן, אפשר לקצוץ אותו ולהוסיף לבצק.

Avatar
ענבר (09:30 7.09.2019)

היי באיזה שלב מוספים את השוקולד הלבן לבצק (במקום כזיגוג) ?
והאם אפשר להשתמש במיקסר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 7.09.2019)

אפשר להוסיף שוקולד קצוץ בסוף.
אפשר להשתמש במיקסר עם וו גיטרה (או להכין ידנית).

Avatar
תהילה (14:17 13.11.2018)

העוגיות עצמן ללא שוקולד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:55 13.11.2018)

נכון.

Avatar
אפרת (17:20 22.08.2018)

הבת שלי בת 11 הכינה לבד. מתכון קל נעים לעבודה ויצא ממש ממש טעים עם מרקם עדין. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 22.08.2018)

נראה מעולה, היא אלופה 🙂
תודה על העדכון והתמונה.

Avatar
הדס (14:06 12.08.2018)

היי אפרת, דבר ראשון תודה על כל המתכונים הנפלאים
האם חייבים לשים שוקולד לבן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:41 12.08.2018)

היי הדס,
זה מוסיף לטעם אבל אפשר גם להכין בלי.

Avatar
אתי (19:39 3.08.2018)

מתכון מדהים
הנכדות מאד אהבו את העוגיות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 4.08.2018)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אמילי ששון (17:20 2.08.2018)

היי אפרת,
הילדים שלי אומרים שהמתכון מצויין,
רציתי להכין לעצמי אבל יש לי צליאק מה את ממליצה לשים במקום קמח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:37 2.08.2018)

היי,
לדעתי את יכולה להמיר את הקמח הלבן בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל, תמי או בר-אל. באותו יחס.

Avatar
שרון (13:19 8.06.2018)

יש לי עוד שאלה 🙂 אני מתכננת להשתמש כאן בשמן קוקוס. האם בכל זאת צריך להוסיף לקערת עוד 30 מ"ל שמן "רגיל"?

Avatar
שרון (13:17 8.06.2018)

היי אפרת 🙂 לא הבנתי את התהליך של רידוד הבצק בין שני ניירות אפייה 🙂
אין לי הרבה ניסיון ברידוד בצק באופן כללי.
תוכלי לפרט קצת יותר על התהליך הטכני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:07 8.06.2018)

היי שרון,
במקום להניח את הבצק על שולחן ולרדד אז מניחים את הבצק על נייר אפיה ומעליו פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עם מערוך מעל נייר האפיה. כך הבצק לא נדבק לשולחן או למערוך.
אם את משתמשת בשמן קוקוס במקום החמאה והשמן הרגיל אז שימי סה"כ שליש כוס שמן קוקוס מומס.

Avatar
שרון (18:57 8.06.2018)

תודה רבה יקרה.
שבת נפלאה 🙂

Avatar
גבי (15:43 26.05.2018)

הכנתי עם מחמאה במקום חמאה ובמקום זיגוג הנחתי פצפוצי שוקולד לבן פרווה.. יצא מעולה!! תודה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 26.05.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גבי.

Avatar
ציפי (09:40 24.05.2018)

יש אפשרות להכין עם שמן (כלומר בלי חמאה\ מרגרינה\ שמן קוקוס)?
תודה על המתכונים המיוחדים כל שבוע…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 24.05.2018)

היי ציפי,
עם חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס המרקם יוצא יותר פריך. אפשר להכין עם סה"כ שליש כוס שמן לכל המתכון. זה יוצא טעים אבל המרקם קצת שונה.

Avatar
רינה (07:24 24.05.2018)

וואו! אפרת! את לא מפסיקה להפתיע…
מתחשק לי עכשיו לקום ולאפות אותם..
תגידי לי רק איך זה יצא עם מרגרינה, במקרה שאני רוצה שזה יישאר פרווה?
ובאיזה כפית את משתמשת למדידת האבקת אפיה?
אגב, בציפוי אפשר להכניס שוקולד מריר במקום לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 24.05.2018)

בוקר טוב רינה 🙂
אפשר להכין עם מרגרינה.
אני משתמשת בכפית מטבח רגילה.
אפשר בציפוי לשים שוקולד מריר.
יום נפלא 🌷

Avatar
מרגו (21:35 23.05.2018)

במה אפשר להחליף את החמאה למתכון פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 24.05.2018)

היי מרגו,
במקום חמאה אפשר לשים מרגרינה או 2 כפות גדושות שמן קוקוס במצבו המוצק (אם במקרה שמן הקוקוס במצב נוזלי כתוצאה מהחום יש לשים רבע כוס).
יש שוקולד לבן שהוא פרווה, הוא פחות טעים מהחלבי. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.