שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות

מס’ מנות: 20 עוגיות

סוג: חלבי/פרווה

רכיבים

כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן

חצי כפית אבקת אפיה

שליש כוס אבקת סוכר

30 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנטנות (לפרווה/טבעוני- מרגרינה או נטורינה)

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

כפית מי ורדים (לא חובה)

3-4 כפות מים (*לפי הצורך)

לפיזור מעל: אבקת קינמון

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום עד לקבלת בצק אחיד (את המים יש להוסיף בסוף ולפי הצורך. מומלץ להשתמש במיקסר עם וו גיטרה).

-יוצרים כדורים קטנים, מניחים על נייר האפיה ומועכים מעט עם האצבעות לקוטר של כ-3.5 ס”מ. מפזרים מעל מעט אבקת קינמון.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20-22 דקות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות קשות לאחר צינון).

טיפים והערות

*העוגיות נשמרות בתוך קופסה אטומה בטמפ’ החדר.

ראו גם
מתכון לקובנהמתכון לקובנה
עוגת בורקס עוגת בורקס
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
יערית (11:40 18.02.2024)

יש לי תמצית בטעם ורדים זה בבקבוקון כמו של תמצית וניל. כמה טיפות להשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:51 18.02.2024)

היי יערית,
אני חושבת שהתמצית יותר מרוכזת מבחינת הטעם לכן נראה לי שכדאי לשים חצי כפית.

avatar
אודליה (12:09 6.02.2024)

נראה טעים! האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום מרגרינה (לפרווה)? אם כן, כמה לשים ובאיזה מצב (הוא מוצק כרגע תודות לחורף 🙂 ) ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:54 6.02.2024)

היי אודליה🙂
מבחינת כמות אפשר לשים כף וחצי שמן קוקוס במצבו המוצק.
תחממי את השמן מעט שיהיה במרקם רך אבל לא נוזלי לגמרי.