זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 20-25 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”)
חצי כוס קמח אורז
חצי כפית אבקת אפיה
כפית מלאה אבקת קינמון
4 כפות מלאות סירופ מייפל טבעי או דבש
שליש כוס שמן
1 ביצה
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ומעט שומנית.
-מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה: פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מעל פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עם מערוך את הבצק לעובי של כחצי ס”מ (לא מומלץ לרדד דק יותר). קורצים צורות או חותכים ריבועים בעזרת סכין ומרווחים בין עוגיה לעוגיה.
-אופים בתנור במשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
*הערה: העוגיות במתיקות מעודנת (במיוחד אם משתמשים במייפל ולא בדבש). מי שאוהב עוגיות מתוקות ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר לתערובת.
- עוגיות עם תחליף סוכר |
- עוגיות בראוניז |
- עוגיות חמאה ללא גלוטן |
- אוזני המן מקמח תמי |
- עוגיות שוקולד צ’יפס ללא גלוטן |
- עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים
הכנתי עם קמח ללא גלוטן של אשבל ושמן קוקוס, הוספתי כפית גדושה של סוויטאנגו ויצאו עוגיות טעימות וםריכות
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אם אין לי קמח אורז זה יצא בסדר?
היי,
אם אין לך קמח אורז תשתמשי בכוס וחצי קמח תמי/מולינו/כרגיל.
שלום! יצא לי בצק ממש דביק ולא מצליחה לרדד אותו בין שני ניירות אפייה.. מה אפשר לעשות?
היי,
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
חשוב לעבוד על משטח מקומח ולקמח את ניירות האפייה על מנת להקל על ההתעסקות עם הבצק(:
מדהים כרגיל! תודה❤❤❤
נראה מושלם! תודה על השיתוף😊
האם העוגיות רכות?
תודה.
העוגיות יוצאות מעט רכות (היות ואין כאן גלוטן…)
שלום אפרת,
הכנתי 4 מתכונים שלך ויצא מקסים!!
(חוץ מזה שהורדתי מכמויות הסוכר וזה לא מומלץ)
המתכונים מרכיבים מצויים וממש קלים.
תודה רבה
היי שירה,
שמחה שאהבת, תודה😊
שלום אפרת, יש תחליף לדבש/סילאן/ מייפל לתחליף מלאכותי ? או שאולי אפשרי לוותר עליו?
(אסור לי מתוק, רק תחליפי סוכר)
תודה רבה !
היי שירה🙂
לא ניסיתי, אך מניחה שאפשר להחליף את המייפל באותה כמות ממתיק מלאכותי.
תודה רבה!!
כך גם לגבי כל המתכונים?
לא יכול להרוס מרקם או לגרום לאי התאחדות הרכיבים?
תודה!
במתכונים שיש בהם ביצה אז בדר”כ אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי (ואם הבצק יבש או פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
במתכונים ללא ביצה, המייפל/דבש/סילאן לעיתים משמשים כחומר שמדביק את הרכיבים ולכן במקרה כזה פחות מומלץ.
תודה רבה רבה!!
עזרת לי מאד!!
האם אני יכולה לכדרר את הבצק לכדורים ולאפות? או שהמרקם לא מתאים? אני לא ממש רוצה לרדד…
היי אמילי,
אני מניחה שאפשר למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח עם רידוד וגם יוצאת כמות יותר גדולה.
אם בכל זאת החלטת להכין כדורים, יש לשטח אותם דק לעובי של כחצי ס”מ.
בהצלחה
הי אפרת רציתי לשאול אם אפשרי להכין את העוגיות רק מקמח קונדיטור?
כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח קונדיטור.
בהצלחה!
אפשרי להשתמש רק בקמח אורז
לא מומלץ.
היי אפרת,
בגלל שבקונדיטור יש סוכר.
האם אפשר להחליף לקורנפלור ?
בוקר טוב דלית,
אני לא בטוחה כי קורנפלור משנה את המרקם.
אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח כרגיל או תמי שהם ללא סוכר במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.
עוגיות מעולות . בצק קל ונוח לא הייה לי דבש הוספתי סילן
תודה עירית 🙂
יצא לי מעולה טעים רך
שמחה שיצא טעים 🙂
(זה אמור לצאת פריך, יצא רך?)
בעוגיות קינמון חייבים קמח אורז?
בשילוב עם קונדיטור- כן. או שאפשר לשים כוס וחצי קמח תמי או כרגיל.
היי! חדשה פה, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
כן בטח. אפשר לשים 70 גרם חמאה.
אהלן אפרת, אתר נהדר!
לגבי העוגיות, האם ניתן להשתמש בכוס קמח קוקוס ועוד חצי קמח ארורוט או שקדים?
ושאלה נוספת לגבי השמן, איזה סוג? אפשר שמן קוקוס נכון?
היי אפרת,
לגבי שימוש בקמחים שציינת, אין לי מושג. לא ניסיתי.
אפשר להמיר את השמן בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
שבוע מקסים 🙂
קמח קוקוס לא עבד לי טוב, העוגיות התפוררו.
אז שילבתי קמח שקדים עם קמח טפיוקה ויצא פריך וטעים 🙂
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה!
ערב טוב
רציתי לשאול אם אפשר לשים קמח לבן רגיל והאם זה יצא אותו דבר
כן. אפשר לשים כוס וחצי קמח לבן.
היי מה נישמע?
רציתי לשאול בבקשה..יש לי קמח מלא וקמח תופח מלא ניתן להחליף את 2 הקמחים שרשומים במתכון באחד מהם?
אין אצלי רגישים לגלוטן אני פשוט רוצה את העוגיות קצת יותר בריאותיות
היי יפית,
את יכולה לשים כוס ושליש קמח מלא רגיל. אם יש לך אבקת אפיה תוסיפי חצי כפית. אם לא תכיני בלי.
אם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קצת קמח מלא.
הי,
אפשר לגלגל את הבצק לגליל, להקפיא קצת ולפרוס לעוגיות, במקום לרדד ולקרוץ?
תודה
רונית
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
היי,
האם אפשר להחליף את קמח הקונדיטור בקמח תפוחי אדמה?
לא בטוחה שכדאי.
שבוע טוב
הכנתי את העוגיות קינמון המדהימות עם כוס קמח טף וחצי כוס קמח אורז 12 דקות בתנור על טורבו.יצא מעולהההההה
תבורכי על המתכונים המדוייקים והנפלאים
רקפת
תודה רקפת 🙂
שבוע מצוין
היי,האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אם כן באיזו כמות והאם להוסיף לו משהו?
היי מור,
אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין במקום הקמחים שבמתכון.
יצא לי עוגיות פשוט טעימות!!! ממש כדאי להכין! אני עשיתי את זה רק עם קמח אחד
מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א במקום האורז?
לא ניסיתי. אולי עם קמח שקדים.
הי,
במה אפשר להמיר את הביצה כדי שיהיה טבעוני? רסק תפוחים אולי? כמה?
תודה
היי רונית,
הביצה מעניקה גמישות לבצק ומדביקה את החומרים. לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים כ-2 כפות יוגורט סויה.
אולי אפשר גם רסק תפוחים (1-2 כפות לפי הצורך). לא ניסיתי.
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת,
היכן אני משיגה את קמח האורז?
תודה על התשובה
היי מינה,
קמח אורז ניתן להשיג בחניות טבע/אוכל אורגני או בחנויות תבלינים. לפעמים ניתן למצוא גם בסופרים במדפים של מוצרים ללא גלוטן.
אם יש לך מטחנת קפה אפשר לטחון אורז לבן רגיל עד לאבקה.
האם אפשר לעשות רק עם קמח אורז?
היי ענתי,
לא ניסיתי אבל לדעתי התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
אם יש לך תערובת של קמח ללא גלוטן כמו תמי או “כרגיל” אפשר לשים כוס וחצי במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.
תודה אבל לבת שלי מותר רק קמח אורז כך שאני מחפשת מתכון למאפים עם קמח אורז
לצערי אין לי מתכון למאפים עם קמח אורז בלבד. יש קמחים נוספים שמותר לה? לדוג’ קורנפלור וכו’?
אפשר לשים כוס וחצי קמח קונדיטור במקום השילוב עם קמח אורז? אין לי..
אפשר, פשוט עם קמח אורז המרקם יוצא יותר מוצלח.
השתמשתי בקמח רגיל ויצא טעים מאוד יחד עם עוד כף סוכר.
ללא ספק הוראות + כמויות מדוייקות נתת במתכון.
תודה אפרת 🙂
היי רציתי לשאול האם אפשר לשים כוס וחצי קמח אורז ואם לא איזה תחליף אפשר לשים במקום קמח קונדיטור?
תודה על המתכונים המעולים!
היי,
אני לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח אורז בלבד. אני תמיד מעדיפה לשלב כדי שהתוצאה תצא מוצלחת. איזה קמח אחר יש לך?
קמח טפיוקה. אבל אני חושבת שיש לו אותו מרקם כמו קמח אורז. טוב נראה לי נוותר על זה היום אבל בכל זאת הכנתי את העוגת גבינה שלך, נראה מעווולה!
תודה על התגובות המהירות וכמובן על המתכונים!:)
כן, נראה לי שכדאי שתכיני כשיהיה לך קמח ללא גלוטן כדי שייצא מוצלח 🙂
שבת שלום!
היי, המתכון נראה ממש טוב מחכה להכין, רק שאלה בכללי האם אורז מלא שטוחנים נחשב לקמח אורז מלא?
נכון, אורז מלא שטוחנים לאבקה הוא קמח אורז מלא.
היי אפרת 🙂
בהתבסס על ניסיון שלי עם מתכוני עוגיות/עוגות אחרים שלך (כמו עוגיות הטחינה, למשל), שאלה – אם אני מערבבת את החומרים בסדר הפוך (קודם את הנוזלים ואחר כך את הקמח), האם אני יכולה ליצור מהעיסה שתתקבל כדורים ולסדר אותם על נייר אפייה? לא מתחשק לי לרדד בצק…
היי לילך,
אני מניחה שאפשר למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח עם רידוד וגם יוצאת כמות יותר גדולה.
אם בכל זאת החלטת להכין כדורים, יש לשטח אותם דק לעובי של כחצי ס”מ.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
האם אני יכולה להחליף את הקמח ללבן ולוותר על קמח אורז? ואם כן כמה קמח לבן אני צריכה להשים?
תודה רבה! ושבת שלום!
היי אילה,
אפשר לשים כוס וחצי קמח לבן רגיל.
שבת שלום 🙂
איזה קמח אפשר להחליף במקום קמח אורז
היי שולי,
במקום קמח קונדיטור+קמח אורז אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל אם אין רגישות לגלוטן. אם יש רגישות כדאי שלא לוותר על קמח האורז כי הוא משפר את המרקם. אם יש לך מכונה לטחינת תבלינים או קפה אפשר לטחון אורז לבן רגיל עד לאבקה ולהשתמש בו כקמח אורז.
כמובן שאם יש לך קמח תמי או קמח “כרגיל” אפשר לשים כוס וחצי במקום שני הקמחים.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הרגיל?
היי ענת,
אני מניחה שאפשר להמיר לקמח מלא רק כדאי לשים כוס ושליש קמח כי הוא סופח יותר נוזלים (במקום כוס קמח קונדיטור+חצי כוס קמח אורז). במידה והתערובת בכל זאת יבשה או מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.