שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 20-25 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”)

חצי כוס קמח אורז

חצי כפית אבקת אפיה

כפית מלאה אבקת קינמון

4 כפות מלאות סירופ מייפל טבעי או דבש

שליש כוס שמן

1 ביצה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת בצקית אחידה ומעט שומנית.

-מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה: פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. מעל פורשים נייר אפיה נוסף ומרדדים עם מערוך את הבצק לעובי של כחצי ס”מ (לא מומלץ לרדד דק יותר). קורצים צורות או חותכים ריבועים בעזרת סכין ומרווחים בין עוגיה לעוגיה.

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומזהיבות קלות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: העוגיות במתיקות מעודנת (במיוחד אם משתמשים במייפל ולא בדבש). מי שאוהב עוגיות מתוקות ניתן להוסיף עוד 1-2 כפות סוכר לתערובת.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קינואה עם גזר
שניצל דג

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יסכה (18:24 1.07.2021)

האם העוגיות רכות?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות (19:53 1.07.2021)

העוגיות יוצאות מעט רכות (היות ואין כאן גלוטן…)

שירה (22:24 6.03.2021)

שלום אפרת,
הכנתי 4 מתכונים שלך ויצא מקסים!!
(חוץ מזה שהורדתי מכמויות הסוכר וזה לא מומלץ)
המתכונים מרכיבים מצויים וממש קלים.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (22:47 6.03.2021)

היי שירה,
שמחה שאהבת, תודה😊

שירה (16:21 23.02.2021)

שלום אפרת, יש תחליף לדבש/סילאן/ מייפל לתחליף מלאכותי ? או שאולי אפשרי לוותר עליו?
(אסור לי מתוק, רק תחליפי סוכר)
תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (16:37 23.02.2021)

היי שירה🙂
לא ניסיתי, אך מניחה שאפשר להחליף את המייפל באותה כמות ממתיק מלאכותי.

שירה (16:46 23.02.2021)

תודה רבה!!
כך גם לגבי כל המתכונים?
לא יכול להרוס מרקם או לגרום לאי התאחדות הרכיבים?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:22 23.02.2021)

במתכונים שיש בהם ביצה אז בדר”כ אפשר להשתמש בממתיק מלאכותי (ואם הבצק יבש או פירורי אפשר להוסיף כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
במתכונים ללא ביצה, המייפל/דבש/סילאן לעיתים משמשים כחומר שמדביק את הרכיבים ולכן במקרה כזה פחות מומלץ.

שירה (18:25 23.02.2021)

תודה רבה רבה!!
עזרת לי מאד!!

אמילי רוז (16:36 31.01.2021)

האם אני יכולה לכדרר את הבצק לכדורים ולאפות? או שהמרקם לא מתאים? אני לא ממש רוצה לרדד…

מתכונים ב-10 דקות (16:59 31.01.2021)

היי אמילי,
אני מניחה שאפשר למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח עם רידוד וגם יוצאת כמות יותר גדולה.
אם בכל זאת החלטת להכין כדורים, יש לשטח אותם דק לעובי של כחצי ס”מ.
בהצלחה

מירב (20:16 7.07.2021)

הי אפרת רציתי לשאול אם אפשרי להכין את העוגיות רק מקמח קונדיטור?

מתכונים ב-10 דקות (20:58 7.07.2021)

כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח קונדיטור.
בהצלחה!

שירה (11:09 25.09.2019)

אפשרי להשתמש רק בקמח אורז

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 25.09.2019)

לא מומלץ.

דלית (08:11 9.09.2019)

היי אפרת,
בגלל שבקונדיטור יש סוכר.
האם אפשר להחליף לקורנפלור ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:26 9.09.2019)

בוקר טוב דלית,
אני לא בטוחה כי קורנפלור משנה את המרקם.
אפשר להשתמש בכוס וחצי קמח כרגיל או תמי שהם ללא סוכר במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

עירית (09:17 10.08.2019)

עוגיות מעולות . בצק קל ונוח לא הייה לי דבש הוספתי סילן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 10.08.2019)

תודה עירית 🙂

דבורה הקיקי (09:03 29.01.2019)

יצא לי מעולה טעים רך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:07 29.01.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
(זה אמור לצאת פריך, יצא רך?)

נועה (16:07 12.10.2018)

בעוגיות קינמון חייבים קמח אורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 12.10.2018)

בשילוב עם קונדיטור- כן. או שאפשר לשים כוס וחצי קמח תמי או כרגיל.

טל (19:07 23.08.2018)

היי! חדשה פה, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:16 23.08.2018)

כן בטח. אפשר לשים 70 גרם חמאה.

אפרת (02:28 19.08.2018)

אהלן אפרת, אתר נהדר!
לגבי העוגיות, האם ניתן להשתמש בכוס קמח קוקוס ועוד חצי קמח ארורוט או שקדים?
ושאלה נוספת לגבי השמן, איזה סוג? אפשר שמן קוקוס נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:37 19.08.2018)

היי אפרת,
לגבי שימוש בקמחים שציינת, אין לי מושג. לא ניסיתי.
אפשר להמיר את השמן בשליש כוס שמן קוקוס מומס.
שבוע מקסים 🙂

אפרת (19:10 20.08.2018)

קמח קוקוס לא עבד לי טוב, העוגיות התפוררו.
אז שילבתי קמח שקדים עם קמח טפיוקה ויצא פריך וטעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 20.08.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה!

ריבקה (18:39 13.08.2018)

ערב טוב
רציתי לשאול אם אפשר לשים קמח לבן רגיל והאם זה יצא אותו דבר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:49 13.08.2018)

כן. אפשר לשים כוס וחצי קמח לבן.

יפית (18:15 15.07.2018)

היי מה נישמע?
רציתי לשאול בבקשה..יש לי קמח מלא וקמח תופח מלא ניתן להחליף את 2 הקמחים שרשומים במתכון באחד מהם?
אין אצלי רגישים לגלוטן אני פשוט רוצה את העוגיות קצת יותר בריאותיות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:26 15.07.2018)

היי יפית,
את יכולה לשים כוס ושליש קמח מלא רגיל. אם יש לך אבקת אפיה תוסיפי חצי כפית. אם לא תכיני בלי.
אם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קצת קמח מלא.

רונית (19:12 22.06.2018)

הי,
אפשר לגלגל את הבצק לגליל, להקפיא קצת ולפרוס לעוגיות, במקום לרדד ולקרוץ?
תודה
רונית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 23.06.2018)

לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.

מרדכי דלית (15:25 13.06.2018)

היי,
האם אפשר להחליף את קמח הקונדיטור בקמח תפוחי אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:37 13.06.2018)

לא בטוחה שכדאי.

רקפת (21:19 20.05.2018)

שבוע טוב
הכנתי את העוגיות קינמון המדהימות עם כוס קמח טף וחצי כוס קמח אורז 12 דקות בתנור על טורבו.יצא מעולהההההה
תבורכי על המתכונים המדוייקים והנפלאים
רקפת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 20.05.2018)

תודה רקפת 🙂
שבוע מצוין

מור (17:39 13.05.2018)

היי,האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אם כן באיזו כמות והאם להוסיף לו משהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 13.05.2018)

היי מור,
אפשר לשים כוס וחצי קמח כוסמין במקום הקמחים שבמתכון.

אמונה (09:42 11.05.2018)

יצא לי עוגיות פשוט טעימות!!! ממש כדאי להכין! אני עשיתי את זה רק עם קמח אחד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 11.05.2018)

מעולה 🙂 תודה שחזרת לעדכן!

חן (12:46 1.11.2017)

האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א במקום האורז?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 1.11.2017)

לא ניסיתי. אולי עם קמח שקדים.

רונית (00:52 20.08.2017)

הי,
במה אפשר להמיר את הביצה כדי שיהיה טבעוני? רסק תפוחים אולי? כמה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 20.08.2017)

היי רונית,
הביצה מעניקה גמישות לבצק ומדביקה את החומרים. לא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים כ-2 כפות יוגורט סויה.
אולי אפשר גם רסק תפוחים (1-2 כפות לפי הצורך). לא ניסיתי.
שבוע נפלא 🙂

מינה (15:11 15.04.2017)

היי אפרת,
היכן אני משיגה את קמח האורז?
תודה על התשובה

מתכונים ב-10 דקות (18:27 15.04.2017)

היי מינה,
קמח אורז ניתן להשיג בחניות טבע/אוכל אורגני או בחנויות תבלינים. לפעמים ניתן למצוא גם בסופרים במדפים של מוצרים ללא גלוטן.
אם יש לך מטחנת קפה אפשר לטחון אורז לבן רגיל עד לאבקה.

ענתי מיטב (18:44 21.01.2017)

האם אפשר לעשות רק עם קמח אורז?

מתכונים ב-10 דקות (19:04 21.01.2017)

היי ענתי,
לא ניסיתי אבל לדעתי התוצאה תהיה פחות מוצלחת.
אם יש לך תערובת של קמח ללא גלוטן כמו תמי או “כרגיל” אפשר לשים כוס וחצי במקום קמח קונדיטור וקמח אורז.

ענתי מיטב (19:17 21.01.2017)

תודה אבל לבת שלי מותר רק קמח אורז כך שאני מחפשת מתכון למאפים עם קמח אורז

מתכונים ב-10 דקות (23:19 21.01.2017)

לצערי אין לי מתכון למאפים עם קמח אורז בלבד. יש קמחים נוספים שמותר לה? לדוג’ קורנפלור וכו’?

מור (20:38 24.11.2016)

אפשר לשים כוס וחצי קמח קונדיטור במקום השילוב עם קמח אורז? אין לי..

מתכונים ב-10 דקות (20:41 24.11.2016)

אפשר, פשוט עם קמח אורז המרקם יוצא יותר מוצלח.

אפרת (20:48 16.11.2016)

השתמשתי בקמח רגיל ויצא טעים מאוד יחד עם עוד כף סוכר.
ללא ספק הוראות + כמויות מדוייקות נתת במתכון.

מתכונים ב-10 דקות (22:28 16.11.2016)

תודה אפרת 🙂

chana (12:46 11.11.2016)

היי רציתי לשאול האם אפשר לשים כוס וחצי קמח אורז ואם לא איזה תחליף אפשר לשים במקום קמח קונדיטור?
תודה על המתכונים המעולים!

מתכונים ב-10 דקות (13:11 11.11.2016)

היי,
אני לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח אורז בלבד. אני תמיד מעדיפה לשלב כדי שהתוצאה תצא מוצלחת. איזה קמח אחר יש לך?

chana (14:57 11.11.2016)

קמח טפיוקה. אבל אני חושבת שיש לו אותו מרקם כמו קמח אורז. טוב נראה לי נוותר על זה היום אבל בכל זאת הכנתי את העוגת גבינה שלך, נראה מעווולה!
תודה על התגובות המהירות וכמובן על המתכונים!:)

מתכונים ב-10 דקות (16:02 11.11.2016)

כן, נראה לי שכדאי שתכיני כשיהיה לך קמח ללא גלוטן כדי שייצא מוצלח 🙂
שבת שלום!

chana (19:13 29.10.2016)

היי, המתכון נראה ממש טוב מחכה להכין, רק שאלה בכללי האם אורז מלא שטוחנים נחשב לקמח אורז מלא?

מתכונים ב-10 דקות (20:12 29.10.2016)

נכון, אורז מלא שטוחנים לאבקה הוא קמח אורז מלא.

לילך (17:13 28.10.2016)

היי אפרת 🙂
בהתבסס על ניסיון שלי עם מתכוני עוגיות/עוגות אחרים שלך (כמו עוגיות הטחינה, למשל), שאלה – אם אני מערבבת את החומרים בסדר הפוך (קודם את הנוזלים ואחר כך את הקמח), האם אני יכולה ליצור מהעיסה שתתקבל כדורים ולסדר אותם על נייר אפייה? לא מתחשק לי לרדד בצק…

מתכונים ב-10 דקות (17:18 28.10.2016)

היי לילך,
אני מניחה שאפשר למרות שלדעתי זה יוצא יותר מוצלח עם רידוד וגם יוצאת כמות יותר גדולה.
אם בכל זאת החלטת להכין כדורים, יש לשטח אותם דק לעובי של כחצי ס”מ.
בהצלחה ושבת שלום 🙂

אילה (19:48 27.10.2016)

האם אני יכולה להחליף את הקמח ללבן ולוותר על קמח אורז? ואם כן כמה קמח לבן אני צריכה להשים?
תודה רבה! ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (21:06 27.10.2016)

היי אילה,
אפשר לשים כוס וחצי קמח לבן רגיל.
שבת שלום 🙂

שולי (17:41 27.10.2016)

איזה קמח אפשר להחליף במקום קמח אורז

מתכונים ב-10 דקות (21:05 27.10.2016)

היי שולי,
במקום קמח קונדיטור+קמח אורז אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל אם אין רגישות לגלוטן. אם יש רגישות כדאי שלא לוותר על קמח האורז כי הוא משפר את המרקם. אם יש לך מכונה לטחינת תבלינים או קפה אפשר לטחון אורז לבן רגיל עד לאבקה ולהשתמש בו כקמח אורז.
כמובן שאם יש לך קמח תמי או קמח “כרגיל” אפשר לשים כוס וחצי במקום שני הקמחים.

ענת (16:54 27.10.2016)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הרגיל?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 27.10.2016)

היי ענת,
אני מניחה שאפשר להמיר לקמח מלא רק כדאי לשים כוס ושליש קמח כי הוא סופח יותר נוזלים (במקום כוס קמח קונדיטור+חצי כוס קמח אורז). במידה והתערובת בכל זאת יבשה או מתפוררת יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.