זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 8 דקות
מס’ מנות: 12-15 עוגיות
סוג: חלבי
מצרכים:
4 כפות גדושות ממרח נוטלה (110 ג’)
4 כפות גדושות קמח רגיל (60 ג’)
1 ביצה קטנה (S או M)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-פורשים נייר אפייה על תבנית של התנור.
-מערבבים היטב את כל החומרים יחד. יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים בתבנית במרווחים ומשטחים לעיגולים.
-אופים 8 דקות (ולא יותר!). מוצאים ומצננים לחלוטין (שימו לב: העוגיות יוצאות מהתנור רכות אך מתקשות בחוץ).
*הערה: אם התערובת נוזלית מידי באופן כזה שלא ניתן ליצור כדורים עם הידיים (גם אחרי שהרטבתם את הידיים), אפשר ליצור תלוליות בעזרת כפית. חשוב רק לרווח בניהן כי העוגיות משתטחות באפיה.
ראו גם
תכפילו כמויות יוצה תיפה
היי אפרת,
אפשרעלהכפיל כמויות ואז להשתמש בביצה בגודל L?
נראה לי שכן.
הכנתי עכשיו פעם שלישית
הכפלתי כמובן
הכנתי עם ממרח חרובים בטעם שוקולד (או שוקולד בטעם חרובים, לא זוכרת…) ויצא מוצלח כמו תמיד! תודה רבה
רק למי שחושב להכין עם הממרח הזה, יש לקחת בחשבון שהוא יוצא מתוק ממש אך גם טיפונת מריר.
תודה ברכה
הי אפרת! לפני כשנה הכנתי (הייתי בטוחה שהגבתי, הופתעתי עכשיו כשלא..) אני לא משתמשת בנוטלה (מטעמי כשרות:)) שמתי ממרח עוגיות כרמל ויצא פיצוץ!! עכשיו אני שוב רוצה להכין עם ממרח שוקולד ואגוזי לוז, כמובן אכפיל כמויות לפחות ב 2, כי פעם קודמת אכלתי כמעט הכל לבד…. בלי נדר אעדכן איך יצא…
שבוע טוב,
מחכה לעדכון💜
הכנתי, יצא מושלם!!!! הכפלתי כמויות, ובגלל שלא התחשק לי לגעת בבלילה, עשיתי כדורים עם כף קפיצית של גלידה, לכן יצא ממש גדול, לצערי רק 8… אבל חייבת לפרגן שיצא מוצלח כמו תמיד!!!
מהממת שחזרת לעדכן!
שמחה שיצא טעים🙂
הכנתי יצא מעולה ממליצה להכפיל
לקחתי גלידה והכלתי ביחד מושלם
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אלופה👏👏👏
אין מתכון שלך שלא הצליח לי ואין כמו ההסברים והטיפים שלך‼️
לפני שעה יצאו מהתנור..
וזה מה שנשאר🤗
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת מהממת.
תודה על עוד מתכון פשוטטט וטעים!
אני זוכרת אותך עוד מתחילת דרכך- לא היה לי ספק שתגיעי רחוק.
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לפרגן❤️
הכנתי.. פעם ראשונה ויצא פגזזזז🧨🧨🧨 תודה לך!! מתה על האתר הזה מבלה פה כמעט כל יום.. כל כך כיף לעבוד לפי המתכונים שלך.. כל הכבוד.💪 מה אומרת אולי להוסיף עמוד נגיד במיוחדים כמו מתכונים לחופש .. מתכונים לשעמום..🤗 הרגעים האלה שלא רעבים אבל רוצים משו בקליל.. 😋😋
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יש קטגוריית מתכונים לחופש הגדול באתר(:
האם אפשר במקום ממרח נוטלה לשים שוקולד מריר מומס?
אפשר למרוח גנאש.
היום הכנתי את העוגיות , וקיבלתי מחמאות עליהן, תודה על המתכון הפשוט !
נראה מזמין וטעים!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת
מה יכולה להיות הסיבה שהעוגיות יצאו לי קמחיות? הקפדתי על ההוראות
היי,
יכול להיות שאפית יותר מ-8 דקות או על חום גבוה יותר מ-180 מעלות?
באיזה ממרח שוקולד השתמשת?
נוטלה
אולי תרשמי מידות בגרם ולא בכפות?
יכול להיות ששם הטעות
במתכון מופיעות גם כמויות בגרמים…
דווקא עם נוטלה אמור לצאת מעולה. יכול להיות שזה קשור לאחד הדברים שכתבתי לך, חום וזמן אפייה.
אגב אם התנור שלך חזק אפשר לאפות אפילו קצת פחות- רק עד שהעוגיות לא נוזליות ויש בהן קצת סדקים.
כשמחפשים את המילה נוטלה באתר, המתכון הזה לא מופיע בתוצאות
היי,
בדקתי עכשיו- המתכון מופיע(:
הכנתי והעוגיות יצאו לי דחוסות למה??
היי,
האם דייקת בכמויות? הקפדת לאפות על 180 מעלות למשך לא יותר מ-8 דקות?
שמתי במקום נוטלה ממרח פסק זמן
יצא מעולה!!
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה שחזרת לשתף🌺
היי,
הכנתי את העוגיות והן יצאו מדהימות כל מי שטעם אהב 🙂
אבל רציתי לשאול,כמה קלוריות שווה עוגיה אחת?
היי נועה,
שמחה ממש שאהבתם את המתכון!
הערך הקלורי תלוי בגודל העוגיות שמכינים: אם יוצא 12 עוגיות- כל עוגייה= 68 קלוריות.
אפשר להשתמש רק עם חלבון ביצה?
לא ניסיתי אבל מניחה שאפשר(:
עירבבתי שחר ונוטלה
ויצא נדיר
נראה טעים 🙂
תודה מיטל
אני בדיאטה לא התאפקתי
אכלתי 2 עוגיות ♥️
מבינה אותך 😄
אם אני רוצה לעשות עם ממרח פסק זמן, ביצה L וקמח מלא 70/80 אחוז, לשנות משהו בכמויות?
וכדאי לעשות כמות כפולה או קודם לנסות קצת?
היי שילת 😃ניתן להחליף את סוג הקמח ללא בעיה וגם את השוקולד.
ותוכלי להכין מההתחלה כמות כפולה .
תודה רבה! הכנתי בתבנית סיליקון של לבבות וחלק במנג’טים קטנים, בהתחלה יצא קצת כמו סופלה שזה נחמד…ואז החזרתי לעוד קצת זמן בתנור ויצא ממש טעים:)
תודה רבה רבה!
שמחה לשמוע שילת😘 תודה שחזרת לעדכן.
שלום, אפשר גם עם קמח מלא? עדיף 70/80/100 אחוז?
*חושבת להכין עם ממרח שוקולד כלשהו אם זה משנה…
היי שילת, אפשר 🙂
תודה רבה מתכון מעולה!!! הכנתי המון פעמים…
אני עושה כמות כפולה ומשלבת 4 כפות ממרח שוקולד ו 4 כפות ממרח חלבה. הטעם משתדרג מאוד!!! מומלץ ביותר!!! (וגם מומלץ להכין כמות כפולה…)
נשמע מעולה בת שבע 🙂
תודה רבה לך!
שבת שלום❤️
אפשר במקום נוטלה לשים ממרח חלבה?
בטח אין בעיה, יוצא מעולה 🙂
הלכתי בדיוק לפי המתכון והעוגיות יצאו ממש שטוחות ונדבקו לתחתית
מה עשיתי לא בסדר בשלבים?
שמתי עם כף בצורה של עיגול
זה בסדר שהעוגיות משתטחות במהלך האפיה.
זה יכול לקרות אם הבצק היה רך מידי או חם (מחום הידיים).
אפשר פעם הבאה להכניס את הבצק למקרר כחצי שעה לפני האפיה כדי שיהיה יציב יותר.
עוגיות מעולות! יצא בול! השתמשתי בביצה L ובכף גדולה. שמתי שעון ל 8 דקות ויצאו עוגיות אליפות. תודה
תודה יפעת, שמחה שיצא טעים 💜
אני יכולה לעשות את המתכון הזה גם עם ממרח שוקלד השחר?
כן בטח.
אם יש לי רק ביצה L, אפשר פשוט להוסיף עוד קצת ממרח וקמח?
כן. לא הרבה.
יצאו לי רק 8 עוגיות,איך יכול להיות?.והן היו ממש טעימות חח חבל
היי הילה,
אולי הכנת אותן יותר גדולות 🙂
האם צריכים להמיס את הממרח נוטלה? כי זה יוצא גוש אחד קשיח
אין צורך להמיס. יש לערבב קודם עם הביצה ואז להוסיף את הקמח.
הכנתי אתמול יצאו מעולות!
פשוט כל מתכון שלך יוצא מעולה זה מדהים.
כבר נגמרו והיום מכינה עוד מהם!
❤💪
שמחה לשמוע!
תודה ירדן ❤️
היי אפרת
מה זה קרם נוטלה?
קרם נוטלה זה קרם שמורכב משמנת מתוקה (או קצפת צמחית) מוקצפת עם ממרח נוטלה.
עשיתי בדיוק לפי מה שרשום. הבצק יצא רחוק מלהיות נוזלי.
והעוגיות לא נפתחו באפייה. מה אני צריכה לעשות אחרת כדי שהן יתרחבו באפייה?
כנראה שהממרח שהשתמשת בו היה מאוד מוצק. אפשר פעם הבאה להשתמש בביצה גדולה או לשים פחות קמח (כ-3 כפות מלאות).
תודה רבה. אנסה שוב. מה שכן הן טעימות מאוד.
אחלה של עוגיות!
הוספתי קצת פצפוצי שוקולד לבן ושדרג פלאים! תודה רבה על כל המתקונים הנפלאים 🙂
מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף!
יצא פצצה אחד הטעימים
שמחה לשמוע 🙂
תודה ליזה ושנה טובה 🌺
היי.. העוגיות נוזליות מבפנים ורכות.. מה לעשות? זה בסדר והם יתקשו או שעשיתי משהו לא בסדר??
חיממת את התנור מראש? כמה זמן מראש?
כמה זמן אפית ב180 מעלות?
אפשר לעשות עם ממרח שוקולד לבן?
לא יודעת ,לא ניסיתי.
אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
היי,
האם ניתן השתמש בקמח כוסמין מלא ? זה כרגע מה שיש…
והאם ניתן להכין יום קודם לכן? בלי שהטעם יפגם
תודה
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
עדיף להכין באותו יום. אני חושבת שיום אחרי זה מאבד קצת מהפריכות.
אפשר לשים נייר כסף במקום נייר אפיה?
היי,
נייר האפיה מונע הדבקות לתבנית. נייר כסף פחות יעיל למטרה זו.
תחליף לנייר אפייה הוא שימון ולאחר מכן לקמח את התבנית
היי
האם לדעתך המתכון יעבוד אם מחליפים את הנוטלה בלוטוס כך שיצאו עוגיות לוטוס?
היי הדר,
בתגובות מישהי (יסמין) דיווחה שהכינה עם לוטוס ויצא טעים.
גם כעושים כדורים קטנים ושמים אותם במרווחים אחד מהשני הכדורים נדבקים כחד לשני בזמן האפייה מה אפשר לעשות שהכדורים לא ידבקו אחד לשני באפייה?
היי מיתר,
אני מניחה שהעוגיות מתפשטות בתנור ונדבקות אחת לשניה?
אפשר להכניס למקפיא את הבצק למשך 15-20 דקות לפני שיוצרים כדורים ויש לעשות רווחים גדולים יותר בין כל כדור.
וואוווו מדהים!!!
לשלש כמויות מראש…
נראה מעולה!
תודה רותם.
אוף אני מתה להכין אותן כרגע, אבל אין לי נייר אפייה. מה עושים?
בלי נייר אפיה הן עלולות להדבק לתבנית. אפשר לנסות לשמן בנדיבות את התבנית.
גם אני חולה ומתה ומשתגעת- באמא’שלי להכין וגם לי אין…
עוגיות מושלמות מקווה שאת יותר
מסכים איתך דנון העוגיות יצאו מוש הילדים שלי אהבו מאוד!
מושלם!
זה עובד גם עם ממרח ריבת חלב?
או ממרח חלווה?
נראה מעולה!
לא ניסיתי עם ממרחים אחרים. מעניין לנסות 🙂
היי אפרת.
את חושבת שניתן להשתמש בממרח חרובים?
יכול להיות מעניין לנסות 🙂
האם יש תחליף לביצה?
לצערי אני לא חושבת שזה יעבוד בלי ביצה.
יצא טעים בטירוף! זה כמו מין עוגה קטנה. מדהים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים
מוש
שמחה שאהבת 🙂
וואו יצא מדהים פשוט מושלם !
אני והאחייניות שלי מכינות את העוגיות הללו כל שישי מחדש !! מתכון מעולה ונפלא, מעולה וקל להכנה עם ילדים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
שלום רב
עכשיו יש לי גו׳ב חדש כל פעם שאני באה לנכדות מכינים את העוגיות וכמובן שהן עושות זאת לבד
וניתנות בכיף
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה יפה והמשך יום מקסים
אולי אוכל להוסיף קורנפלור או קמח לשוקולד המומס וזה יהפוך אותו ליותר ממרחי כזה וככה הוא יעבוד כמו ממרח השוקולד?
היי דניאלה,
לא בטוחה כי בממרח שוקולד יש מרכיבים נוספים כמו שומנים וכו’ שגם תורמים למרקם.
אני ממליצה לנסות להכין את המתכון הזה עם 50 גרם שוקולד מריר במקום ממרח שוקולד- עוגיות שוקולד השחר.
רק רציתי להגיד שיצא ממש טעים עוגה בפנים וקשה בחוץ כמו עוגה אישית כזה
שמתי השחר במקום נוטלה
היי האם אפשר להשתמש השוקולד מומס?
ואם כן מה הכמות?
היי דניאלה,
לדעתי זה לא ייצא אותו הדבר מאחר וממרח השוקולד בעל מרקם אחר.
שבוע טוב 🙂
נזכרתי שבעלי יוצא מחר ליום מילואים ורציתי לפנק אותו בקצת עוגיות תוצרת בית. זכרתי שפעם שמעתי על עוגיות עם 3 מרכיבים. הגעתי למתכון הזה, הכנתי עם ממרח שוקולד פרה, הוספתי שברי שוקולד מריר- ויצאו מעולה!
אמנם שמנמנות ורכות, ולא דקות ופריכות. אבל עוגיות שוקולד זה טעים בכל צורה 🙂
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ריקי ויום מקסים
לאפרת השפית
עוגת מאפינס נוטלה נראית מגרה מאוד
אני רוצה להכין אותה אבל אין לי נוטלה
במה אני מחליפה את זה
תודה
היי אסתר,
לדעתי אפשר להמיר בכל ממרח שוקולד אחר כמו השחר וכו’.
המשך יום מקסים 🙂
היי אם אין לי ביצה קטנה אלא רק במידה m או l במה זה שונה מבחינת כמות המרכיבים ?
היי ליטל,
שימי ביצה M ואם במקרה התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קצת קמח.
היי…מתכון קליל אבל היה לי מאוד קשה להניח את העוגיות על נייר האפייה כי זה היה בצקי,קשה לעיצוב וגם העוגיות יצאו לי רכות ושמנות…מה לא עשיתי טוב?
היי ליטל,
הבצק יצא דביק?
לגבי מרקם העוגיות לאחר אפיה- שיטחת את העוגיות לפני האפיה? זה חשוב כדי שהעוגיות ייצאו דקות ופריכות.
אגב השתמשת בקמח רגיל (לא בקמח תופח נכון?)
הבצק יצא דביק
לא שיטחתי כי לא הצלחתי
השתמשתי בקמח רגיל..
וגם לא יצא טעם של נוטלה …
יצא כמו דובשנית המרקם…
לא יודעת מה עשיתי לא בסדר.
עוגיות המייפל והבצק פריך יצאו נפלאות❤
אם הבצק יצא דביק יכול להיות שממרח הנוטלה היה דליל/נוזלי או שהשתמשת בביצה שהיא קצת גדולה.
בכל מקרה פעם הבאה אפשר להרטיב את הידיים ולשטח את העוגיות וכך הבצק לא יידבק לידיים. כך זה ייצא דק ופריך ויותר בטעם של נוטלה.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
היי תודה על המענה
הנוטלה הייתה ממש סמיכה והביצה הייתה מידה m עשיתי בדיוק ע״פ ההוראות וזה לא צלח:) תודה רבה בכל אופן ויש לך אתר מעולה!
יצא טעים ופריך☺
שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
להכפיל כמויות !!!
טעימות בטירוףףףף❤️
תודה בר, שמחה שאהבת 🙂
העוגיות יצאו טעימות תודה על המתכון
תודה נעמי, שמחה שאהבת 🙂
האם אפשר במקום קמח קורנפלור
היי בתיה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
אם תחליטי לנסות, אשמח אם תחזרי לעדכן.
הי!
אולי אפשר גם מחומר זמין יותר מנוטלה?
תודה רבה!
אל תעני!
הסתכלתי כרגיל באיחור על השאלות וקיבלתי תשובות. אלא אם יש לך רעיונות חדשים.
תודה!
היי דבי,
אני כבר לא זוכרת מה רשום בתגובות אבל כעקרון אפשר להכין מכל ממרח שוקולד אחר או ממרח אחר מתוק שיש לך.
בס”ד.
יואו את פשוט אלופה!
תבורכי על המתכונים הנפלאים, על הטיפים וההארות שלך ועל הסבלנות בתשובותייך ויבורכו ידייך!
גם הפעם, מלאת חששות אפיתי את העוגיות ללא שום ניסיון קודם באפייה!
בדיוק כמו שאמרת היה רך מאוד בהתחלה ולאחר כמה דקות התקשו!
תודה לך!!
תודה מיכל!
המשך יום מקסים 🙂
העוגיות יצאו טעימות ושוב פעם חשוב לאפות רק 8 דקות
הגודל של הביצה שלי היא L זה בסדר ?
היי אורטל,
אפשר להשתמש בביצה גדולה אבל אם במקרה התערובת יוצאת דלילה יש להוסיף כף נוטלה וכף קמח בנוסף למה שרשום.
היי, הכנתי עם ביצה XL לא ראיתי את התגובות שצריך להוסיף עוד קמח ועוד נוטלה, את חושבת שהם לא יצאו מוצלחות?
הם די רכות כרגע… כמו שכתבת.
רציתי לדעת גם כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר יהיה לאכול אותן ועד שיתקשו?
תודה
היי מורן,
הן כבר אפויות? כעקרון צריך להניח להן להתקרר לגמרי ורק אז הן מתקשות. זה אמור לקחת בסביבות 10-15 דקות פחות או יותר.
תודה על התגובה
אבל לא יודעת למנהג לא התקשו לי, הם עדיין מרגישות רכות מידע בפנים שאוכלים… מוזר
היי מורן,
זה כנראה בגלל שהיו יותר מידי נוזלים בתערובת (בגלל גודל הביצה).
פעם הבאה נסי עם ביצה קטנה או שתוסיפי קמח ונוטלה.
האם אפשר להחליף את שוקולד הנוטלה בשוקולד השחר?
כן אפשר.
האם אפשר להכין גם עם ממרח אחר, לדוגמא ממרח לוטוס?
ומה עם חמאת בוטנים מתוקה?
היי אילה,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
לגבי חמאה בוטנים- יש מתכון לעוגיות חמאת בוטנים גם מ-3 מצרכים.
היי, ממש רוצה להכין! ניתן להוסיף לתוך העוגיות קצת שוקולד נוטלה לפני האפייה, כדי שאוציא אותם יהיה הפתעה בפנים?
היי לי,
יכול להיות, לא ניסיתי 🙂
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס כדי להעשיר את הטעם.
היי קודם כל האתר שלך מהמם!! והאם אפשר להחליף את הקמח בקמח תופח
תודה רועי 🙂
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שעם קמח תופח יכול להיות שהעוגיות יתפחו ויהיו רכות מעט מבפנים.
יום נפלא!
היי, אפרת,
הכנתי את עוגיות הנוטלה פעמים אחדות והן נהדרות.
אם ארצה להחליף את הקמח בקמח מצות, האם מספיקות 3 כפות מלאות?
תודה
היי יהודית,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שמאחר וקמח מצות סופח יותר נוזלים אז 2-3 כפות בהחלט יספיקו.
חג שמח 🙂
תודה על תשובה מהירה,
חג שמח גם לך.
ממש קלות וטובות!!!
מתכון טוב!
ממליצה לעקוב בדיוק אחרי הכמויות ואני אישית ישר הכפלתי כמויות (:
לא צריך להתאמץ עם הצורה, העוגיות מתפשטות בתנור ומשטחות לעוגייה עגולה – כנראה בגלל המרקם.
תודה על מתכון קל ומוצלח גם למישהי כמוני שלא בדיוק אלופה באפייה….
מעין
תודה מעין 🙂
האם אפשר לשים בתבנית של מאפינס?
היי,
תבנית מאפינס פחות מתאימה. עדיף להניח ישר על נייר אפיה.
אם אני משתמשת בביתה L להוסיף עוד קמח ונוטלה ?
ביצה *
כן, לדעתי את תצטרכי להוסיף עוד לפחות כף קמח וכף נוטלה.
עם קמח קוקוס יוצא נהדר
יש להשתמש בכף קמח ואם צריך אפשר להוסיף עוד טיפה קמח ועוד ביצה לפי העין
נשמע מעולה, תודה שיר 🙂
טיפ קטן,המרקם יצא לי גליל אז העברתי אותו מהכפית לתבנית ביזרת האצבע ןאז שיטחתי עם מזלג שטבלתי במים כל כמה עוגיות…בנוסף הוספתי מעט אבקת אפיה
תודה על הטיפ רותי 🙂
היי,
רציתי לשאול האם אפשר להכין עם ממרח ריבת חלב במקום שוקולד?
היי מעין,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון 😉
יצא מושלם !!! הכנתי תעוגיות נוטלה וחמאת בוטנים ממש טעים
תודה לך 🙂
תודה מעיין, שמחה לשמוע!
אדיר! פשוט קל להכנה וטעים!
בתור מי שאין לה רקע לאפייה ובישול, האתר מציל אותי כל פעם מחדש.
תודה (!) על המתכונים הנהדרים.
תודה מיכל! שמחה מאוד לשמוע 🙂
הכנה כל כך מהירה, ותוצאה – מדהימה.
בכל פעם מתפלאים לשמוע שמדובר רק ב-3 מרכיבים.
תודה!
תודה רוני! איזה כיף לשמוע 🙂
עוגיות טעימות וממכרות באמת בכלום עבודה. הילדים הכינו לבד ואני רק הכנסתי לתנור. תודה רבה.
תודה רוזי, שמחה שנהנתם 🙂
יש את זה ביותר יבש ממדבר סהרה? פשוט חוצפה מרגיש שאכלתי חול
עוגיות חנק וסבתא!
היי ירין,
זה מתכון פשוט וטעים.
אולי הכנת את זה בצורה לא נכונה ואולי זה פשוט לא לטעמך.
היי
האם זה יעבוד בלי הביצה?
תודה!
היי אורנה,
לא ניסיתי אבל לדעתי יהיה צורך להוסיף לזה 2-3 כפות שמן והייתי מוסיפה גם רבע כפית אבקת אפיה.
כדאי גם להכניס את העוגיות למקרר להתייצבות של כ-10 דקות ורק אז לאפותן (אחרת יש סיכוי שימסו בזמן האפיה כי הן שמנוניות).
בהצלחה ואם תנסי אשמח לעדכון 😉
יצאו טעימות מאד, גם עם ממרח קקאו. תודה !!!
שמחה לשמוע מירב 🙂
יצאו מעולות!! מתוקות בדיוק במידה הנכונה! והכי פשוטות להכנה שיש. עקבתי אחר ההוראות במדויק וגם התגובות של כולם עזרו מכיוון שהביצה שברשותי הייתה גדולה יחסית אז לא השתמשתי בכולה והבצק אכן היה דביק אז בעזרת כף עשיתי עיגולים, הם השתטחו עם חום התנור ויצאו עוגיות טעימות מאוד ורכות מבפנים וקריספיות בחוץ. תודה רבה על המתכון וההסברים
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לשתף ושבוע נפלא:)
האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
תודה רבה
אפשר אבל קח בחשבון שקמח תופח יגרום לעוגיות לתפוח, זאת אומרת שהעוגיות יהיה במרקם מעט רך במפנים בכל מקרה (גם אם תשטח אותן).
שלום
רציתי לדעת אם אפשר לעשות באיזה צורות שרוצים
אני חשבתי לעשות חלק עיגולים בלי שיטוח
האם זה אפשרי?
אשמח ל תשובה מהירה
תודה
הי משה,
זה תלוי במרקם העוגיות שיוצא לך. לעיתים המרקם יוצא דליל יותר (בדר”כ שהממרח נוזלי או שמשתמשים בביצה גדולה) ולעיתים מוצק יותר (אם מרקם הממרח קשה ומשתמשים בביצה קטנה).
אם המרקם יוצא מוצק ונוח לעבודה אז קל יותר לעצב צורות והעוגיות נשארות יותר יציבות גם אחרי אפיה. לעומת זאת, כשהמרקם רך ודלילי יותר העוגיות משתטחות לבד במהלך האפיה.
בנוסף, ככל והעוגיות עבות מידי מבפנים הן יהיו רכות ומבחוץ פריכות וככל והעוגיות דקות אז גם מבפנים הן יותר פריכות. תלוי בטעם האישי 🙂
פשוט מדהים
שמחה שאהבת 🙂
היי,
איזה גוף חימום לשים?
היי יעל,
הרגיל – עליון ותחתון.
שבת שלום 🙂
יאמי!!
הכנתי עם ממרח לוטוס (נגמר הנוטלה) והן יצאו מעולות!! כ”כ רכות ולא מתוקות מדי.
תודה.
מעולה! תודה שחזרת לעדכן 🙂
תודה.אגב הרבה יותר טעים עם חלבה
הכנתי 2 נגלות עם שוקלד .יצא מעולה.רציתי להוסיף בנגלה הבאה אגוזים
כמה אגוזים להוסיף לכמות שלמעלה במתכון שלך?
הי שרית,
בתור התחלה הייתי שמה כף אגוזים קצוצים דק. אם לאחר שהוספת תראי שהתערובת מספיק יציבה ולא מתפוררת, תוכלי להוסיף כף נוספת.
חבל.עם חלבה יצא פיצוץ
אפשר עם סורופ מיפל או ממרח תמרים?
הי שרית,
ממרחים כמו נוטלה, השחר, חלבה, לוטוס וכו’ מכילים בתוכם שומן שאני מאמינה שתורם למרקם העוגיות.
אני באמת לא יודעת להגיד איך זה ייצא עם ממרח תמרים או מייפל שלא מכילים שומן בדר”כ. במקרה הזה אני חושבת שעד שלא מנסים לא יודעים 🙂
מותר במקום שוקולד השחר העולה שוקולד נוטלה
כן, אין סיבה שלא 🙂
הכנתי עם נוטלה ויצא מעולה!!! ואז ניסיתי עם ממרח לוטוס ויצא גם מושלם 🙂 מומלץ מאוד!
היי גל,
רעיון מעולה, תודה על השיתוף 🙂
מומלץ מאוד להוסיף אגוזים ושבבי שוקולד לבן.
מקפיץ את הרמה של העוגיות!
תודה על הטיפ יובל 🙂
הכנתי , ויצא ממש טעים !
הכנתי בצורות לב , לקחתי שקית זילוף (אפשר גם שקית ולזגור את הקצה )
והתחלתי להכין
מתכון ממש מעולה !!!
רעיון מעולה!
תודה סבינה 🙂
האם אפשר לערבב עם מיקסר ?
היי נועה,
כדי שהעיסה לא תצא נוזלית מידי אז עדיף לערבב ידנית בעזרת כף.
וואו יצא מושלם תודה
אני שמחה שאהבת מאי 😉
שבת שלום!
הכנתי ויצא מדהים תודה על מתכון כל כך קל וטעים
עוגיות מצוינות!
הכנתי אותן עם שוקולד שחר פרווה, כי הבן שלי אלרגי לחלב.
אם זה יצא כל כך מדהים, אני לא מסוגלת לתאר איך זה עם נוטלה!
היי שירה,
אני שמחה לשמוע שיצא טעים ושנהנתם!
העוגיות יצאו מצוינות! תודה על עוד מתכון טעים וקל 🙂
הי אלומה, איזה כיף לשמוע!
תודה לך על כל העדכונים 🙂
היי, לדעתי עשיתי לפי ההוראות והעוגיות לא יצאו פריכות אלא רכות…. מה יכולה להיות הסיבה? אולי כן להשאיר יותר זמן בתנור ?
הי,
העוגיות אמורות לצאת רכות מהתנור אך להתקשות לאחר צינון בחוץ.
אם זה לא קרה זה יכול להיות מכמה סיבות:
*שימוש בקמח תופח במקום קמח לבן רגיל.
*העוגיות היו עבות מידי.
*העוגיות היו פחות זמן בתנור (יכול להיות שבאמת הקפדת על הזמנים אך מאחר ומדובר בתנור חלש יחסית אז היה צריך להשאיר את העוגיות יותר זמן).
לא נורא, בניסיון הבא העוגיות ייצאו כמו שצריך 😉
שבוע נפלא!
וואו את עונה ממש מהר מוכשרת, וגם העוגיות שלך:)
תודה! המשך ערב נפלא 🙂
יששש מוכנות ונחשי מה? יצא לי 24 עוגיות כי עשיתי אותם בינוניים כאלה מגניבב
מעולה! איזה כיף 😉
כבר עשיתי את העוגיות פעם אחת ויצא מצויין!!
בחוץ קשה בפנים רך ונוזל מעט שוקולד פשוט טעים!!
עכשיו עשיתי שוב, העוגיות בתנור!:) מקווה שיצא טעים כמו בפעם הקודמת, כל הכבוד על החשיבה של המתכון פשוט מצויין!!
תודה שירז 🙂
ניסיתי אותן בפעם הראשונה ולא יודעת למה שהתחלתי להכין את הכדורים התערובת נדבקה לי ליידים ובקושי הצלחתי לשים אותה במגש וגם לא הצלחתי לעשות צורה
(התערובת מימית מידי)
בפעם הבאה שאני ינסה אותן יש לכם אולי טיפ להציע לי שאני יוכל לעבוד עם התערובת?
הי דורין,
זה יכול לקרות אם משתמשים בביצה גדולה או בממרח נוטלה יחסית נוזלי ודליל.
אפשר בפעם הבאה להוסיף עוד כפית קמח לתערובת כדי שהיא תהיה פחות דביקה ויותר נוחה לעבודה.
ניסתי את העוגיות בפעם הראשונה ושהתחלתי לעשות את הכדורים הם נדבקו לי ליידיים ובקושי הצלחתי לשים אותם על המגש כי התערובת מימית מידי
מה אני יעשה בפעם הבאה שאני ינסה אותן כדי שיהיו לי יותר נוחות להכנת הצורה?
היי
העוגיות באמת יצאו מאוד טעימות והן גם ממש פשוטות להכנה!
אבל – הבצק באמת לא יצא לי כמו משהו שאפשר לעבוד איתו ולעשות ממנו עיגולים – גם לא כשקימחתי את הידיים. זה קצת מבאס כי רציתי לתת לבת הקטנה שלי לעשות חלק וזה פשוט לא היה אפשרי. יש הצעות לשיפור?
כמובן, נחטפו בשניות….
הי יעל,
אני מניחה שזה קשור במרקם של הנוטלה. ככל שממרח הנוטלה יותר יבש ומוצק כך הבצק יהיה יבש יותר ונוח יותר לעבודה. כמובן שחשוב להשתמש בביצה קטנה כי בביצה גדולה יש יותר נוזלים שמרטיבים את הבצק והופכים אותו לדביק יותר, כזה שפחות נוח לעבודה.
הכנתי את העוגיות הם יצאו טעימות מאוד אבל גם יבשות קצת הם אמורות להיות יבשות?
הי,
אולי ממש מעט אבל לא לגמרי יבשות.
העוגיות יצאו מעולות!
עשיתי למפגש עם חברים וכולם התלהבו 🙂
תודה!
הי לי, שמחה לשמוע 😉
תודה ויום נפלא!
תודה רבה על המתכון!
רק חייבת לציין שהעיסה לא מאפשרת להפוך לכדורים בעזרת הידיים, זה רק לשים עם הכף על התבנית… מאוד דביק ונוזלי.. נראה איך ייצא(:
בשמחה! מחכה לשמוע איך יצא 😉
יצא סופ הכנתי לאחים שלי ולאבא ואמא הם טרפו הכול חחחח אין אתם האתר הכי טוב למתכוים גם נער כמוני יכול להכין
שמחה לשמוע,
תמשיך להכין מתכונים ולעדכן אותנו 🙂
האם אפיה בטורבו או לא בטורבו?
הי שירי,
אפיה בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה). אין צורך לאפות בטורבו.
עוגיות מעלפות!!!! תודה על מתכון כל כך פשוט וקל.
בשמחה 🙂
ממש ציפיתי לעוגיות כיפיות וטעימות- יצא מזעזע. רכות וכבדות. עשיתי הכל לפי ההנחיות (הסתכלתי גם בתגובות של אחרים וההנחיות שלכם אליהם כדי לוודא שאני לא חוזרת על טעויות של אחרים). העניין הוא- שיש לי קצת מושג ונסיון באפייה ועדיין הקפדתי ללכת לפי המתכון ולא “לשחק”.
התבאסתי ממש…
הי יפעת,
אם קראת את כל התגובות היית אמורה לדעת שהעוגיות לא אמורות לצאת רכות וכבדות כפי שאת מתארת. כנראה שלמרות שהקפדת על ההוראות משהו בכל זאת לא נעשה נכון (שאגב זה יכול להיות גם סוג התנור).
צר לי שהתאכזבת.
לכל מי שחוששת להכין אותם עם קמח תופח. אז אל חשש ! זה יוצא מצויין גם בלי קמח רגיל.
תודה על השיתוף נטלי 😉
היי! עוגיות קלות להכנה, וטעימות להפליא! בעלי והילד אהבו מאוד.. למרות שהכנתי אותם עם קמח תופח. וחששתי מזה, אך התוצאה היתה בדיוק כמו שרציתי . פריכות ולא רכות מידי.. תודה רבה על מתכון מנצח..
יצא לי טעים מאוד ….. לא נשרפו לי .. כמו פעם שעברה . עמדתי על הזמנים .
תודה רבה רבה !!!
הי הדס, בשמחה רבה ותודה שחזרת לעדכן!
יצא וואאאאווווו פשוט מדהים כל טעים שזה משהו מדהיםםם ככה פשוט ככה טעים.
מתכון מעולה!
העוגיות מאוד טעימות גמרתי את כולם תוך שעה מרוב שזה טעים
תודה גילי 🙂
ראיתי את המתכון הזה בפייסבוק . אבל הוא עם קמח תופח . הלכתי קניתי במיוחד קמח תופח .. הבלילה יצאה לי יפה .. הממרח שהיה לי הוא ממרח שוקולד קקאו .
אחרי עשר דקות הרגשתי שהן רכות מידי, כאילו לא מוכנות , ולא נפרדות בקלות מנייר האפייה והשארתי אותן 20 דקות והיה לזה ריח שרוף והטעם טעם מר ..
לא הצליח לי : גם בגלל שנשרף לי (כתבת בול 8 דקות !!! מגיע לי !!!)
ואולי גם כי הממרח שלי הוא ממרח שוקולד קקאו וקקאו ידוע כמר ..
בכל אופן – לא יצא לי טוב ..
לא הצלחתי
אבל מבטיחה לנסות שוב !!
זה לא הצליח בגלל הקמח התופח. במקום שהעוגיות יצאו פריכות הן יוצאות במרקם עוגתי, יותר רכות.
נסי פעם הבאה עם קמח רגיל וזה יצליח לך 🙂
יש לי רעיון .. אולי אפשר לשים את הבלילה בשקית זילוף ואז לזלף צורת עיגול ?
אפשרי ?
נשמע רעיון מעולה.
את יכולה לנסות, רק תקפידי שהעוגיות לא תצאנה עבות מידי לפני האפייה (זה יכול לפגוע אח”כ בפריכות).
אשמח לקבל עדכון איך יצא 🙂
אני רוצה להבין , ברגע שהבלילה מוכנה , אני לוקחת בכף את הבלילה ומניחה צורת עיגול כדור על גבי נייר האפייה ? ואז הכדור העגול אמור להשתטח להתרחב בתנור בזמן אפייתו ?
הי הדס, מומלץ ליצור כדורים בעזרת הידיים ולשטח אותם מעט לצורת עוגיות עגולות.
בזמן האפיה העוגיות ממשיכות להתרחב.
האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן ?
היי ליאת, לא ניסיתי.
אם תנסי, אשמח לעדכון 🙂
העוגיות נוטלה הכי טעימות בעולם!!!!!!!!!!!
אי אפשר להפסיק לאכול,
ממליצה מכול הלבבבבב
תודה אגם! שבת שלום 🙂
הכנתייי ויצא מעולה הוספתי לעיסה שבבי שוקולד לבן פשוט מעדן…מתכון מנצח
רעיון מצוין, תודה לילוש 🙂
זה נשמע מוזר עם 3 מרכיבים לעשות עוגיות אני אנסה מקווה שיצליח:)
טוב זה כל כך טעים ופשוט להפליא! הן לא יצאו מתוקות מידי ככה ששתי עוגיות עם כוס חלב חם בא בול במקום 🙂
איזה כיף לשמוע, תודה ליאת 🙂
טוב תודה;)
ואגב עשיתי אם קמח תופח את המאפינס ויצא מצויין 😉
היי, נשמע מצויין אבל יש לי שתי שאלות
שאלה ראשונה- אפשר בכל זאת להכין את זה אם קמח תופח?
שאלה שנייה- לי הרבה יותר קל לערבב אם מיקסר ככה עשיתי אם המאפינס שוקולד שלכם אז אפשר במיקסר..?
היי אישי, שמחה שאהבת את המאפינס 🙂
לגבי המתכון הזה – עדיף שלא להכין את זה עם קמח תופח כי זה יפגע בפריכות של העוגייה והיא תצא במרקם ספוגי רך.
וכן, אפשר לערבב עם מיקסר אבל לא יותר מידי, ערבוב קצר ומהיר.
קלות ביותר להכנה ומעולות כל הכבוד על המתכון אהבתי ❤
תודה תיקי!
ניסיתי עוד פעם כמו שאמרת, יצא יותר טוב, לא דביק ולא דליל אבל עדיין לא קיבל את הצורה המכוספסת היפה.. נראה חלק מוזר ומשעמם 🙁
היי ספיר, אם את מתכוונת לדוגמא במרכז העוגייה, זה נעשה בעזרת מזלג. לאחר שאת יוצרת עיגול ומשטחת אותו, תלחצי מעט עם מזלג על העוגייה משני הכיוונים- בצורה אופקית ואנכית (במתכון של עוגיות חמאת בוטנים רואים יותר טוב את הדוגמא- https://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D/).
בואי נסכם שבפעם הבאה שאת מכינה, יוצאות לך עוגיות מושלמות 🙂
עשיתי כבר 4 פעמים בעזרת המתכון אבל לא יצא לי כמו בתמונה.. העיסה נדבקת גם לידיים וגם לכפית ולא מובן למה.. יכול להיות בגלל שעירבבתי עם מיקסר?
היי ספיר, ערבוב עם מיקסר מדלל את העיסה לכן בפעם הבאה מומלץ שתערבבי בעזרת כף. העיסה אמורה להיות מעט דביקה אך כזאת שעדיין אפשר לעבוד איתה. אם היא יוצאת דלילה מידי- תוסיפי מעט קמח לעיסה. אם היא יוצאת דביקה מידי- תקמחי את הידיים ואז תעבדי איתה. בהצלחה בפעם הבאה 🙂
האם ניתן להחליף את הנוטלה בקרם נוגט?
היי חן, לא צריכה להיות שום בעיה להחליף בקרם נוגט.
וואו! מדהים הם יצאו מדהימות שילבתי נוטלה ושחר כי נגמר לי הנוטלה ויצא מדהים כמה זמן צריך לחכות אחרי התנור
היי שקד, שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
ברגע שהעוגיות מתקררות הן מוכנות לאכילה (5-10 דקות לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור).
היי. ניסתי עם חמאת בוטנים לבד וחמאת בוטנים עם שוקולד צ׳יפס. יצא טעים!
תודה
היי מיטל, נשמע מצוין, תודה ששיתפת אותנו 🙂
אפשר להשתמש בממרח לוטוס במקום שוקולד?
היי לורן, זה אמור לעבוד גם עם ממרח לוטוס אך לא ניסינו כך שאני לא יכולה לומר לך בוודאות. במידה ותנסי נשמח אם תשתפי אותנו בתוצאה 🙂
ביצה בגודל L תהיה טובה בשביל המתכון הזה?
היי אפי, אני חושבת שזה יהיה בסדר. במידה והעיסה ממש דלילה (קשה לי להאמין שזה יקרה)- ניתן להוסיף עוד כפית נוטלה וכפית קמח. בהצלחה ויום נפלא 🙂
האם צריך לעשות מרחק הפרדה בין העוגיות בתבנית? הן מתרחבות?
תודה
היי לילי, העוגיות מתרחבות מעט לכן מספיק לעשות רווח קטן בין העוגיות.
בסוף ניסיתי עם טחינה גולמית וקמח תופח ‘מתי סוכר וניל וקצת מים כי הבלילה התקשתה ויצא ממש מעדן תנסו
היי ג’ני, איזה יופי! תודה ששיתפת אותנו, אנחנו בהחלט ננסה:)
אפשר עם טחינה גולמית?
היי ג’ני, המרקם של הטחינה שונה מממרח הנוטלה לכן לא נראה לי שזה יעבוד.
אפשר עם קמח תופח?
היי טל, לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגיות וייתכן שהמרקם לא ייצא פריך אלא יותר רך.
הכנתי ויצא ממש ממש טעים באמת מתכון נורא פשוט !!!
מתכון מעולה!!! מעט מצרכים קל וטעים
תודה!!!
הרגע הכנתי את העוגיות, הן יצאו סבבה, נורא מתוקות… יש מצב שפעם הבאה שאכין אני אוריד מהכמות של השוקולד. תודה רבה על הרעיון 🙂
הכנתי עם אחותי יצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה
מעולה. חוסל ברגע
העיסה נדבקת לידים? איך מניחים את זה על המגש?
היי הילה, בעזרת כף/ כפית
לאט לאט אני מכינה עוד ועוד דברים טובים מהבלוג שלך. אחלה. עדי
אני הכנתי את זה עם ממרח שוקולד של עלית ונוטלה יחד מעורבב ויצא מעולה!! כל הכבוד מתכון מדליק ופשוט! 🙂
מערבבים ביד ללא מיקסר? ללא הקצפה?
היי דקלה, אין צורך במיקסר. מערבבים עם כף.
אדיר! כמה שזה פשוט וטעים!
כמה עוגיות יוצאות מהמתכון הנ”ל של- 4 כפות?
12-15 עוגיות, תלוי בגודל של העוגייה
הכנתי. זה פשוט גאוני. חשוב לא לאפות יותא מ-8 דקות! בפעם הראשונה אפיתי 10 דקות כי העוגיות היו נראות לי רכות ולא מוכנות והטעם היה מעט שרוף. בפעם השנייה הקפדתי לאפות 8 דקות בלבד. הוצאתי החוצה וקיררתי והן יצאו פריכות ומעולות.
אפשר לעשות גם אם ממרח חלווה???
היי שני, העתק מתשובתנו בפייסבוק: לא ניסינו והאמת שנשמע מאוד מעניין. ניסינו עם שוקולד השחר וזה עבד. אם תנסי נשמח לשמוע איך יצא:)
האם שמים קמח תופח או רגיל?
קמח רגיל