שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות

מס’ מנות: 12 עוגיות גדולות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס (140 ג’) קמח חומוס

חצי כוס (70 ג’) קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *מי שאינו רגיש לגלוטן- ניתן להמיר בקמח לבן רגיל

חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה

3-4 כפות (כ-45 ג’) סוכר (לפי המתיקות שאתם אוהבים)

שליש כוס (65 ג’) שמן קנולה

1-3 כפות מים (לפי הצורך)

*שוקולד צ’יפס לקישוט

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בקערה: קמח חומוס, קמח קונדיטור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים (תחילה בעזרת כף ולאחר מכן עם הידיים). אם מתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה- אין להוסיף מים. אם מתקבל בצק יבש או פירורי יש להוסיף כל פעם כף מים אחת עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.

-יוצרים כדורים בקוטר של כ 2.5 ס”מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעיגולים בקוטר של כ-6 ס”מ. מניחים את העוגיות במרווחים.

-מניחים מעל כל עוגיה 4-5 יחידות שוקולד צ’יפס ומהדקים לבצק בעזרת האצבעות.

-אופים בתנור במשך 15-17 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות ומתקשות לאחר קירור).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*העוגיות במרקם פריך ומתפורר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גבינה דיאטטית
בלינצ’ס גבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רווית (18:52 25.01.2020)

עוגיות סוף הדרך. נראות לא טוב כבצק ולפני האפיה, ויוצאות מהתנור יפהפיות וטעימות להפליא, מלאות חלבון ומעודנות בטעמן
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 25.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן

מילי (16:21 2.05.2019)

תודה על המתכונים הנהדרים שלך!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 2.05.2019)

בשמחה 🙂

עינת (13:39 28.04.2019)

היי אפרת

אני מכינה לילדי הקטנטנים

חצי קמח כוסמין (כנראה לבן) וחצי קמח חומוס

האם יהיה לזה טעם טעים גם ללא שוקולד ציפס

והאם ידוע לך האם שוקולד ציפס מתרכך לאחר האפייה או נשאר קשה?

תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:53 28.04.2019)

היי עינת,
אני חושבת שהשוקולד צ’יפס מוסיף, בעיקר לילדים.
השוקולד נמס במהלך האפיה אבל מתקשה לאחר שהעוגיות מתקררות.

עינת (11:15 17.03.2019)

היי אפרת

אם אכין מקמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70 אחוז (הכונה שמנופה 70 אחוז וכולו כוסמין ) או קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן רגיל?

האם זה ישנה למרקם ומתאים מבחינת הטעם לחומוס? מה עדיף בינהם? אם זה מתאים?
תודות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 17.03.2019)

זאת אומרת לשים כוס קמח חומוס + חצי כוס קמח כוסמין?
אם כן, אני מניחה שאפשר. אני חושבת שכדאי להשתמש בקמח כוסמין לבן כדי שהטעם לא ייצא כבד מידי.
יכול להיות שכמות המים תשתנה. יש להוסיף מים בהדרגה עד למרקם נוח לעבודה.

בינה גרליץ (20:13 30.10.2017)

שלום
הכנתי היום את העוגיות עם הילדים,
הוספתי ביצה כדי שלא יתפורר ויצא מדהים!!
ממליצה בחום למי שלא טבעוני להוסיף ביצה במקום המים!
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 30.10.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה בינה.

חי לידיה (12:21 16.10.2017)

שלום רציתי לדעת לגבי סוכר מה אפשר לשם במקום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 16.10.2017)

אני מניחה שאפשר לשים סילאן, דבש או סירופ מייפל טבעי. אם כן, יש לוותר על המים.
אני ממליצה לשלב בין סילאן לדבש או מייפל כדי שהטעם של הסילאן לא ישתלט.

שרה קבבצי (15:00 22.06.2017)

היום הכנתי עם שינוי קל, במקום מים הוספתי 2 כפות טחינה, מעט קינמון ושוקולד מריר קצוץ (3 שורות) יצאו מעולות חבל שאי אפשר לשלוח תמונה. תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (15:16 22.06.2017)

נשמע מעולה! בקרוב מאוד ניתן יהיה להעלות תמונות בתגובות 🙂
תודה שרה והמשך יום נפלא

ריקי (20:39 20.01.2017)

הכנתי עכשיו עם קמח סוגום (כוס)וחצי כוס של קמח תמי. יצא מעולה ולא מתפורר.ובלי ביצים.תענוג…

מתכונים ב-10 דקות (11:24 21.01.2017)

תודה ריקי 🙂

חיה (21:04 12.01.2017)

שלום
הכנתי את העוגיות והם יצאו ממש טעימות
אבל אני מכינה את זה לילדים וזה מתפורר להם ביד
הוספת ביצה יכולה לעזור לזה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:27 12.01.2017)

כן חיה, הוספת ביצה עשויה לעזור.

תמר (19:11 16.12.2016)

הי אפרת
במה אפשר להחליף קמח קונדיטור? האם למשל טפיוקה, קורנפלור, קמח תפוח אדמה, שקדים, קוקוס, שילוב של כמה מהנ”ל יכול לעבוד? 🙂
תודה מראש ושבת שלום ואת מדהימה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (01:06 17.12.2016)

היי תמר,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אבל נראה לי שקורנפלור או קמח שקדים.
שבת שלום 🙂

רחל (08:38 18.11.2016)

אפשר להמיר בקמח קינואה?

מתכונים ב-10 דקות (08:51 18.11.2016)

היי רחל,
לא ניסיתי. אני מניחה שתצטרכי להוסיף ביצה קטנה או לפחות כ-2 כפות טחינה גולמית כדי שהבצק לא ייצא מתפורר מידי.

אורלי (18:56 14.12.2016)

שלום הכנתי את העוגיות יצאה נהדר רק במקום שוקולד הוספתי צימוקים ואגוזם

מתכונים ב-10 דקות (19:44 14.12.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה אורלי

יפית (15:34 14.11.2016)

המתכון מדהים יצא טעים רק לאלו שלא אהבו את קמח החומוס… אפשר להמיר בקמח אחר? אתר מצוין!

מתכונים ב-10 דקות (16:30 14.11.2016)

היי יפית,
אני מניחה שאפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז או שאם אין רגישות לגלוטן אפשר להכין מקמח רגיל (סה”כ כוס וחצי קמח רגיל לכל המתכון) ואם כן אני ממליצה להוסיף גם ביצה לתערובת כדי שהעוגיות יהיו יציבות.

ריקי (20:39 20.01.2017)

תנסי קמח תמי או קמח סורגום

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.