זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 12 עוגיות גדולות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס (140 ג’) קמח חומוס
חצי כוס (70 ג’) קמח ללא גלוטן (“קונדיטור”) *מי שאינו רגיש לגלוטן- ניתן להמיר בקמח לבן רגיל
חצי כפית (3 ג’) אבקת אפיה
3-4 כפות (כ-45 ג’) סוכר (לפי המתיקות שאתם אוהבים)
שליש כוס (65 ג’) שמן קנולה
1-3 כפות מים (לפי הצורך)
*שוקולד צ’יפס לקישוט
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה: קמח חומוס, קמח קונדיטור ואבקת אפיה. מוסיפים סוכר ושמן ומערבבים (תחילה בעזרת כף ולאחר מכן עם הידיים). אם מתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה- אין להוסיף מים. אם מתקבל בצק יבש או פירורי יש להוסיף כל פעם כף מים אחת עד שמתקבל בצק נוח לעבודה.
-יוצרים כדורים בקוטר של כ 2.5 ס”מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעיגולים בקוטר של כ-6 ס”מ. מניחים את העוגיות במרווחים.
-מניחים מעל כל עוגיה 4-5 יחידות שוקולד צ’יפס ומהדקים לבצק בעזרת האצבעות.
-אופים בתנור במשך 15-17 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתייצבות ומתקשות לאחר קירור).
*העוגיות במרקם פריך ומתפורר.
אתר מעולה !!
לגבי העוגיות- מעולות!! עשיתי שינויים עקב מצרכים שונים בבית:
*הוספתי כף קקאו כמו שהוצע בתגובות
*שמתי חמאה מומסת במקום שמן (המרתי ל 75 גרם)
*שמתי 2 כפיות טחינה (נגמרו הביצים וראיתי בתגובות שהלעוגיות יש נטיה להתפורר)
*שמתי במקום סוכר לבן- סוכר חום (4 כפות)
*לא הוספתי שוקולד קצוץ
יצא פריך ממש ויחד עם זאת לא מתפורר! כייפי בטעם שוקולד
–רידדתי את הבצק לפני האפיה וחתכתי מלבנים ומכרתי לילדותיי פתי-בר שוקולד! מושלם!
תודה רבה
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
העוגיות יוצאות פשוט מעולות!
רציתי לשאול אם אפשר לשדרג עם קקאו ואם כן כמה להוסיף?
היי, איזה כיף שאהבת את המתכון!
אפשר להוסיף כף גדושה קקאו.
הוספתי מעט קינמון כי אנחנו אוהבים את הטעם אבל אולי הייתי צריכה להוסיף עוד מים כי למרות שהעוגיות יצאו טעימות מאוד, הן יצאו מאוד קשות והקטנה שלי לא הצליחה לתת ביס. נראות מאוד יפה וטעימות, פעם הבאה אשנה כמויות ואוסיף עוד מים.
העוגיות נראות מהמם(:
בפעם הבאה תוכלי להוסיף גם ביצה אם המתכון לא צריך להיות טבעוני.
בנוסף, כדאי לאפות כמה דקות פחות.
תודה על השיתוף🌺
עוגיות סוף הדרך. נראות לא טוב כבצק ולפני האפיה, ויוצאות מהתנור יפהפיות וטעימות להפליא, מלאות חלבון ומעודנות בטעמן
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
תודה על המתכונים הנהדרים שלך!!!!
בשמחה 🙂
היי אפרת
אני מכינה לילדי הקטנטנים
חצי קמח כוסמין (כנראה לבן) וחצי קמח חומוס
האם יהיה לזה טעם טעים גם ללא שוקולד ציפס
והאם ידוע לך האם שוקולד ציפס מתרכך לאחר האפייה או נשאר קשה?
תודה רבה.
היי עינת,
אני חושבת שהשוקולד צ’יפס מוסיף, בעיקר לילדים.
השוקולד נמס במהלך האפיה אבל מתקשה לאחר שהעוגיות מתקררות.
היי אפרת
אם אכין מקמח כוסמין לבן או קמח כוסמין 70 אחוז (הכונה שמנופה 70 אחוז וכולו כוסמין ) או קמח כוסמין מלא במקום קמח לבן רגיל?
האם זה ישנה למרקם ומתאים מבחינת הטעם לחומוס? מה עדיף בינהם? אם זה מתאים?
תודות .
זאת אומרת לשים כוס קמח חומוס + חצי כוס קמח כוסמין?
אם כן, אני מניחה שאפשר. אני חושבת שכדאי להשתמש בקמח כוסמין לבן כדי שהטעם לא ייצא כבד מידי.
יכול להיות שכמות המים תשתנה. יש להוסיף מים בהדרגה עד למרקם נוח לעבודה.
שלום
הכנתי היום את העוגיות עם הילדים,
הוספתי ביצה כדי שלא יתפורר ויצא מדהים!!
ממליצה בחום למי שלא טבעוני להוסיף ביצה במקום המים!
תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה בינה.
שלום רציתי לדעת לגבי סוכר מה אפשר לשם במקום
אני מניחה שאפשר לשים סילאן, דבש או סירופ מייפל טבעי. אם כן, יש לוותר על המים.
אני ממליצה לשלב בין סילאן לדבש או מייפל כדי שהטעם של הסילאן לא ישתלט.
היום הכנתי עם שינוי קל, במקום מים הוספתי 2 כפות טחינה, מעט קינמון ושוקולד מריר קצוץ (3 שורות) יצאו מעולות חבל שאי אפשר לשלוח תמונה. תודה על המתכון.
נשמע מעולה! בקרוב מאוד ניתן יהיה להעלות תמונות בתגובות 🙂
תודה שרה והמשך יום נפלא
הכנתי עכשיו עם קמח סוגום (כוס)וחצי כוס של קמח תמי. יצא מעולה ולא מתפורר.ובלי ביצים.תענוג…
תודה ריקי 🙂
שלום
הכנתי את העוגיות והם יצאו ממש טעימות
אבל אני מכינה את זה לילדים וזה מתפורר להם ביד
הוספת ביצה יכולה לעזור לזה?
תודה
כן חיה, הוספת ביצה עשויה לעזור.
הי אפרת
במה אפשר להחליף קמח קונדיטור? האם למשל טפיוקה, קורנפלור, קמח תפוח אדמה, שקדים, קוקוס, שילוב של כמה מהנ”ל יכול לעבוד? 🙂
תודה מראש ושבת שלום ואת מדהימה 🙂
היי תמר,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה אבל נראה לי שקורנפלור או קמח שקדים.
שבת שלום 🙂
אפשר להמיר בקמח קינואה?
היי רחל,
לא ניסיתי. אני מניחה שתצטרכי להוסיף ביצה קטנה או לפחות כ-2 כפות טחינה גולמית כדי שהבצק לא ייצא מתפורר מידי.
שלום הכנתי את העוגיות יצאה נהדר רק במקום שוקולד הוספתי צימוקים ואגוזם
נשמע מעולה 🙂
תודה אורלי
המתכון מדהים יצא טעים רק לאלו שלא אהבו את קמח החומוס… אפשר להמיר בקמח אחר? אתר מצוין!
היי יפית,
אני מניחה שאפשר להמיר את קמח החומוס בקמח אורז או שאם אין רגישות לגלוטן אפשר להכין מקמח רגיל (סה”כ כוס וחצי קמח רגיל לכל המתכון) ואם כן אני ממליצה להוסיף גם ביצה לתערובת כדי שהעוגיות יהיו יציבות.
תנסי קמח תמי או קמח סורגום