זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 18 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס ושליש (185 ג’) קמח לבן או קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן
2 כוסות (220 ג’) אגוזי מלך קצוצים/טחונים דק (מי שאינו רגיש לגלוטן ניתן להמיר כוס אחת בשיבולת שועל עבה)
2 כפיות (10 ג’) אבקת קקאו
חצי כפית (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
8 כפות (64 ג’) שמן
2 כפות ממרח שקדים או טחינה גולמית או חמאת בוטנים
6 כפות גדושות סירופ מייפל או סילאן (מומלץ לשלב כדי שלא יהיה טעם חזק של הסילאן)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום.
-בעזרת ידיים רטובות (מאחר והבצק דביק) יוצרים עוגיות, מניחים על נייר אפיה ומשטחים מעט (העוגיות צריכות להיות בקוטר של כ-6 ס”מ ועובי כחצי ס”מ).
-אופים בתנור במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להשחים מעט בשוליים. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות יוצאות מהתנור כשהן מעט רכות. לאחר קירור הן מתייצבות ונעשות פריכות).
עוגיות טבעוניות, עוגיות ללא סוכר
איזה טעיםםםם
שיניתי קצת את המרכיבים:
כוס ושליש קמח כוסמין מלא
כוס קוואקר
כוס אגוזי מלך קצוצים
2 כפיות אבקת קקאו
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
8 כפות שמן זית
2 כפות ממרח שקדים
6 כפות סוכר חום דמררה
הייתי מוסיפה או כף אחת של סוכר
אה והוספתי גם רבע כוס חלב סויה כי זה לא נדבק לי
תודה שחזרת לשתף❤️
בטעות לא שמתי לב שצריך שמן. בכל מקרה יצאו ממש טעימות גם ככה. תודה!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤️
היי אפרת, קודם כל תודה על המתכון:)
כשאת כותבת “שמן” הכוונה לשמן קנולה או שאפשר גם שמן זית?
מה קורה אם אני אמיר כוס אחת של אגוזים בקוואקר ולא בשיבולת שועל עבה?
היי,
באפייה בד”כ משתמשים בשמן רגיל כי שמן זית נותן טעם שלא כולם אוהבים.
אפשר להשתמש בקוואקר אך זה ישנה את המרקם.
האם אפשר להשתמש באגוזים אחרים? כמו פקאן או לוז? (או כל הסוגים ביחד?) ומה אפשר במקום טחינה גולמית? (שאר האפשרויות אני לא אוהבת ואין לי בבית) מה שכן יש לי שקדים טחונים.
תודה
אפשר להשתמש באגוזים אחרים או שקדים(:
במקום טחינה ניתן להשתמש בחמאת/ממרח שקדים או חמאת בוטנים.
היי
אשמח לדעת האם אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה במקום הקמח הרגיל.
תודה רבה!
היי,
היות והעוגיות טבעוניות אני לא חושבת שיצא מוצלח ללא קמח.
אם את מחפשת גרסה ללא גלוטן עדיף להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו וכדומה.
זה יצא לי ממש דוחה
אף אחד לא אכל את זה
מתכון גרוע
היי,
אם תכתבי מה בדיוק הייתה הבעיה (בטעם? יבש מדי? רך מדי?…) אוכל לעזור לך להבין למה יצא לך לא מוצלח.
הי אפרת,
תודה על מתכונים מהממים!
הכנתי את העוגיות בדיוק לפי המתכון, ויצא לי עיסה פירורית.
יש לך מושג למה?
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
את מתכוונת שיצא פירורי לפני אפייה או אחריה?
האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
אם הבצק פירורי אפשר להוסיף מעט ממרח שקדים/טחינה או מים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
בנוסף, חשוב להימנע מאפיית יתר וכן לתת לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שנוגעים בהן.
יצא פירורי לפני אפייה.
השתמשתי בכוס מדידה, ושמתי כמויות מדויקות.
אנסה את העצות פעם הבאה.
תודה!
אפשר לשים קמח שיבולת שועל במקום קמח לבן?
היי,
אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל, המרקם ישתנה מעט.
טעים.. תודה על המתכון😊
אפשר רק לדעת מדוע יוצאים לי פיצוצים כאלה בעוגיה? זה לא מפריע לי בטעם אבל אני רטצה שיצא כמו בתמונה של המתכון 🙂 עשיתי צעד אחרי צעד מה שרשום..
טעים.. תודה על המתכון😊
אפשר רק לדעת מדוע יוצאים לי פיצוצים כאלה בעוגיה? זה לא מפריע לי בטעם אבל אני רטצה שיצא כמו בתמונה של המתכון 🙂 עשיתי צעד אחרי צעד מה שרשום..
היי אורטל,
יכולות להיות כמה סיבות: קודם כל, האם את משתמשת בקמח מלא? אם כן יתכן ויש צורך להוסיף מעט מים כי הוא סופח נוזלים.
האם את משתמשת בכוס מדידה ומדייקת בכמויות? את יוצרת את העוגיות בגודל ועובי כפי שכתוב במתכון?
התנור מחומם מראש לפני האפייה, על חום עליון ותחתון (לא טורבו)? את מוציאה מהתנור תוך כ-12-15 דקות?
הי אפרת!
דבר ראשון תודה רבה רבה על האתר הזה!
אני פותחת אותו ממוצע חמש פעמים ביום אם לא יותר!!
זה הדבר הכי שימושי!!
מתכונים מעולים שמראש מכינה כמויות כפולות,
דבר שני רציתי לעדכן- אני מאוד אוהבת מתכנים כמו זה שיש הרבה אופציות- או ממרח שקדים או טחינה גולמית או חמאת בוטנים- ככה תמיד יש לי את המצרכים- אז אם תוכלי לעשות ככה בכל מה שניתן זה ממש יעזור,
תודה על הכל!!
היי יעל 🙂
ראשית המון המון תודה לך יקירה, כיף לקרוא שאת נהנת ומוצאת את האתר שימושי לך ❤️
כמעט בכל מתכון בו יש ממרח שקדים/טחינה גולמית/חמאת בוטנים או כל ממרח אחר תוכלי להמיר באופציות הללו.
המון הצלחה ושבוע נפלא 🌸
תודה על המשוב!!
כמה זה נורא אם זה כבר בסוף האפייה ושכחתי לשים שמן?
זה ישפיע על המרקם.
היי יקרה תודה על המתכונים
מה זה קמח ללא גלוטן אפשר קמח תפוא או קמח אורז
קמח ללא גלוטן הכוונה לקמח קונדיטור או תמי או כרגיל.
לא ניסיתי עם הקמחים שציינת כך שאני לא יודעת.
חסר נוזלים , זה בכלל לא נוזלי
זה לא אמור לצאת נוזלי. זה אמור לצאת מוצק וקצת דביק.
היי מה אפשר לשים במקום השמן?
והאם אפשר דבש במקום המייפל?
אפשר לשים שמן קוקוס נוזלי באותה כמות או 50 גרם חמאה.
אפשר דבש.
תודה רבה על האתר שאין לו תחליף!! אופה רק מהאתר שלך….
הכנתי ת\’עוגיות, הייתי צריכה להוסיף עוד דבש ומים, כי יצא מתפורר מאוד! בסוף יצא מוצלח!
אבל.. כמעט לא מרגישים מתיקות…
אם אפזר עליהן אבקת סוכר נראה לך שזה יעזור לתוספת מתיקות? או שזה לא מספיק? אם כן, לחכות שיתקררו לגמרי?
תודה רבה!!
היי 🙂 העוגיות במתיקות מעודנת. פעם הבאה כדאי להוסיף יותר דבש אם רוצים לשפר את המתיקות.
כרגע אפשר לפזר עליהן אבקת סוכר לאחר שהן מתקררות.
כרגיל כל מתכון שלך יוצא מושלם!
נראה מעולה 😍
פעם הבאה את יכולה לתייג אותי באינסטגרם @10dakot ואעלה את זה לסטורי.
אשמח שתעני לי… במה אפשר להחליף את אבקת הקקאו? אולי שוקולית? ואפשר לשלב נס קפה כדי שיהיה טעם של קפה בעוגיות?
וזו הזדמנות לומר תודה על מתכונים מוצלחים!!!
כן, אפשר לשים 2 כפיות שוקולית במקום קקאו + חצי כפית אבקת נס קפה (אם זה קפה מגורען יש להמיס אותו בכף מים רותחים).
אפשר להכין מקומי מלא לא קוסמין?
אפשר. זה ייצא קצת יותר דחוס מבחינת מרקם.
היי אני יכולה לעשות בלי הסודה לשתיה?
שימי חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
הכנתי היום, כל העוגיות מתפוררות למרות שהכנתי כפי שכתוב. אוף.
מתפוררות אחרי אפיה?
היי, האם ניתן לשלב בין אגוזים קצוצים לטחונים? 110 גרם קצוצים ו110 גרם טחונים? מבחינת המרקם של העוגיה זה ישתלב טוב?
כן אפשר.
היי, לאור סכרת הריון החלפתי חלק מהמרכיבים. שמתי קמח מלא+ קמח שקדים במקום קמח לבן ושמתי סוכרלוז נוזלי במקום סוכר.
במקום הטחינה שמתי חמאת בוטנים.
הבצק יצא לי לא דביק בכלל והעוגיות עצמן מתופררות לחלוטין. היה חסר לי חומר מקשר שאני מניחה היה תפקיד הסוכר/סילאן.
איך ניתן להציל? איך אפשר לשפר להבא?
תודה.
היי מור,
מה שמדביק את החומרים במקרה הזה הוא הסילאן/מייפל וברגע שהמרת אותו בסוכרלוז לא היה מה שידביק את החומרים.
להבא אם את רוצה להשתמש בסוכרלוז אפשר להוסיף ביצה שתדביק את החומרים.
הי אני רוצה להכין את העוגיות האלה ולהוסיף להם סיבים תזונתיים האם אפשר להוסיף נגיד כף במקום הקמח או במקום האגוזים?
כן אפשר.
אפרת, מתכון מצוין, תודה!
מוסיפה לטובת הציבור מתכון עם שדרוגים שלי, על בסיס זה, בתוספת תמונה… יוצא מעולה!!
אחד ושליש כוס כוסמין
אחד ושליש אגוזים טחונים
3 כוסות אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס שבולת שועל דקה
2 כפיות קנמון
2 כפיות קקאו
1 כפית סודה לשתיה
2 כפיות טחינה גולמית
16 כפות שמן (חצי קוקוס חצי קנולה)
7 כפות גדושות מייפל טבעי
5 כפות גדושות סילאן טבעי
לאפות 15 דקות,
יוצא בערך 50 עוגיות
תודה רבה שרון!
ואפשר שמן קוקוס במקום שמן רגיל?
שלום,
אפשר רק עם שיבולת שועל להשתמש?ללא האגוזים?
אפשר לשים 8 כפות שמן קוקוס מומס.
אני לא ממליצה לוותר על האגוזים כי הם תורמים למרקם. יש מתכון לעוגיות שיבולת שועל אם את רוצה לוותר על האגוזים.
מתכון מעולה! הכנתי מקמח כוסמין, שמן קוקוס, סילאן וקצת דבש. יצאה עיסה ממש נוחה לעבוד איתה, והתוצאה הייתה מעולה, מתיקות עדינה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מיכל
הי
הכנתי ללא גלוטן- עם קמח חומוס קמח קוקוס וקמח תפו”א
הוספתי גם ביצה וחצי מהסילאן החלפתי בסוכר חום
יצא מעדן!! (עכשיו רק אני צריכה לראות שגם הילד הבררן שלי חושב כך…)
אני רוצה להכין עוד כמות ונגמר לי האגוזים , אפשר לשים שקדים טחונים במקום חצי מהאגוזים או במקום האגוזים בכלל?
תודה!!
נשמע מצוין 🙂 שמחה שיצא טעים.
אפשר לשלב חצי שקדים וחצי אגוזים.
היי אפרתוש
יש לי צנצנת שלמה של ממרח שקדים של השקדיה שעוד מעט עומד לפוג התוקף. יש לך עוד מתכונים לשימוש בממרח זה?
היי יפית,
מצרפת מתכונים שניתן להשתמש בהם עם ממרח שקדים:
כדורי שוקולד ללא חמאה (במקום הטחינה הגולמית)
חטיף שוקולד
כדורי קוואקר ושוקולד (במקום הטחינה הגולמית)
עוגיות שיבולת שועל טבעוניות (במקום הטחינה הגולמית)
חיתוכיות פצפוצי אורז (במקום הטחינה הגולמית)
6 כפות גדושות סילאן או מייפל
זה מתכון בטוח “ללא סוכר”
במיוחד לסוכרתיים
זה מתכון ללא סוכר. לא רשום שזה לסוכרתיים.
יש סילאן ללא סוכר ויש מייפל ללא סוכר זה מתאים לסוכרתיים
תודה מיטל
היי אפרת:)
נראה ממש טוב!
מתחשק לי טעם של קפה ואגוזים, רוצה להמיר את הקקאו בנס קפה..
באיזה כמות ממליצה?
היי בתאל,
נראה לי שכדאי לשים כפית אחת קקאו וכפית אחת נס קפה.
אפרת חזרתי לעדכן:)
בסוף המרתי את הקקאו ב3 כפיות נס קפה(חשקי הריון..)
בהתחלה העיסה יצאה פירורית, אז הוספתי מים בהדרגה..
ויצא משגע!!!!
העוגיות יצאו יותר רכות מפריכות אבל למי אכפתP: העיקר הטעם
תודה רבה:))
שמחה שיצא טעים! (חששתי שייצא חזק מידי אפילו עם 2 כפיות)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שלום אפרת,
אפשר להחליף את הקמח כוסמין בקמח מלא או 70%? קמח לבן אני לא רוצה ואין לי כוסמין כרגע…
תודה!
היי נירית,
עדיף להשתמש בקמח מלא 70%.
הכנתי את העוגיות אתמול. התואמים אהבו שהן לא מתוקות מדי. זה מתכון מצויין כי הוא מודולרי עם תחליפים ואפשר לגוון. העיסה יצאה מאט פירורית והוספתי ביצה. כבר מתכננת להחליף את הקמח בקמח שקדים כדי להוריד פחמימות (שאסורות עלי לצערי). תודה רבה על המתכון!
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום נפלא 🌺
אם אני רוצה להוסיף ביצה למתכון, מה אני צריכה להוריד? מכמות הסילאן או משהו?
היי הדס,
אם את מוסיפה ביצה תוותרי על 2 כפות ממרח או שבמקום חצי כמות מהסילאן תשימי סוכר.
היי שבוע טוב, האם חייב סודה לשתייה ואם כן במה ניתן להמיר?
שימי חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
שבוע נפלא 🙂
היי!
רשמת לגבי האגוזים קצוצים/טחונים. זה אומר שכוס אחת קצוצים וכוס אחת טחונים?
תודה!
היי מאי,
הכוונה ל-2 כוסות אגוזים טחונים או קצוצים דק. לא משנה.
עוגיות נהדרות, קלות מאוד להכנה ופשוט טעימות. תודה רבה על המתכון!
תודה ענבר 🙂
שבוע נפלא
היי
רציתי לדעת אם אפשר לשים במקום קוואקר גס קוואקר דק
אפשר למרות שעם שיבולת שועל עבה המרקם יוצא קצת יותר מוצלח.
היי
אני נהינת מאוד מהמתכונים ומשתמשת בהם הרבה, רציתי לשאול בקשר לעוגיות אגוזים אם אין לי סילאן ולא סירופ מייפל האם יש משהו שאפשר להמיר??
תודה
היי שרי,
כעקרון בגלל שאין במתכון ביצים שמדביקים את התערובת, סילאן ומייפל מסייעים להדבקה בגלל שהם נוזליים ודביקים.
אפשר להשתמש בדבש (אם אינך טבעונית) או סירופ אגבה אם יש לך. ואז 4-5 כפות יספיקו.
אם לא, את יכולה לנסות לשים 4-5 כפות סוכר רגיל ולהוסיף כף נוספת של ממרח שקדים/טחינה כדי שהתערובת תתגבש. אני חושבת שבמקרה כזה יהיה כדאי להוסיף גם כמה כפות מים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
בהצלחה 🙂
שלום האם ניתן להמיר את השמן בחמאה ומה הכמות תודה ויום נפלא
בטח. אפשר לשים 50 גרם חמאה.
יום מקסים 🙂
היוש הכנתי כרגע עם הרבה שינויים יצא מעולה!!! את השליש כוס קמח החלפתי בקורנפלור, הוספתי רבע כוס קוקוס וקורט מלח והגדלתי את כמות הסילאן, טחינה שמתי רבע כוס וקורט מלח שנוסף וקקאו הגדלתי גם לכף גדושה יצא מעולההההה פריך ובטעם מצויין פשוט מדהים תודה רבה על המתכון או לפחות על ההשראה.. חחחח שבת שלוםם!
והבצק יצא מעולה לא דביק לא היה צורך להרטיב ידיים
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
היי אפרת!
קודם כל תודה רבה על האתר המדהים, אני משתמשת בו מלא וקוצרת מחמאות (: תודה!
שאלונת- אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית? ואם כן, האם צריך להוריד את כמות הסוכר?
תודה מראש
היי שירה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי העוגיות, אני מניחה שאפשר לשים 2 כפיות מלאות שוקולית במקום הקקאו. אפשר להפחית כף אחת של סילאן/מייפל.
תודה על המתכון 🙂
החלפתי את האגוזים בשקדים, ללא סילאן- שילבתי אגבה ומייפל חצי חצי, וחצי וחצי קמח כוסמין מלא ולבן. החלפתי את הקקאו בקינמון ויצא אחלה עוגיות קינמון שקדים כיפיות.
באמת תהיתי איך ניתן להכין ללא סודה לשתיה כי יש לה טעם לוואי.
אשמח לדעת מה ההבדל בין סודה לשתיה ואבקת אפייה…
ומה יקרה לעוגיה אם אוסיף ביצה?
היי אלון,
שמחה שיצא טעים עם כל השינויים 🙂
על אבקת סודה לשתיה והבדל בינה לבין אבקת אפיה ניתן לקרוא בעמוד המצורף – מרכיבים באפיה.
אם תוסיף ביצה לתערובת העוגיות ייצאו יותר יציבות, מעט יותר רכות ואווריריות.
הכנתי עם קמח מלא, הוספתי מעט מים-כי יצא במרקם מפורר ושמתי 4 כפות דבש ו2 כפות טחינה גולמית במקום מייפל/סילאן.
לא יצא מתוק אבל יצא ממש טעים!!!
מעולה 🙂
תודה רחל
היי אפשר מתכון לסבתא שלי החמודה?
סבתא שלי מבוגרת וקשה לה עם השיניים, צריך עוגיות או עוגה רכות ולא קשות
וגם ללא סוכר כלל כי היא סובלת מסוכרת, אפשר תחליף, וגם הייתי מעדיפה בלי מרגרינה מטעמי בריאות, אא”כ זה חייב אז בסדר..
תודה רבה רבה
היי מיכל,
יש עוגיות בננה שאפשר להכין עם שינויים: במקום חמאה אפשר לשים 2 כפות שמן (בנוסף לרבע כוס). אפשר לוותר על האגוזים והשוקולד צי’פס ובמקום 3 כפות סוכר אפשר לשים 3 כפות “כמו סוכר” (זאת אבקה של “סוכרזית” שמגיעה באריזה גדולה) או תחליף אחר במתיקות של 3 כפות סוכר. ניתן למצוא בסופרים תחליפי סוכר, רק חשוב לוודא שרשום עליהם שהם מיועדים לאפיה. על האריזה עצמה אמור להיות מצוין המינון. את העוגיות מספיק לשים 15-20 דקות בתנור כדי שלא יתקשו.
בנוסף, אני מצרפת לינק לעוגות ללא סוכר שאפשר להכין. ממליצה על עוגת הגבינה, עוגת התפוחים ועוגת הגזר (בשתיהן אפשר לוותר על האגוזים), עוגת המיץ ועוגת השוקולד.
בהצלחה ושבוע נפלא 🙂
תודה רבה על התשובות והסבלנות .
אתר מדהים.
היי אפרת
אני כותבת תגובות ומשום מה אני לא רואה אותם , זה בעיה אצלי אוו באתר .
היי אפרת
יש באתר מתכון לגרנולה ביתית בלי סוכר . (ששמים ביוגורט ,חלב )
בסופר יש את זה אבל עם מלה סוכר .
היי ליאל,
לפעמים לוקח קצת זמן עד שרואים את התגובות (למרות שאת כן אמורה לראות אותן).
אעלה מתכון לגרנולה בהמשך. יש לך תגובה נוספת במתכון לפיצה ביתית.
תודה על עוד מתכון מוצלח
קבילתי מחמאות אבל כולם אמרו שחסר מעט מתיקות, מה את מציעה להוסיף?
היי,
העוגיות אכן במתיקות מעודנת ומי שאוהב מתוק- המתיקות לא מספיקה 🙂
לא יודעת אם השתמשת בסילאן או במייפל אבל מומלץ מייפל כי הוא יותר מתוק ואם זה לא מספיק אפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות סוכר.
האם אפשר להחליף קמח בקמח קוקוס?
היי אירה,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
היי, יש לי ממרח קנוי שעשוי מאגוזי לוז וקשיו- זה נראה לך מתאים במקום ממרח השקדים/טחינה/חמאת בוטנים?
כן 🙂
אפשר עם שקדים במקום אגוזים?
כן פנינה, אפשר.
שלום . אפשר להשים במקום קמח לבן קמח תופח . תודה
היי ליאם,
אפשר אבל יכול להיות ששימוש בקמח תופח יגרום לעוגיות לצאת קצת פחות פריכות בגלל חומרי ההתפחה שיש בקמח התופח.
אפשר להשתמש בשקדים טחונים במקום האגוזים?
כן פנינה, אפשר.
במקום סילאן/מייפל שמתי 4 כפות דבש ו3 כפות טחינה גולמית
יצא ממש ממש טעים!!
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
יצא ממש טעים!!!
הפחתתי בכמות המייפל שמתי רק 3 כפות,
משום מה הבצק לא יצא לי דביק אלא “מלא קמח” אז נאלצתי להוסיף מים
(השתמשתי בקמח מלא רגיל). ועדיין המשפחה אהבה 🙂
היי ענת,
הבצק לא יצא דביק בגלל שהשתמשת במחצית מכמות המייפל ולכן עשית נכון שהוספת מים. בנוסף, קמח מלא סופח יותר נוזלים.
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 😉
תודה על אחלה מתכון!!! נכנס כבר לפנקס של המתכונים שאכין שוב
תודה אורה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי 🙂
באיזה כוסות את משתמשת במתכונים שלך?
האם כוס לשתיה חמה היא בסדר?
אגב, האם יש לך אפילקציה עם המתכונים?
תודה על מתכונים נפלאים!
היי נופית,
אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית (עם ידית) בנפח של 240 מ”ל. ראי תמונה של הכוס.
כוס לשתיה חמה היא קצת גדולה מידי.
נכון לעכשיו, אין אפליקציה. אולי תהיה בהמשך 🙂
שבת שלום
כרגיל!!! יוצאת מופתעת מכל מתכון כאן. סוף סוף מצאתי עוגיות שבאמת מתקרבות להגדרה של בריאות. טעימות בטירוף!!! אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא, שילבתי שקדים טחונים כי לא היה לי מספיק אגוזים. וגם מייפל לא היה לי. לא מתוקות אבל עדיין פריכות וטעימות והכי חשוב מעולות בשביל ילדים!!!
תודה ענקית! אשמח לעוד מתכונים בסגנון שמורכבים רק מחומרים מהטבע.
היי מורן,
שמחה שהעוגיות יצאו טעימות!
אשתדל לפרסם מתכונים בריאים נוספים. תודה שחזרת לעדכן 🙂
מחזיק ליום אחרי? רוצה להביא לטיול עם החברים 🙂
(אם לא אשמח להפניה למתכון לעוגיות טבעוניות קלות ורצוי כשרות לפסח שיחזיקו…)
תודה!
היי רעות,
העוגיות האלה מחזיקות מעמד 4-5 ימים בקופסה אטומה.
עוגיות נוספות שאת יכולה להכין הן אלה – עוגיות שוקולד ואגוזים לפסח.
חג שמח!
היי , האם אפשר להחליף את אבקת השוקולית בדבר אחר ע”מ שלא יצאו בטעם שוקולד ?
היי שוש,
השוקולדיות לא כל כך מורגשת בעוגיות האלה למרות התוספת של הקקאו. בכל מקרה, את יכולה לוותר על הקקאו.
באיזה שמן להשתמש? קנולה/זית?
שמן קוקוס/חמניות גם בסדר? אם כן מה הכמות?
היי בן,
אפשר לשים שמן קנולה, שמן חמניות או שמן קוקוס במצבו הנוזלי (7-8 כפות).
יום נפלא 🙂
רצית לשאול במה אפשר להמיר את הסודה לשתיה שמרים או משהו אחר הכנתי פעם קודמת תעוגיות לימון יצאו לי מצוין אבל הטעם של הסודה הורס תכל אין לי בעיה שיקח עוד קצת זמן הכנה אגב זה גם לא בריא…
תודה האתר נוח וברור
היי יעקב,
אתה יכול לשים במקום חצי כפית אבקת אפיה.
ערב נעים 🙂
נראה טוב!!!!
אולי ננסה פעם בחיים…
שלום.תודה רבה על התשובה המהירה.אנסה להוסיף עוד טחינה.
אני נהנית מהאתר שלך.
מה אפשר לשים במקום מייפל וסילאן?
היי מירב,
מי שלא טבעוני יכול לשים גם דבש (ואז לדעתי מספיק 5 כפות).
לגבי ממתיק אחר- ראי התייחסותי בתגובה הקודמת.
יום נפלא 🙂
שלום.מה אפשר לשים במקום סיירופ מייפל או סילאן?כי אסור סוכר.תודה
היי צילה,
בגלל המרקם הנוזלי והדביק של המייפל והסילאן הם תורמים למרקם העוגיות (במיוחד שאין במתכון ביצה).
אני מניחה שאת יכולה להשתמש בכל ממתיק אחר שאת רגילה להשתמש בו אבל לדעתי תצטרכי להוסיף כמה כפות מים לתערובת (בהדרגה) במידה והיא תצא יבשה. אפשר גם להגדיל את כמות הטחינה/ממרח ל3-4 כפות. אם זה אפשרי (מבחינה בריאותית) אני ממליצה לשלב ולהוסיף 1-2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר והשאר ממתיק.
תודה רבה