זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
1 חבילה ספגטי (500 גרם)
חצי בצל בינוני קצוץ דק-דק
4 שיני שום כתושות
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כוס ורבע מי בישול (*המים בהם בישלנו את הפסטה)
כף מלאה אריסה חריפה (אריסה זה ממרח פלפלים חריפים קנוי מוכן)
תיבול: כפית מלאה סוכר, כפית מלח, חצי כפית תבלין בזיליקום, רבע כפית שטוחה פלפל שחור
-מכינים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה. שומרים כוס ורבע ממי הבישול ומעבירים את הספגטי למסננת. מזלפים מעל מעט שמן זית ומערבבים קלות בעזרת מזלג.
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים שום כתוש ומערבבים כחצי דקה.
-מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומי בישול ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.
-מוסיפים כף אריסה ומתבלים בסוכר, מלח, בזיליקום ופלפל שחור. מבשלים כ-7 דקות, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
-יוצקים את הרוטב על הספגטי ומערבבים.
*מי שלא אוהב חריף אפשר להמיר כף אריזה בכף נוספת של רסק עגבניות.
שלום,
תודה על המתכונים המקסימים,
האם זה משנה אם מוסיפים את הרוטב על הפסטה או להיפך?
לא משנה.
היי אפרת,
האם אפשר להכין את הרוטב יום לפני ואז למחרת להכין את הפסטה ולערבב?
בטח:)
האם אפשר להמיר את האריסה בפלפל אדום חריף? כיצד?
במקום אריסה אפשר לקצוץ דק פלפל ירוק חריף ולטגן עם הבצל כ-5 דקות. להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
אפשרות נוספת היא להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
יצאה מעולה!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רבה יצא סוףףף
שמחה לשמוע 🙂
אני לא רוצה חריףףףף
אפשר לוותר על האריסה.
בן שלי בן עשר הכין יצא שללמות הוא גם הוסיף גבינה צהובה
אין עליך תותחית!!!!!!!
עם אפשר בבקשה מתכון לעוגת ווניל שטובה לשכבות כי הכנתי עוגת שכבות אבל העוגה היתפוררה לי תודה רבה
כל הכבוד לו! נראה מעולה 😍
יש את העוגה הזאת – עוגת וניל אבל חשוב להמתין עד שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה באמצע. מומלץ אפילו להכין אותה יום לפני שממלאים.
מה זה מי בישול?
הכוונה למים שבישלת בהם את הפסטה.
אפשר להשתמש גם במים רגילים.
איך מורידים את הקליפה של העגבניה?
אם את משתמשת בעגבניות טריות אז אפשר לגרד 4 עגבניות בפומפיה גסה, בלי הקליפה.
יצא טעים ממש!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רויטל
איך אפשר להכין פסטה טעימה ללא להכין רוטב ולטגן וכו’
היי יעקב,
יש את המתכון הזה- פסטה מתובלת.
אין לי עגבניות 🙁 רק רסק עגבניות. האם רסק עגבניות לבד גם יתאים?
תודה על מתכונים נהדרים!!!
אפשר להכין את הרוטב רק עם רסק עגבניות אבל הרוטב ייצא פחות עשיר.
יש להוסיף עוד 2 כפות רסק בנוסף לכמות הרשומה ועוד קצת מים.
אני תמיד עושה ככה והספגטי לא יוצא צבוע כולו ברוטב
למה?
כמות הרוטב אמורה להספיק לחבילת פסטה (500 גרם).
גם אחרי שערבבת את הרוטב היטב עם הפסטה זה לא מספיק לכל הספגטי?
הוספת כוס ורבע מים? *יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.
היי אפרת
מה אפשר במקום רסק עגבניות (כן משתמשת בעגבניות מרוסקות קנוי בבקבוק)
עגבניות טריות הבנתי שזה יצא חמצמץ יותר? ובכל זאת ?
ואם אוותר על כפית סוכר ואשתמש בעגבניות טריות כמה עגבניות במקום כמות הרסק שרשמת ?
ועגבניות מרוסקות מבקבוק כמה כפות יוצא (400 גרם קופסת שימורים)
תודות .
אם את לא שמה רסק אני מציעה להשתמש בעגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי ולא בעגבניות טריות.
400 גרם זה יוצא 20 כפות.
האם אפשר לוותר לגמרי על העגבניות?
פשוט אין לי עגבניות בבית
אפשר להכין את הרוטב רק עם רסק עגבניות אבל הרוטב ייצא פחות עשיר.
יש להוסיף עוד 2 כפות רסק בנוסף לכמות הרשומה.
האם חייב ספגטי? או שאפשר סוג אחר?
אפשר להכין עם כל פסטה.
תודב רבה על המתכונים המדהימים…
אשמח לדעת האם אפשר להכין ללא עגבניות מרוסקות. תודה רבה!
במקום עגבניות מרוסקות אפשר לרסק 4 עגבניות טריות או לגרד בפומפיה (רצוי בלי הקליפה).
אפרת הי
יצא טעים בטירוף, עשיתי עם פלפל חריף במקום אריסה והטעם יצא מושלם!
תודה רבה על האתר הכה יעיל ופשוט לשימוש!
תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
חייב אריסה?
אפשר לחליף בממרח חריף אחר? אשמח אם תצרפי לי מתכון לממרח כזה אם יש לך…
תודה
אמונה
במקום אריסה אפשר לקצוץ דק פלפל ירוק חריף ולטגן עם הבצל כ-5 דקות. להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
אפשרות נוספת היא להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
אם לא רוצים את זה פיקנטי אפשר לוותר על האריסה לגמרי ואין צורך בתחליף.
נדיר!!!!!
שמחה שאהבת! 🙂
דחוף דחוף!…
אני רוצה להכין ספגטי אבל לא חריף
להוריד את האריסה וזהו?
כן.
היי אפרת, אפשר להשתמש בסחוג במקום באריסה?
אפשר אבל יש לשים כמות קטנה יותר. ממליצה להתחיל מחצי כפית ולטעום.
היי אפרת
תודה לך על הכל!!!
אפשר לרסק עגבניות ידני?
ואם כן כמה לשים?
כן אפשר לרסק 4 עגבניות (רצוי בלי הקליפה).
שלום רב
קודם כל תודה רבה
שנית למה יש הרבה טעויות כתיב
היי מאיר,
אודה אם תפנה אותי לטעות.
מה אתה כותב שטויות?אין שום טעות בכל מקרה תתרכז במתכון יותר חשוב מאשר לצאת “גאון וחכם”
אתר מספר 1!מרגיש כמו שף מאז שנכנסתי אליו.תודה לך על הכל ותמשיכי כך
תודה יוני 🙂
שלום אפרת,
אין לי אריסה.
האם יש אפשרות להשתמש בפלפל ירוק חריף/פפריקה חריפה או שילוב של שניהם?
ואם כן, מתי להוסיף?
תודה רבה.
כן, אפשר לקצוץ דק פלפל ירוק חריף ולטגן עם הבצל כ-5 דקות. להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
בסוף אפשר לטעום את הרוטב, אם חסרה חריפות אפשר להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
שלום!
האם יש משהו שאפשר להמיר אותו בבזילקום?
אפשר לוותר על הבזיליקום.
שלום
אפשר גם עם פסטה מלאה?
תודה על נדיבותך במתכונים טעימים.
היי ענבל,
אני אישית פחות אוהבת את הטעם של פסטה מלאה אבל אפשרי בהחלט.