שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

1 חבילה ספגטי (500 גרם) 

חצי בצל בינוני קצוץ דק-דק

4 שיני שום כתושות

400 גרם עגבניות מרוסקות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כוס ורבע מי בישול (*המים בהם בישלנו את הפסטה)

כף מלאה אריסה חריפה (אריסה זה ממרח פלפלים חריפים קנוי מוכן)

תיבול: כפית מלאה סוכר, כפית מלח, חצי כפית תבלין בזיליקום, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן ההכנה

-מכינים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה. שומרים כוס ורבע ממי הבישול ומעבירים את הספגטי למסננת. מזלפים מעל מעט שמן זית ומערבבים קלות בעזרת מזלג.

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים שום כתוש ומערבבים כחצי דקה.

-מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומי בישול ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.

-מוסיפים כף אריסה ומתבלים בסוכר, מלח, בזיליקום ופלפל שחור. מבשלים כ-7 דקות, טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.

-יוצקים את הרוטב על הספגטי ומערבבים.

*מי שלא אוהב חריף אפשר להמיר כף אריזה בכף נוספת של רסק עגבניות.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
צ’יפס מתנפח
כדורי רפאלו

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עדי (19:03 6.10.2020)

יצאה מעולה!
תודה רבה על המתכונים המוצלחים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:23 6.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

תהילה (11:53 24.08.2020)

תודה רבה יצא סוףףף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 24.08.2020)

שמחה לשמוע 🙂

יסכה (11:52 24.08.2020)

אני לא רוצה חריףףףף

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 24.08.2020)

אפשר לוותר על האריסה.

מירב (14:04 23.06.2020)

בן שלי בן עשר הכין יצא שללמות הוא גם הוסיף גבינה צהובה
אין עליך תותחית!!!!!!!
עם אפשר בבקשה מתכון לעוגת ווניל שטובה לשכבות כי הכנתי עוגת שכבות אבל העוגה היתפוררה לי תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 23.06.2020)

כל הכבוד לו! נראה מעולה 😍
יש את העוגה הזאת – עוגת וניל אבל חשוב להמתין עד שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה באמצע. מומלץ אפילו להכין אותה יום לפני שממלאים.

אביגיל בוקעי (14:25 9.06.2020)

מה זה מי בישול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:48 9.06.2020)

הכוונה למים שבישלת בהם את הפסטה.
אפשר להשתמש גם במים רגילים.

נויה (14:19 8.06.2020)

איך מורידים את הקליפה של העגבניה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:21 8.06.2020)

אם את משתמשת בעגבניות טריות אז אפשר לגרד 4 עגבניות בפומפיה גסה, בלי הקליפה.

רויטל (13:28 7.05.2020)

יצא טעים ממש!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:04 7.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רויטל

יעקב (15:44 9.12.2019)

איך אפשר להכין פסטה טעימה ללא להכין רוטב ולטגן וכו’

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 9.12.2019)

היי יעקב,
יש את המתכון הזה- פסטה מתובלת.

מלכה (22:04 10.09.2019)

אין לי עגבניות 🙁 רק רסק עגבניות. האם רסק עגבניות לבד גם יתאים?
תודה על מתכונים נהדרים!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 10.09.2019)

אפשר להכין את הרוטב רק עם רסק עגבניות אבל הרוטב ייצא פחות עשיר.
יש להוסיף עוד 2 כפות רסק בנוסף לכמות הרשומה ועוד קצת מים.

חן (16:40 17.08.2019)

אני תמיד עושה ככה והספגטי לא יוצא צבוע כולו ברוטב
למה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 17.08.2019)

כמות הרוטב אמורה להספיק לחבילת פסטה (500 גרם).
גם אחרי שערבבת את הרוטב היטב עם הפסטה זה לא מספיק לכל הספגטי?
הוספת כוס ורבע מים? *יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית.

עינת (10:38 11.04.2019)

היי אפרת

מה אפשר במקום רסק עגבניות (כן משתמשת בעגבניות מרוסקות קנוי בבקבוק)

עגבניות טריות הבנתי שזה יצא חמצמץ יותר? ובכל זאת ?

ואם אוותר על כפית סוכר ואשתמש בעגבניות טריות כמה עגבניות במקום כמות הרסק שרשמת ?

ועגבניות מרוסקות מבקבוק כמה כפות יוצא (400 גרם קופסת שימורים)

תודות .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 11.04.2019)

אם את לא שמה רסק אני מציעה להשתמש בעגבניות מרוסקות מבקבוק קנוי ולא בעגבניות טריות.
400 גרם זה יוצא 20 כפות.

אתי (18:07 10.12.2018)

האם אפשר לוותר לגמרי על העגבניות?
פשוט אין לי עגבניות בבית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:58 10.12.2018)

אפשר להכין את הרוטב רק עם רסק עגבניות אבל הרוטב ייצא פחות עשיר.
יש להוסיף עוד 2 כפות רסק בנוסף לכמות הרשומה.

נטלי (21:47 27.10.2018)

האם חייב ספגטי? או שאפשר סוג אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:10 28.10.2018)

אפשר להכין עם כל פסטה.

יעלי (12:00 17.10.2018)

תודב רבה על המתכונים המדהימים…
אשמח לדעת האם אפשר להכין ללא עגבניות מרוסקות. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:37 17.10.2018)

במקום עגבניות מרוסקות אפשר לרסק 4 עגבניות טריות או לגרד בפומפיה (רצוי בלי הקליפה).

תמר (16:11 28.08.2018)

אפרת הי
יצא טעים בטירוף, עשיתי עם פלפל חריף במקום אריסה והטעם יצא מושלם!
תודה רבה על האתר הכה יעיל ופשוט לשימוש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 28.08.2018)

תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂

אמונה (17:50 19.08.2018)

חייב אריסה?
אפשר לחליף בממרח חריף אחר? אשמח אם תצרפי לי מתכון לממרח כזה אם יש לך…
תודה
אמונה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 19.08.2018)

במקום אריסה אפשר לקצוץ דק פלפל ירוק חריף ולטגן עם הבצל כ-5 דקות. להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
אפשרות נוספת היא להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
אם לא רוצים את זה פיקנטי אפשר לוותר על האריסה לגמרי ואין צורך בתחליף.

יעל (12:20 15.08.2018)

נדיר!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:59 15.08.2018)

שמחה שאהבת! 🙂

רינה (22:51 8.08.2018)

דחוף דחוף!…
אני רוצה להכין ספגטי אבל לא חריף
להוריד את האריסה וזהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 8.08.2018)

כן.

רעות (17:07 7.07.2018)

היי אפרת, אפשר להשתמש בסחוג במקום באריסה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 7.07.2018)

אפשר אבל יש לשים כמות קטנה יותר. ממליצה להתחיל מחצי כפית ולטעום.

יצחק (12:44 4.07.2018)

היי אפרת
תודה לך על הכל!!!
אפשר לרסק עגבניות ידני?
ואם כן כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 4.07.2018)

כן אפשר לרסק 4 עגבניות (רצוי בלי הקליפה).

מאיר (20:28 4.06.2018)

שלום רב
קודם כל תודה רבה
שנית למה יש הרבה טעויות כתיב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 4.06.2018)

היי מאיר,
אודה אם תפנה אותי לטעות.

יוני (16:59 28.06.2018)

מה אתה כותב שטויות?אין שום טעות בכל מקרה תתרכז במתכון יותר חשוב מאשר לצאת “גאון וחכם”
אתר מספר 1!מרגיש כמו שף מאז שנכנסתי אליו.תודה לך על הכל ותמשיכי כך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 28.06.2018)

תודה יוני 🙂

נירה (13:53 23.05.2018)

שלום אפרת,
אין לי אריסה.
האם יש אפשרות להשתמש בפלפל ירוק חריף/פפריקה חריפה או שילוב של שניהם?
ואם כן, מתי להוסיף?

תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:29 23.05.2018)

כן, אפשר לקצוץ דק פלפל ירוק חריף ולטגן עם הבצל כ-5 דקות. להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך כרגיל.
בסוף אפשר לטעום את הרוטב, אם חסרה חריפות אפשר להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.

זלדה (21:48 17.04.2018)

שלום!
האם יש משהו שאפשר להמיר אותו בבזילקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:51 18.04.2018)

אפשר לוותר על הבזיליקום.

ענבל (19:09 4.03.2018)

שלום
אפשר גם עם פסטה מלאה?
תודה על נדיבותך במתכונים טעימים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 4.03.2018)

היי ענבל,
אני אישית פחות אוהבת את הטעם של פסטה מלאה אבל אפשרי בהחלט.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.