זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 סלק גדול
1 בטטה
1 בצל גדול (מומלץ סגול)
3 כפות שמן זית
1 כף סילאן (או כפית גדושה סוכר)
1 שן שום כתושה
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
מלח, פלפל שחור גרוס גס
אופן הכנה:
-מקלפים את הסלק, הבצל ובטטה וחותכים לפרוסות עגולות בעובי 1 ס”מ. מתבלים היטב בשמן זית, סילאן, שום כתוש, מלח ופלפל. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
-מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כשעה, עד שהירקות מתרככים.
הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
אפשר רק עם בצלים?
כן
האם צריך לשטוף את הסלק? ואם כן באיזה שלב?
אחרי הקילוף.
הי אפרת. אם אני רוצה להוסיף גם דלעת ערמונית- איך כדאי לחתוך אותך?
היי,
אפשר לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות יחסית.
האם אפשר לשמור במקרר למחרת?
היי,
כן, אפשר לשמור במקרר. הירקות נשמרים במיטבם עד 3-4 ימים.
שלום רב אפרת האם אפשר להכין עם סלק מוכן מבושל בוואקום? תודה רבה חג שמח
היי מיטל,
כן, אפשר(:
בהצלחה וחג שמח🌺
מתכון מעולה. גרם לאיש לאהוב סלק סוף סוף.. 🙂
שמחה לשמוע 🙂
אם אני מוסיפה עוד ירקות בכמות קצת יותר צריך יותר רוטב?
אם את לא מוסיפה הרבה זה בסדר.
יצא מצוין!
האם זה נכון שסלק הוא פחמימה?(ואני אכלתי ממנו חופשי…)
היי שרה,
שמחה שיצא טעים 🙂
בשל כמות הקלוריות והפחמימות הנמוכה שיש בסלק, עדיף להתייחס לסלק כירק.
נראה טוב. מה אפשר להגיש ליד זה, כדי שתהיה ארוחה מלאה?
את מחפשת מנה בשרית או צמחונית?
צמחונית או דג.
זה הולך עם קינואה או דג סלמון בתנור או דג דניס שלם בתנור או פילה דג עם פלפלים (אפשר לוותר על הפלפלים).
מגישה כתוספת או סלט?
תוספת.
אפשר במקום בטטה
לשים סלק בצל סגול ותפוח אדמה?
כן אפשר.
יצא מאד טעים טרפנו הכללללללללללללללל
שמחה שנהניתם 🙂
תודה לילי ושבת שלום 🌺
אפשר לעשות את זה רק עם בטטה ותפו”א?
כן, אפשר.
היי, במה אפשר להחליף את הסילאן? או שלוותר? (אין לח)
היי מיכל,
אפשר להוסיף כפית סוכר או כפית סירופ מייפל.
אני מניחה שאפשר גם להכין בלי.
ממש מעולה
שמחה לשמוע איריס 🙂
שבוע טוב
שלום,
אילו עוד ירקות היית ממליצה להוסיף או לגוון עם הרוטב הזה?
היי אורית,
את יכולה לשים גם גזר, תפו”א, קישוא.
עוד מתכונים קלים ובריאים
בוודאי! מתכונים בריאים נוספים יעלו בהמשך 🙂
בתנור 🙂
מעולה! בהצלחה 😉
כל המתכונים נראים נהדר!!!
האם את מבשלת מראש את הסלק? הוא לא יוצא קשה מדי בתנור ללא בישול?
תודה טובה 🙂
אין צורך לבשל מראש את הסלק. מאחר וחותכים אותו דק (בעובי של כ1 ס”מ) אז הוא מספיק להתרכך בתנור.
יום נפלא!
תודה על התגובה המהירה!!