שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 סלק גדול

1 בטטה

1 בצל גדול (מומלץ סגול)

3 כפות שמן זית

1 כף סילאן (או כפית גדושה סוכר)

1 שן שום כתושה

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

מלח, פלפל שחור גרוס גס




אופן הכנה:

-מקלפים את הסלק, הבצל ובטטה וחותכים לפרוסות עגולות בעובי 1 ס”מ. מתבלים היטב בשמן זית, סילאן, שום כתוש, מלח ופלפל. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

-מניחים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כשעה, עד שהירקות מתרככים.

הפעל טיימר (60 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות שיבולת שועלעוגיות שיבולת שועל
פשטידת אטריות ובשר טחון פשטידת אטריות ובשר טחון
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מור (23:08 2.01.2024)

אפשר רק עם בצלים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 3.01.2024)

כן

avatar
יעל (03:46 16.04.2023)

האם צריך לשטוף את הסלק? ואם כן באיזה שלב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 16.04.2023)

אחרי הקילוף.

avatar
ליאור (16:19 13.01.2023)

הי אפרת. אם אני רוצה להוסיף גם דלעת ערמונית- איך כדאי לחתוך אותך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:44 14.01.2023)

היי,
אפשר לחתוך את הדלעת לקוביות קטנות יחסית.

avatar
דורית (10:25 23.05.2022)

האם אפשר לשמור במקרר למחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 23.05.2022)

היי,
כן, אפשר לשמור במקרר. הירקות נשמרים במיטבם עד 3-4 ימים.

avatar
מיטל (14:43 30.08.2021)

שלום רב אפרת האם אפשר להכין עם סלק מוכן מבושל בוואקום? תודה רבה חג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 30.08.2021)

היי מיטל,
כן, אפשר(:
בהצלחה וחג שמח🌺

avatar
אביגיל (07:32 31.07.2020)

מתכון מעולה. גרם לאיש לאהוב סלק סוף סוף.. 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:20 31.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
סיון (18:05 3.05.2020)

אם אני מוסיפה עוד ירקות בכמות קצת יותר צריך יותר רוטב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 3.05.2020)

אם את לא מוסיפה הרבה זה בסדר.

avatar
שרה (12:23 9.12.2019)

יצא מצוין!

האם זה נכון שסלק הוא פחמימה?(ואני אכלתי ממנו חופשי…)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 9.12.2019)

היי שרה,
שמחה שיצא טעים 🙂
בשל כמות הקלוריות והפחמימות הנמוכה שיש בסלק, עדיף להתייחס לסלק כירק.

avatar
אשירה. (10:10 11.06.2019)

נראה טוב. מה אפשר להגיש ליד זה, כדי שתהיה ארוחה מלאה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 11.06.2019)

את מחפשת מנה בשרית או צמחונית?

avatar
אשירה. (10:39 16.06.2019)

צמחונית או דג.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 16.06.2019)

זה הולך עם קינואה או דג סלמון בתנור או דג דניס שלם בתנור או פילה דג עם פלפלים (אפשר לוותר על הפלפלים).

avatar
lea (22:53 13.02.2019)

מגישה כתוספת או סלט?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 14.02.2019)

תוספת.

avatar
מדי לוי (19:35 3.04.2018)

אפשר במקום בטטה

לשים סלק בצל סגול ותפוח אדמה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:37 3.04.2018)

כן אפשר.

avatar
לילי (12:56 19.01.2018)

יצא מאד טעים טרפנו הכללללללללללללללל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 19.01.2018)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה לילי ושבת שלום 🌺

avatar
לילי (13:25 5.01.2018)

אפשר לעשות את זה רק עם בטטה ותפו”א?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 5.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
מיכל (21:16 21.11.2016)

היי, במה אפשר להחליף את הסילאן? או שלוותר? (אין לח)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:40 22.11.2016)

היי מיכל,
אפשר להוסיף כפית סוכר או כפית סירופ מייפל.
אני מניחה שאפשר גם להכין בלי.

avatar
איריס (22:59 4.07.2015)

ממש מעולה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:09 4.07.2015)

שמחה לשמוע איריס 🙂
שבוע טוב

avatar
אורית (23:12 16.04.2015)

שלום,
אילו עוד ירקות היית ממליצה להוסיף או לגוון עם הרוטב הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:37 16.04.2015)

היי אורית,
את יכולה לשים גם גזר, תפו”א, קישוא.

avatar
זטלאוי גילה (12:40 8.12.2014)

עוד מתכונים קלים ובריאים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 8.12.2014)

בוודאי! מתכונים בריאים נוספים יעלו בהמשך 🙂

avatar
טובה (14:29 6.10.2014)

בתנור 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:32 6.10.2014)

מעולה! בהצלחה 😉

avatar
טובה (13:23 6.10.2014)

כל המתכונים נראים נהדר!!!

האם את מבשלת מראש את הסלק? הוא לא יוצא קשה מדי בתנור ללא בישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:28 6.10.2014)

תודה טובה 🙂
אין צורך לבשל מראש את הסלק. מאחר וחותכים אותו דק (בעובי של כ1 ס”מ) אז הוא מספיק להתרכך בתנור.
יום נפלא!

avatar
טובה (13:35 6.10.2014)

תודה על התגובה המהירה!!

לקריאת כל התגובות