זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
500-600 גרם נתחי סלמון טרי או קפוא שהופשר (כ-3 נתחים)
10 עגבניות שרי חצויות
בצל בינוני קצוץ גס
תיבול לעגבניות ולבצל: כף וחצי שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור
תיבול לדג: כף שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום כתושות, כף רוטב סויה, חצי כפית דבש, מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
–מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
-מתבלים בקערה את עגבניות השרי והבצל בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
-באותה קערה מערבבים את חומרי התיבול לדג (שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש, רוטב סויה, דבש, מלח ופלפל שחור). מניחים את נתחי הדג בתבנית ומתבלים אותם ברוטב.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15-20 דקות.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ להגיש עם לימון.
ראו גם
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- חטיפי זעתר |
- מתכון לסלמון בטריאקי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
היי אפרת.
מה הכמויות ל- 4 נתחים של דג?
תגדילי רק את הכמויות של התיבול של הדג:
כף וחצי שמן זית, 3 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום כתושות, כף וחצי רוטב סויה, 3/4 כפית דבש, מעט מלח ופלפל שחור
אפשר לדייק את הכמויות שכותבים מעט מלח ומעט פלפל שחור כמה זה בכפית
תודה רבה
רבע כפית מלח וקמצוץ (עם האצבעות) פלפל שחור.
האם 200 מעלות עם טורבו או בלי?
תוכנית רגילה- קו עליון וקו תחתון.
תודה רבה
אפרת,
תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך!
רציתי לשאול- אם אין לי רוטב סויה מה אפשר לשים במקום?
תודה
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
אפשר לוותר על הסויה ולתבל בכף שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום כתושות, כף סילאן, מעט מלח ופלפל שחור.
תודה!
את אלופה:)
וואו אפרת!
המתכון מדהים!!!
החברה פה לא רוצים לחכות עד שבת…
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
האם לא צריך להשרות את הדג בלימון ומי מלח לפני כן?
תודה רבה!
היי,
לא חייב כי מתבלים בלימון ומלח.
ואם אין לי מיץ לימון אלא רק לימון רגיל?
כמה לימון לסחוט?
תודה רבה!
תסחטי חצי לימון לתוך כוס ותשתמשי בשתי כפות(:
באם אפשר לוותר על הסויה
ולהכין עגבניות שרי כתומות ?
אפשר לוותר על הסויה ואפשר להשתמש בשרי כתומות.
שלום רב, ותודה על המתכונים,
האם אני יכולה להכין ולהקפיא ללא אפיה ולאפות סמוך למועד ההגשה?
אני מדברת על הקפאה בטווח של שבועיים.
היי,
לא מומלץ לעשות כך. עדיף להקפיא לאחר אפייה.
אפרת היקרה,
הכנתי את הסלמון עם עגבנות שרי ובצל (טעים!!)
אחרי שהכנסתי את התבנית לתנור עמדתי לרחוץ כלים. בזמן הזה המתכון היה פתוח על המחשב. כשחזרתי אל המחשב המחשב סרב להגיב. נאלצתי לבצע הפעלה מחדש.
לפעמים גם תוך כדי הכנת המתכון בין פעולה לפעולה הוא מתקשה להגיב.
זה לא קורה לי באתרים אחרים.
אם ז ימשיך לקות את תאבדי הרבה גולים וזה יהיה ממש חבל, כי האתר שלך כל כך מעולה.
בבקשה תנסי לבדוק עם מי שמנהל את האתר.
הדפדפן שלי הוא גוגל כרום למקרה שזה עוזר.
גם עכשיו כשאני מקלידה לוקח זמן בין ההקלדה לבין ההופעה של האותיות על המסך.
היי שרון,
מהתיאור שלך נשמע שזו בעיה שקשורה למחשב ולא לאתר (זו יכולה להיות למשל בעיה באינטרנט או עומס קבצים במחשב ועוד).
איטיות קורה לפעמים בגלל גרסה לא מעודכנת, אז ממליצה לך לעדכן את התוסף כרום.
אם הבעיה הייתה קשורה לאתר היינו אמורים לקבל עוד פניות דומות מגולשים כמוך, מה שלא קרה.
בכל מקרה כדי שנוכל לברר אם קיימת בעיה אשמח לדעת לפני כמה זמן בערך האיטיות התחילה (ימים? שבועות?) וכן האם בגלישה ממחשב אחר זה עדיין נמשך.
תודה.
אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום בשרי???
אפשר(:
תודה
אז בכמה עגבניות צריך להשתמש?
כ-3 עגבניות יספיקו.
מתכון שאני תמיד חוזרת אליו,בין הטעימים שיש להכנת סלמון. את תמיד מצילה אותי עם מתכונים טעימים וקלים להכנה. תודה .
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ואלרי🌺
וואו הדג הזה פשוט טעים בטירוף
וגם נראה ממש יפה
תודה על מתכון מוצלח
איזה כיף שאהבת! תודה חיה🌷
הי אפרת,
אין מילים על האתר המושקע הברור והמובן הזה, כל המתכונים אחד אחד מוצלחים!!
שאלה קטנה המתכון הזה יכול במקרה להתאים גם לדג מושט? הלואי שכן..
היי יוני,
תודה על המילים החמות😊
אפשר להכין גם עם מושט…
יום מקסים!
תווודה:)
באמת יצא טעים פצצה! הבעלול שלי אהבבבב:)
מעולה, איזה כיף לשמוע❤
היי אפרת
2 שאלות
1. אין לי מספיק שרי אפשר פרוסות לשלב עם עגבניות רגילות?
2. מה הסיבה שאני לא מקבלת התראות למייל על תגובות שלך, לא בספאם ולא בשום מקום
היי נטלי😃
בקשר לשאלה 1: תוכלי להשתמש בעגבניות רגילות ובשרי.
בקשר לשאלה 2: את אמורה לקבל התראות תמיד, בדקי שרשמת את המייל נכון כנראה שזאת הבעיה, ואולי גם באמת זה נשלח לספאם. אם לא מסתדר עדכני אותי❤️
אפשר לא להוסיף דבש? ולא סילאן? למי שיש בעיה עם סוכר?1
היי ענבל
הדבש והסילאן מאוד מוסיפים במנה, תוכלי לוותר אבל הטעם יושפע מאוד
יש לך מתכונים באתר לסלמון בתנור עם תיבול שונה ותוכלי להוסיף ירקות שתרצי
דג סלמון בתנור
סלמון בציפוי אגוזים
מתכון לסלמון בטריאקי
האם אפשל להקפיא את הדג אחרי ההכנה? (כולל העגבניות והבצל?)
אפשר להקפיא (אם מקפיאים רצוי להשתמש בדג טרי).
הכנתי לשבת יצא ממש מושלם.
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
עשיתי את המתכון הזה עם מושטים במקום סלמון עם סילאן במקום דבש ויצא מדהים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ברוריה
הייי שמן זית חייב ? או אפשר שמן אחר?
אפשר שמן רגיל.
היי אפרת
האם אפשר להכין גם עם מושט? אם כן, כמה זמן אפיה ?(עבור שתי מנות)
כן אפשר.
אם זה פילה מושט, זמן אפיה כ-15 דקות.
שלום אפרת האם מניחים את הדגים על הירקות? או אחד ליד השני? תודה
אחד ליד השני.
חג שמח 🌺
היי אפרת,
יש לי דג סלומון ומאוד רוצה להכין את המתכון במיוחד עם עגבניות שרי האם ניתן לוותר על הבצל ובמקום דבש לשים חצי כפית סילאן?שמעתי שלא מומלץ לחמם דבש.תודה רבה על המתכונים:)
כן אפשר.
בוקר טוב!
אפשר לבשל סלמון בסיר בסגנון דומה לחריימה?
תוכלי להנחות אותי?
לא מצאתי מתכון כזה ולא כזו שאלה כך שאני נאלצת להטריד אותך.
פורים שמח!
מדובר בנתח של כ-2 קילו לעשר מנות.
כן, אפשר להכין את המתכון של החריימה עם סלמון.
אם את רוצה שיהיה הרבה רוטב אז אפשר להכפיל את כמות הרוטב.
הי אפרת, קודם כל תודה על המתכונים המושלמים!!
שאלה – יש תחליף לרוטב סויה? אני לא כ\”כ אוהבת להכניס רטבים מהסוג הזה לבית מטעמי בריאות…
או שאפשר לוותר על הרוטב סויה?
היי רחל,
אפשר לוותר על הסויה ולתבל בכף שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 3 שיני שום כתושות, כף סילאן, מעט מלח ופלפל שחור.
אני רואה שלא ענית אז אשאל כך:
אפשר לבשל רוטב מפלפלים בצבעים שונים שיני שום ועגבניות עם מים לשפוך על סלמון בתבנית ולאפות? בסיר אני חוששת שיתפרק.
יש לך המלצות לשיפור? יתאים להוסיף כרוב ברוטב?
תודה לך!
עכשיו רק ראיתי.
כן, אפשר.
אפשר להוסיף כרוב לרוטב אבל תבשלי אותו קצת קודם יחד עם הפלפלים והעגבניות.
תודה, אפרת! יוצא נהדר!
לא העזתי לנגוע קודם בדגים ועכשיו אני מכינה את המתכון הזה לכל שבת 🙂
שמחה לשמוע!
תודה לך ושבת שלום 💗
המתכון יכול להתאים גם לדג מושט?
כן.
יצא פצצה
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
אפשר עגבניות שרי צהובות??
תודה רבה!
כן.
את הדג את אופה מכוסה או גלוי????
גלוי, ללא כיסוי.
היי אפרת, תודה על המתכונים הטעימים! שאלה קטנה רוטב הסויה מוסיף או שאפשר לוותר עליו?
הוא מוסיף טעם אבל אם אין לך את יכולה להכין בלי ולשים כף סילאן במקום חצי כפית דבש.
אפשר לותר על השום? ולהוסיף משהו אחר במקום?
השום מוסיף טעם לדג אבל אם לא אוהבים אפשר לוותר עליו.
שלום וברכה!
האם כל מתכונים מהסוג הזה שאת מציעה אפשר לעשות גם דרך אפיה בשקית אפיה סגור,פשוט כדי להשאיר יותר נוזלים שהתבשיל לא ייצא קצת יבש או שיש איזה הבדל משמעותי בטעם באפיה גלויה? מובן שכוונתי לא לעוגות,אלא לבשר עופות דגים ואולי ירקות.
פשוט אחרי שפעם קניתי בסופר עוף כזה עם תבלינים שנמכר בכזה שקית שפשוט לפי ההוראות על האריזה היה צריך לשים אותו בתנור באריזה שלו לשעה וחצי שעתיים מאתיים מעלות.לא האמנתי,אך העוף יצא רך ועסיסי ביותר.מאז אני אופה עופות רק בשקיות אפיה ובאמת יוצא עסיסי ביותר.
כן, אפשר להכין דגים, בשר ועופות בשקית קוקי.
לא הבנתי, מתי מוסיפים את העגבניות והבצל
בהתחלה. מתבלים אותם ושמים בתבנית ומוסיפים את הסלמון.