זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 27-30 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 נתחי סלמון (כ-800 גרם)
4 כפות מיץ לימון
פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוסות
חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הגמבה במשך כ-5 דקות. מוסיפים פרוסות שום ומטגנים כ-3 דקות נוספות (יש לערבב בזמן הטיגון).
-מוסיפים עגבניות מרוסקות ומתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-2 דקות נוספות (אם התערובת יבשה יש להוסיף כרבע כוס מים) ומסירים מהאש.
-מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מניחים את נתחי הסלמון על נייר האפיה כאשר הצד של העור פונה כלפי מטה. מתבלים כל נתח בכף מיץ לימון ומורחים את הנתחים בתערובת העגבניות באופן אחיד (בחלק העליון ובצדדים).
-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד) ואופים במשך 17-20 דקות (תלוי בעובי הנתח).
מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה |
- דג לברק שלם |
- סלמון בנינג’ה גריל
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך. רב המתכונים שלי בבית הם מהאתר המדהים שלך. תודה רבה לך, אפרת יקרה. תמשיכי להביא עוד מתכונים טובים וטעימים.
❤️❤️❤️
שלום אפרת קראתי כאן שאפשר לרסק עגבניות אם אין עגבניות מרוסקות השאלה שלי אם לכ7 פרוסות דג כמה עגבניות צריך?
וכן האם יש אפשרות לאפות את הדג על הפלטה כל הלילה ללא אפיה בתנור?
רציתי להוסיף שאלה יש לי צנצנת רוטב עגבניות לקציצות זה מתאים גם כאן?
היי
יכול להיות שכן, תריחי ותטעמי את הרוטב ולפי זה תדעי אם הוא יתאים לדג.
היי
תשתמשי ב-4 עגבניות.
חימום של הדג על הפלטה כל הלילה עלול לפגוע במרקם(:
האם זה טעים קר?
היי,
דגים באופן כללי טעימים יותר חמים.
הי אפרת
אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם דג פילה מושט?
אם כן- יש הבדל במשהו?
תודה רבה!
היי אפרת,
אפשר, אין שינוי במתכון(:
תודה רבה
יצא מעולה!
כמו כל המתכונים שלך 🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח❤
הוספתי בצל
ויצא מושלם!!
תודה רבה
היי תותית הבשלנית (אהבתי את הכינוי😉), שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
תודה רבה ❣
שלשתי כמויות יצא אליפות
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה🌺
שלום אפרת, האם במקום אפייה אפשר לבשל את הדג ברוטב הזה בדומה חדג רגיל שעושים?
אפשר אבל יש צורך להוסיף חצי כוס מים, ובמהלך הבישול לוודא שיש רוטב. משך הבישול אמור להיות כ-20-30 דקות.
יקרה, תבנית מכוסה בנייר כסף או מגולה בתנור?
היי שרה,
אין צורך לכסות:)
טעיםםם תודה רבה
שמחה לשמוע! נראה מעולה😊
היי אפרת, מה אפשר לשים במקום עגבניות מרוסקות או איך אפש רלהכין עכבניות מרוסקות בבית?
אפשר להשתמש ב-2 עגבניות טריות רגילות – לרסק אותן או לגרד בפומפיה.
היי בישלתי ויצא ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
אם אין לי גמבה אפשר לוותר??
אפשר.
יש לי לברק האם המתכון מתאים גם ללברק?
ככל שכן, האם יש שינוי מבחינת זמן האפיה בתנור?
כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל15 דקות.
תודה על התשובה. עוד שאלה הוא קנה לי כמות גדולה של דגים עדיף להכין את כולם ולהקפיא או להקפיא אותם טרי וכשארצה אפשיר ואכין אותם? תודה רבה.
אפשר להקפיא אותם לפני אפיה/בישול אבל כדאי להשתמש בהם עד שבועיים. אח”כ הם עדיין אכילים אבל הטעם מתחיל להפגע.
שלום אפרת הממקסימה בעלי קנה דג סלומון לא פילה טרי חתכו לו אותו לפרוסות אבל בלי לנקות לא הוציאו את העור וכו………..
אשמח אם תוכלי לתת לי טיפים איך מנקים דג. תודה רבה רבה ושבת שלום!
היי הודיה,
חתכו את לזה לסטייק? שהעור מסביב ובאמצע יש עצם קטנה?
אם כן, אין בעיה, את יכולה להכין את זה כמו שזה. העור יתקלף בקלות לאחר האפיה ואת העצם פשוט לא אוכלים.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת היכן שאשוטט ברשת תמיד חוזרת אליך .היום קניתי דג דניס טרי והמוכר פרס אותם לרוחב בלי הראש (אני לא מבינה בדגים )כך שכל דג 3-4חתיכות ויש לי אורחים מה אפשר להכין מהם ? ואם זה בסדר שהם פרוסים ככה ?פרידה
היי פרידה,
הוא חתך אותם לפילטים. את יכולה להכין כל אחד מהמתכונים האלה:
פילה אמנון בתנור (*אפשר להכין גם עם דניס)
פילה דניס בתנור
פילה דג עם פלפלים
דג מרוקאי
היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים מושלמים!!!
אני מחפשת מתכון לדגים סלמון במחבת כי
התקלקל לי התנור. תודה רבה
היי תהילה,
יש מתכון לדג סלמון בטריאקי שמכינים במחבת.
צהריים טובים אפרת היקרה,
תודה על המתכון המסקרן…
האם ניתן להשתמש ברסק עגבניות?
האם ניתן לשים אורגנו או תבלין אחר במקום פטרוזיליה?
תודה ויום נעים 🙂
היי מלכה,
עדיף להשתמש בעגבניות מרוסקות או בעגבניות רגילות ולרסק אותן או לגרד בפומפיה כמות של חצי כוס.
אפשר לשים חצי כפית שטוחה אורגנו או בזיליקום במקום הפטרוזיליה.
היי אפרת! ממש מעורר תיאבון!
במה ניתן להמיר את העגבניות המרוסקות?
היי לאה,
אפשר להשתמש בעגבניות טריות רגילות ולרסק אותן או לגרד בפומפיה כמות של חצי כוס.
היי אפרת,
מדובר בנתחים עבים או דקים?
20 דקות – לא יתייבשו בתנור?
היי ענת,
מדובר בנתחים עבים. אם זה נתח דק אני מניחה שזמן האפיה יתקצר בכמה דקות. אעדכן במתכון.
היי אפרת, תודה על מתכון חדש ומענייין, ברשותך שתי שאלות:
1. איזה גודל תבנית צריך?
2. הדג שצריך לקנות זה מה שכתוב עליו פילה סלמון?
כמו כן שאלה שתמיד רציתי לשאול לגבי חימום מחבת:
האם קודם מחממים אותה ואז שמים שמן ומחממים עוד או ישר שמים שמן ומחממים?
כמה זמן מחממים לפני השמן ואחריו?
המון תודה
היי,
1. תבנית מלבנית בינונית
2. כן
לגבי חימום המחבת, אפשר בשתי השיטות שהצעת. אאפשר לחמם את המחבת כ-2 דקות, להוסיף שמן ומיד את החומרים. ואפשר ישר לשים את השמן ולחמם כחצי דקה-דקה ולשים את החומרים.