זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 27-30 דקות

מס’ מנות: 4 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

4 נתחי סלמון (כ-800 גרם)

4 כפות מיץ לימון

פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות קטנות

4 שיני שום פרוסות

חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

תיבול: חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית פפריקה חריפה (לא חובה), חצי כפית פטרוזיליה מיובשת, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הגמבה במשך כ-5 דקות. מוסיפים פרוסות שום ומטגנים כ-3 דקות נוספות (יש לערבב בזמן הטיגון).

-מוסיפים עגבניות מרוסקות ומתבלים בפפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, פטרוזיליה מיובשת, מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-2 דקות נוספות (אם התערובת יבשה יש להוסיף כרבע כוס מים) ומסירים מהאש.

-מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מניחים את נתחי הסלמון על נייר האפיה כאשר הצד של העור פונה כלפי מטה. מתבלים כל נתח בכף מיץ לימון ומורחים את הנתחים בתערובת העגבניות באופן אחיד (בחלק העליון ובצדדים).

-מכניסים לתנור (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד) ואופים במשך 17-20 דקות (תלוי בעובי הנתח).

הפעל טיימר (17 דק’)
+
טיימר פועל

פילה סלמון ברוטב עגבניות

טיפים והערות

מחפשים תוספת טעימה לצד הדג? לחצו כאן – תוספות לדגים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות סילאן ושקדיםעוגיות סילאן ושקדים
אורז עם תרד וחומוס אורז עם תרד וחומוס
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אפרת (11:23 30.09.2021)

הי אפרת
אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם דג פילה מושט?
אם כן- יש הבדל במשהו?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:13 30.09.2021)

היי אפרת,
אפשר, אין שינוי במתכון(:

avatar
אפרת (19:29 30.09.2021)

תודה רבה
יצא מעולה!
כמו כל המתכונים שלך 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:43 30.09.2021)

שמחה מאד שיצא מוצלח❤

avatar
תותית הבשלנית (16:32 24.09.2021)

הוספתי בצל
ויצא מושלם!!
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:38 24.09.2021)

היי תותית הבשלנית (אהבתי את הכינוי😉), שמחה מאד שאהבת את המתכון❤

avatar
רחלי (22:08 14.09.2021)

תודה רבה ❣
שלשתי כמויות יצא אליפות

פילה סלמון ברוטב עגבניות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:36 14.09.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה🌺

avatar
תמרה (18:45 12.08.2021)

שלום אפרת, האם במקום אפייה אפשר לבשל את הדג ברוטב הזה בדומה חדג רגיל שעושים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 12.08.2021)

אפשר אבל יש צורך להוסיף חצי כוס מים, ובמהלך הבישול לוודא שיש רוטב. משך הבישול אמור להיות כ-20-30 דקות.

avatar
שרה (11:16 11.03.2021)

יקרה, תבנית מכוסה בנייר כסף או מגולה בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:39 11.03.2021)

היי שרה,
אין צורך לכסות:)

avatar
אוריאל (22:51 21.02.2021)

טעיםםם תודה רבה

פילה סלמון ברוטב עגבניות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 21.02.2021)

שמחה לשמוע! נראה מעולה😊

avatar
שגית (11:55 22.05.2020)

היי אפרת, מה אפשר לשים במקום עגבניות מרוסקות או איך אפש רלהכין עכבניות מרוסקות בבית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:37 22.05.2020)

אפשר להשתמש ב-2 עגבניות טריות רגילות – לרסק אותן או לגרד בפומפיה.

avatar
itzik30 (20:21 28.02.2020)

היי בישלתי ויצא ממש טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:31 29.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
עדי (00:40 29.09.2019)

אם אין לי גמבה אפשר לוותר??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 29.09.2019)

אפשר.

avatar
מיכל פורת (19:58 4.09.2019)

יש לי לברק האם המתכון מתאים גם ללברק?
ככל שכן, האם יש שינוי מבחינת זמן האפיה בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:10 4.09.2019)

כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל15 דקות.

avatar
הודיה (11:28 25.01.2019)

תודה על התשובה. עוד שאלה הוא קנה לי כמות גדולה של דגים עדיף להכין את כולם ולהקפיא או להקפיא אותם טרי וכשארצה אפשיר ואכין אותם? תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 25.01.2019)

אפשר להקפיא אותם לפני אפיה/בישול אבל כדאי להשתמש בהם עד שבועיים. אח”כ הם עדיין אכילים אבל הטעם מתחיל להפגע.

avatar
הודיה (08:58 25.01.2019)

שלום אפרת הממקסימה בעלי קנה דג סלומון לא פילה טרי חתכו לו אותו לפרוסות אבל בלי לנקות לא הוציאו את העור וכו………..
אשמח אם תוכלי לתת לי טיפים איך מנקים דג. תודה רבה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:19 25.01.2019)

היי הודיה,
חתכו את לזה לסטייק? שהעור מסביב ובאמצע יש עצם קטנה?
אם כן, אין בעיה, את יכולה להכין את זה כמו שזה. העור יתקלף בקלות לאחר האפיה ואת העצם פשוט לא אוכלים.
שבת שלום 🙂

avatar
פרידה (00:25 9.01.2019)

שלום אפרת היכן שאשוטט ברשת תמיד חוזרת אליך .היום קניתי דג דניס טרי והמוכר פרס אותם לרוחב בלי הראש (אני לא מבינה בדגים )כך שכל דג 3-4חתיכות ויש לי אורחים מה אפשר להכין מהם ? ואם זה בסדר שהם פרוסים ככה ?פרידה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 9.01.2019)

היי פרידה,
הוא חתך אותם לפילטים. את יכולה להכין כל אחד מהמתכונים האלה:
פילה אמנון בתנור (*אפשר להכין גם עם דניס)
פילה דניס בתנור
פילה דג עם פלפלים
דג מרוקאי

avatar
תהילה (14:11 6.01.2019)

היי אפרת,
תודה רבה על מתכונים מושלמים!!!
אני מחפשת מתכון לדגים סלמון במחבת כי
התקלקל לי התנור. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:53 6.01.2019)

היי תהילה,
יש מתכון לדג סלמון בטריאקי שמכינים במחבת.

avatar
מלכה (15:42 3.01.2019)

צהריים טובים אפרת היקרה,
תודה על המתכון המסקרן…
האם ניתן להשתמש ברסק עגבניות?
האם ניתן לשים אורגנו או תבלין אחר במקום פטרוזיליה?
תודה ויום נעים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:26 3.01.2019)

היי מלכה,
עדיף להשתמש בעגבניות מרוסקות או בעגבניות רגילות ולרסק אותן או לגרד בפומפיה כמות של חצי כוס.
אפשר לשים חצי כפית שטוחה אורגנו או בזיליקום במקום הפטרוזיליה.

avatar
לאה (19:45 1.01.2019)

היי אפרת! ממש מעורר תיאבון!
במה ניתן להמיר את העגבניות המרוסקות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:41 1.01.2019)

היי לאה,
אפשר להשתמש בעגבניות טריות רגילות ולרסק אותן או לגרד בפומפיה כמות של חצי כוס.

avatar
ענת (12:52 31.12.2018)

היי אפרת,
מדובר בנתחים עבים או דקים?
20 דקות – לא יתייבשו בתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:38 31.12.2018)

היי ענת,
מדובר בנתחים עבים. אם זה נתח דק אני מניחה שזמן האפיה יתקצר בכמה דקות. אעדכן במתכון.

avatar
אלה (02:43 31.12.2018)

היי אפרת, תודה על מתכון חדש ומענייין, ברשותך שתי שאלות:
1. איזה גודל תבנית צריך?
2. הדג שצריך לקנות זה מה שכתוב עליו פילה סלמון?

כמו כן שאלה שתמיד רציתי לשאול לגבי חימום מחבת:
האם קודם מחממים אותה ואז שמים שמן ומחממים עוד או ישר שמים שמן ומחממים?
כמה זמן מחממים לפני השמן ואחריו?

המון תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 31.12.2018)

היי,
1. תבנית מלבנית בינונית
2. כן
לגבי חימום המחבת, אפשר בשתי השיטות שהצעת. אאפשר לחמם את המחבת כ-2 דקות, להוסיף שמן ומיד את החומרים. ואפשר ישר לשים את השמן ולחמם כחצי דקה-דקה ולשים את החומרים.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות