זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
רכיבים
בצל קטן קצוץ
פלפל אדום קטן (גמבה) קצוץ (כמו לסלט)
2 קישואים בינוניים קלופים קצוצים (כמו לסלט)
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס מים
תיבול: חצי כפית מלח, שליש כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק) ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הגמבה, הקישואים והשום וממליחים מעט עם המלחייה. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות, עד שהתערובת מתרככת ונעשית קצת עיסתית.
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
-מתבלים במלח, פפריקה מתוקה ופלפל שחור וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב (ללא מכסה) במשך כ-5 דקות. טועמים ומשפרים תיבול לפי הטעם.
הפעל טיימר (5 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- סלט כרוב ובצל |
- ברוקולי בשום ולימון |
- סלט נבטים וצנונית |
- סלט כרוב במיונז |
- סלט עגבניות וזיתים פיקנטי |
- סלט טאבולה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תגובות
מתכון מצויין עשיתי שבוע שעבר לא נישאר כלום אכלו ישר מהמחבת השבוע עושה פעם שנייה נהנית מאד מהאתר הכל כל כך מדוייק קל לביצוע 100% הצלחה בכל מתכון שעשיתי
תודה אהובה 🙂
שמחה לקרוא שאת נהנית ❤️
שבת שלום!
אין על המתכונים שלך!
לא היה לי פפריקה מתוקה. אז השתמשתי בפפריקה חריפה.
והוספתי כורכום , ותבלין "על האש". יצא מושלם! תודה!
נראה מעולה 🙂
תודה מורן וחנוכה שמח!
מהמם תודה רבה
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
תודה על המתכונים! אני מכינה כל יום משהו אחר.
3-4 ימים.
אפשר להקפיא את הסלט לאחר ההכנה ואחכ להפשיר ולהשתמש?
מניחה שכן.
בוקר טוב
מגישים את זה חם או קר?
חם או בטמפ' החדר
יצא מהמם!!
תודה רבה
תודה אביגיל 🙂
נראה מעולה!!
אכין בעז"ה לשבת קודש.
אעדכן איך יצא במוצ"ש.
תודה על כללל המתכונים המצוינים שלך.
שבת שלום
מעולה 🙂
שבת שלום 🌺