שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5-7 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס

100 גרם פקאן סיני מסוכר (ניתן לקצוץ אותם גס או להשתמש בהם שלמים)

1-2 כפות עירית קצוצה (ניתן להשתמש במקום בבצל ירוק קצוץ- בחלק הירוק)

תיבול:  כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפטריות במשך 5-7 דקות, עד שהן מגירות נוזלים. מסננים מנוזלים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.

לפני ההגשה: מוסיפים פקאן סיני ועירית קצוצה. מתבלים בשמן זית ורוטב סויה, מערבבים היטב ומגישים.

ראו גם
ממרח עגבניות מיובשותממרח עגבניות מיובשות
אצבעות שוקולד וגבינה אצבעות שוקולד וגבינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (09:34 12.02.2024)

מה אפשר לשים במקום הסויה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:55 12.02.2024)

היי מיכל,
פחות ממליצה לוותר על הסויה כי זה מה שעושה את הטעם המיוחד של הסלט.
מישהי בתגובות שיתפה שהיא שמה מיונז.

avatar
מיכל (11:19 12.02.2024)

סילאן לא יכול לעבוד? כמובן שיש הבדל בטעם אבל זה יכול להוות תחליף פשוט מתוק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:38 12.02.2024)

כן, אפשר לשים קצת סילאן לפי הטעם.

avatar
סמדר (10:41 6.07.2023)

כשאת כותבת סלסלת פיטריות האם את מתכוונת לסלסלה קטנה רגילה. אפשר לכמת זאת בגרמים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 6.07.2023)

היי
250 גרם.

avatar
טל (09:13 6.07.2023)

בצל ירוק – כשכתבת החלק הירוק התכוונת לעלים או לגבעול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 6.07.2023)

הכוונה לגבעול.

avatar
ליאל (19:11 24.05.2023)

לכל מי ששואל אם אפשר להשתמש בשימורים במקום בפטריות חיות,אפשר אבל צריך לשטוף היטב מכל הנוזלים בתאבון ובהנאה!

avatar
נאווה אברמוביץ (19:13 24.05.2023)

ווואי ממש תודה!

avatar
טובי (09:46 16.06.2021)

מה אפשר לשים במקום בצל ירוק ועירית?

avatar
טובי (09:50 16.06.2021)

מצאתי תשובה למטה סליחה על השאלה
אפשר פטרוזיליה או שזה יהרוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:34 16.06.2021)

אפשר בהחלט אם אוהבים😊

avatar
טובי (21:33 16.06.2021)

תודה רבה אתר נפלא!!

avatar
מיכל (12:33 17.12.2020)

היי אפרת,
יש לי רק פטריות בשימורים, וקשה להשיג כאן פטריות חיות.
כמה זה נורא ואיום במתכון הזה?
תודה, יקרה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 17.12.2020)

היי מיכל,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים,
עדיף לדעתי להשתמש בפטריות שלמות משומרות ואז לחתוך אותן לפרוסות דקות לפני השימוש
בהצלחה♥

avatar
מיכל (14:11 17.12.2020)

תודה, יקרה 🙂

avatar
iris bahar (18:55 18.08.2020)

הי אפרת היקרה ,
אשמח בבקשה לדעת מה ניתן לשים במקןם הפקאן ?

תודה והמשך יום נעים,
איריס

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 19.08.2020)

היי איריס,
אפשר להכין גם בלי הפקאן המסוכר אבל פחות ממליצה. זה מה שמיוחד בסלט 🙂

avatar
דבי (18:27 19.09.2019)

הי,
האם אפשר להכין יום לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:27 20.09.2019)

כן. את הפקאן מומלץ להוסיף סמוך להגשה ולערבב.

avatar
לידיה (06:54 28.02.2019)

סלט באמת מנצח בגדול..להכין לפי ההוראות..הכי מושלם..תודה על המירשמים המדהימים..את תמיד אצלי במטבח ! תמשיכי לפנק וללמד אותנו..נהדרת !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 28.02.2019)

תודה לידיה 🌷

avatar
שלמה (08:01 2.01.2019)

היי
פקאן סיני הכוונה פקאן מסוכר?
היכן ניתן לקנות?

תודה ויום טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 2.01.2019)

כן. ניתן למצוא בכל סופר ובחנויות תבלינים.
יום מעולה 🙂

avatar
ענתי מיטב (11:39 9.12.2018)

הכנתי לארוחת שישי, עם שתי סלסלות של פטריות. ייצא מעולה וניגמר בדקות. תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 9.12.2018)

כיף לשמוע!
תודה ושבוע נפלא 🌷

avatar
בטי (22:38 29.11.2018)

היי מה אפשר לשים במקום הסויה?
סילאן/מייפל/ברבקיו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 30.11.2018)

אפשר לשים כף מייפל וכף סילאן. הטעם ייצא שונה כי זה לא סויה.

avatar
מרגלית (12:23 30.09.2018)

היי, אין לי עירית ולא בצל ירוק להכין בלי או לוותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 30.09.2018)

את יכולה להכין בלי.
חג שמח 🌺

avatar
מרגלית (13:17 30.09.2018)

תודה! חג שמח!!

avatar
שרית (12:03 16.07.2018)

סלט מצוין! אנחנו מכינים אותו כמעט בכל אירוח וקוצרים תמיד המון מחמאות . מכינים עם פטריות טריות ולא מטגנים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 16.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.

avatar
חני בר (20:38 14.02.2018)

היי,
הכנתי ויצא סלט מופלא !
תודה
חני

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 14.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
רינה (18:24 11.08.2017)

נראה לי שכן צריך לטגן קודם. חבל שלא ראיתי את זה לפני שהכנתי את הסלט כי הוא יצא קצת מגעיל…

avatar
חני (15:00 12.01.2017)

מגישים חם או קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:21 12.01.2017)

קר או בטמפ’ החדר.

avatar
שרי (19:41 27.01.2016)

היי .תודה על המתכון. מה אפשר במקום פקאן? אפשר אגוזים?או פקאן רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:45 27.01.2016)

היי שרי,
במקרה הזה אני לא ממליצה לוותר על הפקאן המסוכר. עם פקאן רגיל זה יהיה פחות טעים.

avatar
ללי (11:59 25.09.2015)

היי,
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
אפשר להשתמש בבצל סגול/ירוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:52 25.09.2015)

היי ללי,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים. עדיף פטריות שלמות אם יש לך ואז לחצות אותן לשתיים.
בצל ירוק יותר מתאים – יש לקצוץ את החלק הירוק שלו.
שבת שלום 🙂

avatar
נעמה (18:17 24.09.2015)

אותו המתכון בדיוק רק בלי הסויה ושמן הזית, במקום שמים מיונז, לימון מלח פלפל… נשמע מוזר אבל כבר כמה שנים זה הסלט המועדף בשישי בערב!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:41 24.09.2015)

האמת נשמע מעניין 🙂

avatar
חנה (10:48 31.10.2014)

היי

חבל שאין אפשרות להעתקת המתכון יחד עם התמונה לשמירה !!
אני מנסה מתכונים ונזכרת את טעמם וצורתם בעזרת התמונה . המתכון טוב
והילדים אהבו ולא יכולתי לשמור אותו בוורד כמו שהוא!!

avatar
רוחלה (17:19 6.06.2014)

הי
יש צורך לשים מעט סוכר…..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 22.09.2014)

הי שירן,
אפשר להקפיץ לפני במחבת ואפשר גם לא. לפי הטעם האישי 😉

לקריאת כל התגובות