זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5-7 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס
100 גרם פקאן סיני מסוכר (ניתן לקצוץ אותם גס או להשתמש בהם שלמים)
1-2 כפות עירית קצוצה (ניתן להשתמש במקום בבצל ירוק קצוץ- בחלק הירוק)
תיבול: כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפטריות במשך 5-7 דקות, עד שהן מגירות נוזלים. מסננים מנוזלים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.
–לפני ההגשה: מוסיפים פקאן סיני ועירית קצוצה. מתבלים בשמן זית ורוטב סויה, מערבבים היטב ומגישים.
ראו גם
- סלט קיסר |
- סלט בריאות עם אבוקודו |
- סלט כרוב צבעוני |
- פסטה עם פטריות |
- חטיף אורז מטוגן |
- סלט עגבניות ופלפלים צלוי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
מה אפשר לשים במקום בצל ירוק ועירית?
מצאתי תשובה למטה סליחה על השאלה
אפשר פטרוזיליה או שזה יהרוס?
אפשר בהחלט אם אוהבים😊
תודה רבה אתר נפלא!!
היי אפרת,
יש לי רק פטריות בשימורים, וקשה להשיג כאן פטריות חיות.
כמה זה נורא ואיום במתכון הזה?
תודה, יקרה!
היי מיכל,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים,
עדיף לדעתי להשתמש בפטריות שלמות משומרות ואז לחתוך אותן לפרוסות דקות לפני השימוש
בהצלחה♥
תודה, יקרה 🙂
הי אפרת היקרה ,
אשמח בבקשה לדעת מה ניתן לשים במקןם הפקאן ?
תודה והמשך יום נעים,
איריס
היי איריס,
אפשר להכין גם בלי הפקאן המסוכר אבל פחות ממליצה. זה מה שמיוחד בסלט 🙂
הי,
האם אפשר להכין יום לפני?
כן. את הפקאן מומלץ להוסיף סמוך להגשה ולערבב.
סלט באמת מנצח בגדול..להכין לפי ההוראות..הכי מושלם..תודה על המירשמים המדהימים..את תמיד אצלי במטבח ! תמשיכי לפנק וללמד אותנו..נהדרת !
תודה לידיה 🌷
היי
פקאן סיני הכוונה פקאן מסוכר?
היכן ניתן לקנות?
תודה ויום טוב
כן. ניתן למצוא בכל סופר ובחנויות תבלינים.
יום מעולה 🙂
הכנתי לארוחת שישי, עם שתי סלסלות של פטריות. ייצא מעולה וניגמר בדקות. תודה רבה
כיף לשמוע!
תודה ושבוע נפלא 🌷
היי מה אפשר לשים במקום הסויה?
סילאן/מייפל/ברבקיו
אפשר לשים כף מייפל וכף סילאן. הטעם ייצא שונה כי זה לא סויה.
היי, אין לי עירית ולא בצל ירוק להכין בלי או לוותר?
את יכולה להכין בלי.
חג שמח 🌺
תודה! חג שמח!!
סלט מצוין! אנחנו מכינים אותו כמעט בכל אירוח וקוצרים תמיד המון מחמאות . מכינים עם פטריות טריות ולא מטגנים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
היי,
הכנתי ויצא סלט מופלא !
תודה
חני
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
נראה לי שכן צריך לטגן קודם. חבל שלא ראיתי את זה לפני שהכנתי את הסלט כי הוא יצא קצת מגעיל…
מגישים חם או קר?
קר או בטמפ’ החדר.
היי .תודה על המתכון. מה אפשר במקום פקאן? אפשר אגוזים?או פקאן רגיל?
היי שרי,
במקרה הזה אני לא ממליצה לוותר על הפקאן המסוכר. עם פקאן רגיל זה יהיה פחות טעים.
היי,
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
אפשר להשתמש בבצל סגול/ירוק?
היי ללי,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים. עדיף פטריות שלמות אם יש לך ואז לחצות אותן לשתיים.
בצל ירוק יותר מתאים – יש לקצוץ את החלק הירוק שלו.
שבת שלום 🙂
אותו המתכון בדיוק רק בלי הסויה ושמן הזית, במקום שמים מיונז, לימון מלח פלפל… נשמע מוזר אבל כבר כמה שנים זה הסלט המועדף בשישי בערב!
האמת נשמע מעניין 🙂
היי
חבל שאין אפשרות להעתקת המתכון יחד עם התמונה לשמירה !!
אני מנסה מתכונים ונזכרת את טעמם וצורתם בעזרת התמונה . המתכון טוב
והילדים אהבו ולא יכולתי לשמור אותו בוורד כמו שהוא!!
הי
יש צורך לשים מעט סוכר…..
הי שירן,
אפשר להקפיץ לפני במחבת ואפשר גם לא. לפי הטעם האישי 😉