שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5-7 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס

100 גרם פקאן סיני מסוכר (ניתן לקצוץ אותם גס או להשתמש בהם שלמים)

1-2 כפות עירית קצוצה (ניתן להשתמש במקום בבצל ירוק קצוץ- בחלק הירוק)

תיבול:  כף שמן זית, 2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה

-מחממים מחבת עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הפטריות במשך 5-7 דקות, עד שהן מגירות נוזלים. מסננים מנוזלים, מעבירים לקערה ומצננים מעט.

לפני ההגשה: מוסיפים פקאן סיני ועירית קצוצה. מתבלים בשמן זית ורוטב סויה, מערבבים היטב ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ממרח עגבניות מיובשות
אצבעות שוקולד וגבינה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
טובי (09:46 16.06.2021)

מה אפשר לשים במקום בצל ירוק ועירית?

טובי (09:50 16.06.2021)

מצאתי תשובה למטה סליחה על השאלה
אפשר פטרוזיליה או שזה יהרוס?

מתכונים ב-10 דקות (10:34 16.06.2021)

אפשר בהחלט אם אוהבים😊

טובי (21:33 16.06.2021)

תודה רבה אתר נפלא!!

מיכל (12:33 17.12.2020)

היי אפרת,
יש לי רק פטריות בשימורים, וקשה להשיג כאן פטריות חיות.
כמה זה נורא ואיום במתכון הזה?
תודה, יקרה!

מתכונים ב-10 דקות (13:20 17.12.2020)

היי מיכל,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים,
עדיף לדעתי להשתמש בפטריות שלמות משומרות ואז לחתוך אותן לפרוסות דקות לפני השימוש
בהצלחה♥

מיכל (14:11 17.12.2020)

תודה, יקרה 🙂

iris bahar (18:55 18.08.2020)

הי אפרת היקרה ,
אשמח בבקשה לדעת מה ניתן לשים במקןם הפקאן ?

תודה והמשך יום נעים,
איריס

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:05 19.08.2020)

היי איריס,
אפשר להכין גם בלי הפקאן המסוכר אבל פחות ממליצה. זה מה שמיוחד בסלט 🙂

דבי (18:27 19.09.2019)

הי,
האם אפשר להכין יום לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:27 20.09.2019)

כן. את הפקאן מומלץ להוסיף סמוך להגשה ולערבב.

לידיה (06:54 28.02.2019)

סלט באמת מנצח בגדול..להכין לפי ההוראות..הכי מושלם..תודה על המירשמים המדהימים..את תמיד אצלי במטבח ! תמשיכי לפנק וללמד אותנו..נהדרת !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:01 28.02.2019)

תודה לידיה 🌷

שלמה (08:01 2.01.2019)

היי
פקאן סיני הכוונה פקאן מסוכר?
היכן ניתן לקנות?

תודה ויום טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 2.01.2019)

כן. ניתן למצוא בכל סופר ובחנויות תבלינים.
יום מעולה 🙂

ענתי מיטב (11:39 9.12.2018)

הכנתי לארוחת שישי, עם שתי סלסלות של פטריות. ייצא מעולה וניגמר בדקות. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:19 9.12.2018)

כיף לשמוע!
תודה ושבוע נפלא 🌷

בטי (22:38 29.11.2018)

היי מה אפשר לשים במקום הסויה?
סילאן/מייפל/ברבקיו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 30.11.2018)

אפשר לשים כף מייפל וכף סילאן. הטעם ייצא שונה כי זה לא סויה.

מרגלית (12:23 30.09.2018)

היי, אין לי עירית ולא בצל ירוק להכין בלי או לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 30.09.2018)

את יכולה להכין בלי.
חג שמח 🌺

מרגלית (13:17 30.09.2018)

תודה! חג שמח!!

שרית (12:03 16.07.2018)

סלט מצוין! אנחנו מכינים אותו כמעט בכל אירוח וקוצרים תמיד המון מחמאות . מכינים עם פטריות טריות ולא מטגנים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:56 16.07.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.

חני בר (20:38 14.02.2018)

היי,
הכנתי ויצא סלט מופלא !
תודה
חני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:07 14.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רינה (18:24 11.08.2017)

נראה לי שכן צריך לטגן קודם. חבל שלא ראיתי את זה לפני שהכנתי את הסלט כי הוא יצא קצת מגעיל…

חני (15:00 12.01.2017)

מגישים חם או קר?

מתכונים ב-10 דקות (15:21 12.01.2017)

קר או בטמפ’ החדר.

שרי (19:41 27.01.2016)

היי .תודה על המתכון. מה אפשר במקום פקאן? אפשר אגוזים?או פקאן רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (20:45 27.01.2016)

היי שרי,
במקרה הזה אני לא ממליצה לוותר על הפקאן המסוכר. עם פקאן רגיל זה יהיה פחות טעים.

ללי (11:59 25.09.2015)

היי,
אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
אפשר להשתמש בבצל סגול/ירוק?

מתכונים ב-10 דקות (12:52 25.09.2015)

היי ללי,
אפשר להשתמש בפטריות משימורים. עדיף פטריות שלמות אם יש לך ואז לחצות אותן לשתיים.
בצל ירוק יותר מתאים – יש לקצוץ את החלק הירוק שלו.
שבת שלום 🙂

נעמה (18:17 24.09.2015)

אותו המתכון בדיוק רק בלי הסויה ושמן הזית, במקום שמים מיונז, לימון מלח פלפל… נשמע מוזר אבל כבר כמה שנים זה הסלט המועדף בשישי בערב!

מתכונים ב-10 דקות (20:41 24.09.2015)

האמת נשמע מעניין 🙂

חנה (10:48 31.10.2014)

היי

חבל שאין אפשרות להעתקת המתכון יחד עם התמונה לשמירה !!
אני מנסה מתכונים ונזכרת את טעמם וצורתם בעזרת התמונה . המתכון טוב
והילדים אהבו ולא יכולתי לשמור אותו בוורד כמו שהוא!!

רוחלה (17:19 6.06.2014)

הי
יש צורך לשים מעט סוכר…..

מתכונים ב-10 דקות (19:08 22.09.2014)

הי שירן,
אפשר להקפיץ לפני במחבת ואפשר גם לא. לפי הטעם האישי 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.