זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5-6 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות גס
10 עלי חסה גדולים קצוצים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן+ הירוק)
תיבול: 2 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, כשליש כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומטגנים במשך 5-6 דקות על אש בינונית-גבוהה (יש לערבב מידי פעם). מסירים מהאש ומניחים לפטריות להתקרר.
-מעבירים את הפטריות לקערה ומוסיפים חסה ובצל ירוק. מתבלים בשמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.
ראו גם
- סלט מלפפונים, גזר וצנונית |
- תבשיל ירקות אסייתי |
- טחינה ירוקה |
- טחינה ורודה |
- תבשיל פטריות וקולורבי |
- סלט כרוב ובצל
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תגובות
מה אפשר לשים במקום חומץ?
היי חני,
האמת שהחומץ הבלסמי מקפיץ את הטעם אבל אם אין לך אפשר להכין את הרוטב הזה: 2 כפות שמן זית, כף מיץ לימון, כפית שטוחה דבש, חצי כפית חרדל דיז’ון, חצי שן שום כתושה, רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
הי, אפשר להוסיף עגבניות?
כן
היי אפרת!!
את מהממת המתכונים שלך מושלמים והסלט הזה באמת מושלם!!
אין אליך
תודה יקרה ❤️
היי
למנה אחת או שתיים להכין חצי מתכון 1 חבילת פטריות משל?
5 עלי חסה ? 2 גבעולי בצל ירוק? 1 כף שמן זית? 1 כף חומץ בלסמי מלח טיפה?
תודה לך מראש אלופה.
כן. חצי מכל הכמויות.
בוקר טוב אפרת
הכנתי כל בוקר מספר סלטים טריים מהאתר שלך והבנתי שאני יותר אוהבת סלט יבש לא רטוב (למרות שנראה לי שהרטבים טעימים) מתלבטת אם אכין כל סלט טרי שיש באתר רק עם מלח ופלפל ותבלנים יבשים שרשומים ברוטב (מחפשת בעיקר וגם סלטים של עלים ירוקים) בלי הלימון החומץ וכדומה האם זה יצא מספיק טעים מה דעתך? אשמח ליעוץ קטן .
ותודה לך על האתר הנפלא . ויום מקסים.
בוקר טוב,
את יכולה לתבל כמעט כל סלט בשמן זית, מלח ופלפל. אני כן ממליצה להוסיף גם קצת מיץ לימון כי זה מוסיף טעם אבל לשיקולך.
הנה חוזרת למתכון, אחרי שכבר שיווקתי לאחרים.. סלט מצויין, תודה
❤️
האם אפשר להכין שלוש שעות מראש או שחייב להיות טרי
אפשר להכין מראש אבל את הרוטב להוסיף סמוך להגשה.
שנה טובה 🙂
היי
האם אפשר להשתמש בפטריות מקופסת שימורים?
כן אפשר (רצוי פטריות שלמות ולחצות אותן).
היי,
תודה ענקית על האתר. אני משתמשת בו אינסוף. האתר הכי שימושי, יעיל ופרקטי שאני מכירה. תודה!
אפשר להכין גם עם פיטריות משימורים?
כן אפשר (רצוי פטריות שלמות ולחתוך אותן).
שנה טובה 🙂
הסלט נראה פשוט ועים.
האם ניתן להגיש אותו גם כשהפטריות קרות?
תודה,
שרה
כן אפשר.
מממממ
נראה מצויין
מושלם!
🙂
שלום אפרת
אני נהנית מאוד מהאתר שלך
כל מתכון יוצא מוצלח.
תודה רבה.
שאלה,
אפשר לוותר על הבצל הירוק? אולי כדאי בצל רגיל במקום? או משהו אחר?
הבצל הירוק מוסיף טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
תטעמי את הסלט בלי בצל ואם תרגישי שחסר לך תוסיפי קצת בצל רגיל.
כמה מנות זה יוצא?
3-4 מנות.
הי אפרת,
על איזה חומץ בלסמי את ממליצה? או שזה לא משנה?!
לא משנה.
אפרת היקרה חג שמח. הכנתי את הסלט, טעים מאוד. תודה על עוד מתכון קל ובריא.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרי וחג שמח
היי אם אין לי חומץ בלסמי יש משהו שתופס במקום?
היי לאה,
האמת שהחומץ הבלסמי מקפיץ את הטעם אבל אם אין לך אפשר להכין את הרוטב הזה: 2 כפות שמן זית, כף מיץ לימון, כפית שטוחה דבש, חצי כפית חרדל דיז’ון, חצי שן שום כתושה, רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
חג שמח 🌸
חומץ בלסמי ממודנה תופס?
נראה לי שכן.
חג שמח 🌸