זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 ביצים קשות קלופות
בצל בינוני קצוץ
כף מיונז
כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית, במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה (יש לערבב מידי פעם ולהשגיח שהבצל לא נשרף. במידה וכן, יש להנמיך את האש). מעבירים לצלחת עמוקה ומניחים לבצל להתקרר.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מועכים את הביצים בעזרת מזלג (ניתן גם לגרד בפומפיה גסה) ומערבבים עם הבצל המטוגן.
-מוסיפים כף מיונז, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
*שומרים במקרר.
ראו גם
- סלט נבטים וצנונית |
- סלט כרוב במיונז |
- סלט עגבניות וזיתים פיקנטי |
- סלט טאבולה |
- סלט בטטה ובוטנים |
- סלט קישואים וגמבה
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
תגובות
אפשר גם להוסיף טונה ביחד זה יוצא בובה
היי מיכל!
איזה תחליף פרווה יש למיונז?
היי,
אין לי רעיון לתחליף פרווה. אפשר לשים טחינה מוכנה אבל לדעתי היא תשתלט על הטעם.
במקום המיונז ,
תוסיפי לביצים הקצוצות חצי בצל-קצוץ,
4 כפות שמן-זית,
2 כפות מיץ-לימון,
מלח ופלפל,
תקשטי במעט פטרוזיליה קצוצה ,
יוצא טעים מאוד ללא צורך במיונז.
האם אפשר להשתמש במעבד מזון (נינג'ה סטייל) לערבוב וקיצוץ של הביצים?
אני חושבת שעדיף לקצוץ אותן עם סכין או למעוך עם מזלג. הרבה יותר פשוט.
אמא שלי עושה את זה עם תפוח אדמה מבושל מגורד
נשמע מעולה 🙂
שלום אפרת! האם אפשר להחליף מיונז, סיוגורט עם חרדל ומיץ לימון? אם כן באיזה כמות כל דבר?
אפשר לשים בסביבות כף וחצי יוגורט, חצי כפית חרדל, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מיץ לימון תוסיפי רק אם את מרגישה שחסר.