זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
3 ביצים קשות קלופות
בצל בינוני קצוץ
כף מיונז
כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית, במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה (יש לערבב מידי פעם ולהשגיח שהבצל לא נשרף. במידה וכן, יש להנמיך את האש). מעבירים לצלחת עמוקה ומניחים לבצל להתקרר.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-מועכים את הביצים בעזרת מזלג (ניתן גם לגרד בפומפיה גסה) ומערבבים עם הבצל המטוגן.
-מוסיפים כף מיונז, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
*שומרים במקרר.
ראו גם
- מתכון לשקשוקה טעימה |
- חביתה מגולגלת |
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
בתור אדם שחושש מניסיונות חדשים במטבח, אני מודה לך המון על הפשטות, הבהירות והנוחות שבה את מנגישה את המתכונים שלך.
הכנתי מספר סלטים ויצא נהדר
תודה.
תודה לירוי🙂
רציתי לשאול כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
4-5 ימים.
מציע להוסיף גם 2 בצלים ירוקים חתוכים קטן. מוסיף המון.
תודה אורי
וואי, טעים בטירוווף!!!
הכנתי עם כוסברה:)
תודה!!!!!!
אני רואה בתגובות שזה פעם שניה שאני מכינה… באמת מתכון אליפות!
אין עליך שאת תמיד חוזרת לעדכן!
ברור, מגיעה לך, לא?!
שבת שלום:)
האם ניתן בנוסף להוסיף בצל ירוק קצוץ דק?תודה למענה
היי
בטח(:
הכנתי אתמול לשבת, הוספתי קפסולה אחת של כוסברה דורות, ויצא מושלם!!! תודה אפרת על עוד מתכון מוצלח:)
שמחה מאד שיצא מוצלח!
מעניין אם מתאים להוסיף לזה חציל מטוגן מה את אומרת?
היי,
אפשר להוסיף קוביות חציל מטוגן(:
שלום,
האם אפשר להוסיף פטריות ?
היי,
אפשר להוסיף פטריות, לטגן כמה דקות עם הבצל.
אפשר גם להוסיף טונה ביחד זה יוצא בובה
היי מיכל!
איזה תחליף פרווה יש למיונז?
היי,
אין לי רעיון לתחליף פרווה. אפשר לשים טחינה מוכנה אבל לדעתי היא תשתלט על הטעם.
במקום המיונז ,
תוסיפי לביצים הקצוצות חצי בצל-קצוץ,
4 כפות שמן-זית,
2 כפות מיץ-לימון,
מלח ופלפל,
תקשטי במעט פטרוזיליה קצוצה ,
יוצא טעים מאוד ללא צורך במיונז.
התגובה אמנם ישנה .. אבל מיונז זה פרווה 😁
האם אפשר להשתמש במעבד מזון (נינג’ה סטייל) לערבוב וקיצוץ של הביצים?
אני חושבת שעדיף לקצוץ אותן עם סכין או למעוך עם מזלג. הרבה יותר פשוט.
אמא שלי עושה את זה עם תפוח אדמה מבושל מגורד
נשמע מעולה 🙂
שלום אפרת! האם אפשר להחליף מיונז, סיוגורט עם חרדל ומיץ לימון? אם כן באיזה כמות כל דבר?
אפשר לשים בסביבות כף וחצי יוגורט, חצי כפית חרדל, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מיץ לימון תוסיפי רק אם את מרגישה שחסר.