זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

3 ביצים קשות קלופות

בצל בינוני קצוץ

כף מיונז

כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית, במשך כ-10 דקות עד להזהבה יפה (יש לערבב מידי פעם ולהשגיח שהבצל לא נשרף. במידה וכן, יש להנמיך את האש). מעבירים לצלחת עמוקה ומניחים לבצל להתקרר.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-מועכים את הביצים בעזרת מזלג (ניתן גם לגרד בפומפיה גסה) ומערבבים עם הבצל המטוגן.

-מוסיפים כף מיונז, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

*שומרים במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות קקאועוגיות קקאו
פטריות עם אפונה פטריות עם אפונה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ירין (11:05 31.08.2020)

אפשר גם להוסיף טונה ביחד זה יוצא בובה

avatar
אנאל (22:18 2.03.2019)

היי מיכל!
איזה תחליף פרווה יש למיונז?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 3.03.2019)

היי,
אין לי רעיון לתחליף פרווה. אפשר לשים טחינה מוכנה אבל לדעתי היא תשתלט על הטעם.

avatar
שירה. (19:52 20.03.2019)

במקום המיונז ,
תוסיפי לביצים הקצוצות חצי בצל-קצוץ,
4 כפות שמן-זית,
2 כפות מיץ-לימון,
מלח ופלפל,
תקשטי במעט פטרוזיליה קצוצה ,
יוצא טעים מאוד ללא צורך במיונז.

avatar
עדן אלבז (23:07 12.05.2021)

התגובה אמנם ישנה .. אבל מיונז זה פרווה 😁

avatar
לילך (20:43 1.03.2019)

האם אפשר להשתמש במעבד מזון (נינג’ה סטייל) לערבוב וקיצוץ של הביצים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 2.03.2019)

אני חושבת שעדיף לקצוץ אותן עם סכין או למעוך עם מזלג. הרבה יותר פשוט.

avatar
שירה (17:32 28.02.2019)

אמא שלי עושה את זה עם תפוח אדמה מבושל מגורד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 28.02.2019)

נשמע מעולה 🙂

avatar
בלה (13:44 28.02.2019)

שלום אפרת! האם אפשר להחליף מיונז, סיוגורט עם חרדל ומיץ לימון? אם כן באיזה כמות כל דבר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 28.02.2019)

אפשר לשים בסביבות כף וחצי יוגורט, חצי כפית חרדל, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מיץ לימון תוסיפי רק אם את מרגישה שחסר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות