שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

4-5 שיני שום פרוסות

4 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כף רוטב סויה

מלח, פלפל גרוס

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה משני הצדדים, רצוי עם מכסה, עד שהבטטות מתרככות (כאשר מזלג ננעץ בקלות בבטטה).

-מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 2-3 דקות נוספות עד להזהבה. מתבלים ומערבבים היטב במשך כדקה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.

*ניתן להוסיף לסלט בוטנים קלופים קלויים.

סלט בטטות, סלט בטטה קר, מתכונים עם בטטה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שיפודי ירקותשיפודי ירקות
סלט חצילים סלט חצילים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אסתר (11:55 10.12.2023)

חנוכה שמח אפרת
ותודה על המתכון
1. אם אני צריכה את זה כסלט ל60 אנשים [7-8 אובליות] על איזה כמות היית ממליצה?
2. האם חשוב דווקא פלפל גרוס או גם טחון זה בסדר?
3. האם זה בסדר להכין את זה היום בשביל מחר בערב?
4. האם יש דרך לעשות את זה בתנור או בסיר? [במחבת אני אצטרך המון נגלות]

תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:37 10.12.2023)

היי אסתר,
1. תכפילי ב-3
2. אפשר גם טחון
3. כן
4. אפשר להכין בתנור. לתבל בהתחלה רק בשמן, מלח ופלפל שחור ולקראת סוף האפיה (כשהבטטות רכות) להוסיף צ’ילי מתוק וסויה.
חג שמח🙂

avatar
שרה (16:26 2.12.2023)

היי אפרת.כמה מנות זה יוצא?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:21 2.12.2023)

3-4 מנות

avatar
שרה וונדמגן (15:08 28.11.2023)

היי אפרת.
רציתי לשאול האם הבטטה תתתרכך רק עיי טיגון במחבת?
בעבר ניסיתי וזה לא צלח.
תודה על המתכונים אני מאוד נהנית מהם🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:14 28.11.2023)

כן בטח, זה פשוט לוקח קצת זמן. חשוב להשתמש במחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק/נון סטיק.
כדאי לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות ולכסות את המחבת.
אפשר להוסיף כרבע כוס מים רותחים כדי לזרז את הבישול.

avatar
שרה וונדמגן (16:27 28.11.2023)

אנסה את זה, תודה רבה

avatar
ברוריה (10:34 19.05.2023)

הכנתי סלט זה לראשונה והכנתי חצי כמות כדאי לראות איך יצא ויצא נחמד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:12 19.05.2023)

שמחה לשמוע(:

avatar
נעמי (11:32 7.10.2022)

תקשיבו הכנתי ונדלקתי טעים לא נורמלי אני הולכת לאמץ את המתכון כל שבת וחג
עשית לנו את השבת תודה ושבת שלום חג שמח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 7.10.2022)

שמחה שאהבתם את המתכון😊
תודה על השיתוף וחג שמח🌺

avatar
קובי (23:33 10.04.2022)

אני ממש אוהב בטטה אבל אני לא אוכל קטניות בפסח האם יש לך איזה מתכון לבטטה או חציל כשר לפסח,

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:41 10.04.2022)

היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה, הרי בטטה וחציל אינם קטניות… אתה מחפש תחליף לרטבים שבסלט בטטה?

avatar
הדס (13:57 14.01.2022)

אפשר להשים שום כתוב במקום פרוסות שום? אם כן מה הכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:28 14.01.2022)

היי,
אפשר לשים שן שום כתושה (או חצי כפית עד כפית מחוקה).

avatar
הודיה (00:55 5.09.2021)

הכנתי אבל הבטטות קצת נמעכו לי בטיגון והתבאסתי
אבל יצא בסוף ממש טעים
אולי עדיף לאפות קודם בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:00 5.09.2021)

היי הודיה,
שמחה שיצא טעים(:
בד”כ אם הבטטות יוצאות מעוכות זה אומר שהיה צריך לטגן אותן קצת פחות זמן ו/או לערבב קצת פחות ובעדינות.

avatar
נעמי (14:15 3.09.2021)

היי רוצה להכין היום בעזרת השם רק שאלה. אין לי סויה זה חייב או שלא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:33 3.09.2021)

היי נעמי,
לא חייב, אפשר לוותר או להמיר בכף סילאן.

avatar
רחלי (21:02 2.09.2021)

יצא טעים ממש!!
הוספת לנו עוד סלט לשולחן החג!!
אלופיה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:05 2.09.2021)

איזה כיף לשמוע(: תודה על הפרגון רחלי😊

avatar
מורן (15:07 2.07.2021)

יצא נדיר!!!!
תודה על המתכון המשגע הזה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 2.07.2021)

שמחה מאד לשמוע! שבת שלום😊

avatar
נוי (15:03 5.11.2020)

היי, רוצה להכין היום, מתאים לשים פטרוזיליה קצוצה? ומה לגבי שומשום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:40 5.11.2020)

כן אפשר (גם פטרוזיליה וגם שומשום).

avatar
רחלי (20:59 11.06.2020)

האם אפשר לאפות במקום לטגן? אם כן כמה זמן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 11.06.2020)

אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב180 מעלות. משך האפיה תלוי בגודל הקוביות. לדעתי בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.

avatar
רחלי (22:13 11.06.2020)

זה נשמע טוב. אנסה את זה, תודה.
אני משתמשת הרבה במתכונים שלך והם תמיד יוצאים מעולה!!!
תודה

avatar
שירה גלבוע (19:44 12.05.2020)

מתכון 11 שנוחל הצלחה מרובה.
שוב תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 12.05.2020)

תודה שירה 🙂

avatar
שירה גלבוע (13:07 12.05.2020)

אני מכינה עם בטטות בינוניות. לכמה אנשים זה מספיק לדעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 12.05.2020)

זאת אמורה להיות רק תוספת. בערך 3-4 אנשים.

avatar
אלייה רחל (18:12 11.12.2019)

היי
הכנתי ויצא מעולה.
אין עלייך🤩👏😍😁

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 11.12.2019)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
אלה (15:07 26.09.2019)

האם אפשר להקפיא את הסלט מהיום לחג?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 26.09.2019)

אני חושבת שאפשר.

avatar
חן (11:02 5.09.2019)

עונג שבת אמיתי המתכונים שלך(:

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 5.09.2019)

תודה חן 💕

avatar
שרה (07:25 22.08.2019)

אם אנחנו לא אוכלים מטוגן מטעמי בריאות
1. האם אפשר לאפות את הבטוחות?
2. במידה ואפשר, באיזה שלב וכיצד לבצע את הטיפול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 22.08.2019)

היי שרה,
אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה את קוביות הבטטה והשום, לתבל ולאפות ב180 מעלות, בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.
בסוף האפיה אפשר להוסיף כף צ’ילי מתוק ולערבב.

avatar
יוחנן הטשואל (12:08 26.07.2019)

מטרוף!!!! כל האורחים נהנו

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 26.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
שובה (13:25 19.05.2019)

היי סלט טעים פיצוצים!!!!
הוספתי לו גם חתיכות חציל מטוגן יצא מטורף.
תודה רבה.
האם ניתן להקפיא?..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 19.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.

avatar
שני (23:44 29.11.2018)

היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
שאלונת, אני רוצה להעשיר את הסלט אבל אין לי בוטנים קלויים.. מה ניתן להוסיף במקום? אגוזים/שקדים יתאימו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 30.11.2018)

כן אפשר לשים אגוזי מלך או שקדים קלויים.

avatar
מרגלית (19:19 25.01.2018)

היי אפרת, יצא לי קצת חמצמץ, למה? זה הטעם? אציין ששמתי את המרכיבים בדיוק לפי המתכון. כדאי להוסיף סוכר? מתכננת להוסיף בוטנים קלויים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 25.01.2018)

מוזר כי אין פה מרכיב חמוץ. את יכולה לאזן את הטעם על ידי הוספת קצת סוכר.
בוטנים קלויים יילכו מצוין עם זה 🙂

avatar
רותם (19:04 28.12.2017)

במה אפשר להחליף את הצ’ילי והסויה? או שיש מתכון אחר בסגנון?
תודה רבה על האתר המקסים. אני משתמשת בו הרבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 28.12.2017)

היי רותם,
יש לך רוטב מסוים שחשבת עליו?
אם לא, אפשר גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ומעט פלפל שחור.

avatar
אינה (21:18 27.12.2017)

היי אפרת. עדיף להגיש אותו חם או קר.תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 27.12.2017)

עדיף להגיש חם (קר פחות טעים).

avatar
תמר קמינס (09:46 20.10.2017)

היי אפרת, רציתי להכין בשבת אבל אין לי מחבת שיתאים. ראיתי שאמרת שאפשר בתנור וזה בכל זאת עדיף לי מאשר לטגן, אבל אם כן, באיזה חום ולכמה זמן? לא רוצה שיצאו רכות מדי. תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 20.10.2017)

היי תמר,
אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב180 מעלות. משך האפיה תלוי בגודל הקוביות. לדעתי בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.

avatar
אסתר (15:50 1.09.2017)

הכנתי את הסלט המון פעמים ויצא מושלם רק לפעמים יש בעיה שנדבק או שיוצא מידי רסק
אז מה שעשינו זה פשוט במקום לטגן במחבת לאפות בתנור (לערבב עם שמן)וזה יוצא אותו טעם ואותו מרקם והכל שלם ויפה
בהצלחה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 1.09.2017)

תודה אסתר 🙂
שבת שלום

avatar
רינה (18:22 11.08.2017)

הי!
אני בת 15 והחלטתי לעזור לאמא שלי בלהכין סלטים לשבת. הכנתי את הסלט הזה והוא יצא מושלם!!!! הוא קל וכ”כ טעים!
רק הוא יצא קצת מידי רך לכן חשוב לא לטגן את הבטטה יותר מידי!
שבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 11.08.2017)

כל הכבוד לך 🙂
תודה רינה ושבת שלום!

avatar
שנדי (13:59 2.05.2017)

היי אפשר לשים צילי חריף ? או חובה צילי מתוק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:28 2.05.2017)

עדיף צ’ילי מתוק שגם הוא קצת פיקנטי. לדעתי צ’ילי חריף יהיה חריף מידי.

avatar
elyash7 (15:58 19.02.2017)

הי,
משום מה לא הייתי צריך להוסיף המון שמן כדי שהבטטות לא ישרפו… מה יכולה להיות הסיבה לזה ואיך אפשר להפחית בכמות השמן?
תודה רבה!

avatar
elyash7 (16:05 19.02.2017)

סליחה על הבלבול, הכוונה היתה שלא הספיק לי כמות השמן שציינת והייתי צריך להוסיף הרבה יותר שמן…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:14 19.02.2017)

באיזה סוג מחבת השתמשת? אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק, מספיק לשים כמות קטנה של שמן.

avatar
מירי (21:36 8.02.2017)

תודה על המתכון המרענן את השיגרה.
הכנסתי הבטטה למים רותחים ובישלתי כ 8 דק’, ציננתי, חתכתי לקוביות טיגנתי 3-4 דק’
כך פתרתי חלק גדול מהקשיים.
שבת שלום.
מירי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:03 8.02.2017)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
מיטל (17:07 30.10.2016)

הכנתי את הסלט ויצא ממש טעים.
רציתי לשאול אם יש איזשהו טיפ לחיתוך הבטטות, כי השלב הזה היה קצת קשה בהתחשב בזה שהן לא מבושלות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 30.10.2016)

היי מיטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
הדרך היחידה שאני מכירה היא לקנות בטטות קטנות אחרת זה באמת קשה לחתוך אותן.

avatar
אסתר (15:11 21.10.2016)

הכנתי עכשיו ויצא מדהים טעים ברמות
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:26 21.10.2016)

תודה אסתר 🙂
שבת שלום

avatar
שרה (23:53 15.10.2016)

היי
האם אפשר לוותר על רוטב הצ’לי (אן לי) ועדיין הסלט יהיה טעים?
האתר שלך מדהים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:26 16.10.2016)

היי שרה, שבוע טוב 🙂
במקום צ’ילי מתוק אפשר לשים כף סילאן (אם אין לך סילאן שימי כפית מלאה דבש).
חג שמח!

avatar
לי (10:19 2.10.2016)

האם אפשר חצי מכמות הבטטות פשוט לאפות היות ואני משלשת את הכמויות ?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:24 2.10.2016)

כן לי, אפשר.

avatar
לי (10:01 2.10.2016)

האם אפשר לאפות את קוביות הבטטות בתנור במקום לאדות במחבת?!

avatar
ליאת (22:18 28.09.2016)

שלום!
האם אפשר לשים סילאן במקום סויה? החשש שזה יידבק למחבת..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:27 28.09.2016)

היי ליאת,
אפשר לשים סילאן במקום. הסילאן לא אמור להדבק למחבת אם מוסיפים אותו בסוף ומערבבים.

avatar
מירב (12:26 28.09.2016)

אפשר להכין מראש ולשמור במקרר? אני רוצה להכין כבר ביום חמישי, לקראת ראש השנה….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 28.09.2016)

היי מירב,
הסלט נשמר במקרר עד 4 ימים כך שאני מניחה שאפשר (זה גבולי).
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
חנה לילינטל (00:18 25.09.2016)

תודה על המתכון, הוא היה ממש טעים אבל הוא יצא לי ממש רך, ברגע שערבבתי הוא יצא מרוסק, מה לעשות כדי שלא יצא מרוסק? תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 25.09.2016)

היי חנה,
חשוב להשתמש במחבת רחבה או סיר עם ציפוי מסוג שאינו נדבק. חשוב שיהיה מקום לכל קוביות הבטטה בכל תחתית המחבת/הסיר ושהן לא יהיו אחת על השניה. אין לערבב יותר מידי במהלך הבישול ואם מערבבים, חשוב לעשות זאת בעדינות עם כף עץ.
ברגע שמזלג ננעץ בקלות בבטטה יש להסיר מהאש כדי להמנע מבישול וריכוך יתר של הבטטות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
נטע (19:33 23.05.2016)

האם אפשר לאכול את הסלט קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:39 23.05.2016)

היי נטע,
עדיף לאכול חם או בטמפ’ החדר.

avatar
גילי (10:43 22.04.2016)

היי.. רוצה לעשות את הסלט לפסח.. יצא טעים גם בלי סויה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:04 22.04.2016)

כן.
חג שמח 🙂

avatar
מיקה (11:28 4.03.2016)

תודה על המתכון, אני עומדת להכין אותו לשבת. האם עדיף להגיש את זה חם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:53 4.03.2016)

היי מיקה,
אפשר להגיש פושר או חם (לדעתי יותר טעים חם).
שבת שלום 🙂

avatar
אביבית (13:22 3.03.2016)

הכנתי את הסלט הבטטה וזה פשוט ווווווואווווווווו

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:23 3.03.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אביבית והמשך יום מקסים

avatar
רויטל (10:30 28.02.2016)

בס”ד

רציתי להודות לך מאד על המתכון המדהים הזה!!!
הכנתי אותו השבת וקצרתי מחמאות …..
בעלי שלא אוהב בטטה אכל ונהנה מאד
וביקש לאמץ זאת לתפריט של סלטי שבת שלי…
אז תודה רבה רבה
רויטל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:37 28.02.2016)

תודה לך רויטל שחזרת לעדכן!
שמחה שנהנתם מהמתכון ושיהיה שבוע נפלא 🙂

avatar
הילה (13:16 23.02.2016)

בס”ד

פשוט וקל להכנה וכל כך טעים!
תודה רבה אפרת 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:27 23.02.2016)

תודה הילה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
חמי (11:47 25.10.2015)

סלט בטטות מדהים נהנינו מכל ביס

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:57 25.10.2015)

איזה כיף 🙂
תודה חמי ושבוע נפלא

avatar
אסתי (19:30 30.08.2015)

טעים ממש כתוספת חמה לארוחה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:15 30.08.2015)

שמחה שאהבת אסתי 🙂
תודה ושבוע נפלא

avatar
שירה (19:04 26.07.2015)

היי אפרת,

הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר וזה תמיד יוצא נהדר, אז תודה רבה לך 🙂

רק רציתי לוודא- לא צריך לבשל קודם את הבטטות? הטיגון במחבת מספיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 26.07.2015)

שמחה לשמוע שירה 🙂
לגבי המתכון הזה- אין צורך לבשל לפני את הבטטות. אם חותכים אותן לקוביות קטנות הטיגון במחבת עם מכסה מספיק כדי לרכך אותן.
שבוע נפלא!

avatar
נו (17:00 29.06.2014)

מה עם הסויה והצ’ילי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:06 29.06.2014)

הי,
מוסיפים את רוטב הסויה והצ’ילי דקה לפני סוף הבישול.

לקריאת כל התגובות