שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

4-5 שיני שום פרוסות

4 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כף רוטב סויה

מלח, פלפל גרוס

אופן הכנה:

-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה משני הצדדים, רצוי עם מכסה, עד שהבטטות מתרככות (כאשר מזלג ננעץ בקלות בבטטה).

-מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 2-3 דקות נוספות עד להזהבה. מתבלים ומערבבים היטב במשך כדקה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.

*ניתן להוסיף לסלט בוטנים קלופים קלויים.

סלט בטטות, סלט בטטה קר, מתכונים עם בטטה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שיפודי ירקותשיפודי ירקות
סלט חצילים סלט חצילים

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
הודיה (00:55 5.09.2021)

הכנתי אבל הבטטות קצת נמעכו לי בטיגון והתבאסתי
אבל יצא בסוף ממש טעים
אולי עדיף לאפות קודם בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (02:00 5.09.2021)

היי הודיה,
שמחה שיצא טעים(:
בד”כ אם הבטטות יוצאות מעוכות זה אומר שהיה צריך לטגן אותן קצת פחות זמן ו/או לערבב קצת פחות ובעדינות.

נעמי (14:15 3.09.2021)

היי רוצה להכין היום בעזרת השם רק שאלה. אין לי סויה זה חייב או שלא?

מתכונים ב-10 דקות (16:33 3.09.2021)

היי נעמי,
לא חייב, אפשר לוותר או להמיר בכף סילאן.

רחלי (21:02 2.09.2021)

יצא טעים ממש!!
הוספת לנו עוד סלט לשולחן החג!!
אלופיה:)

מתכונים ב-10 דקות (21:05 2.09.2021)

איזה כיף לשמוע(: תודה על הפרגון רחלי😊

מורן (15:07 2.07.2021)

יצא נדיר!!!!
תודה על המתכון המשגע הזה

מתכונים ב-10 דקות (16:45 2.07.2021)

שמחה מאד לשמוע! שבת שלום😊

נוי (15:03 5.11.2020)

היי, רוצה להכין היום, מתאים לשים פטרוזיליה קצוצה? ומה לגבי שומשום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:40 5.11.2020)

כן אפשר (גם פטרוזיליה וגם שומשום).

רחלי (20:59 11.06.2020)

האם אפשר לאפות במקום לטגן? אם כן כמה זמן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:58 11.06.2020)

אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב180 מעלות. משך האפיה תלוי בגודל הקוביות. לדעתי בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.

רחלי (22:13 11.06.2020)

זה נשמע טוב. אנסה את זה, תודה.
אני משתמשת הרבה במתכונים שלך והם תמיד יוצאים מעולה!!!
תודה

שירה גלבוע (19:44 12.05.2020)

מתכון 11 שנוחל הצלחה מרובה.
שוב תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:02 12.05.2020)

תודה שירה 🙂

שירה גלבוע (13:07 12.05.2020)

אני מכינה עם בטטות בינוניות. לכמה אנשים זה מספיק לדעתך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 12.05.2020)

זאת אמורה להיות רק תוספת. בערך 3-4 אנשים.

אלייה רחל (18:12 11.12.2019)

היי
הכנתי ויצא מעולה.
אין עלייך🤩👏😍😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 11.12.2019)

שמחה לשמוע ❤️

אלה (15:07 26.09.2019)

האם אפשר להקפיא את הסלט מהיום לחג?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 26.09.2019)

אני חושבת שאפשר.

חן (11:02 5.09.2019)

עונג שבת אמיתי המתכונים שלך(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:33 5.09.2019)

תודה חן 💕

שרה (07:25 22.08.2019)

אם אנחנו לא אוכלים מטוגן מטעמי בריאות
1. האם אפשר לאפות את הבטוחות?
2. במידה ואפשר, באיזה שלב וכיצד לבצע את הטיפול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:40 22.08.2019)

היי שרה,
אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה את קוביות הבטטה והשום, לתבל ולאפות ב180 מעלות, בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.
בסוף האפיה אפשר להוסיף כף צ’ילי מתוק ולערבב.

יוחנן הטשואל (12:08 26.07.2019)

מטרוף!!!! כל האורחים נהנו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:27 26.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂

שובה (13:25 19.05.2019)

היי סלט טעים פיצוצים!!!!
הוספתי לו גם חתיכות חציל מטוגן יצא מטורף.
תודה רבה.
האם ניתן להקפיא?..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 19.05.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.

שני (23:44 29.11.2018)

היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
שאלונת, אני רוצה להעשיר את הסלט אבל אין לי בוטנים קלויים.. מה ניתן להוסיף במקום? אגוזים/שקדים יתאימו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:07 30.11.2018)

כן אפשר לשים אגוזי מלך או שקדים קלויים.

מרגלית (19:19 25.01.2018)

היי אפרת, יצא לי קצת חמצמץ, למה? זה הטעם? אציין ששמתי את המרכיבים בדיוק לפי המתכון. כדאי להוסיף סוכר? מתכננת להוסיף בוטנים קלויים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:38 25.01.2018)

מוזר כי אין פה מרכיב חמוץ. את יכולה לאזן את הטעם על ידי הוספת קצת סוכר.
בוטנים קלויים יילכו מצוין עם זה 🙂

רותם (19:04 28.12.2017)

במה אפשר להחליף את הצ’ילי והסויה? או שיש מתכון אחר בסגנון?
תודה רבה על האתר המקסים. אני משתמשת בו הרבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 28.12.2017)

היי רותם,
יש לך רוטב מסוים שחשבת עליו?
אם לא, אפשר גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ומעט פלפל שחור.

אינה (21:18 27.12.2017)

היי אפרת. עדיף להגיש אותו חם או קר.תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 27.12.2017)

עדיף להגיש חם (קר פחות טעים).

תמר קמינס (09:46 20.10.2017)

היי אפרת, רציתי להכין בשבת אבל אין לי מחבת שיתאים. ראיתי שאמרת שאפשר בתנור וזה בכל זאת עדיף לי מאשר לטגן, אבל אם כן, באיזה חום ולכמה זמן? לא רוצה שיצאו רכות מדי. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 20.10.2017)

היי תמר,
אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב180 מעלות. משך האפיה תלוי בגודל הקוביות. לדעתי בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.

אסתר (15:50 1.09.2017)

הכנתי את הסלט המון פעמים ויצא מושלם רק לפעמים יש בעיה שנדבק או שיוצא מידי רסק
אז מה שעשינו זה פשוט במקום לטגן במחבת לאפות בתנור (לערבב עם שמן)וזה יוצא אותו טעם ואותו מרקם והכל שלם ויפה
בהצלחה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 1.09.2017)

תודה אסתר 🙂
שבת שלום

רינה (18:22 11.08.2017)

הי!
אני בת 15 והחלטתי לעזור לאמא שלי בלהכין סלטים לשבת. הכנתי את הסלט הזה והוא יצא מושלם!!!! הוא קל וכ”כ טעים!
רק הוא יצא קצת מידי רך לכן חשוב לא לטגן את הבטטה יותר מידי!
שבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:00 11.08.2017)

כל הכבוד לך 🙂
תודה רינה ושבת שלום!

שנדי (13:59 2.05.2017)

היי אפשר לשים צילי חריף ? או חובה צילי מתוק?

מתכונים ב-10 דקות (20:28 2.05.2017)

עדיף צ’ילי מתוק שגם הוא קצת פיקנטי. לדעתי צ’ילי חריף יהיה חריף מידי.

elyash7 (15:58 19.02.2017)

הי,
משום מה לא הייתי צריך להוסיף המון שמן כדי שהבטטות לא ישרפו… מה יכולה להיות הסיבה לזה ואיך אפשר להפחית בכמות השמן?
תודה רבה!

elyash7 (16:05 19.02.2017)

סליחה על הבלבול, הכוונה היתה שלא הספיק לי כמות השמן שציינת והייתי צריך להוסיף הרבה יותר שמן…

מתכונים ב-10 דקות (16:14 19.02.2017)

באיזה סוג מחבת השתמשת? אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק, מספיק לשים כמות קטנה של שמן.

מירי (21:36 8.02.2017)

תודה על המתכון המרענן את השיגרה.
הכנסתי הבטטה למים רותחים ובישלתי כ 8 דק’, ציננתי, חתכתי לקוביות טיגנתי 3-4 דק’
כך פתרתי חלק גדול מהקשיים.
שבת שלום.
מירי

מתכונים ב-10 דקות (23:03 8.02.2017)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מיטל (17:07 30.10.2016)

הכנתי את הסלט ויצא ממש טעים.
רציתי לשאול אם יש איזשהו טיפ לחיתוך הבטטות, כי השלב הזה היה קצת קשה בהתחשב בזה שהן לא מבושלות.

מתכונים ב-10 דקות (17:10 30.10.2016)

היי מיטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
הדרך היחידה שאני מכירה היא לקנות בטטות קטנות אחרת זה באמת קשה לחתוך אותן.

אסתר (15:11 21.10.2016)

הכנתי עכשיו ויצא מדהים טעים ברמות
תודה

מתכונים ב-10 דקות (15:26 21.10.2016)

תודה אסתר 🙂
שבת שלום

שרה (23:53 15.10.2016)

היי
האם אפשר לוותר על רוטב הצ’לי (אן לי) ועדיין הסלט יהיה טעים?
האתר שלך מדהים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (00:26 16.10.2016)

היי שרה, שבוע טוב 🙂
במקום צ’ילי מתוק אפשר לשים כף סילאן (אם אין לך סילאן שימי כפית מלאה דבש).
חג שמח!

לי (10:19 2.10.2016)

האם אפשר חצי מכמות הבטטות פשוט לאפות היות ואני משלשת את הכמויות ?!

מתכונים ב-10 דקות (10:24 2.10.2016)

כן לי, אפשר.

לי (10:01 2.10.2016)

האם אפשר לאפות את קוביות הבטטות בתנור במקום לאדות במחבת?!

ליאת (22:18 28.09.2016)

שלום!
האם אפשר לשים סילאן במקום סויה? החשש שזה יידבק למחבת..

מתכונים ב-10 דקות (22:27 28.09.2016)

היי ליאת,
אפשר לשים סילאן במקום. הסילאן לא אמור להדבק למחבת אם מוסיפים אותו בסוף ומערבבים.

מירב (12:26 28.09.2016)

אפשר להכין מראש ולשמור במקרר? אני רוצה להכין כבר ביום חמישי, לקראת ראש השנה….

מתכונים ב-10 דקות (12:50 28.09.2016)

היי מירב,
הסלט נשמר במקרר עד 4 ימים כך שאני מניחה שאפשר (זה גבולי).
חג שמח ושנה טובה 🙂

חנה לילינטל (00:18 25.09.2016)

תודה על המתכון, הוא היה ממש טעים אבל הוא יצא לי ממש רך, ברגע שערבבתי הוא יצא מרוסק, מה לעשות כדי שלא יצא מרוסק? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (09:37 25.09.2016)

היי חנה,
חשוב להשתמש במחבת רחבה או סיר עם ציפוי מסוג שאינו נדבק. חשוב שיהיה מקום לכל קוביות הבטטה בכל תחתית המחבת/הסיר ושהן לא יהיו אחת על השניה. אין לערבב יותר מידי במהלך הבישול ואם מערבבים, חשוב לעשות זאת בעדינות עם כף עץ.
ברגע שמזלג ננעץ בקלות בבטטה יש להסיר מהאש כדי להמנע מבישול וריכוך יתר של הבטטות.
שבוע נפלא 🙂

נטע (19:33 23.05.2016)

האם אפשר לאכול את הסלט קר?

מתכונים ב-10 דקות (19:39 23.05.2016)

היי נטע,
עדיף לאכול חם או בטמפ’ החדר.

גילי (10:43 22.04.2016)

היי.. רוצה לעשות את הסלט לפסח.. יצא טעים גם בלי סויה?

מתכונים ב-10 דקות (11:04 22.04.2016)

כן.
חג שמח 🙂

מיקה (11:28 4.03.2016)

תודה על המתכון, אני עומדת להכין אותו לשבת. האם עדיף להגיש את זה חם?

מתכונים ב-10 דקות (14:53 4.03.2016)

היי מיקה,
אפשר להגיש פושר או חם (לדעתי יותר טעים חם).
שבת שלום 🙂

אביבית (13:22 3.03.2016)

הכנתי את הסלט הבטטה וזה פשוט ווווווואווווווווו

מתכונים ב-10 דקות (13:23 3.03.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אביבית והמשך יום מקסים

רויטל (10:30 28.02.2016)

בס”ד

רציתי להודות לך מאד על המתכון המדהים הזה!!!
הכנתי אותו השבת וקצרתי מחמאות …..
בעלי שלא אוהב בטטה אכל ונהנה מאד
וביקש לאמץ זאת לתפריט של סלטי שבת שלי…
אז תודה רבה רבה
רויטל

מתכונים ב-10 דקות (10:37 28.02.2016)

תודה לך רויטל שחזרת לעדכן!
שמחה שנהנתם מהמתכון ושיהיה שבוע נפלא 🙂

הילה (13:16 23.02.2016)

בס”ד

פשוט וקל להכנה וכל כך טעים!
תודה רבה אפרת 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:27 23.02.2016)

תודה הילה, שמחה שאהבת 🙂

חמי (11:47 25.10.2015)

סלט בטטות מדהים נהנינו מכל ביס

מתכונים ב-10 דקות (11:57 25.10.2015)

איזה כיף 🙂
תודה חמי ושבוע נפלא

אסתי (19:30 30.08.2015)

טעים ממש כתוספת חמה לארוחה!!

מתכונים ב-10 דקות (20:15 30.08.2015)

שמחה שאהבת אסתי 🙂
תודה ושבוע נפלא

שירה (19:04 26.07.2015)

היי אפרת,

הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר וזה תמיד יוצא נהדר, אז תודה רבה לך 🙂

רק רציתי לוודא- לא צריך לבשל קודם את הבטטות? הטיגון במחבת מספיק?

מתכונים ב-10 דקות (19:08 26.07.2015)

שמחה לשמוע שירה 🙂
לגבי המתכון הזה- אין צורך לבשל לפני את הבטטות. אם חותכים אותן לקוביות קטנות הטיגון במחבת עם מכסה מספיק כדי לרכך אותן.
שבוע נפלא!

נו (17:00 29.06.2014)

מה עם הסויה והצ’ילי

מתכונים ב-10 דקות (17:06 29.06.2014)

הי,
מוסיפים את רוטב הסויה והצ’ילי דקה לפני סוף הבישול.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.