זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
4-5 שיני שום פרוסות
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1 כף רוטב סויה
מלח, פלפל גרוס
אופן הכנה:
-מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה משני הצדדים, רצוי עם מכסה, עד שהבטטות מתרככות (כאשר מזלג ננעץ בקלות בבטטה).
-מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 2-3 דקות נוספות עד להזהבה. מתבלים ומערבבים היטב במשך כדקה. מגישים חם או בטמפ’ החדר.
*ניתן להוסיף לסלט בוטנים קלופים קלויים.
סלט בטטות, סלט בטטה קר, מתכונים עם בטטה
ראו גם
חנוכה שמח אפרת
ותודה על המתכון
1. אם אני צריכה את זה כסלט ל60 אנשים [7-8 אובליות] על איזה כמות היית ממליצה?
2. האם חשוב דווקא פלפל גרוס או גם טחון זה בסדר?
3. האם זה בסדר להכין את זה היום בשביל מחר בערב?
4. האם יש דרך לעשות את זה בתנור או בסיר? [במחבת אני אצטרך המון נגלות]
תודה רבה
היי אסתר,
1. תכפילי ב-3
2. אפשר גם טחון
3. כן
4. אפשר להכין בתנור. לתבל בהתחלה רק בשמן, מלח ופלפל שחור ולקראת סוף האפיה (כשהבטטות רכות) להוסיף צ’ילי מתוק וסויה.
חג שמח🙂
היי אפרת.כמה מנות זה יוצא?
3-4 מנות
היי אפרת.
רציתי לשאול האם הבטטה תתתרכך רק עיי טיגון במחבת?
בעבר ניסיתי וזה לא צלח.
תודה על המתכונים אני מאוד נהנית מהם🙂
כן בטח, זה פשוט לוקח קצת זמן. חשוב להשתמש במחבת רחבה עם ציפוי שאינו נדבק/נון סטיק.
כדאי לחתוך את הבטטה לקוביות קטנות ולכסות את המחבת.
אפשר להוסיף כרבע כוס מים רותחים כדי לזרז את הבישול.
אנסה את זה, תודה רבה
הכנתי סלט זה לראשונה והכנתי חצי כמות כדאי לראות איך יצא ויצא נחמד
שמחה לשמוע(:
תקשיבו הכנתי ונדלקתי טעים לא נורמלי אני הולכת לאמץ את המתכון כל שבת וחג
עשית לנו את השבת תודה ושבת שלום חג שמח!!
שמחה שאהבתם את המתכון😊
תודה על השיתוף וחג שמח🌺
אני ממש אוהב בטטה אבל אני לא אוכל קטניות בפסח האם יש לך איזה מתכון לבטטה או חציל כשר לפסח,
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה, הרי בטטה וחציל אינם קטניות… אתה מחפש תחליף לרטבים שבסלט בטטה?
אפשר להשים שום כתוב במקום פרוסות שום? אם כן מה הכמות?
היי,
אפשר לשים שן שום כתושה (או חצי כפית עד כפית מחוקה).
הכנתי אבל הבטטות קצת נמעכו לי בטיגון והתבאסתי
אבל יצא בסוף ממש טעים
אולי עדיף לאפות קודם בתנור?
היי הודיה,
שמחה שיצא טעים(:
בד”כ אם הבטטות יוצאות מעוכות זה אומר שהיה צריך לטגן אותן קצת פחות זמן ו/או לערבב קצת פחות ובעדינות.
היי רוצה להכין היום בעזרת השם רק שאלה. אין לי סויה זה חייב או שלא?
היי נעמי,
לא חייב, אפשר לוותר או להמיר בכף סילאן.
יצא טעים ממש!!
הוספת לנו עוד סלט לשולחן החג!!
אלופיה:)
איזה כיף לשמוע(: תודה על הפרגון רחלי😊
יצא נדיר!!!!
תודה על המתכון המשגע הזה
שמחה מאד לשמוע! שבת שלום😊
היי, רוצה להכין היום, מתאים לשים פטרוזיליה קצוצה? ומה לגבי שומשום?
כן אפשר (גם פטרוזיליה וגם שומשום).
האם אפשר לאפות במקום לטגן? אם כן כמה זמן?
אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב180 מעלות. משך האפיה תלוי בגודל הקוביות. לדעתי בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.
זה נשמע טוב. אנסה את זה, תודה.
אני משתמשת הרבה במתכונים שלך והם תמיד יוצאים מעולה!!!
תודה
מתכון 11 שנוחל הצלחה מרובה.
שוב תודה.
תודה שירה 🙂
אני מכינה עם בטטות בינוניות. לכמה אנשים זה מספיק לדעתך?
זאת אמורה להיות רק תוספת. בערך 3-4 אנשים.
היי
הכנתי ויצא מעולה.
אין עלייך🤩👏😍😁
שמחה לשמוע ❤️
האם אפשר להקפיא את הסלט מהיום לחג?
אני חושבת שאפשר.
עונג שבת אמיתי המתכונים שלך(:
תודה חן 💕
אם אנחנו לא אוכלים מטוגן מטעמי בריאות
1. האם אפשר לאפות את הבטוחות?
2. במידה ואפשר, באיזה שלב וכיצד לבצע את הטיפול?
היי שרה,
אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה את קוביות הבטטה והשום, לתבל ולאפות ב180 מעלות, בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.
בסוף האפיה אפשר להוסיף כף צ’ילי מתוק ולערבב.
מטרוף!!!! כל האורחים נהנו
שמחה לשמוע 🙂
היי סלט טעים פיצוצים!!!!
הוספתי לו גם חתיכות חציל מטוגן יצא מטורף.
תודה רבה.
האם ניתן להקפיא?..
שמחה שיצא טעים 🙂
לגבי הקפאה, אני חושבת שכן.
היי אפרת תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
שאלונת, אני רוצה להעשיר את הסלט אבל אין לי בוטנים קלויים.. מה ניתן להוסיף במקום? אגוזים/שקדים יתאימו?
כן אפשר לשים אגוזי מלך או שקדים קלויים.
היי אפרת, יצא לי קצת חמצמץ, למה? זה הטעם? אציין ששמתי את המרכיבים בדיוק לפי המתכון. כדאי להוסיף סוכר? מתכננת להוסיף בוטנים קלויים
מוזר כי אין פה מרכיב חמוץ. את יכולה לאזן את הטעם על ידי הוספת קצת סוכר.
בוטנים קלויים יילכו מצוין עם זה 🙂
במה אפשר להחליף את הצ’ילי והסויה? או שיש מתכון אחר בסגנון?
תודה רבה על האתר המקסים. אני משתמשת בו הרבה
היי רותם,
יש לך רוטב מסוים שחשבת עליו?
אם לא, אפשר גם לתבל בתיבול פשוט של מלח ומעט פלפל שחור.
היי אפרת. עדיף להגיש אותו חם או קר.תודה
עדיף להגיש חם (קר פחות טעים).
היי אפרת, רציתי להכין בשבת אבל אין לי מחבת שיתאים. ראיתי שאמרת שאפשר בתנור וזה בכל זאת עדיף לי מאשר לטגן, אבל אם כן, באיזה חום ולכמה זמן? לא רוצה שיצאו רכות מדי. תודה!
היי תמר,
אפשר לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות ב180 מעלות. משך האפיה תלוי בגודל הקוביות. לדעתי בסביבות 20-30 דקות, עד שמזלג ננעץ די בקלות בקוביות הבטטה.
הכנתי את הסלט המון פעמים ויצא מושלם רק לפעמים יש בעיה שנדבק או שיוצא מידי רסק
אז מה שעשינו זה פשוט במקום לטגן במחבת לאפות בתנור (לערבב עם שמן)וזה יוצא אותו טעם ואותו מרקם והכל שלם ויפה
בהצלחה
תודה אסתר 🙂
שבת שלום
הי!
אני בת 15 והחלטתי לעזור לאמא שלי בלהכין סלטים לשבת. הכנתי את הסלט הזה והוא יצא מושלם!!!! הוא קל וכ”כ טעים!
רק הוא יצא קצת מידי רך לכן חשוב לא לטגן את הבטטה יותר מידי!
שבת שלום!
כל הכבוד לך 🙂
תודה רינה ושבת שלום!
היי אפשר לשים צילי חריף ? או חובה צילי מתוק?
עדיף צ’ילי מתוק שגם הוא קצת פיקנטי. לדעתי צ’ילי חריף יהיה חריף מידי.
הי,
משום מה לא הייתי צריך להוסיף המון שמן כדי שהבטטות לא ישרפו… מה יכולה להיות הסיבה לזה ואיך אפשר להפחית בכמות השמן?
תודה רבה!
סליחה על הבלבול, הכוונה היתה שלא הספיק לי כמות השמן שציינת והייתי צריך להוסיף הרבה יותר שמן…
באיזה סוג מחבת השתמשת? אם משתמשים במחבת עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק, מספיק לשים כמות קטנה של שמן.
תודה על המתכון המרענן את השיגרה.
הכנסתי הבטטה למים רותחים ובישלתי כ 8 דק’, ציננתי, חתכתי לקוביות טיגנתי 3-4 דק’
כך פתרתי חלק גדול מהקשיים.
שבת שלום.
מירי
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי את הסלט ויצא ממש טעים.
רציתי לשאול אם יש איזשהו טיפ לחיתוך הבטטות, כי השלב הזה היה קצת קשה בהתחשב בזה שהן לא מבושלות.
היי מיטל,
שמחה שיצא טעים 🙂
הדרך היחידה שאני מכירה היא לקנות בטטות קטנות אחרת זה באמת קשה לחתוך אותן.
הכנתי עכשיו ויצא מדהים טעים ברמות
תודה
תודה אסתר 🙂
שבת שלום
היי
האם אפשר לוותר על רוטב הצ’לי (אן לי) ועדיין הסלט יהיה טעים?
האתר שלך מדהים
תודה
היי שרה, שבוע טוב 🙂
במקום צ’ילי מתוק אפשר לשים כף סילאן (אם אין לך סילאן שימי כפית מלאה דבש).
חג שמח!
האם אפשר חצי מכמות הבטטות פשוט לאפות היות ואני משלשת את הכמויות ?!
כן לי, אפשר.
האם אפשר לאפות את קוביות הבטטות בתנור במקום לאדות במחבת?!
שלום!
האם אפשר לשים סילאן במקום סויה? החשש שזה יידבק למחבת..
היי ליאת,
אפשר לשים סילאן במקום. הסילאן לא אמור להדבק למחבת אם מוסיפים אותו בסוף ומערבבים.
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר? אני רוצה להכין כבר ביום חמישי, לקראת ראש השנה….
היי מירב,
הסלט נשמר במקרר עד 4 ימים כך שאני מניחה שאפשר (זה גבולי).
חג שמח ושנה טובה 🙂
תודה על המתכון, הוא היה ממש טעים אבל הוא יצא לי ממש רך, ברגע שערבבתי הוא יצא מרוסק, מה לעשות כדי שלא יצא מרוסק? תודה רבה!
היי חנה,
חשוב להשתמש במחבת רחבה או סיר עם ציפוי מסוג שאינו נדבק. חשוב שיהיה מקום לכל קוביות הבטטה בכל תחתית המחבת/הסיר ושהן לא יהיו אחת על השניה. אין לערבב יותר מידי במהלך הבישול ואם מערבבים, חשוב לעשות זאת בעדינות עם כף עץ.
ברגע שמזלג ננעץ בקלות בבטטה יש להסיר מהאש כדי להמנע מבישול וריכוך יתר של הבטטות.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר לאכול את הסלט קר?
היי נטע,
עדיף לאכול חם או בטמפ’ החדר.
היי.. רוצה לעשות את הסלט לפסח.. יצא טעים גם בלי סויה?
כן.
חג שמח 🙂
תודה על המתכון, אני עומדת להכין אותו לשבת. האם עדיף להגיש את זה חם?
היי מיקה,
אפשר להגיש פושר או חם (לדעתי יותר טעים חם).
שבת שלום 🙂
הכנתי את הסלט הבטטה וזה פשוט ווווווואווווווווו
איזה כיף לשמוע!
תודה אביבית והמשך יום מקסים
בס”ד
רציתי להודות לך מאד על המתכון המדהים הזה!!!
הכנתי אותו השבת וקצרתי מחמאות …..
בעלי שלא אוהב בטטה אכל ונהנה מאד
וביקש לאמץ זאת לתפריט של סלטי שבת שלי…
אז תודה רבה רבה
רויטל
תודה לך רויטל שחזרת לעדכן!
שמחה שנהנתם מהמתכון ושיהיה שבוע נפלא 🙂
בס”ד
פשוט וקל להכנה וכל כך טעים!
תודה רבה אפרת 🙂
תודה הילה, שמחה שאהבת 🙂
סלט בטטות מדהים נהנינו מכל ביס
איזה כיף 🙂
תודה חמי ושבוע נפלא
טעים ממש כתוספת חמה לארוחה!!
שמחה שאהבת אסתי 🙂
תודה ושבוע נפלא
היי אפרת,
הכנתי כבר כמה מתכונים מהאתר וזה תמיד יוצא נהדר, אז תודה רבה לך 🙂
רק רציתי לוודא- לא צריך לבשל קודם את הבטטות? הטיגון במחבת מספיק?
שמחה לשמוע שירה 🙂
לגבי המתכון הזה- אין צורך לבשל לפני את הבטטות. אם חותכים אותן לקוביות קטנות הטיגון במחבת עם מכסה מספיק כדי לרכך אותן.
שבוע נפלא!
מה עם הסויה והצ’ילי
הי,
מוסיפים את רוטב הסויה והצ’ילי דקה לפני סוף הבישול.