שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: 12 סופגניות

סוג: חלבי

רכיבים

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן

כף שמרים יבשים (8 גרם)

חצי כוס (100 ג’) סוכר

2 ביצים

כוס פחות 4 כפות (200 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)

50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

כפית תמצית וניל

*שמן להברשה, ריבה ואבקת סוכר

נינגה נינג'ה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים במיקסר: קמח, שמרים וסוכר.

-מוסיפים ביצים, חלב, חמאה רכה, תמצית וניל ומערבבים כדקה. לשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק, רך ומעט דביק.

-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

-מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-12 כדורים בגודל שווה (כל כדור כ-70 גרם, אם הבצק דביק, אפשר לעבוד עם ידיים משומנות).

-משמנים את תבנית הטיגון ומניחים בתוכה 6 כדורים. מכסים ומתפיחים במשך 30-60 (ככל שתתפיחו יותר, זה ייצא אוורירי יותר. את 6 הכדורים שנותרו מניחים על נייר אפיה).

-מפעילים את מכשיר הנינג’ה גריל ע”י לחיצה על כפתור ההפעלה. בוחרים בתוכנית טיגון באוויר חם, מכוונים את הטמפ’ ל- 160 מעלות ואת הזמן ל- 12 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה (START\STOP) על מנת שהמכשיר יתחיל בחימום המקדים.

-כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המקדים הסתיים ועל הצג מופיעה ההודעה ADD FOOD, מכניסים את סלסלת הטיגון, משמנים את כדורי הבצק וסוגרים את המכשיר. לאחר 6 דקות פותחים את המכסה, מברישים שוב בשמן וסוגרים.

-לאחר סיום פעולת המכשיר, מברישים שוב בשמן. מצננים מעט, ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.

טיפים והערות

אפשר להכין גם בגרסה פרווה למרות שהגרסה החלבית הרבה יותר מוצלחת: במקום חמאה אפשר לשים שליש כוס שמן ובמקום חלב – לשים ⅔ כוס מים חמימים.

ראו גם
בייגלה ירושלמיבייגלה ירושלמי
לחמניות שקשוקה לחמניות שקשוקה
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
לאה (15:46 11.12.2023)

הי אפרת מתכון טעים ומוצלח הכנתי 15 סופגניות וב10 דקות סיימו את כולם תודה.
רציתי לשאול אם צריך לשמן את התבנית לפני הכניסה לתנור?????????????????.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:41 11.12.2023)

שמחה שיצא טעים🙂
לא חייב לשמן התבנית

avatar
יערית (17:00 10.12.2023)

היי אפרת חוץ ממה שכבר רשמת מה בדיוק השלבים של האפיה בתנור? לא צריך לשמן אותם לפני הכניסה לתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 10.12.2023)

היי יערית,
מניחים בתבנית ענקית על נייר אפיה ומשמנים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות.
אחרי 15 דקות, פותחים את התנור, משמנים את הסופגניות ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
אחרי שזה מוכן, לשמן שוב ולכסות במגבת נקייה ל10 דקות.

avatar
יערית (17:35 10.12.2023)

תודה רבה על ההסבר😊

avatar
שרה (23:51 9.12.2023)

היי שלום רציתי לדעת אם אפשר לעשות עם ריבת חלב במקום ריבה ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 10.12.2023)

בטח:)

avatar
סהר (23:23 6.12.2023)

אפרת תודה רבה לך על האתר והמתכונים הנפלאים. האם אפשר להכין בתנור? ואם כן, כמה מעלות ומשך זמן בבקשה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:06 7.12.2023)

היי סהר,
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות.
אחרי 15 דקות, מומלץ לפתוח את התנור, לשמן את הסופגניות ולהחזיר לתנור ל-5 דקות נוספות..
אחרי שזה מוכן, לשמן שוב ולכסות במגבת נקייה ל10 דקות.

avatar
סהר (09:26 7.12.2023)

תודה רבה 🙂

avatar
ברכה (15:06 6.12.2023)

1.אפשר לשים סוכר וניל במקום תמצית ונ יל?
2.אפשר לטגן במקום בנינגה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:53 6.12.2023)

1. כן, אפשר לשים שקית סוכר וניל.
2. אפשר לטגן.

avatar
אסתר (13:51 5.12.2023)

יש אפשרות לעשות את הסופגניות פרווה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:00 5.12.2023)

אפשר להכין גם בגרסה פרווה למרות שהגרסה החלבית הרבה יותר מוצלחת: במקום חמאה אפשר לשים שליש כוס שמן ובמקום חלב – לשים ⅔ כוס מים חמימים.

לקריאת כל התגובות