זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: 12 סופגניות
סוג: חלבי
3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
כף שמרים יבשים (8 גרם)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
2 ביצים
כוס פחות 4 כפות (200 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)
50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
כפית תמצית וניל
*שמן להברשה, ריבה ואבקת סוכר
-מערבבים במיקסר: קמח, שמרים וסוכר.
-מוסיפים ביצים, חלב, חמאה רכה, תמצית וניל ומערבבים כדקה. לשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק, רך ומעט דביק.
-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-12 כדורים בגודל שווה (כל כדור כ-70 גרם, אם הבצק דביק, אפשר לעבוד עם ידיים משומנות).
-משמנים את תבנית הטיגון ומניחים בתוכה 6 כדורים. מכסים ומתפיחים במשך 30-60 (ככל שתתפיחו יותר, זה ייצא אוורירי יותר. את 6 הכדורים שנותרו מניחים על נייר אפיה).
-מפעילים את מכשיר הנינג’ה גריל ע”י לחיצה על כפתור ההפעלה. בוחרים בתוכנית טיגון באוויר חם, מכוונים את הטמפ’ ל- 160 מעלות ואת הזמן ל- 12 דקות ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה (START\STOP) על מנת שהמכשיר יתחיל בחימום המקדים.
-כשהמכשיר מצפצף לאותת שהחימום המקדים הסתיים ועל הצג מופיעה ההודעה ADD FOOD, מכניסים את סלסלת הטיגון, משמנים את כדורי הבצק וסוגרים את המכשיר. לאחר 6 דקות פותחים את המכסה, מברישים שוב בשמן וסוגרים.
-לאחר סיום פעולת המכשיר, מברישים שוב בשמן. מצננים מעט, ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
אפשר להכין גם בגרסה פרווה למרות שהגרסה החלבית הרבה יותר מוצלחת: במקום חמאה אפשר לשים שליש כוס שמן ובמקום חלב – לשים ⅔ כוס מים חמימים.
View this post on Instagram
- מרק בשר בנינג’ה |
- עופות שלמים בנינג’ה |
- פרגיות ושוקיים בנינג’ה |
- המבורגר בנינג’ה |
- פוקצה בטאבון נינג’ה |
- ארוחת בשרים בנינג’ה
הי אפרת, תודה על מתכונים מדויקים ומצוינים! סופגניות נינג’ה – האם אפשר להכין את הבצק יום קודם? ולהשאיר במקרר? האם להתפיח לפני המקרר, או אחרי המקרר? תודה רבה
אפשר להתפיח במקרר. לשים בקערה גדולה ולעטוף בניילון נצמד.
היי
האם אפשר את המתכון הזה בלי נינג’ה לטגן כרגיל בשמן עמוק?
ואשמח לכמות של קילו
תודה מראש על כל העזרה והסבלנות
תבורכי
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים (16 גרם)
כוס סוכר
4 ביצים
1+2/3 כוסות (400 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)
100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
כפית וחצי תמצית וניל
כן
היי אפרת, האם אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים/סויה ואת החמאה בחמאה פרווה? תודה
כן
האם יש תחליף לביצים? הבן שלי אלרגי… תודה
היי,
אני חושבת שאפשר לוותר על הביצים ולהוסיף יותר חלב לפי הצורך.
תודה, נהנית מאד מהמתכונים!!
הי אפרת מתכון טעים ומוצלח הכנתי 15 סופגניות וב10 דקות סיימו את כולם תודה.
רציתי לשאול אם צריך לשמן את התבנית לפני הכניסה לתנור?????????????????.
שמחה שיצא טעים🙂
לא חייב לשמן התבנית
היי אפרת חוץ ממה שכבר רשמת מה בדיוק השלבים של האפיה בתנור? לא צריך לשמן אותם לפני הכניסה לתנור?
היי יערית,
מניחים בתבנית ענקית על נייר אפיה ומשמנים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות.
אחרי 15 דקות, פותחים את התנור, משמנים את הסופגניות ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
אחרי שזה מוכן, לשמן שוב ולכסות במגבת נקייה ל10 דקות.
תודה רבה על ההסבר😊
היי שלום רציתי לדעת אם אפשר לעשות עם ריבת חלב במקום ריבה ?
בטח:)
אפרת תודה רבה לך על האתר והמתכונים הנפלאים. האם אפשר להכין בתנור? ואם כן, כמה מעלות ומשך זמן בבקשה?
היי סהר,
אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות.
אחרי 15 דקות, מומלץ לפתוח את התנור, לשמן את הסופגניות ולהחזיר לתנור ל-5 דקות נוספות..
אחרי שזה מוכן, לשמן שוב ולכסות במגבת נקייה ל10 דקות.
תודה רבה 🙂
1.אפשר לשים סוכר וניל במקום תמצית ונ יל?
2.אפשר לטגן במקום בנינגה?
1. כן, אפשר לשים שקית סוכר וניל.
2. אפשר לטגן.
יש אפשרות לעשות את הסופגניות פרווה?
אפשר להכין גם בגרסה פרווה למרות שהגרסה החלבית הרבה יותר מוצלחת: במקום חמאה אפשר לשים שליש כוס שמן ובמקום חלב – לשים ⅔ כוס מים חמימים.