שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: כ-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם ניוקי תפוח אדמה מוכן קנוי (2 דקות בישול)

בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)

375 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי)

2 כפות גבינת פרמזן מפוררת

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק פרווה/אבקת פטריות, מלח ופלפל

לפיזור מעל (לא חובה): גבינת פרמזן מפוררת, עירית קצוצה (לפי הטעם).




אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם מעט חמאה או שמן זית עד להזהבה קלה.

-מוספים את הפטריות והשום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות.

-מוסיפים את הערמונים הקצוצים, מתבלים ומערבבים כדקה.

-שופכים את השמנת ומוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן. מביאים לרתיחה ומערבבים במשךכ-2 דקות עד שהשמנת מסמיכה.

-בשלב זה, מבשלים את הניוקי לפי הוראות ההכנה המצוינות על גבי השקית (בדרך כלל 2 דקות בישול במים רותחים).

-לאחר שהניוקי מוכן, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.

ניוקי ערמונים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות ירק אפויותקציצות ירק אפויות
סלט קולורבי סלט קולורבי
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
רימה (20:53 21.05.2023)

הי אפרת. מתכננת לחג כמות כפולה. אבל 750 מ”ל שמנת מתוקה זה לא הרבה מדי? במתכון שלך לפסטה עם פטריות ברוטב שמנת (שמאוד אוהבים אצלי), משתמשים רק ב250 מ”ל שמנת לבישול ל-500 ג פסטה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 21.05.2023)

היי
הכמות של הרוטב מתאימה לניוקי. את יכולה להפחית מעט מכמות השמנת אם את לא אוהבת שיש רוטב בנדיבות.

avatar
אירית (18:54 20.08.2022)

הי, אשמח לדעת איך לשנות כמויות ויחסים אם אני לא שמה פטריות.. להכנת ניוקי ערמונים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:40 20.08.2022)

היי,
אפשר להכין את אותן הכמויות ורק לוותר על הפטריות. אפשר גם להגדיל את כמות הערמונים ל-150 גרם.

avatar
אורי (09:36 12.09.2021)

אפרת, שמנת מתוקה אסור להביא לרתיחה, שכן הרתיחה תגרום להתפרקות של השמנת, בין שומנים לחלבונים, וזה יפגע בטעם ובמרקם של הרוטב. צריך לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב מזמן לזמן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:36 12.09.2021)

היי אורי,
על פי רוב כשמכינים רוטב שמנת לפסטה, כדאי להרתיח אותה קודם כדי להסמיך אותה. ההרתחה צריכה להיות עדינה וקצרה כי יש סיכוי שהשמנת תתפרק. כמו כן, כדאי לערבב אותה במהלך הבישול, כדי למנוע הצטברות שכבה של מוצקי חלב שרופים על דפנות הסיר.

avatar
עודד (00:05 5.07.2021)

היי.
אני מעדיף להימנע משימוש בחמאה. אפשר להחליפה בקצת שמן זית או שמן קנולה??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:46 5.07.2021)

היי עודד,
כן אפשר(:

avatar
מעיין כחלון (13:48 11.12.2020)

היי אפרת,
אני מארחת ביום ראשון את המשפחה ואחי לא אוכל בצל, האם אפשר לוותר או עדיך להכין משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 11.12.2020)

אפשר לוותר 🙂

avatar
ענבל (21:59 30.07.2020)

שלום. האם שמנת מתוקה תעשה את התבשיל מתקתק?
אני מתלבטת בין שמנת מתוקה לזו של בישול. יש הבדל מהותי בטעם מבחינת מתיקות?
תודה לך על הנדיבות.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 30.07.2020)

היי ענבל,
אין הבדל כל כך גדול במתיקות (שמנת מתוקה לא כ”כ מתוקה אפילו שרשום עליה שהיא מתוקה) אבל אם את בכלל לא רוצה מתוק (גם לא מתקתק) אז תשתמשי בשמנת לבישול.

avatar
ענבל (13:38 31.07.2020)

תודה על התשובה.
אפשר לשלב בינהן? גם מתוקה וגם לבישול?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 31.07.2020)

כן.

avatar
יפית (00:10 20.07.2020)

ואוווו טוב אז פטריות לא היה לי אבל קישוא שחיפשתי מה לעשות איתו כן וכל שאר הדברים שרשום חוץ מפרמזן, בקיצור יצא מושלםםםםםםםן
את הקישוא חתכתי עם סכין זיגזג כמו ציפסיםוהרוטב פשוט וטעים!!! פעם ראשונה שאהבתי ניקוי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:58 20.07.2020)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
יעל (15:19 27.04.2020)

היום הכנתי פעם ראשונה – יצא אששש
ליקקנו את האצבעות! תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 27.04.2020)

שמחה שנהניתם 🙂

avatar
שושי (17:02 30.03.2020)

מאוד מאוד מאוד טעים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 30.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

avatar
דלית (20:37 19.11.2019)

מתכון פשוט מצוין!! הכנתי הרבה פעמים ותמיד קוצר מחמאות (“יותר טעים ממסעדה”).
עשיתי קצת שידרוגים- מגוונת ב2 סוגים של פטריות ומוסיפה אגוז מוסקט לרוטב (2 שמנת מתוקה).
שלמות. תודה כל המתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 19.11.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה דלית

avatar
אורי (16:56 27.07.2019)

היי אפרת,

הכנתי את המתכון. יצא פשוט מעולה. אחד הטובים ביותר.

כל הכבוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 27.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורי

avatar
יולי (01:46 4.06.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון. חיפשתי ניוקי ברוטב שמנת וערמונים והגעתי לפה 🙂
אכלתי פעם מנה כזאת עם קוביות בטטה. יש לך רעיון איך לשלב אותן במתכון? לבשל בטטה בנפרד ואז להוסיף לרוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 4.06.2019)

את יכולה לעשות את הרוטב של המתכון הזה- רביולי ברוטב שמנת ובטטה.

avatar
יולי (01:58 5.06.2019)

תודה רבה!
ועוד שאלה קצת משונה… במנה ההיא שאכלתי ואני מנסה לשחזר היו גם פקאנים. לא זוכרת אם טבעי או סיני. מה את אומרת? לשים או לוותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 5.06.2019)

זה כנראה היה פקאן סיני מסוכר קצוץ. לאחר שהמנה מוכנה אפשר להוסיף קצת לפי הטעם.

avatar
אירית (12:22 31.05.2019)

הי אפרת,
יש לי ערמונים קלופים וקלןיים ומוכנים לאכילה. לא בשקית וואקום.
אפשר להשתמש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 31.05.2019)

אם הם רכים ומוכנים לאכילה אז כן.

avatar
מרין (21:20 21.03.2019)

היי אפרת. האם אפשר להתשמש עם ערמונים טריים מקולפים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 21.03.2019)

אפשר אבל צריך לבשל אותם קודם על לריכוך.

avatar
נטלי (23:45 4.02.2019)

האם ניתן להוסיף תרד למתכון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 5.02.2019)

כן.

avatar
אפרת (15:32 24.01.2019)

הכנתי ויצא מעולה! הוספתי חתיכות סלמון מעושן ויצא פצצה! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 24.01.2019)

מעולה 😍
תודה על השיתוף!

avatar
רויטל (10:43 18.01.2019)

Tהכנתי עכשיו לשבת ויצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון הקל והמושלם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 18.01.2019)

מעולה 😍
תודה על השיתוף!

avatar
איריס (17:28 26.12.2018)

היי אפרת
האם ניתן לבשל מראש את הניוקי ;כשאת הרוטב אכין כשעה וחצי לאחר מכן
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 26.12.2018)

אפשר. תזלפי מעליו קצת שמן זית ותערבבי (כדי שלא ידבק אחד לשני). חשוב לכסות.

avatar
Tomer (18:40 16.12.2018)

hi
I wanted to ask if I can use a jogurt instand the schamenet

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 16.12.2018)

אפשר אבל עם שמנת יותר טעים.

avatar
אור-אל (12:03 6.12.2018)

צהריים טובים.
האם אפשר להשתמש בגאודה במקום פרמזן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 6.12.2018)

כן.

avatar
מיכל (10:36 16.11.2018)

היי,
אם יש לי רביולי בטטה ומיכל אחד של שמנת מתוקה?ניתן לעשות עם זה משהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 16.11.2018)

היי מיכל,
את הרביולי יש לבשל לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
לגבי הרוטב, אפשר לטגן חצי בצל בצל קטן קצוץ, 1-2 שיני שום קצוצות ולהוסיף את השמנת. לבשל על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מסמיכה.

avatar
סיון (12:03 20.06.2018)

היי אפרת, אחרי העוף עם הערמונים שיצא מדהים התחשק לי עוד מהו עם ערמונים אז הולכת על המתכון הזה.. כמה שאלות:
האם ניתן להשתמש בניוקי ללא גלוטן?
האם ניתן להשתמש בשום כתוש מצנצנת או שזה יהרוס?
האם פתיתי פרמזן שניתן לקנות בסופר נחשבים לגבינת פרמן מגוררת?
כמה עירית צריך בערך?
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית לבישול של אלפרו? דורש שינוי בכמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 21.06.2018)

1. כן
2. כן
3. כן
4. כף עירית קצוצה
5. אפשר אבל יותר טעים עם שמנת חלבית.

avatar
לימור (17:57 22.05.2018)

הי אפרת,
הכנתי את המתכון הקליל הזה וחייבת לומר שהאורחים (וגם אני) מאד התלהבו. האמת יצא ממש טעים ובכלום עבודה.
תודה רבה 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 22.05.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה לימור.

avatar
שירה (15:13 16.05.2018)

אפשר להוסיף פטריות שמפניון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 16.05.2018)

יש במתכון פטריות שמפניון.

avatar
לימור (13:43 14.05.2018)

האם התכוונת לשמנת מתוקה של עוגות או של בישול?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 14.05.2018)

יש שמנת מתוקה של קרמים וקצפות ויש שמנת לבישול. אפשר להכין עם שני הסוגים אבל עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר וטעים.

avatar
לימור (20:52 13.05.2018)

הי אפרת,
אמרו לי שניוקי קנוי הוא לא ככ מוצלח, אבל אני סומכת עליך ולכן מאד רוצה להכין את המתכון הזה.
תוכלי בבקשה לומר לי באיזה ניוקי את משתמשת?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 13.05.2018)

היי לימור,
אני משתמשת בניוקי של “פרפקטו”.

avatar
לימור (23:04 13.05.2018)

איזו מקסימה את שאת עונה לכולם ככ מהר.
זה בכלל לא ברור מאיליו.
תודה רבה 😊

avatar
דבי (12:52 4.05.2018)

תודה לך.

תנסי בעוף בתנור, זה מה שרציתי.

מחכה!

avatar
דבי (12:04 4.05.2018)

עוד שאלה:

יש הבדל בין גזר רגיל לגמדי?
בבישול?
בטעם?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 4.05.2018)

משך הבישול ארוך יותר כשמדובר בגזר רגיל.
גזר גמדי יותר מתקתק.
שבת שלום 🙂

avatar
דבי (11:12 4.05.2018)

בוקר אור!

קניתי ערמונים ואני רוצה להכין לארוחה בשרית.

את מכירה תבשיל אחר עם ערמונים? עוף או תוספת?

לפעם אחרת, זה מתאים לאנטיפסטי?

תודה לך ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 4.05.2018)

היי דבי,
קנית ערמונים רגילים או רכים בשקית ואקום? אלה בואקום כבר מוכנים לבישול ולמאכל.
אין לי מתכון אחר לערמונים אבל אני כבר כמה זמן רוצה להכין עוף עם ערמונים ועדיין לא הגעתי לזה. מקווה להכין אחרי שבועות.
לדעתי הולך פחות עם אנטיפסטי אבל יש כאלה שקולים אותם בתנור ומגישים אותם כמו שהם.

avatar
שפרה (17:40 20.10.2017)

יצא טעים מאוד
רציתי לדעת איך מכינים ניוקי… אשמח למתכון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 20.10.2017)

היי שפרה,
בגדול זה ערבוב של קמח ותפו”א (פירה) במידות הנכונות.
אין לי כרגע מתכון מדויק. מקווה בהמשך להכין ולפרסם 🙂

avatar
לינדה (12:57 6.07.2017)

מנה מעולה !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:08 6.07.2017)

תודה לינדה, שמחה שאהבת 🙂

avatar
ענת (10:53 8.03.2017)

אפרת המהממת! יצא טעים מאוד מאוד וברמה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 8.03.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ענת ויום מעולה 🙂

avatar
טל (22:11 23.02.2017)

הי
תודה על המתכונים המעולים שמצילים אותי כל שבת. האם יש לך מתכון לעוף או בשר בערמונים? אשמח מאוד. תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 24.02.2017)

לא, אין לי כרגע אבל אשתדל להעלות בהמשך.
שבת שלום 🙂

avatar
ליאור (18:49 21.02.2017)

קודם כל, המון תודה על האתר! 🙂

ושאלת המתכון – האם אפשר להתשמש בשמנת מתוקה להקצפה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:51 21.02.2017)

כן, אפשר.

avatar
רוזי (16:20 16.02.2017)

היי אפרת
האם יש גירסת פרווה למתכון ? אני לא יכולה להכין חלבי…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:26 16.02.2017)

היי רוזי,
יכול להיות שאפשר להכין מקצפת צמחית. לא ניסיתי כך שמבחינת טעם אין לי מושג איך זה יוצא.

avatar
רונית (15:42 29.09.2017)

יש שמנת לבישול של אלברט מאוד מוצלחת

avatar
נועה (00:08 8.03.2018)

*אלפרו

avatar
נועה (17:28 6.12.2016)

תודה רבה על המתכון
מה עושים כשאין גבינת פרמזן? לא לרוטב ולא לקישוט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 6.12.2016)

היי נועה,
בתערובת עצמה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת במקום.
לפיזור מעט אפשר לוותר.

avatar
לידור (18:56 30.09.2016)

אם אין לי פטריות אפשר לוותר עליהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:00 30.09.2016)

כן לידור, אפשר.

avatar
בלה (17:55 28.07.2016)

היי, האם אפשר להשתמש בשמנת צימחית או שמנת סויה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:42 28.07.2016)

היי בלה,
אני חושבת ששמנת סויה עדיפה.

avatar
תמר (15:51 11.06.2016)

הי, האם אפשר שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה, או שלא מומלץ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:54 11.06.2016)

כן תמר, אפשר.
חג שמח 🙂

avatar
אוריה (14:15 1.06.2016)

היי אפרת, יש לי ערמונים ואין לי מה לעשות איתם… יש לך רעיון לתבשיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:21 1.06.2016)

היי אוריה,
את יכולה להכין את רוטב השמנת עם הערמונים (המתכון הזה).
כעקרון אם אלה ערמונים רכים משקית ואקום אפשר לשלב אותם בתבשילי עוף ובשר או לקצוץ ולשים בתוך אורז. אפשר גם לפזר אותם על ירקות בתנור.

avatar
איה (11:41 2.12.2015)

יופי של אתר! כל הכבוד!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 2.12.2015)

תודה איה! 🙂

avatar
ליאת (22:22 18.05.2015)

ראשית, תודה רבה על אתר מדהים!מתכונים טעימים ומהירים!!
לגבי הניוקי, האם אפשר להקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:28 18.05.2015)

תודה ליאת, שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי הניוקי, לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי זה לא מומלץ. את השאריות אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה.

avatar
ליאת (15:00 21.04.2015)

היי, כמה מלח ופלפל בבקשה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 21.04.2015)

היי ליאת,
רבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור (הכוונה לכמות של כמה גרגירים שאת תופסת עם האצבעות).

לקריאת כל התגובות