זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
מס’ מנות: כ-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
500 גרם ניוקי תפוח אדמה מוכן קנוי (2 דקות בישול)
בצל קטן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)
375 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי)
2 כפות גבינת פרמזן מפוררת
תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק פרווה/אבקת פטריות, מלח ופלפל
לפיזור מעל (לא חובה): גבינת פרמזן מפוררת, עירית קצוצה (לפי הטעם).
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עם מעט חמאה או שמן זית עד להזהבה קלה.
-מוספים את הפטריות והשום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות.
-מוסיפים את הערמונים הקצוצים, מתבלים ומערבבים כדקה.
-שופכים את השמנת ומוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן. מביאים לרתיחה ומערבבים במשךכ-2 דקות עד שהשמנת מסמיכה.
-בשלב זה, מבשלים את הניוקי לפי הוראות ההכנה המצוינות על גבי השקית (בדרך כלל 2 דקות בישול במים רותחים).
-לאחר שהניוקי מוכן, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.
הי אפרת. מתכננת לחג כמות כפולה. אבל 750 מ”ל שמנת מתוקה זה לא הרבה מדי? במתכון שלך לפסטה עם פטריות ברוטב שמנת (שמאוד אוהבים אצלי), משתמשים רק ב250 מ”ל שמנת לבישול ל-500 ג פסטה.
היי
הכמות של הרוטב מתאימה לניוקי. את יכולה להפחית מעט מכמות השמנת אם את לא אוהבת שיש רוטב בנדיבות.
הי, אשמח לדעת איך לשנות כמויות ויחסים אם אני לא שמה פטריות.. להכנת ניוקי ערמונים
היי,
אפשר להכין את אותן הכמויות ורק לוותר על הפטריות. אפשר גם להגדיל את כמות הערמונים ל-150 גרם.
אפרת, שמנת מתוקה אסור להביא לרתיחה, שכן הרתיחה תגרום להתפרקות של השמנת, בין שומנים לחלבונים, וזה יפגע בטעם ובמרקם של הרוטב. צריך לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב מזמן לזמן.
היי אורי,
על פי רוב כשמכינים רוטב שמנת לפסטה, כדאי להרתיח אותה קודם כדי להסמיך אותה. ההרתחה צריכה להיות עדינה וקצרה כי יש סיכוי שהשמנת תתפרק. כמו כן, כדאי לערבב אותה במהלך הבישול, כדי למנוע הצטברות שכבה של מוצקי חלב שרופים על דפנות הסיר.
היי.
אני מעדיף להימנע משימוש בחמאה. אפשר להחליפה בקצת שמן זית או שמן קנולה??
היי עודד,
כן אפשר(:
היי אפרת,
אני מארחת ביום ראשון את המשפחה ואחי לא אוכל בצל, האם אפשר לוותר או עדיך להכין משהו אחר?
אפשר לוותר 🙂
שלום. האם שמנת מתוקה תעשה את התבשיל מתקתק?
אני מתלבטת בין שמנת מתוקה לזו של בישול. יש הבדל מהותי בטעם מבחינת מתיקות?
תודה לך על הנדיבות.
היי ענבל,
אין הבדל כל כך גדול במתיקות (שמנת מתוקה לא כ”כ מתוקה אפילו שרשום עליה שהיא מתוקה) אבל אם את בכלל לא רוצה מתוק (גם לא מתקתק) אז תשתמשי בשמנת לבישול.
תודה על התשובה.
אפשר לשלב בינהן? גם מתוקה וגם לבישול?
כן.
ואוווו טוב אז פטריות לא היה לי אבל קישוא שחיפשתי מה לעשות איתו כן וכל שאר הדברים שרשום חוץ מפרמזן, בקיצור יצא מושלםםםםםםםן
את הקישוא חתכתי עם סכין זיגזג כמו ציפסיםוהרוטב פשוט וטעים!!! פעם ראשונה שאהבתי ניקוי
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היום הכנתי פעם ראשונה – יצא אששש
ליקקנו את האצבעות! תודה!
שמחה שנהניתם 🙂
מאוד מאוד מאוד טעים
שמחה שאהבת 🙂
מתכון פשוט מצוין!! הכנתי הרבה פעמים ותמיד קוצר מחמאות (“יותר טעים ממסעדה”).
עשיתי קצת שידרוגים- מגוונת ב2 סוגים של פטריות ומוסיפה אגוז מוסקט לרוטב (2 שמנת מתוקה).
שלמות. תודה כל המתכון
נשמע מעולה 🙂
תודה דלית
היי אפרת,
הכנתי את המתכון. יצא פשוט מעולה. אחד הטובים ביותר.
כל הכבוד
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורי
היי אפרת, תודה על המתכון. חיפשתי ניוקי ברוטב שמנת וערמונים והגעתי לפה 🙂
אכלתי פעם מנה כזאת עם קוביות בטטה. יש לך רעיון איך לשלב אותן במתכון? לבשל בטטה בנפרד ואז להוסיף לרוטב?
את יכולה לעשות את הרוטב של המתכון הזה- רביולי ברוטב שמנת ובטטה.
תודה רבה!
ועוד שאלה קצת משונה… במנה ההיא שאכלתי ואני מנסה לשחזר היו גם פקאנים. לא זוכרת אם טבעי או סיני. מה את אומרת? לשים או לוותר?
זה כנראה היה פקאן סיני מסוכר קצוץ. לאחר שהמנה מוכנה אפשר להוסיף קצת לפי הטעם.
הי אפרת,
יש לי ערמונים קלופים וקלןיים ומוכנים לאכילה. לא בשקית וואקום.
אפשר להשתמש?
אם הם רכים ומוכנים לאכילה אז כן.
היי אפרת. האם אפשר להתשמש עם ערמונים טריים מקולפים?
אפשר אבל צריך לבשל אותם קודם על לריכוך.
האם ניתן להוסיף תרד למתכון?
כן.
הכנתי ויצא מעולה! הוספתי חתיכות סלמון מעושן ויצא פצצה! תודה!
מעולה 😍
תודה על השיתוף!
Tהכנתי עכשיו לשבת ויצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון הקל והמושלם
מעולה 😍
תודה על השיתוף!
היי אפרת
האם ניתן לבשל מראש את הניוקי ;כשאת הרוטב אכין כשעה וחצי לאחר מכן
תודה
אפשר. תזלפי מעליו קצת שמן זית ותערבבי (כדי שלא ידבק אחד לשני). חשוב לכסות.
hi
I wanted to ask if I can use a jogurt instand the schamenet
אפשר אבל עם שמנת יותר טעים.
צהריים טובים.
האם אפשר להשתמש בגאודה במקום פרמזן?
כן.
היי,
אם יש לי רביולי בטטה ומיכל אחד של שמנת מתוקה?ניתן לעשות עם זה משהו?
היי מיכל,
את הרביולי יש לבשל לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
לגבי הרוטב, אפשר לטגן חצי בצל בצל קטן קצוץ, 1-2 שיני שום קצוצות ולהוסיף את השמנת. לבשל על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מסמיכה.
היי אפרת, אחרי העוף עם הערמונים שיצא מדהים התחשק לי עוד מהו עם ערמונים אז הולכת על המתכון הזה.. כמה שאלות:
האם ניתן להשתמש בניוקי ללא גלוטן?
האם ניתן להשתמש בשום כתוש מצנצנת או שזה יהרוס?
האם פתיתי פרמזן שניתן לקנות בסופר נחשבים לגבינת פרמן מגוררת?
כמה עירית צריך בערך?
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית לבישול של אלפרו? דורש שינוי בכמות?
1. כן
2. כן
3. כן
4. כף עירית קצוצה
5. אפשר אבל יותר טעים עם שמנת חלבית.
הי אפרת,
הכנתי את המתכון הקליל הזה וחייבת לומר שהאורחים (וגם אני) מאד התלהבו. האמת יצא ממש טעים ובכלום עבודה.
תודה רבה 😊
כיף לשמוע 🙂
תודה לימור.
אפשר להוסיף פטריות שמפניון?
יש במתכון פטריות שמפניון.
האם התכוונת לשמנת מתוקה של עוגות או של בישול?
תודה
יש שמנת מתוקה של קרמים וקצפות ויש שמנת לבישול. אפשר להכין עם שני הסוגים אבל עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר וטעים.
הי אפרת,
אמרו לי שניוקי קנוי הוא לא ככ מוצלח, אבל אני סומכת עליך ולכן מאד רוצה להכין את המתכון הזה.
תוכלי בבקשה לומר לי באיזה ניוקי את משתמשת?
תודה
היי לימור,
אני משתמשת בניוקי של “פרפקטו”.
איזו מקסימה את שאת עונה לכולם ככ מהר.
זה בכלל לא ברור מאיליו.
תודה רבה 😊
תודה לך.
תנסי בעוף בתנור, זה מה שרציתי.
מחכה!
עוד שאלה:
יש הבדל בין גזר רגיל לגמדי?
בבישול?
בטעם?
תודה רבה!
משך הבישול ארוך יותר כשמדובר בגזר רגיל.
גזר גמדי יותר מתקתק.
שבת שלום 🙂
בוקר אור!
קניתי ערמונים ואני רוצה להכין לארוחה בשרית.
את מכירה תבשיל אחר עם ערמונים? עוף או תוספת?
לפעם אחרת, זה מתאים לאנטיפסטי?
תודה לך ושבת שלום!
היי דבי,
קנית ערמונים רגילים או רכים בשקית ואקום? אלה בואקום כבר מוכנים לבישול ולמאכל.
אין לי מתכון אחר לערמונים אבל אני כבר כמה זמן רוצה להכין עוף עם ערמונים ועדיין לא הגעתי לזה. מקווה להכין אחרי שבועות.
לדעתי הולך פחות עם אנטיפסטי אבל יש כאלה שקולים אותם בתנור ומגישים אותם כמו שהם.
יצא טעים מאוד
רציתי לדעת איך מכינים ניוקי… אשמח למתכון
היי שפרה,
בגדול זה ערבוב של קמח ותפו”א (פירה) במידות הנכונות.
אין לי כרגע מתכון מדויק. מקווה בהמשך להכין ולפרסם 🙂
מנה מעולה !
תודה לינדה, שמחה שאהבת 🙂
אפרת המהממת! יצא טעים מאוד מאוד וברמה.
שמחה לשמוע!
תודה ענת ויום מעולה 🙂
הי
תודה על המתכונים המעולים שמצילים אותי כל שבת. האם יש לך מתכון לעוף או בשר בערמונים? אשמח מאוד. תודה.
לא, אין לי כרגע אבל אשתדל להעלות בהמשך.
שבת שלום 🙂
קודם כל, המון תודה על האתר! 🙂
ושאלת המתכון – האם אפשר להתשמש בשמנת מתוקה להקצפה?
כן, אפשר.
היי אפרת
האם יש גירסת פרווה למתכון ? אני לא יכולה להכין חלבי…
היי רוזי,
יכול להיות שאפשר להכין מקצפת צמחית. לא ניסיתי כך שמבחינת טעם אין לי מושג איך זה יוצא.
יש שמנת לבישול של אלברט מאוד מוצלחת
*אלפרו
תודה רבה על המתכון
מה עושים כשאין גבינת פרמזן? לא לרוטב ולא לקישוט?
היי נועה,
בתערובת עצמה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת במקום.
לפיזור מעט אפשר לוותר.
אם אין לי פטריות אפשר לוותר עליהם?
כן לידור, אפשר.
היי, האם אפשר להשתמש בשמנת צימחית או שמנת סויה?
היי בלה,
אני חושבת ששמנת סויה עדיפה.
הי, האם אפשר שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה, או שלא מומלץ?
כן תמר, אפשר.
חג שמח 🙂
היי אפרת, יש לי ערמונים ואין לי מה לעשות איתם… יש לך רעיון לתבשיל?
היי אוריה,
את יכולה להכין את רוטב השמנת עם הערמונים (המתכון הזה).
כעקרון אם אלה ערמונים רכים משקית ואקום אפשר לשלב אותם בתבשילי עוף ובשר או לקצוץ ולשים בתוך אורז. אפשר גם לפזר אותם על ירקות בתנור.
יופי של אתר! כל הכבוד!
תודה איה! 🙂
ראשית, תודה רבה על אתר מדהים!מתכונים טעימים ומהירים!!
לגבי הניוקי, האם אפשר להקפיא?
תודה ליאת, שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי הניוקי, לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי זה לא מומלץ. את השאריות אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה.
היי, כמה מלח ופלפל בבקשה ?
היי ליאת,
רבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור (הכוונה לכמות של כמה גרגירים שאת תופסת עם האצבעות).