שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12 דקות

מס’ מנות: כ-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם ניוקי תפוח אדמה מוכן קנוי (2 דקות בישול)

בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

100 גרם ערמונים קלופים, קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר בשקית ואקום)

375 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל וחצי)

2 כפות גבינת פרמזן מפוררת

תיבול: כפית שטוחה אבקת מרק פרווה/אבקת פטריות, מלח ופלפל

לקישוט: גבינת פרמזן מפוררת, עירית קצוצה (לפי הטעם).

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עם מעט חמאה עד להזהבה קלה.

-מוספים את הפטריות והשום ומתבלים במעט מלח ופלפל. מבשלים על אש גבוהה כ-2 דקות.

-מוסיפים את הערמונים הקצוצים, מתבלים ומערבבים כדקה.

-שופכים את השמנת ומוסיפים 2 כפות גבינת פרמזן. מביאים לרתיחה כ-3 דקות עד שהשמנת מסמיכה.

-בשלב זה, מבשלים את הניוקי לפי הוראות ההכנה המצוינות על גבי השקית (בדרך כלל 2 דקות בישול במים רותחים).

-לאחר שהניוקי מוכן, מעבירים למחבת עם הרוטב ומערבבים.

ניוקי ערמונים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קציצות ירק אפויות
סלט קולורבי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אורי (09:36 12.09.2021)

אפרת, שמנת מתוקה אסור להביא לרתיחה, שכן הרתיחה תגרום להתפרקות של השמנת, בין שומנים לחלבונים, וזה יפגע בטעם ובמרקם של הרוטב. צריך לבשל על אש קטנה תוך כדי ערבוב מזמן לזמן.

מתכונים ב-10 דקות (10:36 12.09.2021)

היי אורי,
על פי רוב כשמכינים רוטב שמנת לפסטה, כדאי להרתיח אותה קודם כדי להסמיך אותה. ההרתחה צריכה להיות עדינה וקצרה כי יש סיכוי שהשמנת תתפרק. כמו כן, כדאי לערבב אותה במהלך הבישול, כדי למנוע הצטברות שכבה של מוצקי חלב שרופים על דפנות הסיר.

עודד (00:05 5.07.2021)

היי.
אני מעדיף להימנע משימוש בחמאה. אפשר להחליפה בקצת שמן זית או שמן קנולה??

מתכונים ב-10 דקות (09:46 5.07.2021)

היי עודד,
כן אפשר(:

מעיין כחלון (13:48 11.12.2020)

היי אפרת,
אני מארחת ביום ראשון את המשפחה ואחי לא אוכל בצל, האם אפשר לוותר או עדיך להכין משהו אחר?

מתכונים ב-10 דקות (14:22 11.12.2020)

אפשר לוותר 🙂

ענבל (21:59 30.07.2020)

שלום. האם שמנת מתוקה תעשה את התבשיל מתקתק?
אני מתלבטת בין שמנת מתוקה לזו של בישול. יש הבדל מהותי בטעם מבחינת מתיקות?
תודה לך על הנדיבות.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:24 30.07.2020)

היי ענבל,
אין הבדל כל כך גדול במתיקות (שמנת מתוקה לא כ”כ מתוקה אפילו שרשום עליה שהיא מתוקה) אבל אם את בכלל לא רוצה מתוק (גם לא מתקתק) אז תשתמשי בשמנת לבישול.

ענבל (13:38 31.07.2020)

תודה על התשובה.
אפשר לשלב בינהן? גם מתוקה וגם לבישול?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 31.07.2020)

כן.

יפית (00:10 20.07.2020)

ואוווו טוב אז פטריות לא היה לי אבל קישוא שחיפשתי מה לעשות איתו כן וכל שאר הדברים שרשום חוץ מפרמזן, בקיצור יצא מושלםםםםםםםן
את הקישוא חתכתי עם סכין זיגזג כמו ציפסיםוהרוטב פשוט וטעים!!! פעם ראשונה שאהבתי ניקוי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:58 20.07.2020)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

יעל (15:19 27.04.2020)

היום הכנתי פעם ראשונה – יצא אששש
ליקקנו את האצבעות! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:37 27.04.2020)

שמחה שנהניתם 🙂

שושי (17:02 30.03.2020)

מאוד מאוד מאוד טעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 30.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

דלית (20:37 19.11.2019)

מתכון פשוט מצוין!! הכנתי הרבה פעמים ותמיד קוצר מחמאות (“יותר טעים ממסעדה”).
עשיתי קצת שידרוגים- מגוונת ב2 סוגים של פטריות ומוסיפה אגוז מוסקט לרוטב (2 שמנת מתוקה).
שלמות. תודה כל המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 19.11.2019)

נשמע מעולה 🙂
תודה דלית

אורי (16:56 27.07.2019)

היי אפרת,

הכנתי את המתכון. יצא פשוט מעולה. אחד הטובים ביותר.

כל הכבוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:25 27.07.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורי

יולי (01:46 4.06.2019)

היי אפרת, תודה על המתכון. חיפשתי ניוקי ברוטב שמנת וערמונים והגעתי לפה 🙂
אכלתי פעם מנה כזאת עם קוביות בטטה. יש לך רעיון איך לשלב אותן במתכון? לבשל בטטה בנפרד ואז להוסיף לרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:06 4.06.2019)

את יכולה לעשות את הרוטב של המתכון הזה- רביולי ברוטב שמנת ובטטה.

יולי (01:58 5.06.2019)

תודה רבה!
ועוד שאלה קצת משונה… במנה ההיא שאכלתי ואני מנסה לשחזר היו גם פקאנים. לא זוכרת אם טבעי או סיני. מה את אומרת? לשים או לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:39 5.06.2019)

זה כנראה היה פקאן סיני מסוכר קצוץ. לאחר שהמנה מוכנה אפשר להוסיף קצת לפי הטעם.

אירית (12:22 31.05.2019)

הי אפרת,
יש לי ערמונים קלופים וקלןיים ומוכנים לאכילה. לא בשקית וואקום.
אפשר להשתמש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:16 31.05.2019)

אם הם רכים ומוכנים לאכילה אז כן.

מרין (21:20 21.03.2019)

היי אפרת. האם אפשר להתשמש עם ערמונים טריים מקולפים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 21.03.2019)

אפשר אבל צריך לבשל אותם קודם על לריכוך.

נטלי (23:45 4.02.2019)

האם ניתן להוסיף תרד למתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 5.02.2019)

כן.

אפרת (15:32 24.01.2019)

הכנתי ויצא מעולה! הוספתי חתיכות סלמון מעושן ויצא פצצה! תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 24.01.2019)

מעולה 😍
תודה על השיתוף!

רויטל (10:43 18.01.2019)

Tהכנתי עכשיו לשבת ויצא מעולה!!! תודה רבה על המתכון הקל והמושלם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:06 18.01.2019)

מעולה 😍
תודה על השיתוף!

איריס (17:28 26.12.2018)

היי אפרת
האם ניתן לבשל מראש את הניוקי ;כשאת הרוטב אכין כשעה וחצי לאחר מכן
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:39 26.12.2018)

אפשר. תזלפי מעליו קצת שמן זית ותערבבי (כדי שלא ידבק אחד לשני). חשוב לכסות.

Tomer (18:40 16.12.2018)

hi
I wanted to ask if I can use a jogurt instand the schamenet

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 16.12.2018)

אפשר אבל עם שמנת יותר טעים.

אור-אל (12:03 6.12.2018)

צהריים טובים.
האם אפשר להשתמש בגאודה במקום פרמזן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 6.12.2018)

כן.

מיכל (10:36 16.11.2018)

היי,
אם יש לי רביולי בטטה ומיכל אחד של שמנת מתוקה?ניתן לעשות עם זה משהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:00 16.11.2018)

היי מיכל,
את הרביולי יש לבשל לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
לגבי הרוטב, אפשר לטגן חצי בצל בצל קטן קצוץ, 1-2 שיני שום קצוצות ולהוסיף את השמנת. לבשל על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות, עד שהשמנת מעט מסמיכה.

סיון (12:03 20.06.2018)

היי אפרת, אחרי העוף עם הערמונים שיצא מדהים התחשק לי עוד מהו עם ערמונים אז הולכת על המתכון הזה.. כמה שאלות:
האם ניתן להשתמש בניוקי ללא גלוטן?
האם ניתן להשתמש בשום כתוש מצנצנת או שזה יהרוס?
האם פתיתי פרמזן שניתן לקנות בסופר נחשבים לגבינת פרמן מגוררת?
כמה עירית צריך בערך?
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צמחית לבישול של אלפרו? דורש שינוי בכמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 21.06.2018)

1. כן
2. כן
3. כן
4. כף עירית קצוצה
5. אפשר אבל יותר טעים עם שמנת חלבית.

לימור (17:57 22.05.2018)

הי אפרת,
הכנתי את המתכון הקליל הזה וחייבת לומר שהאורחים (וגם אני) מאד התלהבו. האמת יצא ממש טעים ובכלום עבודה.
תודה רבה 😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 22.05.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה לימור.

שירה (15:13 16.05.2018)

אפשר להוסיף פטריות שמפניון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 16.05.2018)

יש במתכון פטריות שמפניון.

לימור (13:43 14.05.2018)

האם התכוונת לשמנת מתוקה של עוגות או של בישול?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 14.05.2018)

יש שמנת מתוקה של קרמים וקצפות ויש שמנת לבישול. אפשר להכין עם שני הסוגים אבל עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר וטעים.

לימור (20:52 13.05.2018)

הי אפרת,
אמרו לי שניוקי קנוי הוא לא ככ מוצלח, אבל אני סומכת עליך ולכן מאד רוצה להכין את המתכון הזה.
תוכלי בבקשה לומר לי באיזה ניוקי את משתמשת?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:45 13.05.2018)

היי לימור,
אני משתמשת בניוקי של “פרפקטו”.

לימור (23:04 13.05.2018)

איזו מקסימה את שאת עונה לכולם ככ מהר.
זה בכלל לא ברור מאיליו.
תודה רבה 😊

דבי (12:52 4.05.2018)

תודה לך.

תנסי בעוף בתנור, זה מה שרציתי.

מחכה!

דבי (12:04 4.05.2018)

עוד שאלה:

יש הבדל בין גזר רגיל לגמדי?
בבישול?
בטעם?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 4.05.2018)

משך הבישול ארוך יותר כשמדובר בגזר רגיל.
גזר גמדי יותר מתקתק.
שבת שלום 🙂

דבי (11:12 4.05.2018)

בוקר אור!

קניתי ערמונים ואני רוצה להכין לארוחה בשרית.

את מכירה תבשיל אחר עם ערמונים? עוף או תוספת?

לפעם אחרת, זה מתאים לאנטיפסטי?

תודה לך ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 4.05.2018)

היי דבי,
קנית ערמונים רגילים או רכים בשקית ואקום? אלה בואקום כבר מוכנים לבישול ולמאכל.
אין לי מתכון אחר לערמונים אבל אני כבר כמה זמן רוצה להכין עוף עם ערמונים ועדיין לא הגעתי לזה. מקווה להכין אחרי שבועות.
לדעתי הולך פחות עם אנטיפסטי אבל יש כאלה שקולים אותם בתנור ומגישים אותם כמו שהם.

שפרה (17:40 20.10.2017)

יצא טעים מאוד
רציתי לדעת איך מכינים ניוקי… אשמח למתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 20.10.2017)

היי שפרה,
בגדול זה ערבוב של קמח ותפו”א (פירה) במידות הנכונות.
אין לי כרגע מתכון מדויק. מקווה בהמשך להכין ולפרסם 🙂

לינדה (12:57 6.07.2017)

מנה מעולה !

מתכונים ב-10 דקות (13:08 6.07.2017)

תודה לינדה, שמחה שאהבת 🙂

ענת (10:53 8.03.2017)

אפרת המהממת! יצא טעים מאוד מאוד וברמה.

מתכונים ב-10 דקות (10:56 8.03.2017)

שמחה לשמוע!
תודה ענת ויום מעולה 🙂

טל (22:11 23.02.2017)

הי
תודה על המתכונים המעולים שמצילים אותי כל שבת. האם יש לך מתכון לעוף או בשר בערמונים? אשמח מאוד. תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:57 24.02.2017)

לא, אין לי כרגע אבל אשתדל להעלות בהמשך.
שבת שלום 🙂

ליאור (18:49 21.02.2017)

קודם כל, המון תודה על האתר! 🙂

ושאלת המתכון – האם אפשר להתשמש בשמנת מתוקה להקצפה?

מתכונים ב-10 דקות (20:51 21.02.2017)

כן, אפשר.

רוזי (16:20 16.02.2017)

היי אפרת
האם יש גירסת פרווה למתכון ? אני לא יכולה להכין חלבי…

מתכונים ב-10 דקות (19:26 16.02.2017)

היי רוזי,
יכול להיות שאפשר להכין מקצפת צמחית. לא ניסיתי כך שמבחינת טעם אין לי מושג איך זה יוצא.

רונית (15:42 29.09.2017)

יש שמנת לבישול של אלברט מאוד מוצלחת

נועה (00:08 8.03.2018)

*אלפרו

נועה (17:28 6.12.2016)

תודה רבה על המתכון
מה עושים כשאין גבינת פרמזן? לא לרוטב ולא לקישוט?

מתכונים ב-10 דקות (17:30 6.12.2016)

היי נועה,
בתערובת עצמה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת במקום.
לפיזור מעט אפשר לוותר.

לידור (18:56 30.09.2016)

אם אין לי פטריות אפשר לוותר עליהם?

מתכונים ב-10 דקות (23:00 30.09.2016)

כן לידור, אפשר.

בלה (17:55 28.07.2016)

היי, האם אפשר להשתמש בשמנת צימחית או שמנת סויה?

מתכונים ב-10 דקות (18:42 28.07.2016)

היי בלה,
אני חושבת ששמנת סויה עדיפה.

תמר (15:51 11.06.2016)

הי, האם אפשר שמנת לבישול במקום שמנת מתוקה, או שלא מומלץ?

מתכונים ב-10 דקות (15:54 11.06.2016)

כן תמר, אפשר.
חג שמח 🙂

אוריה (14:15 1.06.2016)

היי אפרת, יש לי ערמונים ואין לי מה לעשות איתם… יש לך רעיון לתבשיל?

מתכונים ב-10 דקות (17:21 1.06.2016)

היי אוריה,
את יכולה להכין את רוטב השמנת עם הערמונים (המתכון הזה).
כעקרון אם אלה ערמונים רכים משקית ואקום אפשר לשלב אותם בתבשילי עוף ובשר או לקצוץ ולשים בתוך אורז. אפשר גם לפזר אותם על ירקות בתנור.

איה (11:41 2.12.2015)

יופי של אתר! כל הכבוד!

מתכונים ב-10 דקות (12:16 2.12.2015)

תודה איה! 🙂

ליאת (22:22 18.05.2015)

ראשית, תודה רבה על אתר מדהים!מתכונים טעימים ומהירים!!
לגבי הניוקי, האם אפשר להקפיא?

מתכונים ב-10 דקות (22:28 18.05.2015)

תודה ליאת, שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
לגבי הניוקי, לא ניסיתי להקפיא אבל לדעתי זה לא מומלץ. את השאריות אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה.

ליאת (15:00 21.04.2015)

היי, כמה מלח ופלפל בבקשה ?

מתכונים ב-10 דקות (15:39 21.04.2015)

היי ליאת,
רבע כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור (הכוונה לכמות של כמה גרגירים שאת תופסת עם האצבעות).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.