זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
250 גרם נודלס (אטריות ביצים)
בצל בינוני חתוך לחצאי עיגולים
סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות (כ-250 ג’)
350-400 גרם פרגיות חתוכות + כף סילאן + רבע כפית מלח + קמצוץ פלפל שחור
תיבול: כף וחצי סילאן, כף שטוחה דבש, 5 כפות רוטב סויה (מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני), כפית שטוחה חרדל דיז’ון (לא חובה)
-מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהאטריות יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהאטריות מתבשלות מסננים מנוזלים ומזליפים מעל מעט שמן זית.
-במקביל, מחממים סיר סוטאז’ או מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה קלה (יש להשתמש בסיר/מחבת עם ציפוי שאינו נדבק). מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך כ-5 דקות עד שהן מצטמצמות (אש בינונית).
-מתבלים את הפרגיות בכף סילאן, רבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור. מזיזים את הבצל והפטריות לצד המחבת/סיר ומוסיפים את הפרגיות. מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
-מוסיפים את הנודלס המבושל ומתבלים בסילאן, דבש, רוטב סויה וחרדל דיז’ון. מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
- עראיס מפרגית |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- שווארמה בתבנית |
- פסטה עם פרגיות |
- בורגול עם בשר טחון
טעים בטירוף
❤️
שלום!
תודה על המתכונים מעולים!!!
אפשר להוסיף שעועית ירוקה? באיזה שלב?
אפשר יחד עם הפטריות:)
לא הבנתי.. מבשלים את הפרגיות לפני? כי רשום שצולים על המחבת כ2 דקות.. איך אפשר לאכול אותם אחרי?
מטגנים כ-2 דקות מכל צד
אחר כך ממשיכים לבשל עם הנודלס
אפשר להשתמש באותיות אורז עבות ?
כן
אפשר להשתמש בטריאקי במקום סויה?
כן. אפשר לשים 7 כפות ולוותר על הסילאן והדבש.
איזה ירקות אחרים אפשר להוסיף לזה? תירס גמדי הולך? אפשר להשתמש בפטריות משימורים, נכון?
תודה כרגיל על אתר שהוא ה-go to שלי כל שבת 😉
כן אפשר לשים קופסת פטריות משימורים:)
תירס גמדי הולך, גם גזר וגמבה אם רוצים.
מהמם תודה רבה על המענה המהיר!!!
אפשר להכין מחמישי ויהיה טוב לשבת בצהריים?
כן
היי אפרת,
אפשר להשתמש בשווארמה במתכון זה?
נראה לי שכן:)
היי אפרת ,מאוד אוהבת נודלס ויש לי פרגיות אשמח להכין את המתכון יש לי שאלה אם אני פחות אוהבת מתוק באוכל מה ניתן לשים במקום הסילאן והדבש?
תודה רבה.
היי
את יכולה לוותר על סילאן למרות שהוא מוסיף לטעם ולא הופך את המנה למתוקה (אלא למעט יותר מתקתקה).
האם אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף?
אין לי סילאן לשים דבש ממקום, אפילו שיש כבר דבש במתכון?
אפשר לשים חזה עוף במקום פרגיות.
במקום סילאן אפשר לשים סה”כ 2 כפות דבש.
האם אפשר עם אטריות אורז במקום נודלס?
היי,
אפשר, להכין את הנודלס לפי ההוראות על האריזה ולהמשיך כרגיל.
היי אפרת!
זה הסילאן שאת מתכוונת בכל פעם שכתוב ״סילאן״?
היי,
אפשר להשתמש בכל חברה של סילאן. מה שיש לך מצוין.
תודה!!!!
יצא מטורףףף!!!
נראה מעולה ממש! איזה כיף שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊
היי , תודה רבה על המתכונים המעולים.
לאיזה גודל לחתוך את הפרגיות?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
את הפרגיות יש לחתוך לקוביות, מעריכה שבסביבות 2*2 ס”מ או קצת יותר.
תודה רבה:)
הי, קודם כל מתה על המתכונים שלך.
האם ניתן לעשות בלי פרגיות ובלי בצל?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין ללא בצל ופטריות, אך במקרה כזה מומלץ להוסיף עוד ירקות, כמו גמבה, גזר וכו’.
אפשר להכין את המתכון בתור תוספת לדג? כלומר, בלי הפרגיות?
כן:)
היי אפרת,
אפשר להחליף את הדבש במשהו אחר? פשוט אין לי בבית.
תודה
היי, אפשר להשתמש בכף נוספת של סילאן במקום(:
אפרת, שלום רב. אני מעוניינת להכין את המתכון מקילו פרגיות, אבל בלי פטריות (מכינה את הפשטידה שלך שמורכבת מפטריות, תירס וגמבה). תוכלי להנחות אותי בבקשה בדבר הכמויות המותאמות? האם ניתן לשים כרובית במקום פטריות? אם כן, כמה? ואם קפואה, להפשיר? אם לא, אבחר בפשטידה אחרת. המון תודות לך
היי רימה,
לקילו פרגיות אפשר להכין כמות כפולה פי 3. במקום פטריות אפשר להשתמש ב750 גרם פרחי כרובית קפואה. לא חייב להפשיר אותה לפני כן.
בהצלחה🙂
מדהים
יצא אלוף
כייף להכין
גיוון טעים
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף נעמי😊
היי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון אבל כמות כפולה, האם יש להכפיל את כל שאר הדברים גם? 10 כפות סויה במקום 5 וכו..?
בנוסף אני רוצה להשתמש בפסטה קצרה או בנודלס קצר אם יש כזה (כדי שיהיה לאבא שלי יותר פשוט לאכול, הוא לא ממש בריא) במה היית ממליצה לי להשתמש?
היי ענאל,
לכמות כפולה יש להכפיל את כל המרכיבים, כולל התיבול.
אם המנה מיועדת גם לאבא שלך עדיף שלא להכין עם נודלס (משום שהם מגיעים או בצורה ארוכה וישרה או ארוכה ומסולסלת).
אפשר להכין עם פסטה מסולסלת או עם פסטה קונכיות קטנות ואפשר גם עם פתיתים.
בהצלחה!
אפשר לשים במקום פטריות גזר וגמבה ולטגן עם הבצל?
כן, אפשר, רק שזה צריך יותר זמן בישול- כ15-20 דקות.
המתכון נראה נהדר אבל לצערי לא אוהבים אצלנו פטריות. מה אפשר לשים במקום ? לא רוצה סתם להסיר מהמתכון.
תודה
היי,
במקום פטריות אפשר לשים גרגירי תירס. במקרה כזה לא צריך לטגן אותם עם הבצל אלא להוסיף אחרי הפרגיות.
אפשר גם לוותר, זה יוצא מצוין בכל מקרה:)
הי אפרת..
יש לי בבית חזה עוף, אבל אין פרגיות..
זה יכול לעבוד, או שיצא יבש מדי..?
ממש אוהבת את המתכונים שלך!!!
היי הילה,
אפשר גם עם קוביות חזה עוף, אך יצא טיפה יותר יבש.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר❤